Nice’de Tarihi ve Turistik Yerler | 27 Tarihi Mekan!

Nice, muhteşem tarihiyle, baştan çıkarıcı tarihi noktalara ev sahipliği yapıyor olması hiç de şaşırtıcı değil. Bu güzel şehrin tarihini merak ediyorsanız mağara insanlarının yaşamış olduğu mağaralardan Fransız soylularının yaşadığı saraylara kadar pek çok ilgi çekici duraktan oluşan Nice tarihi yerler listemizi mutlaka incelemelisiniz!

Nice tarihi hakkında; Fransa’nın en kalabalık beşinci şehri olan Nice, Cote D’Azur’un kıyısında yer almaktadır ve hem doğal güzellikleri hem de 2500 yıllık tarihi ile dikkat çekmektedir. Nice’nin tarihi Yunanlıların Akdeniz kıyısında MÖ 350 yılında kurdukları şehre kadar uzanıyor. Şehir ilk olarak Yunan Zafer Tanrısı Nike ismiyle anılmış, sonrasında ise Nikaia adını almıştır. Nice’nin arkeolojik geçmişi ise 400.000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır.

Yüzyıllar boyunca çeşitli toplulukların istilasına maruz kalan şehir, 14. yüzyılda Savoy Kontları tarafından ele geçirildi. Torino Antlaşması’nın bir parçası olarak 1860 senesinde Fransızlara devredildi. Bu tarihten itibaren şehirde hızlı bir modernleşme görüldü ve zamanla Fransa’nın en önemli şehirlerinden biri haline geldi.

20. yüzyılda şehirdeki ulaşım sistemi çok modern bir hale geldi. 1930’lu yıllarda ise Formula 1’in atası sayabileceğimiz Formula Libre Nice’de gerçekleştirildi. 1930’lu yılların sonunda ise Nazi işgalinden kaçan birçok Yahudi Nice’de saklanmıştır. Aynı tarihlerde şehir Amerikan hava kuvvetleri tarafından ağır bir şekilde bombalandı. 1944’teki kıtlık ise şehrin zor zamanlar geçirmesine sebep oldu. 30 Ağustos 1944 senesinde ise şehir kurtarıldı.

20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren yaralarını sarmayı başaran şehir, turizm ve inşaat sektörlerinin sayesinde hızlı bir gelişim sürecine girdi ve günümüzde Fransa’nın önemli turistik yerlerinden biri haline geldi.

Nice’nin en ünlüleri; Şüphesiz Nice’nin tarihi yerleri nerelerdir? diye sorulduğunda akla ilk olarak Vieille Ville yani Eski Şehir bölgesi geliyor. Bu bölge ve onun etrafında şekillenen tarihi bölgede ziyaretçiler birçok önemli tarihi eser görme ve inceleme fırsatını yakalamaktadır.

Nice gezi tavsiyesi; Çiçek Pazarı’nı mutlaka ziyaret etmeli, Vieux Nice bölgesini ayrıntısıyla keşfetmenizi ve muhteşem detaylara sahip kiliseleri incelemenizi öneriyoruz. Nice ile ilgili daha önce hazırladığımız bütün yazıları da Nice gezi rehberi sayfamızdan mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Müzekart; French Riviera Pass kartı size Nice gezisi esnasında çok büyük avantajlar sunarak gezinizi daha ekonomik bir şekilde gerçekleştirme imkanı sağlamaktadır. Kartla ilgili detayları yazımızın son kısmından inceleyebilirsiniz.

Tarihi Yürüyüş Yerleri

1. Kale Tepesi (Colline du Château)

Colline du Château

Burası neresi? Şehrin ve kıyı şeridinin en iyi perspektiflerini sunan Kale Tepesi’ne gerçekleştirilecek bir tırmanış, hem tarih meraklılarını hem de çarpıcı fotoğraflar çekmek isteyenleri tatmin edecek bir ziyaret noktasıdır. Merdivenlerden 90 metrelik bir tırmanışla ulaşılan kaleye, biraz cesaret istiyor ancak geçmişte saldırıları önlemek amacıyla inşa edilmiş 16. yüzyıldan kalma büyüleyici kalıntıları görmek sizi ziyadesiyle memnun edecektir.

Askeri bir kale olarak görev yapan tepe, 11. ile 18. yüzyıllar arasında Nice Körfezi’ne bakan konumu ile bölgenin korunmasında çok önemli bir rol oynamıştır. Fransa Kralı I. François ve askerleri tarafından 1453 senesindeki kuşatma da dahil birkaç çevirme sonrasında nihayet 1705’te Fransız birlikte kale ve çevresini ele geçirmiştir. Fethin ardından 14. Louis tarafından kalenin yıkılması emri verildi ve 1830 yılına kadar Kral Charles Felix tarafından tepe patikalarla ve bir şelale ile süslenmiş etkileyici bir yer haline getirildi.

Neden gitmeliyim? Muazzam tarihi dokuyu hissetmek, manzaranın keyfini çıkarmak ve etkileyici fotoğraflar çekmek için Kale Tepesi’ni mutlaka Nice tarihi yerler listenize eklemelisiniz.

  • Adres: 06300 Nice, Fransa
  • Ziyaret saatleri: 08.00-20.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz bir şekilde asansörle çıkılabiliyor.
  • Yol tarifi al >

2. Eski Şehir (Vieille Ville)

Vielle Ville

Burası neresi? Vieux Nice olarak da bilinen Eski Şehir bölgesi, şehrin en güzel ve tarihi açıdan en zengin bölgelerinden biri olarak turistler tarafından çok fazla ziyaret edilmektedir. Dar geçitli ve Arnavut kaldırımlı sokaklardan oluşan Nice Eski Kenti, oldukça canlı ambiyansıyla ziyaretçileri kendisine çekmektedir.

Eskin Kent bölgesi halk arasında “Babazouk” olarak da bilinir. Bölge Kale Tepesi’nin batı ucunda başlar I. Jardin Albert, Place Massena ve Promenade du Paillon da dahil olmak üzere çok geniş bulvarlarla çevrelenmiştir. Eski Kent bölgesine gelenler için ünlü bir çiçek pazarı olan Marché aux Fleurs ziyaret edilmesi gereken yerlerin başıda geliyor. Palais de la Préfecture , Nice Katedrali, Le Palais des Rois Sardes, Cathédrale Sainte-Reparate, Palais Lascaris gibi çok önemli 17. ve 18. yüzyıldan kalma tarihi yapılar görülebilmektedir.

Bölge MÖ 350 senesinde Massilia Rumları tarafından kurulmuş ve önemli bir liman olması nedeniyle gelebilecek saldırılardan korunması amacıyla etrafı duvarlarla çevrilmiştir. Bu surların içinde inşa edilen Orta Çağ şehrine ait çeşitli kalıntılar günümüzde hala görülebilmektedir. Şehrin Barok mimarisini yakından görmek için öncelikli olarak uğranacak olan bu yer, şeritleri kaplaya renkli uyumsuz binaları ile resimli bir kartpostal gibidir.

Neden gitmeliyim? Tarihi binaları, etkileyici Arnavut kaldırımlı sokakları ile Eski Şehir bölgesi, Nice’nin en meşhur tarihi yerleri arasında bulunuyor. Burada aynı zamanda her türlü zeytin ve baharatın satıldığı birçok dükkanı gezerek bir Fransız gibi alışveriş yapma deneyimini de yaşayabilirsiniz. Dar sokakları keşfe çıktığınızdaysa barlar, kafeler ve türlü restoranlar sizi karşılıyor ve buralarda çok keyifli vakit geçirebilirsiniz.

  • Adres: Old Nice, Nice, Fransa
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

3. Cimiez

Cimiez

Burası neresi? Özellikle Cimiez Manastırı ile tanınan bu lüks bölgede, zeytinlik içeren geniş bir park, Roma şehrine ait kalıntılar ve bir arkeoloji müzesi de görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Şehirde kurulmuş Roma kentine ait kalıntılar MÖ 24 ile MÖ 14. yüzyıllara tarihlenmektedir. Özellikle 1800’lü yıllarda bölgede pek çok zarif bina inşa edilmiştir ve bunlar arasında bulunan Excelsior Regina Sarayı, bu yapılar içinde en fazla ilgi görenlerin başında geliyor.

Neden gitmeliyim? Tarihi, mimarisi ve elit ortamı Cimiez’i eşsiz bir mahalle yapıyor. Kralice Victoria da dahil geçmişte Avrupa’nın kralları ve kraliçeleri için favori tatil beldelerinden biri olan Cimiez, günümüzde ise şehri ziyarete gelenlerin tarihi binaları görmek için uğradığı turistik noktalardan biridir. Cimiez’e toplu taşıma araçlarıyla gidip muhteşem villalar arasında yürüyerek keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Kiliseler, Katedraller

4. Cathedrale Sainte Reparate

Cathedrale Sainte Reparate

Burası neresi? Sainte-Répérate Katedrali Nice’nin kültürel ve tarihi simge yapılarından biridir ve Eski Kent bölgesinin tam kalbinde yer almaktadır. 17. yüzyılın ortaları ile 19. yüzyıl arasında inşa edilmiş olan katedral, üçüncü yüzyılda dini inançları nedeniyle 15 yaşında öldürülmüş Filistinli bir kız olan Aziz Reparate’ya atfedilmiştir. Kendisinin canlı canlı yakılmaktan yağmur tarafından kurtarıldığı rivayet edilmektedir ve bunun yerine kafası kesilmiştir.

Alanda daha önce inşa edilen 1049 senesinde kutsanmış, Sainte-Marie du Château adında bir kilise bulunmaktaydı. Zamanla şehrin nüfusunun artması nedeniyle bu kilise yıkılmış ve yerine Roma’da bulunan Aziz Susanna Kilisesi örnek alınarak, 39 metre yükseklikteki kubbesiyle dikkat çeken heybetli yapı inşa edilmiştir. 1949 yılında katedral, bazilika statüsüne kavuşmuştur.

İç mekanda Barok mimarinin etkilerinin yoğun bir şekilde görülebildiği önemli şahsiyetlere adanmış on şapel bulunmaktadır. Sahip olduğu tarihi değer nedeniyle yapı, 1906 senesinde Ulusal Anıt olarak tescillenmiştir. Kilisenin içinde aynı zamanda birçok dekoratif unsur da dikkat çekmektedir. Kilisenin dış duvarı ise Ceneviz usulü renkli çinilerle bezenmiştir ve bir Latin haçı yerleştirilmiştir.

Neden gitmeliyim? Bu sakin ve huzurlu tarihi anıt, Orta Çağ’dan kalma eski şehri keşfederken mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Kilise, Eski Şehir bölgesindeki dokuz kilisenin en eski ve en süslü olanıdır. Yapı, yıldır şehrin dini açıdan kalbi olmuştur.

  • Adres: 3 Pl. Rossetti, 06300 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 93 92 01 35
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 09.00-12.00 ve 14.00-18.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

5. Notre Dame du Port Kilisesi (Église Notre-Dame du Port de Nice)

Église Notre-Dame du Port de Nice

Burası neresi? 1840 ile 1853 yılları arasına inşa edilen Notre Dame du Port Kilisesi, 1991 senesinde Tarihi Anıt olarak ilan edilmiştir. Hareketli bir bölge olan Port Lympia’da bulunan kilise, Immaculate Conception Kilisesi ismiyle de bilinmektedir.

Mimar Joseph Vernier tarafından Neoklasik bir tarzda inşa edilen kilise binası, dış cephesindeki dört yüksek granit sütunu ile oldukça etkileyicidir ve 1841’te meydana gelen yağmur nedeniyle yıkılmış olduğuna inanmak gerçekten çok zordur. Kilise binası bu yıkımın ardından 1845 senesinde yeniden inşa edilmiştir. Binanın dış kısmındaki Yunan stilindeki sütunlar mimar Jules Febvre tarafından eklenmiştir. Kilisenin tepesinde ise Meryem Ana heykeli dikkat çekmektedir. Kilisenin iç kısmı ise E. Costa’ya ait eserlerle muhteşem bir şekilde dekore edilmiştir.

Neden gitmeliyim? Limana çok yakın bir konumda bulunan bu kilise, mimari açıdan tam bir görsel şölen sunmaktadır ve kilise mimarisine meraklı ziyaretçiler için Nice’nin kesinlikle görülmesi gereken tarihi ve turistik yerleri arasında yer almaktadır.

  • Adres: Pl. de l’Île de Beauté, 06300 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 93 89 53 05
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-18.00; Cumartesi 09.00-12.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

6. Notre Dame Bazilikası (Notre-Dame de l’Assomption Basilica)

Notre-Dame de l’Assomption Basilica

Burası neresi? Nice’deki en büyük kilise ve ilk modern dini yapı olması nedeniyle dikkat çeken Notre Dame Bazilikası, Nice’nin Fransızların eline geçmesinin ardından, 1864-1868 yılları arasında inşa edilmiştir. 25 metre yüksekliğe sahip yükselen iki kulesiyle ilgi odağı olan kilisenin içi, 19. yüzyıldan kalma vitray pencereler ve Göğe Kabul sahneleri olan muhteşem bir gül penceresi ile süslenmiştir.

Neden gitmeliyim? Gotik tarzdaki en güzel dini yapılardan olan Notre Dame Katedrali, özellikle dış mimarisiyle insanı büyülüyor ve akşamları gerçekleştirilen ışıklandırmalar ile muazzam bir görünüme bürünüyor.

  • Adres: 2 Rue d’Italie, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 93 88 73 63
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-12.00, 16.00-19.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

7. Russe Aziz Nicolas Katedrali (Cathédrale Orthodoxe Russe Saint-Nicolas)

Cathédrale Orthodoxe Russe Saint-Nicolas

Burası neresi? 1912 senesinde Çar Nicolas tarafından yaptırılan kilise, Rusya dışında inşa edilmiş en güzel Ortodoks kiliselerinden biri olarak kabul edilmektedir. Kilisenin hem dış kısmı hem de iç kısmı zengin ve gösterişli bir şekilde tasarlanmış ve dekore edilmiştir. İç mekanda dekoratif ikonlar ve duvar resimleri kiliseyi adeta bir mücevher kutusu görünümüne büründürmüştür. Katedral dışarıdan çok heybetli görünse de diğer birçok Rus kilisesi gibi içeri girince aslında daha küçük olduğu anlaşılmaktadır.

Yunan haçı şeklinde inşa edilen katedral, 52 metre yüksekliğe sahiptir. Katedralin tepesinde, mum alevlerini hatırlatan ve Rus Ortodoks kiliselerine özgü ünlü ampuller bulunuyor. Bu ampullerden küçük ampul Mesih’i ve dört müjdeciyi temsil etmektedir. Aynı zamanda Rus çarlarının taçlı çift başlı kartalları da görülebiliyor.

Katedral 2016 senesinden bu yana ibadet için kullanılmasına karşın, ziyaretçiler belirli kurallara uymak kaydıyla yapıyı ziyaret edebilmektedir. Ziyaret esnasında erkeklerin ve kadınların açık olmayan kıyafetler giymesi beklenmektedir. Aynı zamanda her gün farklı dillerde rehberli turlar da düzenlenmektedir.

Neden gitmeliyim? Yılda 200.000’in üzerinde ziyaretçi alan ibadethane, Rusya dışında görülebilecek en önemli Ortodoks kiliselerinin başında gelmesi nedeniyle hem tarihi hem dini açıdan Nice’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Av. Nicolas II, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon:  +33(0)9 81 09 53 45
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 10.00-18.00, Cumartesi 10.00-17.00 ve Pazar 12.00-18.00
  • Giriş ücreti: Rehberli turlar yetişkinler için 10€ ve 12 yaş altı ücretsiz
  • Yol tarifi al >

8. Merhamet Şapeli (Chapelle de la Miséricorde de Nice)

Chapelle de la Miséricorde de Nice

Burası neresi? Eski Şehir bölgesinin önemli barok mimari eserlerinden olan bu mimari yapı, şehirde görülmesi gereken önemli noktalardan biridir. Bu etkileyici şapel, 1740 senesinde mimar Bernardo Vittone tarafından tasarlanarak hayata geçirilmiştir. Şapelin inşa edildiği dönemde alanda Sardunya Kralı’nın eski tuz depoları bulunmaktaydı ve günümüzde Nice Çiçek Pazarı’nın hemen karşısında durmaktadır.

Sarı bir cepheye sahip olan şapelin bir ana nefi bulunuyor ve bu ana nef etrafında dört adet yarım daire şeklinde yan şapel eklenmiştir. Şapelin tavanında ise kubbeyi kaplayan mavi zemin üzerine görkemli bir fresk bulunuyor ve bu, kilisenin göğe doğru açık olduğu hissini uyandırıyor. Şapeli özel kılan şeylerden bir diğeri ise üst katında bir manastıra ev sahipliği yapıyor olmasıdır.

Neden gitmeliyim? 1921 senesinde tarihi bir anıt statüsüne kavuşan Merhamet Şapeli, şehrin önemli simgelerinden biridir. Şapelde aynı zamanda iki adet Merhamet Bakiresi resmi bulunuyor. Bu resimlerden biri Jean Mirailhet tarafından 1429’da, diğeri ise Louis Brea tarafından 1500’lü yıllarda yapılmıştır. Şapelin bütün ihtişamını orijinal açıdan görebilmek için ise Cours Saleya merdivenlerini tırmanmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Adres: Cr Saleya, 06300 Nice, Fransa
  • Telefon: +33(0)4 92 00 41 90
  • Ziyaret saatleri: Salı günleri dışında her gün 14.30-17.30
  • Giriş ücreti: Ücretsiz (Rehberli turlar 2€)
  • Yol tarifi al >

Mimari Yapılar

9. Laskaris Sarayı (Palais Lascaris)

Palais Lascaris

Burası neresi? Lascaris Sarayı, Fransız Rivierası’nın başkentindeki en önemli tarihi eserler arasında bulunuyor. Eski Kent bölgesindeki bu muhteşem saray, 1946 yılında tarihi bir anıt olarak kabul edilmiştir. Saray, Savoy Dükü II. Charles Emmanuel tarafından 17. yüzyılda inşa edilmiştir ve 18. yüzyılda şehrin asil ailelerinden olan Vintimille-Lascaris’e aitti.

Devrime kadar ailenin mülkü olarak kalan Laskaris Sarayı, 1802’de satışa çıkarılmış ve büyük zarar görmüştür. Sarayın 1902’de Nice şehri tarafından satın alınmasının ardından 1963 ile 1970 yılları arasında restorasyon çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte saray, “Fransa Müzesi” olarak ziyarete açılmıştır.

Laskaris Sarayı Müzesi, 17. ve 18. yüzyıla ait dekoratif ve güzel sanatlar koleksiyonunda duvar halıları, tablolar, heykeller ve mobilyalar gibi çeşitli eserlere ev sahipliği yapmaktadır. 2013 yılında açılan enstrüman koleksiyonu kısmında ise Gisèle Tissier-Grandpierre tarafından toplanan önemli bir müzik aletleri koleksiyonu sergilenmektedir. Bu müzik aletleri koleksiyonu Fransa’nın en büyük ikinci koleksiyonu olması nedeniyle oldukça önemlidir. Müzede 500’ün üzerinde enstrüman sergilenmektedir.

Neden gitmeliyim? Eski Şehir’in kalbindeki bu etkileyici eser, fresklerle süslü anıtsal merdivenleri ve lüks şekilde dekore edilmiş salonları ile Nice’deki Barok sivil mimari noktasında görülebilecek en özel yapıların başında gelmektedir.

  • Adres: 15 Rue Droite, 06300 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 93 62 72 40
  • Ziyaret saatleri: Salı günleri dışında her gün 10.00-18.00
  • Giriş ücreti: Normal 6€, 17 yaş ve altı ücretsiz
  • Yol tarifi al >

10. Excelsior Regina Sarayı (Le Regina)

Le Regina

Burası neresi? 1895 ile 1897 yılları arasında inşa edilen Le Regina, 20. yüzyılın başlarında bölgeyi ziyaret eden aristokrasi kraliyet ailesinin konaklaması için bir otel olarak kullanılmıştır. Tepelik ve sakin bir bölge olan Cimiez’deki bu muhteşem bina, eski ihtişamından hiçbir şey kaybetmemiş bir apartman dairesidir.

150 metre uzunluğundaki saray kompleksi 5 katlı bir yapıya sahiptir. Cephesinin yüzölçümü 6.260 metrekare ve bahçesi ise 8.000 metrekareden fazladır. Dünya Savaşı esnasında askeri hastane olarak kullanılmış olan bina, 1937 yılında 400 otel odasına ve 98 daireye dönüştürülmüştür.

Binada Belle Epoque döneminin karakteristik dekoratif unsurlarına rastlanmaktadır. Cam çerçeveler, pitoresk tavan araları ve cumbalar binanın eşsiz beyaz cephesinin en önemli unsurlarıdır. Bahçelerin girişlerinden birinde bulunan Kraliçe Victoria’nın mermerden bir heykeli de dahil olmak üzere yapı ve bahçe kompleksi, 1992 senesinde tarihi anıt statüsüne dahil edilmiştir.

Neden gitmeliyim? Cimiez bölgesinin amiral gemisi Excelsior Regina Sarayı, görkemli yapısı ile bölgeyi ziyaret edenlerin hayranlıkla izlediği tarihi eserler arasında bulunuyor.

  • Adres: 71 Bd de Cimiez, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 9 63 68 55 42
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz (Konaklama için ücret talep edilir)
  • Yol tarifi al >

11. Valrose Şatosu (Chateau de Valrose)

Chateau de Valrose

Burası neresi? Cimiez ile Nice tarihi şehir bölgesi arasında bulunan Valrose Şatosu, günümüzde Nice Üniversitesi Sophia-Antipolis tarafından kullanılmaktadır. Kale ve bahçesi, 1965 yılından bu yana kurumun genel merkezi olarak değerlendirilmektedir. Kalenin inşası 1867 ile 1870 yılları arasında Çar II. Aleksandr’ın danışmanı olan Baron Paul Von Derwies’in emriyle gerçekleştirilmiştir.

Şato kompleksi bahçe, kale ve buraya komşu daha küçük bir kale yapısından oluşmaktadır. Şatonun tasarımında David Grimm, Antonio Crocci ve Constantin Scala görev yapmıştır. Kısa bir süre şato, Nice için sosyal yaşamın önemli bir merkezi haline gelmiştir. Baronun iflasının ardından, şato kompleksi, 1950 senesinde Nice şehri tarafından satın alınmış ve sonrasında çeşitli kişiler tarafından özel mülk olarak kullanılmıştır. Son olarak da bahsettiğimiz gibi üniversite genel merkezine dönüştürülmüştür.

Neden gitmeliyim? Kompleks, 1991 senesinde tarihi anıt statüsüne kavuşmuştur. 800 işçinin çalışarak ortaya çıkardığı bu güzel şato kompleksini Nice tarihi yerler listenize mutlaka dahil etmelisiniz.

  • Adres: 28 Av. Valrose, 06100 Nice, Fransa
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 08.00-18.00
  • Giriş ücreti: Park ücretsiz bir şekilde görülebilir. Binanın iç kısmı is üniversite kimliği ile ziyaret edilebilir.
  • Yol tarifi al >

12. Palais de la Mediterranee

Palais de la Mediterranee

Burası neresi? Şu anda Nice’deki en önemli konaklama seçenekleri arasında bulunan bu etkileyici sarayın tarihi 1920’lere kadar uzanmaktadır. Otelin açılışı 1929 senesinde gerçeklemiştir ve burası açıldığı zaman sadece bir konaklama merkezi değil, aynı zamanda bir kumarhane ve bir bar hizmeti sunan çok önemli bir turizm merkezi de olmuştur.

Binanın mimarisi incelendiğinde hem iç hem de dış dekorasyonda Art Deco tarzının izlerine rastlanmaktadır. Buna karşın 1934’teki yenileme çalışmaları, 1978 ve 2000’li yıllardaki terk ediliş nedeniyle binanın orijinal kısmının tamamı ya kayboldu ya yok oldu. Otelin orijinal kalmayı başaran iki cephesi ise 1989 senesinde tarihi eser statüsü ile koruma altına alınmıştır.

Neden gitmeliyim? Her ne kadar orijinal hali neredeyse tamamen yok olmuş olsa da bu tarihi otel binası, Nice’de görülmesi gereken önemli tarihi yerler arasında bulunuyor. Eğer lüks bir konaklama seçeneği düşünürseniz de burayı çok ideal bir otel olarak tercih edebilirsiniz.

  • Adres: 13 Prom. des Anglais, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 93 27 12 34
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz (Konaklama için ücret ödemeniz gerekli)
  • Yol tarifi al >

13. Opera de Nice

Opera de Nice

Burası neresi? İlk olarak 1776 senesinde küçük ve ahşap bir tiyatro olarak var olan bu sanat mabedi, zamanla gelişerek günümüzdeki opera binasına dönüşmüştür ve duvarlar arkasında dünya çapında büyük prodüksiyonlar gösterilmiştir. Yapı, yaklaşık 50 yıl boyunca küçük bir kasaba tiyatrosu olarak hizmet vermiştir ve ardından Kral Charles Felix’in isteğiyle Nice şehri tarafından satın alınmıştır.

Mekanın büyük bir opera binasına dönüştürülmesi fikri ise şehirdeki en önemli mimarlardan Benoit Brunat tarafından İtalyan tarzında yeniden tasarlanmasıyla kısa sürede hayata geçmiştir. 1881 senesinde çıkan yangında opera binasında ciddi hasar oluşmasına karşın François Aune tarafından yeniden inşa edilmiştir.

Neden gitmeliyim? 1992 senesinde Tarihi Anıt olarak tescillenen Opera de Nice, Nice şehrinde mutlaka görülmesi gereken tarihi eserler arasında bulunuyor ve görenleri muhteşem mimarisi ile kendisine hayran bırakmayı başarıyor.

  • Adres: 4-6 Rue Saint-François de Paule, 06300 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 92 17 40 00
  • Ziyaret saatleri: Etkinlik saatlerine göre değişmektedir.
  • Giriş ücreti: Web sitesi üzerinden inceleyebilirsiniz.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

14. Nice Gözlemevi (Observatorio de Niza)

Observatorio de Niza

Burası neresi? Gros Dağı’nın tepesinde bulunan bir astronomik gözlemevi olan Nice Gözlemevi’nin inşasına 1879 senesinde başlanmıştır. Raphaël Bischoffsheim isimi bir bankacı tarafından yaptırılan eser, mimar Charles Garnier tarafından tasarlanmıştır. Kubbe ise Gustavo Eiffel tarafından tasarlanmıştır.

76 cm’lik kırılma teleskopu Henry ve Gautier tarafından tasarlanmıştır ve 1887 senesinde çalışmaya başlamıştır. Bu teleskop ilk yapıldığında özel bir gözlemevinde kullanılan en büyük ve en yüksek irtifaya sahip olan teleskop olmuştur. Yapı 1992 senesinde kısmi olarak tarihi anıt statüsüne kavuşmuş ve 2001’de ise “20. yüzyıl mirası” sertifikası almıştır.

Neden gitmeliyim? İlk açıldığı günde bu yana hala çalışan bir astronomi laboratuvarı olan Nice Gözlemevi, astrofizik ve yer bilimleri araştırmalarında öncü olan dünyadaki önemli gözlemevlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Burası aynı zamanda Nice’nin etkileyici manzarasını görmek için de önemli noktalardan biridir.

  • Adres: 96 Bd de l’Observatoire, 06300 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 92 00 30 11
  • Ziyaret saatleri: Cumartesi ve Çarşamba günleri 14.30-17.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 6€, Öğrenci ve çocuklar 3€
  • Yol tarifi al >

15. Nice Eyalet Sarayı (Palais de la Préfecture)

Palais de la Préfecture
SONY DSC

Burası neresi? 17. yüzyılda inşa edilmiş olan Bölge İdare Sarayı, o zamandan günümüze şehrin idari ve siyasi tarihinde önemli bir rol oynamıştır. Yapılış tarihi tam olarak belirlenemeyen saray, Savoy dükleri tarafından düzenli olarak ikametgah olarak kullanılmıştır. Bu nedenle de Kraliyet Sarayı, Savoy Dükleri Sarayı veya Sardunya Kralları Sarayı olarak da adlandırılmıştır. Saray 1861 senesinden bu yana ise Floransa Denizcilik Alpleri Departmanı’nın genel merkezi olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

Binanın mimarı kısmından bahsetmek gerekirse, mevcut Valilik Sarayı, yüzyıllar boyunca büyük restorasyonlardan geçtiğinden Palais Royal’in çoğunun geçmişteki halinden uzak olduğunu söyleyebiliriz. Buna karşın yapının ana merdiveni, cephesi ve çatısı orijinalliğini korumaktadır ve 1996 senesinde saray yapısı tarihi anıt statüsüne sahiptir.

Neden gitmeliyim? Bina şu anda resmi bir daire olarak hizmet vermektedir. Buna karşın dış cephesini inceleyebilir ve tarihi unsurlarına odaklanabilirsiniz. Özellikle akşam saatlerinde binanın etkileyici bir görünüme kavuştuğunu belirtmeliyiz.

  • Adres: Pl. Pierre Gautier, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: 0033 04 9385 2789
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

16. Adem ile Havva Evi (Maison d’Adam et Eve)

Maison d'Adam et Eve

Burası neresi? Adem ve Havva’nın Evi, Nice’deki en önemli turistik yerlerden biri olmasa da, şehrin tarihi bölgesinde birkaç yüz yıl öncesinde sivil mimarinin nasıl göründüğünü temsil etmesi nedeniyle görülmesi gereken bir mimari yapıdır.

Bina, 16. yüzyılın sonlarında yapılmıştır. Yapının dış cephesindeki kabartmalı ve renkli süslemeler ilk göze çarpan kısmı olmaktadır ve mimari olarak çevresinde ilgi görmektedir. Binanın adı da bu kabartmadan gelmektedir. Kabartmada vahşi ve ilkel bir adamla onunla çift olarak yorumlanan vahşi bir kadın tasvir edilmiştir. Ancak yerel bir hikayeye göre kabartmada, binada birkaç yüzyıl önce yaşamış kavgacı bir karı koca işaret edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Söylenen hikayelerden hangisinin doğru olduğu tam olarak bilinmese de o dönemin mimari özelliklerini yansıtması nedeniyle Adem ve Havva Evi, Nice’de görülmesi gereken tarihi yerler arasında bulunuyor. Eğer yolunuz bu noktaya ters ise özellikle binayı görmek için zaman ayırmanıza gerek olmadığını da belirtelim.

  • Adres: 8 Rue de la Poissonnerie, 06300 Nice, Fransa
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz bir şekilde dışarıdan görülebilir.
  • Yol tarifi al >

Müzeler

17. Matisse Müzesi (Musee Matisse)

Musee Matisse

Burası neresi? Fransız ressam Henri Matisse’ye ve onun çalışmalarına adanmış olan Matisse Müzesi, Nice müzeleri içinde kesinlikle zaman ayrılması gereken ulusal bir sergi salonudur. Ziyaret etmesi çok keyifli olan bu güzel müze, İtalyan bahçeleriyle çevrilmiş tarihi bir Ceneviz villası içinde bulunmaktadır.

Tadilatlar sırasında birkaç yıl boyunca kapalı kalan müze, 1993 senesinde yeniden açılmıştır. Günümüzde sergi merkezi, 1963 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen bağışlar ve satın almalar neticesinde genişlemeye devam etmektedir.

Müzedeki kalıcı koleksiyonda Matisse’nin eserlerinin kapsamlı ve çeşitli bir topluluğu temsil edilmektedir. 31 resim ve 57 heykelin sergilendiği müzede, Matisse’nin neredeyse bütün heykel çalışmalarını görmek mümkün oluyor. Müzede sanatçının eserlerinin yanı sıra 68 kompozisyon ve guaj çalışması, 236 çizim, 218 baskı, 95 fotoğraf, 57 model ve sanatçıya ait diğer çeşitli tarihi eserler de bulunuyor. Müzede kalıcı serginin yanı sıra geçici sergiler, kültürel etkinlikler ve sanat atölyelerine de yer veriliyor.

Neden gitmeliyim? Sergilenen bütün eserleri inceleyerek Matisse’nin yaratıcı yönetimine ve muhteşem sanatsal dehasına keyifli bir bakış gerçekleştirebilirsiniz. Müzeyi ilgi çekici kılan bir diğer detay ise sunduğu güzel ortamdır. Müze, huzur veren zeytinlik ve bahçesiyle, Nice gezinizin kesinlikle bir parçası olmayı hak ediyor.

  • Adres: 164 Av. des Arènes de Cimiez, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 93 81 08 08
  • Ziyaret saatleri: Salı günleri dışında her gün 10.00-17.00
  • Giriş ücreti: Normal 10€, Grupla 8€
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

18. Cimiez Manastırı ve Fransisken Müzesi

Cimiez Manastırı

Burası neresi? Şu anda küçük bir Fransisken keşiş grubuna ev sahipliği yapan Cimiez Manastırı ve Fransisken Müzesi, tarihsel mirasın modern zamanlara taşınmasına önemli bir role sahiptir. Esasen bir Benedictine Vakfı olan manastır 9. yüzyılda inşa edilmiş, 16. yüzyıldan Fransiskenler tarafından ele geçirilmiş ve 17. yüzyılda genişletilmiştir. Manastırın kendi bünyesindeki küçük müzede, çağlar boyunca Fransız keşişlerin günlük yaşamına dair ilginç detaylar görülebilmektedir.

Manastır, Matisse Müzesi’ne yakın bir konumda bulunuyor ve Cimiez’in şık mahallesinde, Cemelenum’un antik kalıntılarının hemen üzerinde yer almaktadır. Manastırın altında Roma hamamlarının ve amfi tiyatronun kalıntıları yer almaktadır. Manastırın günümüzdeki görünümü 1850 senesinde Gotik mimari unsurlara göre gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları neticesinde ortaya çıkmıştır.

Neden gitmeliyim? Manastırı ziyaret edenler, manastırın Akdeniz ağaçları ve güllerle kaplı 500 yıllık muhteşem bahçesinde gezmenin keyfini yaşarken, aynı zamanda bir Fransisken keşişinin günlük yaşamının nasıl olduğu ile ilgili de ilginç bilgiler edinme fırsatını yakalayacaklar. Aynı zamanda bahçedeki seyir noktaları sayesinde bütün şehrin denize kadar uzanan panoramik manzaralarının tadını da çıkarabilmektedir. Daha sonra ise Roma arenası, amfi tiyatrosu ve termal banyonun antik kalıntıları görülebilmektedir.

  • Adres: Place Jean-Paul II Pape, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 93 81 00 04
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 10.00-12.00 ve 15.00-17.30
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

19. Nice Doğa Tarihi Müzesi (Le Muséum d’Histoire Naturelle de Nice)

Le Muséum d'Histoire Naturelle de Nice

Burası neresi? 1846 senesinde kurulan müze, Nice’de ziyaret edebileceğiniz en eski müzedir ve aynı zamanda ilk belediye müzesi olma özelliğini taşımaktadır. Müzeyi botanikçiler Jean Baptiste Barla ve Jean Baptiste Verany kurmuştur. Müzede Afrika’dan Güney Amerika’ya kadar dünyadaki çeşitli yaşam alanlarını sergileyen çeşitli jeolojik, zoolojik ve bitki koleksiyonlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Müzede kalıcı sergilerin yanı sıra düzenli değiştirilen sergiler de yer alıyor. Araştırma çalışmalarının da sergilendiği müze, zengin doğal mirasın taktir edilmesini sağlıyor. Ziyaretçilerin müzede hakkını vererek bir ziyaret gerçekleştirmesi için yaklaşık 1 saatlik bir zaman dilimi ayırması gerekiyor.

Neden gitmeliyim? Yerel doğa tarihi ile ilgilenenler için tam bir cennet olan Doğa Tarihi Müzesi, Nice’i çevreleyen Akdeniz bölgesine has birçok bitki ve hayvan türünü inceleme fırsatına sahip olmaktadır. Kurt, geyik, yaban domuzu gibi çok çeşitli hayvan örneklerini sunan müze, bölgeye dair koruma projelerinin ne kadar önemli ve de ne kadar zorlu olduğunu ziyaretçilere gösteriyor.

  • Adres: 60 Boulevard Risso, 06300 Nice
  • Telefon: +33497134680
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 10.00-18.000
  • Giriş ücreti: 6€
  • Yol tarifi al >

Mağaralar

20. Lazaret Mağarası (Grotte du Lazaret)

Grotte du Lazaret

Burası neresi? Tarih öncesi dönemlere meraklı olanlar için Mont Boron’un eteklerinde bulunan, 35 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğindeki Grotte du Lazaret, hikayesiyle oldukça büyüleyici bir mağaradır. Arkeologlar tarafından Neandertal öncesi döneme tarihlendiği tahmin edilen bölgenin insanlar tarafından konaklama ve av üssü olarak kullanıldığı düşünülmektedir.

Mağara ve çevresinde yapılan araştırmalarda hem insanlara hem de hayvanlara ait 20.000’den fazla kemik parçası bulunmuştur. Bölgedeki ilk kazılar 1950’li yıllarda gerçekleştirilmiş ve mağaradaki araştırmalarda MÖ 130.000’lere tarihlenebilecek dokuz yaşındaki bir çocuğun kafatası bulunmuştur. Gerçekleştirilen kazı çalışmaları neticesinde mağara ve çevresinde toplamda 29 farklı arkeolojik seviye tespit edilmiştir.

Neden gitmeliyim? Konuklar mağaranın bulunduğu noktaya özellikle Akdeniz çevresini keşfetmek için gelecektir. Keşfe geçmeden önce de mağaranın etrafında dolaşabilir, mağaranın hayal bile edilemeyecek kadar eski tarihine tanıklık etmek için rehberli turlara katılabilirler. 1963 senesinden beri Tarihi anıt olarak tescillenen mağaranın bitişiğinde ise çalışmalara adanmış küçük bir müze bulunmaktadır.

  • Adres: 33 Bis Bd Franck Pilatte, 06300 Nice, Fransa
  • Telefon: +33(0)4 89 04 36 00
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba-Pazar 10.00-17.00
  • Giriş ücreti: Genel giriş ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Meydanlar, Caddeler

21. Garibaldi Meydanı (Place Garibaldi)

Burası neresi? Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain’den kısa bir yürüyüş yaparak ulaşılan Place Garibaldi, Nice’nin en büyük ve e fazla ilgi gören meydanlarından biridir. Meydan, 18. yüzyılın sonlarında tasarlanmıştır ve çevresinde etkileyici güzellikle Barok binalar bulunmaktadır. Asıl adı Piazza Vittorio olan meydan, krallar için bir karşılama alanı olarak yaratılmıştır. İnşa edildiği dönem Nice İtalyanlara aitti ve Garibaldi Meydanı da hala bir Fransız’dan daha çok İtalyan’dır.

Çok yoğun trafiğe sahip dört caddenin birleştiği noktada bulunan meydan, bu nedenle modern bir havaya sahiptir. Meydandaki İtalyan savaşçısı Garibaldi’ye ait heykel ise meydanın simgesi olarak kabul edilmektedir. Ayrıca 18. yüzyılın sonlarına tarihlenen Chapelle du Saint-Sépulcre isimli şapeli de gene meydanda görebilirsiniz.

Meydanın önemli özelliklerinden bir diğeri ise muntazam bir şekilde bitişik olarak sıralanmış evlerde bir gariplik olduğudur. Bu yapılarda dikkatli bakarsanız dışarıdan görülen panjurlar hariç görünen diğer süslemelerin gerçek olmadığını anlayacaksınız. İllüzyonist boyama tekniği kullanılarak gerçekleştirilen bu uygulama Avrupa‘da kamusal alanda oldukça nadir karşılaşılacak bir durumdur.

Neden gitmeliyim? Garibaldi Meydanı, Nice’deki simge meydanlardan biridir. Buraya gelerek pek çok ilginç noktaya yürüyerek farklı şeyler keşfedebilirsiniz. Meydanın birçok noktasına konumlanmış kafe ve restoranlarda bir şeyler atıştırmak da tercihleriniz arasında bulunabilir. Merkezi konumu ve tramvay ile kolay ulaşımı da bu meydanı cazip kılmaktadır.

22. Massena Meydanı (Place Massena)

Place Massena

Burası neresi? Massena Meydanı, Nice şehrinin ana meydanı konumunda bulunuyor ve her yıl binlerce ziyaretçi tarafından Nice gezisi için başlangıç noktası olarak kabul ediliyor. Nice Karnavalı da dahil şehirdeki birçok etkinlik için Massena Meydanı tercih edilmektedir. Buradan Nice Eski Kent bölgesine kolaylıkla gidebilir ve şehrin tarihi dokusunu içinize çekebilirsiniz.

Şu anda şehrin ana meydanı olan Massena, 19. yüzyılın ikinci yarısına kadar Pallion Nehri tarafından ayrılmış iki küçük meydandan oluşmaktaydı ve bu iki küçük meydan birbirine küçük bir köprü ile bağlanmaktaydı. Şehri sık sık su basması nedeniyle nehrin kapatılmasına karar verildi ve günümüzde nehir, Nice’nin altından akmaktadır. Massena Müzesi içinde şehrin nehirle ayrıldığı döneme dair pek çok resim ve çizim görülebilir.

Meydanın en ilgi çekici kısmı şüphesiz Güneş Çeşmesi ismi verilen çeşmedir ve gezegenleri simgeleyen heykellerden oluşmaktadır. Ortada ise dev bir Apollon heykeli bulunmaktadır. Bu heykelin tamamen çıplak olması rahatsızlık uyandırınca 1970 yılında kaldırılmıştı ancak günümüzde tekrar aynı yerine konmuştur.

Neden gitmeliyim? Massena Meydanı, şehre gelenlerin kaçırmayı göze alamayacağı yerlerden biridir. Yüzey boyunca dama tahtası şeklindeki karoları burasını ikonik bir meydan haline getirmektedir. İkinci sebep ise tramvayların geçtiği Avenue Jean Médecin isimli istasyondan ve ana alışveriş caddesinden bu meydana ulaşılıyor olması burasını kaçırılması imkansız bir yer haline getiriyor.

Kaleler

23. Alban Dağı Kalesi (Fort du Mont Alban)

Fort du Mont Alban

Burası neresi? Nice’nin yaklaşık 2 kilometre doğusundaki Agradavel bölgesinde bulunmaktadır. Savoy Dükü Emmanuel Philibert’in emriyle 1557-1560 yılları arasında inşa edilen yapı, Fransız askeri mimari yapıları içinde örnek bir yapıdır. Burası 1909 senesinde tarihi anıt olarak ilan edilmiş ve 250 metrelik çevresi ise 1923 senesinde aynı statüye kavuşmuştur.

Aktif olarak kullanıldığı süre boyunca askeri amaçlara hizmet eden kale, 1543’te Nice kuşatmasında büyük oranda zayıflayan savunma hattını güçlendirmek amacıyla inşa edilmiştir. Kale yapısı, II. Dünya Savaşı sırasında ciddi hasarlar almasına rağmen iyi bir durumda ayakta kalmayı başarmıştır.

Neden gitmeliyim? Fort du Mont Alban, Nice tatili yapanlar için harika bir günübirlik gezi rotası olarak öne çıkıyor. Fort du Mont, günümüzde Fransız Riviera’sındaki en iyi gözlem noktalarından biridir. Bu özelliği ile ziyaretçilerin Batı’da neredeyse bütün Nice’yi ve doğuda ise Baie des Anges’i görebileceği 220 metrelik muhteşem bir seyir terasıdır ve bu da ziyaretçileri kendisine çekmektedir.

  • Adres: Chemin du Fort du Mont Alban, 06000 Nice, Fransa
  • Telefon: +33 4 92 00 41 90
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

24. İngiliz Kalesi (Chateau de l’Anglais)

Chateau de l'Anglais

Burası neresi? İngiliz kalesi Nice’deki tarihi yerler arasında daha az popüler bir yer olmasına rağmen, şehirdeki en çarpıcı mimari harikalardan biri olarak kabul edilir. Uzun bir süre özel konut olarak kullanılan yapı, rengi ve büyüleyici mimarisi ile çok etkileyicidir. Bir İngiliz subayı olan Robert Smith tarafından 1856’da inşa edilen yapı, renkli Hindu mimarisi ile Gotik mimarinin unsurlarını birleştirmektedir. Askerin Hindistan‘da mühendislik kariyerinin olması kalenin mimari yapısında Hindu unsurlarına yer verilmesinde etkili olmuştur.

Neden gitmeliyim? 2000 yılında tarihi bir anıt olarak tescillenen İngiliz Kalesi, Nice’ye gelenlerin görmesi gereken önemli kalelerden biridir. Saray binası günümüzde dört yatak odası ile konaklama hizmeti de sunmaktadır ve tesis içinde 19. yüzyılın ruhunu hissederken konforlu bir konaklamanın tadını da çıkarabilirsiniz.

  • Adres: 06300 Nice, Fransa
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Anıtlar, Mezarlar

25. Mermer Haç (Croix de Marbre)

Croix de Marbre

Burası neresi? Promenade des Anglais isimli gezinti yoluna 100 metre mesafede aynı isimdeki meydanda bulunan Mermer Haç, 1538’de gerçekleşen önemli bir kongreyi anmak adına 1568’de dikilmiştir ve o zamandan geriye sağlam kalan tek yapıdır.

Neden gitmeliyim? 1906 senesinde tarihi anıt olarak ilan edilen Mermer Haç, Nice tarihi için önemli bir dönüm noktasını simgelediği için mutlaka listenize eklemeli ve bu tarihi anıtı incelemelisiniz.

  • Adres: Prom. des Anglais, 06000 Nice, Fransa
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

26. Ölüler Anıtı (Monument aux Morts de Rauba Capeu)

Monument aux Morts de Rauba Capeau

Burası neresi? Zengin bir Nice Kalesi tepesi fonuyla ilgi çeken Ölüler Anıtı, 32 metre yüksekliğindedir ve yapılması kararı 1918 senesinde verilmiştir. Anıtın yapılması ise 1924 ile 1928 yılları arasında gerçekleşmiştir. Anıt, 2000 yılında ise tarihi anıt statüsüne girmiştir.

Nice’deki bu etkileyici anıt, Fransa’daki en büyük mezar taşlarından biridir. Anıt mezar, I. Dünya Savaşı sırasında ölen yaklaşık 4.000 Nicelinin anısına dikilmiştir. Anıt mezarın tasarımı Roger Seasal tarafından yapılmıştır ve kabartmaları süslemeler Alfred Janniot tarafından yapılmıştır.

Neden gitmeliyim? Nice’nin tarihi hakkında önemli bir detay olan bu etkileyici anıt, süslemeleri ile de görsel açıdan insanı çok fazla etkilemektedir.

  • Adres: Quai Rauba Capeu, Pl. Guynemer, 06300 Nice, Fransa
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Pazarlar

27. Cours Saleya Pazarı (Marché Aux Fleurs Cours Saley)

Marché Aux Fleurs Cours Saley

Burası neresi? Bir Niceli gibi günlük bir alışveriş deneyimi yapmak isterseniz, zeytin, peynir, yeşillik, çiçek gibi pek çok farkı taze ürünü buradan satın alabilirsiniz. Burası aynı zamanda tarihin izlerini hala üzerine taşıyan çeşitli antika eşyaları incelemek ve satın almak için bir antika pazarı (Broconte) görevi de üstlenmiştir.

Côte d’Azur’da tatilcilerin en gözde alışveriş duraklarından biri olan bu pazar, 1861’den bu yana Nice halkı için vazgeçilmez yerlerde biri olmuştur. Çevreye göre fiyatların daha uygun olduğunu da söyleyebiliriz. Pazarda çok çeşitli çiçeklerin yanı sıra, meyve ve sebze satışı da gerçekleştiriliyor. Sahip olduğu güzellikler sayesinde Cours Saleya Pazarı, Ulusal Mutfak Sanatları Konseyi tarafından Fransa’daki en özel pazarlar arasında gösterilmektedir.

Neden gitmeliyim? Gerçek bir turistik cazibe merkezi olan bu pastoral yürüyüş alanı, sizi yol boyunca muhteşem tavsiyelerini paylaşmaktan çekinmeyen çiçekçiler ve diğer satıcılarla tanışmaya ve onlarla tanışmaya davet ediyor.

  • Adres: Cr Saleya, 06300 Nice, Fransa
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 06.00-17.30
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Kullanılabilecek Kartlar ve Biletler

French Riviera Pass

French Riviera Pass

French Riviera Pass, Nice Cote d’Azur Büyükşehir Turizm Ofisi tarafından sunulan çok avantajlı bir şehir kartıdır.

Nasıl temin edilir? Kartı online olarak buradan çok kolay bir şekilde satın alabilirsiniz. Kartınızı aynı zamanda şehirde hizmet veren birçok turizm ofisinden de temin edebilirsiniz.

Ne kadar süre geçerlidir? Kartın 24, 48 ve 72 saat geçerliliğe sahip seçenekleri bulunuyor. Kartın geçerlilik süresi ilk kullanımdan itibaren başlar. Yani örneğin cumartesi günü saat 14.00’da ilk kez kullandığınız ve 24 saatlik geçerliliği olan kartınızı pazar günü saat 14.00’a kadar kullanabilirsiniz. Kartı satın aldıktan sonra 2 yıl içinde kullanmanız gerekmektedir.

Ücreti nedir? Kartın ücretlendirme tarifesi şu şekildedir ve çocuklar için ayrıca bir indirim imkanı bulunmuyor:

  • 24 saatlik: 26€
  • 48 saatlik: 38€
  • 72 saatlik: 56€

Avantajları nelerdir? Kartla birlikte sahip olacağınız bütün avantajların listesine French Riviera Pass resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta kartınızla birlikte her bir ziyaret noktası için bir defa ziyaret hakkına sahip oluyorsunuz.

Nice’deki tarihi ve turistik yerler hakkında hazırladığımız listemizle ilgili fikir ve önerilerinizi bizimle yorum kısmından paylaşmayı unutmayın…

Yorum yapın

Bizi Takip Edin