Sevilla Ulaşım Rehberi

Endülüs’ün tarih ve kültür dolu şehirlerinden biri olan Sevilla, kolay ulaşım olanaklarıyla da ziyaretçilerin rahat bir tatil geçirmelerine olanak tanıyor. 

Toplu yerleşime sahip olan şehirlerde insanlar için ulaşım çok daha kolay olmaktadır. Sevilla da böyle bir şehir ve insanlar için burada ulaşım pek sıkıntı oluyor. Sizin için hazırladığımız Sevilla ulaşım rehberi ile şehrin ulaşım olanaklarını masaya yatırdık.

Sevilla Ulaşım Rehberi

Sevilla’da görülmesi gereken yerler çoğunlukla birbirine yakın bir konumda bulunduğu için pek çok yeri yürüyerek gezmeniz mümkün olabilmektedir. Ancak ulaşım araçlarınıza ihtiyaç duymanız durumunda da çeşitli ulaşım araçlarıyla ulaşımınızı kolay bir şekilde sağlamanız mümkün.

Sevilla Şehir İçi Ulaşım

Sevilla’da şehir içi ulaşım çoğunlukla otobüslerle sağlanmaktadır ve otobüsler sabah 06:00 ile 23:30 saatleri arasında  hizmet vermektedir. Bunun yanında şehirde bulunan 18 km. uzunluğundaki metro hattı da ulaşım atlernatiflerinden biri. Özellikle akşam saatlerinde ziyaretçiler uygun fiyatlara hizmet veren taksileri tercih etmektedir.

sevilla otobüs

Bunlar dışında özellikle şehri turlamak isteyenler şehirdeki bisiklet kiralama noktalarından bisiklet kiralayarak, faytonlarla ya da turist otobüsleriyle Sevilla gezilecek yerleri görme şansını yakalayabilmektedir.

sevilla fayton

Şehir içi ulaşımda çeşitli indirimli seyahat kartları kullanmanız mümkün olabilmektedir. Grup halinde gezenler daha avantajlı fiyatlarla seyahat etmek için Multiviaje isimli kartı kullanabilirsiniz. Bunun dışında metro için Bonometro kartını kullanmanız mümkün. Bunun dışında Sevill Card ise hem ulaşım hem de şehrin müze ve çeşitli aktivitelerinde kullanabileceğiniz bir indirim kartı. Ancak daha önce de bahsettiğimiz gibi şehrin birçok noktası yürüme mesafesinde bulunduğundan indirim kartları çok ihtiyaç duyacağınızı düşünmüyoruz.

Sevilla Havalimanı’ndan Şehir Merkezi’ne Ulaşım

Sevilla Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 10 km. mesafede bulunmaktadır. Şehir merkezine ulaşımda taksileri kullanabileceğiniz gibi havaalanından otobüsleri de kullanabilirsiniz. Tek yönlü bilet için 4€, çift yönlü bilet almak isterseniz de 6€ ödemeniz gerekmektedir.

Sevilla’ya Nasıl Gidilir

Sevilla’ya ülkemizden direkt uçak seferi bulunmamaktadır. Bu nedenle Sevilla’ya gitmek için diğer alternatifleri değerlendirmeniz gerekiyor. 1. alternatif olarak aktarmalı uçuşlara biletbayi.com üzerinden bilet alma seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Diğer bir seçenek ise buraya en yakın şehirler olan Madrid veya Malaga’ya uçarak bu şehirlerden tren veya otobüsle Sevilla’ya geçmek olacaktır.

sevilla tren

Madrid üzerinden Sevilla’ya gitmek isterseniz yaklaşık 4 saat 25 dakikalık bir uçak yolculuğu ile Barajas Havalimanı’na gelebilirsiniz. Buradan metro ile Puerta de Atocha İstasyonu’na geldikten sonra yaklaşık 2,5 saat süren bir tren yolculuğunun ardından Sevilla’ya ulaşabilirsiniz.

Eğer seyahatinizi Malaga üzerinden gerçekleştirecek olursanız 4,5 saatlik bir yolculuğun ardından Malaga Havalimanı’na gelebilirsiniz. Buradan Maria Zembrano İstasyonu’na geçerek 2 saat süren bir tren yolculuğunun ardından Sevilla’ya gelebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin