Sevilla’da Ne Yenir? | Endülüs’ten Gelen 11 Yemek

Sevilla’daki geleneksel yemekler çok basit bir şekilde hazırlanmasına rağmen yiyenlerde yarattığı lezzet patlaması ile herkesi şaşırtıyor. Tabi bunda Endülüs mutfağındaki malzemelerin ilham verici birleşimin etkisi de oldukça büyük. Haydi o halde şaşırtıcı Sevilla mutfağını birlikte keşfe çıkalım…

Sevilla’da Ne Yenir? Ne İçilir?

“Sevilla’da ne yenir? Ne içilir?” listenizi hazırlarken birçok yemeğin neredeyse aynı malzemelerden yapıldığını görünce şaşırmayın. Yemeklerin lezzetlerini farklı kılan şey ise farklı pişirme teknikleri, içinde kullanılan farklı baharatlar ve bu baharatların farklı bir şekilde kullanılmaları olmaktadır.

Sevilla tapas kültürü ise ziyaretçilerin mutlaka deneyimlemesi gereken yemek alışkanlıklarından biridir. Sevilla’da ve İspanya’nın diğer şehirlerinde genellikle ekmek üzerine çeşitli etler, şarküteri ürünleri ve kızartma gibi farklı malzemelerle hazırlanan bu lezzetler, tapas barlarda afiyetle yenmektedir.

Eğer Sevilla’da yemek yemeye başlayacaksanız ancak hangi yemekten başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız listemizde paylaştığımız bu özel 11 yemeği öncelikli olarak denemelisiniz;

1. Bull’s Tail

Bar Papanatas (adres ve bilgi)

Bull's Tail
Bull’s Tail

İspanya’nın farklı bölgelerinde farklı isimlerle anılan bu yemek, boğanın kuyruk etiyle yapılmaktadır. Geçmişte boğa güreşlerinin ardından kesilen hayvanların gereksiz olarak görülen kuyrukları fakir halka dağıtılmaktaydı. Maharetli ellerde çok lezzetli bir yemeğe dönüşen boğa kuyruğu, günümüzde şık restoranların en fazla tercih edilen menülerinden biri haline geldi. Boğa kuyruğu yanında patates kızartması ve ekmek dilimleri ile servis edilmektedir.

2. Solomillo al Whiskey

Los Coloniales (adres ve bilgi)

Solomillo al Whiskey
Solomillo al Whiskey

Uzun bir geçmişe sahip olan bu yemek, domuz etinin viski ile pişirilmesiyle hazırlanmaktadır. İsmi de buradan gelmektedir. Viski ile hazırlanan bu sos ete farklı bir lezzet katmaktadır ve tapas barlarında bu lezzet oldukça fazla ilgi görmektedir. Yanında bir kadeh beyaz şarap ile öğle yemeği için bu yemeği deneyebilirsiniz. Tabi, bu önerimizi yaparken domuz etine hassasiyetiniz olmadığını varsayıyoruz.

3. Flamenquines

Taberna de Triana (adres ve bilgi)

Flamenquines
Flamenquines

Uzun kroketlere benzeyen bu atıştırmalıklar da birçok İspanyol şehrinin favori yiyecekleri arasında bulunuyor. Tapas barlarının en sevilen yemeklerinden olan flamenquines hazırlanırken domuz eti fileto haline getirilir ve içi peynirle doldurulduktan sonra rulo yapılır. Ardından hazırlanan rulolar ekmek ve yumurta ile hazırlanan harca bulanarak kızartılır.

4. Spinach and Chickpeas

Casa Cuesta (adres ve bilgi)

Spinach and Chickpeas
Spinach and Chickpeas

Sevilla, vejetaryen yemek konusunda çok zengin olmasa da bu tarz beslenmeye uygun farklı yiyecekleri de bulmak mümkün oluyor. Nohutlu ıspanak yemeği kulağa pek çekici gelmese de Endülüs mutfağında en mütevazı malzemelerin bile ne kadar başarılı bir şekilde kullanıldığını bizlere gösteriyor. “Sevilla’da ne yenir? Ne içilir?” sorusunun cevabı olarak sebze temelli bir yemek arıyorsanız yanında ekmek dilimleri ile servis edilen spinach and chickpeas sizin için çok iyi bir seçim olabilir.

5. Pork Cheek

Ovejas Negras (adres ve bilgi)

Pork Cheek
Pork Cheek

Domuz eti, Sevilla yemekleri içinde bol miktarda kullanılıyor. Bunun örneklerinden biri olan pork cheek de domuzun testislerinden yapılmaktadır. Testis eti ilk başta garip dursa da Sevilla’da hayvanın bütün etleri yemeklerde kullanılmaktadır.

6. Carne el Salsa

La Fresquita (adres ve bilgi)

Carne el Salsa
Carne el Salsa

Izgara etlerin yanı sıra haşlanarak hazırlanan et tabakları da Sevilla mutfağı içinde önemli bir yere sahiptir. Soslarla hazırlanmış bu haşlanmış et yemeği, özellikle et tutkunlarının Sevilla’ya olan sevgilerini perçinleyecek bir özelliğe sahip. Bu etler genellikle domuz eti ya da dana eti olmaktadır. Soslar ise çoğunlukla kırmızı şaraptan hazırlanmakta ve etler bu sosların içinde yavaş bir şekilde pişirilmektedir.

7. Secreto Iberico

Los Coloniales (adres ve bilgi)

Secreto Iberico
Secreto Iberico

Domuzdan yapılan bir rosto olan secreto iberico, ağızda dağılan bir et deneyimi yaşamak isteyenler için kesinlikle “Sevilla’de ne yenir? Ne içilir?” listesine dahil edilmesi gereken şeylerden biri.

8. Serranito de Lomo

La Gitana Loca (adres ve bilgi)

Serranito de Lomo

Domuz etiyle hazırlanan bir tür sandviç olan serranito de lomo, şehrin imza sandviçlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Kızarmış domuz filetosu ile hazırlanan bu sandviç ızgarada pişmiş yeşil biberle servis edilmektedir. Eğer domuz eti yemiyorsanız üzülmenize gerek yok çünkü bu sandviçin tavuk versiyonu da bulunuyor.

9. Montadito de Pringa

Bodeguita Romero (adres ve bilgi)

Montadito de Pringa
Montadito de Pringa

Hızlı yemek kültürünün bir yansıması olarak Sevilla’da muhteşem sandviçler icat edilmiş. Bunlardan en iddialılarından biri ise montadito de pringadır. Tavuk, sosis ya da chorizo ile hazırlanan bu lezzetin içeriği bölgeden bölgeye değişkenlik gösterebilmektedir. Bu lezzeti kesinlikle “Sevilla’da ne yenir? Ne içilir” listenize dahil etmelisiniz.

10. Cazon en Adobo

Tapincho de Triana (adres ve bilgi)

Cazon en Adobo

Atlantik Okyanusu’na sadece bir saatlik mesafede bulunan Sevilla’da deniz ürünlerinin sevilmesine şaşırmamak gerekiyor. Köpekbalığının kimyon, kekik, sirke ve limonla harmanlandıktan sonra hafifçe kızartılmasıyla hazırlanan cazon en adobo, şehrin mutlaka tadılması gereken ekstrem lezzetleri arasında bulunuyor.

11. Torrijas

Decuchareo28 (adres ve bilgi)

Torrijas
Torrijas

Kızartılmadan önce çırpılmış yumurtaya bulanan ve ardından fırında ya da tavada kızartılan bu ekmek dilimleri sizi çok memnun edecek. Bu şekilde tüketilse de bal, şeker şurubu gibi tatlandırıcılarla da kaplanabilmektedir. Birçok restoranda bulabileceğiniz bu lezzet bazı mekanlarda yanında dondurma ile de servis edilebiliyor.

İşte Sevilla’da açlığınızı gidermek ve şehrin yemek kültürünü yakından tanımak için öncelikli olarak denemeniz gereken tatlar! Eğer “Sevilla’da ne yenir? Ne içilir?” listemize eklenmesini istediğiniz şehir lezzetleri varsa bunu bize yorum kısmından yazmayı ihmal etmeyin!

pinSevilla’ya geldiniz, midenizi de memnun ettiniz, peki ya şehrin görülmesi gereken yerleri? İşte bunun için “Sevilla gezilecek yerler” listemize mutlaka göz atmalısınız..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin