Phuket Gezilecek Yerler | Heyecan Verici 77 Yer!

Phuket Nerede & Hangi Ülkede? Phuket, Tayland’ın güney eyaletlerinden biri olup ülkenin en büyük adasıdır.

Phuket Hakkında; Neredeyse Singapur şehri ile aynı büyüklükte olan Phuket, Tayland’ın en büyük adası… Uzun yıllardır ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biri sayılan ve sayısız güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakan ada, Tayland’ın güneyindeki Andaman Sahili’nde bulunuyor. Her zevke, bütçe ve beklentiye uygun bir ülke olan Tayland’ın mucizevi adası Phuket büyüleyici plajları, Portekiz ve Çin’den esintiler sunan mimarisiyle görülmeye değer bir cennet!

Ortalama Gezi Süresi; Phuket’te muhteşem bir tatil ve görülmesi gereken yerler için en az 4 gün ayırmanızı tavsiye ederiz.

Phuket Pahalı mı? Phuket dünya standartlarına göre uygun bir tatil cenneti olarak gösterilirken, ülkenin en pahalı yeri olarak da bilinir. Konaklama bakımından bir hayli yüksek bedeller ödeyebileceğiniz adaya, seyahat etmeden önce erken rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Yeme içme ise büyük ölçüde oldukça uygun.

Ziyaret için En İyi Zaman; Turkuaz suların, muhteşem spa hizmetlerinin ve uygun fiyatlı alışverişin doyasıya tadını çıkartabileceğiniz dönem Kasım-Mart ayları arasındaki zaman dilimi! Bu dönem adanın en yoğun turist ağırladığı dönem olmasına rağmen sıcak ve yağmursuz günler sizleri bekler.

Tasarruflu kartlar; Şehirde en iyi cazibe merkezlerini, turları ve daha pek çok deneyimi ön ödemeli İVenture Card sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.

Phuket Premium Travel Card ile Phi Phi Adası, Phuket Fantasea, Kano ile Sürat Teknesi ile Phang Nga Körfezi Turu veya Siam Niramit Gösterisi dahil 1 veya 2 PREMIUM Phuket mekanı arasından seçim yapabilirsiniz

Phuket Flexi Travel Card ile Şehir turu, Mercan Adası, Dolphins Körfezi, kabare gösterisi, şehir turu ve çok daha fazlası dahil olmak üzere 3 veya 5 en iyi Phuket mekanı arasından seçim yapabilirsiniz.

Ulaşım; İstanbul – Phuket arası aktarmasız uçak yolculuğu 10-11 saati buluyor. Türk Havayolları firması ile tatil cennetine ait Phuket Uluslararası Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz.

İstanbul- Phuket Saat Farkı; Phuket’te saat, İstanbul’dan 4 saat ileridedir.

Phuket’te Ne Yenir? Phuket’te, bizim lezzetlerimizden uzak kalacağınız aşikar. Türk mutfağı ile farkları oldukça büyük olan ada mutfağında; her öğün bulabileceğiniz deniz mahsulleri, Phuket’in yerel lezzetleri haline gelmiş. Özellikle baharatlı lezzetler tadacağınız bölgenin en ünlüleri Tom Yam Goong (baharatlı karides ve ekşi çorba karışımı), Massaman köri (köri solu balık veya et),  Gaeng Keaw Wan Gai (yeşil körili tavuk)… Daha detaylı bilgi için Phuket lezzet rehberine göz atabilirsiniz.

Restoran Bahşiş Oranları; Tayland genelindeki restoranlarda bahşiş geleneği vardır. Hesabın %10’unu bahşiş bırakmak kibarlık olarak görülürken, hizmetin çok beğenildiği işletmelerde %15 oranında bahşiş bırakılabilir. Otel restoranları genellikle hizmet ücretini faturaya ekler. Bu sebeple bahşiş bırakmadan önce faturayı kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

*Phuket Gezilecek Yerler Videosu

*Popüler Görülecek Yerler

-Sembolik Yapılar

1. Chalong Bay

chalong bay

Burası neresi? Chalong Bölgesi, Phuket‘in en önemli bölgelerinden biridir. Genellikle koy olarak anılan bölgenin deniz kıyısı, adaya gelen teknelerin durak noktasıdır. Güneydoğusunda ile adanın en turistik plajlarından biri olan Chalong Körfezi’ne ev sahipliği yapar. Tüm bunların yanı sıra Chalong Bay’ın en önemli özelliği 29 Budist tapınağından en önemlisi olan Wat Chalong’a ev sahipliği yapmasıdır.

Neden gitmeliyim? Chalong ayrıca golf, go-karting, duvar tırmanışı ve paintball gibi pek çok etkinliğin merkezi olarak gösterilir.  Bölgede mutlaka görmeniz gereken yerler içerisinde ise Phuket Botanik Bahçesi, Büyük Buda, Coral Island, Kuş Parkı gibi yerler geliyor.

2. Big Buddha

big buddha

Burası neresi? Phuket Adası’nın en turistik noktalarından biri olan Big Buddha (Büyük Buda Heykeli), adanın güney kıyılarında Chalong bölgesinde yer alan halkın önem verdiği noktalardan biri. Halk arasında Ming Mongkol olarak da anılan 45 metre yüksekliğindeki heykel, 2004 yılında inşasına başlanmış. Chalong Tepesi’nde yer alan heykele, ana adaya bağlanan geçit ile ulaşılmaktadır.

135 ton ağırlığındaki devasa heykel, beyaz mermer taşlarla kaplanmış ve beyaz rengi ile halk için umudu simgeleyen bir yapı olmuştur. Phang Nga Körfezi’ni seyredebileceğiniz heykelin yapımı için toplamda 1 milyon dolar harcanmış. Heykelin hemen altında yer alan geniş alan dini objelerin ve muskaların satıldığı dükkanlarla kaplıdır. Girişlerin ücretsiz olduğu tapınağa, kıyafetiniz uygun değilse emanet kıyafetlerden ödünç alıp giyerek girebiliyorsunuz.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: Karon, Mueang Phuket District, Phuket 83100, Thailand
  • Ziyaret saatleri: 06:00-19:00

3. Kahramanlar Anıtı (Phuket Heroines Monument)

Burası neresi? Thalang’daki Thepkasattri Yolu üzerindeki döner kavşakta bulunan Kahramanlar Anıtı, adadaki en önemli kültürel simge yapılardan biridir. Cesur Leydi Chan ve Leydi Mook’un, çoğu kadından oluşan yerel halkı Burmalı davetsiz misafirlere karşı savaşmaya nasıl yönlendirdiğinin ve 2 yüzyılı aşkın bir süre önce savaşı nasıl kazandığının ilham verici hikayesi, yerel halkın ruhu üzerinde hala güçlü bir etkiye sahiptir.

Neden gitmeliyim? Yerliler arasında anıta gelip veda etmek ve adadan ayrılmadan önce kendilerini talihsizliklerden korumalarını istemek bir gelenektedir. Siz de bu geleneği deneyimlemek istiyorsanız Phuket gezi planınıza Kahramanlar Anıtı’nı dahil edebilirsiniz.

  • Adres: Si Sunthon, Thalang District, Phuket 83110, Tayland
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

Tapınaklar

4. Wat Chalong Temple

wat chalong tapınağı

Burası neresi? Phuket’in en büyük, en saygı duyulan Budist tapınağı Wat Chalong,  1837 yılında inşa edilmiş bir tapınak. Adanın en çok ziyaret edilen bu tarihi noktası, Büyük Buda heykeli ile birbirine oldukça yakın bir konumda yer alır. Tapınağı iç duvarları Buda’nın hayatını anlatan tablolarla dekore edilmiş.

3 katlı yapının her katında, altın kaplama heykeller bulunuyor. Tapınak içerisinde dilerseniz tütsü ve mum yakabiliyorsunuz. Tai kültürünü ve tarihini yakından görme şansı elde edeceğiniz Wat Chalong Temple, ziyaret etmeyi düşünüyorsanız bir takım kurallara dikkat etmeniz gerekmektedir. Kıyafetleriniz uzun kollu olmalı ve tapınağa girmeden önce ayakkabılarınızı çıkartmanız gerekmektedir. Tapınağın çevresinde Tai kültürüne ait geleneksel ürünler satan hediyelik eşya dükkanlarına da göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.

Neden gitmeliyim? Phuket’in önemli tarihi yerleri arasında bulunan bu etkileyici tapınak, Phuket’e gelenlerin mutlaka listesine eklemesi gereken yerlerden biridir.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: 70 หมู่ที่ 6 Chao Fah Tawan Tok Rd, Chalong, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Thailand.
  • Ziyaret saatleri: Her gün 07:00-17:00

5. Jui Tui Tapınağı (Jui Tui Shrine)

jui tui shrine

Burası neresi? Phuket kasabasındaki geleneksel bir Çin tapınağı olan Jui Tui Tapınağı, başkentin en önemli kültürel mekanlarından biridir. Birçok ibadetçinin günlük yaşamının önemli bir parçası olan bu tapınak, aynı zamanda her yıl düzenlenen Phuket Vejeteryan Festivali’nde de önemli bir rol oynuyor.

Jui Tui Tapınağı ilk olarak 1911 senesinde Phuket Eski Kenti’nin içinde inşa edildi, ancak bir yangının ardından Eski Kent bölgesinin hemen batı kısmına taşındı. Daha sonra şu anda gördüğünüz parlak ve renkli tapınak kompleksini oluşturmak için daha fazla bina eklendi.

Tapınağın odak noktası üç sunak içerek ana pagodadır. Merkezi sunak, dans ve gösteri sanatlarıyla ilişkilendirilen Tanrı Tean Hu Huan Soy’a adanmıştır. Tapınak özellikle dualar yoluyla fiziksel anlamda sağlık sorunlarını iyileştirmek isteyen insanlar tarafından hayli ilgi görmektedir.

  • Adres: 283 Soi Phutorn, Tambon Talat Nuea, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Tayland
  • Yol tarifi al >

6. Sakin Işık Tapınağı (Ting Kwan Tang)

ting kwan tang

Burası neresi? “Sangtham Shrine” 150 yıl önce bölgedeki bir aile tarafından inşa edilmiştir. Tapınak bir ara sokağın sonunda gizlenmiştir ve tavanı tonozlu bir yapıya sahiptir. Tapınak yakın zamanda yenilenmiş ve dış cephesi yeniden boyanmıştır ancak tapınağın iç kısımlarına dokunulmamıştır.

Tapınağı ne zaman ziyaret ederseniz edin, içinde her zaman taze çiçekler ve yanan tütsüler bulacaksınız. Tapınağın bakımı, tapınakta her şeyin yolunda olduğundan emin olan bir bekçi tarafından halledilmektedir.

Neden gitmeliyim? Burası ziyaret etmek için çok huzurlu ve sakin bir yerdir. Eğer burayı ziyaret ederken biraz huzur arıyorsanız burası sizin için çok iyi bir seçenek olabilir. Tapınağı ziyaret ettiğinizde, tapınağın duvarlarının ve tavanının karmaşık ayrıntıları ise detaylı gözlem yapmayı sevenler için tapınağın gerçek güzelliğini ve sanat eserlerini gizlemektedir.

7. Tha Rua Tapınağı

Burası neresi? Burası, Phuket’in dört adası arasındaki en eski tapınaklardan biri olarak kabul ediliyor. Ta Rua Tapınağı, Phuket’teki en parlak ve en büyük tapınak olma özelliğini taşıyor ve birçok çarpıcı oyma ejderhaya ve olağanüstü kırmızı, altın ve yeşil renkli temaya sahip geleneksel Çin resimlerine ev sahipliği yapıyor

Neden gitmeliyim? Tha Rua Tapınağı, Phuket’teki en büyük ve en mükemmel görünen tapınakların başında geldiği için mutlaka Phuket gezilecek yerler listesine eklenmelidir. Salonun içinde bulacağınız çeşitli boyutlarda Kwan Yin (Merhamet Tanrıçası) heykelleri ve diğer geleneksel Tanrı heykelleri ise oldukça ilgi çekicidir.

  • Adres: 187/7 Soi Lak Mueang 1, Si Sunthon, Thalang District, Phuket 83110, Tayland
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-17.00
  • Yol tarifi al >

8. Wat Phranang Sang

Burası neresi? Phuket’teki en eski tapınak olarak kabul edilen yapının kesin yaşı tam olarak bilinmemektedir ancak 500 yılı aşkın bir süre önce inşa edildiği tahmin edilmektedir ve turistler tarafından çok fazla ilgi gören bir yapıdır.

Tapınak pek çok ilginç hikayeyle ilişkilendirilmektedir ve burada görülecek pek çok şeyi barındırmaktadır. Tarihi tapınak, daha çok beyaz kanlı bir kadın olan Phra Nang Leud Khao’nun efsanesini içermektedir. Kendisinin Buda’nın bir adanmışı olan şehrin hükümdarının karısı olduğuna inanılmaktadır.

Neden gitmeliyim? Phuket’in en eski tapınağını incelemek ve fotoğraflarını çekmek istiyorsanız Phuket gezilecek yerler listenize mutlaka Wat Phranang Sang’ı eklemelisiniz.

  • Adres: Thep Krasatti, Thalang District, Phuket 83110, Tayland
  • Telefon: +66 76 311 084
  • Ziyaret saatleri: Her gün 07.00-18.00
  • Yol tarifi al >

9. Wat Srisoonthorn

wat srisoonthorn

Burası neresi? Burası yerel halk arasında “Wat Lipon” olarak da biliniyor. Ana binanın tepesinde uyuyan Bura, tapınağın en önemli cazibe noktasıdır. Aslında heykel o denli büyüktür ki, yoldan bile rahatlıkla tanımak mümkün olmaktadır.

Burası Phuket kasabasından yaklaşık 15 kilometre kuzeyde, Thalang’da bulunan bir Budist tapınağıdır. Tapınağın tepesinde bulunan bahsetmiş olduğumuz heykel 29 metre yüksekliğe sahiptir. Ayrıca farklı büyüklüklerde 9 adet daha küçük Buda heykeli de bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Tapınağın etrafında Buda heykelinin yanı sıra Tayland mitlerinden bir dev ve aslanlar da dahil olmak üzere pek çok resim de fark edilebilmektedir. Bu da tapınağı, Tayland kültürü için çok önemli ibadethanelerden biri haline getirmektedir.

  • Adres: 20/4 Thep Krasattri Rd, Si Sunthon, Thalang District, Phuket 83110, Tayland
  • Yol tarifi al >

10. Wat Phra Thong

wat phra tong

Burası neresi? Wat Phra Thong, tarihi dokusuyla dikkat çekmektedir ve Birmanya istilası sırasında kırılan yarım Buda heykeline ev sahipliği yapmasıyla ünlüdür. Yarım Buda heykelinin yanı sıra tapınak binalarının çatı ve pencerelerindeki zengin oymalar ve tarihi eserlerins ergilendiği küçük müze de burada görülecek şeyler arasında bulunuyor.

Efsanesi! Efsaneye göre bir çocuk, bir mandaya bakıyordu ve mandayı yerden çıkıntı yapan bir metal parçasına kenevir ipi kullanarak bağlıyordu. Çocuk aniden öldü, ancak daha sonra babasına rüyasına göründü ve ona metal parçasından bahsetti. Baba çocuğun bahsettiği yeri kazmaya başladı ve saf altından yapılmış bir Buda heykeliyle karşılaştı. Ancak Buda tamamen kazılamadığı için buraya 1785 senesinde bir tapınak inşa edildi.

Neden gitmeliyim? Geçmişi etkileyici bir efsaneye dayanan Wat Phra Thong, gösterişli ve etkileyici duruşuyla ziyaretçiler için Phuket’te görülmesi gereken tapınaklardan biridir.

  • Adres: 172/2​ Nanai Rd, Thalang District, Phuket 83110, Tayland
  • Yol tarifi al >

-Müzeler

11. Phuket Trickeye Museum

phuket trickeye müzesi

Burası neresi? Adanın en eğlenceli müzelerinden biri olarak gösterebileceğimiz Phuket Trickeye Müzesi, interaktif bir oyun parkı olarak da anılır. Phuket’in tek 3D müzesi olarak bilinen Trickeye, Tayland kültürüne özgü dev fotoğraflarla, 3 boyutlu etkileşime gireceğiniz keyifli bir gezi noktası. Yaklaşık 100 tane birbirinden farklı büyük resimlerin sergilendiği müzede; uçan halıya binebilir, cılız bir köprü üzerinde yürüyebilir ve dev bir timsahtan kaçabilirsiniz.

Adayı çocuklarınızla birlikte ziyaret ediyorsanız müzeye giderken onları da yanınıza almanızda fayda var. Müzenin her odası bambaşka bir dünyaya yolculuğa çıkıyormuşsunuz hissi veriyor.  Zaten dev resimlerin bulunduğu odalarda ne yapacağınızı açıklayan İngilizce yazılı afişler var. Bunlardan yararlanarak muhteşem fotoğraflar çekilebilirsiniz.

Uyarı! Zemin resimlerine zarar vermemek için odalara girerken ayakkabılarınızı çıkartmanız gerekecektir. Diğer yandan bazı merdivenlerin çok kaygan olduğu için dikkatli hareket etmeniz gerektiğinin bilgisini de verelim.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: 130/1 Phangnga Rd, Talad Yai, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Thailand.
  • Ziyaret: Haftanın her günü: 10:00-18:00.
  • Web Sitesi

12. Baan Chinpracha

Burası neresi? Baan Chinpracha, Phuket kasabasındaki Çin sömürgesine dair önemli mimari yapılardan biridir. Malikanenin en önemli bölümlerinden biri de gökyüne açılan iç avludur. Ev iyi durumda tutulmuştur ve klasik İtalyan yer karolarını, Avrupa ve Çin’den ithal edilmiş bazı mobilyaları ve Tandavanitj ailesine ait birçok eski resmi ziyaretiniz sırasında görmeniz mümkündür.

20. yüzyıldan kalma bu zarif bina, tarihi dokusu sayesinde inşa edildiği günden bu yana ilgi çekmiştir. Yapı arasında Oliver Stone’un Heaven & Earth (1993) filmi ve The Young Indiana Jones Chronicles (1992) dizisinin de yer aldığı Tay ve western filmlerinin çekim mekanı olarak da kullanılmıştır.

Neden gitmeliyim? Phuket’teki Çin sömürge dönemine ait mimari ve dekoratif unsurları incelemek isteyenler için bu yapıyı görmek adeta bir zorunluluktur.

  • Adres: 98 Krabi, Tambon Talat Nuea, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Tayland
  • Telefon: +66 76 211 281
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-16.30
  • Yol tarifi al >

13. Thai Hua Museum

thai hua müzesi

Burası neresi? Phuket Town’un merkezinde Çin-Portekiz mimarisi ile tasarlanmış hoş bir binada yer alan Thai Hua Müzesi, Krabi Yolu’nda yer alıyor. Tayland’daki Çin tarihi hakkında derinlemesine bilgiler sunan müze, Phuket-Çin bağlantısını ve Phuket’in geleneksel törenlerini tanıtım amaçlı kurulmuştur. Müze, Phuket’in madencilik döneminden beri var olan Kusonsongkhroh Vakfı tarafından yönetiliyor.

Neden gitmeliyim? Ziyaretçiler müzede çok geniş bir serginin olmadığını ancak boş vakitlerin değerlendirilebileceği bir gezi noktası olduğunu belirtiyor.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: 28 Krabi, ตำบล ตลาดเหนือ Mueang Phuket District, Phuket 83000, Thailand.
  • Ziyaret: Haftanın her günü: 09:00-17:00.

14. Thavorn Hotel Museum

thavorn hotel müzesi

Burası neresi? Phuket’in merkezindeki ünlü turistik otel Thavorn’un lobisinde yer alan bu küçük müze, ziyaretçilerin dikkatini çeken gezi noktalarından biri. Oteli işleten aile tarafından toplanan koleksiyonların sergilendiği müze, işletmenin lobisinde yer alıyor. Müze içerisinde Tayland’ın ünlü simalarına ait portreler, belgeler ve eserler sergilenirken adanın tarihinde yer alan madencilik öyküsüne ait ekipmanlar, oyuncak trenler ve geleneksel Çin düğün şapkaları yer alıyor.

Müzenin en dikkat çeken öğelerinden biri de Phuket’in ünlü iki kahramanı Lady Chan ve Lady Mook’ın işgalcileri uzaklaştıran bir savaşa öncülük ettiği dönemde kullanılan kılıç serisi. 1785 yılında kullanılan kılıçlar, müze içerisinde küçük bir cam pencerenin arkasında sergileniyor.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: 74 Ratsada Rd, Talat Yai, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Thailand.
  • Ziyaret: Haftanın her günü: 08:00-17:00.
  • Web Sitesi

15. Phuket Philatelic Museum

phuket philatelic müzesi

Burası neresi? Phuket’in ilk postahane ve telgraf servisi olan Portekiz mimarili bina günümüzde Phuket Philatelic Müzesi olarak hizmet vermektedir. Thalang ve Montri yollarının köşesinde yer alan müze içerisinde eski posta ekipmanları ve telefonların dışında Tay pul koleksiyonu bulunuyor.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: Montri Rd, ตำบล ตลาดใหญ่ Mueang Phuket District, Phuket 83000, Thailand.
  • Ziyaret: Haftanın her günü: 08:30-16:30

16. Thalang Ulusal Müzesi

Burası neresi? Birkaç yıl boyunca gerçekleştirilen tadilat nedeniyle kapalı kalmasının ardından yakın zamanda yeniden açılan Thalan Ulusal Müzesi, Phuket’te ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Müze ilk olarak 1985 senesinde inşa edilmiş ancak yeterli bakım olmadığından ve zamanın gerisindeki tasarımından dolayı zamanla popülerliğini yitirmiştir. Ancak serginin yeni düzeni oldukça iyi bir şekilde düzenlenerek sergilerin ziyaretini çok daha keyifli bir hale getirmiştir.

Neden gitmeliyim? Antik çağlardan itibaren günümüze kadar Phuket’teki hayata dair sergiler Phuket tarihi ile ilgili önemli bilgiler sunmaktadır. Çok çeşitli eserler, antikalar ve heykellerin yanı sıra eski fotoğraflar, haritalar ve illüstrasyonları görmek mümkündür. Müzeyi ziyaretin ücretsiz olması da buraya gelmek için önemli sebeplerden bir tanesidir.

  • Adres: X9J8+CM9 217 Si Sunthon, Thalang District, Phuket 83110, Tayland
  • Telefon: +66 76 379 895
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba-Pazar 09.00-16.00
  • Yol tarifi al >

17. Phuket Mining Museum (Phuket Madencilik Müzesi)

Burası neresi? Phuket Madencilik Müzesi, adanın en ilginç müzelerinden biridir. Kathu’da, Loch Palm Golf Kulübü ile British International School arasındaki yolda bulunan müzede, kalay madeni modellerinden, bir mağarada yeniden yaratılmış bir sahneye kadar çeşitli sergiler yer alıyor.

Müze hem kapalı alanda hem de açık alanda sergilere ev sahipliği yapıyor. Binanın dışında ziyaretçiler, eski günlerde kullanılan bazı gerçek ekipmanların yanı sıra birkaç kalay madenciliği yöntemini de görebiliyor. Geçmiş dönemi canlandıran modeller oldukça gerçekçidir ve sahipleri etrafta olmadığında veya habersizken, birinin mutfağına ya da özel mülküne bakıyormuşsunuz hissi uyandırmaktadır.

Neden gitmeliyim? Phuket Madencilik Müzesi son derece bilgilendirici bir kültürel ve tarihi cazibe merkezidir. Bu nedenle eğer Phuket’teki madencilik tarihine yakından bakmak istiyorsanız Phuket Maden Müzesi’ni mutlaka Phuket gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.

  • Adres: Kathu, Kathu District, Phuket 83120, Tayland
  • Telefon: +66 76 322 137
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-16.00
  • Yol tarifi al >

-Meydanlar ve Sokaklar

18. Phuket Old Town

phuket eski meydan

Burası neresi: Phuket Old Town, Portekizlilerin Phuket Adası’nı ele geçirdiklerinde kurmuş oldukları yerleşim bölgesi olarak bilinir. Çin-Portekiz mimarisindeki binalarıyla dikkat çeken Phuket’in Eski Meydan’ı şehri tanımanız için bir gününüzü ayırmanız gereken turistik bir destinasyon. Çoğu kişinin bildiği üzere Phuket, Tayland’ın en popüler adası olmadan önce bir madencilik merkeziydi. Avrupa, Çin, Arabistan ve Asya’dan gelen tüccarlar Old Town’ı baharat ve mal alışverişi için ziyaret ederlerdi. Phuket Old Town’daki en popüler caddeler ise Ranong, Yaowarat, Phang Nga, Ratsada, Thalang, Soi Romanee ve Krabi Yolu…..

  • Ranong Yolu: Jui Tui Tapınağı ve merkez pazarı
  • Phan Nga Yolu: Terziler, Pastaneler ve Sanat galerinin bulunduğu alan.
  • Ratsada Yolu: Thavorn Müzesi’ne ev sahipliği yapar.
  • Soi Romanee: Hazır giyim mağazaları bulunur.
  • Thalang Yolu: Phuket Gece Pazarı ve küçük alışveriş dükkanlarına ev sahipliği yapar.
  • Krabi Yolu: Thai Hua Müzesi…

UNESCO tarafından Asya’nın ilk ‘’Gastronomi Şehri’’ unvanını alan Phuket’in en iyi restoranları da Old Town’da yer alıyor. Tunk-Ka Cafe, Boonrat Dim Sum, Tu Kab Khao gibi restoranlar leziz yemekler tadabileceğiniz işletmelerden.

-Eğlenceli ve İlginç Yerler

19. Bangla Boks Stadyumu

Burası neresi? Muay Thai, Tayland’ın ulusal sporudur ve aynı zamanda ülkenin en popüler seyircili sporlarının başında gelmektedir. Dövüşçüler yumruklarını, dizlerini, inciklerini ve dirseklerini çeşitli vuruş teknikleriyle kullanırlar, bu da onu çoğu kişi için izlemesi en heyecan verici dövüş sporlarından biri haline getiriyor.

Bangla Boks Stadyumu, önemli bir Muay Thai arenasıdır. Stadyumu gözden kaçırmak pek mümkün değildir: Birinci katı bej renkli taş benzeri yontulmuş çimentodan yapılmış ve çeşitli deniz ürünleri restoranlarına ev sahipliği yapan iki katlı bir yapıdır. İkinci kat boks ringini çevreleyen bir amfitiyatrodur. Binanın ön kısmında ise Taylandlı boksörleri temsil eden büyük heykeller görülmektedir.

Bangla Yolu’na sadece birkaç dakika uzaklıktaki stadyum her Çarşamba, Cuma ve Pazar gecesi dövüşlere ev sahipliği yapıyor. Bir Muay Thai maçı, hem muhteşem fiziksel gösterisi hem de dövüş öncesi özel bir dansı da içeren geleneksel tören açılışıyla görülmeye değerdir. Buraya geldiğinizde kalabalığın muhteşem enerjisini görünce çok şaşıracaksınız.

Neden gitmeliyim? İsterse Muay Thai’nin zaten bir hayranı olun isterseniz de bütün bu heyecanın neyle ilgili olduğunu görmek isteyin, Paton Plajı’ndaki Bangla Boks Stadyumu’nda heyecan verici bir maça tanıklık edebilirsiniz.

  • Adres: 74/21 Soi Banzaan, Pa Tong, Kathu District, Phuket 83150, Tayland
  • Telefon: +66 61 178 9230
  • Ziyaret saatleri: Her gün 12.00-23.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

20. Phuket Wake Park

phuket wake park

Burası neresi? Hareketli bir tatili seviyorsanız, ister yeni başlayan biri olun, isterseniz profesyonel olun Wake Park sizi zorlayacak ve eğlendirecektir. Burada muhteşem ve egzotik bir ortamda tatlı su gölünde su kayağı gezilerinin keyfini çıkarabilirsiniz. Park, Kathu Şelalesi’ne yakın konumuyla ziyaretçiler için son yıllardaki en önemli cazibe merkezlerinden biri olmayı başarıyor.

Parkta dilerseniz temel dersleri ücretsiz bir şekilde alabilir ya da su kayağıkonusunda zaten yetenekli ve bilgiliyseniz havuzun etrafına aralıklarla yerleştirilen yedi engeli deneyebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Bu aile dostu cazibe merkezi her yş için uygundur ve kuru kalmayı tercih edenler bile daha cesur aile üyelerini beklerken barda lezzetli bir yemeğin yanı sıra rahatlatıcı bir içeceğin tadını çıkararak keyifle zaman geçirebilir.

  • Adres: 112 Kathu, Kathu District, Phuket 83120, Tayland
  • Telefon: +66 89 873 0187
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-18.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

21. Siam Niramit Gösterisi

Burası neresi? Phuket’te gezilecek yerler çok fazla, ancak Tayland’ın zengin kültürel mirasını yakından tanımak için uğramanız gereken öncelikli yerlerden biri Siam Niramit Show olmalıdır. Bu zarif gösteri salonu şehrin hemen dışında, yan yol üzerindedir ve görebileceğiniz harika kostümlerden bazılarının yanı sıra oyuncuların güçlü performanslarını izleme imkanı da sunuyor.

Neden gitmeliyim? Siam Niramit Gösteri Salonu, bir dizi nefes kesici dans gösterisi, müzikal ve güzel sanat tarzlarıyla yerel halkın tarihini, kültürünü ve yaşam tarzını anlatmakta ve öğretmektedir. Bu nedenle aynı anda 200 civarında kişiyi ağırlayabilen salon, birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Gösteriden sonra gidebileceğiniz otantik Tayland büfesi ise bölgesel tatları denemek için iyi bir fırsat oluyor.

  • Adres: 55, Rassada, 81 Chalermprakiat Ratchakan Thi 9 Road, Tambon Ko Kaeo, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Tayland
  • Telefon: +66 76 335 000
  • Ziyaret saatleri: Her gün 17.00-22.30, Salı günleri ziyarete kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

22. Sörf Evi Phuket

Burası neresi? Tecrübeli sörfçüler kadar acemiler arasında da hayli ünlü olan Surf House, şehirdeki her türden sörfçüye ev sahipliği yapıyor. Burası hava şartlarına bağlı kalmaksızın isteyenlerin dalgalarla mücadele ederek sörf yapabileceği bir yerdir.

Neden gitmeliyim? Dalgaları kovalamanın ve suları kesmenin inanılmaz hissi, kesinlikle kaçırılmayacak bir deneyim. Bu nedenle heyecan peşinde koşanlar, dalga üstüne dalga sürmenin adrenalin düzeyini çok sevecek ve yerel halkı tanıyabilecekleri eğlence ve içki dolu bir after parti etkinliğine katılabilecekler.

  • Adres: 4 Pakbang Road, Karon, Muang, Phuket 83100, Thailand
  • Telefon: +66 (0)81 979 7737
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.30-23.00
  • Yol tarifi al >

23. Jungle Xtreme Macera Parkı

Burası neresi? Xtreme Macera Parkı, Phuket’in en ünlü turistik mekanları arasında bulunuyor ve adrenalin salgılayan zipline sporunun tadını çıkarmak için gelinebilecek en iyi yerlerden biridir. Yoğun orman boyunca çapraz geçiş yapan 16 zip hattına sahip olan park, gerçekten tüyleri diken diken eden bir sürüş deneyimi sunuyor.

Neden gitmeliyim? Buraya gelerek siz de Süpermen gibi uçma çocukluk hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kanatlarınızı takın ve yağmur ormanlarının yoğun örtüsünün üzerinde bir kuş gibi süzülmenin keyfini çıkarın.

  • Adres: 54, 17, Chalong, Mueang Phuket District, Phuket 83130, Tayland
  • Telefon: +66 62 767 2777
  • Ziyaret saatleri: 09.00-18.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Doğa içinde Gezilecek Yerler

-Adalar, Körfezler

24. Coconut Island

coconut adası

Phuket’in doğu kıyısına 500 metre mesafede yer alan Coconut Island, küçük bir adacık. Hinista cevizleriyle ünlü ada ismini de bu meyvelerden almış. Halk arasında Koh Maphrao ismiyle de anılan ada, çok gelişmemiş ancak bakir kalan koylarıyla görenleri kendine hayran bırakan bir atmosfere sahip. Phuket’ten 5 dakikalık tekne yolculuğu sonrası ulaşabileceğiniz adanın Laem Hin ve Kpph Maphrao iskeleleri arasında pek çok ünlü yüzen restoran da bulunuyor.

Adada dünyaca ünlü bir otel var ki turistlerin aylar önceden yer bulmak için telaşa düştüğü bir o kadar da pahalı fiyatlarından dem vurduğu otel kompleksi. The Village Coconut Island Resort, Phang Nga Koyu manzaraları özel bir plajda yer alıyor. Dilerseniz otelin plajını dışarıdan ücret ödeyerek ziyaret edebilir, muhteşem denizin tadını doyasıya çıkartabilirsiniz. Az sayıda kişinin yaşadığı Coconut Island’da temel iş kolları balıkçılık ve çiftçilik. Adanın kolay ulaşılabilir 3 plajı bulunuyor.

Bunlardan biri Coconut Village’e aitken diğeri Jindarin Beach Club’ın güneyinde, bir diğeri ise yine aynı otelin doğu kıyısında yer alıyor. Ada tamamı ile ormanlar ve kıyı şeridine yakın kurulan otel ile bungalov evleriyle ünlü. Havanın güzel olduğu günlerde Phi Phi Adaları’nı ve Krabi Sahil Şeridi manzarasını da seyredebilirsiniz.

25. Similan Adaları

similan adalari

Burası neresi? Phuket’ten günübirlik gezi yapmaya değer bir başka inanılmaz yer olan Similan Adaları, Andaman Denizi’ndeki güney Tayland kıyıları açıklarındaki 11 adaadan oluşan bir takımadadır. Takımadalar 1982 senesinden bu yana milli park olarak korunuyor ve bu da adaların gelişmesini sınırlandırarak adaların bozulmasının önüne geçmiş oldu.

Similan Adaları, özellikle şnorkelli yüzmeyi veya dalışı sevenler için rüya gibi bir destinasyondur. Kristal berraklığındaki suların altında, çarpıcı kaya oluşumlarının yanı sıra dünyadaki en güzel mercan oluşumlarından bazılarını bulmak mümkündür.

Neden gitmeliyim? Similan Adaları’nı özellikle su altının muhteşem dünyasını merak eden gezginler için tavsiye ediyoruz. Burada unutulmaz dalışlar yaparak zihninize kazınacak çok özel su altı güzelliklerini seyre dalabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun! Similan Adaları, yoğun turistik etkinliklerden zarar görmemesi için her yıl mayıs ortası ile ekim ortasında ziyarete kapatılmaktadır.

26. Pi Leh Lagünü

Burası neresi? Turistler için Phi Phi Adaları’nı ziyarete giderken bu güzel zümrüt yeşili lagünü de kesinlikle görmektedir. Bu güzel lagüne gözlerinizi diktiğiniz anda yüzünüzde oluşacak ilk ifade, hayranlıktan başka bir şey olmayacaktır.

600 metre uzunluğundaki bu ince ve uzun koy, harika şnorkelli dalış olanakları sunuyor. 100 metrelik kireçtaşı kayalıklarıyla çevrelenmiş olan lagün, zümrüt yeşili sularının olağanüstü güzelliklerini fotoğraflamak için en ideal zaman olan 11.00 ile 13.00 saatleri dışında çoğunlukla gölgede kalıyor.

Neden gitmeliyim? Pileh Körfezi çevresindeki bazı noktalarda suyun deniz tabanından aydınlatıldığı görülüyor ve bu da onu görülmeye değer muhteşem bir manzara haline getiriyor. Pi Leh Körfezi’nin batı tarafında, uçurumun dibinde birkaç küçük plaj bulunuyor, ancak teknelerin büyük çoğunluğu, misafirlerini yüzmek ve şnorkelli dalış için lagünün merkezine getiriyor.

27. Raya Adaları (Ko Racha Yai)

koi racha rai adalari

Burası neresi? Raya Adaları, tertemiz beyaz kumlu plajları, görkemli dağları ve huzurlu ortamı sayesinde Phuket’te gezilecek en güzel yerler arasında kabul ediliyor. Andaman Denizi’nin masmavi sularıyla çevrili Raya Adaları, doğal güzelliği ve sakin atmosferi secen insanlar arasında hayli ünlüdür.

Neden gitmeliyim? Günlük koşturmacanın stresinden uzaklaşmak ve kısa bir mola vermek istiyorsanız kendinizi Raya Adaları’nın berrak sularına atabilirsiniz. Dilerseniz sahilde kendinize bir kokteyl alabilir ve muhteşem panoramik manzaranın tadını da çıkarabilirsiniz. Ayrıca şnorkelli yüzmeyi deneyebilir, renkli mercanları ve deniz yaşamını keşfedebilrisiniz.

28. Khai Adası

Burası neresi? Phuket’ten sadece 30 dakika uzaklıkta bulunan Khai Adaı, güzel plajların keyfini çıkarabileceğiniz, yüzme şnorkelle dalmanın keyfine varabileceğiniz Phuket’in gizli mücevherlerinden biridir. Burası sevdiklerinizle birlikte sakin bir gün geçirmek ve şehrin gürültünsünden ve trafiğinden kurtulabileceğiniz adeta bir inziva noktasıdır.

Neden gitmeliyim? Khai Adası’nın berrak yeşil suları ve parlak beyaz kumları nefesinizi kesecek ve oradayken güzel mercan resiflerini de görebileceksiniz. Gün boyu oturup kokteyllerinizi yudumlayabileceğiniz ve çevredeki cennet manzaralarına şahit olabileceğiniz dinlendirici bir kaçamak sunan Khai Adası, Phuket’te gezilecek en iyi yerlerden biridir.

Aklınızda bulunsun! Khai Adası, güzel turkuaz sularda yüzen tropik balıkları fotoğraflamak isteyen fotoğraf meraklıları için de ayrı bir keyif kaynağıdır.

29. Bambu Adası

Burası neresi? Bambu Adası adını kalın, parlak, koyu yeşil bambu ağaçlarından oluşan ormanlardan almaktadır. Her tarafı mavi sularla çevrili olan adada yaşayan yoktur ve tamamen bakir kalmıştır. Bu kulağa oldukça ilginç ve de ilgi çekici gelmektedir. Buraya gelen ziyaretçiler Andaman Denizi’nin muhteşem manarasıyla karşılaşmaktadır.

Bambu Adası yaklaşık 600 metre genişliğe ve 700 metre uzunluğa sahiptir ve adeta bir kalp şekline sahiptir. Adanın çevresi bembeyaz kumlarla çevrilmiştir. Başta vambu ağaçları olmak üzere orta kısmında yemyeşil bitki örtüsü vardır.

Neden gitmeliyim? Bakirliği korumayı başarmış olan Bambu Adası, turistler trafından beyaz kumlu plajların tadını çıkarmak için akına uğrayan bir yerdir. Kristal berraklığındaki suların şnorkelli yüzmeyi bir rüyaya dönüştürdüğü burası, şnorkelli dalış yapmak isteyenler için en ideal yerlerin başında geliyor.

  • Adres: Ao Nang, Mueang Krabi District, Krabi 81000, Tayland
  • Yol tarifi al >

30. Maya Körfezi

Burası neresi? 2000 yapımı “The Beach” filminin burada çekilmesinin ardından Maya Körfezi oldukça popüler bir turistik cazibe merkezi haline gelmiştir. Körfez, Phi Phi Adaları’nda, ana karadaki Krabi ve Phuket kıyılarının açıklarında yer almaktadır ve üç taraflı kireçtaşı kayalıklarıyla korunan güzel beyaz kumlu plajıyla öne çıkmaktadır.

Herhangi bir günde, sahilde en az 30 sürat teknesi ve uzun kuyruklu tekne bulmak mümkündür ve daha derin sularda ise yüzlerce şnorkelci ve turist taşıyan devasa feribotlar bulunmaktadır. Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Maya Körfezi, haliyle sakinlik arayanlar için çok doğru bir tercih olmayacaktır.

Neden gitmeliyim? İnce beyaz kumu ve madeni para şeklindeki turkuaz renkli Maya Körfezi, muhteşem güzelliği ile Hollywood’un tropik cennet kriterlerini bile karşılamayı başardığı için ziyaretçiler tarafından Phuket’in en güzel yerleri arasında kabul ediliyor.

-Şelaleler

31. Bang Pae Şelalesi

bang pae waterfall

Burası neresi? Fil Koruma hemen alt kısmında bulunan Bang Pae Şelalesi, Fil Koruma Alanı ile birlikte ziyaret edilebilecek muhteşem güzelliklerden biridir. Yaklaşık 33 feet yükseklikten dökülen şelale adanın en yüksek şelalesi konumunda bulunuyor. Şelale, Kharo Phra Thaeo Ulusal Parkı’nda yoğun tropik ormanlarla çevrilmiştir.

Phuket’teki şelaleler, adanın meydana geldiği granit kayayı suyun aşındırmasının zor olmasından dolayı çok fazla yükselme eğiliminde değildir. 33 feet dünya standartlarına göre çok yüksek olmasa da, turistler arasında oldukça popüler bir simge yapı olmasını ve yerel halkın piknik yapmak ve suda serinlemek için ortak bir nokta haline gelmesini sağlıyor.

Neden gitmeliyim? Bang Pae Şelalesi’nin yüksekliğindeki eksiklil, güzelliği ile telafi ediliyor. Orman içindeki kısa bir yürüyüşün ardından ulaşabileceğiniz şalela, Phuket’te ziyaret edebileceğiniz çok keyifli doğal güzellikler arasında bulunuyor.

  • Adres: Bangpae waterfall, Pa Klok, Phuket 83110, Tayland
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-17.00
  • Yol tarifi al >

32. Ton Ao Yon Waterfall

Burası neresi? Ton Ao Yon Şelalesi, Kao Khad Gözlem Noktası’nın yaklaşık olarak 3,6 kilometre doğusunda oldukça gizli bir doğal güzelliktir. Bu şelalenin tepesine çıkmak, keskin kayalar ve oldukça karmaşık patika yollar nedeniyle oldukça zordur. Bu nedenle kendinizi korumak ve zorlukların üstesinden gelebilmek adına iyi ayakkabılara ihtiyacınız olduğunu bilmelisiniz.

Neden gitmeliyim? Ton Ao Yon Şelalesi’nde yüzebilecek kadar geniş birkaç büyük havuzcuk bulunuyor. Pek çok kişi Phuket’in daha popüler şelalelerini görmeyi tercih ettiğinden, burası çoğunlukla es geçilmetedir ve bu da bütün alanın size ait olmasını sağlıyor.

  • Adres: Wichit, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Tayland
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

33. Kathu Şelalesi

Burası neresi? Kathu Şelalesi, Phuket’te yağmur mevsiminde en iyi görülen damla hazu serilerinden biridir. Şelalenin en tepesini görmek istiyorsanız zorlu bir tırmanışa kendinizi hazırlamalısınız. Yukarıya çıkan yolun çoğunluğu taşlık oldğundan ayakkabılarınızın bu duruma uyum sağlayacağından emin olmalısınız.

Kathu Şelalesi’ni ziyaret etmek için en iyi zaman muson yağmurlarının bol olduğu haziran ayından kasım ayına kadar olan zaman dilimidir. Zorlu bir yürüyüşün ardından ulaşacağını zirvede dalış yapabileceğiniz bir havuz ve aynı zamanda birkaç yüzme noktası da bulacaksınız.

Neden gitmeliyim? Özellikle doğa tutkunları için mükemmel bir yer olan Kathu Şelalesi, Phuket’in en özel doğal güzellikleri arasında bulunuyor. Ziyaretinizi bir de yakınlarda bulunan Flyin Human ile birleştirirseniz çok daha eğlenceli ve keşif dolu bir maceraya hazır olmalısınız.

  • Adres: Kathu, Kathu District, Phuket 83120, Tayland
  • Ziyaret saatleri: 24 saat
  • Yol tarifi al >

34. Ton Sai Şelalesi

Burası neresi? Ton Sai Şelalesi, 23 kilometrekareli yeşil bir alan olan Khao Phra Thaeo Milli Parkı’nın batı yakasında bulunmaktadır. Ziyaretçiler çoğunlukla ilginç fauna ve florayı görmek için yerel bir rehber eşliğinde Ton Sai’den Bang Pae Şelalesi’ne gerçekleştirilen yürüyüşlere katılmaktadır.

Şelaleye giden yol boyunca ziyaretçiler tropikal bitkileri görebilmektedir. Özellikle nadir bulunan beyaz sırtlı palmiye ağaçlarını görmek önemli bir deneyimdir. Yağmur ormanlarının kırmızı gagalı malkoha, büyük raket kuyruklu çayla ve kırmızı sırtlı deniz kartalı gibi yöreye özgü kuşlara ev sahipliği yapması ise burayı kuş gözlemciliği için çok özel bir yer haline getirmektedir.

Neden gitmeliyim? Her ne kadar plajdan uzak olsa da Ton Sai Şelalesi’ne giden yol boyunca ziyaretçiler muhteşem orman ve tarım arazilerinin tadını çıkabiliyor. Ton Sai, Bang Pae Şelalesi’ne göre daha erişilebilir bir konumdadır. Tabi onun kadar etkileyici bir şelale beklememek gerekiyor. Yine de burası Phuket’in sıcağından ve güneşinden uzak bir gün geçirmek için harika ve serin yerlerden biridir.

  • Adres: Thep Krasatti, Amphoe Thalang, Chang Wat Phuket 83110, Tayland
  • Yol tarifi al >

– Plajlar

35. Karon Beach

karon beach

Burası neresi? Phuket’in en uzun plajlarından biri olan Karon Beach, turkuaz  rengi deniziyle olduğu kadar muhteşem yemek noktaları ve keyifli gece hayatıyla da sevilen bir plajdır.  Denizi hemen derinleşmediği için çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilen plaj, turistik dönemlerde oldukça yoğun. Bu sebeple sabahın erken saatlerinde ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Bembeyaz kumsalı ile görenleri kendine hayran bırakan Karon Beach üzerinde bölgede yer alan otellere ait şezlong ve şemsiyeler yer alıyor.

Ancak çevre otellerden gelmiyor bireysel ziyaret etmek istiyorsanız kendi havlunuzu serebilirsiniz. Plajın güney ucunda şnorkelle dalış aktivitelerinin yapıldığı bir merkez var. Adanın bu kısmında masmavi sulara dalmanın oldukça keyif verici ve dinlendirici olduğunu söyleyebiliriz. Komşusu Patong Beach’e kıyasla daha sakin ve huzur dolu olan Karon Beach, balayı çiftlerinin de ilk tercihi oluyor.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: Karon, Mueang Phuket District, Phuket 83100, Thailand

36. Patong Beach

patong plajı

Burası neresi? Phuket’in tam kalbi olarak bilinen Patong Plajı, cennetten bir köşe adeta!  Harika bir plaja ve renkli gece hayatına sahip Patong Plajı, adaya gelen turistlerin mutlaka uğradığı bir gezi noktasıdır. 3 kilometre uzunluğunda bulunan plajın en kalabalık bölümü orta kısım. Yoğun sezonda mutlaka bir palmiye ağacı altında kendinize bir yer bulun. Patong’un kuzey kısmı Novotel Phuket ve Graceland Resort gibi önemli otellerin bulunduğu noktalardır. Bu bölüm oteller bölgesi olarak anıldığından daha az insanın ve daha fazla park yerinin olduğu alan.  Plaja girişte şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz.

Patong’da hava kararınca kalabalık son bulmuyor. Plaja paralel ikinci yolda başlayan Rat-U-Thit Road ile Bangla Walking Street çevresine yer alan gece eğlence mekanları oldukça popüler! Her akşam bu cadde 18:00 itibariyle tamamen yaya kullanımına açılıyor ve araçlara kapanıyor.  Işıl ışıl sokaklar ve yüksek sesli müzik yapan mekanların yer aldığı bu alan harika canlı müzik barları, gece kulüpleri ve çatı barlarıyla kaplı…

37. Muz Plajı (Koh Hey)

koh hey beach

Burası neresi? Phuket’in plajlar açısından en göz kamaştıran mücevherlerinden biri olan Banana Beach, “adeta bir “gizli plaj” izlenimi veriyor. Gelgit yüksek olduğunda dalgalar arasında ağaç sınırına kadar yükselebiliyor, bu nedenle de dikkatli olmak gerekiyor.

Kasım ayı ile Mayıs ayları arasında Muz Plajı’nın suyu çok temiz olduğundan yüzmek için en ideal zaman aralığıdır. 180 metrelik beyaz kumları sayesinde adeta ışıltılı bir mücevher gibi parlamaktadır. Sezonun yüksek olduğu zamanda sahilde bir tane deniz ürünleri restoranı açık olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Devasa ağaçların gölgesinde rahatlamak ve berrak suyun tadını çıkararak yüzmek için Banana Beach, Phuket’te gidilmesi gereken plajlar arasında bulunmaktadır. Burası huzur ve inzivanın tadını çıkarmak istiyorsanız en ideal destinasyonlardan biridir.

38. Mai Khao Plajı

Burası neresi? Mai Khao Plajı, kilometrelerce kesintisiz kıyı şeridi sunan Phuket’in en uzun plajı konumundadır. Geniş plajı oldukçe temiz ve bakımlı olup, tamamı milli park içinde bulunmaktadır. Bununla birlikte son yıllarda bölgede çok sayıda fantastik düzeyde resort otel ortaya çıkmıştır.

Neden gitmeliyim? Plajdaki en popüler aktiviteler elbette yüzme, güneşlenme ve sahil boyunca gün batımı yürüyüşleridir. Mai Khao Plajı’nı benzersiz kılan önemli özelliği ise güney ucunun Phuket Uluslararası Havalimanı pistine çok yakın olmasıdır. Pek çok inse bu nedenle buraya gelip inanılmaz derecede yakından geçen uçakları izlemektedir.

Aklınızda bulunsun! Plaj milli park içinde bulunduğundan giriş için belirli bir ücret ödenmesi gerekiyor.

39. Monkey Beach

maymun plajı

Burası neresi? Phi Phi Adaları, Phuket’in ana karadaki bağlantısı olan Malacca Boğaz kıyısında yer alır. Monkey Beach ise adaların en ilginç ve turistik noktası. İki ana Phi Phi Adası’ndan daha büyüğü olan Koh Phi Phi Don’daki yarımadada bulunan küçük bir koy. Yalnızca maymunların yaşadığı koya, yalnızca tekne aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Koy oldukça küçük bir kumsala sahip olup dost maymunların serbestçe dolaştığı bir alandır. Maymunları görmeye öğleden sonra gitmeni tavsiye ederiz. O zamana kadar karnı doyan maymunlar agresifliğini yitirir.

Bu arada plajda, maymunları beslemek ve yerlere çöp atmak yasak. Turistlerin bir çoğu da ada üzerine çıkmak yerine denizin ortasında teknelerini demirleyip yakın bir mesafeden maymunların etkileşimini seyreder. Hayvanlardan korkan misafirler için yerinde bir tercihtir. Ayrıca maymunların sahilde buldukları terlik, gözlük ve çanta gibi eşyaları çalma huyları var. Dikkat etmenizi tavsiye ederiz ! 🙂 Maymunları görmek için uğrayacağınız koyda yine de temkini elden bırakmayıp, mesafeyi korumalısınız.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: 129/30 Moo 7 Phi Phi Island, Tambol, Ao Nang, Krabi 81210, Thailand.

40. Kata Beach

kata beach

Burası neresi? Adanın batı kıyısındaki en popüler plajlardan biri olan Kata Beach, Patong Plajı’ndan sonra en çok ziyaret edilen yüzme noktasıdır. Mavi rengiyle büyüleyen denizi ve yumuşacık kumsalıyla hayranık uyandıran plajın en önemli özelliklerinden biri de konumu sebebiyle Phuket’in en güzel gün batımı manzaralarından birine ev sahipliği yapmasıdır.

Phuket’in yoğun turist ağırladığı dönemlerde oldukça kalabalık olan plaj, havanın çok da iyi olmadığı günlerde restoranları, alışveriş ve gece hayatıyla da dikkat çekmektedir. Çok iyi bir aile destinasyonu olarak gösterilen Kata Beach, tatiliniz sırasında bir gününüzü ayırmanızı tavsiye ettiğimiz plajlar arasındadır.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: Karon, Mueang Phuket District, Phuket 83100, Thailand.

41. Özgürlük Plajı (Freedom Beach)

Burası neresi? Phuket’in popüler noktası olan Patong Plajı sizin zevkinize göre biraz fazla kalabalık ve fazla gelişmişse, bunun yerine şehrin en güzel ve tenha plajlarından birine kolaylıkla bir ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.

Özgürlük Plajı’na Patong Plajı’nın güney ucundan uzun kuyruklu teknelerle ulaşabilirsiniz. Bu teknelerle ulaşım diğer teknelere göre bir tık daha pahalıya mal oluyor. Sadece 330 metre uzunluğundaki Freedom Beach, muhteşem mavi sulara ve yumuşak beyaz kumlara sahiptir. Körfez, muhteşem manzaralar sunan kalın, yeşil ormanlarla kaplı tepelerle çevrelenmiştir.

Neden gitmeliyim? Burada gürültülü su sporları yoktur, bu nedenle kumda dinlenebilir ya da berrak, sığ suyun sunduğu muhteşem şnorkelli dalış fırsatlarının keyfini çıkarabilirsiniz. Gözlerden uzak konumu, Özgürlük Plajı’nın aşırı kalabalıklaşmasını engelliyor ve burası özellikle kafa dinlemek isteyenler tarafından tercih ediliyor.

  • Adres: Pa Tong, Kathu District, Phuket 83100, Tayland
  • Telefon: +66 83 833 7250
  • Ziyaret saatleri: 24 saat
  • Yol tarifi al >

42. Tri Trang Beach

Burası neresi? Tri Trang Plajı, Patong’a sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunan harika bir sakinlik cennetidir. Kuzeye bakan 500 metrelik plaj, açık bir havaya sahptir, çünkü plaj kenarında gölge sunan ağaçlar yoktur.

Neden gitmeliyim? Tri Trang Plajı, özellikle güneşlenme aşığı ziyarerçiler için muhteşem bir yerdir. Plaj çevresinde bulunan restoranlar ise lezzetli deniz ürünleri tatmak için mükemmel bir fırsattır.

43. Nai Harn Plajı

Burası neresi? Nai Harn Plajı, tartışmasız Phuket’teki en güzel plajlar arasında bulunuyor ve Karon Gözlem Noktası’ndan sadece birkaç dakikalık uzaklıkta bulunuyor. Bu sakin sahil bölgesi, ince, yumuşak kumu ve masmavi sularıyla tanınıyor.

Suyun kalitesi mükemmeldir ve yüksek sezonda yüzmek için oldukça idealdir, ancak batı kıyısındaki diğer plajlarda olduğu gibi sezonun düşük olduğu zamanlardda sörf ve uçurtma sörfü için güçlü akıntılar sağlar. Yüzme koşulları kasım ile nisan ayları arasında en ideal olanıdır. Bahsettiğimiz sporlar için ise mayıs ile ekim ayları arasındaki sezon tercih edilmelidir.

Plajın hemen arkasında paddleboarding için de kullanılan büyük bir tatlı su lagünü bulunmaktadır. Plajda bulunan yerel restoranlar sunduğu bölgesel yiyeceklerin yanı sıra özellikle gün batımında sunduğu muhteşem deniz manzarası nedeniyle de ziyaret edilmelidir.

Neden gitmeliyim? Nai Harn Plajı hem yerli halk arasında hem de yabancı ziyaretçiler arasında oldukça popülerdir ancak çoğunlukla aşırı kalabalık değildir, bu da onu seyahatleriniz boyunca huzurlu bir mola vermek için mükemmel bir yer haline getiriyor.

44. Surin Plajı

Burası neresi? Yarım milden biraz daha uzun olan Surin Plajı, lüks köy havasıyla tanınır. Buradaki konaklama seçenekleri ucuz değildir ancak bu cennet gibi tropik plaja yakın konaklamak buna gerçekten değer. Burası, şehrin gürültüsünden uzakta huzurlu bir sığınma noktası arayan gezginleri cezbetmesiyle biliniyor.

Surin Plajı’nda bir numaralı aktivite, güneşin ve dalgaların sesinin tadını çıkarırken, elinizde serinletici bir içecekle arkanıza yaslanıp dinlenmek olacaktır. Su son derece berrak olduğundan, burası aynı zamanda yüksek sezonda şnorkelli yüzme yapmak için de en iyi noktalardan biridir. Düşük sezon ise plaj, sörf ve boogie boarding gibi aktiviteler için oldukça idealdir.

Neden gitmeliyim? Surin Plajı harika doğal güzelliği ile ilgi odağı bir yerdir ve hem yüzmek hem de eğlenceli su sporları için tercih edilebilecek güzel bir plajdır. Sahil boyunca bulabileceğiniz çok sayıdaki restoran ise hem yerel Tay yemeklerini hem de uluslararası lezzetleri tatmanıza olanak tanımaktadır.

45. Bang Tao Plajı

bang thao plaji

Burası neresi? Phuket plajları listesinde bozulmamış ve ikinci en uzun plaj olan Bangtao plajı, lüks bir plaj deneyimi ve dinlenme için tercih edilebilecek en iyi yerlerden biridir. Burada gecenin tadını çıkarabileceğiniz çok sayıda muhteşem kulüp de bulunuyor.

Plaj boyunca keyif alabileceğiniz çok sayıda lüks markanı mağazası ve keliteli restoranlar bulunuyor. 6 kilometre uzunluğundaki bu sahil şeridi tamamen gösteriş odaklı olmasına karşın, kısıtlı bütçeye sahip gezginler için de oldukça fazla seçenek sunuyor.

Neden gitmeliyim? Phuket’te düzinelerce plaj olmasına karşın Bangtao Plajı, burayı bilen birçok kişi tarafından en fazla tercih edilen yerlerin başına geliyor. Burası güneşlenmek ve kumsalda keyifli yürüyüşler yapmak için olduğu kadar muhteşem atmosfer sunan lüks bararı, plaj kulüpleri ve restoranları ile de ziyaretçilerini cezbetmektedir.

-Seyir Terasları

46. Monkey Hill Wiewpoint

monkeyhill

Burası neresi? Toh Sae Tepesi olarak da anılan Maymun Tepesi,  Phuket Adası’nın en yüksek tepelerinden biri. Maymunların yaşam sürdüğü tepe turistler için ilgiad çekici bir nokta olurken, vahşi yaşama alışmış maymunlara dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Herhangi bir koruma ve sınırlama olmadan maymunlarla birlikte olmak hem çok eğlenceli hem de bir nebze tehlikeli. Bir anlık dalgınlığınızla eşyalarınızın çalınması olası bir ihtimal.

Giderken yanınızda muz veya fıstık getirirseniz, maymunlarla yakınlaşmanız daha kolay olacaktır. Taksi ve tuktuklar sayesinde tepeye ulaşabilirsiniz. Maymunların olduğu alana araba ile çıkılamıyor bu sebeple taksi sonrası, 2-3 kilometrelik bir yürüyüşe kendinizi hazırlayın.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: Ratsada, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Thailand.

47. Karon Viewpoint

karon viewpoint

Burası neresi? Üç plajın tepesi’’ anlamına gelen Kho Sam Haad ismiyle anılan Karon Viewpoint, muhteşem manzaralar vaat eden turistik bir tepe. Geniş ve erişilebilir bir park alanına sahip olan Karon Viewpoint, tatilinizin en güzel fotoğraflarını  çekebileceğiniz gezi noktası aynı zamanda… Nai Harn ve Kata Noi plajları arasında yer alan tesis, 3 plajın eşsiz manzaralarını sunar. Tepenin kuzey noktasında bulunan kuş bakışı manzara ise Phuket’in cennetten bir köşe olduğunu anlatır niteliktedir. Burada parlak mavi deniz, beyaz kum plajlar ve Phuket koylarının yeşil tonları insana huzur veriyor.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: 4233 Karon, Mueang Phuket District, Phuket 83100, Thailand.

48. Promthep Cape

promthep burnu

Burası neresi? Phuket’in en güney noktası olan Promthep Burnu, adanı popüler gezi noktalarından biri olmasının yanı sıra ikonik yerlerden biri olarak gösterilir. Andaman Denizi’nin nefis bir manzarasını seyredeceğiniz Promthep Cape’in ‘’Tanrı’nın Burnu’’ ve ‘’Laem Promthep’’ isimleriyle de anıldığını söyleyelim. Adadaki en iyi gün batımını seyredeceğiniz bölgeyi akşam üstü saatlerde ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Fotoğraf meraklısı turistler özellikle bu saatlerde burunda toplanıyor ve hayatları boyunca unutamayacakları o ana şahitlik ediyorlar. Promthep Cape, yalnızca Phuket’in değil Tayland’ın en iyi gün batımı manzarasına sahip bölgesi olarak ün salmış. Havanın güzel olduğu bir günde burnun yüksek kısımlarında karşı kıyıdaki Phi Phi, Koh Racha Yai ve Noi Adaları’nı görebilirsiniz.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: Rawai, Mueang Phuket District, Phuket 83100, Thailand

49. Khao Rang Tepesi Gözlem Noktası

khao rang viewpoint

Burası neresi? Phuket’e geldiğinizde Khao Rang Tepesi Gözlem Noktası’ndan Tayland’ın muhteşem manzarası kendinizi şımartmayı ihmal etmeyin. Phuket şehrinin 360 derecelik manzarasını sunan tepe, restoranlardan birinde romantik bir akşam yemeğinin tadını çıkarmak veya terasta oturup rahatça vakit geçirmek için ideal bir mekandır.

Buradan en dikkat çekici manzaralardan biri adanın “omurgasını” oluşturan Büyük Buda’dır. Panoramik manzaraların yanı sıra, seyir terasında çocuk oyun alanı içeren peyzajlı bir park, üç restoran ve bar, fitness parkı ve panoramik teras gibi ziyaretçilerin ilgisini çekecek çok sayıda yer de bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Popüler bir piknik noktası olan Khao Rang Tepesi Gözlem Noktası, gün boyunca çok sayıda turistin uğrak noktası olmaktadır ve en iyi manzaralar kasabanın tepeden aydınlatıldığı akşam saatlerinde görülebilmektedir.

  • Adres: 145/5 Patiphat Rd, Tambon Wichit, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Tayland
  • Ziyaret satleri: 24 saat
  • Yol tatifi al >

-Yeşil Alanlar / Parklar

50. Tribhum Theme Park

trimghum theme park

Burası neresi? Sıcaktan uzakta bir gün geçirmek harika bir gezi alternatifi olan Tribhum Theme Park, Central Phuket’te (Phuket Alışveriş Merkezi’nde) yer alıyor. Thai kültürü ile Tayland efsanelerine dayanan mini bir tema park olan Tribhum Theme Park, özellikle çocuklu ailelerin vazgeçilmez gezi noktası. Sualtı dünyası, sihirli orman ve gümüş dağ olmak üzere 3 farklı park bölgesine ayrılmış eğlence merkezi, 4D teknolojisiyle de harika bir deneyim sunuyor. Tayland’ın efsanelere konu olan yaratıkları hakkında büyüleyici hikayelerin izlendiği bağımsız bir alana da sahip.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: Central Phuket Floresta G Floor, Wichit, Mueang, Phuket, Thailand.
  • Ziyaret: Haftanın her günü: 11:00-20:00.

51. Khao Phra Thaeo National Park

khaophra thaeo ulusal parkı

Burası neresi? Phuket’in en önemli yeşil alanını oluşturan Khao Ohra Thaeo Doğal Hayatı Koruma Alanı, Thalang Bölgesi’ndeki yaklaşık 23 kilometrekarelik bir alanı kaplamaktadır. 442 metre yüksekliğindeki Khao Phra Dağı’na da ev sahipliği yapan milli park, halk tarafından kutsal alan kabul edilmiştir. Bir çok küçük şelale ve yürüyüş parkuruna sahip parkta yağış mevsimi mayıs-ekim aylarıdır.

Koruma alanı içerisinde vahşi yaşamdan bir çok hayvan türü de koruma altındadır. Yaban domuzu, fare geyiği, kirpi, uçan lemur, langur gibi hayvanlar bunlardan yalnızca bazıları. Diğer yandan sayısı 80’i bulan kuş türüne de ev sahipliği yapan parkta, 140’dan fazla sürüngen türüne rastlanmış.

Park içerisinde yer alan iki küçük şelale, Gibbon Rehabilitasyon Merkezi ve yürüyüş parkurları turistlerin dikkatini  çeken bölümlerdir. Yaban hayat sığınağı olarak da görülen parkta konaklama ve kampa izin verilmemektedir. Parkta yer alan şelalelerin hemen yanında bir şeyler atıştırabileceğiniz iki adet restoran işletmesi de bulunuyor. Ulaşım için toplu taşıma alternatifi bulunmamakla birlikte tuk tuk veya taksiler hizmet vermektedir.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: Thep Krasatti, Thalang District, Phuket 83110, Thailand.
  • Ziyaret: Haftanın her günü: 08:00-17:00.

52. Khao Sok National Park

Khao Sok National Park

Burası neresi? Tayland’ın en güzel doğal ortamlarından birini daha yakından görmek istiyorsanız Kha Sok milli Parkı’na mutlaka uğramalısınız. Tertemiz su ve nefes kecisi manzaralar sunan milli park alanında, egzotik bitki örtüsü ve yaban hayatının zenginliğini deneyimleyebilir v kendi orman maceranızı yaşayabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Dünyadaki en eski yağmur ormanlarından biri olan bu bölge, bölgedeki en büyük bakir orman alanında yürüyüş yapmanın ve ağaçların ve kristallerin arasından dikey olarak yükselen muhteşem kireçtaşı zirvelerini keşfetmenin eşsiz deneyimini sunmaktadır.

  • Adres: Phanom District, Surat Thani, Tayland
  • Telefon: +66 77 395 154
  • Ziyaret saatleri: Her gün 07.00-19.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

53. Phuket Chaloem Phrakiat Park

phuket chaloem parkı

Burası neresi? Ada merkezine 20 dakikalık yürüyüş mesafesinde yer alan Phuket Chaloem Phrakiat Parkı, halk tarafından da sıklıkla uğranan bir şehir parkıdır. Nong Bua Gölü çevresine kurulu park içerisinde çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları bir de küçük bir Tayland Tapınağı bulunuyor. Phuket halkı tarafından sabahın erken saatleri ve akşam saatlerinde spor için ziyaret edilen bir egzersiz alanı. Çevresinde çok sayıda lezzetli ürünler satan büfe ve sokak sanatçılarının yer aldığı Phuket Chaloem Phrakiat Parkı’nı keyifli bir akşam yürüyüşü için ziyaret edebilirsiniz.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: Phatthana Soi 14 Rd., Mueang Phuket, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Thailand.

54. Phuket FantaSea

phuket fantasea

Burası neresi? Kamala Plajı’nda yer alan devasa bir tema park olan Phuket FantaSea, şehrin en ünlü noktası! 20 yıldır şovlarına devam eden ve her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlayan Fantasea Parkı, bu dünyaca ünlü şovdan birkaç saat önce size keyifli zaman geçirtmek için tasarlanmış. Dükkanlar, kafeler, çocuklar için oyun alanları ve rengarenk ışıklarla süslü park, göz alıcı güzellikte. Tema parkı gösteri saatinize kadar gezmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Park içerisinde karşınıza çıkacak dünyanın en büyük açık büfe restoranında yemek ise turistler için bir gelenek haline gelmiş. Şov ise gittiğinize pişman olmayacağınız kadar güzel ve eğlenceli! Sahnede insanlar ve hayvanlar bir arada muhteşem performanslara imza atıyor. Tavuklar ve filler de dahil olmak üzere 13-14 hayvan çeşidi gösteride yer alıyor.

Yapmadan dönme! Yaklaşık 1 saat kadar süren gösteriye ait salon 3.500 kişilik… Yaklaşık 1 saat boyunca performans sergileyen gösteri ekibi ise oldukça kalabalık… Thai kültürünü, yerel hayatlarını ve geleneklerini anlatan bu gösteri Phuket’te yapmadan dönülmemesi gerekenler içerisinde yer alıyor.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: 99 Kamala, Kathu District, Phuket 83150, Thailand.
  • Ziyaret: Haftanın her günü: 17:30-23:30.
  • Web Sitesi

55. Hanuman World

Burası neresi? Phuket’in en çekici gezi yerlerinden biri olarak karşımıza çıkan Hanuman World, Tayland’da zipling yapmanın keyfini çıkarabileceğiniz en yeni eko-macera parkıdır. Burası 800 metrelik bir parkura ev sahipliği yapıyor ve ziyaretçilerini saatte 40 kilometre hızla kıvırıp dönüyor.

Asırlık bir ormanın ağaçlarına kusursuz bir şekilde inşa edilmiş olan bu muhteşem parkur, 28 adet platform, 2 gökyüzü köprüsü, 2 halat indirme noktası, 3 sarmal merdiven, bir gökyüzü rayı ve mevsim meyveleri eşliğinde 20 dakikalık bir vahşi doğada yürüyüş içeren üç farklı yolculuk sunuyor.

Neden gitmeliyim? Macera arayanlar ve adrenalin tutkunları için yer çekimine meydan okumaktan ve Tayland yağmur ormanlarının kalbinin üstünde uçmaktan daha heyecan verici bir şey olamaz. Buraya geldiğinizde şehrin kuşbakışı manzarasını izleyin ve Andaman Denizi çevresindeki muhteşem manzaraların tadını çıkarın. Demir gibi sağlam kalbe sahip olanlar için ormanın içinden dolambaçlı bir yola sahip olan Roller Coaster Zipline‘ı da deneyebilirsiniz.

  • Adres: Wichit, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Tayland
  • Telefon: +66 62 979 5533
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-18.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

56. Phuket Botanic Garden

phuket botanik bahçe

Burası neresi? Muang Bölgesi’nde yer alan Phuket Botanic Garden, 30’dan fazla bahçesiyle onlarca çeşitte tropikal ve egzotik bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır. Adeta bir bitki müzesi olan bahçenin her noktasında mis kokulu çiçekler, meyve bahçeleri ve daha pek çok güzellik yer alıyor.. Adada özel turların düzenlendiği Phuket Botanik Bahçesi’nde çok özel ve çeşitli bitki koleksiyonlarıyla tanışabilir, büyüleyici atmosferi içerisinde harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

50 farklı kaktüs, eşsiz palmiye ağaçları ve nilüferlerin yer aldığı bahçede; mango, muz ve kırmızı elmalar ise yetiştirilen favori meyvelerden. Botanik Bahçe içerisinde mutlaka görmeniz gereken bölgelerden biri ise Tayland’ın kuzey kesiminden pek çok çiçek ve ağacın getirildiği kış bahçesi… Adanın sıcak ve nemli iklimine rağmen her daim 20 derece sıcaklıkta tutulan kış bahçesindeki bitki türleri, görülmeye değerdir!

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: 98 หลวงพ่อช่วง 89 หมู่ 4 Soi Jaofa 48, Chalong, อ.เมือง Phuket 83130, Thailand.
  • Ziyaret: Haftanın her günü: 09:00-17:00.
  • Web Sitesi

57. Şirinat Milli Parkı

Burası neresi? The Sirinat National Park, beyaz kumlu plajları ve plajların üzerinden alçaktqan inen uçakların görüntüsü nedeniyler Phuket’te ziyaret edilebilecek en ünlü yerler arasında bulunuyor. Büyük turist kafileleri tarafından ziyaret edilen parkın içinde ve çevresinde çok sayıda tatil yeri olduğundan son yıllarda burası ticari bir meta haline gelmiştir.

Milli Park, Phuket Uluslararası Havalimanı’nın batısından adanın kuzey ucuna kadar olan 90 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Nai Yang, Nai Thon ve Mai Khao plajları da bu milli parkın bir parçasıdır. Bir doğa parkuru ve 800 metrelik ahşap yürüyüş yolu boyunca çeşitli bitki ve hayvan türlerini gösteren açıklayıcı tableler yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Milli parkta yaprak dökmeyen orman ağaçlarıyla kaplı alanlar, mangrov ormanı, yaban hayatı ve su yaşamı bulunuyor. Bu nedenle burası gerek bitki örtüsü gerekse de hayvanlar hakkında bilgi edinmek için gelinebilecek harika bir yerdir.

  • Adres: 89 Sakhu, Thalang District, Phuket 83140, Tayland
  • Telefon: +66 76 328 226
  • Ziyaret saatleri: Her gün 06.00-19.00
  • Yol tarifi al >

-Mağaralar

58. Viking Mağarası 

Burası neresi? Yerliler arasında “Tham Phaya Nak” olarak adlandırılan Viking Mağarası, tarihe, kültüre ve doğal güzelliklere ilgisi olan turistler için adanın önemli cazibe merkezlerinden biridir. Bu muhteşem mağara, Phi Phi Adaları’nın ana iskelesinin kuzey doğu tarafından yer almaktadır.

Peki neden buraya Viking Mağaraları deniyor? Bu sorunun cevabı, devasa ve yüksek kireçtaşı kayalıklarının altında yer alan bu mağaranın içinde barındırdığı mucizedir. Bu mağara, duvarlarında güçlü Viking gemilerinin resimlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bir zamanlar Viking denizcilerinden oluşan bir mürettebat, korkunç bir fırtınadan kaçmak için bu mağaraya sığınmış ve fırtınanın dinmesini beklerken Phuket’in en önemli tarihi ve kültürel kalıntılarından birini ortaya çıkarmıştır.

Neden gitmeliyim? Mağaranın güzelliği bir yana içinde bulunan zamansız Viking resimleri sayesinde Viking Mağaraları, Phuket’in en önemli görülmesi gereken yerlerinden biri haline gelmiştir.

  • Adres: Ao Nang, Mueang Krabi District, Krabi 81000, Tayland
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

*Çocuklar için Uygun Yerler

59. Vanich Farm

vanich farm

Burası neresi? Phuket’te çocuklarınıza yönelik bir gezi düşünüyor ve alışveriş merkezleri dışında farklı bir aktivite yapmak istiyorsanız Vanich Çiftliği tam da size göre bir seçenek! Geniş tatlı mısır tarlalarına sahip gerçek bir çiftlik olan Vanich Farm, manda ahırları, tavuk kümesleri ve ördekleriyle ilgi çeken bir gezi noktası. Taylandlı çiftçilerin yaşam tarzlarına konuk olacağınız bu çiftlik, sizlere Phuket’in bambaşka bir yüzünü gösterecek.

Yapmadan dönme! Diğer yandan çiftlik içerisinde yer alan pirinç tarlası, Phuket’te bulunan son pirinç tarlası olarak biliniyor. Çiftlik içerisinde çocuklarınızla birlikte katılabileceğiniz 30 farklı etkinlik var. Bunlardan en çok dikkat çekenler ise pirinç ekimi, mandalarla tarım yapmak, pirinç toplamak ve öğütmek, çamura girmek, hayvanlar beslemek ve araziyi gübrelemek. Tüm bu zorlukları eğlenceli hale çeviren çiftlik çalışanları oldukça samimi ve yardımsever.

Tüm bunların yanı sıra çiftlik size bambu üzerinde pirinç pişirme ve ormanda hayatta kalma gibi oldukça önemli derslerde verecek. Tayland’da okul ve şirket gezilerinin vazgeçilmez adresi olan Vanich Farm, turistlerin de rağbet gösterdiği gezi noktaları arasına girmiş.

60. Phuket Fil Korunağı

phuket fil korunağı

Burası neresi? Phuket’in simgesi haline gelmiş filler, Pa Klok’da yer alan bir korunakta yaşam sürüyor. 30 dönümlük bir arazi içerisinde yer alan Phuket Fil Korunağı, maalesef ki adanın en turistik noktalarından biri. Maalesef dememizin sebebi ise fillere insanlar tarafından uygulanan eziyet. Sıcak ve bunaltıcı havalar bir kenara dursun, günün 15 saati insan taşıyan filler, oldukça mutsuz ve bir çoğunun psikolojik bunalımda olduğu bilimsel çalışmalarla ortaya konmuş.

Görüntülerinin aksine dünyanın en kırılgan hayvanları olarak tanımlayabileceğimiz bu tür, bu eziyetin sonlanmasını büyük bir umutla bekliyor. Fil Korunağı, yalnızca filler ile tur atmak isteyen ziyaretçiler için değil, bakımına yardımcı olmak isteyen gönüllüler için de kapılarını aralıyor. Dilerseniz fillerin banyo yaptırılmasına ve beslenmesine yardımcı olarak daha faydalı bir etkinlikte bulunabilirsiniz.

61. Soi Köpek Vakfı

Burası neresi? Phuket Uluslararası Havalimanı’ndan kısa bir yürüyüşle ulaşılan Soi Köpek Vakfı, hayvanları seven insanlar ve çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için gidilebilecek Phuket’teki bir başka cazibe merkezidir. Burası egzotik vahşi hayvanlardan ziyade sokaklarda yaşayan kedi ve köpekler için çalışmalarını yürütüyor.

Burada kendini işine adamış personeller, kedi ve köpekler için tıbbi tedaviler ve aşılar sağlıyor ve burada aynı zamanda sokak hayvanlarının popülasyonunun kontrol altında tutulmasına yardımcı olmak amacıyla bir kısılaştırma programı da gerçekleştiriliyor.

Neden gitmeliyim? Eğer siz de hayvanlara karşı hassasiyeti yüksek biriyseniz ya da çocuklarınıza hayvan sevgsini aşılamak istiyorsanız bu barınağa gelebilir ve sevimli dostlarımızı ziyaret edebilirsiniz. Yapılan çalışmalara destek olmak için ise hediyelik eşyalar satın alabileceğiniz küçük mağazayı da ziyaret edebilirsiniz.

  • Adres: 4 167/9 Mai Khao 10, Mai Khao, Thalang District, Phuket 83110, Tayland
  • Telefon: +66 76 681 029
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-15.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

62. Splash Jungle Su Parkı

Burası neresi? Phuket’te gezilecek yerler söz konusu olduğunda, Mai Khao Plajı’nda bulunan Splash Jungle Su Parkı Güney Tayland’da kaçırılmaması gereken bir destinasyondur. 12 sihirli su kaydırağı ve çok sayıda eğlence ve atraksiyon içerek park, özellikle küçük ziyaretçiler için çok eğlenceli bir yerdir.

Boş zamanlarda suda yüzebileceğiniz Lazy River’dan tüylerinizi diken diken edecek Boomerango’ya kadar su parkında bütün ailenin eğleneceği çok keyifli seçenekler bulunuyor. Küçük çocuklar için ise çocuk akvaryumu, çocuk kaydırağı ve Splash Jungle gibi çeşitli olanaklar da mevcuttur.

Neden gitmeliyim? Eğer ailecek Phuket’e gelmişseniz çocuklarınızı bu su parkına götürdüğünüzden emin olmalısınız. Burası çocuklar için olduğu kadar macerasever yetişkinler için de birçok farklı seçenek sunuyor.

  • Adres:  65 179 Soi Mai Khao 4, Mai Khao, Thalang District, Phuket 83110, Tayland
  • Telefon: +66 76 372 111
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.45
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

63. Phuket Aquarium

phuket aquarium

Burası neresi? Phuket gezi listelerinin ilk sıralarında yer alan bir durak noktası da Phuket Akvaryumu… Her yaştan insanın özellikle de çocukların ilgisini toplayan bu devasa akvaryum renkli palyaço balıklarından, bebek kaplumbağlara, denizatı dolu tanklardan, beta balıklarına kadar pek çok türde deniz canlısına ev sahipliği yapıyor. Şehirde yağmurlu bir güne denk gelirseniz ve biraz da çocuklarınız için eğlenceli bir geziye çıkmak isterseniz mutlaka uğramanız gereken Phuket Aquarium içerisinde, 10 metre uzunluğunda bir su altı cam tüneli var. Merkezin en dikkat çekici noktası da bu cam tünel. Sayısız türde deniz canlısını gözlemleyebileceğiniz akvaryum, adanın güney ucunda Cape Panwa’daki, Ao Makham’da yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Birbirinden farklı deniz canlısını görebileceğiniz akvaryumda, yunusların harika numaralar yaptıklarına tanıklık edebilir ve eğer şanslıysanız bir öpücük ya da sarılma bile alabilirsiniz. Yunus Körfezi, çocuklarınıza hayvanları sevmeyi ve çevreyi korumayı öğretmek için gidebileceğiniz mükemmel bir yerdir.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: หมู่ที่ 8 51 ถนน ศักดิเดช Wichit, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Thailand.
  • Ziyaret: Haftanın her günü: 08:30-16:30.
  • Web Sitesi

64. Phuket Kuş Parkı

Burası neresi? 12 dönümlük araziye yayılan Phuket Kuş Parkı, doğa severler ve yaban hayatı meraklıları arasında Phuket’in en ünlü turistik yerlerinden biridir. Gümey Amerika, Afrika ve Asya’dan yüzden fazla ku türüne ev sahipliği yapan park, doğal ortamlarda binlerce kuşu barındırıyor. Park Phuketin Mueang Bölgesi’nde Chao Fah Tawan Tok Yolu üzerinde bulunuyor.

Kuşların bulunduğu yemyeşil bahçeler oldukça bakımlıdır ve aynı zamanda doğal bir şelaleye de sahiptir, böylece kuşler tesis içinde özgürce ve çılgınca uçabilmektedir. Konukların keyifli vakit geçirmesi için günde üç defa canlı kuş gösterileri de düzenlenmektedir.

Neden gitmeliyim? Siz de sevdiklerinizle ve çocuklarınızla Phuket Kuş Parkı’na gelerek mis gibi ormanlarda yürümenin ve etrafınızda uçan ve oynayan gürgenlere, papağan Marcos’a, çizim yapan kuşlara ve devekuşlarına tanıklık etmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Adres: 6/2 Chao Fah Tawan Tok Rd, Wichit, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Tayland
  • Telefon: +66 85 789 8555
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

65. Tiger Kingdom

tiger kingdoom

Burası neresi? Tiger Kingdom, kaplanların bakıcıları tarafından evcilleştirildiği ve yaşamlarına koruma altında devam ettikleri dikkat çekici bir merkez. Kimilerine göre korkutucu bir gezi noktası olan Tiger Kingdom, turistlerin çocuklarıyla birlikte ziyaret ettiği eğlenceli gezi noktalarından biri. (Elbette ki ailecek korkusuz birer hayvanseverseniz) J Aksi takdirde kaplanların yanına yaklaşmak epey zor olabilir. Korunakta, kaplanlar küçükten büyüğe ayrı bölümlerde tutuluyor ve her kaplan için bir bakıcı var.

Yapmadan dönme! Dilerseniz kaplanlara dokunabiliyor, kucaklayabiliyor ve hatta fotoğraf çekilebiliyorsunuz. Kaplanların yanına 10 dakika durma hakkınız var ve her bir kaplan için ayrı ücret ödemesi yapılıyor. Giden turistler ödenen ücretlerin fazlalığından şikayetçi olup, memnun ayrılan kişi sayısı da bir hayli fazla… Tercih sizin.. 🙂

*Yapılacak Şeyler

Tayland’ın en büyük adası Phuket’te yapılacak şeyler sınırsız… Bu muhteşem tatil cennetinden Kata Noi Plajı’na uğramadan, Chalong Körfezi’ndeki Rum İçki Fabrikası’nı ziyaret etmeden, adanın simgesi Big Buddha heykelini görmeden, Karon Seyir Noktası’nda şehri izlemeden ve Phuket Town Gece Pazarları’nda alışveriş yapmadan dönmek olmaz! Adanın en eğlenceli noktalarını ve tüm aktivitelerini derlediğimiz yapılacak şeyler listemiz çok yakında sizlerle!

-Turlar ve Geziler

*Yakın Tatil Yerleri

-Yakınındaki Turistik Şehirler

66. Phi Phi Adaları

phi phi adası

Burası neresi? Asya’nın en güzel adaları olarak bilinen Phi Phi Islands, Phuket’ten 90 dakikalık bir feribot yolculuğu sonrası ulaşabileceğiniz harika bir destinasyon. Kartpostallardan fırlamış güzellikteki adalar, en güzel tropikal kaçamakları ayağınıza getiriyor. Tropik plajları, dikkat çekici kaya oluşumları ve beyaz kumsalları ile  6 adacıktan oluşan bu takımadalar görülmeye değer güzellikte.

İki ana ada ise Phi Phi Don ve Phi Phi Leh… Phi Phi Leh, ünlü Maya Koyu’na ev sahipliği yaparken daha büyük yüz ölçümüne sahip Phi Phi Don ise partileriyle ünlü renkli bir ada. Yılda 3 milyondan fazla ziyaretçi çeken her iki adada Hatt Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi Milli Parkı’nın bir parçası. Ülkenin en popüler plajlarına sahip adalar, Phuket’e 46 kilometre mesafede bulunuyor.

67. Ko Tapu (James Bond Adası)

james bond adası

Burası neresi? 1974 yılında dünyaca ünlü Hollywood filmi James Bond’un çekildiği Ko Tapu Adası, o tarihten beri ”James Bond” adası olarak anılıyor. Gelen turistleri çekmede oldukça başarılı olan bu isim, adaya farklı bir mizansen de katıyor. Bembeyaz kumlarla kaplı dar bir koya sahip adanın, dünyaca ünlü kireç taşı kayası ise görenleri kendine hayran bırakan bir güzelliğe sahip. Seyahat dergilerinin kapak resimlerinde sıklıkla rastladığımız

Phuket’ten düzenlenen turlar bu adada genellikle yüzme ve fotoğraf molası veriyor. Adanın aç gözlü maymunları da bir hayli şirin. Yine de tedbiri elden bırakmamak gerek. Arsız maymunların pek çok turistin eşyalarını çaldığını gördük. Yerleşim bulunmayan ve yalnızca turist teknelerinin ziyaretiyle kalabalıklaşan ada, Ao Phang Nga Milli Parkı’nın bir parçası aynı zamanda.

Ko Tapu’nun ilginç oluşumuna şöyle bir bilimse açıklama getirilmiş; Permiyen döneminde bölge bariyer resifi iken sonraki dönemlerde tektonik hareketler sebebiyle ayrılıp, parçaları alan üzerine yayılı ve yükselen okyanus tarafından büyük kısmı sular altında kaldı. Rüzgar ve dalgaların aşındırma gelgitlerinden sonra Ko Tapu gibi farklı şekiller üredi. James Bond’un oynadığı Altın Tabancalı Adam filminde ise Scaramanga, Ko Tapu’yu ‘’ Güneşe kilitlenen iki büyük güneş paneline sahip mantar şeklindeki kaya’’ olarak tanımlıyor.

68. Rawai Köyü

rawai koyu

Burası neresi? Rawai Köyü, Tayland’ın güneydoğu kıyısında yer alan bir balıkçı köyüdür ve uzun kuyruklu tekneleri, deniz ürünleriyle bilinen restoranları ve balık pazarıyla ünlüdür. Ayrıca Tayland’ın yanı sıra dünyanın çeşitli yerlerinden gelen nadir kabuklardan bazılarının da sergilendiği popüler bir yer olan Phuket Deniz Kabuğu Müzesi’ne de ev sahipliği yapmaktadır.

Burada bir “deniz çingeneleri” kabilesi olan Moken’in yaşam tarzını görebilirsiniz. Kökleri Andaman ve Nikobar Adaları’na dayanan bu çingeneler kendi inanç ve geleneklerine sadık bir şekilde yaşamlarını sürdürmektedir. Bazı Mokenler deniz kenarında yaşarken, bazırları ise karada yarı göçebe bir yaşam tarzını tercih etmektedir. Geçimlerini rehberlik ederek ve çoğunlukla balıkçılık yaparak sağlamaktadırlar.

Neden gitmeliyim? Mercan adaları ve palmiye ağaçlarıyla dolu sakin kıyı şeridine de sahip olan Rawa Köyü, biraz daha gözlerden uzak ve sakin bir tatil geçirmek isteyenler için Phuket’te ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Burası ziyaretçilere Phuket’in daha özgün bir yönünü deneyimleme imkanı sunuyor.

69. Koh Panyee

koh panyee

Burası neresi? Koh Panyee küçük, geleneksel bir Tayland köyüdür ve Phuket’te görülmesi gereken önemli yerlerden biridir. Köy, Phang Nga Körfezi’nin ortasında oldukça ilginç bir konumdadır. Köy, turistler arasında oldukça popüler bir yer olduğundan, köyün gerçek hissiyatını yakalamak için herhangi bir gün erken gelmeyi tercih etmelisiniz.

Adada 360 aileden yaklaşık 1600 kişi kalıcı olarak yaşıyor. Bu insanların hepsi, doğrudan ya da dolaylı olarak, yaklaşık 200 yıl önce Koh Panyee’ye yerleşen ilk insanlar olan Toh Baboo ile ailesi ve arkadaşlarının torunlarıdır. Toh Baboo, adanın yüksek bir noktasında bayrak dikti ve burada yaşamaya başladı. Ada, Tay dilinde “Bayrak Adası” anlamına gelmektedir ve “Ko Panyi” olarak da yazılmaktadır.

Neden gitmeliyim? Ufak bir toprak parçasında birkaç ahşap malzemenin ayakta tuttuğu köy, kesinlikle resmi olmayan mühendisliğin büyüleyici ve benzersiz bir başarısıdır. Köy aynı zamanda çok sayıda küçük hediyelik eşya dükkanına ev sahipliği yapıyor ve hediye almak isteyenler için de çok güzel olanaklar sunuyor.

*Gece Hayatı

70. Phuket Town Sunday Night Market

phuket meydan gece marketi

Burası neresi? Phuket’te bir hafta sonunuzu akşamınızı çılgın eğlencelerden uzak durup, ışıl ışıl sokaklarda küçük bir gezintiye çıkarak geçirmek isterseniz, Sunday Night Market harika bir tercih olacaktır. Yalnızca cumartesi ve Pazar günleri kurulan yerel sokak pazarı akşam saat 18:00’dan gece 00:00’a kadar açık kalıyor. Sokak lezzetlerinin ve hediyelik eşyaların sunulduğu pazarda Phuket’in en iyi ürünlerini bulabilirsiniz.

Diğer alışveriş noktalarından bir farkı ise aranan her şeyin aynı alan üzerinde toplanmış olması. Fiyatlar ise gayet uygun. Hediyelikler güzel, müzikler güzel, sokak lezzetleri muazzam Sunday Night Market, Phuket’te bir akşam için tercih edilebilir gezi noktalarından biri.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: Thalang Rd, Talat Yai, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Thailand.
  • Açılış/Kapanış: Cumartesi ve Pazar günleri: 18:00-00:00.

71. Simon Cabaret Show

simon cebaret show

Burası neresi? Phuket’in simgesi haline gelmiş bir akşam eğlencesi, adaya ilk kez gelenlerin mutlaka katılım gösterdiği eğlence şovlarından. 1991 yılından beri aralıksız kabare şovun devam ettiği sahne, Old Phuket Town’da yer alıyor. Bir grup transseksüel eğlence ekibi tarafından canlı müzik eşliğinde müzik, dans ve komedinin sunulduğu bir tiyatro oyunu izleyeceğiniz Simon Cabaret Show’da bazı dakikalar kahkahalarını tutamayacak bazı dakikalar da ise müziğin ritmine kapılacaksınız.

Patong’un hemen güneyinde yer alan tiyatro şovu, muhteşem kostümlere ve muazzam arka planlara ev sahipliği yapıyor. Gösteriye ailenizle birlikte katılmanız da hiçbir sıkıntı yok canlı dans ve müzik performanslarını alkışlayanlar arasında minikleri görmeniz oldukça normal. 70 dakika süren gösterinin ardından Simon’un tüm sanatçıları, küçük ücretler karşılığında izleyicilerle fotoğrafta çektiriyor. Bu harika gece eğlencesi, Phuket yapılacaklar listenizin olmazsa olmazları arasına girmeye aday!

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: 8 Sirirat Rd, Pa Tong, Kathu District, Phuket 83150, Thailand.
  • Ziyaret: Haftanın her günü: 18:00-22:30.
  • Web Sitesi

72. Bangla Caddesi

bangla caddesi

Burası neresi? Gece hayatı ile ünlü Bangla Caddesi, Phuket’te eğlencenin nabzını tutan caddelerden biri. Birbiri ardına dizilmiş disko ve gece kulüplerinin sabahın ilk ışıklarına kadar hizmet verdiği Bangla Caddesi, turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği adanın eğlence merkezi olarak biliniyor. Dans şovlarından tutunda birbirinden keyifli DJ performanslarının sergilendiği mekanlardan birinde Phuket’te gece eğlencesinin tadını çıkartabilirsiniz.

Nede gitmeliyim? Bangla Yolu Phuket’teki en büyük gece kulübü, barlar, gösteri ve genel eğlence mekanları koleksiyonunu barındırıyor ve özellikle Phuket’teki gece yaşamını deneyimlemek isteyenler için gidilmesi gereken önemli yerler arasında bulunuyor.

*Alışveriş

-Caddeler / AVMler

73. Weekend Night Market

phuket haftasonu gece marketi

Burası neresi?Adanın en büyük gece pazarı olan Phuket Weekend Night Market, her ihtiyacınıza yanıt verecek türden oldukça kapsamlı bir alışveriş noktası. Burası aynı zamanda “Naka Pazarı” olarak da biliniyor.

İkinci el eşyaların, kıyafet ve ayakkabıların hatta geleneksel hediyelik eşyaların satıldığı stantları biraz geçtikten sonra Phuket’in leziz yemeklerini tadabileceğiniz birçok büfe karşınıza çıkacaktır. Pazarın açık bölümünü gezmek bir hayli keyifliyken kapalı alana geçtiğinizde sıcak hava bunaltıcı olabiliyor.

Kapalı bölümde her türlü elektronik aleti bulabileceğinizi söyleyelim. Cep telefonları, çocuk oyuncakları, DVD ve CD’ler, saatler ve çok daha fazlası pazarın kapalı alanına sıralanmış. Batı ucunda ise gıda bölümü var. Burada lezzetli haşlanmış mısır, ızgara tavuk, balık köftesi ve egzotik meyveler Türk damak tadına uyar nitelikteyken. İçeriğini bilmediğiniz ürünleri tatmamanızı tavsiye ederiz.

Neden gitmeliyim? Aklınıza gelebilecek birçok farklı sıfır ve ikinci el ürünü incelemek ve çeşitli lezzetleri deneyimlemek isterseniz Naka Gece Pazarı sizin için Phuket gezilecek yerler listesinde olması gereken yerler arasında bulunuyor.

Aklınızda bulunsun! Pazarın en kalabalık olduğu saatler ise akşam saatleri. Açılış saatinde orada olursanız daha rahat ve dingin bir alışveriş yapabilirsiniz.

  • Yol Tarifi Al>
  • Adres: 7 ถนน ดีบุก Tambon Wichit, Amphoe Mueang Phuket, Chang Wat Phuket 83000, Thailand.
  • Açılış/Kapanış: Cumartesi ve Pazar günleri: 16:00-23:00

74. Malin Plaza

Burası neresi? Malin Plaza özellikle kurulan yemek stantlarıyla popülerdir ancak etkileyici hediyelik eşya çeşitli ve tekstil ürünleri ile de ziyaretçiler için keyifli bir alışveriş deneyiminin kapılarını açıyor. Pazarın kurulduğu plaza oldukça küçüktür ve ana kısmı yüksek metal bir çatı altında hava koşullarından korunaklı bir ortam sunuyor.

Neden gitmeliyim? Pazar özellikle çatılı alanın önünde bulunan etkileyici yiyecek stantları ile dikkat çekmektedir. Tayland sokak yemeklerinden kızarmış tavuk ve patates kızartmasına, kreplerden dondurmaya, suşiye ve taze meyvelere kadar hemen hemen her şeyi bu stantlarda bulabilir ve bu yiyecekleri şehirdeki en uygun fiyatlarla yiyebilirsiniz.

  • Adres: 52 83150 162/51-52 ภก.4055 Pa Tong, Kathu District, Phuket 83150, Tayland
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.30-00.00
  • Yol tarifi al >

-Pazarlar

75. Karon Tapınağı Pazarı

Burası neresi? Bütün alışveriş severler Karon Tapınağı Pazarı’nda keyifli bir ziyaret gerçekleştirebilir. Popüler pazarda tişörtler, çantalar, satler, ucuz imitasyon mücevherler vb. gibi çok sayıda harika hediyeler bulabilirsiniz. Muhteşem yerel kültüre bir bakış sunan Karon Temple Market, pazarlık becerilerinizi test etmek ve bir sürü şey satın için kullanabileceğiniz bir yerdir.

Neden gitmeliyim? Bu popüler pazar, gezmekten yorulduğunuzda ve Phuket’in nefis sokak lezzetlerini tatmak ve farklı hediyelik eşyalardan satın almak için gelebileceğiniz eğlenceli bir kaçamak noktasıdır.

  • Adres:Patak Rd, Karon, Mueang Phuket District, Phuket 83100, Tayland
  • Ziyaret saatleri: Salı ve Cuma 12.00-22.00
  • Yol tarifi al >

76. Chillva Gece Pazarı

Burası neresi? Rengarenk boyanmış geri dönüştürülmüş nakliye konteynırlarından inşa edilen ve genç, modaya uygun yerel halka yönelik olan bu bohem küçük pazar, Phuket’te alışveriş yapmak için gelinebilecek en iyi yerler arasında bulunuyor.

Yaowarat Yolu üzerindeki pazar her gün açık, ancak burayı ziyaret etmek için en iyi zaman perşembe, cuma ya da cumartesi günleridir. Bu günler bit pazarı şehre gelmekte ve 6400 m²’lik alanı doldurmak için çadırlar ve küçük seyyar satıcı tezgahları da kurulmaktadır.

Neden gitmeliyim? Phuket şehir merkezindeki bu ünlü Gece Pazarı, yerel bir alışveriş deneyimi yaşamak istiyorsanız, birkaç saatinizi buraya göz atmaya, yemek yemeye ve eğlenmeye ayırdığınızdan emin olmalısınız.

Ayrıca pazarın kalbindeki küçük bir sahne, arkasında gölet ve önünde amfitiyatro yer almaktadır ve her ikisi de pazarın alışverişle hareketli olduğu zamanlarda canlı performanslara da ev sahipliği yapmaktadır.

  • Adres: Ratsada, Mueang Phuket District, Phuket 83000, Tayland
  • Ziyaret saatleri: Her gün 17.00-23.00
  • Yol tarifi al >

77. Phuket Indy Gece Pazarı

Burası neresi? Phuket Indy Gece Pzarı, Phuket Town’daki tipik pazar satıcıları yerinde bağımsız tüccarlara ev sahipliği yapan önemli ticaret noktalarından biridir. Phuket’in daha sakin gece pazarlarından biri olmasına karşın, eğlenceleri ve ev yapımı atıştırmalıkları nedeniyle yeni jenerasyon Taylandlı gençler arasında hayli popülerdir. Pazar Tayland dilinde Laad Ploy Khong olarak biliniyor.

Neden gitmeliyim? Bu canlı ancak nispeten pek bilinmeyen gece pazarının en güzel yönleri küçük ve temiz olmasıdır. Bu da gelen ziyaretçilerin kendini daha rahat ve iyi hissetmelerini sağlıyor. Pazar, özellikle uygun fiyatlı el yapımı hediyelik eşyalar bakmak isteyen ziyaretçiler için gitmeye değer alışveriş noktaları arasında bulunuyor.

  • Adres: Thailand, Mueang Phuket District, Phuket, Tayland
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba-Cuma 16.00-22.30
  • Yol tarifi al >

*Şehir içi Ulaşım

Phuket Adası’nda adanın dört bir yanını dolaşabileceğiniz ulaşım alternatifleri bulunuyor. Dünyaca ünlü popüler bir tatil beldesi olan Phuket’te dışarı çıkıp adayı keşfetmek yerel otobüsler, songthaewler, tuk tuklar ve taksiler aracılığıyla sağlanıyor.

Otobüsler; Phuket Old Town’dan adanın Patong, Surin, Karon ve Kamala gibi beldelerine ulaşım için küçük açık taraflı otobüsleri tercih edebilirsiniz. Adada otobüsler oldukça ucuz ve güvenilir olmakla birlikte diğer ulaşım araçlarına göre biraz yavaştır. Otobüslere Ranong Yolu’ndaki ana otobüs terminali ve Talad Sod pazarından ulaşabilirsiniz.

Songthaew; Küçük kamyonlar veya pikap kamyonları aracılığıyla işletilen bu ulaşım türü tüm Tayland’da yaygın. Yolcu toplamak için yolun herhangi bir noktasında durarak, insanları rotaları üzerindeki herhangi bir noktada bırakan bu araçlar için belirlenmiş durak noktaları yoktur.

Tuktuk; Phuket’te tuk tuklar 4 tekerlekli. Adada çoğunlukla turistlerin kullandığı bu ulaşım, adadaki en pahalı ulaşım şekli. Tuk tuk sürücüleri diledikleri fiyatlandırmaları yapabilirler. Bu sebeple yolculuktan önce gideceğiniz güzergah için fiyat pazarlığı yapmanızı tavsiye ederiz.

Taksi; Adada taksiler, tuk tuklardan daha ucuz bir ulaşım alternatifidir. Çokça tercih edilmesine rağmen sayıları oldukça az olduğundan özellikle turistik zamanlarda bulabilmeniz bir hayli zor olacaktır. Kısa mesafelerde yüksek tutarlar ödeyeceğinizi belirtelim. Adanın etrafında gezmek için bir günlük kiralama yapmak, yolculuk öncesi yapılan pazarlıkla oldukça makul fiyatlara indirilebilir.

*Yakınındaki Havalimanları

Krabi Havalimanı (74km)

Surat Thani Havalimanı (145km)

Trang Havalimanı (159km)

Nakhon Si Thammarat Havalimanı(184km)

Ranong Havalimanı (187km)

*Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

T.C Bangkok Başkonsolosluğu

Adres: 61-1, Soi Chat San, Sutthisan Road, Huay Kwang, 10310

Çalışma Saatleri: 09:00 – 12:30 / 14:00 – 18:00

Telefon: + 66-2-355 54 86

-Acil Durum Numaraları

Polis: 191

Ambulans: 1554

Turist Polisi Gönüllüleri: 115

Tıbbi Acil Çağrı: 1669

-Turistler için Telefon Kullanımı

Tayland’da kendi cep telefonunuzu kullanmanız bir hayli zor olacağından hem bir SIM kart hem de 70 dolardan az fiyata satılan cep telefonlarından satın almanızı tavsiye ederiz. Herhangi bir telefon mağazasından satın alabileceğiniz SIM kartlara Tayland Havalimanı içerisindeki telefon şirketi standlarından ulaşabilirsiniz. AIS, DTAC ve Orange bölgede tercih edebileceğiniz GSM operatörlerinden. SIM kartlar yaklaşık 5 dolara satılıyor ve aldığınız yerde telefona kurulumu sağlayıp, İngilizce olarak seçim yapabiliyorsunuz. SIM kart satın alırken pasaportunuzun mutlaka yanınızda olması gerektiğini de belirtelim.

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. (Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.)

İçerimizi son olarak 19.02.2024 tarihinde sizler için güncelledik. Phuket gezilecek yerler listemizle ilgili duygu ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmak isterseniz bize yorum kısmından yazabilir, tecrübelerinizi ziyaretçilerimize aktarabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin