Calgary Gezilecek Yerler Listesi

Kanada’nın en büyük ve refah seviyesi en yüksek şehirlerinden biri olan Calgary, sahip olduğu ulaşım sistemi sayesinde önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur.

Amerika Kıtası’nın temiz havası ve güzel doğasıya dikkat çeken ülkesi Kanada’ya giderseniz, Calgary’yi de görmeden dönmemelisiniz. Sizler için derlediğimiz ” Calgary Gezilecek Yerler ”  yazımıza bakıp, vaktiniz boyunca şehirde gezmeniz gereken popüler noktaları inceleyebilirsiniz.

Glenbow Müzesi

Glenbow Müzesi

Batı Kanadanın en büyük sanat merkezlerinden biri olan Glenbow Müzesi’nde yıl boyunca gidebileceğiniz kalıcı sergiler bulunmakta. Binlerce kişinin ziyaret ettiği müze, sanatın farklı dallarından kesitler sunan değişik koleksiyonların sergilendiği oldukça büyük bir salona sahip. 33,000’den fazla sanat eserinin bulunduğu müzeyi 09.00-17.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

Dinozor Eyalet Parkı

Dinazor Eyalet Parkı

Kanada’nın Alberta Bölgesi’nde bulunan Dinozor Eyalet Parkı, dinozor fosilleri açısından dünyanın en zengin yataklarından biri üzerine kurulmuştur.500 canlı türünün fosilinin çıkarıldığı bu yatakta 40 farklı dinozor türü çıkartılmıştır.1979 yılında Dünya Mirası listesine girmeye hak kazanmış olan Dinozor Parkı , Calgary’de görebileceğiniz en farklı parklardan biri.

Calaway Park

Calaway Park

Calgary’ye gittiğinizde gezilecek yerleri gördükten sonra biraz da eğlenmek isterseniz uğrayabileceğiniz yerlerden ilki Calaway Park. Günün stresini atıp biraz aksiyon yaşamak isterseniz birbirinden eğlenceli tam 32 farklı oyuncağa binebilir ve korkularınızla yüzleşebilirsiniz. Kimi yüksekten düşer gibi kimisiyse suyun altına dalış heyecanını yaşatan bu oyuncaklarda eğlenmenin yaşı yok.Şehre gittiğinizde bu parkı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Gasoline Alley Müzesi

Gasoline Alley Müzesi

Araba meraklılarının ilgisini çeken müze, 1950’li yıllardan 20.yüzyıla kadar geliştirilmiş araba modellerinden klasik arabalara birbirinden faklı birçok araba görme imkanını sağlıyor.

Gasoline Alley Müzesi’nde sergilenen klasik arabalar ihtişamlı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Kırmızıdan, maviye beyazdan, sarıya, rengarenk eski model arabaların günümüze kadar uzanan tarihini öğrenmek isterseniz Calgary’de bulunan müzeyi ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Fort Calgary

Fort Calgary

Calgary’de eski dönemlerde nasıl yaşandığını görebileceğiniz müzeyi ziyaret ettiğinizde kendinizi teknolojiden uzak, farklı bir dönemde gibi hissedeceksiniz.

Şehirciliğin henüz çok fazla gelişmediği dönemlerde, insanların ne şartlar altında yaşamlarını sürdürdüğünü görebileceğiniz Fort Calgary, sizde farklı hisler uyandıracak.

Bowness Park

Bowness Park

Mevsimlik ziyaret edebileceğiniz yerlerden olan Bowness Park, ilkbahar ve yaz aylarında görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Kış aylarında da ziyaret edilebilecek olan park soğuk olması sebebiyle daha çok yaz aylarında tercih ediliyor.Yay Nehri’nin bulunduğu park içerisinde kanolarla gezebilir, nehrin sakin sularında yüzme keyfini çıkarabilirsiniz.

Calgary Zoo

Calgary Zoo

Vahşi hayatta yaşamın nasıl sürdüğünü ve yabani çalıların doğal ortamlarından nasıl hareket ettiğini Kanada’nın popüler ziyaret noktalarından olan Calgary Zoo’da görebilirsiniz.

Birbirinden farklı birçok canlı türünün aynı tabiat içerisinde nasıl yaşadığını güvenli bir şekilde gözlemleme şansına sahipsiniz. Gorililer, penguenler, su aygırları, ayılar, zürafalar ve daha birçok canlıyı görebileceğiniz parkı ; 09:00-17:00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Prince’s Island Park

Prince's Island Park

Şehir merkezinde bulanan Princess Island Park,20 hektar alan üzerine kurulmuş parklardan ve bahçelerden oluşan bir etkinlik alanıdır. Yürüyüşler yapabileceğiniz ve çiçek bahçelerini dolaşabileceğiniz alan içerisinde bulunan kafelerde oturup , temiz havada kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Şehrin en güzel noktalarını derlediğimiz ‘’Calgary Gezilecek Yerler’’ yazımızı sevdiyseniz yorumlar kısmından bize düşüncelerinizi bildirebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin