İspanya’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 11 Muhteşem Lezzet

Avrupa’nın sıcak ülkelerinden olan İspanya’nın birbirinden güzel yemeklerini daha önce denediniz mi?

Dilerseniz İspanya’da ne yenir , ne içilir  yazımızı inceleyerek, ülkenin lezzetli tatlarını deneyebilirsiniz.

Akdeniz ikliminin etkisinde olan İspanya’da deneyebileceğiniz birbirinden farklı muhteşem yemekler bulunuyor.

#1 İspanya’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Tapas

Tapas

İspanya’nın en meşhur lezzeti olan Tapas’ı duymayan yoktur. Ne olduğu konusunda aklınızda tam olarak bir şey belirmiyorsa aslında Türkiye’de ki atıştırmalık kanepelere benziyor diyebiliriz. Ekmeğin üzerine konulan farklı garnitürlerden oluşan Tapas, özellikle yemeklerin öncesinde yeniliyor. Tapas’ı İspanya’nın neredeyse her bölgesinde yiyebilirsiniz.

2- Croquettes

Croquettes

Croquettes’in ana malzemesi patatestir. Patateslerin içleri doldurularak sonrasında kızartılmasıyla yapılmaktadır. Lezzetli bir yemek olan Croquettes’i denemenizi öneriyoruz.

3- Paella

Paella

Ülkemizde çok sevilen midyelerin yemeğini İspanya’da yiyebiliyorsunuz. İç pilavına benzeyen bir pilav yapılıyor ve içine karideslerle beraber midyeler atılıyor ve karşınızda Paella! Akdeniz mutfağının sevilen yemeklerinden olan Paella ülkenin favori yemeklerinden.

4- Tortilla Espanola

Tortilla Espanola

İspanyol tortillası olarak anılan yemek aslında bizim damak tadımıza oldukça uygun. Yumurta ve patatesin birleşimiyle oluşan totilla, Brezilya’da genellikle soğuk olarak servis ediliyor.

5- Gazpacho or Salmorejo

Salmorejo

İkisi de İspanya’da oldukça sık tüketilen çorbalardır. Görünüş olarak çok farklı olmasa da bu çorbalar arasında bazı farklar bulunuyor. Salmorejo içerisinde meyveler varken, Gazpacho içerisinde kırmızı sebzeler bulunuyor.

6- Pisto Ratatouille

Pisto Ratatouille

Pisto,kırmızı domates, soğan, sarımsak, kabak gibi malzemelerin birleşmesiyle oluşuyor. Üzerin yumurta kırarak servis edilen Pisto Ratatouille’u denemelisiniz.

 7- Pulpo a la gallega

Pulpo a la gallega

İspanya’nın en lezzetli yemeklerinden biri olarak gösterilen Pulpo a la Gallega yemeğinin ana malzemesi ahtapottur. Kırmızıbiber ve patatesle harmanlanan ahtapotun kesinlikle tadına bakmalısınız.

8- Fried milk

Fried milk

Muhallebilerin kızartılmasıyla yapılan Fried Milk deneyebileceğiniz en farklı lezzetlerden biridir.

9- Flan

Flan

Çoğu kişinin Fransız mutfağına ait sandığı Flan, bildiğimiz adıyla krem karamel aslında İspanyol mutfağına aittir. Sevilen lezzetlerden biri olan Flan’ı kesinlikle ana vatanı olan İspanya’da yemelisiniz.

10- Churros

Churros

Her ülkenin meşhur bir tatlısı vardır. Ünü İspanya’yı aşıp dünyaya yayılan Churros oldukça lezzetli bir tatlı. Kızartılmış hamurların şeker ve çikolatayla birleşmesi sonucu oluşan bu tatlı en lüks restoranlardan sokak tezgâhlarına kadar birçok noktada bulabilirsiniz.

11- Sangria

Sangria

Sangria, ülkede her restoranda bulabileceğiniz meşhur bir içecektir. Meyvenin alkolle buluştuğu en güzel içecek olan Sangria, içebileceğiniz en farklı kokteyllerden biridir.

İspanya hem gezilecek yerleri hem plajları hem de lezzetli yemekleriyle dünyanın en çok turist çeken noktalarından biri. Turistlerin akın ettiği bu Akdeniz ülkesini ziyaret etmek için anında İspanya uçak bileti sayfamıza göz atabilir, bilet fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz.

İspanya’da ne yenir yazımız hakkındaki fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin