Guangzhou Gezilecek Yerler Listesi

Çin‘in en geniş ekonomik pazarlarından biri olan Guangzhou, Kanton Fuarı ile her yıl birçok kişinin ziyaret ettiği bir bölge.  Şehir ekonomik canlılığının yanı sıra görülmesi gereken önemli yerleriyle de ilgi çekiyor. Ziyaretçiler fuara verilen 4’er günlük aralarda şehir turu yaparak bu yerleri yakından görme fırsatı yakalamaktadır. Hazırladığımız Guangzhou gezilecek yerler listesinde şehrin görülmesi gereken yerlerini … Devamını oku…

Pekin Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 10 Yer

Tarihin en köklü devletlerinden biri olan Çin‘in başkenti Pekin, bu medeniyeti ve farklı Çin kültürünü keşfetmek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken bir şehir. Pekin’e geldiğinizde Çin kültürüne ve geçmişine dair görebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Çin’e ve Pekin’e ilk defa gidenlere yardımcı olması amacıyla hazırladığımız Pekin gezilecek yerler listemizde, şehirde görülmesi gerektiğini düşündüğümüz yerleri listeledik. Pekin’de … Devamını oku…

Shenzhen’de Görülmesi Gereken 10 Yer | Detaylı Anlatım

shenzhen

Çin Halk Cumhuriyeti’nin gözde kentlerinden biri de Shenzhen şehri.. Guangdong eyaletinde, Hong Kong’un tam kuzeyinde yer alan büyük şehir gezilecek yerleriyle dikkat çekiyor. Shenzhen gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gezi rotalarını derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz? Hong Kong ile çok sıkı ekonomik ilişkilere sahip kent; tarihi yerleri, parkları ve eğlence dolu gezi noktalarıyla … Devamını oku…

Shenzhen’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 6 Nefis Lezzet

Zhajiangmaian

Çin’in birbirinden lezzetli yemeklerini Shenzhen’de bulabileceğinize eminiz. Ancak kentin kendine ait pek çok yöresel yemeği de bulunuyor. ‘’ Shenzhen’de ne yenir , ne içilir? ’’ başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri sizler için derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz? Damak zevkinize farklı gelecek pek çok lezzet bulabileceğiniz gibi aşikar olduğunuz yemekleri de bulabilmeniz mümkün.. … Devamını oku…

Ningbo Gezilecek Yerler Listesi

Ningbo

Çin Halk Cumhuriyeti’nin 3 milyon nüfuslu liman şehri Ningbo, ülkenin en eski şehirlerinden biridir. M.Ö. 4800’e Hemudu kültürüne dayanan köklü bir geçmişe sahip şehir, günümüzde de ülkenin en önemli limanlarından birine sahiptir. Şangay’ın 220 kilometre güneyinde yer alan kente, ticari ve kültürel amaçlı seyahatlerde günden güne artmıştır. Ningbo Gezilecek Yerler yazımızda sizlere şehrin en güzel … Devamını oku…

Çin Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 24 Yer

Zhangjiajie National Forest Park

Çin dendiğinde aklınıza ”Çin Seddi” dışında başka bir yapı gelmiyor mu? Gelin tarihiyle, kültürüyle, disipliniyle tüm dünyayı etkisi altına alan Çin’in bilinmeyenlerini birlikte inceleyelim.

Asya Kıtası’nın gözdesi Çin, asırlar boyunca birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış farklı dinlerin ve dillerin buluştuğu kozmopolit yapıya sahip ülkelerden biridir.

Japon mu? Koreli mi? Çinli mi? diye düşünüp insanlarını ayırt etmekte zorlansak da ,’’ Çin Gezilecek Yerler ’’ yazımızı inceledikten sonra bu yapıların nereye ait olduğunu asla unutmayacaksınız. Listemizin ilk sırasında;

Yasak Şehir

Yasak Şehir

Yasak Şehir dendiğinde özellikle bir bölgeden bahsettiğimizi sanmış olabilirsiniz. Aslında bu yapı 600 yıllık tarihiyle çinin en eski ve en güvenli saraylarından biri. 1406 yılında yapımına başlanan Yasak Şehir Sarayı, 1925 yılından beri müze olarak hizmet veriyor.

Çin kültürüne ve köklü tarihine ait eserleri bulunduran bu müzeye Yasak Şehir denmesinin sebebi, Ming Hanedanlığı döneminde bu saraya girmenin neredeyse imkânsız olmasıymış. Hükümdarın güvenliğini sağlamak için yapılmış olan sarayda neredeyse her şey düşünülmüş. Düşmanların saklanmaması için ağaç bile dikilmemiş olan sarayda 600 yıl boyunca hiçbir suikast girişimi başarıya ulaşamamış.

Dünyanın belki de en korunaklı noktası olan Yasak Şehir Sarayı’nı yıl içerisinde ortalama 10 milyon kişi ziyaret ediyor. Tarihlere göre değişen ziyaret saatleri sebebiyle, sarayı ziyaret etmeden önce web sitesi üzerinden bilgi almanızı öneriyoruz.

Yazlık Saray

Yazlık Saray

Her zaman oldukça popüler bir şehir olan Çin, tarihi boyunca birçok farklı hanedan tarafından yönetilmiştir. Şehri yöneten hanedanlar tarafından yazlık olarak kullanıldığı için Yazlık Saray olarak adlandırılan yapı, 290 hektarlık bir alanda harika Kunming Gölü manzarasına karşı inşa edilmiştir. Sarayın pencerelerinden bakıldığında bir tarafta yemyeşil dağ manzarası bir tarafta da masmavi göl manzarasını görme şansını yakalayabiliyorsunuz.

Sarayı ziyaret ettiğinizde bulunduğu tepeden Longevity Dağı’na bağlayan bir koridorla bağlı olduğunu görebilirsiniz. Ahşaptan yapılmış olan bu koridor mevsimlere ayrılmıştır ve her bölümün başında da kulübeler bulunmaktadır.

500’den fazla aslan oyması ve 300’den fazla Çin tablolarıyla donatılmış olan bu sarayı görmeden tam olarak Çin mimarisini anlamanız mümkün değil. Sarayı ziyaret etmeden önce buradan giriş günlerini ve ücretlerini öğrenebilirsiniz.

Toprak Askerler

Toprak Askerler

Terrakota Ordusu olarak da bilinene Toprak Askerler, yerin kilometrelerce altında savaşa hazır halde bekleyen 8 bin askerden oluşuyor. Keşfedildiği ilk dönemlerde bu 8 bin kişinin her birinin aynı olduğu zannedilirken günümüz teknolojisiyle incelendiğinde aslında her birinin farklı bir insana ait heykel olduğu anlaşılmıştır.

Çin’in ilk imparatoru olan Çin Şi Huang’ın mezarını korumak için yapılan bu askerlerin o dönemde kullandıkları eşyalar, kıyafetler ve atlar birebir kopyalanmıştır. Yapımı 37 sene süren bu mezar günümüzde hala en büyük arkeolojik keşiflerden biri kabul ediliyor. Toprak Askerleri haftanın her günü saat 08.30-17.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Potala Sarayı

Potala Sarayı

Potala Sarayı, 7.yüzyılda Songsten Gampo tarafından inşa ettirilmiştir. Yapıldığı ilk günden günümüze kadar birçok eklemeyle oldukça genişletilmiş olan saray 13 katlı ve 400 pencerelidir. Sarayı gezerken dikkatinizi çekecek bir diğer unsursa sarayın bazı yerlerinin beyaz bazı yerlerinin kiremit rengi olmasıdır. Bu renk ayrımının görsellik dışında başka bir amacı daha vardır.

Beyazla boyalı kısımlarda din adamları yaşarken kiremit rengi kısımlarda hükümdar ve ailesi yaşamaktadır. Sarayın kiremit rengi kısımları, özel bir ağacın ince dallarının istiflenmesiyle oluşturulmuş. Sarayı gezerken bu kısımlardaki dallara insanların para ve kâğıt sıkıştırıp dilek dileklerini görürseniz şaşırmamalısınız. Çin kültürüne ait birçok değerli eseri içerisinde barındıran Potala Sarayı’nı haftanın her günü 09.30-14.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Tiananmen Meydanı

Tiananmen Meydanı

Çin’in başkenti Pekin’de bulunan Tiananmen Meydanı şehrin en önemli noktalarından biridir. Günümüze kadar pek çok kez değişime uğramış olan meydan birçok siyasi olaya da ev sahipliği yapmıştır. Şehrin merkezinde bulunan ve tasarımı için 1000 kişinin yarıştığı Tiananmen Meydanı’nı görmenizi öneriyoruz.

Çin Seddi

Çin Seddi

Moğol ve Türk saldırılarından korunmak için yapıldığı düşünülen Çin Seddi, dünyanın ne uzun savunma hattı olma özelliğini taşıyor. Yapımına MÖ 221 yılında başlanıp MS 17.yüzyılda yılında tamamlanan yapının uzunluğu 8850 km’dir. Yapı Çin’in sembolü olarak görülse de birçok noktasında çökmeler ve tahribat mevcuttur. Günümüzde seddin sadece Ming hanedanlığından kalan en son yapılan kısımları gezilebilecek konumdadır.

Yapımında 8.000 kişinin çalıştığı düşünülen seddin inşası sırasında hayatlarını kaybeden işçiler seddin içerisine gömülmüştür. Yani duvarların üzerinde yürürken aslında binlerce mezarın üzerinde de yürüyor oluyorsunuz.

Çin’in en önemli turistik noktalarından biri olan Çin Seddi,2007 yılında ‘’Dünyanın Yeni Yedi Harikası’’ listesine seçilmiştir. Yılda 10 milyon ziyareti sayısına ulaşan bu muhteşem yapıyı haftanın her günü 07.30-17.30 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Cennet Tapınağı

Cennet Tapınağı

Pekin’de bulunan Cennet Tapınağı, imparatorların tanrıyla konuştukları ona kurban verdikleri bir ibadethane olarak inşa edilmiştir. Dairesel olarak inşa edilen yapı tamamen ahşaptan inşa edilmiştir ve yapımında çivi kullanılmamıştır. Tapınaktan içeri girdiğiniz anda rengarenk bir dünyaya adım atmış oluyorsunuz.

Birbirinden farklı Çin sembolleriyle süslenmiş Cennet Tapınağı kırmızı sütunları ve altın işlemeli motifleriyle oldukça etkileyici bir yapı. Yeryüzündeki cenneti simgeleyen tapınağı haftanın her günü 08.00-17.30 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Batı Gölü

Batı Gölü

2011 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmış olan Batı Gölü, Hangzhou şehrinde bulunmaktadır. İçerisinde birçok tapınağın, bahçenin ve yapay adanın bulunduğu göl yıllar boyunca Çinli şairlere ve ressamlara muhteşem manzarasıyla ilham vermiştir. Etkileyici manzarasını birde gün batımında görmenizi önerdiğimiz gölü mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Doğu’nun İncisi Kulesi

Doğu'nun İncisi Kulesi

Şanghay’da bulunan Doğu’nun İncisi Kulesi, Asya’nın en yüksek binası olarak kabul edilmiştir.468 metre yüksekliğe sahip olan kulenin en yüksek noktasına çıkmanız asansörle bile yaklaşık 1 dakikanızı alıyor. Kulenin en tepesine çıktığınızda muhteşem Şanghay manzarasına karşı yemek yiyebileceğiniz bir restoran bulunuyor.

Kuleye çıkmak isteyenlere ufak bir uyarıda bulunalım, en yüksek noktaya çıktığınızda eğer ki yükseklik korkusu yaşıyorsanız oldukça sıkıntı yaşayabilirsiniz. Şayet kulenin tepesinde zemin camdan oluşuyor ve her an düşecekmiş gibi hissetmenize sebep oluyor. Yine de kısa süre geçtikten sonra alışacağınız bu durumu göz ardı edebilirseniz oldukça farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Stone Forest

Stone Forest

Çin’de bulunan Taş Orman,270 milyonluk karstik oluşumu sonucunda oluşmuştur. Su ve rüzgârın etkisiyle zaman içerisinde aşınarak labirente benzer oyuklara sahip olan orman, günümüzde Yunnan Eyaleti’nin en popüler ziyaret noktalarından biridir. Şehri ziyaret ettiğinizde ağaç yerine taşlardan oluşmuş olan bu ormanı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Bund

Bund

Şanghay’ın en popüler ziyaret noktalarından biri olan Bund,Huangpu Nehri’nin kenarında bulunmaktadır. Şehrin modern yüzünü gösteren Bund; yüksek binaları, iş merkezleri, sahil şeridiyle turistlerin ilgisini çekiyor. Şanghay’a kadar gittiyseniz şehrin en güzel noktalarından olan Bund’u ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Yuyuan Bahçesi

Yuyuan Bahçesi

Şanghay’da bulunan Yuyuan Bahçesi 1559 yılında Pan Yunduan tarafından kurulmuştur. Bildiğiniz üzere Çin dendiğinde akıllara geleneksel mimari özelliklerine sahip evler, parklar, bahçeler gelmektedir.

Bu özelliği yansıtan en güzel yerlerden biride Yuyuan Bahçesi’dir. Pan Yunduan tarafından anne ve babasının yaşlandığında günlerini huzurlu bir ortamda geçirmesi için yapılmıştır. Yuyuan Bahçesi’ni istediğiniz her zaman 08.30-17.30 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Ming Mezarları

Ming Mezarları

Başkent Pekin’de bulunan Ming Mezarları, İmparator Yongle suya yakın bir yere gömülmek istediği için mazarlıklar Lancag ve Jinsha nehirlerinin birleştiği noktada kurulmuştur. Ming Hanedanlığında iktidara gelmiş 13 imparatorun mezarı da burada bulunmaktadır.

1409 yılından 1644 yılına kadar 235 yıl boyunca tahta geçmiş ve hayata gözlerini yummuş imparatorların mezarlarını barındıran bu bölge 41 bin kilometrelik bir alanda kurulmuştur. Bu bölge öylesine büyüktür ki her noktasını gezmek isterseniz birkaç saat değil tüm gününüzü ayırmanız gerekiyor.

UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak kabul edilmiş olan Ming Mezarlarını, dilediğiniz her gün 08.30-17.30 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Jingshan Park

Jingshan Park

Jingshan Park, Pekin’in en yüksek noktasında, muhteşem bir manzara eşliğinde gezebileceğiniz yerlerden biri. Kraliyet ailesinin bahçe olarak kullandığı bu park 57 dönümlük bir araziyi kapsıyor.

Meyve ağaçları ve çiçeklerle dolu olan bu park hem muhteşem manzarasıyla hem de güzel peyzajıyla dikkat çekiyor. Pekin’de bulunana Jingshan Parkı,06.30-20.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Beihai Park

Beihai Park

Bir Çin efsanesinden yola çıkılarak yapıldığı düşünülen Beihai Park, Çin’in merkezi Pekin’de bulunmaktadır.1000 yılı aşkın bir tarihe sahip olan park, Çin’de bulunana üç sihirli dağ hikayesinden esinlenerek yapılmıştır ve burada yaşayan hükümdarların ölümsüzlük kazanmasına yardımcı olacağı düşünülür.

69 hektarlık bir alanı kaplayan Beihai Park, içerisinde gezebileceğiniz birçok yapı bulunmaktadır. Beyaz Dagoba,Hao Pu Creek Bahçesi, Sessiz Kalp Stüdyosu, Dokuz Ejderli Köşk gibi birçok farklı yapıya ev sahipliği yapan parkta vaktin nasıl geçtiğini fark etmeyeceksiniz. Beihai Park’ı 06.30-19.30 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Panda Yetişticiliği ve Araştırma Merkezi

Panda Yetişticiliği ve Araştırma Merkezi

1987 yılında kurulmuş olan Panda Yetiştiriciliği Araştırma Merkezi, kâr amacı gütmeden nesli tükenmekte olan canlılar için açılmış özel bir koruma merkezdir. İlk olarak 6 pandanın bakımını üstlenen merkez sonrasında bakmış olduğu panda sayısını 83’e yükseltmiştir.

Asya’yla özleşmiş olan pandaları doğal ortamlarında gözlemlemenizi sağlayan bu merkez içerinde, pandaların sevimli hallerini görebilir ve komik anlara şahit olabilirsiniz. Yetiştirme merkezini dilediğiniz her gün 07.30-18.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Fil Hortumu Tepesi

Fil Hortumu Tepesi

Li Nehri ve Taohua Nehri’nin buluştuğu noktada bulunan Fil Hortumu Tepesi, filin su içen haline benzediği için bu şekilde isimlendirilmiştir. Guilin’in simgesi sayılan tepeyi ziyaret ettiğinizde; Puxian Tapınağı,Yunfeng Tağınağı ve Aşk Adası’nı da ziyaret edebilirsiniz.Tepeye iriş saatleri 06.30-19.00 arasındadır.

Humble Administrator’s Garden

Humble Administrator's Garden

Çin’in güneyindeki en güzel bahçe olarak kabul edilen Mütevazi Yöneticinin Bahçesi,1509 yılında inşa edilmiştir. O günden bugüne kadar birçok defa değişikliğe uğrayan bahçe günümüzde UNESCO ve devlet tarafından koruma altına alınan önemli mekanlardan biridir.

Çin’de onurlandırılmaya layık görülen tek klasik bahçe olan Mütevazi Yönetici Bahçesi; bambular, çam ormanları ve lotuslarla dolu oldukça yeşillik bir alana sahip. Ayrıca bu bahçe yıl içeresinde birden fazla etkinliğe ev sahipliği yapan bahçe içerisinde bazen sergilere bazen de festivallere denk gelebilirsiniz. Bahçeyi 07.30-17.30 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Büyük Vahşi Kaz Pagodası

Büyük Vahşi Kaz Pagodası

Tang Hanedanlığı tarafından 652 yılında yapılmış olan Büyük Vahşi Kaz Pagodası, ilk inşa edildiği dönemde 5 katlı olarak inşa edilmiştir.64 metre yüksekliğinde olan yapıya sonrasında Wu Zetian tarafından 5 kat daha eklenerek yapı büyütülmüştür.

10 kata ulaşan yapı o dönemde Xi’an’ı izleyebileceğiniz en güzel noktalardan biri olarak kullanılıyordu. Ancak savaşlar ve işgaller sırasında büyük zarar gören yapı 10 katan 7 kata düşmüştür.Pagodayı ziyaret etmek isterseniz istediğiniz her gün saat 08.00-17.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Lingyin Tapınağı

Lingyin Tapınağı

Çin’in en büyük Budist tapınaklarından biri olarak sayılan Lingyin Tapınağı, Hangzhou şehrinde bulunmaktadır. Etrafında büyük küçük birçok mağara bulunduran Lingyin Tapınağı MS 328 yılında Doğu Jin hanedanlığından Huili tarafından yaptırılmıştır. Etrafında duvarlar oyularak yapılmış birçok heykel bulunana bu tapınak ziyaret etmenizi önerdiğimiz, şehrin en ünlü Budist tapınaklarından biridir.

Zhangjiajie National Forest Park

Zhangjiajie National Forest Park

Uzun yıllar boyunca yaşanan erozyon sonrası ortaya çıkan ilginç şekiller Zhangjiajie Ulusal Orman Parkı’nın ortaya çıkmasını sağlamıştır. Oldukça yeşillik olan bu alan 48 kilometrelik bir alanı kapsamaktadır.

Macera arayanların vazgeçemeyecekleri bu orman ağaçlar yerine büyük uzun taş sütunlardan oluşuyor. Vahşi olarak adlandırılabilecek bu orman sahip olduğu yeşil alan sebebiyle içerisinde birçok yırtıcı canlıyı barındırıyor. Fotoğraf çekmek ve temiz bir hava almak isteyenlerin akınına uğrayan parkı istediğiniz her gün 06.00-18.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Reed Flute Cave

Reed Flute Cave

Çin’in Guilin şehrinde bulunana Kırmızı Flüt Mağarası, adını mağara içerisinde bulunana flüt yapımında kullanılan sazlardan alıyor. Adı gibi içerisi de oldukça ilginç olan mağara renkli aydınlatmalarla ışıklandırılarak turistler tarafından ziyaret edilen popüler noktalardan biri haline getirilmiştir.

Bu mağarayı gezdiğinizde rehberlerle katılabileceğiniz bir tura çıkarak yaklaşık 1 buçuk saat süren mağara gezintisi gerçekleştirebilirsiniz. Karbon birikimiyle oluşmuş olan kaya oluşumlarını gözlemlemek isterseniz dilediğiniz her gün 08.00-17.30 saatleri arasında Kırmızı Flüt Mağarası’nı ziyaret edebilirsiniz.

Tianmen Dağı

Tianmen Dağı

Zhangjiajie’de bulunana Tianmen Dağı, Çince’de ‘’Cennet Kapısı’’ anlamına gelmektedir. Bu kapıdan geçmek ve muhteşem şehir manzarasını gezmek için iki seçeneğiniz var. Birincisi teleferik ikincisi ise cam patika. Yükseklik korkusu olanlar için işkence sayılabilecek bu iki seçenek aslında macera severleri fazlasıyla cezbediyor.

Her yıl milyonlarca kişinin akın ettiği bu dağın kenarında yürürken ayaklarınızın altından hiçbir şey yokmuş hissi sizi biraz panikletebilir. Oldukça sağlam ve tüm güvenlik önlemlerinin alındığı bu patika 60 metre uzunluğunda ve yerden 1. 432 metre yüksekliktedir. Korkularınızı yenmek ve cennete açılan kapıdan geçmek istiyorsanız Tianmen Dağı’nı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Shanghai Disney Resort

Shanghai Disney Resort

Şanghay’da bulunana Disney Resort,Çin’de eğlenceli bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktası. Disney karakterlerini yakından görebileceğiniz eğlence merkezinde hediyelik eşya dükkanlarına uğrayabilir ve aktivitelere katılabilirsiniz. Dünyanın en büyük organizasyonlarından olan Disneyland’a giriş ücretlerini ve ziyaret saatlerini buradan inceleyebilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız Çin Gezilecek Yerler yazımızla ilgili düşünce ve eleştirilerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Asya Kıtasının en popüler ülkesi Çin’i ziyaret etmek isterseniz anında BiletBayi.com üzerinden en ekonomik Çin uçak bileti fiyatlarını karşılaştırabilir, size uygun bileti bulup seyahat etmeye başlayabilirsiniz.

Fotoğraflarıyla Birlikte Enshi Gezilecek Yerler Listesi

Enshi

Çin’in popüler şehirlerinden olan Enshi, doğa harikaları ve kültürel mirasıyla görmeniz gereken şehirler arasında yer alıyor. Sizler için hazırladığımız Enshi gezilecek yerler yazımızda, Asya’nın kültürel mirasını ve tarihsel birikimini yakından görebileceğiniz yerleri derledik. #1 Enshi Gezilecek Yerler Listemizin ilk sırasında; 1- Tenglong Mağarası Çin’in Enshi şehrinde bulunan Tenglong Mağarası, dünya üzerinde bulunana en uzun karstik … Devamını oku…

Guangzhou Alışveriş Rehberi

Guangzhou

Guangzhou, Çin‘in en önemli alışveriş merkezlerinden biri konumunda bulunuyor. Toptan alışverişlerin yanı sıra şehirde perakende olarak alışveriş yapabileceğiniz pek çok yer bulunuyor.  Yıllardır gerçekleştirilen Kanton Fuarı, Guangzhou’yu ülkenin ihracat merkezi konumuna getirdi. Pek çok ülkeden katılımcılar buraya gelerek ticaret bağlantıları kurabiliyor. Şehirde fuar dışında da alışveriş yapılabilecek pek çok bölge bulunuyor. Hazırladığımız Guangzhou alışveriş rehberi … Devamını oku…

Guangzhou’da Ne Yenir? | 15 Geleneksel Tat

Guanghzou'da ne yenir? Ne içilir?

Guangzhou şehrinde her defasında farklı bir şeyler deneyebilecek olmanız sizi şaşırtabilir ancak bu doğru. Güney Çin, yeme içme kültürü bakımından sonsuz bir zenginliğe sahip bir coğrafya. Guangzhou’da Ne Yenir? Ne İçilir? Çin’in gurme şehirlerinden biri olan Guangzhou’da uzayıp giden bir yeme içme rehberi sizleri bekliyor. Bu nedenle “Guangzhou’da ne yenir? Ne içilir?” diye merak edenler … Devamını oku…

Enshi’de Ne Yenir? | Geleneksel 11 Enshi Yemeği

Enshi'de ne yenir? Ne içilir?

Enshi’de keşfedecek çok şey sizi bekliyor. Çin’in önemli rotalarından olan Enshi sizi çok etkileyecek ama burada en çok etkileneceğiniz şeylerin başında geleneksel Enshi yemekleri geliyor. Enshi’de Ne Yenir? Ne İçilir? “Enshi’de ne yenir?” sorusu için verilecek o kadar fazla cevap var ki, burada her gün ve her öğün çok farklı lezzetler deneyebilir ve yemek kültürünüzü … Devamını oku…

Şangay’da Ne Yenir? | En Popüler 15 Yemek

Şangay yemekleri

Çin’in en farklı ve ikonik lezzetlerini tatmak istiyorsanız gezi listenize Şangay’ı mutlaka eklemeniz gerekiyor. Bu şehirde hem Şangay’a özgü lezzetleri hem de komşu şehirlere ait yemek kültürlerini tanıma imkanına sahip olabilirsiniz. Şangay’da Ne Yenir? Ne İçilir? Şangay’ın dünyanın en kozmopolit ve büyük şehirlerinden biri olma yolunda ilerlemesi buradaki yemek kültürünün da ona göre şekillenmesine olanak … Devamını oku…

Guangzhou Ulaşım Rehberi

Guangzhou, ülkenin en önemli ticaret fuarlarından biri olan Kanton Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle şehirde yaygın bir ulaşım ağı bulunmaktadır. Şehre gelenlerin büyük çoğunluğunu ticari ilişkiler kurmak isteyen ve Kanton Fuarı‘nı ziyaret eden insanlar oluşturuyor. Bu insanlar özellikle fuar esnasında ticari ilişkiler geliştirme çabasındalar. Şehre gelen yüz binlerce insanın ulaşım ihtiyacını karşılamak için şehirde … Devamını oku…

Makao’da Ne Yenir? Ne içilir? | 9 Şehir Lezzeti

Uzak Doğu’ya doğru doyurucu ve lezzetli bir keşfe çıkmaya ne dersiniz? ” Makao’da ne yenir, ne içilir? ”  yazımızı inceleyerek Asya Kıtası’na özgü geleneksel ve popüler tatları keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında; 1- Dim Sum Makao’da karnınız acıktığında hafif ancak doyurucu bir şeyler yemek isterseniz deneyebileceğiniz yegane lezzet dim sumu deneyebilirsiniz. Karideslerle doldurulan bu hamurlar buharda yağsız … Devamını oku…

Ningbo’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Yemek

Ningbo'da ne yenir? Ne içilir?

Çin Cumhuriyeti’nin turistik şehirlerinden olan Ningbo’nun farklı lezzetlerini sizler için derledik. ” Ningbo’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ”yazımızı inceleyerek, şehrin denenmesi gereken farklı lezzetlerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında; #1 Ningbo’da Ne Yenir? 1- Spinach Noodles Ispanaktan yapılan noodleların kaynatılarak yeşil sebzelerle sunulduğu spinach noodles,Ningbo’daki birçok restoranda yiyebileceğiniz popüler tatlardan biri. 2- BBQ Meat Çin’de en … Devamını oku…

Hong Kong’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 14 Nefis Lezzet

Hong Kong'da ne yenir? Ne içilir?

Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı özel bir yönetim bölgesi Hong Kong, tropikal ikliminden gelişmiş turizm ağına, sanayi faaliyetlerinden yaşam şartlarına dünyada dikkat çeken yerlerden biri. Çeşit çeşit ana yemekleri ve sokaklarına taşan lezzetlerle Hong Kong’da ne yenir, ne içilir öğrenmeden gezinizin planlarını yapmayın. Uzun yıllar İngiliz sömürgesi altında varlığını sürdüren bölge, farklı kültürleri harmanlayıp yarattığı mutfak … Devamını oku…

Urumçi’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Enfes Tat

Urumçi'de ne yenir? Ne içilir?

Uygur mutfağının hemen her lezzetine tanıklık edeceğiniz Urumçi’de, lezzetli bir yolculuk sizleri bekliyor. Urumçi’de ne yenir, ne içilir başlıklı yazımızda şehirde mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz? Kentin hemen her restoranında bölgenin gelenekselleşmiş lezzetlerini tadabileceğiniz gibi, dünyaca ünlü restoranlara da rastlamanız mümkün… #1 Urumçi’de Ne Yenir ? Listenin ilk sırasında; 1- Suykaş … Devamını oku…

Çin’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 20 Muhteşem Lezzet

Çinde ne yenir? Ne içilir?

Uzak Doğu’nun en kalabalık ülkesi olan Çin, birçok farklı lezzetiyle ilgi çekici bir mutfağa sahip. Çin’de ne yenir , ne içilir isimli yazımızda Orta Asya’nın en köklü mutfağını sizler için derledik. Dilerseniz yazımıza geçelim. Damak tadınızı yeni lezzetlerle tanıştırmak istiyorsanız ve farklı tatlara açıksanız kesinlikle bu mutfağa bayılacaksınız. #1 Çin’de Ne Yenir ? Listenin ilk sırasında; … Devamını oku…

Urumçi’de Gezilecek 6 Yer | Detaylı Anlatım

Urumçi Gezilecek Yerler

Çin’in kuzeybatı şehirlerinden biri de Urumçi.. 2.5 milyon nüfuslu kent, aynı zamanda Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin başkenti. Urumçi gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik.. Çin’in batıya açılan en önemli güzergahlarından biri olarak gösterilen şehir, demir yolu taşımacılığında da önemli bir geçit olma özelliği taşıyor. Şehirde yer alan parklar, bahçeler ve müzeler … Devamını oku…

Hong Kong Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 20 Yer

hong kong

Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı özel yönetim bölgesi Hong Kong, çok sesli toplumu ve gelişmiş yaşam şartlarıyla dünyanın gözlerini diktiği yerlerin başında geliyor.

Hong Kong gezilecek yerler açısından upuzun bir liste hazırlamanız gereken, dopdolu ve hafızanızda yer edecek bir yer. Uzun yıllar İngiltere sömürgesi altında kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan bölgede, ağırladığı kültürlerin ve yaşam şekillerinin izleri görülüyor.

Asya’nın en büyük pazarı, limanı, endüstri ve turizm merkezi olan bölge, yorucu olmayan tropikal iklimiyle de gezginlerin ilgisini çekiyor.

#1 Hong Kong Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Victoria Tepesi

Victoria Tepesi

Hong Kong’un ilham verici manzarasını izlemek için gidebileceğiniz en güzel yer olan Victoria Tepesi’ne Peak tramvayıyla çıkabiliyorsunuz. Adanın en yüksek tepesi kabul edilen 554 metre yüksekliğindeki Victoria’da muhteşem fotoğraf kareleri yakalayacaksınız.

Tepede yer alan Peak Kulesi’ni de ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Kule içindeki teraslardan manzarayı izlemeye devam edebilir ve katlardaki farklı etkinliklere katılabilirsiniz.

2- Tian Tan Buddha

Tian Tan Buddha

34 metre yüksekliğindeki Tian Tan Buddha (Büyük Buda) Heykeli,  dünyanın en büyük bronz buda heykeli kabul ediliyor. Yapımının yaklaşık 12 yılı bulduğu heykeli bir rahip eşliğinde ziyaret edebiliyorsunuz. Ancak ziyaret saatlerinin 10.00-17.30 arasında sınırlı olduğunu unutmayın.

3- Wong Tai Sin Tapınağı

Wong Tai Sin Tapınağı

Falcıları ile ünlenmiş tapınak, şehirde Taoist usule uygun nikah kıyan tek ibadet yeri. 1921 yılında yapılan Wong Tai Sin Tapınağı’nda Taoizm, Konfüçyizm ve Budizm dinlerinin etkileri aynı anda hissediliyor. Bu otantik havaya bürünmek için ziyaret etmek isterseniz 7.00-17.30 arasında gidebilirsiniz.

4- Man Mo Tapınağı

Man Mo Tapınağı

1848 yılında yapılan şehrin en eski tapınağı Man Mo, Edebiyat ve Savaş Tanrısı adına kutsanmış. Hong Kong İngiliz kolonisiyken Taoistler tarafından inşa edilen tapınak, şehirdeki mistik noktalardan biri. İçeriden dışarıya bile yayılan tütsü kokuları sizin de ortamın büyüsüne kapılmanızı sağlayacak.

5- Po Lin Manastırı

Po Lin Manastırı

1906 yılında 3 tane rahip tarafından kurulan Budist manastırı, şehirde ziyaret edilmesi gereken bir diğer nokta. Günümüzde halen ibadet yeri olarak kullanılan Po Lin Manastırı, ayrıca tahta bilezikleri ile de nam salmış. Ana tapınakta yer alan Buddha’nın geçmişi, bugünü ve geleceğini tasvir eden bronz heykeller, ziyaretçiler tarafından hayranlıkla izleniyor.

6- Kowloon Mescidi ve İslam Merkezi

Kowloon Mescidi ve İslam Merkezi

Şehirdeki ender Müslüman ibadet yerlerinden biri olan Kowloon Mescidi ve İslam Merkezi, çok sesli kültürün örneklerinden birini gösteriyor. Turunuz esnasında kendi kültürünüzden esintiler görmek isterseniz listenize ekleyebilirsiniz.

7- Avenue of Stars

Avenue of Stars

Dövüş sanatları ustası Bruce Lee gibi ünlü film yıldızlarının heykellerinin bulunduğu bir gezinti yolu olan Avenue of Starsı da listenize eklemeyi unutmayın. 2004 yılında açılan cadde, Hollywood’daki Şöhretler Kaldırımı’nı anımsatıyor. Oldukça uzun bir şerit olması nedeniyle insanların genellikle spor yapmak için kullandığını göreceksiniz.

8- Hong Kong Disneyland

Hong Kong Disneyland

2005 yılında açılan Disneyland, Çin’de açılan ilk Disney tesisi. Otel ve dinlenme noktalarının da bulunduğu alan, geleneksel ögelerden uzaklaşılmadan tasarlanmış. Geçtiğimiz yıllarda genişletilen parkta masal diyarlarından çizgi romanlara fantastik bir yolculuğa çıkabiliyorsunuz. Ziyaret etmek isterseniz haftanın her günü 10.30-20.00 arası gidebilirsiniz.

9- Hong Kong Park

Hong Kong Park

Parklarıyla ünlü bölgede, şehrin kalabalık ve gürültüsünden kaçabilecek pek çok yeşil park bulacaksınız. Hong Kong Park da adada yer alan bol ödüllü ve huzurlu parklardan biri. Her yıl milyonlarca kişiyi ağırlayan parkta; Görsel Sanatlar Merkezi, Çay Evi, Spor Merkezi ve Konservatuar gibi durak noktalarında zamanınızı değerli kılabilirsiniz. İngilizlere ait eski yapılarla da karşılaşacağınız park her gün 6.00-23.00 arası açık.

10- Kowloon Park

Kowloon Park

Sömürge döneminde İngilizlerin askeri bölge olarak kullandıkları alan, 1970 yılından itibaren park olarak hizmet vermeye başlamış. Şehirdeki büyüleyici yeşil alanlardan biri olan Kowloon Park’ı sabahın ilk saatlerinden gece yarısına kadar keşfetme şansınız var.

11- Ocean Park

Ocean Park

Farklı farklı temaların birleşimiyle oluşmuş Ocean Park, eğlence alanları dışında bir panda sergisi ve denizanası akvaryumuna ev sahipliği yapıyor. Güneydoğu Asya’nın en büyük su parkı olduğu düşünülen park, Forbes dergisine göre de “Dünyanın En Popüler Parkları” sıralamasında 7. sırada yer alıyor. Binlerce balık türüyle tanışacağınız parka her gün 10.00-18.00 saatleri arasında gidebilirsiniz.

12- Cat Street

Cat Street

Günümüzde antika eşyaların satıldığı sokak, şehrin en önemli caddelerinin başında geliyor. Çevrenizde daha çok turist göreceğiniz Cat Street’te antikayla çok ilgilenmiyorsanız bile iyi vakit geçirebilirsiniz ve bavulunuza depolayacak anılar bulabilirsiniz.

13- Nathan Caddesi

Nathan Caddesi

Altın Mil (The Golden Mile) adıyla da bilinen cadde, şehrin en hareketli ve eski caddesi. Yol boyunca rengârenk ışıklarla süslenmiş onlarca mağaza, kafe ve restoran bulabilirsiniz. Şehrin yaşadığını hissetmenizi sağlayacak Nathan Caddesi, kısa bir turla keşfedilmeyi hak ediyor.

14- Ladies Market

Ladies Market

Hong Kong’da belirli günlerde kurulan pazarlardan en gözde olanı Ladies Market diyebiliriz. Her yaştan kadına hitap eden kıyafet, takı, günlük eşya bulabileceğiniz pazar alanına yaklaşık 100 kadar tezgah kuruluyor. İki bölümden oluşan pazarın çeşit açısından zenginliğini görünce şaşıracaksınız.

15- Saat Kulesi

Saat Kulesi

44 metre yüksekliğindeki Saat Kulesi, 1915 yılında günümüze ulaşmayan Kowloon İstasyonu’nun yer aldığı alana inşa edilmiş. Ulusal yapı ilan edilen kule, aynı zamanda Hong Kong’daki ayakta kalan en eski yapılardan biri.

16- Sky100

Sky100

Uluslararası Ticaret Merkezi’nin 100. katında bulunan bir gözlem yeri olan Sky100, 393 metre yüksekliğiyle şehrin en yüksek kulesi unvanını taşıyor. Tüm şehri, teleskoplarla panoramik açıdan görmenizi sağlayacak kuleye yüksek hızdaki asansörler yardımıyla çıkabiliyorsunuz. Kuleye çıkmak için istediğiniz günü seçip 10.00-21.00 arasında gidebilirsiniz.

17- Madame Tussauds Müzesi

Madame Tussauds Müzesi

Dünyanın hemen hemen her şehrinde yerini almış Madame Tussauds Müzesi’nin bir kolu da Hong Kong’da kurulmuş. Ünlü simaların balmumu heykellerinin sergilendiği müzede, 100’den fazla eser bulunuyor.

Peak Kulesi’nin bir katına açılmış müzeyi, her gün 10.00-22-00 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz.

18- Hong Kong Tarih Müzesi

Hong Kong Tarih Müzesi

Şehrin uzun tarihine yakışır büyüklükteki Tarih Müzesi, gününüzün büyük bir kısmını geçirebileceğiniz etkili ve öğretici bir yer. Kültürel, etnografik ve arkeolojik anlamda eserlerin sergilendiği müzede şehrin 6 bin yıllık tarihini görebilirsiniz. Salı günleri dışında hafta içi 10.00-18.00 saatleri arası açıkken hafta sonu ise bu saat 19.00’a kadar uzayabiliyor.

19- Hong Kong Uzay Müzesi

Hong Kong Uzay Müzesi

Astronomi ve uzayla ilgili geniş bir koleksiyona sahip Uzay Müzesi; Uzay Bilim ve Astronomi Salonu olarak iki tematik sergi salonundan oluşuyor.  Eğlenceli ve eğitsel yöntemlerle bilgi paylaşımı yapan müzeyi salı günleri dışında 10.00-21.00 arası ziyaret edebilirsiniz. Eğer hafta sonu planınıza eklediyseniz biraz daha geç gitmenizde fayda var.

20- Repulse Koyu

Repulse Koyu

Deniz turizminin çok gelişmemiş olması adada deniz keyfi yapmanıza engel değil. Eğer uygun mevsimlerde gidiyorsanız, Repulse Koyu’nda güzel bir gün geçirebilirsiniz. Şehirdeki en popüler koy olmasını nedeniyle çevresinde yer alan otel, restoran ve kafe tarzı yerlerin biraz pahalı olduğunu bilmenizde fayda var.

Hong Kong gezilecek yerler yazımız ile ilgili yorum ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Fotoğraflarıyla Birlikte Makao Gezilecek 10 Yer

1999’a kadar Portekiz yönetimi altında olan Makao, Çin’in özel idari bölgesi ve popüler bir turist merkezidir. Şimdi, Makao gezilecek yerler listemizde turistlerin ilgisini çeken noktalara birlikte bakalım. Adını Çinli A Ma Goa’dan alan Makao, subtropik bir iklime sahip. Denizin serinletici rüzgârı hayatı biraz daha kolaylaştırıyor. Eskiden burada Portekizliler yaşarmış. 1550’li yıllarda buraya gelen Portekiz, aynı … Devamını oku…

Bizi Takip Edin