Tokat Kamp Yerleri – Tokat’ta Kamp Yapılacak En İyi 15 Yer!

Orta Anadolu’nun kuzey kısmında kalan Tokat, turistik bir şehir olma hüviyetinden çok tarım ve hayvancılık tarafıyla ön plana çıkıyor. Ancak son zamanlarda özellikle Karadeniz turu güzergâhında olması Tokat’ın yavaş yavaş gezilecek yerler rotasına eklenmesini sağlıyor. Kuzeyinde Samsun ve Ordu gibi Karadeniz’in iki güzel ili ile doğusunda Sivas ve batısında da Amasya gibi iki tarihi geçmişi olan ille komşu olması Tokat’ı ziyaret edenlerin sayısını her geçen gün artırıyor.

Tokat iç turizmde ismini çok duyuramamış bir ilimiz olsa bile gezilip görülecek bununla birlikte kamp yapılacak bir sürü alan bulunuyor. Tarihi zenginliğe de sahip olan Tokat’ta gezilecek tarihi eserler arasında Mahperi Kervansarayı, Tokat Mevlevihane’si, Ali Paşa Hamamı, Bedesten ve Arasta ve Tokat Kalesi gibi yerler bulunuyor.

Tarihi zenginliği ile doğal güzelliklere de ev sahipliği yapan Tokat ve çevresinde Topçam yaylası, Çamiçi yaylası, Kaz gölü, Düden gölü, Ballıca mağarası gibi etkileyici doğal güzellikler bulunuyor. Yöresel lezzetleri ve gezilip görülmesi bakımından zengin kültürü ile Tokat senenin her vaktinde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Çamiçi Yaylası Kamp Alanı

Çamiçi Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Ahmet Darendeli

Çamiçi yaylası Tokat şehir merkezine 70, Niksar ilçe merkezine ise 17 km mesafede bulunuyor. 1300 metre rakımda olan yaylaya ulaşım sadece özel araçlarla sağlanabiliyor. Yaylanın etrafında ise çadır ve karavan kampı için gayet uygun yerler bulunuyor.

Karadeniz bölgesine yakın olması sebebiyle yaylada bir Karadeniz havası seziliyor. Yaylanın etrafını kaplayan orman bitki örtüsü, oksijenin bol olması ve sessiz sakin bir noktada bulunması Çamiçi yaylasını diğer bölgelerden ayıran önemli bir faktör. Kamp severlerin ve günübirlik piknik yapmak isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği Çamiçi yaylasında mis gibi çam kokusu ve temiz havasıyla doğal terapi almak mümkün. Orman içinde farklı trekking rotaları da doğa yürüyüşü sevenler için farklı alternatifler sunuyor. Yöre halkının da oldukça rağbet gösterdiği yaylaya özellikle Niksar ve çevre illerden hafta sonları piknikçiler akın ediyor. Bu yüzden daha sakin bir ortamda kamp için hafta içini tercih etmekte yarar var.

Yöre halkının piknik ve mesire alanı olarak kullandığı yaylada WC, elektrik, market ihtiyaçları için küçük tesisler bulunuyor. Duş için tesisler imkân sağlamasa da temel market ihtiyaçları bu tesislerden karşılanabilir.

Kamp Olanakları: Çamiçi yaylasına giden yol üzerinde birkaç işletme bulunuyor. Buradan WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Topçam Yaylası Kamp Alanı

Topçam Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: TRTokat

Yayla zengini Tokat’ın kamp için tercih edilen yaylalarından birisi de Topçam yaylası. Şehir merkezine en yakın yaylalardan olan Topçam yaylasının merkeze uzaklığı sadece 10 km. bu sebeple yaylaya toplu taşıma ve özel araçlarla şehir merkezinden kolayca ulaşım sağlanabiliyor.

1600 rakımlı yayla havası, doğası, yeşil ortamıyla ziyaretçilerine adeta görsel bir şölen sunuyor. Ulaşım yönünden de sıkıntı yaşanılmayan yaylanın yolları birçok yaylanın yoluna göre oldukça bakımlı ve düzgün. Yaylada ve çevresinde doğa fotoğrafçılığı, çadır ve karavan kampı yapabilir ayrıca günübirlik olarak piknik gibi aktivitelerde bulunabilirsiniz. Yöre halkı tarafından ve çevre illerden oldukça fazla ziyaretçi alan yayla gür ormanları ve tertemiz havasıyla doğaseverler için oldukça güzel hatıralar barındırıyor. Ayrıca yaylanın manzarası oldukça etkileyici. O manzaraya karşı kamp kurmak ve sabahları tertemiz havaya uyanmak etkileyici olacaktır.

Topçam yaylası şehir merkezine yakın olsa da bölgede ihtiyaçların karşılanacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bölgeye kamp için gitmeden önce şehir merkezinden ihtiyaçlar temin edilerek hazırlıklı gidilmelidir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Batmantaş Yaylası Kamp Alanı

Batmantaş Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Eye Tokat

Yaylalarıyla ünlü Tokat’ın bir diğer rağbet gören yaylası Batmantaş yaylası. Şehir merkezine 28 km mesafede bulunan yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Temiz havası ve gür ormanlarıyla kamp severler yaylaya oldukça ilgi gösteriyor.

Yayla turizminin Tokat çevresinde yaygın olmasına büyük katkı sağlayan Batmantaş yaylası 1800 metre rakımıyla adeta bir oksijen deposu. Etrafı ormanlarla, üst kısmı da otlak alanlarla çevrili olan yaylada doğanın ortasında kendini terapi etmek isteyenler için harika fırsatlar bulunuyor. Karavan kampı ve çadır kampı için uygun alanların bulunduğu bölge, doğa fotoğrafçılığı, trekking ve doğa yürüyüşleri gibi farklı aktivitelere fırsat tanıyor. Ayrıca el değmemiş doğası ve tertemiz akan suyuyla Batmantaş yaylasında oldukça güzel bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Kamp yapmak için kampçılar daha çok manzaraya hâkim olan yaylanın eteklerini tercih ediyorlar.

Oldukça yüksek bir konumda bulunan yaylada herhangi bir tesis ve elektrik bulunmuyor. Yaylaya kamp için gelirken aydınlatma cihazları ve elektrik ihtiyacıyla birlikte temel kamp ihtiyaçları karşılanarak gelinmelidir. Yakınında yerleşim yeri de bulunmayan yaylada tamamen doğayla baş başa olmak mümkün.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Akbelen Yaylası Kamp Alanı

Akbelen Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Nazan Yıldırım

Akbelen yaylası ve kamp alanı Tokat şehir merkezine 25 km mesafede bulunuyor. Ulaşım yönünden sıkıntısı olmayan yaylaya ulaşım özel araçlarla ve taksilerle sağlanabiliyor. Yaylanın yolları oldukça düzgün. Kamp severler karavanlarıyla birlikte yaylada kamp yapabiliyor.

Akbelen yaylası Tokat çevresinde bulunan en yüksek rakımlı yaylalardan biridir. 1700 rakımda bulunan yaylanın temiz havası şehirden yaylaya gidenleri çarpacak derecede. Doğal güzelliklerinin yanında etrafını çeviren sık ormanlara da sahip olan yaylada derelerden akan buz gibi sulardan da faydalanmak mümkün. Kışın kayak yapmak isteyenlerin yazın ise günübirlik piknik ve kampçıların akınına uğrayan yaylada piknik, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık ve belirttiğimiz gibi kayak sporları yapılabiliyor. Şehir hayatının kalabalığından uzaklaşıp doğada kafa dinleyip vakit geçirmek isteyenlerin çadır kurarak kamp yapabileceği muhteşem bir doğaya sahip olan yaylada kontrollü bir şekilde ateş yakmaya da müsaade ediliyor.

Rakımının yüksek olması ve bölgede yerleşim bulunmaması sebebiyle kampçıların ihtiyacını karşılayacağı herhangi bir tesis yaylada bulunmuyor. Bu nedenle ihtiyaçların önceden temin edilerek yaylaya kamp yapmaya gidilmeli. Ayrıca çevre köylerden de farklı ihtiyaçlar temin edilebilir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Almus Baraj Gölü Kamp Alanı

Almus Barajı Kamp Alanı

Almus barajı Tokat’ın Almus ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezine 50 km mesafede bulunan baraj gölüne ulaşım Almus ilçe merkezinden ve özel araçlarla sağlanabiliyor.

Almus baraj gölü etrafında konumlanan ve birçok baraj gölünde olduğu gibi burada da piknik ve mesire alanı olarak kullanılan alan oldukça güzel düzenlenerek insanların kullanımına sunulmuş. Yöre insanının günübirlik piknik alanı olarak kullandığı Almus baraj gölü kamp yapmak isteyenler için de iyi olanaklar sunuyor. Baraj gölü ve çevresini kaplayan sık orman örtüsüyle gölün maviliği etkileyici bir güzellik ortaya koyuyor. Baraj gölünün kenarında müsaade edilen yerlerde çadır kampı ve karavan kampı kurulabiliyor. Kamp severler bir yandan doğa ile baş başa vakit geçirirken bir yandan da olta balıkçılığı ve trekking gibi doğa sporlarıyla eğlene biliyorlar. Bölgede baraj gölünü kaynak edinen birçok alabalık tesisi de bulunuyor.

Baraj gölünün küçük bir sahili de bulunuyor. Ayrıca tekne turlarının da yapıldığı Almus baraj gölünde kamp severler için ihtiyaçlarını karşılayacakları birkaç küçük tesis bulunuyor. Ancak yine de bölgeye giderken hazırlıklı gitmekte fayda var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Almus barajı çevresinde birkaç işletme bulunuyor. Buradan WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Almus Harami Yaylası Kamp Alanı

Harami Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Sabah

Almus Harami yaylası Tokat şehir merkezine 30 km mesafede bulunuyor. Almus ilçesi sınırlarında yer alan yaylanın ilçe merkezine uzaklığı işse 4 km. Bu bağlamda ulaşım yönünden hiçbir sıkıntı yaşanmayan yaylaya ulaşmak için Almus ilçe merkezindeki araçlar ve özel araçlarla ulaşım sağlanabilir.

Kamp severler için oldukça görsel güzellikler sunan yaylanın el değmemiş doğası, buz gibi suları ve kuş cıvıltıları insanı kendinden geçiriyor. Yaylanın en önemli ve güzel özelliklerinden biri Yeşilırmak’ın kaynak noktası olması. Buz gibi suyun aktığı yem yeşil bir ortamda kamp yapmak isteyenler her sene Almus harami yaylası kamp alanına akın ediyorlar. Bölgede karavan kampı için de uygun yerler bulunuyor.

Yöre insanı tarafından da sıklıkla piknik amaçlı kullanılan yayla birçok bitki türü ve hayvan çeşitliliğine ev sahipliği yapıyor. Geceleri havanın açık olduğu zamanlarda yıldızların altında yürüyüş yapmak, ateş yakmak ve hatıraları yad etmek unutulmaz bir kamp deneyimi sağlayacaktır.

Almus harami yaylası kamp alanında kampçılar için ihtiyaçların karşılanacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. O yüzden bölgeye gidilirken bütün ihtiyaçları temin ederek gitmekte yarar var.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Selemen Yaylası Kamp Alanı

Selemen Yaylası Kamp Alanı

Tokat şehir merkezine en uzak yayla ve kamp alanlarından biri olan Selemen yaylası Reşadiye ilçesiyle Ordu ili sınırlarında yer alıyor. Tokat şehir merkezine 90 km mesafede bulunan yayla Reşadiye ilçe merkezine ise 20 km mesafede yer alıyor. Yaylanın uzak olması hem popülasyon açısından hem de ulaşım açısından sıkıntı yaratıyor. Yaylaya ulaşım sadece özel araçlarla sağlanıyor.

Karadeniz bölgesi sınırlarında olan yaylada tamamen Karadeniz havası hâkim. Alabildiğine yeşil ve ormanlık bir alanla çevrili olan yayla doğal güzelliği ve gözlere çektiği görsel ziyafetle kamp severleri büyülüyor. Özellikle yaylaya yakın bir bölgede yöre halkı tarafından kurulan pazar yeri yaylayı görmek isteyenlerin akınına uğruyor. Kamp severler tarafından oldukça fazla tercih edilen Selemen yaylası doğa sporları ve kışın kayak yapmak için de oldukça müsait. Hem çadır hem karavan kampını müsait bir noktaya kurarak bu doğal güzelliği keşfe başlayabilirsiniz.

Yaylada ateş yakmaya müsaade ediliyor. Ancak kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacak herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bu bölgeye kamp için geleceklerin ihtiyaçlarını tedarik ederek gelmeleri yararlı olacaktır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çatalkaya Şelalesi Mevkii Kamp Alanı

Çatalkaya Şelalesi Kamp Alanı
Fotoğraf: Ahmet Sevmez

Ülkemizin henüz tam olarak keşfedilmemiş noktalarından olan Çatalkaya şelalesi Tokat’ın Çatalkaya beldesinde bulunuyor. Ulaşım bir yere kadar özel araçlarla sağlanırken bir yerden sonra şelaleye ulaşmak için yürümek gerekiyor. Şelalenin şehir merkezine uzaklığı 120 km.

Reşadiye ilçesi yakınlarında bulunan şelaleye ulaşmak için Soğukpınar köyünün güneyinden geçen yolu takip etmek gerekiyor. Yolu takip eden ormanlık arazi ve bitki örtüsü kamp yapmak için oldukça müsait alanlara sahip. Ayrıca ormanlık alan ve gür bitki içerisinde bir de şelale bulunuyor. Çatalkaya şelalesi adı verilen bu şelalenin etrafında kamp alanları mevcut. Tercih edilen herhangi bir ağacın altında çadır kampı kurularak doğanın içinde sessiz ve sakin vakitler geçirilebilir. El değmemiş bir doğaya sahip olan Çatalkaya bölgesi ve şelalesi kampçılar için unutulmaz kamp deneyimlerinin yaşandığı bölgelerden biri olarak biliniyor.

Şehir merkezine ve ilçe merkezine oldukça uzak olması ve etrafında yerleşim yeri olmaması sebebiyle kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden temel ihtiyaçlar için çevredeki köylerden temin yapılabilir. Ayrıca önceden hazırlık gelmek daha iyi bir tedbir olacaktır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ocaklı (Munamak) Şelalesi Kamp Alanı

Ocaklı Munamak Şelalesi Kamp Alanı

Ocaklı şelalesi kamp alanı Tokat’ın Pazar ilçesinde Ocaklı köyünde bulunuyor. Şehir merkezine 28 km, ilçe merkezine ise 8 km mesafede bulunan Ocaklı şelalesi ve kamp alanı kamp severler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Ayrıca şelale ve etrafı henüz keşfedilmemiş güzelliklerimizden.

Şelalenin bulunduğu bölgenin rakımı yaklaşık 1000 metredir. Özel araçlarla şelalenin yakınına kadar gelinebiliyor. Bir süre de yaya olarak devam edildikten sonra şelaleye ulaşılabiliyor. Şelalenin suları 30 metre yükseklikten dökülüyor. Bu ise hem bölgeye hem de doğaseverlere özellikle yaz aylarında oldukça ferahlık veriyor. İlkbahar aylarında ise suyun debisinin artması sonucu şelale misafirlerine adeta görsel bir şölen sunuyor.

Şelaleye ulaşım sağladıktan sonra şelalenin yakınlarında ve ormanın iç kısımlarında çadır kampına uygun oldukça müsait yerler bulunuyor. Bölgenin sarp ve dik olması şelaleye yakın karavan kampına uygun görülmüyor. Bu yüzden bölgede sadece çadır kampı yapılabilir. Doğası ve suyun sesiyle insanı etkileyen bir ortamı olan Ocaklı şelalesi kamp alanı kamp severlerin akınına uğruyor.

Bölgede kampçılar için ihtiyaçlarını karşılayacak herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için giderken tüm gıda ve temel ihtiyaçları tedarik ederek gitmekte fayda var. Ayrıca aydınlatma araçları da mutlaka bölgeye giderken temin edilmeli.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Dumanlı Yaylası Kamp Alanı

Dumanlı Yaylası Kamp Alanı

Tokat’ın en büyük yaylalarından olan Dumanlı yaylasının bir bölümü Sivas ili sınırları içerisinde kalıyor. Tokat şehir merkezine 70 km mesafede bulunan dumanlı yaylası yaklaşık 2800 metre rakımda bulunuyor. Toplu taşıma ile ulaşım bulunmayan yaylaya özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor.

Yayla zengini Tokat’ın en güzel ve enfes manzarasına sahip olan Dumanlı yaylası yıl boyu kamp severlerin ilgisini çekiyor ve onları ağırlıyor. Çevresinde bulunan doğal güzelliklerin yanında, piknik, doğa fotoğrafçılığı ve trekking gibi doğa sporlarına da imkân tanıyan yaylada en çok kampçılık yapılıyor. Hem çadır kampı için hem de karavan kampı için müsait yerlerin bulunduğu yayla endemik bitki örtüsü ve doğal güzellikleriyle yıl boyu ziyaretçi akınına uğruyor.

Kamp severlerin de en çok tercih ettiği yaylaların başında gelen Dumanlı yaylasında çalışma hayatının uzağında, şehrin gürültüsünden arınmış bir vaziyette tertemiz havada enerji depolamak mümkün. Dumanlı yaylası ve kamp alanı doğada olmaktan keyif alanlar için oldukça tercih ediliyor.

Dumanlı yaylası ve kamp alanlarında herhangi bir tesis bulunmuyor. Özellikle orman içlerinde kamp yapanlar WC, duş, aydınlatma, elektrik ve ısınma ihtiyaçları için kamp bölgesine hazırlıklı gelinmelidir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Düden Gölü Kamp Alanı

Düden Gölü Kamp Alanı
Fotoğraf: Habib Demir

Amasya sınırında bulunan Düden gölü ve kamp alanı Tokat şehir merkezine 110 km mesafede bulunuyor. Göle ve kamp alanına ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Tokat’ın Erbaa ilçesi sınırlarında bulunan Düden şelalesi kamp severlerin de oldukça ilgisini çekiyor.

Düden gölünün çevresi mesire alanı olarak düzenlenmiş olup günübirlik piknikçiler tarafından da kullanılıyor. Gölün çevresi meşe, kayın ve çam ormanlarıyla kaplı. Karadeniz ikliminin görüldüğü bölgede yer alan Düden gölü ve kamp alanı özellikle yaz aylarında birçok kamp severin uğrak noktası oluyor. Temiz, oksijen deposu havası ve el değmemiş doğasıyla doğaseverler ve kamp severler için benzersiz deneyimler sunuyor. Yeşili sevenler için oldukça güzel bir mekân olan Düden şelalesi ve kamp alanında fotoğraf meraklıları için enfes fotoğraflar çekilecek manzaralar mevcut.

Düden gölü ve kamp alanı oldukça yüksek bir konumda yer aldığından yolları oldukça yokuş ve dik. Ayrıca kamp severlerin ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu sebeple bu bölgeye kamp için gelmeyi planlayanlar bütün ihtiyaçlarını temin ederek yola çıkmalarında fayda var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kurt Gölü Kamp Alanı

Kurt Gölü Kamp Alanı
Fotoğraf: Hicabi Uzundere

Kurt gölü kamp alanı Tokat’ın Karadeniz tarafına en yakın ilçelerinden olan Reşadiye sınırları içerisinde bulunuyor. Gölün ve kamp alanının şehir merkezine uzaklığı 100 km. Bu yüzden herhangi bir toplu taşımayla ulaşmak mümkün değil. Sadece özel araçlar ve otostopla ulaşım sağlanabilir.

Türkiye’nin saklı cennetlerinden biri olarak kabul edilen Kurt gölü ve çevresi yazın ayrı kışın ise apayrı bir güzelliğe bürünüyor. Bu sebeple yöre insanı tarafından piknik amacıyla günübirlik sıklıkla ziyaret edilen göl kamp severlerin de uğrak noktası durumunda. Çevre illerden de yoğun ziyaretçi alan Kurt gölü ve çevresi misafirlerini bol oksijen ve tertemiz havayla yolcu ediyor. Kamp severlerin de sıklıkla tercih ettiği alanda çadır kampı ve karavan kampı için uygun alanlar mevcut. Ormanların içinde masmavi bir gölün kenarında doğayla baş başa kamp yapma imkânı sunan Kurt gölü ayrıca tatlı su balıkçılığına da ev sahipliği yapıyor. Ayrıca yayla turizmini andıran etkinliklerin tamamı bölgede rahatlıkla yapılabiliyor. Yürüyüş rotalarıyla doğayı keşfe çıkabilir o rotalardan geçerken enfes manzaralar fotoğraflayabilirsiniz.

Göl çevresinde ve kamp alanında olmasa da yakın bölgelerde ihtiyaçların karşılanacağı tesisler mevcut. Kamp severler ihtiyaçlarını buralardan karşılayabiliyor. Ancak her ihtimale karşı yine bölgeye giderken hazırlıklı gitmekte fayda var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Niksar Kamping

Niksar Camping

Tokat’ın en popüler kamp mekânlarından biri olan Niksar kamping Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunuyor. Kamp alanının şehir merkezine uzaklığı 70, Niksar ilçe merkezine uzaklığı ise 16 km. Niksar ilçe merkezinden oldukça kolay bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor. Şehir merkezinden ise Niksar arabalarıyla kamp bölgesine ulaşım sağlanabilir.

Doğa iç içe bir alanda kurulu olan Niksar kamping bölgede küçük cennet olarak anılıyor. Tokat bölgesinde kamp yapmak isteyenlerin ilk tercihi olan Niksar kamping’de sabahları kuş cıvıltısı sesiyle geceleri ise açık gökyüzünün ve yıldızların altında kamp yapmak ayrı bir keyif olacaktır. Çevresi ve kamp bölgesi oldukça huzurlu ve sakindir. Karavan ve çadır kampı yapmak isteyenler için imkânlar sunulan kamp alanı oldukça bakımlı ve temiz. Bu bölgede kamp yaparken çevrede bulunan doğal güzellikler ve tarihi zenginlikleri gezebilir yöresel lezzetlerden tadarak kampınızı bambaşka bir boyuta taşıyabilirsiniz.

Ücretli bir kamp alanı olduğundan kamp ihtiyaçlarının birçoğu kamp alanında karşılanabiliyor. WC, duş, elektrik, sıcak su ihtiyacı kamp alanında karşılanabilirken market ve gıda ihtiyacı gibi temel ihtiyaçlar çevredeki marketlerden sağlanabiliyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, bahçe ve dinlenme alanı, çadır ve karavan alanı, bungalov konaklama, mangal yakılabilir alan ve otopark yeri.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 60 TL. Bungalov konaklama ücretleri sezonluk ve bayram tatillerinde değişiklik göstermektedir.

Telefon: 0356 542 10 10

Facebook: https://www.facebook.com/niksar.kamping/

Haritada Görüntüle >

Ballıca Mağarası Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ballıca Mağarası Tabiat Parkı Kamp Alanı

Tokat’ın en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinin başında gelen Ballıca mağarası şehir merkezine 35 km mesafede Pazar ilçesinde bulunuyor. Oldukça yeşil bir alan içerisinde bulunan mağaralara ulaşım özel araçlarla ve Pazar ilçesinden kalkan araçlarla sağlanıyor. Mağaraların çevresinde ise kamp severler için oldukça uygun kamp alanları mevcut.

Jeomorfolojik açıdan oldukça zengin bir bölgede yer alan Ballıca mağarası tabiat parkı içerisinde envai çeşit bitki ve ormanın içlerinde farklı hayvan türleriyle doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Çevre düzenlemesinin de yapıldığı tabiat parkında günübirlik pikniklerle beraber, doğa yürüyüşleri, doğa fotoğrafçılığı, kampçılık gibi etkinlikler rahatlıkla yapılabiliyor. Nadir görülen yeryüzü şekillerinden olması sebebiyle meraklıları tarafından yıl boyu ziyaret edilen mağaraların çevresinde çadır kampı kurmak isteyenler için alanlar mevcut. Karavan kampı yapmak isteyenler için ise tabiat parkı içerisinde farklı bir bölüm ayrılmış

Tamamen yeşil bir doğa içerisinde tertemiz oksijen ve ferah bir ortamda kamp yapmak isteyenler Ballıca mağarası kamp alanından vaz geçmiyor.

Kamp severlerin tabiat parkı içerisinde WC, market gibi temel ihtiyaçlarını karşılayacakları küçük tesisler mevcut. Bunun haricinde bölgeye hazırlıklı gelmek gerekiyor. Özellikle aydınlatma konusunda tedbirli olmakta fayda var. Ayrıca tabiat parkına yaya ve araç ile girişler paralı yapılıyor. Yay girişleri 14 TL olarak belirlenmiş. Çadır ve kamp yapmak isteyenler için de farklı tarifeler uygulanıyor.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, büfe, kamp alanı, bekçi evi, hediyelik eşya reyonu, seyir terası, kır lokantası, mescit, mağara, doğa yürüyüşü ve otopark alanı.

Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 14 TL, öğrenci 7 TL. Çadır yeri (günlük) 61 TL, karavan yeri (günlük) 77 TL.

Web Sitesi: http://ballicamagarasi.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Zinav Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanı

Zinav Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanı

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde yer alan Zinav Gölü, 401 hektarlık devasa alanı ile bölge halkı ve çevre yerlerde yaşayanların hafta sonları kaçıp geldikleri, temiz bir orman havası alıp, pikniklerini yaptıkları hoş yerlerden biridir. Zinav Gölü bir heyelan sonucu oluşmuş. Kuzeyinde ise yürüyüş yapıp harika fotoğraflar çekebileceğiniz Zinav Kanyonu bulunmaktadır. Bununla birlikte İnkaya Mağarası, Sülüklü Göl, Zinav Yaylası ve Zinav Vadisi de burayı doğaseverler adına muhteşem kılan bir doğa harikasıdır.

Tabiat parkı içerisinde piknik yapabileceğiniz alanlar ve masalar mevcut. Etrafı sarmalayan çam ormanları le göl muhteşem bir uyum sergiliyor. Çevresinde yürüyüş yapabilir, yakınlardaki kanyon ve vadilere keşfe doğru çıkabilirsiniz. Çocuklu aileler için oyun alanı ve bisiklet parkuru bulunmaktadır. Ayrıca çadır konaklamanın yanında karavanla da konaklama yapılabiliyor. Ancak park içerisinde WC ve çeşme dışında herhangi bir olanak bulunmuyor. Bu nedenle başta çadır veya karavanla konaklama yapacak olanlar olmak üzere pikniğe gelecek olan aileler yiyecek ve içeceklerinizi henüz tabiat parkına gelmeden temin etmeleri gerekiyor.

Zinav Gölü Tabiat Parkı, Tokat şehir merkezine 90, Reşadiye ilçe merkezine 17 ve Tokat Havalimanı’na ise 117 km mesafededir. Toplu taşımayı kullanarak gelmeyi düşünenler Tokat otogarından Reşadiye ilçesine giden otobüslere binebilir. İlçe merkezine geldikten sonra buradan bir taksiye binerek parka ulaşmak mümkündür. Özel aracıyla gelecek olanlar Niksar istikametinde ilerleyip Suşehri-Erzincan kavşağına geldikten sonra Suşehri yönüne dönüp Reşadiye’ye gelmeden hemen önce Çayırpınar Köyü kavşağından sol istikamete dönerek tabelalar yardımıyla park alanına ulaşabilirler. Tabiat parkında araç park yerleri bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, gölet alan, piknik alanı ve piknik masaları, bekçi evi, çocuk oyun alanı, giriş kontrol noktası, yürüyüş ve bisiklet parkurları ve otopark alanı.

Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet 8 TL, otomobil ve kamyonet 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 64 TL, otobüs 108 TL, çadır yeri (günlük) 29 TL, karavan yeri (günlük) 46 TL.

Web Sitesi: http://zinavgolu.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin