Masalsı Bir Sevilla Seyahati için Gezilecek 50 Harika Yer

Sevilla seyahatinizden önce bilmeniz gereken önemli ip uçları;

Şehir hakkında; Kökleri Yunan mitolojisine kadar dayanan, hatta bizzat Herkül tarafından ‘Spal’ adıyla kurulduğu rivayet edilen Sevilla, masalsı atmosferiyle İspanya’nın Endülüs Özerk Bölgesi’nde yer alıyor. Bir dönem Müslümanların sonrasında ise Katoliklerin kontrolü altına giren şehrin tarihsel zenginliği, mimarisine de yansımış; birbirinden güzel yapılar ortaya çıkmıştır. 700.000’i aşkın bir nüfusa sahip olan şehirde, ana dil İspanyolcadır; İngilizce konuşan kişi sayısı ülke ortalamasına göre normal düzeydedir.

Şehrin en meşhurları: Sevilla gezilecek yerler denildiğinde; dünyanın en büyük gotik kilisesi olan Sevilla Katedrali, Game of Thrones dizisinin çekildiği mekanlardan biri olan Real Alcazar Sarayı, Avrupa’nın en ilginç ikonik yapılarından Metropol Parasol ve renkli atmosferiyle, meşhur Santa Cruz Mahallesi akla ilk gelen yerler oluyor. Tabi daha fazlası için yazımızı okumaya devam etmeniz gerekiyor!

Müze Kartları: Şehre gelen turistler tarafından en yaygın kullanılan kart olan Sevilla Card ile tüm müzelere ücretsiz giriş yapabilir, toplu taşımalardan ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Bunun yanı sıra alacağınız bu kart sayesinde; dört ayrı rehberli tur, yemek ve alışveriş indirimleri gibi birçok avantajdan yararlanabilirsiniz. Sevilla’da kalacağınız güne göre ’24, 48, 72 ve 120 saatlik’’ dört ayrı Sevilla Card’tan birini tercih edebilirsiniz. Fiyat olarak, 30 €’dan başlayan Sevilla Card ile ilgili daha fazla bilgi almak için linke tıklamanız yeterli!

Gezi Önerisi: Sevilla şehir içi ulaşımda Tussam aslı uygulamayı telefonunuza indirerek, tramvay, otobüs ve metro gibi vasıtaların güzergahlarını, çalışma saatlerini ve ulaşım ücretlerini öğrenebilirsiniz.

Ziyaret edebileceğiniz zaman: Akdeniz kıyısında, sıcacık bir şehir olan Sevilla’ya yılın her dönemi gitmek mümkündür. Lakin Sevilla’ya gitmek için en ideal dönem Nisan ve Mayıs olacaktır.

Sevilla Tanıtım Videosu

Sevilla Gezilecek Yerler Haritası

Sevilla’da Gezilmesi Gereken En Önemli Yerler

– Müzeler

1. Museo del ‌Baile ‌Flamenco ‘Flamenko Dans Müzesi’

Museo del Baile Flamenco

Burası Neresi? İspanya denildiğinde akla ilk gelenlerden biri, tabi ki Flamenko dansı oluyor. Sevilla’da yer alan Flamenko Dans Müzesi, interaktif sergilerin, çeşitli müzik ve dans etkinliklerinin yanı sıra Flamenko dansının kökenini, evrimini; kısacası Flamenko’ya ve sanata dair her şeyi içerisinde barındıran modern bir müze olarak hizmet veriyor. Santa Cruz’da, Plaza Alfalfa’ya sadece birkaç adım mesafede bulunan müzede, resim, çizim ve fotoğraf içeren Flamenko odaklı sergiler gibi daha birçok sanat dalını kapsayan sergilerden, dans ve vurmalı çalgı gibi hem müziği hem de dansı kapsayan atölyelere ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Dünyada türünün ilk ve tek örneği olan Flamenko Dans Müzesi’ne mutlaka gitmelisiniz! Neden mi? Çünkü Endülüs halk müziği ve bu müzik eşliğinde yapılan dans olan Flamenko’nun icra edildiği en güzel gösteriyi yalnızca burada izleyebilirsiniz. İspanya’nın ünlü dansçılarından biri olan Cristina Hoyos tarafından desteklenen müzede; dans, şarkı ve gitar gibi sanatın farklı yönlerinin bir araya geldiği eşsiz bir deneyim sizleri bekliyor! Ayrıca Eski bir Roma tapınağının temelleri üzerine inşa edilmiş 18. yüzyıldan kalma bir binadan oluşan müzenin, barış ve hoş görünün sembolü olarak İncil, Kur’an, Talmud ve Hindu yazılarının kopyalarını içeren duvarlarını mutlaka görmelisiniz!

Kaçırmayın! Tarihi binanın verandasında, her gün değişen sanatçılar kadrosuyla düzenlen ve bir saat süren “Patio Flamenco” şovunu sakın kaçırmayın! Son bir uyarı: ‘Museo del ‌Baile ‌Flamenco’da fotoğraf çekebiliyorsunuz fakat video kaydına kesinlikle izin verilmiyor. Müze’ye ulaşım ise genellikle Şehir Otobüsü; C5 ile sağlanıyor. Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmayı unutmayın!

Google haritalarda aç

Calle Manuel Rojas Marcos, 3, 41004 Sevilla, İspanya

10.00-19.00

Euro ikonGösteri: 22 Euro/Müze: 10 Euro/Gösteri+Müze: 26 Euro

Web Sitesi

2. Museo ‌Bellas ‌Artes de ‌Sevilla ‘Sevilla Güzel Sanatlar Müzesi’

Burası Neresi? Eskiden bir manastır olarak kullanılan binada, 16 Eylül 1835 tarihli Kraliyet Kararnamesi ile Mudejar tarzında yenilenerek, ‘Resim Müzesi’ olarak kurulan Sevilla Güzel Sanatlar Müzesi, Endülüs mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Plaza del Museo’da bulunan müze, Orta Çağ döneminden 20. yüzyılın başlarına kadar ağırlıklı olarak İspanyol görsel sanatlarını kapsıyor. Bunun yanı sıra müzede, Rönesans ve Barok döneme ait sanatsal çalışmalar, 17. yüzyıldan kalma eserler, İspanyol sanatçıların dışında Jan Brueghel l’Ancien, Pieter Aertsen ve Cornelis de Vos gibi yabancı ressamların tablolarını kapsayan birçok eser sergileniyor.

Neden Gitmeliyim? Endülüs camiasındaki en önemli güzel sanatlar müzesi olan Museo Bellas Artes de Sevilla, muhteşem mimarisinin yanı sıra El Greco, Pacheco, Velázquez ve Alonso Cano gibi sanatçıların mükemmel eserlerini yakından görebilmek için mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri! Ayrıca müzenin tarihi ve ihtişamlı mimarisine, bahçesine ve dekorasyonuna bayılacağınızdan eminiz!

Kaçırmayın! Sevilla Güzel Sanatlar Müzesi’nde ünlü ressam Murillo‘ya ve 17. yüzyılın Sevilla okuluna ithaf edilmiş özel bir alan yer alıyor. Bu harika müzenin havasını teneffüs ederken, bu alanı da görmenizi öneriyoruz. Bunun yanı sıra müzede bulunan kütüphaneyi gezip, muhteşem kitaplara bir göz atmayı ve müzenin kurumsal anılarının ve yayınlarının satıldığı mağazaya uğramayı unutmayın!

Google haritalarda aç

Pl. del Museo, 9, 41001 Sevilla, İspanya

09.00-21.00 *Pazartesi kapalı/Pazar: 09.00-15.00

Euro ikon AB vatandaşları ve uluslararası lisansa sahip öğrenciler için giriş ücretsiz. Diğerleri için giriş 1,5 Euro

Web Sitesi

3. Palace of the Countess of Lebrija ‘Lebrija Kontes Sarayı’

Palace of the Countess of Lebrija

Burası Neresi? Sevilla’nın en çarpıcı hazinelerinden biri olan Lebrija Sarayı, muhteşem sanat eserleri ile donatılmış muazzam bir yapı… Sanata düşkünlüğü ile bilinen Lebrija Kontesi Regla Manjón tarafından satın alınan saray, İspanya’nın en eksiksiz Roma mozaik koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. “Avrupa‘nın en iyi döşeli saray evi” olarak ün yapmış olan Lebrija Sarayı, Rönesans frizleri ve Endülüs tarzında cepheleriyle donatılmış özgün mimarisiyle dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Lebrija Sarayı’na, kontes Regla Manjón’un çıktığı seyahatlerde dünyanın farklı bölgelerinden topladığı her biri birbirinden değerli sanat eserlerini yakından görmek için gitmelisiniz. 16. yüzyıldan kalma tarihi bir bina olan Lebrija Sarayı, zemininde ve tavanında bulunan tarihi Roma mozaiği, küçük, şirin iç bahçesi, en az 4 bin parçalık hacmi olan geniş kütüphanesi, Arap mimarisine ait kemerleri ve plaket süsleri ile mutlaka görmeniz gereken bir yer! Dolayısıyla Sevilla gezilecek yerler listenize Lebrija Sarayı’nı ivedilikle eklemelisiniz.

Kaçırmayın! Lebrija Sarayı ziyaretinizde, zemin katta bulunan Roma‘nın polikrom mermeriyle oluşturulmuş sektil opusun yanı sıra; II. ve III. yüzyıllardan kalma Roma mozaiğini, heykel, resim, zarif mobilyalardan oluşan sanat koleksiyonunu yakından görmenizi öneriyoruz. Müze için düzenlenen indirimli turlara katılabilir, rehber eşliğindeki bu turlarla daha eğitici bir ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.

Google haritalarda aç

Calle Cuna, 8, 41004 Sevilla, İspanya

10.30-19.30

Euro ikon Yetişkinler: 12 €/6-12 yaş arası çocuklar: 6 € *Grup girişleri: 11 € (Kişi başı)

Web Sitesi

4. Museo Arqueológico de Sevilla ‘Sevilla Arkeoloji Müzesi’

Museo Arqueológico de Sevilla

Burası Neresi? 1867 tarihli Arkeoloji Müzeleri Kararnamesi sonucunda eski eserler müzesi olarak kurulan Sevilla Arkeoloji Müzesi, Maria Luisa Parkı’nın içindeki Plaza de America’da yer alıyor. Arkeoloji Müzesi, Sevilla’nın ve hatta İspanya’nın geçmişi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkeoloji ve sanat düşkünü kişiler için oldukça iyi bir seçenek oluyor. Zira üç ayrı bölüme ayrılmış olan müzede, birbirinden farklı birçok eser sergileniyor.

Neden Gitmeliyim? Sevilla Arkeoloji Müzesi, şehrin tarihini yakından tanımak ve müze havasını teneffüs etmek için harika bir yer. Müzenin ilk bölümündeki tarih öncesi dönemdeki bölge sakinlerine ait seramik, taş ve bakır parçalarını; birinci kattaki El Carambolo hazinesine ait 2700 yıllık seramik ve altın koleksiyonunu; son kısımda ise heykeller, mozaikler ve seramiklerden oluşan Italica’dan kalma Roma kalıntılarını mutlaka görmelisiniz.

Kaçırmayın! Sevilla’da yapılacak şeylerden ilki; müze gezileridir. Sevilla Arkeoloji Müzesi ise bu gezi sırasında ilk duraklarınızdan biri olmalıdır. ‘Peki, müzeye nasıl ulaşabiliriz?’ diyorsanız; 1, 3, 6, 30, 31, 34 ve 37 nolu şehir içi otobüs hatlarından birini kullanabilirsiniz. 10 kişi ve daha fazla sayıda bir gruptan oluşuyorsanız, müzeyi ziyaret etmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız.

Google haritalarda aç

Plaza América, 51, 41013 Sevilla, İspanya

09.00-21.00 *Pazartesi kapalı/Pazar: 09.00-15.00

Euro ikonAB vatandaşları için ücretsiz. Diğer Ülkeler: 1,5 €

Web Sitesi

5. Archivo General de las Indias ‘Batı Hint Adaları Genel Arşivi’

Archivo General de las Indias

Burası Neresi? Sevilla’da eski ticaret loncası binasında bulunan Batı Hint Adaları Genel Arşivi, İspanya’nın 16.-18. yüzyıllardaki güçlü imparatorluğu Hint Adaları ile ilgili 80 milyon sayfalık belge ve haritaya ev sahipliği yapıyor. 1987’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren arşiv, Sevilla gezilecek yerler denildiğinde kendini gösteren müzelerden biri oluyor. Ayrıca arşiv, her yıl yeni donelerle güncelleniyor.

Neden Gitmeliyim? Özellikle araştırmacılar tarafından çokça ziyaret edilen Batı Hint Adaları Arşivi, İspanyol mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak, İspanya ve Sevilla geçmişine dair birçok envanteri içerisinde barındırıyor. Halka açık olarak hizmet veren arşivde sekiz asırlık bir tarih, 9 kilometrelik raflara yerleştirilmiş kırk üç binden fazla dosyayla ve yaklaşık seksen milyon sayfa orijinal belgeyle sergileniyor. Sonuç itibariyle bu tarihi hazineyi yakından görmek için Batı Hint Adaları Genel Arşivi’ni, ziyaret edilecek yerlerden biri olarak notlarınıza eklemelisiniz.

Kaçırmayın! Batı Hint Adaları Arşivi’nde, Amerika, Filipinler ve İspanya sömürge tarihinin yanı sıra siyasi ve sosyal tarih, ekonomik ve zihinsel tarih, kilise tarihi, sanat tarihi ve Yeni Dünya’nın keşfine kadar daha birçok değerli bilgiye ulaşabilirsiniz. Tüm bunları daha verimli bir şekilde gerçekleştirebilmek için rehberli müze turlarına katılabilirsiniz. Ayrıca arşiv binasında sıklıkla gerçekleştirilen ‘Okyanusları Aşan Tatlar, En uzun gezi, Akdeniz’de insan macerası, Amerika ve Filipinler’in kentsel manzaraları’ gibi özel sergilere katılma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Google haritalarda aç

Av. de la Constitución, s/n, 41004 Sevilla, İspanya

09.30-17.00 *Pazar: 10.00-14.00

Euro ikon Ücretsiz

Web Sitesi

6. Judería de Sevilla Sözlü Çeviri Merkezi

Judería de Sevilla Sözlü Çeviri Merkezi

Burası Neresi? Judería Sözlü Çeviri Merkezi, Sevilla’da Yahudi tarihi üzerine kurulmuş bir müzedir. Bir zamanlar Yahudi Mahallesi olan Higgledy-Piggledy Santa Cruz semtinde eski bir Sefarad evinde kurulu olan müzede, 1391’de acımasızca katledilen, evlerini terk etmek zorunda bırakılan ve din değiştirmek için zorlanan Yahudilerin kültürü ve yaşamı, kısaca tarihi hakkında birçok eser sergileniyor.

Neden Gitmeliyim? İspanyol Yahudilerinin 1700 yıllık tarihinin sergilendiği müzeye, belgeler, kostümler ve kitaplar gibi hayatta kalan hatıralarıyla birlikte katalog halinde sunulan kültürel ögeleri yakından görmek için mutlaka gitmelisiniz. Judería Sözlü Çeviri Merkezi’ni ziyaret ederek, Sevilla Yahudi Mahallesinde yaşanan zulme ve sıkıntıya, Sefarad kadınlarının, erkek ve çocuklarının yaşantı ve kültürlerine şahitlik edebilirsiniz.

Kaçırmayın! Judería Sözlü Çeviri Merkezi’nde, İspanya’nın en büyük Yahudi cemiyetine sahip olan Sevilla’da bir zamanlar yaşamış ve kültürel değerlerini, geleneklerini yaşatmış olan Yahudilerle ilgili birçok eseri bir arada görebileceğinizi unutmayın! Bunun yanı sıra müzenin hizmetlerinden biri olan, Yahudi sitelerine, evlerine, fırıncı ve ayakkabıcı dükkanları gibi çalışma alanlarına ve daha birçok yere; İspanyolca, Fransızca ve İngilizce seçenekleriyle düzenlenen rehberli turlara sadece 22 € karşılığında gidebilirsiniz.

Google haritalarda aç

Calle Ximénez de Enciso, 22, 41004 Sevilla, İspanya

11.00-19.00

Euro ikonÖğrenciler ve Sevilla vatandaşları: 5 € Diğer: 6,5 €

Web Sitesi

7. Casa Fabiola-Donación Mariano Bellver

Casa Fabiola-Donación Mariano Bellver 

Burası Neresi? Casa Fabiola, Sevilla’nın ileri gelen zenginlerinden biri olan Mariano Bellver’e ait 567 eserden oluşan sanat koleksiyonun bağışlanmasıyla ortaya çıkmış bir müzedir. Fabiola’ya bağışlanan eserlerin çoğu resim ve heykellerden oluşuyor. Müzede: 299 resim, 112 heykel, 44 antika mobilya, 42 porselen ve seramik parça, 13 antika saat ve daha birçok eser sergileniyor.

Neden Gitmeliyim? 12 Ekim 2018 tarihinde açılan ve daha ilk günden 10.800 kişi tarafından ziyaret edilen Casa Fabiola, Sevilla gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken bir müze… Fabiola’ya gidip, Manuel García ve Rodríguez, Valeriano Domínguez Bécquer, Ricardo López Cabrera gibi Sevilla’nın ünlü ressamlarının eserlerini içeren ve 19. yüzyıl Endülüs zevkini yansıtan hemen hemen 300 tablodan oluşan 13 ayrı sergi odasını gezebilirsiniz.

Kaçırmayın! 50 kemik ve fildişi figürü, 63 kil ve bronz figürü gibi çeşit açısından zengin bir müze olan Casa Fabiola’da harika bir tura çıkmalı ve müzenin en özel parçası olan The Fallen Angel adlı tabloyu yakından görmelisiniz.

Google haritalarda aç

Calle Fabiola, 5, 41004 Sevilla, İspanya

11.00-19.00 *Pazartesi kapalı

Euro ikon3 €

Web Sitesi

8. Casa de la Ciencia Müzesi

Casa de la Ciencia Müzesi

Burası Neresi? İspanya’da araştırmaya adanmış en büyük kamu müzesi, Avrupa’nın ise en büyük üçüncü araştırma müzesi olan Casa de la Ciencia Müzesi, gözlemler ve bilimsel gösteriler aracılığıyla bilim ve teknoloji kültürünün yayılmasına adanmış bir merkezdir. İspanya’nın en ünlü mimarı Manuel Piqueras Cotolí’nin elinden çıkan bina, Peru Pavilion içinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Casa de la Ciencia, bilime merak duyan herkesin hayatında bir kez de olsa mutlaka görmesi gereken bir araştırma merkezi… Birbirinden farklı bilimsel eserlerin sergilendiği ve birçok etkinliğin düzenlendiği Casa de la Ciencia’da devasa bir yubarta balinası ve Endülüs Akdenizi’nde yaşamış olan cetaceanların (memeli deniz hayvanları) gerçek iskeletlerini görebilirsiniz. Ayrıca müzede yer alan mağazadan kuruma dair hatıra eşyaları veya hediyelik eşyalar satın alabilir, konferanslara veya atölyelere katılabilirsiniz.

Kaçırmayın! Casa de la Ciencia gezinizi ilginizi çeken sergilerin düzenlendiği tarihlere denk getirerek; Eski Mısır sergisi, Deniz canlıları sergisi, Astronomi sergisi ve Omurgasızlar sergisi gibi çeşitli temalar etrafında şekillenen sergileri gezebilir ve planetaryumlara (gökyüzü evi) katılabilirsiniz. Etkinlik takvimi için aşağıdaki siteyi takip etmeniz yeterli!

Google haritalarda aç 

Av. de María Luisa, s/n, 41013 Sevilla, İspanya

10.00-21.00 *Pazartesi kapalı

Euro ikonGenel bilet: 3 € / Planetaryum: 3 €/Genel+Planetaryum bileti: 5 €

Web Sitesi

9. Museo de Artes y Costumbres Populares ‘Popüler Sanatlar ve Gümrük Müzesi’

Popüler Sanatlar ve Gümrük Müzesi

Burası Neresi? Plaza de América’daki María Luisa Park’ta yer alan Popüler Sanatlar ve Gümrük Müzesi, Arap ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan Mudejar sanatını yansıtan bir binada hizmet veriyor. 1972’de, Endülüs’ün etnografik ve antropolojik mirasının yayılması amacıyla kurulan müzede, etnografik eserler sergileniyor.

Neden Gitmeliyim? Avrupa’daki en kapsamlı nakışlardan ve işlemelerden oluşan sergiyi yakından görmek ve Endülüs kültürüne yakından şahit olmak için Sevilla Popüler Sanatlar ve Gümrük Müzesi’ni mutlak surette ziyaret etmenizi öneriyoruz. Müzede gezebileceğiniz sergiler: Kültürel kıyafet ve kostüm sergisi, Triana’dan seramikler sergisi, yeniden yapılanma atölyeleri, müzik aletleri sergisi, tarım aletleri, mobilya ve ev eşyaları sergisi, el sanatları sergisi, savunma silahları ve metal işleme dönüşümleri sergisi vb.

Kaçırmayın! Sevilla Popüler Sanatlar ve Gümrük Müzesi’nde kapsamlı ve detaylı bir gezi geçirmek için rehberli turlara katılabilir, müzede Endülüs yaşam tarzları üzerine gösterilen belgeseli izleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra müzeye kadar gitmişken Huelva şarap mahzenini, Loty fotoğraf koleksiyonunu ve en önemlisi de Avrupa’nın sayılı koleksiyonlarından biri olan Díaz Velázquez dantel ve nakış koleksiyonunu görmeden dönmeyin!

Google haritalarda aç

Plaza América, 3, 41013 Sevilla, İspanya

09.00-15.00 *Pazartesi kapalı

Euro ikonAB vatandaşları için ücretsiz. Diğer ülkeler: 1,5 €

Web Sitesi

10. Pabellón de la Navegación ‘Navigation Pavilion Sergi Merkezi’

Pabellón de la Navegación

Burası Neresi? Deniz ve keşif temalı etkileşimli sergileriyle çağdaş bir müze olan Navigation Pavilion Sergi Merkezi, ‘Seville ve Atlantik navigasyonu’ sloganıyla tüm konuklarını bu ilgi çekici dünyaya davet ediyor. Özellikle çocuklar ve gençler için ilgi çekici bir cazibe merkezi olan ve 2012 yılından beri hizmet veren müze, Sevilla, Guadalquivir kıyısında yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Kalıcı sergi, geçici sergi, gezegen sineması gibi bölümlere sahip olan Navigation Pavilion Sergi Merkezi’ni; navigasyon, gemi hayatı ve denizcilikle ilgili birçok unsuru barındıran sergileri ve görsel alanları, Sevilla’nın tarihi manzaralarını sunan sergi alanını ve çocuklara hitap eden interaktif alanları görmek için ziyaret etmelisiniz. Navigation Pavilion Sergi Merkezi’ni farklı bir deneyim için Sevilla gezilecek yerler listenize kesinlikle eklemelisiniz.

Kaçırmayın! Müzedeki harika sergileri gezerken, nehir kıyısında şehir karmaşasından uzak bir yürüyüş gerçekleştirebilir ve aşağıda ayrı bir başlık altında bahsedeceğimiz Sevilla kentinin panoramik manzarasını sunan Schindler kulesine tırmanabilir ve manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca kanolarla bir nehir gezisine çıkabilir, turistik turlara katılabilirsiniz. Son olarak müzeye ulaşım için C1 ve C2 nolu şehir içi otobüs hatlarını kullanabilirsiniz.

Google haritalarda aç

Camino de los Descubrimientos, 2, 41092 Sevilla, İspanya

11.00-20.30 *Pazartesi kapalı

Euro ikonYetişkinler: 4,90 € / 65+ yaş, öğrenciler, işsizler, engelliler ve 15 kişiden fazla konser grupları ve 14 yaş altı çocuklar: 3,5 € / 5 yaş altı: Ücretsiz

Web Sitesi

11. Museo Histórico Militar de Sevilla ‘Sevilla Tarihi Askeri Müzesi’

Museo Histórico Militar de Sevilla

Burası Neresi? Plaza de España, yani İspanya Meydanı’nda yer alan Sevilla Tarihi Askeri Müzesi, Puerta de Aragon ve Kuzey Kulesi arasında konumlanmıştır. 18 Aralık 1992’de açılmış olan müze, 2000 yılında yenilenerek bugün ki halini almıştır. İspanya Meydanı’nın en önemli yapılarından biri olan bu müzeyi, Sevilla gezilecek yerler listenize büyük harflerle eklemelisiniz.

Neden Gitmeliyim? Seville Tarihi Askeri Müzesi, 12 ayrı sergi odasıyla, 2,036 m2’lik büyüklüğüyle oldukça geniş bir alandan oluşuyor. Müzede Endülüs ve Sevilla’nın savaş tarihine dair birçok argümana ev sahipliği yapıyor. Müzenin en dikkat çekici yanı ise taşınabilir silahlar koleksiyonu oluyor. Bunun yanı sıra müzede arkeolojik ve endüstriyel eserler de sergileniyor. Minyatürlerden, asker üniformalarına, telekomünikasyondan, tıp ve eczacılığa, haritacılıktan, dioramalar veya rekreasyona kadar Sevilla’nın tarihine dair birçok done edinebileceğiniz Askeri Müze’nin muhteşem mimarisini de beğeneceğinizden eminiz!

Kaçırmayın! Sevilla Tarihi Askeri Müzesi’nde Amerika’nın keşfine ve hatta Kurtuluş Savaşı dönemine dair birçok bilgi edinebilir, Türkiye‘nin Sevilla tarihindeki yerini görme şansı elde edebilirsiniz. Rehberli turlara katılarak gezinizi daha faydalı bir hale getirebilirsiniz. Üstelik müze girişleri tamamen ücretsiz!

Google haritalarda aç

Plaza España, s/n, 41013 Sevilla, İspanya

09.30-14.00 *Cumartesi: 10.00-14.00/Pazar kapalı

Euro ikonÜcretsiz

Web Sitesi

12. Casa de Pilatos

Casa de Pilatos

Burası Neresi? Sevilla sivil saray mimarisinin seçkin bir örneği olan Casa de Pilatos, diğer adıyla Adelantados Mayores (Valiler) Sarayı, 15. yüzyılın son çeyreğinde inşa edilmiştir. Günümüzde sanatsal bir müze olarak hizmet veren Casa de Pilatos, Rönesans, Mudejar ve Barok tarzlarının karışımından oluşuyor. Dolayısıyla harika bir mimariye sahip olan saray, turistlerin de ilgi odağında oluyor. Casa de Pilatos’ta şuan hali hazırda bulunan sergi ve özel yapılar: El Salvador Kutsal Şapeli, Alaca I. Dükü’nün Heykel Koleksiyonu, San Miguel das Penas Kulesi’nin duvar resimleri, Casa de Pilatos’un El Sanatları, Praetor’un Çalışması, The Chapel of flagellation…

Neden Gitmeliyim? Endülüs saray mimari üslubunun en önemli örneğini yakından görmek istiyorsanız Casa de Pilatos’a kesinlikle gitmelisiniz. 1931’de Ulusal Anıt olarak kabul edilen sarayda, bir kuyu ve çeşmeyle dekore edilmiş bir veranda, veranda kemerleri boyunca Roma imparatorlarının ve Yunan tanrılarının 24 büstü yer alıyor. Bunun yanı sıra mermer sütun ve zemin, uzun koridorlar, tavan resimleri, büyük ahşap kapılar, Mudéjar çinileri (Azulejos), şapeller ve İtalyan tarzında güzel ve renkli bir saray bahçesi sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Müzedeki birkaç asırlık Medinaceli portreleri ve Goya boğa güreşi tablosunu görmenizi ve incelemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra ortalama 100 parçadan oluşan Alcalá I. Dükü’nün heykel koleksiyonu da görmeniz gereken eserler arasında yer alıyor. Müzede ziyaretçiler için İngilizce, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Portekizce, Almanca ve Japonca dillerinde sesli rehber hizmeti veriliyor.

Google haritalarda aç

Pl. de Pilatos, 1, 41003 Sevilla, İspanya

09.00-18.00 *Pazar: 09.00-19.00

Euro ikonTüm ev: 12 € (ücretsiz sesli rehber) Sadece zemin kat: 10 €

Web Sitesi

13. Centro Cerámica Triana ‘Triana Seramik Merkezi’

Centro Cerámica Triana

Burası Neresi? İspanya’nın en ünlü koleksiyonlarından birine sahip olan Centro Cerámica Triana, yukarıda da bahsettiğimiz Sevilla’nın meşhur mahallelerinden biri olan Triana’da eski Ceramica Santa Ana fabrikasında yer alıyor. Triana bölgesine ait ünlü seramik endüstrisinin geçmişine dair her şeyi içerisinde barındıran müze, günümüzde turizm açısından oldukça popüler bir noktada yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Centro Ceramica’da, Sevilla’nın meşhur seramiklerine dair her şeyi öğrenebilir, birbirinden güzel seramikleri yakından inceleyebilirsiniz. Oldukça geniş bir koleksiyona sahip olan müzede; seramik fırınlarından, geometrik yapılara, İslami ve canlı Rönesans seramiklerinden, antik kaplara ve Singer ile Pirelli için yapılmış seramik reklam panolarına kadar birçok yapı sergileniyor. Bunun yanı sıra müzede: Su kuyusu, kil yatakları, mineral değirmenleri, pigmentlerin depolanması için kullanılan halojen kaplar, çömlekçi çarkı, oreo parça tabloları ve ünlü ressamlara ait büyük fayans panellerini görebilirsiniz.

Kaçırmayın! Centro Ceramica Triana’ya gitmişken müzenin hemen yanında yer alan Cerámica Santa Ana mağazasına da uğrayarak, seramik ürünlerden satın alabilir, eşinize dostunuza hediye edebilir veya Sevilla hatırası olarak saklayabilirsiniz. Triana Seramik Merkezi’nde, İngilizce ve İspanyolca olmak üzere iki ayrı dilde düzenlenen rehberli turlara katılabilirsiniz. Üstelik bu turlar tamamen ücretsiz!

Google haritalarda aç

Calle Callao, 16, 41010 Sevilla, İspanya

11.00-17.30 *Pazar:10.00-14.30

Euro ikonGenel giriş bileti: 2,10 €/Gruplar (10’dan fazla kişi), öğrenciler, emekliler ve 65 yaş üstü: 1,60 €

– Popüler Meydanlar ve Sokaklar

14. Plaza de ‌Espana ‘İspanya Meydanı’

Plaza de ‌Espana

Burası Neresi? Sevilla’nın en turistik noktası olan Plaza de Espana, Türkçesiyle ‘İspanya Meydanı’ Maria Luisa Parkı’nın içinde bulunuyor. İspanya’nın Madrid gibi birçok şehrinde Plaza de Espana adlı meydanlar olsa da bunların en güzeli ve en dikkat çekeni Sevilla’daki bu harikulade meydan oluyor. Sevilla’nın simgesi olsan İspanya Meydanı, her iki ucunda birer kule bulunan yarı dairesel bir yapıdan oluşuyor. Bu kuleler şehrin hemen her noktasından görülebiliyor.

Neden gitmeliyim? İspanya Meydanı, aşağıda farklı bir başlık altında bahsedeceğimiz Sevilla Katedrali’nden sonra şehirdeki en ihtişamlı ve en etkileyici ikinci mimaridir. Dolayısıyla Sevilla gezinizin hakkını vermek için Plaza de Espana’yı mutlaka görmelisiniz. Bunun yanı sıra meydanı saran 500 metrelik kanala ve üzerinde bulunan İspanya Krallığı’nı temsil eden 4 ayrı tarihi köprüye, renkli seramiklere, duvar motiflerine, kayıklarla dolu göl manzarasına bayılacağınızdan eminiz!

Kaçırmayın! 50 bin metrekarelik yani beş futbol sahası büyüklüğünde bir alana sahip olan Plaza de Espana, yukarıda da bahsettiğimiz Arkeoloji Müzesi gibi birçok müzeye ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra meydanda kayık ve kano turları, meydan boyunca fayton gezileri gibi birçok aktivite düzenleniyor. Kanalda kürekli teknelerle 45 dakikalık bir tura çıkmak için 5 €, motorlu bot turları için 9 € ödemek gerekiyor. Lakin bu güzelliğe ve mistik atmosfere değer mi, değer!

Bunları biliyor muydunuz? Sinema sektörünün en ses getiren yapımlarından biri olan ‘Star Wars’ filminin I. ve II. serilerinin bazı sahneleri Plaza de Espana’da çekilmiştir. Bu şahane meydanın ev sahipliği yaptığı bir diğer film ise yine dikkat çekici yapımlardan biri olan 2012 ABD yapımı ‘The Dictator’!

Google haritalarda aç

Av de Isabel la Católica, 41004 Sevilla, İspanya

15. Santa ‌Cruz Mahallesi

Santa ‌Cruz

Burası Neresi? Sevilla’nın turizm merkezlerinden biri olan Santa Cruz Mahallesi, aslında ayrı bir makaleyle uzun uzun anlatılması gereken bir yer. Zira Santa Cruz’da yapılacak birçok aktivite, görülecek birçok yer bulunuyor. Eski bir Yahudi Mahallesi olan Santa Cruz, tarihi dar sokakları, portakal ağaçlarıyla döşenmiş meydanları, el sanatları ve seramik ürünler satan mağazaları ve hediyelik eşya dükkanlarıyla dolu, rengarenk bir mahalle!

Neden Gitmeliyim? Santa Cruz’a mutlaka gitmelisiniz; çünkü bu tarihi mahalle Sevilla gezinizin hakkını vermek için görmeniz gerekenlerin başında yer alıyor. Öyle ki meşhur Sevilla Katedrali, Giralda Kulesi, Alcázar Kraliyet Sarayı, Casa de Pilatos gibi birçok önemli yapı Santa Cruz’da bulunuyor. Bunun yanı sıra Arnavut kaldırımlı sokakları, beyaz evleri, yemyeşil parkları, Flamenko gösterileriyle ünlü mekanları, Tapas barları ile Santa Cruz’da renkli bir gün sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Sevilla’da ne yenir denildiğinde alacağınız cevaplardan biri de meşhur Tapas! İçkinin yanında servis edilen küçük İspanyol mezelerine Tapas deniyor. Santa Cruz’daki birçok restoran ve barda tapas bulabilir ve tadına bakabilirsiniz. Tabi naçizane bir öneri olarak; tapasın yanında portakal şarabı içmenizi tavsiye ediyoruz! Ayrıca Sevilla’da alışveriş için de Santa Cruz’daki renkli mağazaları tercih edebilirsiniz.

Google haritalarda aç

Santa Cruz, Sevilla, İspanya

16. Triana Bölgesi

Triana Bölgesi

Burası Neresi? Sevilla’nın çingene mahallesi olarak bilinen Triana Bölgesi, Guadalquivir Nehri’nin sol tarafında, Puente de Isabel II köprüsünün yakınında yer alıyor. Tapas barları, kiliseleri, seramik mağazaları ve büyüleyici sokaklarıyla meşhur olan Triana, Sevilla’nın turizm merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Sevilla’nın en renkli ve en hareketli bölgelerinden biri olan Triana, ünlü boğa güreşçileri, tutkulu Flamenko şarkıcılarının ve dansçılarının mesken tuttuğu bir yerdir. Roma ve Arap mimarisinin karışımı olarak yapılanan Triana, kiremit atölyeleri ve çanak çömlekleri ile ünlüdür. Bunun yanı sıra birçok cazibe merkezine sahip olan bölgede, Flamenko gösterileri, konserler gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapan eğlence dolu restoran, kafe ve barlar yer alıyor.

Kaçırmayın! Triana mahallesini keşfetmenin en iyi yolu sokaklarında kaybolacağınız bir yürüyüşe çıkmak olacaktır. Uğramanız gereken ilk durak ise içerisinde her türlü yiyecek ve içeceğin bulunduğu tezgahlar, hediyelik eşya dükkanları, küçük restoranlar ve kafelerle dolu Mercado de Triana pazarı olmalıdır! Bunun dışında, meşhur Triana seramiklerini ve Sevilla’nın tarihi yerlerinden biri olan San Jorge Kalesi’ni görmeyi unutmayın! Eğer bu mahalle hoşuna giderse, bölgede yer alan otellerde konaklamanızı tavsiye ederiz.

Google haritalarda aç

Triana, Sevilla, İspanya

17. Calle Sierpes

Calle Sierpes

Burası Neresi? 15. yüzyıldan beri, demircilere, ayakkabıcılara ve zanaatçılara ev sahipliği yaparak, önemli bir ticaret merkezi olan Calle Sierpes, Sevilla’nın ana alışveriş bölgesinin kalbini oluşturuyor. Sevilla’daki en ünlü ve en işlek cadde olan Calle Sierpes’te, alışveriş merkezleri, ünlü markalara ait mağazalar, butikler, pastahane ve kafeler yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Sevilla gezisine dahil edilmesi gereken yerlerden biri olan bu hareketli caddeye giderek, alışveriş yapabilir, İspanya’ya ve Sevilla’ya ait ikonik hediyeler alabilirsiniz. Ayrıca İtalyanların ayakkabı düşkünlüğü İspanyalılar için de geçerli olduğundan, Calle Sierpes’te birbirinden farklı ve zevkli birçok ayakkabı mağazası bulunuyor. Trafiğe kapalı olan bu caddede, birçok harika ürün bulabilir, alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.

Kaçırmayın! Sevilla’ya dair bir hatıra için Calle Sierpes mutlaka uğramalı ve bu güzel şehir ile özdeşleştirilen birbirinden muazzam seramik parçalardan satın almalısınız. Ayrıca caddede bulunan barlarda, kafelerde ve restoranlarda yemek yiyip, içkinizi yudumlayabilir, canlı müzik ve Flamenko ile eğlenceli anlar geçirebilirsiniz.

Bunları biliyor muydunuz? Calle Sierpes’te yer alan tarihi Kraliyet Hapishanesi’nde, ünlü yazar Cervantes bir dönem hapsedilmiştir. Hatta modern romanın ilk örneği olan Don Kişot adlı eserini bu hapishanedeyken yazdığı söylenir.

Google haritalarda aç

Calle Sierpes, Sevilla, İspanya

– Ulusal Parklar/Milli Parklar

18. Maria Luisa Parkı

Maria Luisa Parkı

Burası Neresi? Sevilla’nın kamuya açık en önemli yeşil alanı olan Maria Luisa Parkı, şehir merkezinin güneyinde, Guadalquivir nehrinin kıyısında yer alıyor. Kamuya açılmadan evvel San Telmo Sarayı’nın özel bahçesi olan arazi, 1893 yılında Montpensier Düşesi tarafından bağışlanmış ve bu şekilde hizmete açılmıştır. Yemyeşil alanıyla doğal bir güzelliğe sahip olan Maria Luisa Parkı’nda; anıtlar, özel binalar, fıskiyeler, havuzlar, göletlerden oluşan, modernite ve avangard mimarinin zıtlığıyla döşenmiş romantik bir çevre bulunuyor.

Neden Giymeliyim? Maria Luisa’ya mutlaka gitmelisiniz çünkü 1800’li yıllarda yaptırılan ve günümüze kadar önemini koruyarak ulaşan bu parkta görmeniz gereken birçok güzellik bulunuyor. Bir zamanlar Endülüs’te yaşayan Müslümanlara ait Mağribi mimari tarzıyla inşa edilmiş çeşmeler, egzotik ağaçların sıralandığı gölgeli patika ve yürüyüş yolları, kamelyaları, endemik bitkilerle çevrili bahçeleri gibi sayısız güzellikleri bir arada görebilirsiniz. Parkta bulunan önemli turistik noktalar: Monte Gurugu, XII. Alfonso Köşkü, Edebi Anıtlar, Plaza de America, Museum of Popular Arts and Customs

Kaçırmayın! Maria Luisa Parkı’na gitmişken; Cervantes Anıtı, Bécquer Anıtı, Masy Prat Anıtı ve Hermanos Álvarez dahil olmak üzere, edebiyat ve kültürel referanslara sahip bir dizi farklı anıtı görmenizi öneriyoruz.  Ayrıca parkta, fayton, bisiklet, yürüyüş turları gibi birçok özel tura katılabilir, şehir karmaşasından uzaklaşıp, sakin bir gün geçirebilirsiniz.

Google haritalarda aç

Paseo de las Delicias, s/n, 41013 Sevilla, İspanya

08.00-22.00

19. La Alameda ‘Alameda de Hércules Bulvarı’

La Alameda

Burası Neresi? Avrupa’nın en eski kamu bahçesi olarak kabul edilen La Alameda, diğer adıyla Alameda de Hércules, Barajas Kontu’nun emriyle kurulduktan sonra, Roma tapınağından alınan biri Herkül’e adanmış iki sütunla süslenmiş bir bahçedir. Bahçede; biri İspanya’yı ve diğeri ise Sevilla’yı temsil eden, bir aslan ve bir de arma içeren iki sütun daha bulunmaktadır. Sevilla’nın merkezinde, tarihi bölgenin içinde bulunan Alamda de Hércules, Sevilla’da gezilecek yerlerden biridir.

Neden Gitmeliyim? Efsaneye göre şehrin kurucusu olarak geçen Herkül’ün anısına dikilen etkileyici Roma sütunlarını ve daha birçok önemli yapıyı görmek için La Alameda’ya mutlaka gitmelisiniz. Lamba direkleri, banklar, çeşmeler ve pergolalarla donatılmış bu Kavak ağaçlarıyla dolu bahçede, harika bir gezi sizleri bekliyor!

Kaçırmayın! La Alameda bahçesinde bir yürüyüş turuna çıkıp, keyifli bir gün geçirdikten sonra çevrede bulunan kafe, bar ve restoranlarda, yemek yiyip, içkinizi içebilir, eğlence dolu bir akşamla gezinizi sonlandırabilirsiniz.

Google haritalarda aç

La Alameda, Seville, İspanya

20. Parque de Los Principes ‘Prensler Parkı’

Parque de Los Principes

Burası Neresi? Parque de Los Principes, Türkçesiyle Prensler Parkı, Sevilla idaresine ait bir kamu parkıdır. Kral Juan Carlos’a ithafen Prensler adını alan park, Triana’nın hemen dışındaki Los Remedios bölgesinde yer alıyor. Spor ve aktivite cenneti olan Parque de los Principes, Sevilla’nın en canlı parklarından biri olarak, özellikle hafta sonları dolup taşıyor.

Neden Gitmeliyim? Çünkü Prensler Parkı’nda dolu dolu bir gün geçireceğinden eminiz. Zira Prensler Parkı, yemyeşil alanları, göletleri, havuzları ve yürüyüş parkurlarıyla birçok aktivite alanına ev sahipliği yapıyor. Bu alanları sırlamak gerekirse: Bir spor alanı, iki oyun alanı, köpekler için özel bir alan, köprüyle karaya bağlanmış merkezi bir ada ve ördeklerle dolu bir nehir…

Kaçırmayın! Prensler Parkı’nda, güller ve narenciye ağaçları ile donatılmış yürüyüş parkurlarında yürümek, portakal, jakaranda, tipuanas ve Japon erik ağaçları gibi endemik bitki çeşitliliğini görebilirsiniz. Dolayısıyla renkli ve oksijen dolu bir gün için tercih edilmesi gereken adreslerden biri: Parque de Los Principes!

Google haritalarda aç

Av. Blas Infante, 2, 41011 Sevilla, İspanya

08.00-22.00 (Kış) / 08.00-00.00 (Yaz)

21. Parque del Alamillo ‘Alamillo Parkı’

Parque del Alamillo

Burası Neresi? İspanya’nın Santiponce kasabası ile Sevilla arasında yer alan Alamillo Parkı, 120 hektarlık geniş bir yaşam alanından oluşuyor. Alamillo Parkı, 100’den fazla farklı türden oluşan botanik koleksiyonu, bir sera ve 10 hektarlık bir alanı kapsayan yaban hayatı rezervinden oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? 2009’da kamuya açılan Alamillo Parkı, karaağaç, çam, kavak ve endemik mantar meşesi gibi Akdeniz ağaçlarıyla donatılmış, yemyeşil ve huzur dolu görüntüsüyle Sevilla’nın en güzel yerleri arasında yer alıyor. sokak müzisyenlerinin performanslara, gezilere, tiyatrolara ve aklınıza gelebilecek her tür açık hava etkinliğine ev sahipliği yapan Alamillo Park’a ailecek rahat ve özgürce vakit geçirmek için mutlaka gitmelisiniz.

Kaçırmayın! Seville Evrensel Fuarı ve “Summertimes Alamillo” adlı kültürel etkinlik programıyla Temmuz ve Ağustos aylarında en popüler dönemlerini yaşayan Alamillo’da yapacak birçok şey bulabilirsiniz. Lakin bize göre yapmanız gereken ilk şey parkta düzenlenen Ekolojik Turlardan birine katılmak! Ekolojik turlarla, rehber eşliğinde parkta yaşayan memelileri, amfibileri, sürüngenleri ve su kuşlarını yakından görebilirsiniz. Sevilla merkezinden 4 km uzakta bulunan Alamillo Parkı’na şehir merkezinden 10 dakikada bir hareket eden C2 nolu otobüslere binebilirsiniz!

Google haritalarda aç

Calle Alamillo, 41092 Sevilla, İspanya

07.00-00.00

Web Sitesi

22. Jardines de Murillo ‘Murillo Bahçeleri’

Jardines de Murillo

Burası Neresi? Alcázar’dan 1911 tarihli bir hediye olan anıtıyla meşhur Murillo Bahçeleri, yemyeşil ağaçlar ve rengarenk çiçeklerle süslü bir kamu parkıdır. Sevilla’nın önemli ressamlarından biri olan ‘Bartholomew Esteban Murillo’ doğum yerine yakın olduğu için Murillo Bahçeleri olarak anılan park, Sevilla’nın en bilinen noktalarından biridir.

Neden Gitmeliyim? Begonvil, Japon eriği, Mersin ağacı, Manolya ve Yabani muz ağaçları gibi türlerden oluşan büyük bir botanik çeşitlilik içinde, doğayla baş başa bir gün geçirmek için Murillo Bahçeleri’ni tercih edebilirsiniz. Ayrıca bahçe geziniz esnasında ünlü isimlere adanmış anıtları ve eserleri görebilirsiniz.

Kaçırmayın! Murillo Bahçeleri’nde Don Juan Tenorio’ya adanmış heykeli mutlaka görmeli ve bu anı ölümsüzleştirmek için bir fotoğraf çekmelisiniz. Hatta anıtın önünde fotoğrafınızı çekmesi için nazik bir İspanyoldan ricacı olabilirsiniz. Murillo Bahçeleri gezisi için şehirdeki tüm parkları içeren bisikletli park turlarından birine katılabilirsiniz.

Google haritalarda aç

Av. de Menéndez Pelayo, 41004 Sevilla, İspanya

07.00-00.00

23. San Jeronimo Park

San Jeronimo Park

Burası Neresi? San Jeronimo Park, 148.677 m2’lik alanıyla, Sevilla şehir merkezinin kuzeyinde yer alıyor. Endemik bitki varlığı açısından zengin olan parkta; çamlar, söğüt, fresnos, karaağaç, sazlık, tamarisks, selvi, grevilleas gibi birçok ağaç çeşidi bulunuyor.

Neden Gitmeliyiz? San Jeronimo Parkı’nın en önemli noktası Kristof Kolomb’un anıtının yer aldığı bölümdür. Kristof Kolomb Amerika’yı keşfettiği yolculuğa, Sevilla’dan çıktığı için hem İspanya hem de Sevilla hatta tüm Avrupa için oldukça önemlidir. Bu anıtı ve endemik çeşitliliği yakından görmek için San Jeronimo’ya mutlak surette gitmeniz gerektiğini düşünüyoruz!

Kaçırmayın! Çocuk parkları, futbol ve voleybol sahası gibi spor alanları ve piknik alanlarından oluşan San Jeronimo Park’ta eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. San Jeronimo’ya Sevilla şehir merkezinden hareket eden 10 ve B1 nolu şehir içi otobüsleriyle ulaşabilirsiniz.

Google haritalarda aç

41015 Seville, İspanya

24 saat açık

24. Jardín Americano ‘Amerikan Bahçesi’

Jardín Americano

Burası Neresi? 1992 yılında oluşturulan, Jardín Americano, Türkçesiyle Amerikan Bahçesi, uzun bir süre bakımsız kalmış, lakin 2018’de çevre düzenlenmesiyle temizlenip, yenilerek kamuya açılmıştır. Guadalquivir nehrinin kıyısında yer alan park, yeni yapılanmalarla bisiklet parkuru gibi birçok özel alanla hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Yeşilliği, doğayı ve nehir manzarasını görmek, Sevilla’nın bir de bu yüzünü görmek için Amerikan Bahçesi’ni ziyaret etmelisiniz. Zira yemyeşil arazisi, göletleri ve havuzlarıyla, doğa sever herkesin burayı çok seveceğinden eminiz!

Kaçırmayın! Amerikan Bahçesi’ne gitmek ve dolu dolu bir gezi gerçekleştirmek için şehrin tüm park ve bahçelerini kapsayan turlara katılabilirsiniz.

Google haritalarda aç

41092 Seville, İspanya

09.00-22.00

Web Sitesi

25. Jardines del Guadalquivir ‘Guadalquivir Bahçeleri’

Jardines del Guadalquivir

Burası Neresi? Yukarıda da bahsettiğimiz Amerikan Bahçesi’ne oldukça yakın bir konumda yer alan Guadalquivir Bahçeleri, Sevilla’daki geleneksel kamu parklarından biri. Bitki çeşitliliği bakımından zengin bir park olan Guadalquivir Bahçeleri, bisiklet kullanmak için harika bir alternatif sunuyor!

Neden Gitmeliyiz? Keşfetmeyi seviyor ve yeni şeyler görmekten hoşlanıyorsanız Guadalquivir Bahçeleri’ne mutlaka gitmenizi öneriyoruz. Çeşmeler, teraslı kanallar, labirent, batık bahçe yapıları gibi birçok özel alandan oluşan bu bahçeyi özellikle yaz aylarında ziyaret etmelisiniz. Zira kışın oldukça ıssız bir görüntüye bürünüyor! 

Kaçırmayın! Parkın giriş kapısını bulmak biraz zahmetli olduğu için rehberli turlara katılmanızı öneriyoruz. 

Google haritalarda aç

Calle Matemáticos Rey Pastor y Castro, s/n, 41092 Sevilla, İspanya

10.00-22.00

Web Sitesi

– Kiliseler

26. Sevilla Katedrali & ‌Giralda Çan Kulesi

Sevilla Katedrali

Burası Neresi? Sevilla’nın turizm açısından en popüler yeri olan Sevilla Katedrali, dünyanın en büyük Gotik katedrali unvanına sahiptir. Roma Katolik Katedrali olan yapı, aynı zamanda Roma San Pietro Bazilikası-Vatikan Kilisesi ve Londra-St. Paul Katedrali’nden sonra dünyanın en büyük üçüncü katedraldir. Sevilla Katedrali, Endülüs’te İslamiyet’in hüküm sürdüğü dönemlerde, kentin ana camisi olarak kullanılan yapının kalıntıların üzerine 1434-1517 yılları arasında inşa edilmiştir.

Önceden Müslümanların namaz kıldığı alanı oluşturan Giralda, şuan katedralin çan kulesi olarak kullanılıyor. Aziz Meryem Katedrali olarak da bilinen bu ihtişamlı katedral, şüphesiz Sevilla’nın en çok ziyaretçi çeken noktası! Dolayısıyla Sevilla Katedral hakkında bilgi vermeden bu listeyi tamamlayamazdık!

Neden Gitmeliyiz? Bir rivayete göre katedral inşa edilmeden önce, inşaatın öncü kişileri “Öyle muazzam bir kilise inşa edelim ki, görenler bizim çıldırdığımızı düşünsünler!” demişlerdir. Ve bu sözün hakkını da vermişlerdir. Öyle ki ihtişamlı yapısı, görkemi ve nefes kesen mimarisiyle Sevilla Katedrali, gören herkesi kendisine hayran bırakıyor! Dolayısıyla neden gitmeliyiz diye bir soruyu kabul etmiyoruz. Zira burayı görmeden dönmek için aklınızı kaçırmış olmanız gerekiyor!

1987 yılında UNESCO Dünya Mirasları listesine girmiş olan bu şahane katedralde görülmesi gereken 40’tan fazla nokta bulunuyor. Bunlardan en önemlisi Giralda Çan Kulesi… Şehrin simgesel yapılarından biri olan kule, 104,1 metre uzunluğunda, Arap mimarisi ise gotik akımın etkilerinin görüldüğü harika bir kuledir.

Kaçırmayın!

Sevilla Katedrali içerisinde toplam 80 adet şapel ve 6 mezar bulunuyor. Mu mezarlardan biri Amerika’yı keşfeden Kristof Kolomb’a ait. Amerika macerasına Sevilla limanından atılan Kolomb’un mezarının dışındaki diğer mezarlar; Kastilya Kralı III. Fernando, Kraliçe Elisabeth Hohenstaufen, Kastilya Kralı X. Alfonso, Kastilya Kralı I. Pedro’ya ait.

Bunların yanı sıra katedral içerisinde, Veranda de los Naranjos (eskiden cami avlusu olarak kullanılıyordu), Sala del Pabellón ve Sacristía de los Cálices gibi özel müzeler bulunuyor. Katedral turları arasında en dikkat çekeni şüphesiz Çatı Turları oluyor. Bu turlara katılarak Giralda Çan Kulesini ve çatıda yer alan birçok şeyi yakından görebilirsiniz. Çatı turlarına 11 yaş ve altı çocukların katılmasına izin verilmiyor. Tur ücretleri ise 3 €’dan başlıyor.

Sevilla Katedrali’ni gezmek ne kadar sürer? Bu devasa katedrali gezmek ortalama 2-3 saatinizi alacaktır!

Google haritalarda aç

Av. de la Constitución, s/n, 41004 Sevilla, İspanya

Çalışma saatleri için tıklayınız.

Euro ikonGiriş ücretli için tıklayınız.

Web Sitesi

– Seyir Terasları

27. Torre Schindler

Torre Schindler

Burası Neresi? Yukarıda ‘Müzeler’ başlığı altında bahsettiğimiz Pabellón de la Navegación müzesinin bir parçası olan ve nehir kıyısında yer alan Torre Schindler, gözlem kulesi olarak inşa edilmiş yüksek bir seyir kulesidir.

Neden Gitmeliyiz? 65 metre uzunluğundaki merdivenli ve asansörlü bir kule olan Torre Schindler, şehrin manzarasını seyredebileceğiniz şahane bir yapı. Bu kuleye çıkarak La Cartuja Manastırı da dahil olmak üzere Sevilla’nın tarihi yapılarının muhteşem manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Kaçırmayın! Torre Schindler turlarına katılarak rehber eşliğinde faydalı bir gezi gerçekleştirebilir, dönüşte navigasyon müzesine uğrayarak turunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Google haritalarda aç

Edificio Torre Shindler I Cartuja, 1, 41092 Sevilla, İspanya

10.00-15.30 *Pazartesi kapalı

Euro ikonYetişkinler: 4,90 € / Çocuk: 3,50

Web Sitesi

– Kültür ve Sanat Merkezleri

28. Centro Andaluz de Arte Contemporáneo ‘Endülüs Çağdaş Sanat Merkezi’

Centro Andaluz de Arte Contemporáneo

Burası Neresi? Sevilla’da ilk olarak manastır olarak kullanılan sonrasında ise seramik fabrikasına dönüştürülen bu tarihi bina, 1992 yılından bu yana Endülüs Çağdaş Sanat Merkezi olarak hizmet veriyor. Sevilla’da gerçekleştirilen Expo 92 için restore edilen binada, kalıcı ve geçici olmak üzere birçok sergi düzenleniyor.

Neden Gitmeliyim? Kısaca CAAC diye adlandırılan Endülüs Çağdaş Sanat Merkezi’ne, Luis Gordillo, Candida Hofer, Rebecca Horn, Pablo Palazuelo, Joseph Kosuth ve Louise Bourgeois gibi önemli sanatçıların eserlerini yakından görmek ve sanat dolu bir gün geçirmek için mutlaka gitmelisiniz.

Kaçırmayın! Sevilla’nın en önemli müzelerinden biri olan Endülüs Çağdaş Sanat Merkezi’nde birbirinden değerli eserlerin yer aldığı sergilerin yanı sıra birçok sanatsal etkinlik de düzenleniyor. Sizler de gezinizi, yıl boyunca devam eden alternatif müzik organizasyonları gibi etkinliklere denk getirerek daha renkli bir gün geçirebilirsiniz. Merkezin girişinde ücret vermemek için cumartesi günlerini tercih edebilirsiniz. Zira her hafta, cumartesi günleri, girişler ücretsiz!

Google haritalarda aç

Calle Américo Vespucio, 2, 41092 Sevilla, İspanya

11.00-21.00 *Pazar:10.00-15.30/Pazartesi Kapalı/Cumartesi ücretsiz

Euro ikonGeçici sergiler: 1,80 € / Tam ziyaret: 3 € / Cumartesi ücretsiz

Web Sitesi

29. CaixaForum Sevilla ‘CaixaForum Kültür Merkezi’

CaixaForum Sevilla

Burası Neresi? Sevilla’nın ünlü mimarı, Guillermo Vázquez Consuegra tarafından iki sergi salonu, bir oditoryum, iki çok amaçlı oda, bir dükkan, bir kitapçı ve bir kafeteryaya sahip olan CaixaForum, 7.500 metrekarelik bir alandan oluşuyor. Yalnızca Sevilla’da değil Barselona, Madrid, Girona ve Palma gibi şehirlere de yayılan CaixaForum, ilgilenen herkes için kültürdeki en son gelişmelere erişebilecekleri bir alan yaratabilmek adına hizmet veriyor.

Neden gitmeliyim? Özellikle çocuklara sanat ve estetik bilincini vermek, onları bu konuda eğitmek için hatırı sayılır bir çaba veren Kültür Merkezi’nde, hafta sonları ve hafta içi birçok atölye düzenleniyor. Bu atölyelerden çıkan çalışmaları, plastik sanatlardan bilime kadar antik, modern ve çağdaş sanatlara dair düzenlenen kalıcı ve geçici sergileri gezmek için CaixaForum’a mutlaka gitmelisiniz.

Kaçırmayın! CaixaForum’da atölyelerin, sergilerin ve fuarların yanı sıra film ve belgesel gösterimleri, konserler, tiyatro oyunları, dans gösterileri gibi birçok etkinlik düzenleniyor. Yılda ortalama 300 bin ziyaretçiyi ağırlayan kültür merkezi, yaklaşık 1200 farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Etkinliklerin ve atölyelerin fiyatının oldukça ekonomik olduğunu söylemeden geçmeyelim!

Google haritalarda aç

C.C. Torre Sevilla, Calle López Pintado, 41092 Sevilla, İspanya

10.00-20.00 *Salı:10.00-18.00/Çarşamba kapalı

Euro ikonGiriş ücretleri için tıklayınız.

Web Sitesi

30. Casa de Salinas

Casa de Salinas

Burası Neresi? Eskiden Baltasar Jaén adlı bir soyluya ait olan Casa de Salinas, Sevilla’nın Eski Kent’inin anıtsal bölgesinde, Sevilla Katedrali’ne, La Giralda ve Los Reales Alcázares’e iki adım mesafede yer alıyor. Mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan Casa de Salinas, gala yemekleri, konferanslar, sunumlar, konserler gibi birçok organizasyona ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Sevilla’da turistlerin uğrak noktalarından biri olan Casa de Salinas, hem mimarisini hem de içinde sergilenen eserleri görmek için gitmeniz gereken bir sanat merkezi. İki avlu ve dört etkinlik odasından oluşan sanat merkezinde ortalama 170 kişi kapasiteli bir kokteyl alanı, 180 kişilik tiyatro salonu ve 100 kişi kapasiteli Roman Patio adlı bir etkinlik alanı bulunuyor.

Yıl boyunca sanat ve estetiğin bir arada eridiği birbirinden renkli birçok aktiviteye ev sahipliği yapan Casa de Salinas, Gotik, Rönesans ve Mağribi tarzlarının zarif bir karışımı olan harika mimarisiyle ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Kaçırmayın!

Casa de Salinas’ı gezmek, sarayın tarihi ve yapısı hakkında bilgi sahibi olmak için yalnızca 25 dakika süren, rehberli turlara katılabilirsiniz. Turlar İngilizce ve İspanyolca olarak iki ayrı düzlemde gerçekleştiriliyor. Sevilla’nın mimari hazinelerinden biri olan ve zarif dekorasyonuyla dikkat çeken Casa de Salinas, sizleri bekliyor!

Google haritalarda aç

Calle Mateos Gago, 39, 41004 Sevilla, İspanya

10.00-18.00 *Cumartesi-Pazar kapalı

Euro ikonRehberli turlar: 7 €

Web Sitesi

31. Palacio Marqueses de la Algaba ‘Marqueses de la Algaba Sarayı’

Palacio Marqueses de la Algaba

Kaçırmayın! 12. yüzyıldan kalma, Mudéjar ve Gotik tarzının karışımı olarak Rönesans mimarisini yansıtan Marqueses de la Algaba Sarayı, Eski Kent Bölgesi’nde kültür merkezi olarak hizmet veriyor. hem müze hem de kültürel bir merkez niteliğine sahip olan sarayda, konferans, sempozyum, tiyatro, sergi gibi birçok sanatsal etkinlik düzenleniyor.

Neden Gitmeliyim? Sevilla gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken yapılardan biri olan Marqueses de la Algaba Sarayı’na, Endülüs’te bir zamanlar yaşamış olan Müslümanlara ait Mudejar kültürünü tanımak; Mudejar kavanozları, pulları ve ev eşyalarından oluşan toplam 111 değerli parçayı yakından görmek için gitmelisiniz.

Kaçırmayın! Girişlerin ücretsiz olduğu Marqueses de la Algaba Sarayı’nı daha bilinçli bir şekilde gezmek için İngilizce ve İspanyolca dillerinde düzenlenen rehberli turlara katılabilir, birbirinden değerli Mudejar eserlerini görebilirsiniz.

Google haritalarda aç

Plaza Calderón de la Barca, s/n, 41003 Sevilla, İspanya

Çalışma saatleri için tıklayınız.

Euro ikonÜcretsiz

Web Sitesi

32. Espacio Santa Clara ‘Santa Clara Manastırı’

Espacio Santa Clara

Burası Neresi? Gelenekle dolu zengin bir tarihe sahip olan Santa Clara Manastırı, Sevilla için önemli bir kültür ve sanat merkezi olarak hizmet veriyor. Halka açık bir merkez olan Santa Clara Manastırı, klasik Mağribi mimarisinin yanı sıra gotik ve Rönesans mimarisinden de izler taşıyor. 1900’lü yıllara kadar manastır olarak hizmet veren bina, günümüzde kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Fotoğrafçılık, boyama, resim, müzik ve edebiyat dallarında birçok esere, sergiye ve etkinliğe ev sahipliği yapan Santa Clara Manastırı, uluslararası düzeyde kültür merkezleri için bir kriter niteliğinde! Çalışma, araştırma, eserleri koruma gibi birçok alanda iddialı bir merkez olan Santa Clara, sanatsal yayınlarıyla da dikkat çekiyor. Dolayısıyla sanat açısından böylesine zengin bir yapıyı ziyaret etmek de bizlere düşüyor.

Kaçırmayın! Flamenco Bienali ve FEMÁS (Festival de Música Antigua) gibi festivaller şehri Sevilla’nın ve hatta İspanya’nın en önemli sanatsal etkinliklerine ev sahipliği yapan Santa Clara, evrensel bir sanat merkezi olarak her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Santa Clara Manastırı resmi web sitesini takip ederek etkinlik takvimine erişebilir, gezinizi bu günlere denk getirerek UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasları listesinde gösterilen Flamenko gösterilerine ve müzikallere katılabilirsiniz.

Google haritalarda aç

Calle Becas, S/N, 41002 Sevilla, İspanya

10.00-19.00 *Pazar: 10.00-14.00 / Pazartesi kapalı

Euro ikonÜcretsiz

Web Sitesi

33. Casa de la Provincia

Casa de la Provincia

Burası Neresi? Sevilla’nın sembolik yapılarından biri olan Casa de la Provincia, Plaza del Triunfo’da yer alan bir kültür ve sanat merkezidir. 14.yüzyıla ait bir yapı olan ve ilk yapıldığı yıllarda, özel bir hastane sonrasında ise devlet dairesi olarak hizmet veren Casa de la Provincia, 1999’dan itibaren kültür ve sanat merkezi olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Sevilla’nın eski merkezinde, hareketli ve canlı bir konumda yer alan Casa de la Provincia, kalıcı ve geçici sergilere, müzeye ve bir kütüphaneye ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra sanat merkezinde, kitap sunumları, konferanslar, seminerler gibi özel programlar ve çocuklar için oyun atölyeleri düzenleniyor. Casa de la Provincia’ya gitmelisiniz çünkü Sevilla’nın tarihine ve kültürüne dair bilgi sahibi olabilir, birbirinden değerli eserleri harika bir müze salonunda görme şansı elde edebilirsiniz.

Kaçırmayın! ‘Diputación de Sevilla’ adıyla da anılan Casa de la Provincia’da kalıcı bir sergi olan Joaquín Sáenz Odası: San Eloy Baskı Koleksiyonu’nu görmenizi tavsiye ediyoruz! Dilerseniz rehberli turlara katılabilirsiniz.

Google haritalarda aç

Pl. del Triunfo, 1, 41004 Sevilla, İspanya

Çalışma saatleri için tıklayınız

Euro ikonÜcretsiz

Web Sitesi

– İkonik Yapılar

34. Real Alcázar de Sevilla ‘Real Alcázar Sarayı’

Real Alcázar de Sevilla

Burası Neresi? Sevilla’nın en ikonik yapılarından biri olan Real Alcazar, her yıl binlerce hatta milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. Oldukça ünlü olan bu sarayın sırrı: Dünyanın en popüler dizilerinden biri olan Game Of Thrones’un çekimlerinin bir kısmına ev sahipliği yapmış olmasından kaynaklanıyor. Game of Thrones dizisinde, Alcazar, Oberyn Martell karakterinin yaşadığı Dorne Krallığı’nın sarayı olarak karşımıza çıkıyor. Hal böyle olunca Game of Thrones hayranları fırsat buldukça Alcazar’ı görmek için Sevilla’ya akın ediyor.

Neden Gitmeliyim? Diziden gelen popülerliğinin yanı sıra köklü bir tarihe ve muhteşem bir mimariye sahip olan Real Alcazar, ilk olarak Endülüs Arapları tarafından Mudejar mimarisiyle inşa edilmiş, sonrasında İspanyollar tarafından ele geçirilip, mevcut mimari korunarak üstüne yeni bir saray inşa edilmiştir. Bu şekilde ortaya çıkan, Mudejar ve İspanyol mimarisinin izlerini taşıyan saray aslında El Hamra sarayından etkilenilerek inşa ediliyor.

Alcazar Sarayı, 700 sene boyunca İspanya krallarının yaşadığı bir yer olarak kalıyor. Günümüzde halka açık bir turizm noktası olarak hizmet veren Real Alcazar’a, mağribi (Mudejar) esintisi taşıyan süslemeleri, oymaları, duvarları ve taşlarıyla; Rönesans’ın nefes kesen mimari etkisini görmek için mutlaka gitmelisiniz!

Kaçırmayın! Real Alcazar saray bahçelerini, Rönesans’tan kalma çeşmeleri, göletleri, kemerleri, galerileri; kristal lambalardan antika saatlere, ince işlemelerde bir sanat eseri gibi parlayan mobilyalardan, değeri paha biçilemez halılara kadar kraliyet ailesine ait olan birçok eşyanın bulunduğu sergiyi görmeden dönmeyin!

Eğer şanslıysanız, sarayın eşsiz bahçesinde, tavus kuşlarıyla karşılaşabilirsiniz! Sevilla Katedrali’nden sonra en çok ziyaret edilen ikinci yer olan Real Alcazar girişindeki ucu bucağı olmayan kuyrukta beklemek istemiyorsanız, gitmeden önce biletinizi internet üzerinden almanızı öneriyoruz. Siz yorulmayın diye linki aşağıya bıraktık!

Google haritalarda aç

Patio de Banderas, s/n, 41004 Sevilla, İspanya

09.30-17.00 *Çarşamba kapalı

Euro ikonGiriş ücretleri için tıklayınız.

Web Sitesi

35. Metropol Parasol

Metropol Parasol

Burası Neresi? Dünyanın en büyük ahşap strüktürü olan Metropol Parasol, Sevilla’da otopark işlevi gören Encarnacion Meydanı’nda arkeolojik kalıntıların bulunmasının ardından müze ve kültürel aktivitelere yer verilen bir merkez olarak inşa edilmiştir. Sevilla’nın ikonik simgesi haline gelen Metropol Parasol, oldukça sıcak bir kent olan Sevilla’da gölge işlevi görmek, böylece otopark olarak kullanılagelen meydanı daha canlı bir hale getirmek amacıyla şemsiye şeklinde tasarlanmıştır.

Neden Gitmeliyim? Dünyanın poliüretanla yani köpükle bir arada tutulan en büyük yapısı olan Metropol Parasol, mantara benzeri dev strüktürlerinden dolayı Sevilla Mantarları olarak da anılıyor. 18 bin m2’lik bir alana yayılan yapı içerisinde organik ürünlerin satıldığı bir pazar, seyir terasları, restoranlar, barlar, yürüyüş parkurları ve alanda bulunan arkeolojik kalıntıların sergilendiği bir arkeoloji müzesi bulunuyor. Bunun yanı sıra Metropol Parasol’da; anma günleri, rekreasyon etkinlikleri ve alışveriş gibi pek çok aktivite düzenleniyor.

Kaçırmayın! Şehir Şemsiyesi anlamına gelen Metropol Parasol, Sevilla’nın en popüler cazibe merkezi olarak, görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. İkonik yapısı ve hareketli ortamıyla, her türlü etkinliği gerçekleştirebileceğiniz Metropol Parasol’da dinlenebilir, Sevilla’nın renkli restoranlarında yemek yiyebilir, barda içki içebilir, terasta şehri seyredip Endülüs’ün tatlı şarabının tadına bakabilir ve arkeoloji müzesini gezebilirsiniz. Bu harika yapı altında fotoğraf çektirmeyi unutmayın!

Google haritalarda aç

Pl. de la Encarnación, s/n, 41003 Sevilla, İspanya

09.30-22.30 *Cuma-Cumartesi: 09.30-23.00

Euro ikonÜcretsiz

Web Sitesi

Eğlenceli Yerler

– Tema Parkları

36. Isla Magica

Isla Magica

Burası Neresi? Sevilla’nın eğlence ve heyecan dolu tema parklarından biri olan Isla Magica, şehir merkezinin kuzeybatısında Guadalquivir Nehri kıyısında yer alıyor. Coğrafi keşifler döneminden esinlenerek oluşturulan tema parkı Isla Magica, 16. ve 17. yüzyıllar arasında Keşif Çağı’nda keşfedilen yerlere ithafen altı farklı alandan oluşuyor. Sözün kısası Isla Magica, lama gezintilerinden, raftinge, havai fişek gösterilerinden, Flamenko gösterilerine, korsan maceralarından, nefes kesen oyuncaklara kadar aklınıza gelebilecek her şeyi içerisinde barındırıyor.

Neden Gitmeliyim? Sanat ve kültür gezilerine bir ara vererek, adrenalin dolu eğlenceli bir gün geçirmek istiyorsanız, Isla Magica’ya gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz. Çocuklar için düzenlenen özel şovlara ev sahipliği yapan parka giderken yanınıza çocuğunuzu da alabilir, ailecek keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Bunun yanı sıra dilerseniz Amerika’nın keşfini tekrar yaşayabilir, tiyatro izleyebilir veya eğlenceli oyun alanlarında vakit geçirebilirsiniz.

Kaçırmayın! Eğlenceli bir gün için en doğru adreslerden biri olan Isla Magica; Sevilla Puerto de Indias, Amerika Kapısı, Amazonia, Korsanların İni, Gençlik Çeşmesi ve El Dorado olmak üzere keşfedilecek altı dünyadan oluşuyor. Bu heyecan dolu keşiflere katılmadan dönmeyin! Isla Magica’da güvenlik nedeniyle fotoğraf ve video çekimine izin verilmediği için parkın hizmetlerinden biri olan anında fotoğraf servisini kullanabilirsiniz.

Çekimden sonra fotoğrafınızı basılmış bir şekilde veya çevrimiçi olarak alabilirsiniz. Ayrıca bebeğiniz için 5 € karşılığında bebek arabası kiralayabilir, daha rahat bir gün geçirebilirsiniz.

Bunları biliyor muydunuz? Tom Cruise’un Knight and Day filmi Isla Magica’da çekilmiş ve hatta Cruise kızı Suri için tema parkını bir gün boyunca özel olarak kapattırmıştır.

Google haritalarda aç

Pabellón de España, s/n, 41092 Sevilla, İspanya

Çalışma saatleri için tıklayınız.

Euro ikonGiriş ücreti için tıklayınız.

Web Sitesi

– Stadyumlar

37. Sevilla Boğa Güreşi Alanı ‘Toros de la Real Maestranza Meydanı’

Sevilla Boğa Güreşi Alanı

Burası Neresi? İspanya’nın boğa güreşi için en büyük ve en önemli arenası olan Sevilla Boğa Güreşi Alanı, 18. Yüzyılda inşa edilmiştir. 13 bin seyirci kapasiteli oval bir şekilde inşa edilmiş olan arena, El Arenal liman bölgesinde yer alıyor. Modern boğa güreşinin yaratılmasında ve geliştirilmesinde önemli bir role sahip olan Maestranza, barok cephesiyle de oldukça ünlüdür.

Neden Gitmeliyiz? Dan Avidan tarafından tasarlanan Sevilla Boğa Güreşi Alanı’nda muhteşem müsabakaların yanı sıra boğa güreşi festivalleri de düzenleniyor. Bunun yanı sıra arenada ziyaretçiler ve özellikle de yabancı turistler için arenanın tarihine dair unsurları ve önemli heykelleri barındıran ‘Museo Taurino’ adlı bir müze yer alıyor.

Kaçırmayın! İspanya’da boğa güreşi tarihini ve evrimini gösteren her türlü nesnenin sergilediği Museo Taurino’da bulunan Curro Romero, Manolo Vázquez ve Maria de las Mercedes gibi boğa güreşi tarihinde önemli birkaç ismin heykelini mutlaka görmelisiniz!

Google haritalarda aç

 Paseo de Cristóbal Colón, 12, 41001 Sevilla, İspanya

Giriş saatleri için tıklayınız.

Euro ikonGiriş ücretleri için tıklayınız.

Web Sitesi

38. Estadio Ramón Sánchez Pizjuán ‘Ramón Sánchez Pizjuán Stadyumu’

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Burası Neresi? Sevilla’nın göbeğinde, şehir merkezine ve ana tren istasyonuna yürüme mesafesinde yer alan Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, kısaca Sevilla Stadı’nın inşası Sevilla FC kulübünün o dönem ki başkanı Ramon Sanchez Pizjuan tarafından başlamıştır. İnşaat tamamlanamadan vefat eden başkanı onurlandırmak için yeni stadyuma Ramon Sanchez Pizjuan adı verilmiştir. Sevilla stadyumu 1958’de Sevilla FC-Real Jaén karşılaşmasıyla resmen açılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Futbol konusunda oldukça popüler bir ülke olan İspanya’nın Sevilla şehrinde bulunan Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, 45 bin kapasitesiyle oldukça geniş bir alandan oluşuyor. Sevilla FC-Barcelona, Sevilla FC-Real Madrid, Sevilla-Bayern Münih gibi önemli karşılaşmaların düzenlendiği stadyum, 1986’daki FC Barcelona ve Steaua Bükreş arasındaki UEFA Avrupa Kupası finaline de ev sahipliği yapmıştır. Boğaların da rengi olan kırmızı tonların ağırlıkta olduğu stat, günümüzde de birçok önemli maça ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Söz konusu stadyum, aynı zamanda futbolsever turistler tarafından da yoğun ilgi görüyor.

Kaçırmayın! Kim bilir, belki de Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu’nda Sevilla FC’nin kadrosu dahilindeki Javier Hernández, Luuk de Jong ve Diego Carlos gibi ünlü futbolcuları görme şansı elde edebilirsiniz.

Google haritalarda aç

Calle Sevilla Fútbol Club, s/n, 41005 Sevilla, İspanya

Web Sitesi

Çocukla Gezilecek Yerler

– Doğal Koruma Alanları

39. La Cañada de Los Pajaros Doğa Koruma Alanı

La Cañada de Los Pajaros

Burası Neresi? Sevilla şehir merkezine 24 km mesafede La Puebla del Rio’da yer alan La Canada de Los Pajaros Doğa Koruma Alanı, 7,5 hektarlık biyolojik çeşitliliği korunan sulak bir alandır. İspanya’da Çevre Ajansı tarafından Doğal Rezerv olarak ilan edilen ilk bölge olan La Canada de Los Pajaros, Cornuda Coot ve Pardilla Cerceta gibi nesli tükenmekte olan kuşlar da dahil olmak üzere yaklaşık 200 kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Sevilla’da çocukla gezilecek yerler denildiğinde, ilk sırada beliren La Canada de Los Pajaros, doğal zenginliğinin tadını çıkarıp Sevilla’nın zengin faunası ile temas edebileceğiniz bir yer. Çocukların hayvanlara ne kadar düşkün olduğunu herkes bilir; dolayısıyla ailenizle keyifli bir gün geçirmek, dinlenmek, gün batımında kuşları seyretmek için La Canada de Los Pajaros Doğa Koruma Alanı’na gitmenizi öneriyoruz.

Gitmişken, İspanya’nın zengin florası içinde doğayla baş başa bir gün geçirebilir, çam, jaralar, funda, zeytin ağaçları, mantar meşeleri, ardıç, bayonlar, böğürtlen, biberiye ve Avrupa’nın en az bulunan türlerinden biri olan cuckold gibi endemik bitkileri bir arada görebilirsiniz.

Kaçırmayın! Doğa Koruma Alanı’nda görmeniz gereken türlerden biri de flamingolar, leylekler ve bataklık kuşları! La Canada de Los Pajaros’ta daha sayamadığımız birçok türü görme şansı da elde edebilir, hayvanları kendi doğalarında gözlemleyebilirsiniz. Acıktığınızda alanda bulunan La Taberna Restoran’da ördek, tavşan, yengeç, tapas çubukları, camperodan sebzelerle yapılan chacinas, karides, salmorejo gibi yiyeceklerin yanı sıra Sevilla’nın ve aynı zamanda İspanya’nın yerel lezzetlerini tadabilirsiniz.

Google haritalarda aç

Carretera de la Puebla del Río – Isla Mayor, km 8, 41130 La Puebla del Río, Sevilla, Sevilla, İspanya

10.00-18.15

Euro ikonGiriş ücretleri için tıklayınız.

Web Sitesi

– Akvaryumlar

40. Acuario de Sevilla ‘Sevilla Akvaryumu’

Acuario de Sevilla

Burası Neresi? Avrupa’nın en fazla biyolojik çeşitliliğe sahip merkezlerinden biri olan Acuario de Sevilla, 2014 yılından bu yana hizmet veriyor. 8 milyon avroluk bir bütçeyle kurulan Acuario de Sevilla, 35 tanklı akvaryumuyla yaklaşık 7000 deniz canlısı, sürüngen ve 400’den fazla türe ev sahipliği yapıyor. Zenginliği karşısında donup kalacağınız Sevilla Akvaryumu, Maria Luisa Parkı’na yakın bir konumda Guadalquivir Nehri’nin kıyısında yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Sevilla Akvaryumu’nda, cam tünelle 9 metre kadar aşağı inebileceğiniz bir akvaryum bulunuyor ve en önemlisi de bu dev akvaryumda iki köpek balığı yer alıyor. Avrupa’nın en büyük köpek balığı akvaryumu olan Acuario’da; Kaplan kum köpek balığını, Bonnethead köpekbalığını, Atamata kaplumbağalarını, ahtapotları, Blacktip Köpekbalığını, gitar balıklarını, Barrigudo atı, Cerrah Balığı ve Palyaço balığı gibi aklınıza gelebilecek her tür deniz canlısını yakından görüp, gözlemleyebilirsiniz.

İlginç ve ender canlılar hakkında merak ettiğiniz her şeyi akvaryumlarda bulunan LCD panellerden öğrenebilirsiniz. Çocuklar için adeta bir cennet olan Sevilla Akvaryumu’nda yapılacak daha birçok aktivite bulunuyor!

Kaçırmayın! Sevilla Akvaryumu’nda, deniz canlıları dışında Amerikan tropiklerinin endemik hayvan türlerinin yer aldığı bir orman da bulunuyor. Bu ormanda Amerikan yağmur ormanlarının Yeşil İguana, Küba Anolis ve Yeşil Anakonda gibi en karakteristik sürüngen ve amfibi türleri yer alıyor. Çocuğunuz için bu hayvanları yakından görüp, onlarla ilgili bilgi sahibi olmasını sağlamak sizler için harika bir deneyim olacak! Sevilla Akvaryumu’nda; iklim değişikliği, küresel ısınma, su tasarrufu, çöplerin deniz canlılarına verdiği zararlar hakkında eğitim panellerine katılabilir, oyuncak mağazasından çocuklarınıza hediyeler alabilirsiniz.

Google haritalarda aç

 Muelle de las Delicias, s/n, 41012 Sevilla, İspanya

Pazartesi-Perşembe: 10.00-19.00 *Cuma-Cumartesi-Pazar: 10.00-20.00

Euro ikonGiriş ücretleri için tıklayınız.

Web Sitesi

– Hayvanat Bahçeleri

41. La Reserva Castillo de las Guardas ‘Guardas Kalesi Koruma Alanı’

La Reserva Castillo de las Guardas

Burası Neresi? Sevilla’nın kuzeybatısında bulunan Guardas Kalesi Koruma Alanı ‘La Reserva Castillo de las Guardas’ 50 km’lik geniş bir hayvan koruma ve safari bölgesinden oluşuyor. 230 hektarlık eski Roma madeninin kalıntıları arasında yer alan Guardas Kalesi, binlerce hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. Koruma alanının yalnızca 15 kilometrelik alanında tren ve arabalarla safari yapılabiliyor. Safari boyunca aslanlar, ayılar, filler ve zebralar gibi birçok hayvan sizleri karşılıyor.

Neden Gitmeliyim? Yalnızca çocukların değil, yetişkinlerin de ilgi odağında olan Guardas Kalesi Koruma Alanı, vahşi hayvanları görmek ve eşsiz bir deneyim yaşamak için mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri! Safarileri genel olarak 50 ziyaretçi kapasiteli pnömatik trenlerle ve özel araçlarla gerçekleştiriliyor. Trenle yapılan 1 saatlik safari ücreti yalnızca 7,5 €… Dileyenler kendi özel araçlarıyla da safari turuna çıkarak; gergedan, su aygırları, dromedaries, aslanlar, kaplanlar gibi yarı yarıya özgür sayılan türlü hayvanları 1 saat boyunca yakından görme şansı elde ediyor.

Kaçırmayın! Guardas Kalesi Koruma Alanı’nda dinozor gibi nesli tükenmiş hayvanların heykellerini içeren sergiler gibi birçok hayvana dair sergi, kırsal konaklama yerleri, oyun alanları ve restoranlar bulunuyor. Alanda safari dışında deniz aslanı gösterileri, go-karting, tekne gezisi, kayık turu, paintball gibi birçok aktivite seçeneği de bulunuyor. Bu harika yerde kendinizi Jurassic Park’ta hissedeceksiniz!

Google haritalarda aç

Aldea Fuente Pinar Bajo 1, 15, 41898 El Castillo de las Guardas, Sevilla, İspanya

Pzt-Çrş: 10.00-19.00 Prş-Cuma: 10.00-20.00 Paz: 10.00-19.00 Cmrt: 10.00-18.00

Euro ikonYetişkinler: 22,50 € 3-12 yaş: 16,50 € 65+ yaş: 16,50 €

Web Sitesi

42. Mundopark ‘Zoo de Sevilla’

Mundopark

Burası Neresi? Sevilla’nın Guillena kasabasında, arabayla yaklaşık 15 dakika mesafede bulunan Mundopark, aslanlar, kaplanlar, jaguarlar, kuşlar, sürüngenler gibi daha birçok türden toplan 120 hayvana ev sahipliği yapıyor. Özellikle çocuklar için ilgi çekici bir yer olan Mundopark’ta hayvanların yanı sıra 200’den fazla bitki türünden oluşan zengin bir botanik bahçesi bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Çocuklu aileler için ideal gezi noktalarının arasında yer alan Mundopark, çocuklar kadar yetişkinlere de hitap ediyor. Mundopark, farklı tür ve ortamlarla karşılaşacağınız uzun bir yürüyüş parkurundan oluşuyor. Yürüyüş parkuru boyunca Los Bonsais, tropikal orman, Dinozor canlandırmaları, mini hayvanat bahçesi, kaktüs çölü, Cerro del Campo ve El Tigre Blanco gibi alanlar sizleri karşılıyor.

Kaçırmayın! Bize göre Mundopark’ın en heyecan verici kısmı: El Tigre Blanco… Hayvanat bahçesinin en güzel ve en iyi korunan yeri olan El Tigre Blanco bölümünde kaplan, aslan, jaguar, lemurlar ve su kuşları gibi birçok tür yer alıyor.

Google haritalarda aç.

Calle Guillena, Km 4.2, 41210 Las Pajanosas, Sevilla, İspanya

10.00-18.00

Euro ikon0-2 yaş: Ücretsiz 2-12 yaş: 10 € Yetişkinler: 15 €

Web Sitesi.

Gece Gezilecek Yerler

– Hareketli Caddeler ve Bulvarlar

43. Plaza del Salvador ‘Salvador Meydanı’

Plaza del Salvador

Burası Neresi? Sevilla’nın tarihi yerlerinden biri olan 17.yüzyıldan kalma Salvador Kilisesi’nin bulunduğu sokağın adı yine Salvador Meydanı olarak geçiyor. Oldukça hareketli bir meydan olan Salvador Meydanı, canlı bir gece hayatına ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Marketler, kafeler ve bazı popüler şarap mahzenleriyle dolu ünlü bir cazibe merkezi olan Salvador Meydanı’nda, akşam saatlerinde içki içmek için ideal bir yer. Salvador Meydanı tarihi kiliseden dolayı turistler için ortak bir buluşma noktası işlevi görüyor. Hareketli ve canlı bir ortama sahip olan meydanda hem Sevilla yerlilerinin hem de turistlerin eğlenceli vakit geçirebilecekleri birçok mekan bulunuyor. Sizler de hareketli bir gece için Plaza del Salvador’u tercih ederek İspanya’nın meşhur şaraplarından tatma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Kaçırmayın! Salvador Meydanı’nda bulunan; Bolas, La Cantina Mexicana, Paco Pepe Bar, Los Corales Restaurante gibi restoran ve barlardan herhangi birinde keyifli vakit geçirebileceğinizden eminiz!

Google haritalarda aç

Diğer Eğlenceli Sokak ve Caddeler:

Yukarıda bu sokak ve caddelerden detaylı bir şekilde bahsettiğimiz bazı cadde ve sokaklar Sevilla gece hayatına hareket ve renk katan mekanlara ev sahipliği yapıyor. Bira, şarap viski gibi içkileri, özel spesiyalleri ve İspanya’nın meşhur mezeleriyle meşhur bu mekanlar, canlı müzik, flamenko şov ve Dj performansı gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu cadde ve sokaklar hakkında yukarıda ayrıntılı bilgi verdiğimiz için burada yalnızca isimlerini paylaşıyoruz. Bunun yanı sıra Sevilla’nın meşhur çatı barlarını anlattığımız yazımızı da bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Sevilla’nın gece hayatına renk katan cadde ve sokaklar:

  • Calle Sierpes (17. madde)
  • Santa ‌Cruz Mahallesi (15. madde)
  • Triana Bölgesi (16. madde)
  • Metropol Parasol (35. madde)

Sevilla Yakınında ve Çevresinde Gezilecek Yerler

– Yakınlardaki Turistik Şehirler ve Kasabalar

44. Cadiz

Cadiz

Burası Neresi? Cadiz, İspanya’nın güneybatısında, Endülüs özerk bölgesinde (Andalusian) yer alan bir liman kentidir. Atlantik Okyanusu’nun kıyısında, uzun ve dar bir yarımada üzerinde bulunan Cadiz, Avrupa’nın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Köklü bir tarihe sahip olan Cadiz, MÖ 1.100’de Fenikeliler tarafından bulunmuştur. Şehirdeki bazı tarihi yapılar, günümüzde hala korunuyor.

Neden Gitmeliyim? Sevilla’ya yakın turistik bir şehir olan Cadiz, taze balıkları, muhteşem anıtları, romantik sahili, eğlenceli meyhaneleri ve ilgi çekici müzeleriyle ünlüdür. Surlarla kaplı bu tarihi kentte gezip görülmesi gereken birçok yer ve yapı bulunuyor. Batı Avrupa’nın en eski şehri olan Cadiz’ gitmişken görmeniz gereken yerler arasında: Cadiz Katedrali, Puerta de Tierra Fábrica National de Tabacos de Cadiz, Santa Cruz Kilisesi, El Pópulo gibi turistik yapılar bulunuyor.

Kaçırmayın! Cadiz ile Sevilla arasında yalnızca 122,0 km, yani 1,5-2 saatlik bir mesafe bulunuyor. Dolayısıyla Endülüs’ün bu iki şehri arasında ulaşım oldukça kolay! Sevilla’dan Cadiz’e ulaşmak için karayolu veya demiryolunu kullanabilirsiniz. Demiryolu üzerinden hemen hemen tüm hafta boyunca Cadiz’e tren seferleri düzenleniyor. Trenler her gün, 08.15 ve 20.45 saatleri arasında hareket ediyor. Ortalama 1,5-2 saat süren tren yolcuğunun bilet ücreti 15 €‘dan başlıyor. Biletin erken alınması halinde fiyatlar yarı yarıya kadar inebiliyor.

Google haritalarda aç

45. Ecija

Écija

Burası Neresi? Sevilla’ya bağlı özerk bir bölge olan Ecija, Endülüs’ün turizm merkezlerinden biridir. Sevilla ile Córdoba sınırında, Genil nehrinin kıyısında yer alan Ecija ekonomisi genel olarak tarıma ve turizme dayanıyor. Sevilla’ya 86,3 kilometre uzakta bulunan Ecija, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Gezip görülmesi gereken birçok yere sahip olan Ecija ‘Kuleler Şehri’ ve ‘Saraylar Şehri’ gibi lakaplarla anılıyor. Zira bu küçük yerleşim bölgesinde; 11 kule, dokuz çan kulesi, çok sayıda kilise, 17 saray ve seyir noktası bulunuyor. Ecija görenleri kendine hayran bırakan tarihi zenginliği ve Endülüs’te Sevilla gibi şehirlere yakın olması hasebiyle cazip bir turizm merkezi oluyor. Dolayısıyla Sevilla’ya kadar gitmişken, Ecija’ya da biraz zaman ayırmanızı ve sahip olduğu güzellikleri yakından görmenizi öneriyoruz!

Kaçırmayın! Ecija’da gezmeniz gereken yerler arasında ‘Santa Cruz Kilisesi, Descalzos Kilisesi, Ecija Adalet Sarayı, Palma Sarayı, Penaflor Sarayı, Benamejí Sarayı, Tarih Müzesi ve Amazona Herida heykeli’ başta geliyor. Sevilla’dan Ecija’ya ulaşmanın en kolay yolu otobüsleri kullanmak veya özel araç kiralamaktır. Otobüslerle ortalama 1-1,5 saatlik bir yolculuk sonrası Ecija’ya ulaşabilirsiniz. Otobüs biletlerinin fiyatı 8 €‘dan başlıyor.

Google haritalarda aç.

46. Córdoba

Córdoba

Burası Neresi? Bir zamanlar Endülüs Emevi Devleti’nin (Andalusia) başkenti olan Cordoba, Bağdat ve Kahire’yle beraber döneminin en önemli üç bilim merkezinden birini oluşturuyordu. 10. ve 11. yüzyıllarda altın çağını yaşayan ve Avrupa’nın en gelişmiş şehirlerinden biri olan Cordoba, bir süre Müslümanların egemenliğinde kaldıktan sonra Katolik İspanyolların eline geçmiştir. Günümüzde İspanya’da Endülüs bölgesindeki 17 özerk bölgeden biri olan şehirde, hem İslam’ın hem Hristiyan geleneğinin izlerini tarihi yapıların mimarisinde görmek mümkün!

Neden Giymeliyim? 1984 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine giren Cordoba, ihtişamlı tarihi, beyaz evleri ve muhteşem yapılarıyla Güney İspanya’nın turizm merkezlerinden biridir. Küçük bir yer olduğu için kolaca gezilebilen Cordoba, Sevilla’ya gelmişken mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Zira bu güzellikleri kaçırmanızı istemeyiz! Cordoba’ya gitme zorunluluğu doğuran bir diğer sebep ise dünyanın en büyük üçüncü cami/kilisesi olan Mezquita’dır.

Mezquita Katedrali, Müslümanlar döneminde inşa edilmiş devasa bir camiyken, İspanyolların Cordoba’yı ele geçirmesiyle kiliseye dönüştürülmüştür. Günümüzde hem İslami hem Rönesans, Gotik ve Barok mimarinin izlerini taşıyan yapı, turizm açısından Cordoba’nın yapı taşıdır.

Kaçırmayın! Cordoba’da görülmesi gereken noktalar arasında: Alcazar Sarayı, Musevi Mahallesi ve Meydanı, Medina Azahara Harabeleri, Plaza Corredera, Patios Müzesi, Tendillas Meydanı, Medina Califal Hamamı, Boğa Güreşi Müzesi, Romano ve San Rafael Köprüleri yer alıyor. Sevilla’nın 140 km kuzeybatısında ve Madrid’in 245 km güneyinde yer alan Cordoba’ya ulaşmak için özel araç kiralayabilir, otobüs veya trene binebilirsiniz.

Özel araçla İspanya’nın A-4 otoyolunu kullanarak sadece 1 1/2 saat süren bir yolculuk sonrası Cordoba’ya ulaşabilirsiniz. Trenle haftanın yedi günü 07.00 ile 21.35 saatleri arasında ortalama 45 dk-1 saate ulaşım sağlayabilir, biletinizi internet üzerinden 14 € ile 51 € arasında satın alabilirsiniz. Son olarak otobüs ile ortalama 1,5-2 saatte Cordoba’ya ulaşabilir, biletinizi ortalama 18 €’ya satın alabilirsiniz.

Google haritalarda aç

47. Málaga

Malaga

Burası Neresi? Endülüs Özerk Topluluğu’na dahil olan Malaga, Akdeniz kıyısında, Iber Yarımadası’nın doğusunda “Costa del Sol” sahili kenarında kurulmuş bir liman şehridir. İspanya’nın en kalabalık 6.şehri; Endülüs’ün ise en kalabalık üçüncü şehri olan Malaga, Sevilla’nın ‘Fakir Kuzeni’ olarak anılıyor. Turizm potansiyeli sayesinde fakir bir şehir olmaktan kurtulan Malaga’da, son 10 yılda turizm sanayisi büyük bir gelişme göstermiştir.

Neden Gitmeliyim? 2000 yıllık kültürel mirasıyla, yaklaşık 100 km’lik sahil şeridiyle zengin bir turizm potansiyeline sahip olan Malaga’da gezilip görülmesi gereken birçok yer bulunuyor. Sevilla’ya giden turistler buradan günübirlik turlara katılarak veya başka seçenekleri kullanarak Malaga’yı da görmek için harekete geçiyor. Dolayısıyla Sevilla’ya gitmişken Endülüs’ün giriş kapılarından biri olan Malaga’yı görmeden dönmek olmaz!

Kaçırmayın! Malaga’da: Gibralfaro Kalesi, Picasso Müzesi, Cervantes Tiyatro Binası, Malaga Katedrali, The Alcazaba, Carmen Müzesi, Jardin Botanico, Mercado Central Atarazanas, Plaza de Toros, Larios Caddesi, Tivoli World gibi birbirinden harika yerleri yakından görüp, doyasıya gezmenizi tavsiye ediyoruz! ‘Malaga’ya nasıl gidilir?’ diye merak ediyorsanız: Sevilla ile arasında ortalama 204,8 km’lik bir mesafe bulunan Malaga’ya ulaşmak için tren ve otobüslere binebilir, ya da özel turlara katılabilirsiniz.

Sevilla’dan Malaga’ya, tren seferleri genellikle 06.30 ile 20.00 saatleri arasında düzenleniyor. Tren yolculuğu 2 ile 4 saat arasında değişiklik gösterirken; bilet ücretleri 25 ile 50 € civarında seyrediyor. Otobüs yolculuğu da ortalama 2 ile 4 saat arasında seyrederken; bilet ücreti 20 ile 30 € arasında değişiyor.

Bunları Biliyor muydunuz? Ünlü ressam Pablo Picasso, 25 Ekim 1881’de Malaga’da doğmuştur!

Google haritalarda aç.

48. Ronda

Ronda

Burası Neresi? Malaga eyaletine bağlı olan Ronda, İspanya’nın en eski yerleşim bölgelerinden biridir. Ronda, diğer Endülüs şehirleri gibi İslam ve Rönesans mimarisinin etkilerini taşıyan tarihi yapısıyla dikkat çekiyor. Malaga’dan 120 km uzakta yer alan Ronda’nın Sevilla ile arasına 240 km’lik mesafe bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Kültürel mirasının ve tarihi zenginliğinin yanı sıra uçurum kenarında konumlanmış beyaz evleri ve nefes kesen doğasıyla meşhur olan Ronda, şairlerin, yazarların ve ressamların eserlerine konu olmuş bir yerdir. Yükseklik korkum yok diyorsanız Ronda’nın uçurumlarla çevrili küçük yerleşimini mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Tabi Ronda’nın gezilecek yerleri bu kadarla sınırlı değil; keşfedilecek daha birçok yer bulunuyor.

Kaçırmayın! Ronda’da gezip görmeniz gereken yerler arasında; Puente Nuevo, Boğa Güreşi Arenası, Arap Hamamı, Mondragon Sarayı, Casa Del Rey Moro, Arap Surları ve Eski Şehir Kapısı, Duquesa de Parcent Meydanı, Cuenca Bahçeleri, Acinipo Kalıntıları gibi birçok harika mekan yer alıyor. Bunların yanı sıra tarım aktiviteleri de siz gezginleri bekliyor! Sevilla’dan Ronda’ya tren ve otobüslere binerek, ortalama 2-3 saate ulaşabilirsiniz. Sevilla-Ronda arası otobüs bileti ücretleri 16 €‘dan başlarken; tren biletlerinin ücreti ortalama 50 € civarında seyrediyor.

Bunları Biliyor musunuz? İspanya iç savaşında, direnişçilerin çoğu fotoğraftaki köprüden aşağıya atılmış ve atılan her direnişçi için çanlar çalınmıştır. O dönem üç gün boyunca savaşı yakından gözlemleme şansı elde eden edebiyatın ünlü ismi E. Hemingway, bu olaydan çok etkilenerek ‘Çanlar Kimin İçin Çalıyor’ kitabını yazmaya başlamıştır.

Google haritalarda aç.

49. Murcia

Murcia

Burası Neresi? İspanya’nın Endülüs Özer Topluluğu’na bağlı şehirlerden biri olan Murcia İber Yarımadası’nın güneybatısında, Akdeniz kıyısında yer alıyor. Avrupa’nın meyve bahçesi olarak anılan şehrin ekonomisi de genel anlamda tarıma; sebze-meyve yetiştiriciliği ve çiçekçiliğe dayanıyor. Ayrıca eğitim anlamında da ün salmış bir şehir olan Murcia sahip olduğu üniversiteyle –Universidad de Murcia– Avrupa’nın birçok kentindeki öğrenciler için iti bir Erasmus fırsatı sunuyor. Murcia, tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra, sahip olduğu sahillerle yaz turizmi açısından değerli bir potansiyele sahip!

Neden Gitmeliyim? Sevilla’nın da dahil olduğu Endülüs Özerk Topluluğu’nda bulunan her şehir ayrı bir güzelliğe sahip… Dolayısıyla bize göre Sevilla’ya gelmişken bir Endülüs turu yapmalı ve Murcia’ya da kesinlikle uğramalısınız! Buraya bayılacağınızdan eminiz; zira Murcia’da gezip görülmesi gereken birçok yer bulunuyor. Köklü ve zengin bir sanat geleneğine sahip olan kentte sizleri Murcia’nın ünlü heykeltıraşı Francisco Salzillo’nun birbirinden harika eserleri bekliyor!

Kaçırmayın! Murcia’da gezip, görmeniz gereken yerlerin başında ‘Santa Maria Katedrali, Piskoposluk Sarayı, Ayuntamiento, Glorieta, Real Casino de Murcia, Eski Köprü,  Santa Clara Müzesi, Salzillo Müzesi’ geliyor. Peki, Sevilla’dan Murcia’ya nasıl gidiliyor. Sevilla ile Murcia arasında 522,8 km’lik bir mesafe bulunuyor. Yolculuk ise ortalama 5-6 saat sürüyor. Murcia’ya otobüs veya trenlere binerek gidebilir veya özel araç kiralayabilirsiniz. Tren biletlerinin fiyatları 100 €’dan; otobüs biletlerinin fiyatları ise 48 €’dan başlıyor.

Google haritalarda aç.

50. Jaén

Jaén

Burası Neresi? ‘Dünyanın Zeytinyağı Başkenti’ olarak adlandırılan Jaen, Endülüs Özerk Topluluğu’na bağlı bir şehirdir. Endülüs’ün en renkli şehirlerinden biri olan Jaen’in ekonomisi büyük oranda tarım, eğitim ve turizm sektörüne bağlıdır. Jaen, köklü ve büyüleyici tarihiyle, birçok özel yapıya ev sahipliği yapması açısından Sevilla’ya kadar gitmişken, mutlaka uğranması gereken yerlerden biridir.

Neden Gitmeliyim? Jaen’i, sahip olduğu tarihi zenginliğini ve doğasını yakından görmek ve şehri keşfetmek için mutlaka ziyaret etmelisiniz. Endülüs’ün en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Jaen’de gezip görülmesi gereken birçok yer bulunuyor. Bunların başında, Jaen Katedrali, Santa Catalina Kalesi, Parador, Sierra de Jaen ve Jabalcuz seyir tepeleri geliyor.

Kaçırmayın! Jaen’e seyahat etmek için otobüse veya trene binebilirsiniz. Sevilla’dan Jaen’e hemen hemen haftanın yedi günü, 07.40 ile 19.40 saatleri arasında tren seferleri düzenleniyor. Ortalama 3 saat süren tren yolculuğu için bilet ücreti 17 €’dan başlıyor. Sevilla ile Jaen arasında otobüs yolculuğu süresi 3 ile 4 saat arasında değişmekte olup; bilet ücreti 19,73 €’dan başlıyor.

Google haritalarda aç.

Sevilla’ya Yakın Havalimanları

Sevilla Havalimanı dışında;

  • Jerez de la Frontera (Jerez Havalimanı) – 1 saat 15 dk./91,5 km
  • Malaga Havalimanı – 2 saat/214,8 km

Temel İrtibat Bilgileri

– Sevilla Konsolosluk İrtibat Bilgileri

Adres: Avd. De la Constitucion, 36 Entplta. Dcha. – 41001 Sevilla – Spain

Çalışma saatleri: 09.30-16.30

Telefon numarası: (+34) (95) 429 3310

– Sevilla Acil Durum Numaraları

  • Acil yardım hattı: 112
  • İtfaiye: 080
  • Polis: 091
  • Ambulans: 061

– Sevilla’da Telefon Kullanımı

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom, hattına sahip vatandaşlar, yurt dışı seyahatlerinde GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından aşağıdaki adımları takip ederek hatlarını kullanıma açtırabilirler:

Ayarlar > İşlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin