Nice Alışveriş Rehberi

Fransa‘nın Akdeniz’e açılan kapısı konumunda bulunan Nice, ziyaretçilerine keyifli bir tatil vadeden şehrin önemli turizm noktalarının başında geliyor. 

Nice’ye geldiğinizde mutlaka buradan kendiniz veya sevdiğiniz insanlar için hediyelik ve hatıra bir şeyler almak isteyeceksiniz. Hazırladığımız Nice alışveriş rehberi ile Nice’den ne alınır ve Nice’nin alışveriş noktaları hakkında sizlere fikir vermeye çabaladık. Dilerseniz fazla vakit kaybetmeden yazımıza geçelim.

Nice Alışveriş Rehberi

Nice, özellikle eğlenmek isteyenlerin ve denizin tadını çıkarmak isteyenlerin tercih ettiği bir sahil şehri. Şehrin çok özel alışveriş durakları veya alınabilecek şeyleri bulunmuyor; ancak gene de şehirde güzel bir alışveriş günü yapma şansına sahip olabilirsiniz.

Euro’nun son dönemlerdeki yükselişi nedeniyle Nice’de de alışveriş Türkler için ekonomik yönden pek de cazip olmayan bir durum haline geldi. Ancak buna rağmen insan gittiği yerlerden farklı bir şeyler almak istiyor elbette. İşte bu durumda alıverişe çıkmadan önce ekonomik bir alışveriş için seçenekleri iyice gözden geçirmek gerekiyor.

Nice’den Ne Alınır

Nice’ye geldiğinizde özellikle uygun fiyata bulabileceğiniz parfümleri kendiniz ve sevdikleriniz için düşünebilirsiniz. Bunun yanı sıra ülkenin pek çok yerinde bulabileceğiniz macaronlarla sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Şehirden alabileceğiniz diğer bir şey ise meşhur Fransız şarapları olabilir.

Nice’de Alışveriş Yapılacak Yerler

Nice standart bir sahil şehri olduğundan daha önce bahsettiğimiz Marsilya ya da Paris gibi ziyaretçilerine çok geniş alışveriş imkanları sunan bir yer değil; ancak gene de şehirdeki birkaç önemli nokta ziyaretçiler için keyifli bir alışverişin kapısını aralıyor.

Vieux Nice

Vieux Nice

Şehrin alışveriş için en ideal noktalarından biri olan bölgede yöresel yiyecekler sabun gibi pek çok şeyi bulmanız mümkün.

Promenade de Anglais

Promenade de Anglais

Meşhur İngiliz Yolu şehrin gözde noktalarından biri. Burada aynı zamanda pek çok önemli ve ülkemizde bulunmayan pahalı markaların mağazaları bulunmaktadır.

Cours Saleya

Cours Saleya

Denize yakın bir konumda bulunan bölge özellikle denizde gün boyu yüzerek acıkan insanlar için akşamları bir şeyler yenecek can kurtarıcı bir bölge olarak görülmektedir. Şehrin meşhur çiçek pazarı da burada bulunmaktadır. Bölgede kendinize göre mutlaka bir şeyler bulabileceğinizi söyleyebiliriz. Burada pazartesi günleri kurulan antika pazarı ise ucuz alışveriş için birebirdir.

Jean Medecin

Jean Medecin

Biraz daha uygun fiyatlara sahip marketler zincirinin de bulunduğu Jean Medecin şehrin en çok tercih edilen alışveriş noktalarının başında geliyor. Eğer Nice’de nerede alışveriş yapılır diye sorarsanız vereceğimiz cevapların başında Jean Medicine gelecektir.

Massena Caddesi

Rue Massena

Şehrin en önemli caddelerinden biri olan Massena Caddesi trafiğe kapalı bir şekilde bulunmaktadır. Böylece ziyaretçiler keyifli bir alışverişin tadını çıkarabilmektedir. Cadde üzerinde pek çok cafenin yanı sıra alışveriş yapabileceğiniz pek çok önemli mağaza da bulunuyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin