Sevilla Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Sevilla Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Sevilla San Pablo Havalimanı, şehrin yaklaşık 10 kilometre kuzeydoğusunda Madrid’e giden A4 otoyolu üzerinde yer almaktadır. Uçuşların çoğu yurt içi olsa da, uluslararası Avrupa uçuşları da kısmen yapılmaktadır. Avrupa’nın ucuz uçuşlu havayolu markası olan Ryanair Sevilla Havalimanı’na pek çok uçuş gerçekleştirmektedir. Sevilla Havalimanı küçük bir havaalanı olması nedeniyle gece 01.30 ile 04.30 saatleri arasında hizmet vermemektedir. Uçak iniş ve kalkışlarının tamamına yakını gündüz olsa da, gece uçuşunuzda biniş kartınızı havalimanı güvenlik personeline göstererek havalimanına giriş yapabiliyorsunuz.

Şehir merkezine ulaşımın en ucuz yolu otobüslerdir. Havalimanından hareket eden otobüslerle şehir merkezinde ana tren istasyonu ve farklı bölgelere ulaşım kolaylıkla sağlanabilir.

Haftanın 7 günü 24 saat çalışan taksiler ise bir diğer ulaşım alternatifidir. Sevilla Havalimanı’nda birden fazla taksi şirketi olmasından dolayı uçak inişlerinde mutlaka boş bir taksi bulabilmek her zaman mümkündür.

Sevilla Havalimanı

Havalimanında bekleme yapmadan doğrudan otelinize veya şehir merkezine gitmek için ise özel transfer hizmeti satın alabilirsiniz. Havalimanı terminal binası içerisinde yer alan araç kiralama acenteleri özel transfer hizmeti vermektedir.

Madrid ve Endülüs gibi popüler turistik şehirleri gezmek istiyorsanız araç kiralamak iyi bir tercih olacaktır. Sevilla seyahatinizi gezi amaçlı yapıyorsanız bölgede keşfedilecek harika yerler var. Havalimanına henüz varmadan araç kiralaması yapabileceğiniz bazı uluslararası tedarikçiler bulunmaktadır.

Yolcuların Sevilla Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmeleri için birkaç farklı yol var, ancak sizlere yukarıda da açıkladığımız üzere en yaygın ve en ucuz ulaşım alternatiflerini açıklayacağız

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için en ucuz ulaşım aracı olan otobüsler iki güzergâh arasında uçak iniş ve kalkış saatlerine göre hizmet vermektedir. EA otobüs hattı, Sevilla Havalimanı’nı şehir merkezine bağlayan tek otobüs hattıdır. Yolcuların şehir merkezine (Plaza de Armas) 35 dakika içinde ulaşmalarını sağlayan EA havalimanı otobüsleri ile Sevilla’ya ulaşmak hem kolay hem de oldukça ucuzdur.

Sevilla Havalimanı’ndan şehir merkezine ve tersi güzergâhta gitmek isteyen yolcular her iki lokasyonu birbirine bağlayan EA otobüsleriyle ulaşımlarını kolaylıkla sağlayabilirler. Otobüsler, havalimanı gelen yolcu katının çıkışında yolun karşısından her 25 dakikada bir hareket etmektedir. Yolculuk trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 35 dakika sürmektedir.

Sevilla Havalimanı EA Otobüsleri

Havalimanı – Şehir Merkezi EA Otobüs Güzergâhı

Havalimanı – Kansas City – Santa Justa Tren İstasyonu – Luis de Morales – San Bernado Metro İstasyonu/RENFE – V. Carlos Bulvarı (Jardines del Prado) – Paseo Colon – Plaza de Armas (Otobüs Terminali)

Havalimanından şehir merkezine otobüs bilet ücreti tek yön kişi başı 4 Euro’dur. Bilet ücretinizi otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak verebilirsiniz. Gidiş-dönüş bilet ücreti ise 6 Euro’dur. Sevilla’da birkaç hafta kalmayı planlıyorsanız 41 Euro ücretle aylık otobüs biniş kartı satın alabilir veya 2 Euro ücretle yüklenebilir ulaşım kartı satın alabilirsiniz.

EA otobüsleri Sevilla Havalimanı’ndan şehir merkezine 05.20 ile 01.15 saatleri arasında, şehir merkezinden havalimanına ise 04.30 ile 00.30 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir.

Havalimanından hareket eden otobüs ana terminalin dışından, şehir merkezinde ise Plaza de Armas’tan hareket etmektedir.

Otobüs hareket saatleri değişebileceğinden dolayı havalimanı ile şehir merkezi arası seyahatiniz öncesi programı önceden kontrol etmenizi tavsiye ederiz. EA otobüsleri hareket saatleri ve güzergâh hakkında daha fazla bilgi için burayı kontrol edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Taksiler havalimanından şehir merkezine en hızlı ulaşım aracı olsa da, aynı zamanda en pahalı olanıdır. Sevilla Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım hizmeti birden çok resmi taksi şirketiyle yapılıyor. Havalimanı gelen yolu katının çıkışında yer alan taksiler haftanın 7 günü 24 saat şehir merkezine ulaşım hizmeti vermektedir.

Sevilla Havalimanı Taksi Şirketleri

  • Eurotaxis de Sevilla
  • Taxi Sevilla Aeropuerto
  • Taxi Giralda
  • Radiotaxi

Havalimanından şehir merkezine yaklaşık 15 dakika içinde ulaşabilmek mümkündür. Haftanın belirli gün ve saatleri arasında değişen bir ücret tarifesine sahip olan taksilerle şehir merkezine ulaşımın ücreti 20 ila 31 Euro arasında değişiklik göstermektedir.

Sevilla Havalimanı Taksi

Havalimanı – Şehir Merkezi Taksi Ücret Tarifeleri

  1. Tarife: Pazartesiden Cumaya 07.00 – 09.00 saatleri arasında 22.81 Euro
  2. Tarife: Pazartesiden Cumaya 09.00 – 07.00 arası, hafta sonları ve resmi tatil günleri tüm gün 25.43 Euro
  3. Tarife: Paskalya ve Abril Festivali sırasında 09.00 – 07.00 saatleri arasında 31.78 Euro

Havalimanından Sevilla’nın diğer popüler bölgelerine taksi ile ulaşımın ücreti aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – San Justa Tren İstasyonu: 11 Euro
  • Havalimanı – Plaza de Espana: 13 Euro
  • Havalimanı – Giralda: 13 Euro
  • Havalimanı – Triana: 17 Euro
  • Sevilla – Santa Cruz: 13 Euro
  • Havalimanı – Plaza de Armas: 15 Euro

Bu ücret tarifesi havalimanındaki tüm taksi şirketleri tarafından uygulanıyor. Valiz sayısı, hafta sonu ve özel günler gibi zamanlarda herhangi bir ek ücret alınmıyor. Yukarıdaki taksi ücretleri, havalimanı sabit tarifesidir ve havalimanı ile şehir merkezi arası ulaşımlarda uygulanmaktadır.

Sevilla Havalimanı’nda Uber ve İspanya yerel ulaşım uygulaması olan Cabify ile de ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Havalimanına varışta bu uygulamalar ile bir araç çağırabilir ve şehir merkezine veya otelinize gidebilirsiniz. Uber veya Cabify araçları ile şehir merkezine gitmenin maliyeti ortalama 23 Euro’dur. Uygulamaları henüz havalimanına varmadan telefonunuza yüklediğinizden emin olun. Ayrıca uygun fiyatlı olması nedeniyle kendi yerel ulaşım uygulamaları olan Cabify üzerinden bir araç çağırmanızı tavsitye ederiz. Uygulamaları kullanabilmek için havalimanı terminal binası içerisinde ücretsiz Wi-Fi İnternet hizmeti bulunmaktadır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Havalimanına varışta ulaşımınızı özel bir transfer aracı ile yapmak istiyorsanız, terminal binası içerisinde birkaç transfer şirketi bulunmaktadır. Aralarından bütçenize, kişi sayısı ve bagaj fazlalığınıza göre seçim yapabileceğiniz farklı araç türleri bulunmaktadır. Havalimanında rezervasyon yapabileceğiniz gibi henüz havalimanına varmadan İnternet üzerinden çevrimiçi rezervasyon yapabilir ve sürücü tarafından karşılanarak doğrudan aracınıza gidebilirsiniz.

Sevilla Havalimanı Özel Transfer

Sevilla Havalimanı’nda özel transfer hizmeti veren firmalar arasında Boox Taxi Sevilla ve Zip Transfers, Airports Shuttle Express yer almaktadır. Web siteleri üzerinden çevrimiçi rezervasyon yapabilir ve havalimanına varışta sürücü tarafından karşılanarak bekleme yapmadan doğrudan aracınıza gidebilirsiniz.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Sevilla’da görülmeye değer birçok cazibe merkezi bulunuyor. Plazalar bölgesi, birkaç yüzyıldan kalma tarihi anıtlarla kaplı eski sokakları ve nehrin kıyısında uzanan tarihi kasaba ve şehirler keşfedilmeye değerdir. Ayrıca Endülüs gibi bölgedeki önemli turistik yerleri de kaçırmak istemiyorsanız bir araç kiralamak çok akıllıca olacaktır!

Sevilla Havalimanı Araç Kiralama

Sevilla Havalimanı’nda araç kiralama hizmeti veren acenteler Hertz, Europcar, Enterprise, Avis, Budget, Sixt, Gold Car ve InterRent’tir. Tüm araç kiralama acenteleri bütçe ve zevklerinize göre aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli otomobil ve lüks araç modelleri sahiptir. Araba kiralama ofislerini ana terminal binasının zemin katında bulabilirsiniz. Kutsal Hafta, yaz sezonu ve Noel gibi özel tarihlerde, yüksek talep nedeniyle önceden rezervasyon yapmanızı tavsiye ederiz. İlgili araç kiralama acentelerinin web sitelerine girebilir ve tercihlerinize göre bir kiralama yapabilirsiniz. Böylece varışta arabanızı rahatça alabilir, para ve zamandan da tasarruf etmiş olursunuz.

Geleneksel İspanyol mimarisinin yanı sıra Arap ve Yahudi etkilerini sergileyen mimarisi ile İspanya’nın zengin mirasında unutulmaz bir yolculuk yapın!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin