Bütün Detaylarıyla Nice Gezilecek Yerler Listesi | 25 Durak

Nice nerede? & Hangi ülkede? Nice Fransa’nın Alpes Maritimes bölgesinin başkenti olarak kabul edilmektedir ve Fransa’nın en kalabalık 7. şehri konumunda bulunmaktadır. Fransız Rivierası’ndaki Nice, Fransa’nın Akdeniz kıyısındaki en büyük 2. şehridir. Nice, İtalya ve Fransa sınırından 30 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Nice hakkında; Muhteşem Fransız Rivierası’nda yer alan, Güney Fransa’nın bu popüler şehri, Côte d’Azur’daki muhteşem kasabaları gezmek için kullanabileceğiniz muhteşem bir üstür. Bununla birlikte şehrin kendine özgü bir cazibesi de bulunmaktadır.

350.000 nüfusa sahip Nice, bolca yaşam isteyen ancak büyük metropollerin bunaltıcı havasından da uzak kalmayı düşünenler için harika destinasyonlardan biridir. Şehrin takma adı ‘Nice la Bella’dır ve İngilizcede “Nice the Beautiful” olarak adlandırılmaktadır. Nice la Bella, 1912 senesinde Menica Rondelly tarafından yazılmış olan şehri resmi olmayan marşının da adıdır. Nice, özellikle Fransız Rivierası’nı gezenlerin mutlaka görmesi gereken güzel duraklardan biridir.

Nice’nin geçmişi MÖ 350 yılına kadar uzanmaktadır ve Foça’da yaşayan bir kavmin yeni yerler keşfetmek amacıyla yolu koyulmasıyla keşfedilmiştir. Liguryalılarla çarpışan bu kavim, zaferin ardından şehri Zafer Tanrıçası Nike’ye adamıştır. Şehir 1861 yılında İtalyanlardan tamamen koparılmış ve günümüze değin bir Fransız şehri olmuştur.

Ortalama gezi süresi; Nice’de yaşanacak çok şey ve keşfedilecek birçok nokta bulunuyor. Bu nedenle şehrin bütün önemli noktalarını kapsayacak şekilde bir Nice gezi planı için ortalama 3 gününüzü ayırmanız gerekiyor. Eğer gezinize günübirlik gezileri de ekleyecekseniz 5 günlük bir plan yapmanız gerekecektir.

Nice pahalı mı? Nice çok büyük bir şehir olmasının yanı sıra, plajlardan birkaç blok ötede konaklamayı tercih etmeniz durumunda, turistler için bu civardaki en ucuz şehirlerden biridir. Şehirde iyi bir bütçe-seyahat altyapısı bulunduğundan, sırt çantalı gezginler bile kısa süreli seyahatlerinde Nice’de rahat bir şekilde uygun fiyatlı konaklama ve yeme içme seçeneklerini keşfedebilir. Tabi bu bahsettiğimiz uygunluğun diğer Avrupa şehirleriyle yapılan kıyaslama sonucu ortaya çıktığını tekrar belirtmek isteriz çünkü Türkiye ile kıyaslandığında Nice pahalı sayılabilecek bir şehir ve bu nedenle gene de paranızı ekonomik bir şekilde kullanmanız sürprizlerle karşılaşmamanız açısından önemlidir.

Nice nasıl bir şehir? Güvenli mi? Nice ziyaret etmek için en güvenli şehirlerden biridir. Bununla birlikte güvenliğinizi sağlamak bir noktada sizin elinizdedir. Bu nedenle özellikle yankesicilik olaylarına dikkat etmeli ve bilhassa akşam saatlerinde eşyalarınıza her zaman dikkat etmelisiniz.

Nice’yi ziyaret için en iyi zaman; Muhteşem bir Akdeniz konumuna sahip olan Nice, özellikle önemli bir yaz destinasyonu olarak biliniyor. Mayıs ile Eylül ayları arasında gelerek Nice’nin plajlarının tadını çıkarabilirsiniz. Bununla birlikte Nice’nin ılıman ikliminin keyfini sürmek isteyenler kış aylarını da tercih edebilir. Sonuç olarak Nice’yi ziyaret etmek için her zaman en iyi zamandır.

Yardımcı uygulamalar;

-Gezi için; 

  • Nice Travel Guide (Çevrimdışı olarak kullanabileceğiniz keyifli bir gezi rehberi) – Android / IOS
  • Too Good To Go (gün sonunda uygun fiyata yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz bir uygulama) – Android / IOS
  • The Fork (Restoranlardan rezervasyon yapmanızı sağlayan bir uygulama) – Android / IOS
  • Xe Currency Converter (Para birimlerini birbirine dönüştürmenizi sağlar) – Android / IOS
  • Flush (Umumi tuvalet bulmanızı sağlar) – Android / IOS

-Ulaşım için;

  • Velobleu (Bisiklet kiralama hizmeti sunan bir uygulama) – Android / IOS
  • Moovit (yerel ve bölgesel otobüslerle ilgili bilgileri içerir) – Android / IOS
  • Nice Ticket (Otobüs ve tramvay bileti almanızı sağlar) – Android / IOS

Şehir içi ulaşım; Nice, bisiklete binmek için ideal şehirlerden biridir ve bunun için değerlendirebileceğiniz çeşitli firmalar bulunuyor. Şehir içindeki ulaşım koşulları ve seçenekleri hakkında detaylı bilgi edinmek için Nice ulaşım rehberi yazımızı inceleyebilirsiniz.

Tasarruf kartları; Nice’deki görülmesi gereken yerler ve yapılması gereken şeyler için bütçenizi rahatlatmak istiyorsanız değerlendirebileceğiniz bazı indirim kartları bulunuyor:

  • 2 günlük müze kartı: Nice’de bulunan bütün belediye müzelerine 48 saatlik giriş olanağı sağlayan bu “Pass Musees de Nice” için 15€ ücret ödemeniz gerekiyor. Bu ücret kulağa yüksek gelse de Nice’deki müzeler için geniş zaman ayırmak isteyenlere büyük bir ekonomik avantaj sağlamaktadır. Kart aynı zamanda 18 yaş altındaki ziyaretçiler için ücretsizdir.
  • French Riviera Pass: 24, 48 ve 72 saatlik seçenekleri bulunan karta, 26€’dan başlayan ücretlerle sahip olabilirsiniz. Kartla birlikte Nice’de görülmesi gereken yerler arasında bulunan birçok noktaya bir defalık giriş hakkına sahip oluyor. Kartla ilgili bütün detaylar için French Riviera Pass resmi web sitesini inceleyebilirsiniz.

Nice-İstanbul arası zaman farkı; Nice İstanbul’dan 1 saat geride bulunmaktadır. Yani İstanbul’da saat 20.30 iken Nice’de saatler 19.30’u göstermektedir.

Nice’de ne yenir? Ne içilir? Nice Fransız mutfağına katkısı çok olan bir yer ve Nice’de denemeden ayrılmamanız gereken bazı lezzetler bulunuyor. Salade niçoise başlamak için bariz olanlardan bir tanesidir. Daha sonra nohutlu bir sokak yemeği olan socca ve dünyaya bu bölgeden yayılmış olan ratatouille kaçırılmaması gereken lezzetler arasında bulunuyor.

Şehirdeki bütün yeme içme imkanları hakkında bilgi sahibi olmak için Nice yeme içme rehberi yazımızı incelemenizi öneriyoruz.

Restoran bahşiş oranları; Nice’de restoranlarda bahşiş verme gibi bir zorunluluğunuz bulunmuyor. Bununla birlikte yemeğinizden ve aldığınız hizmetten memnun kalmanız durumunda hesabın %5-10’u arası bir bahşiş bırakmanız hoş karşılanacaktır. Eğer yemekten gerçekten memnun kaldıysanız ve aynı restorana tekrar gelmeyi planlıyorsanız, personelin sizi daha da sevmesi için bahşiş oranı bir tık yukarı çıkarabilirsiniz 🙂

Nice’nin en ünlüleri; Nice’nin en ünlü turistik yerleri arasında Marc Chagall Müzesi, Vieux Nice ve Castle Hill of Nice ilk sıralarda yer almaktadır.

Nice gezi önerisi; Nice Avrupa’ya göre daha ucuz olsa da pahalı bir şehir ve bu nedenle bir restorana girmeden önce menüyü ve fiyatları incelemeniz faydalı olacaktır. Özellikle içecek fiyatları restoranlarda çok fahiş olabildiğinden buna dikkat etmenizi öneriyoruz.

Fransızlar milliyetçi bir toplum ancak Nice bu genellemenin dışında kalan, Fransızlar kadar farklı milletlerden insanların da olduğu kozmopolit bir yer. Bu da burada illa Fransızca konuşacağınız anlamına gelmiyor. Nice’de herhangi bir dilden konuşan insanlarla karşılaşabilir ve yardımlaşabilirsiniz.

Nice Gezilecek Yerler Videosu

Nice Gezilecek Yerler

-Simgesel Yapılar

1. Cimiez Meryem Ana Manastırı

Cimiez Manastırı

Burası neresi? Matisse Müzesi’ne yakın bir konumda bulunan Monastère Notre-Dame-de-Cimiez, Nice’nin önemli semtlerinden şık Cimiez Mahallesi’ndedir. Manastır, Cemenelum antik kalıntılarının hemen üzerinde yer almaktadır. Manastırın altında Roma hamamlarının ve amfi tiyatronun kalıntıları bulunmaktadır.

Manastır 800’lü yıllarda Benediktinler tarafından kurulmuştur. Gotik manastır binalarındaki etkileyici ve zarif freskler 1500’lü yıllardan kalmadır ve binaların bir kısmı da bu dönemde inşa edilmiştir. Manastır 17. yüzyılda ise genişletilmiştir.

Neden gitmeliyim? Çoğu ziyaretçi için manastır binalarından ziyade Cimiez Manastır Bahçeleri manastırın en etkileyici kısmıdır. Ziyaretçiler çiçek tarhlarını, geometrik desenli çimleri, pergolaları ve şehrin inanılmaz manzarasını sunan terası görmek için bu tırmanışı gerçekleştirmektedir. Bahçeler Cote d’Azur’daki en eski bahçelerden biridir ve 1546 keşişler için planlanmıştır.

  • Adres: Place Jean-Paul II Pape, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 (0)4 93 81 08 08
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cumartesi 10.00-18.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi

2. Otel Negresco

Otel Negresco

Burası neresi? Bu tarihi otel binası, Promenade des Anglais üzerinde bulunmaktadır ve 100 yılı aşkın tarihiyle Nice’nin en önemli simgesel yapıları arasında bulunmaktadır. Otelin açılış tarihi 1913’tür. Görkemli süitlere sahip otelin odaları, pırıl pırıl denize bakan odalarıyla insanın içini huzurla doldurmaktadır.

Neden gitmeliyim? Dilerseniz ve bütçeniz uygunsa bu otelde odalardan birinde konaklayabilirsiniz. Otelin barında yapılan muhteşem kokteylleri deneyimlemek için ise otelde konaklama gibi bir zorunluluğunuz bulunmuyor.

  • Adres: 37 Prom. des Anglais, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 93 16 64 00
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz olarak görülebilir
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Tarihi Yerler

Fransa’nın önemli sahil şehirlerinden biri olan Nice, çok köklü bir geçmişe sahiptir ve Nice’de görülebilecek pek çok tarihi nokta bulunmaktadır. Şehirdeki tarihi durakları keşfetmek ve tarih dolu bir Nice gezi planı oluşturmak isteyenlere Nice tarihi yerler listemizi incelemelerini öneriyoruz.

-Meydanlar, Caddeler, Yürüyüş Alanları

3. Vieux Nice

Vieux Nice

Burası neresi? Şehrin 1700’lü yıllardan bu pek değişmeyen en eski noktalarından biri olan Vieux Nice, günümüzde en önemli turistik yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Nice’nin bu eski kent bölgesi, 16. yüzyıldan kalma pişmiş toprak binalarından ve dar sokaklarından masmavi Akdeniz’in desteklediği palmiye ağaçlarına kadar adeta bir tablo gibi görülmektedir.

Neden gitmeliyim? Bölgede bulunan pek çok alışveriş noktası, kafe, restoran ve bar ziyaretçilerin hoşça vakit geçirmesine olanak tanıyor. Gerek mimarisi gerek atmosferi burasını Nice’nin çok cazip noktalarından biri haline getirmektedir.

Ne yapılır? Eski Nice’ye gelerek Cours Saleya’daki renkli ve muhteşem kokan güller koklayabilir, Eski Nice Limanı’nda dolaşabilirsiniz. Bu esnada bir külah Fenocchio dondurması almayı da ihmal etmeyin. Palais Lascaris’i keşfetmek iste Eski Nice’de mutlaka yapılması gereken şeyler arasında bulunuyor. Mattise Evi de burada görülmesi gereken noktalar arasında bulunmaktadır. Nice Opera Binası ise heybetiyle dikkat çekiyor. Dini yapıları incelemekten hoşlananlar için ise Cathédrale Sainte-Réparate kesinlikle görülmeye değer.

4. Place Rossetti

Place Rossetti

Burası neresi? Şehrin önemli meydanlarından biri olan Place Rossetti günün geç saatlerine kadar ziyaretçilerine hoşça vakit geçirme imkanı sunan bir alan. Burası Eski Şehir’in tam göbeğinde yer almaktadır ve oldukça önemli bir cazibe merkezidir. Eğer akşam günün yorgunluğunuzu atmak isterseniz otelinizden çıkarak bu meydana gelebilir ve sevdiklerinizle akşamın tadını çıkarabilirsiniz.

Meydanda bulunan Sainte Réparate de Nice Katedrali, 17. yüzyıldan beri meydanın hakimidir ve 1906 yılında Ulusal Anıt Statüsünü kazanmıştır. Koruma altındaki bar ve restoran terasları da ziyaretçilerin daha keyifli zamanlar geçirebilmesi için çaba göstermektedir.

Neden gitmeliyim? Gerçek bir buluşma noktası olan Place Rossetti’deki kafeler ve diğer mekanlar burasını turistler için oldukça cezbedici bir yer haline getirmektedir. Fenocchio ise 55 yılı aşkın bir süredir orijinal dondurma aşıklarının tatmak için uğradığı yerlerden biridir. Ayrıca bölgedeki manzaralar ve binaların manzaralarını seyretmenin yanı sıra insanları izlemek de başlı başına keyif doludur.

5. Massena Meydanı

Burası neresi? Şehrin bir diğer önemli ve turistik meydanı olan Massena Meydanı, etrafını çevreleyen Neo-klasik tarzdaki binalarıyla ziyaretçilerin oldukça ilgisini çeken yerlerin başında geliyor. İlk olarak 1840 yılında yapılan meydan, 2007 yılında kapsamlı bir şekilde yenilenmiştir.

Meydan, Katalan sanatçı Jaume Plensa tarafından yapılan heykeller sayesinde büyük bir üne kavuşmuştur. Bu heykel grubu 12 metre yüksekliğindeki 7 insan heykelinden oluşmaktadır ve bunlar 7 kıtayı temsil etmektedir.

Neden gitmeliyim? Massena Meydanı, Nice şehrinin en önemli ve kalabalık meydanlarından biri olarak kabul edildiği için Nice’nin meşhur yerleri arasında bulunmaktadır ve şehre gelenler tarafından görülmesi gereken bir noktadır.

6. Promenade des Anglais

Promenade des Anglais

Burası neresi? İngiliz gurbetçilerden dolayı İngiliz Yolu olarak da bilinen bu sahil caddesi şehrin en ünlü noktalarının başında geliyor. Caddenin kenarında bulunan oteller, kafeler ve restoranları ziyaretçilere hizmet ediyor. Dileyen misafirler yolun diğer tarafındaki denizin tadını çıkarabiliyor. Şehrin en önemli cazibe merkezleri arasında bulunan bu yürüyüş yolu toplamda 7 kilometre uzunluğunda bulunmaktadır.

Caddenin adı halk arasında Balo olarak geçmektedir ve adını 18. yüzyılda bölgesel iklimin faydalarından yararlanmak için gelen İngiliz aristokratlardan almıştır. İlk geldiklerinde pek düzenli olmayan kıyı İngilizler tarafından düzenlenmiştir.

Neden gitmeliyim? Günümüzde İngiliz Yolu sadece yürüyüş için değil, spor yapmak için de Nice’nin en popüler yerleri arasında bulunuyor. Yol boyunca uzanan bisiklet yolunda bisiklet sürenler, paten yapanlar ve koşucular bölgede sıklıkla görülmektedir. Burada aynı zamanda resim yapan yerel sanatçıları da görmek mümkün olmaktadır.

7. Place Garibaldi

Place Garibaldi

Burası neresi? Place Garibaldi, Nice’nin en büyük meydanlarından biri olması nedeniyle şehre gelenlerin gözünden kaçmayacak duraklardandır. Meydan 18. yüzyılın sonlarında tasarlanmıştır ve genel olarak Barok mimarinin etkisi gözlenmektedir. Meydan ünlü bir Nice sakini olan İtalyan Özgürlük Savaşçısı Garibaldi’nin heykeline ev sahipliği yapmaktadır ve ismini de buradan almaktadır.

Neden gitmeliyim? Meydan birçok restoran ve kafe gibi yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu da Garibaldi Meydanı’nı turistler için tam bir cazibe merkezi haline getirmektedir.

Ne yapılır? Garibaldi Meydanı’na çok yakın bir konumda olan MAMAC adlı Nice Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi mutlaka görülmelidir. Ayrıca Nice’nin en gözde semtlerinden biri olan Le Petit Marais Garibaldi Meydanı’na çok yakın konumda bulunmaktadır ve burası restoranları ve gece hayatıyla ün yapmıştır.

-Kiliseler, Katedraller

8. Nice Katedrali (Cathédrale Sainte-Réparate de Nice)

Nice Katedrali

Burası neresi? Vieille Ville’de bulunan bu dini yapının desenli kubbesi en çekici noktasıdır ve bunun dışında genel olarak gösterişten uzak bir durumda olduğunu söyleyebiliriz. Öndeki meydana gelen sıradan bir ziyaretçi bu kiliseden haberdar olamayabilir ve bu nedenle buraya gelirken meydan hakkında bilgi sahibi olmanız faydalı olacaktır.

Katedralde Barok mimari unsurları göze çarpmaktadır. Bu hem iç mekan hem de dış cephe için geçerli bir durumdur. Katedralin inşasına 1650 senesinde başlanmış ve 1699 senesinde tamamlanmıştır. Barok tarzdaki bu kilise Nice’nin koruyucu azizine adanmıştır. Bu aziz efsaneye göre 3. yüzyılda inançları uğruna şehit düşmüş olan Reparate’dir.

Katedralin 39 metre yüksekliğindeki kubbesi, ana salonu olan orta kısmı örtmektedir. Ana salonda 1901 senesinde satın alınmış olan kilisenin orgu da bulunmaktadır. Katedral 1909 senesinde “Tarihi Anıt” statüsüne kavuşmuştur ve 400 yılı aşkın bir süredir

Neden gitmeliyim? Nice Katedral, Nice’nin görülmesi gereken yerleri arasında kültürel ve tarihi değere sahip çok önemli simgesel bir yapıdır. Aynı zamanda katedral içinde gerçekleştirilen çeşitli konserler de ziyaretinizin daha anlamlı olmasını sağlayacaktır.

  • Adres: 3 Pl. Rossetti, 06300 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 93 92 01 35
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 09.00-18.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

9. Aziz Nicholas Rus Katedrali

aziz nicholas rus ortodoks kilisesi

Burası neresi? Geçmişi 1912 yılına uzanan Cathédrale Ortodoks Russe Saint-Nicolas, Çar Nicholas tarafından inşa edilmiştir ve Rusya dışında görebileceğiniz en güzel Ortodoks kiliselerinden biridir. Moskova tarzında tasarlanan katedralin iç kısmı oldukça zengin bir şekilde dekore edilmiştir.

Katedral günümüzde ibadet yeri olarak kullanılmaktadır ve ziyaretçiler bazı kurallara göre kabul edilmektedir. Erkekler için gömlek giyilmesi zorunludur ve kadınların ise mini etek ya da şort gibi kıyafetler giymelerine müsaade edilmez.

Neden gitmeliyim? Bazı yenileme çalışmaları nedeniyle kapatılan katedral, 19 Aralık 2015 senesinde ziyarete açılan katedral, dini yapıları görmek isteyenler için Nice kiliseleri içinde kesinlikle zaman ayrılması gereken duraklardan biridir.

  • Adres: 2-16 Av. de Verdun, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 97 13 20 00
  • Ziyaret saatleri: Pazar günleri dışında her gün 09.00-18.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Parklar, Bahçeler

10. Parc de Chateau

Parc de Chateau

Burası neresi? Deniz kenarında, liman ve Eski Nice arasında özel bir konumda bulunan bu tepelik park, 19.3 hektarlık bir alanda bulunmaktadır. Burası hem Nice halkının hem de şehre gelen turistlerin gözde parklarından biridir.

Tepelik alanda bin yıl boyunca burayı işgal eden bir kale bulunmaktaydı ancak şu anda sadece izleri kalmıştır. Yine de Nice’nin kurulduğu yerin burası olduğu düşünülmektedir. Bu güzel park alanı aynı zamanca “Castle Hill” olarak da bilinmektedir.

Neden gitmeliyim? Asansör ya da merdivenlerle çıkabileceğiniz bu tepelik alandaki park, Nice’nin en güzel manzaralarını yakalamak isteyenlerin mutlaka Nice gezilecek yerler listesine dahil etmesi gereken yerlerden biri. Buraya gelerek 92 metre yükseklikten Nice’ye hakim manzaranın keyfini de sürebilirsiniz. Parkta bulunan çocuk oyun alanları da burayı cazip kılan önemli şeyler arasında bulunuyor.

  • Adres: 06300 Nice, Fransa
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.30-20.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

11. Parc Phoenix

Parc Phoenix

Burası neresi? Parc Phoenix, Nice Asya Sanatları Müzesi’ne ve Snack Cote Jardin adında açık teraslı bir restorana ev sahipliği yapan 7 hektarlık bir alana sahip bir botanik bahçesidir. Park içinde 6 farklı tropik iklimi barındıran Avrupa‘nın en büyük seralarından biri bulunmaktadır. Parkı ziyaret edenler 2.50 civarında farklı bitki türünü görebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Toplamda Phoenix içinde 20’den fazla tematik bahçe bulunmaktadır ve kanguru gibi birçok egzotik hayvanla karşılaşmanıza olanak tanır. Çocuklar için adeta bir cennet olan parkın içinde aynı zamanda devasa bir çocuk parkı da bulunmaktadır.

  • Adres: 405 Prom. des Anglais, 06200 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 92 29 77 00
  • Ziyaret saatleri: 09.30-19.30
  • Giriş ücreti: Normal 5,20€, 12-18 yaş arası 3€, 11 yaş altı ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

12. Jardin Albert 1er

jardin albert 1er

Burası neresi? Dinlenmek ve keyifli yürüyüşler yapmak için gidebileceğiniz bu park, gölgeli ağaçlara, geniş çimenlik alanlara, fıskiyelere ve mis kokulu güllere sahiptir. Küçük çocuklu aileler için Nice’nin meşhur turistik yerleri arasında bulunan park içinde oyun alanlarının yanı sıra nostaljik atlı karınca da bulunuyor. Bahçenin mazisi ise 1852 yılına kadar uzanmaktadır.

Park içinde aynı zamanda Theatre de Verdure isimli hoş bir açık hava tiyatrosu da yer almaktadır ve çam ağaçlarıyla çevrelenmiştir. İlkbahar ve yaz aylarında bu açık hava mekanında rock festivalleri gerçekleştirilmekte ve popüler rock grupları burada konserler vermektedir. Tiyatronun açılışı 1946 senesinde gerçekleşmiştir.

Neden gitmeliyim? Huzurlu zamanlar geçirmek istiyorsanız Nice gezilecek yerler listenize bu güzel park alanını mutlaka eklemeniz gerektiğini belirtelim.

  • Adres: 2-16 Av. de Verdun, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 97 13 20 00
  • Ziyaret saatleri: Her gün 07.00-23.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Müzeler

13. Massena Müzesi (Villa Massena Musee)

Massena Müzesi

Burası neresi? Daha önceleri Napolyon’un göz generallerinden biri olan Mareşal Massena’nın torunu Prince Victor d’Essling’in yazlık evi olarak yapılan binada hizmet veren müze, Nice’nin geçmişine dair önemli eserlerin incelenebileceği bir nokta.

Massena Müzesi’nin bulunduğu müze, 19. yüzyıldan kalma son lük villalardan birinde bulunmaktadır. Müzenin açılışı 1921 senesinde gerçekleşmiştir. Birkaç yıllık bir restorasyon çalışmasının ardından 1 Mart 2008 senesinde yenilenmiş bir şekilde açılmıştır.

Müzenin yeni düzeni 1800 metrekarelik bir kalıcı sergi alanına sahiptir. Müzenin birinci ve ikinci katında 1792 ile 1939 yılları arasında tarihlenen Nice tarihi kronolojik bir şekilde ele alınmaktadır. Bu kısım tematik bir yaklaşımla düzenlenmiştir. Müzenin üçüncü katı ise Nice ve Fransa’nın tarihi hakkında kapsamlı belgenin bulunduğu Cessole Kütüphanesi’ne ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Nice’nin ve bölgenin tarihi ile Napolyon’un önemli hatıralarını barındıran Villa Massena, Nice’nin tarihi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için etkileyici bir fırsattır.

  • Adres: 65 Rue de France, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 93 91 19 10
  • Ziyaret saatleri: Salı günleri hariç her gün 10.00-18.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

14. Çağdaş Sanatlar Müzesi (MAMAC)

Çağdaş Sanatlar Müzesi

Burası neresi? 1950’li yılların Avrupa ve Amerikan avangart çalışmalarına odaklanan müzede aynı zamanda Nice’nin yeni dönem sanatçılarının eserlerini görmeniz de mümkün olabilmektedir. Açılımı Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain olan müzenin koleksiyonunda 20. ve 21. yüzyıla ait 300 sanatçının elinden çıkmış 1300 civarında eser bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Klein, Arman, Ben, Keith Harring, Nikki de Saint-Phalle, Gilbert & George, Roy Lichtenstein, Andy Warhol gibi pek çok önemli sanatçının eserin ev sahipliği yapan, etkileyici mimarisi ve içindeki devasa koleksiyonuyla bulunan bu çarpıcı müze, sanat seven ziyaretçiler için vazgeçilmez duraklardan biridir.

Ne yapılır? Müzeyi ziyaret etmekle yetinmeyip teras kısmına da çıkmanızı öneriyoruz. Buradan Nice ve tepelik kısımların muhteşem manzaralarını görebilirsiniz.

  • Adres: Place Yves Klein, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 97 13 42 01
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 10.00-18.00
  • Giriş ücreti: Normal 10€, Toplu 8€, 18 yaş altı ve öğrenciler ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

15. Matisse Müzesi (Musee Matisse)

Matisse Müzesi

Burası neresi? Matisse Müzesi, Nice’de Fransız ressam ve heykeltıraş olan Henri Matisse’ye adanmış etkileyici bir sanat müzesidir. Burası dünyadaki en büyük Matisse koleksiyonlarından birine sahip olması nedeniyle Nice’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Matisse’yi ve sanat eserlerini çok iyi bir şekilde tanıtan müzede 68 resim, 200’den fazla çizim, 200 civarında baskı ve 57 önemli heykel bulunmaktadır. Müzede aynı zamanda Matisse’nin resmettiği 14 kitap ve sanatçıya ait çok önemli kişisel objeler de görülebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Bir zeytinlik içinde 17. yüzyıldan kalma bir köşkte sergilenen müzede ziyaretçiler pek çok yağı boya tablo, heykel, seramik ve sanatçı Matisse’nin pek çok eserini görme şansını yakalamaktadır. Müzede bulunan eserlerin büyük çoğunluğu Matisse’nin 1917 ile 1954 yılları arasında ortaya koyduğu eserlerin kendisi tarafından bağışlanmasıyla müzeye kazandırılmıştır.

  • Adres: 164 Av. des Arènes de Cimiez, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: (+33) (0)4 93 81 08 08
  • Ziyaret saatleri: 10.00-18.00
  • Giriş ücreti: Normal 10€, Toplu 8€, 18 yaş altı ücretsiz
  • Yol tarifi al >

16. Marc Chagall Ulusal Müzesi (Musee National Marc Chagall)

marc chagall müzesi

Burası neresi? Marc Chagall Ulusal Müzesi, sanatçının en önemli İncil eserlerini bir araya getirme isteğiyle yaratılmıştır. Kalıcı koleksiyon, halka açık en büyük Chagall koleksiyonu olma özelliğini taşımaktadır. Dini eserlerin sergilendiği müzede, 400’ün üzerinde resim, çizim ve pastel çalışma bulunmaktadır.

Müze, ziyaretçilerini Eski Ahit’in ilk iki kitabı olan Genesis ve Exodus’u gösteren on iki büyük tabloyu içeren ilk odayla karşılamaktadır. Daha küçük ve altıgen olan ikinci oda ise başka bir Eski Ahit kitabı olan beş beste yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Genellikle hayal dünyasını tablolarına yansıtan sanatçı Marc Chagall’ın eserlerini inceleyebileceğiniz müze ziyaretçilerine çok keyifli ve sanat dolu bir gezi imkanı sunuyor. Müzeye şehir merkezinden yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüş yaparak ulaşabiliyorsunuz.

  • Adres: Av. Dr Ménard, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 93 53 87 20
  • Ziyaret saatleri: Salı günleri hariç her gün 10.00-18.00
  • Giriş ücreti: Normal 8€, İndirimli 6€, Avrupa Birliği üyesi 26 yaş altı kişiler ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

17. Güzel Sanatlar Müzesi

Nice Güzel Sanatlar Müzesi

Burası neresi? Les Baumettes’te üniversite bölgesindeki Musée des Beaux-Arts, 16. ile 20. yüzyıllar arasında üretilmiş eserlerden oluşan muhteşem bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır. Koleksiyonda Fransız sanatçıların yanı sıra İtalyan ve Flaman sanatçıların elinden çıkan eserler de bulunmaktadır.

Müzenin en dikkat çeken eserleri arasında 17. ve 18. yüzyıla ait Fransız resimleri ile 19. yüzyıl tabloları ve heykelleri yer almaktadır. Müzeyi ziyaret ettiğinizde başta Jules Chéret, Fragonard, Jan Brueghel de Velours, Jean-Baptiste Carpeaux olmak üzere sanat tarihinin çok önemli sanatçılarının eserleri görülebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Fransız sanat tarihini daha yakından görmek ve muhteşem sanat eserlerini incelemek istiyorsanız Nice’de mutlaka görülmesi gereken yerler listenize bu etkileyici müzeyi kesinlikle dahil etmelisiniz.

  • Adres: 33 Av. des Baumettes, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 92 15 28 28
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 11.00-18.00
  • Giriş ücreti: 10€ (Bu bilet ile bütün belediye müze ve galerilerine 24 saatlik giriş hakkı kazanıyorsunuz)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

18. Musee du Palais Lascaris

Palais Lascaris

Burası neresi? Palais Laskaris tarihi bir anıt olmasının yanı sıra önemli bir müzedir. Bu etkileyici bina, 1648 tarihinde aristokrat bir aile olan Lascaris-Ventimiglia için inşa edilmiştir. 1960’lı yıllarda restore edilen yapı, daha sonra bir müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. Sahil’in hemen kuzeyinde, Eski Şehir bölgesinde bulunan bina, elverişli konumu ile oldukça önemli bir cazibe merkezidir.

Müzenin koleksiyonları arasında 17. ve 18. yüzyıldan dekoratif unsurlar, tablolar, heykeller ve bölgesel etnografik unsurlar yer almaktadır. Bunun yanı sıra Fransa’daki en büyük ikinci koleksiyon olan ve tarihin en önemlilerinden birini temsil eden Antoine Gautier vasiyeti gibi prestijli bir Avrupa bilimsel müzik enstrümanları koleksiyonuna da ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Eski Şehir’in kalbindeki bu muhteşem yapı, fresklerle süslenmiş anıtsal merdivenleri ve lüks şekilde dekore edilmiş salonları ile Nice’deki sivil Barok dönemin en dikkat çekici anıtlarından biridir.

  • Adres: 15 Rue Droite, 06300 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 93 62 72 40
  • Ziyaret saatleri: Salı günleri dışında her gün 10.00-18.00
  • Giriş ücreti: Normal 6€, 17 yaş altı ise ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Doğal Güzellikler

19. Boron Dağı (Mont Boron)

mont boron

Burası neresi? Nice’nin doğusunda bulunan bu ormanlık alan, Nice’ye gelenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Bu ormanlık alanda 11 kilometrelik yürüyüş parkuru ve piknik alanları başta olmak üzere güzel bir gün geçirmek için ihtiyacınız olan her şey bulunuyor. Alan yaklaşık 200 metre yükseklikte bulunmaktadır.

Mont Boron ormanlık alanında görülmeye değer en önemli şey ise, 16. yüzyıldan kalma Fort du Mont Alban‘dır. Burada Cap Ferrat’ın panoramik manzarasını seyredebilirsiniz. Buradan aynı zamanda Melekler Körfezi ve Villefranche Körfezi‘nin de muhteşem manzarasını görebilirsiniz. Burç yaz aylarında ziyaretçiler tarafından ziyaret edilebilmektedir.

Neden gitmeliyim? 33 no’lu belediye otobüsüne binerek ulaşabileceğiniz bu muhteşem doğal güzellik, Nice çevresindeki önemli noktaların panoramik manzaralarını sunması nedeniyle de çok önemli bir turistik cazibe merkezidir.

  • Adres: Chemin du Fort du Mont Alban, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 92 00 41 90
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

20. Marinieres Plajı (Plage des Marinières)

marinieres plajı

Burası neresi? Fransız Rivierası’nın en popüler plajlarından biri olan Marinieres Plajı, tembellik etmek ve denizin tadını çıkarmak için gidilebilecek en güzel yerlerden biridir. Villefranche-sur-Mer’de bulunan plaja Nice’den 15 dakikalık bir araba yolculuğu ile ulaşabilirsiniz.

Halka açık olan plaja rahat bir şekilde, ücret ödemeden girebilir ve keyfini sürebilirsiniz. Nice’deki plajlar genel olarak taşlı olmasına karşın bu plajda durum farklıdır ve kumlu olmasa da çok küçük taşlarını barındırmaktadır. Plajı güzel kılan şeylerden bir diğeri ise çevredeki bar ve restoranların oldukça kaliteli olmasıdır. Eğer yiyecek ve içeceğinizi yanınızda getirmediyseniz bu çok iyi olacaktır.

Neden gitmeliyim? Hem denize girmek hem de çevredeki bar ve restoranlarda keyifli zamanlar geçirmek için bu güzel plajı mutlaka listenize dahil etmelisiniz. Özellikle temiz suyu ile plajın sizi kendisine hayran bırakacağından eminiz.

  • Adres: Balo. des Marinières, 06230 Villefranche-sur-Mer, Fransa
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Nice Çevresinde Gezilecek Yerler

-Civar Köy ve Kasabalar

21. Cap Ferrat

cap ferrat

Burası neresi? Eski paralar için kullanılan bir kelime olan Cap Ferrat, aynı zamanda Nice’ye 20 dakika mesafede bulunan bir semttir. Burada yapılacak çok fazla eğlenceli şey bulunduğundan burası için özel bir gün planlamanız gerekmektedir. Bölge oldukça lükstür ve son yüzyılın Nice’de inşa edilmiş en sansasyonel malikaneleri burada gözlerinizi kamaştıracaktır. Cap Ferrat aynı zamanda Nice’nin doğu yakasındaki şirin plajlarına ulaşmanın da en kolay yoludur.

22. Antibes

antibes

Burası neresi? Nice’de ortamı değiştirmek isterseniz, güzel bir tatil beldesi olan Antibe’ye günübirlik bir gezi düzenleyebilirsiniz. Cannes ve Nice arasındaki Fransız Rivierası’nda bulunan alana, Nice’den 15 dakikadan daha kısa süren bir tren yolculuğuyla ulaşmak mümkün olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Antibes’te keşfedilecek çok şey var. Sahilde rahatlayabilir, limanın muhteşem yatlarına hayran kalabilir veya 16. yüzyıldan kalma antik bir liman olan Fort Carre’den panoramik manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.

Kaçırmayın! Bir zamanlar Picasso’nun yaşamış olduğu eski bir şatoda bulunan Picasso Müzesi’ni mutlaka ziyaret edin.

-Günübirlik Gezilebilecek Yerler

Nice, Fransız Rivierası’nın diğer kasabalarını keşfe çıkmak için oldukça ideal bir konumda bulunuyor ve Nice’de yapılacak en iyi şeylerden biri, günlük gezintilere çıkarak Nice’den ayrılmaktır. Nice’den günübirlik geziler trenle basit, otobüsle ucuz ancak yavaştır ve Güney Fransa bölgesinde o kadar çok harika yer var ki, günübirlik gezi planlarken çok kararsız kalabilirsiniz.

Nice’den günübirlik geziler için en iyi seçimlerin başında Cannes, Biot, Grasse, Antibes geliyor. Dileyen ziyaretçiler Nice’den Monaco’ya günübirlik gezi düzenleyerek farklı bir şehri de keşfetmeyi tercih edebilir.

Nice’deki Alışveriş Noktaları

-Pazarlar

23. Cours Saleya Pazarı

cours saleya pazarı

Burası neresi? Tarihi bölgede bulunan Cours Saleya, Eski Nice bölgesindeki en büyük yaya bölgesidir ve günümüzde hala cazibesini korumaktadır. Marche A La Brocante isimli bit pazarının yerini aldığı pazartesi günleri hariç her gün kurulan bu güzel pazarda, başta rengarenk çiçekler olmak üzere çeşitli taze ürünleri bulmanız mümkün.

Burada birçok satıcı sizi tavlamak için ücretsiz örnekler vermeyi teklif edebilir. Çiçek tezgahları pazarda en uzun süre açık kalan kısımlardır ve yiyecek satıcılarının toparlanmasının ardından saat 17.30’a kadar pazarda durmaktadır. Pazardaki hareketlilik günün ilerleyen saatlerinde arttığı için turist sakinliğini üzerinizden atıp mümkün olduğunca erken gelmenizi öneriyoruz.

Neden gitmeliyim? Özellikle çiçeklere meraklıysanız şehrin bu yönünü çok seveceğinizi düşünüyoruz.

  • Adres: 06300 Nice, Fransa
  • Ziyaret saatleri: 08.00-17.30
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Caddeler

24. Jean Medecin Caddesi

jean medecin caddesi

Burası neresi? Place Massena ve Nice tren istasyonu arasında uzanan Jean Medecin Caddesi, yaklaşık 900 metre uzunluğundadır ve geniş yürüyüş yollarına sahiptir. Cadde boyunca butik dükkanlardan büyük alışveriş merkezlerine kadar her türlü alışveriş imkanına sahip olabilirsiniz.

Bu sokak yıllar içinde birkaç defa isim değiştirmiştir. Cadde ilk olarak 1864 senesinde açılmıştır ve o zaman Avenue de la Gare olarak adlandırılmıştır. Kısa bir zaman sonra patlak veren Birinci Dünya Savaşı’nın ardından cadde, Avenue de la Victoire olmuştur. Şu anki adını ise Nice Belediye Başkanı olan Jean Medecin’den almıştır. Günümüzde Nice sakinleri burayı genellikle sadece “Cadde” olarak adlandırmaktadır.

Neden gitmeliyim? Nice’nin merkezinde şafaktan alacakaranlığa kadar alışveriş yapmak ve bir şeyler yemek istiyorsanız Jean Medecin Caddesi’nin size aradığınız şeyi sunacağından emin olabilirsiniz. Günümüzde Nice Karnavalı’nın geçit törenine ev sahipliği olması da caddenin Nice halkı için ne kadar önemli olduğunu bizlere gösteriyor.

-Alışveriş Merkezleri

25. Nice Etoile

nice etoile

Burası neresi? Nice şehir merkezinde bulunan bu alışveriş merkezinin dış kısmında takılabileceğiniz çok sayıda kafe ve yemek mekanları sıralanmıştır. Mağazaların çoğunda ülkü markaların ürünlerini bulmak mümkün olmaktadır. Aynı zamanda alışveriş merkezinin içinde yer alan mağazalardan bazı yöresel ürünler de satın alabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Sevdikleriniz için bir şeyler almayı düşünüyorsanız, alışveriş için en iyi yerlerden biri burası olabilir. Alışveriş merkezine bağlı ücretsiz wifi hizmetinden faydalanarak sevdiklerinizle iletişim kurabilir ve internetteki işlerinizi halledebilirsiniz.

Ne yapılır? Alışveriş yapmanın yanı sıra dondurma ve kahve burada daha özel bir şekilde hazırlandığından bunların tadına mutlaka bakmalısınız.

  • Adres: 30 Avenue Jean-Medecin, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 92 17 38 17
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.0-19.30
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Nice Gece Hayatı

Sahil şeridinin en güzel şehirlerinden olan Nice, gündüzleri olduğu kadar geceleri de oldukça güzel vakitler geçirebileceğiniz bir yer. Özellikle İngiliz Yolu dizilen mekanlar sayesinde de siz de gecenin geç saatlerine kadar eğlenebilirsiniz. Nice’de gidebileceğiniz önemli eğlence mekanları hakkında bilgi edinmek için Nice gece hayatı ile ilgili hazırlamış olduğumuz rehberimizi inceleyebilirsiniz.

Nice’de Yapılacak Şeyler

-Festivaller

Nice Karnavalı

Nice Karnavalı’nın kökenleri Katolik eğlence geleneğine dayanmaktadır. Nice’de her yıl şubat ayında iki hafta boyunca gerçekleşen festival, yüzbinleri bulan kalabalıkları bu şehre çekmektedir. Nice Karnavalı, Fransa Rivierası’nda görebileceğiniz en kalabalık ve popüler etkinliklerin başında gelmektedir.

Festivali izlemeye gelenler Brezilyalı dansçıların ve Nice County’den bölgesel grupların göz kamaştırıcı ve eğlenceli geçit törenlerine hayran kalmaktadır. Bunlar dışında dev kuklaların ve taze çiçeklerden yapılmış süslemeler tarafından gerçekleştirilen tören de oldukça etkileyicidir.

-Geziler, Turlar

Kıyı Gezintileri

Nice’nin muhteşem Akdeniz güzelliklerini keşfetmenin en güzel yollarından biri kıyılarında dolaşmaktadır. Bu nedenle Nice’ye geldiyseniz Nice’nin muhteşem kıyı şeridinde keyifli bir tura çıkmanızı tavsiye ediyoruz.

Nice’ye Yakın Havalimanları

  • Nice (NCE) – 20 dakika
  • Marseille (MRS) – 3 saat 15 dakika
  • Turin (TRN) – 5 saat 45 dakika
  • Genoa (GOA) – 3 saat 25 dakika
  • Bastia (BIA) – 6 saat 20 dakika

Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

Nice’ye en yakın konsolosluk Marsilya Başkonsolosluğu’dur. Konsolosluk bilgileri ile aşağıdaki gibidir:

  • Adres: 363 avenue de Prado 13008 Marseille
  • Telefon: +33 3 91 29 00 20
  • Çalışma saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Acil Durum İçin Telefon Numaraları

  • Acil Durum: 112
  • Tıbbi Acil Durum: 115
  • Hırsızlık ve şüpheli durumlar: 117
  • Yangın: 118

-Nice’de Telefon Kullanımı

Nice’ye geldiğinizde sahip olduğunuz telefon hattının bağlı bulunduğu GSM operatörünün müşteri hizmetlerine bağlanarak telefonunuzu yurt dışı kullanımına açtırabilirsiniz. Tabi bu sizin için pahalı bir seçenek olabilir. Mevcut hattını kullanmak zorunda kaldıysanız çevrenizde ücretsiz bir şekilde bağlanabileceğiniz wifi hatlarını araştırabilir ve internet üzerinden gerek sesli gerekse de görüntülü olarak görüşmelerinizi gerçekleştirebilir ve internetteki işlerinizi halledebilirsiniz.

Dilerseniz bölgesel GSM operatörlerinden birini tercih edebilir ve yerel satıcılardan geçici olarak ön ödemeli bir hat satın alabilirsiniz. Bu seçenek sizin için daha ekonomik olabilir. Yerel bir operatör tercih etmeye karar verdiğinizde en popüler seçeneklerin başında %30 pazar payına sahip olan “Orange” geliyor. Bunu %15 pazar payı ile “SFR” takip etmektedir.

Not: Yazımız son olarak 07.06.2022 tarihinde güncellenmiştir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin