Tripoli’de Mutlaka Görülmesi Gereken 7 Yer | Detaylı Anlatım

Gezilecke yerleriyle ünlü Tripoli, Osmanlı döneminde Trablusgarp olarak anılan Tripoli coğrafi konumundan dolayı çok farklı kültürlerin geçiş noktası olmuştur.

Tripoli gezilecek yerler listemizde Libya’nın başkentini mercek altına alıyoruz. Gezi ve tatil düşünüyorsanız aşağıdaki listemiz faydalı olacaktır.

#1 Tripoli Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Ömer Muhtar Caddesi

Ömer Muhtar Caddesi

Tripoli’de (Trablus) kesinlikle görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. İtalyanların şehri işgaline karşı duran sembol isim Ömer Muhtar’ın adı burada yaşatılıyor. Caddede yürüyerek Yeşil Meydan’a geçiş yapabilirsiniz.

2- Pazar

Pazar

Şehirde alışveriş yapmak isterseniz pazar yerleri aklınıza gelsin. Özellikle kuyumcularda şaşalı ürünler satılıyor. Süslere önem veriyorsanız her kuyumcuya uğrayabilirsiniz.

3- Trablus Kalesi

Assai El Hamra

Şehrin en eski anıtsal yapıları arasında gösterilir. Diğer adı Assai El Hamra’dır. Kalenin dikkat çekici özelliği havuzu olmasıdır.

4- Trablus Arkeoloji Müzesi

Trablus Arkeoloji Müzesi

İnsanlığın es eski dönemlerinden çıkarılan eserler bu müzede sergileniyor. Trablus’un yüzyıllar öncesinden de neden yaşam alanı olarak seçildiğini anlayabilirsiniz.

5- En Naka Camii

En Naka Camii

Dünyanın ve bölgenin ilk camilerinden biri olduğundan dolayı son derece önemlidir. Kimilerine göre 1200 yıl öncesine aittir. Camide zengin tarihin izlerine rastlıyorsunuz.

6- Leptis Magna

Leptis Magna

Antik şehirlere ve tarihi kalıntılara meraklı bir gezginseniz Leptis Magna’nın görkemli eserleri görmelisiniz. Etkileyici tiyatrosu ve baş döndürücü estetik detaylar keyif verecektir.

7- Medina

**Şehir merkezinde yer alan Medina bölgesinde eski evler ve dükkanlar bulunuyor. Buradaki dükkanlardan yerel hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Güzel fotoğraf kareleri de yakalayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin