Nice Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Nice-Côte d’Azure Havalimanı, Nice‘nin havayolu trafiğini sırtlamaktadır ve Fransa’daki en işlek üçüncü havalimanı olma özelliğine sahiptir. Uluslararası platformda NCE koduna sahiptir. Muhteşem altyapısı ve yönetilebilir boyutu ile dikkat çeken Nice Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için yolcuların tercih edebileceği birçok seçenek bulunmaktadır.

Nice Uluslararası Havalimanı hakkında

Nice Uluslararası Havalimanı (NCE), Güney Fransa’nın havayolu yükünü çeken ana havalimanıdır. 1 ve 2 olmak üzere toplamda 2 terminale sahiptir. Burası yılda ortalama 15 milyon civarında yolcuya hizmet vermektedir. Bu terminallerden 1 numaralı olanı hem yerel hem de düşük maliyetli havayollarına ev sahipliği yaparken, Terminal 2 ise çoğunlukla Air France ve EasyJet gibi daha büyük firmalar tarafından kullanılmaktadır.

İki havalimanı terminali arasında 1,3 km mesafe bulunmaktadır. Bu mesafe yürüyerek 15 dakika, araçla ise birkaç dakika sürmektedir. Terminaller arasında ücretsiz yeşil otobüsler hizmet vermektedir. Aynı zamanda T2 tramvayı ile de terminaller arası ulaşımınızı sağlayabilirsiniz ancak şehir merkezine gitmek istiyorsanız tramvay bileti almanız gerekecektir. Terminaller arasındaki ulaşım önemlidir çünkü şehir içine giden birçok ulaşım seçeneğinin durağı Terminal 1 civarında bulunmaktadır. Havalimanındaki göçmenlik ve bagaj kontrolleri çoğunlukla hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu da şehri ziyarete gelenler için büyük bir kolaylık olmaktadır.

Nice Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım

Nice Havalimanı ile şehir merkezi arası mesafe yaklaşık 8 km’dir ve hangi ulaşım aracını tercih ederseniz edin şehir merkezine ulaşmanız 30 dakikayı geçmemelidir. Hazırlamış olduğumuz ulaşım rehberi, bütün alternatiflerle ilgili bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacaktır ve bonus olarak da şehir merkezinden havaalanına ulaşımınızı nasıl sağlayacağınızı öğrenmeniz için tersine de işlemektedir.

Şehir merkezine ulaşım için tramvaya, taksiye, otobüse, Uber’e binebilir ya da özel havaalanı transfer hizmetinden faydalanmak için rezervasyon yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Otobüs ve tramvay şehir merkezine ulaşmak için değerlendirebileceğiniz en ucuz yöntemlerdir. Taksi ve özel transfer hizmeti satın almak ise toplu taşıma seçeneklerine göre daha pahalı seçenekler arasında bulunmaktadır.

Nice Havalimanı’ndan Nice şehir merkezine tramvay ile nasıl gidilir?

Nice’de tramvay ve otobüsler Lignes d’Azur isimli firma tarafından işletilmektedir. Tramvay, Nice şehir merkezine gitmek için tercih edilebilecek harika ve en ucuz yollardan biridir. Metroyu andıran bu sistem tamamen yer üstünden gitmektedir. Tram 1 ve Tram 2 olmak üzere iki tramvay hattı bulunmaktadır. Bu hatlardan Tram 2 doğrudan havaalanına bağlanmaktadır. Tramvay için biletinizi geliş salonundaki istasyondan

Havaalanının 2. terminali ilk durak ve 2. terminali ise 2. duraktır. Buradan itibaren rota doğuya, Promenade des Anglais’e paralel bir şekilde sizi şehir merkezine götürecektir. Nice’de Tram 2 hattı şehir merkezine ve Port Lympia’ya gittiği için Nice Limanı’na gitmek isteyenler için bu seçenek çok kullanışlıdır.

Şehir merkezine ulaşmak için en iyi tramvay durağı Jean Médecin İstasyonu’dur. Burası Carre d’Or gibi şehrin merkezi bölgelerine seyahat edenler için oldukça popüler noktalardan bir tramvay durağıdır. Avenue Jean Médecin ve Boulevard Victor Hugo caddelerinin kesişim noktasında bulunan Jean Médecin durağı Tram 1 hattına geçiş için de doğru noktadır.

Nice Havalimanı’ndan Eski Kent’e tramvayla gitmek

Vieux Nice ya da Vieille Ville, Eski Şehir veya Eski Nice olarak adlandırılan Nice’nin en önemli tarihi yerlerinin bulunduğu bölgeye ulaşmak için Tam 2’deki en yakın tramvay durağı muhtemelen Place Garibaldi’dir. Tabi yine de bu durakta indikten sonra buraya ulaşmak için bir süre yürümek gerektiğini belirtmeliyiz.

Bir diğer alternatif ise Jean Medecin’de indikten sonra Tram 1 ile ya da yürüyerek Place Massena’ya da gidebilirsiniz.

Nice Havalimanı’nda tramvay bileti nasıl alınır?

Fransız Rivierası’na ilk defa gelenler için böyle bir kaygının yaşanması son derece normaldir. Tramvayların geldiği perona giderek biletinizi satın alabilirsiniz. Bu peron Terminal 1’de A0 çıkışında bulunmaktadır. Buraya ulaşmak için Terminal 2’de bagaj bölümünden çıktığınızda sola dönmeniz gerekmektedir. Terminalin sonundaki büyük kapıya doğru gittiğinizde o tarafa doğru giden insanları takip edebilirsiniz.

Bilet satın almak için nakit ya da bozuk para bulundurmak zorunda değilsiniz çünkü bilet otomatları kredi kartı ile çalışmaktadır. Bu nedenle yanınızda geçerli bir kredi kartı bulundurduğunuzdan emin olmalısınız. Eğer Fransızca bilmiyorsanız bilet otomatındaki İngilizce talimatlar için İngiliz bayrağı simgesine basmanız gerekecektir.

Tek seferlik tramvay bileti 1,5€’dur ve kredi kartı ile satın alınabilmektedir. Tek biniş kartın yanı sıra üç çeşit tramvay bileti satın almak mümkündür:

  • 1 günlük geçiş: 24 saat boyunca sınırsız geçiş imkanı sunmaktadır. Fiyatı 5€’dur.
  • 7 günlük geçiş: Bir hafta boyunca sınırsız geçiş imkanı sunar. Fiyatı 15€’dur.
  • 10 biniş: 10 sefer için geçerlidir. Birden fazla gezgin tarafından aynı anda kullanma imkanı sunar. Fiyatı 10€’dur. Bu seçenekte her biniş 1€’ya denk geldiğinden tek biniş seçeneğine göre %50 fiyat avantajına sahiptir.

Tramvay seferleri ne sıklıkla gerçekleşmektedir?

Tramvaylar en fazla 10 dakikada bir sefer düzenlediği için yolcuların tramvay bekleme gibi bir problemleri olmamaktadır. Tramvay seferleri hafta içleri 05.00’den gece yarısına kadar çalışmaktadır. Cumartesi günleri 07.00-20.00 ve pazar günleri ise 08.00-21.00 saatleri arasında tramvay seferleri devam etmektedir.

Aklınızda bulunsun!

  • Tramvay geldiği halde kapıların açılmadığını görebilirsiniz ve bu nedenle konuya yabancı olan birçok ziyaretçi ne yazık ki tramvayı kaçırabilmektedir. Kapıdaki büyük “OPEN” yazan ışıklı düğmeye bastığınızda kapılar açılacaktır.
  • Tramvaya bindiğiniz zaman biletinizi doğrulamanız gerekmektedir. Bunun için bileti sokup sonra çekebileceğiniz makineler bulunmaktadır. Aktarma yaptığınız taktirde biletinizi aynı işlemle yeniden doğrulamanız gerekecektir. Aktarma yaptığınız taktirde yolcuğunuzun ikinci etabı için ücretlendirilmezsiniz.

Nice Havalimanı’ndan otobüs ile şehir merkezine gitmek 

Burada asıl sormanız gereken soru, “Nice Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüsle gitmek mümkün müdür?” Tramvay seferleri başladığından bu yana işler biraz değişti. Eskiden Nice Havalimanı’na sefer düzenleyen 98 ve 99 numaralı otobüs seferleri iptal edildi. Bu nedenle bu konuda sizi yanıltabilecek yazılara çok fazla itimat etmenizi önermiyoruz. Nice’deki ihtiyacınız olacak ulaşımla konusundaki diğer bilgiler için Nice ulaşım rehberi yazımızı incelemeyi de ihmal etmeyin.

Havaalanından ya da buraya birkaç dakikalık yürüme mesafesinden binebileceğiniz 12 numaralı otobüs bulunuyor. Bu otobüs Terminal 1’in önünde durmaktadır. Bu otobüs ile şu anda Promenade des Arts, Promenade des Anglais, Place Masséna (Masséna meydanı) ve Vieille Ville’de (eski şehir) isimli duraklara gitmek mümkün olmaktadır. Otobüs izlediği rotanın en cazip noktası ise sahil boyunca manzaralı bir güzergah izliyor olmasıdır.

Nice Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım

nice havalimanı taksi ile ulaşım

Çok fazla bagajınız olduğunda ve kalacağınız otele nasıl gideceğinizi bilemediğinizde taksiye binmek en iyi seçeneklerden biri olabilir. Taksiye binmek için Terminal 1 ve Terminal 2’deki A3 çıkışına gidebilirsiniz. Taksi durağından taksiye binmenizin ardından eğer trafik normal seyrediyorsa 10-15 dakika içinde şehir merkezinde olmanız gerekmektedir.

Nice’deki havalimanı taksiler için 2022 yılında sabit ücret tarifesi uygulanmıştır ve taksiyle Nice şehir merkezine ulaşım için yolculardan 32€ ücret talep edilmektedir. Nice taksilerinin tepesinde mavi bir “TAXİ” ibaresi bulunmaktadır.

Aklınızda bulunsun! Nice’deki taksilerin birçoğunda kredi kartı geçmiyor. Bu nedenle yanınızda nakit bulundurduğunuzdan emin olun. Aynı zamanda taksi şoförüne sabit ücret tarifesinden haberdar olduğunuzu bildirmeyi unutmayın

Özel havaalanı transferi

Özel bir Nice havaalanı transferi hizmeti satın almak bir taksiye binmekten çok da pahalıya mal olmadığı için havaalanından Nice şehir merkezine gitmek için tercih edilebilecek seçenekler arasında bulunuyor. Bagaj bölümünden çıkıp üzerinde adınızın yazılı olduğu bir tabelayla bekleyen birini görme fikri kulağa hoş geliyor değil mi?

Nice Havalimanı’ndan özel araç hizmetleriyle şehir merkezine gitmek, özellikle uzun bir uçak yolcuğundan sonra jetlag sendromunun çirkin yüzünü gösterdiği anlarda seyahat stresini en aza indirmenin en güzel yollarından biridir ve sizi hızlıca kalacağınız otele gitme imkanı sunmaktadır.

Nice Havalimanı’nda Uber

Nice Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için Uber uygulamasını telefonunuza indirebilir ve rezervasyon yaptırabilirsiniz. Ortalama fiyat olarak 20-25€ arasında bir ücret ödemeniz gerekecektir ve bu tutar taksiye göre bir miktar daha uygundur. Uber ile Nice şehir merkezine gitmek yaklaşık 10-20 dakika arasında sürmektedir.

Araba kiralama

Nice Havalimanı’ndan araba kiralama fikri, özellikle bagajı fazla olan ve bagajını toplu taşıma araçlarında oradan oraya sürüklemek istemeyenler için mutlaka düşünülmesi gereken seçenekler arasında bulunuyor. Araç kiralama seçeneği yolcuların şehir içindeki ulaşım gereksinimlerini karşılamaları noktasında da çok yardımcı olmaktadır ve Nice gezilecek yerler listesinde paylaştığımız şehrin önemli noktalarına gerçekleştirilecek gezilerin de çok daha keyifli geçmesine olanak tanımaktadır.

Nice Havalimanı’na geldiğinizde Hertz, Avis ve Budget gibi dünyaca bilinen büyük araç kiralama şirketlerini tercih edebilirsiniz. Dilerseniz Europcar, Advantage, Enterprise, FireFly, Goldcar ve Sixt gibi diğer araç kiralama şirketlerini de değerlendirebilirsiniz.

“Nice Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?” sorusu için değerlendirebileceğiniz bütün cevapları sizin için yazımızda listeledik. Siz de bu konudaki görüş ve önerilerinizi bizimle yorum kısmından paylaşarak, okuyucularımıza katkı sunabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin