Ordu Kamp Yerleri – Ordu’da Kamp Yapılacak En İyi 21 Yer!

Ülkemizin en yeşil illerinden biri olan Ordu, Karadeniz bölgesinde yer alıyor. Batı tarafında Samsun, doğusunda ise Giresun illeri bulunmaktadır. Karadeniz’in yemyeşil doğasını içinde barındıran Ordu, yaylaları, dereleri ve turistik güzellikleriyle her yıl gezginlerin uğrak yeri oluyor. Türkülere konu olan Ünye ve Fatsa ilçeleri ile yaylalarıyla ünlü Perşembe ilçesi şehrin en bilinen ilçeleridir.

Karadeniz’in mavi sularıyla yeşilin bin bir tonunu barındıran Ordu’da gezilecek ve görülecek yer sayısı bir hayli fazla. Yaylalarıyla ünlü olan Ordu’da Perşembe Yaylası, Korgan Yaylası ve daha birçok yaylanın yanı sıra, Gölköy ve Ünye Kaleleri, Ordu’nun dereleri, Ulugöl, Çiseli Şelalesi ve Boztepe gezilip görülmesi gereken yerlerden birkaçı. Karadeniz kıyısında uzunca bir sahili de bulunan Ordu’da her sene farklı etkinlikler ve festivaller de düzenleniyor. Hıdırellez Şenlikleri, Vosvos Şenliği, Perşembe Yaylası Şenlikleri ve Fındık Şenliği her yıl düzenli olarak yapılıyor.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Yoroz Kent Ormanı Kamp Alanı

Yoroz Kent Ormanı Kamp Alanı

Ordu şehir merkezine 20 km mesafedeki Saraycık beldesinde bulunan Yoroz Kent Ormanı kendisiyle aynı adı taşıyan Yoroz tepesinde bulunuyor. Kamp severlerin yeşilin her tonuna doyacağı bir noktada kamp yapmalarına olanak sağlayan alanda ayrıca doğa sporları da yapılabiliyor.

Uzun bir tırmanma yolundan sonra Yoroz tepesindeki kamp alanına ulaşılıyor. Henüz fazla keşfedilmemiş olması, yüksek rakımda olması ve ulaşımda yaşanan sıkıntılar sebebiyle çok fazla tercih edilmese de yeşilin ve mavinin her tonlarını görebileceğiniz kamp alanını değerlendirmekte fayda var.

Kamp alanı içerisinde çadır kurabileceğiniz geniş düzlükler mevcut. Ayrıca orman girişinde birkaç işletme bulunuyor. Bu sayede istenilen zamanda kamp öncesi ihtiyaçlarınızı karşılayarak kamp alanına gidebilir ve rahatça çadır kampınızı yapabilirsiniz.

Kamp alanına, Ordu-Giresun yolunu takip edip Turnasuyu mevkiine dönerek Saraycık köyüne gelebilir ve buradan Emenköy yolu üzerinden tabelaları takip ederek ulaşabilirsiniz. Yolun büyük bir kısmı asfalt olup, Emenköy’den sonrası stabilizedir. Aracınızı Yoroz’da park ettikten sonra zirveye çıkmak için yaklaşık 1000 basamaklı bir merdiven çıkmanız gerekecek. Toplu taşıma kullanacak olanlar Turnasuyu kavşağına gelerek buradan Saraycık-Emenköy minibüslerine binip ulaşımlarını sağlayabilirler.

Kamp Olanakları: Restoran, çadır kamp alanları ve yürüyüş parkurları mevcuttur. Kent ormanı girişindeki işletmelerden yiyecek ve içecek, WC ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Küpkaya Kanyonu Kamp Alanı

Küpkaya Kanyonu Kamp Alanı
Fotoğraf: Ayça Uzun

Ordu’nun Ulubey ilçesinde bulunan Küpkaya Kanyonundan ismini alan kamp alanı Ordu’daki kamp alanlarından en öne çıkanıdır. Özellikle bahar ve yaz aylarında tercih edilen kamp alanı, doğayla baş başa vakit geçirerek kafa dinlemek isteyenler için unutulmaz tecrübeler sunuyor.

Çadır ve karavan olarak ayı ayrı kamp alanları bulunan Küpkaya kamp alanında, kanyonda akan buz gibi suya girip serinleyebilir, balık tutmak ve kanoyla rafting gibi etkinlikler yapabilirsiniz. Gün içerisinde çeşitli aktivitelerle vakit geçirirken gün batımının seyrine doyabilir ve akşamın serinliğinde çayınızı keyifle yudumlayabilirsiniz.

Karadeniz’in eşsiz havasını ciğerlerinize çekerek kamp yapacağınız bir bölgede bulunan Küpkaya Kanyonu’nda çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılayacak yerler mevcuttur. Ailece gezilerde piknik yapılacak yerlerin de mevcut olduğu kamp alanına her türlü araçla ulaşım sağlanabilir. Bu sebeple Ordu’nun en gözde kamp alanlarının başında gelen Küpkaya Kanyonu kamp severlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri.

Ordu şehir merkezine 33, Ulubey ilçesine ise 9 km’lik bir mesafede bulunan Küpkaya Kanyonu’na özel araçlarıyla gelecek olanlar ilk olarak Ulubey ilçesine gelip buradan Yolbaşı ve Kardeşler köylerini takip ederek ulaşımlarını sağlayabilirler. Yolun tamamı asfalt olup her türlü binek araç ile gelinebilir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Ordu-Ulubey arası her gün düzenli minibüs seferleri yapılmaktadır. Ulubey ilçesine geldikten sonra buradan Yolbaşı ve Kardeşler köylerine giden köy dolmuşlarına binebilirsiniz.

Kamp Olanakları: Restoran, çadır kamp alanları ve yürüyüş parkurları mevcuttur. Kent ormanı girişindeki işletmelerden yiyecek ve içecek, WC ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Arslanlar Kamp Alanı

Arslanlar Kamp Alanı

Gürgentepe Tepeköy’de yer alan Arslanlar Kamp Alanı, Ordu’nun en güzel konumlarından birinde yer almaktadır. Yayla havasıyla kampçıları karşılayan alan, kırmızı renkteki toprağı, deniz ve ormana oldukça yakın olmasıyla kampçılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Birçok imkânın misafirlere sunulduğu Arslanlar Kamp Alanı, Ordu’daki diğer kamp alanlarına göre biraz daha fazla ücret alsa da kamp alanında verilen hizmetler bu açığı kapatacak kadar kalitelidir.

Yazın ve kışın çadır ve karavanlarla kamp yapmak isteyenlerin rahatlıkla konaklayacağı bir alan olan Arslanlar Kamp Alanı, doğanın ortasında denizin kıyısında, en güzel kamp tecrübelerini sizler için biriktiriyor. Bu özellikleriyle Ordu’da kamp yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği kamp alanlarından biridir.

Ordu-Tokat yolu üzerinden ulaşılabilen kamp alanına ilk olarak Ulubey ilçesine gelip buradan hiçbir yöne sapmadan Ohtamış’a ve ardından Gürgentepe ilçesine gelerek Işıktepe Köyü yönüne saptıktan 4 km sonra Tepeköy yönüne dönerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Gürgentepe ilçesini geçtikten sonra kamp alanına giden köy yolları aşırı virajlıdır. Ancak yol asfalt olup her türlü binek araç ile gidilebilir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Ordu-Gürgentepe ilçesi arasında her gün düzenli olarak minibüsler çalışmaktadır. Gürgentepe ilçesine geldikten sonra buradan Tepeköy dolmuşlarına binerek kamp alanına ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Karaoluk Çiseli Şelalesi Kamp Alanı

Karaoluk Çiseli Şelalesi Kamp Alanı
Fotoğraf: Salim Sadan

Ordu’nun Altınordu ilçesinde Karaoluk köyünde bulunan Çiseli Şelalesi Kamp alanı şehir merkezine 26 km mesafede bulunuyor. Yerli ve yabancı birçok turist kamp yapmak için burayı tercih ediyor. Günübirlik ziyaretçiler sebebiyle şelale ve çevresi hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Daha sakin bir ortamda kuş sesleri ve doğanın sessizliğini dinlemek isterseniz hafta içini tercih etmeniz daha uygun olur.

Kamp alanının bulunduğu bölge Karadeniz’in enfes yeşili ve şelalenin serinliğini bir arada barındırıyor. Bu sayede muhteşem doğa ve şelale manzaralı fotoğraflar çekebilir ve kamp hatıranıza ekleyebilirsiniz. Doğanın tam ortasında her türlü şehir yaşamından uzak bir mekândır. Kamp alanı girişinde küçük bir büfe bulunuyor. Buradan kahvaltı ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Samsun-Ordu karayolu üzerinde Doğanköy istikametinde ilerleyip Işıklı Köyü yönüne dönerek Karaoluk Köyü’ne gelmeli ve buradan tabelaları takip ederek yaklaşık 1,5 km daha yol gitmelisiniz. Yol, Karaoluk Köyü’nden sonra stabilizedir ancak her türlü binek araç ile gidilebilir.

Kamp Olanakları: Büfe, WC, yürüyüş yolları ve çadır kamp alanları mevcuttur. Elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Boztepe Kamp Alanı

Boztepe Kamp Alanı

Ordu şehir merkezinin en gözde mekânlarından biri olan Boztepe, kamp yapmak isteyenler için farklı imkânlar sunuyor. Ordu’yu kuşbakışı gören ve teleferikle de çıkılan Boztepe’de işletmelerin olduğu noktada ve Ordu’yu panoramik gören noktada kamp yapma imkânı bulunuyor.

Ormanlık alanda kurulan çadırlarda sakin bir ortamda kampınızı yapabilir, eşsiz Ordu ve Karadeniz manzarasının tadını çıkarırken bir yandan da çayınızı yudumlayabilirsiniz. Ateş yakmak isteyenler için ormandan temin edilecek odunlarla ateş yakılabilir ancak kontrollü olarak yakılması daha uygun olacaktır.

Boztepe kamp alanında küçük ihtiyaçlar işletmelerden temin edilebilir. Ancak kamp için gerekli olan malzemeleri Ordu merkezden temin ederek kamp alanına gelinmesi daha uygun olacaktır. WC imkânı işletmeler tarafından karşılanabilirken alanda duş imkânı bulunmuyor. Telefon şarjı ve su gibi ihtiyaçlar ise yine işletmeler vasıtasıyla karşılanabiliyor.

Ordu şehir merkezinden teleferiklere binerek Boztepe’ye çıkabilirsiniz. Araç sahipleri için teleferik yanında yer alan işletmelerin otopark yerleri mevcuttur. Teleferik ücreti gidiş-dönüş 15 TL’dir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, restoran, yürüyüş parkurları, yamaç paraşütü ve çadır kamp alanları.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çambaşı Yaylası Kamp Alanı

Çanbaşı Yaylası Kamp Alanı

Çambaşı Yaylası kamp alanı Ordu’ya 56 km mesafede bulunuyor. Ordu’nun en önemli yaylalarından biri olan Çambaşı Yaylası’nda hem yaz mevsiminde hem kış mevsiminde doğal güzellikler eşliğinde kamp yapma imkânı bulunuyor.

Çambaşı Yaylası kamp yapmak isteyenler için birçok fırsat sunuyor. Sakin ve ferah ortamıyla hem çadır kampı hem de karavan kampı yapmak isteyenler için birçok alternatif bulunmakta. Ayrıca Çambaşı Yaylası’nda yapabileceğiniz çeşitli doğa sporları da mevcuttur.

Çambaşı Yaylası kafa dinlemek ve doğanın ortasında huzurla vakit geçirmek isteyenler için sıkça tercih ediliyor. Karadeniz’in temiz havası ve enfes doğası eşliğinde kamp yapabilir ve şehrin stresinden uzakta unutulmaz vakitler geçirebilirsiniz. Kamp alanında market, elektrik, restoran, WC ve telefon gibi imkânlar mevcut. Ayrıca aydınlatma problemi de bulunmayan yaylada birkaç alabalık tesisi de bulunmaktadır.

Çambaşı Yaylası, Ordu şehir merkezine 57 km mesafede bulunuyor. Kabadüz, Kirazdere ve Yokuşdibi ilçelerini geçerek yaylaya ulaşabilmek mümkün. Yılın tüm ayları açık olan yolu düzgün ve ulaşılabilirdir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Ordu’dan Çambaşı Yaylası’na düzenli olarak minibüsler gitmektedir.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, çadır kamp alanları, otel konaklama, restoran, lokanta, piknik yerleri, pazar yeri, camii ve kafe.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Perşembe Yaylası Kamp Alanı

Perşembe Yaylası Kamp Alanı

Ordu’nun Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası, Ordu şehir merkezine 100, ilçe merkezine ise 18 km mesafede yer alıyor. Ordu’nun turistik anlamda en çok ziyaret edilen yaylalarından biri olan Perşembe Yaylası, eşsiz doğası ve menderesleriyle görenleri büyülüyor. Yayla, tertemiz havası ve yemyeşil doğasıyla Karadeniz turuna çıkanların ilk uğrak noktası oluyor.

Perşembe Yaylası’nda kamp olanağı da bulunuyor. Yaylada bulunan gölet alanın etrafına çadır veya karavanlarla kamp atılabilmektedir. Mangal yakmak veya ateş yakmak isteyenler için sınırlı şekilde izin verilirken daha önce ateş yakılan alanlarda tekrar ateş yakılmasına müsaade ediliyor.

Yaylada kamp yapmak için gerekli ihtiyaçları ilçe merkezinden temin ederek gitmek gerekiyor. Yaylada ihtiyaçları temin edecek bir market veya büfe bulunmuyor. Ancak içme suyu, WC ve yemek ihtiyaçlarını gidermek için cami ve restoran gibi yerler bulunmakta.

Perşembe Yaylası’na binek araçlarınız ile rahatlıkla gelebilirsiniz. Yolları bozuk değil. Yaz ayları Aybastı’dan minibüsler de yaylaya gelmektedir. Özel araç sahipleri Ulubey ilçesi yolu üzerinden Gölköy’e gelebilir ve buradan Aybastı yönüne saparak Perşembe Yaylası’na ulaşabilirler.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, çadır kamp alanları, otel ve pansiyon konaklama, camii, restoran ve kafe.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Argın Yaylası Kamp Alanı

Argın Yaylası Kamp Alanı

Ordu’nun Akkuş ilçesine 3 km mesafede bulunan Argın yaylası ve kamp alanı ülkemizin keşfedilmemiş ve az bilinen yerlerindendir. İnsan elinin değmediği bakir doğasıyla kamp severler için oldukça tercih ediliyor. Yaz mevsiminde yeşilin her tonunun rahatlıkla görülebildiği yaylada kış mevsiminde ise kayak sporu yapılabiliyor.

Yaylanın etrafını çevreleyen orman bitki örtüsü sayesinde tertemiz hava ve bol oksijen içinde çadır veya karavanla kamp yapma imkânı bulunuyor. Bu sayede çalışma hayatının ve şehrin stresinden bir nebze olsun uzaklaşarak sakin kafayla kendi başınıza doğanın tadını çıkarma imkânı bulacaksınız.

Yaylada ve kamp alanında herhangi tesis bulunmadığı için kamp için gerekli ihtiyaçları gelirken temin etmeniz gerekiyor. WC ve duş gibi imkânlar da bulunuyor. Yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarda kamp severlerin kendileri tarafından karşılanması gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi yaylaya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kapılı (Cıngırt) Kazankaya Şelaleleri Kamp Alanı

Kapılı Kazankaya Şelaleleri Kamp Alanı

Ordu’nun Çaybaşı ilçesine bağlı Kapılı beldesinde bulunan Kazankaya Şelaleleri, doğası ve havasıyla Ordu’nun görülmesi gereken yerlerinden biridir. Şelaleye ulaşmak için orman yollarından gidilmesi gerekiyor. Araçla ulaşım ne yazık ki bulunmuyor. Şelalenin etrafı ormanlarla çevrili olduğundan kamp için oldukça idealdir. Orman, sahip olduğu temiz hava ve şelalesiyle doğa ve kamp severlerin uğrak noktasıdır. Çadır kampı için uygun olan kamp alanı serin havasıyla ideal bir kamp yeridir. İstediğiniz noktaya çadırınızı kurup kamp için konaklama yapabilirsiniz. Ayrıca şelalenin etrafında bulunan gezilecek yerlere de vakit ayırıp birkaç kare fotoğraf çekebilirsiniz.

Şelale bölgesinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden kamp yapmak için gerekli malzemeleri ilçe merkezinden veya şehir merkezinden temin ederek gelinmesi gerekiyor. Ayrıca WC ve duş imkânı da kamp alanında bulunmuyor.

Özel araç sahipleri Ünye ilçesinden Niksar yoluna saparak Muratlı yol ayrımından Kurtboğaz köyünü gelerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Bir diğer güzergâh ise Çaybaşı yolunu takip edip İlküvez’i geçtikten sonra Kapılı köyüne saparak şelaleye ulaşmak olacaktır. Bu ikinci yol diğerine göre daha kolaydır. Ayrıca yolu da asfalt ve düzgündür. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Ünye’den her gün Çaybaşı’na minibüsler gitmektedir. Çaybaşı’ndan ise İlküvez ve Kapılı köylerine ulaşımınızı dolmuşlarla karşılayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi yaylaya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yason Burnu Kamp Alanı

Yason Burnu Kamp Alanı

Ordu’nun Perşembe ilçesinde ve sahil yolu üzerinde bulunan Yason Burnu tarihi özellikleriyle dikkat çekiyor. Deniz kıyısında ve denize uzayan burun şeklindeki alanda bulunan kiliseler özellikle yabancı turistler tarafından ilgi görüyor.

Denize sıfır olması ve doğal güzellikleri bakımından yerli yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilen bölgede kamp kurmak için de imkânlar mevcuttur. Çadır ve karavan kampına uygun olan bölgede yem yeşil alanlar ve denizin mavisiyle doğa içinde gayet güzel vakit geçirebilirsiniz. Mangal yakmak için ise daha kayalık alanları tercih edebilirsiniz.

Yason Burnu’nda gündoğumu ve günbatımının en güzel hallerine şahit olabilir ve o anları unutulmaz kılmak için fotoğraflayabilirsiniz. Kamp alanı bölgesinde sosyal tesis bulunmuyor. Bu sebeple diğer bölgelere oranla daha sakin bir yerdir.  Kamp alanı içerisinde denize girebilir, ormanlık alanda yürüyüş yapabilirsiniz.

Ordu şehir merkezine yaklaşık 30 km ve yaklaşık 40 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Yason Burnu’na Perşembe istikametinde ilerleyerek Bolaman Yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Kamp alanına, Çaytepe Merkez Camisini geçtikten hemen sonra sağ yöne dönerek ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz. Yol kenarında tabela bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ise Ordu-Perşembe arası düzenli olarak çalışan minibüslerle ilçeye gelebilir ve buradan Çaytepe dolmuşlarına binerek yol ayrımında inebilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, duş ve elektrik gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ohtamış Şelalesi Kamp Alanı

Ohtamış Şelalesi Kamp Alanı
Fotoğraf: Sinan Doğan

Ordu’nun Ulubey ilçesinde ve Ohtamış Köyü’nde yer alan Ohtamış Şelalesi şehrin doğal güzelliklerinden bir tanesidir. Doğa sporları ve trekking yapmak için uygun olan bölgede şelalenin serinliği ve doğanın sessizliği eşliğinde kamp yapma olanakları bulunmaktadır.

Şelale etrafındaki kamp alanına ulaşmak için orman yollarından yürüyüş yaparak gitmek gerekiyor. Bu sebeple karavan kampı için uygun yerler bulunmuyor. Küçük sırtta taşınan çadırlarla şelalenin etrafına kamp kurulabilir.

El değmemiş doğası ve temiz havasıyla kamp severlerin daha çok yazın tercih ettiği bölgeye kışın ulaşım sağlamak oldukça zor oluyor. Ayrıca şelalenin oluşturduğu havuza girerek yazın sıcağında serinleyebilirsiniz.

Kamp bölgesinde herhangi bir tesis bulunmadığı için gerekli malzemeler önceden temin edilerek bölgeye gelinmelidir. WC ve duş gibi imkânlar da bulunmuyor. Bu sebeple her türlü hazırlığı yaparak bu bölgeye kamp için gelmek daha uygun olacaktır.

Özel aracıyla gelecek olanlar Ulubey ilçesini geçtikten sonra Tokat yolunu takip edip Gültepe Köyü yol ayrımına girerek Ohtamış Şelalesi’ne ulaşımlarını sağlayabilirler. Ancak araçlarını Gültepe Köyü’ne bırakmaları gerekecek. Kalan mesafeyi ise orman içerisinde yürüyüş yaparak kat etmeleri gerekiyor. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Ulubey ilçesinden Şirinköy’e giden köy minibüslerine binebilir ve Gültepe Köyü yol ayrımında inerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi yaylaya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çaka Plajı Kamp Alanı

Çaka Plajı Kamp Alanı

Ordu’nun Perşembe ilçesine 10 km mesafede bulunan Çaka Plajı daha çok deniz kenarı kamp severler için uygun bir ortam sunuyor. Bembeyaz kumsalı ve masmavi deniziyle Karadeniz’in yeşil tonu eşliğinde kamp yapmak isteyenler tarafından oldukça fazla tercih edilen bir mekân.

Kamp alanı içerisinde ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz sosyal tesisler bulunuyor. Ancak isterseniz Perşembe ilçe merkezinden de bu ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Kamp alanı bölgesinde uygun gördüğünüz bir alana çadırınız kurup kamp yapabilirsiniz. Gündüz denize girip serinlerken, akşam ise Karadeniz’in serinliğinde çayınızı yudumlayarak sessiz ve sakin doğanın tadını rahatça çıkarabilirsiniz.

Kamp alanında WC piknik yapmak isteyenler için piknik masaları ve yeme içme için restoran ve büfe gibi yerler mevcuttur. Günübirlik kullanımlar ve ailece geziler için de uygun ortam bulunmaktadır. Burada akşam gün batımını izlerken harika doğanın fotoğraflarını da albümünüze ekleyebilirsiniz.

Çaka Plajı, Ordu-Perşembe yolu üzerinde bulunuyor. Perşembe ilçesini geçip sahil yolundan Bolaman yolunu takip ederek Aziziye köyüne gelmeden hemen önce yolun sağında göreceksiniz. Yol kenarında plajı gösteren tabela mevcut olup ayrıca araç sahipleri için otopark alanı da bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ilk önce Ordu şehir merkezinden Perşembe’ye gelmeli ve buradan Aziziye Köyü’ne giden dolmuşlara binerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Plajda bulunan işletmelerden WC, elektrik, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz halk plajında kamp atabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Kurşunçal Ormanları ve Şelalesi Kamp Alanı

Kurşunçal Şelalesi Kamp Alanı

Ordu’nun Perşembe ilçesi sınırları bulunan Kurşunçal Ormanları ve Şelalesi ilin en önemli şelale yerlerinden biridir. Selimiye köyünde yer alan şelale Karadeniz’in ormanları arasındaki binlerce şelaleden belki de en güzelleri arasında yer almaktadır. İlçe merkezine uzaklığı 25 km olan şelalenin etrafında kamp yapabilmek için uygun alanlar bulunuyor.

Karadeniz’in eşsiz doğası içinde ve ormanların arasında çağlayan şelalenin etrafında çeşitli doğa sporları, trekking ve kamp için uygun alanlar mevcut. Çadır kampı için elverişli olan şelaleye ulaşım sıkıntısı sebebiyle karavan ile kamp yapılamıyor.

Karadeniz’in ormanlarıyla baş başa kalmak ve bu eşsiz doğada sessiz ve sakin vakit geçirmek isteyenler Kurşunçal Ormanları ve Şelalesi’ni tercih edebilirler. Ayrıca Selimiye Köyü’nde bulunan alabalık tesisinden faydalanma imkânı da mevcuttur. Kamp alanında herhangi bir tesis olmadığı için kamp severlerin ihtiyaçlarını önceden görmeleri ve kamp alanına hazırlıklı gelmeleri gerekiyor.

Şelale yerine Ordu-Samsun istikametinde ilerleyip Kırlı mevkiine geldikten sonra Karaoluk Köyü yönüne saparak buradan Selimiye Köyü’ne gelebilir ve tabelaları takip ederek şelaleye ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Şelaleye giden yol düzgün olup binek araç ile gelinebilir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Doğanköy veya Kırlı Köyü’ne gelerek buradan Selimiye Köyü’ne giden dolmuşlara binerek ulaşımlarını sağlayabilir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Üçer Kamping

Üçer Kamping kamp alanı Ordu’nun Perşembe ilçesi sınırlarında sahile yakın bir noktada bulunuyor. Özellikle hafta sonları şehrin stresinden uzaklaşıp kafa dinlemek isteyen ve deniz havası almak isteyenler için biçilmiş kaftan. Ayrıca Ordu’nun yeşillikler içindeki bölgesinde bulunması sebebiyle orman havası almak isteyenler tarafından da oldukça tercih ediliyor.

Kamp alanı hem denize hem de ormana yakın bir noktada. Dilerseniz denize girebilir, dilerseniz ormanlık alanda kafa dinleyebilirsiniz. Ayrıca kamp alanının Perşembe ilçesinde olması sebebiyle Perşembe yaylasına da çıkarak orayı da görme imkânı elde edebilirsiniz.

Kamp alanı içerisinde WC, sıcak su imkânı ve bir adet restoran bulunuyor. Ayrıca yerleşim yerine yakın olması sebebiyle de küçük ihtiyaçlar hemen giderilebiliyor. Dikkat edilmesi gereken bir nokta da kamp çadırları birbirine çok yakın olarak kuruluyor. Bu sebeple farklı sebeplerden rahatsızlık doğma imkânı olabiliyor. Buna dikkat etmekte fayda var.

Ordu şehir merkezine yaklaşık 8 km ve 10 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Üçer Kamping’e Perşembe istikametinde ilerleyerek Bolaman Yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Tesisin yol kenarında tabelası bulunmaktadır. Kamp alanında özel araçla gelenler için otopark alanı mevcuttur. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ise Ordu-Perşembe arası düzenli olarak çalışan minibüslerle ulaşımlarını sağlayabilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WCİ elektrik, duş, ortak kullanım mutfak alanı, buzdolabı, çamaşırhane, ateş ve mangal yakılabilir alan, çadır konaklama yerleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL.

Telefon: 0452 522 21 70

Haritada Görüntüle >

İkizler Kamping

İkizler Kamping

Ordu şehir merkezine 10 km mesafede bulunan İkizler Kamping, denize sıfır bir konumdadır. Kendine ait özel plajıyla hem kamp yapıp hem de denize girmek isteyenler için oldukça uygun bir yer. Ayrıca kamp alanı içerisinde bulunan kavak, çam ve akasya ağaçları kamp yapanlar için harika gölgelik sunuyorlar.

Kamp alanı içerisinde bulunmasa da hemen yakınında benzin istasyonu, bankamatik ve market bulunuyor. Şehir merkezine yakın olması dolayısıyla her türlü ihtiyaç kolayca sağlanabiliyor. Karadeniz’in yeşille mavinin buluştuğu noktasında kamp severler için her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde hizmet veriyor.

Karavanlar ile kamp yapanlar için priz imkânının da bulunduğu kamp alanında, ücretsiz Wi-Fi, sıcak su, güvenlik hizmeti, sahil yürüyüşü yapma imkânı, şehir merkezine her zaman için kolayca ulaşım sağlama imkânı, piknik masaları ve çocuklu aileler için uygun ortamlar bulunuyor.

Kendi aracıyla gelenler Ordu şehir merkezinden yola çıkıp Fatsa-Ünye otobanında bulunan Perşembe sahil yolu ayrımına girerek yaklaşık 1 km sonra tesise ulaşabilirler. Kamp alanı Gürsoy Fındık Fabrikası ve Aytemiz akaryakıt istasyonunun karşısında yer almaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Ordu Üniversitesi’nin oradan hareket eden 53A numaralı otobüse binerek kamp alanına ulaşımlarını sağlayabilirler. Şehir merkezinden ise Cumhuriyet Meydanı’ndan kalkan 54 numaralı otobüslere binerek kamp alanına gelebilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, çadır ve karavan alanı, ağaçlık alan, 7/24 güvenlik, otopark alanı, plaj, şezlong, bankamatik (100 metre), akaryakıt istasyonu (150 metre), bulaşıkhane, çamaşırhane, toplu taşıma durağı (100 metre), mangal yakılabilir alan, market, restoran (150 metre), piknik alanı, çocuk oyun alanı, plaj voleybolu v eevdil hayvan.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 100 TL, karavan konaklama 130 TL.

Telefon: 0452 225 28 80

Web Sitesi: http://www.ikizlercamping.com/

Instagram: https://www.instagram.com/ikizler.camping/

Haritada Görüntüle >

Gülen Bungalov Kamping

Gülen Bungalov Kamping

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan Gülen Bungalov Kamping, Ünye Belediyesi tarafından işletilen bir kamp alanıdır. Kamp alanında çadır kampı, karavan kampı ve bungalov evler olmak üzere üç şekilde konaklama hizmeti veriliyor. Ayrıca Ünye ilçesinin denize sıfır noktasında bulunan kamp alanına ait özel bir plaj da bulunuyor.

Kamp alanı içerisinde araçlar için ücretsiz otopark hizmetiyle beraber, ücretsiz Wi-Fi, oyun alanları, mangal yakılacak üniteler ve piknik masaları kamp severlere hizmet veriyor. Karadeniz’in türkülere konu olan ilçesinde yer alan kamp alanının bir tarafı masmavi deniz diğer tarafı ise yemyeşil ormanlarla kaplıdır.

Tesis içerisinde bulunan restoran sayesinde de günlük yemek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Böylece vaktinizin tamamını denizin mavisine ve ormanın yeşiline ayırma imkânına sahip olabilirsiniz. Her mevsim ziyaret edilebilecek bir destinasyonda bulunan kamp alanı Ordu’nun önde gelen ve bilinen kamp alanlarından biridir.

Ünye-Terme yolu üzerinden ulaşılabilen Gülen Kamping, Uzunkum mevkiinde yolun sağında kalmaktadır. Tesisi gösteren kamp tabelası mevcut olup, araç sahipleri için otopark alanı bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Ordu-Ünye ve Terme-Ünye arası her gün düzenli olarak çalışan minibüslerle ulaşımlarını sağlayabilirler.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, restoran, çadır ve bungalov konaklama yerleri, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 100 TL. Bungalov konaklama ücretini aşağıdaki telefon numarasından tesisi arayarak öğrenebilir ve rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.

Telefon: 0452 324 66 86 – 0535 522 71 68

Haritada Görüntüle >

Çınarsuyu Kamping ve Mesire Alanı

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan Çınarsuyu Kamping ve Mesire alanı hem günlük ziyaretçiler için piknik ve denize girme imkânı sunarken kamp yapmak için gelenleri ise eşsiz doğası, plajı ve birçok güzelliğiyle ağırlamaya devam ediyor.

Kamp alanı içerisinde çadır ev ve asma çadırlar ile kendi çadırı ve karavanıyla gelenler için de ayrıca kamp alanı bulunuyor. Karadeniz’in sık ve yeşil bitki örtüsü içinde bulunan kamp alanı denize sıfır konumu ve özel plajıyla kamp severler için oldukça ideal.

Kablosuz internet imkânı, doğa yürüyüşü, denize girme imkânı, piknik imkânı ve ayrıca kamp alanı içerisinde bulunan çardaklarda vakit geçirebilme imkânı alanın misafirlere sunduğu olanaklardan bazıları.

Kamp alanı içerisinde elektrik, restoran, WC, sıcak su ve duş imkânı bulunuyor. Ayrıca özel araçlar için ücretsiz otopark da mevcuttur.

Tesise, Ordu-Samsun karayolunu kullanarak ulaşmak kolaydır. Ünye’ye 10 km mesafede bulunan kamp alanı Çaybaşı-Ünye yol ayrımını geçtikten 300 metre sonra ulaşabilirsiniz. Yol üzerinde tesisin tabelası bulunmaktadır. Ayrıca araç sahipleri için otopark alanı mevcuttur. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Ordu şehir merkezinden Ünye’ye her gün düzenli minibüsler çalışmaktadır. İlçe merkezine geldikten sonra dolmuşları kullanarak kamp alanına gelinebilir.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, restoran, çadır, karavan ve asma çadır konaklama yerleri, masa oyunları ve su sporları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk, resmi ve bayram tatillerinde değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisini aşağıdaki telefon numarasını arayarak öğrenebilirsiniz.

Telefon: 0532 739 53 59

Web Sitesi: https://www.cinarsuyu.net/

Haritada Görüntüle >

Gölge Camping (Çavuş’un Yeri)

Gölge Camping

Ordu’nun Perşembe ilçesinde yer alan Gölge Kamping, yeşil ve mavinin kesiştiği noktada kendi çadır ve karavanlarıyla gelen kamp severlere unutamayacakları bir kamp deneyimi yaşatıyor. Doğanın içerisinde tertemiz havada, isterseniz ormanlık bölgede isterseniz denizin kıyısında doğa kampı için oldukça popüler bir mekân.

Tesis içerisinde WC, soyunma kabinleri ve günlük ihtiyaçlar için bir büfe bulunuyor. Ordu’nun en popüler kamp alanlarından biri olan Gölge Kamping fiyat açısından diğer kamp alanlarından daha uygun bir yer.

Tertemiz bir ortamda doğayla iç içe kamp yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği kamp alanlarından biri olan Gölge Kamping’de, özel araçlar için otopark, Wi-Fi, piknik masaları, mangal üniteleri ve 7/24 güvenlik hizmeti veriliyor. Bu sebeple kamp severler gönül rahatlığıyla alanı ziyaret ederek yeşilin ve mavinin tadını çıkarabilirler.

Kamp alanı, Ordu-Perşembe yolu üzerinde kalıyor. Perşembe ilçesini geçip sahil yolundan Bolaman yolunu takip ederek Aziziye köyüne gelmeden hemen önce yolun sağında kalıyor. Yol kenarında tesisi gösteren tabela mevcut olup ayrıca araç sahipleri için otopark alanı bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ilk önce Ordu şehir merkezinden Perşembe’ye gelmeli ve buradan Aziziye Köyü’ne giden dolmuşlara binerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, büfe, restoran, piknik alanı ve piknik masaları, mangal üniteleri, 24 saat güvenlik, çadır ve karavan yerleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 60 TL, karavan konaklama 90 TL.

Telefon: 0533 025 78 78

Web Sitesi: https://golgecampcavusunyeri.business.site/

Facebook: https://www.facebook.com/golgecamp

Haritada Görüntüle >

Yalı Piknik Camping

Yalı Piknik Camping

Ordu’nun Perşembe ilçesinde bulunan bir diğer kamp alanı ise Yalı Piknik Kamping’dir. Kamp severler tarafından küçük bir cennet olarak biliniyor. Perşembe ilçe merkezine 10 km mesafede bulunan tesis, kampçılara sunduğu imkânları sayesinde oldukça fazla tercih ediliyor.

Denizde mavinin her tonu, ormanda yeşilin her tonu, güneşe bakıldığında ise sarının her tonunu görebileceğiniz bir ortamda bulunan kamp alanına, kendi çadır ve karavanınızla gelip kamp kurabileceğiniz gibi tesiste bulunan çadırları da kiralayarak kamp olanaklarından faydalanabilirsiniz. Ayrıca günübirlik ziyaretçiler için de piknik imkânları kamp alanı içerisinde bulunuyor.

Kamp alanında her sabah kuş cıvıltılarıyla uyanıp, doğa içinde eşsiz bir kahvaltıdan sonra Karadeniz’in serin sularında serinleyebilir daha sonra doğa yürüyüşleri yaparak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kamp tesisinde bulunan restoranda yemek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Ayrıca kamp severlere buzdolabı, elektrik, market, duş, Wi-Fi, sıcak su, WC ve soyunma kabinleri gibi hizmetler veriliyor.

Kamp alanı, Ordu-Perşembe yolu üzerinde yer almakta. Perşembe ilçesini geçip sahil yolundan Bolaman yolunu takip ederek Aziziye köyüne gelmeden hemen önce yolun sağında Çaka Plajı’nda kalıyor. Yol kenarında tesisi gösteren tabela mevcut olup ayrıca araç sahipleri için otopark alanı bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ilk önce Ordu şehir merkezinden Perşembe’ye gelmeli ve buradan Aziziye Köyü’ne giden dolmuşlara binerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Şoföre Çaka Plajı’nda inmek istediğinizi söylemeyi unutmayın.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, restoran, büfe, piknik alanı ve piknik masaları, ateş yakılabilir alan, plaj, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 70 TL.

Telefon: 0537 445 47 13

Web Sitesi: https://yali-piknik-camp.business.site/

Facebook: https://www.facebook.com/yalipiknik/

Haritada Görüntüle >

Ulugöl Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ulugöl Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ordu’nun Gölköy ilçesinde yer alan Ulugöl Tabiat Parkı, şehir merkezine 60 km, Gölköy ilçesine ise 20 km mesafede yer alıyor. Her mevsim ziyaretçi çeken doğa harikası bir yerdir. Tabiat parkı içerisinde karavan ve çadırlarla kamp yapma olanağı bulunuyor. Ayrıca park içerisinde bulunan bungalovlarda da kalıp doğanın tadını çıkarmak mümkündür.

Günübirlik piknik yapmak isteyenler için de kullanım imkânları sunan kamp alanına dışarıdan yiyecek getirilebiliyor. Kamp alanı içerisinde su, WC, mescit, çardaklar ve çocuk oyun alanları gibi imkânlar bulunuyor.

Kamp alanı bölgesinde, doğa yürüyüşü, balık tutmak, bisiklet sürmek gibi etkinliklerle beraber dikkatli bir şekilde mangal yakma imkânı bulunuyor. Ulugöl’ün tertemiz havasında, doğanın içinde kafa dinlemek isteyenler için farklı alternatifler sunan kamp alanı, mevsimsel olarak renk cümbüşü içerisinde kamp severlere sakin ve ferah bir ortam sunuyor.

Ordu-Ulubey yolunu takip edip Gölköy’e gelebilir ve buradan tabelaları takip ederek tabiat parkına ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yolu düzgün ve asfalttır. Her türlü binek araç ile gelinebilir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Ordu’dan her gün düzenli olarak Gölköy’e ilçe minibüsleri hareket etmektedir. Gölköy’e geldikten sonra buradan dolmuşlara binerek tabiat parkına gidebilmek mümkündür.

Kamp Olanakları: Çeşme, büfe, kır evi, giriş kontrol noktası, konaklama tesisi, WC, çocuk oyun alanı, kameriyeler, piknik masası, mescit, kamp alanı ve gölet alan.

Kamp Ücreti: Şahıs 4,5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 4,5 TL, motosiklet 9 TL, otomobil ve kamyonet 13 TL, minibüs 40 TL, midibüs 72 TL, otobüs 121 TL, çadır yeri 29 TL, karavan yeri 46 TL, 3 yataklı kır evi 185 TL ve 4 yataklı kır evi 220 TL.

Web Sitesi: http://ulugol.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Layla Aile Camping

Layla Aile Camping

Ordu’nun Efirli bölgesinde bulunan Layla Aile Camping, plajı ve oyun alanlarıyla ailece kamp yapmak isteyenler için gayet uygun bir mekân. Karadeniz’in hırçın dalgaları arasında serinlemek, ormanlarında yürüyüş yapmak ve akşamına çaylarınızı yudumlamak isteyen birçok kamp severin ailesiyle birlikte tercih ettiği mekânlardan biridir.

Çadır ve karavan kampına uygun olan bölgede sosyal tesislerde bulunuyor. Temel ihtiyaçlar bu tesislerden giderilebilir. Ancak yine gelirken ihtiyaçları şehir merkezinden tamamlayarak gelmekte ve tedbirli olmakta fayda var.

Kamp alanında bulunan birkaç kafede çay ve içecek ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Ayrıca kamp alanında uygun noktalarda mangal yaparak denizin mavisine ve ormanın yeşiline karşı doğanın sefasını sürebilirsiniz. WC ve duş gibi temel ihtiyaçlar buradan karşılanabilir. Ayrıca plajda duş ve soyunma kabini imkânları da bulunmaktadır.

Perşembe istikametinde ilerleyip Kumbaşı’nı geçtikten yaklaşık 300 metre sonra solunuzda Yıldırımlar Fındık Kırma Fabrikası’nı göreceksiniz. Layla kamp alanı fabrikanın tam karşısında kalmaktadır. Araç sahipleri için tesisin otopark alanı mevcut. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ise şehir merkezinden Kumbaşı tarafına giden minibüslere binerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, restoran, plaj, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, ateş ve mangal yakılabilir alanlar ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 60 TL, karavan konaklama 100 TL.

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşamadık.

Web Sitesi: https://ordu-layla-aile-camping.tr.gg/

Facebook: https://www.facebook.com/laylacampefirli/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin