Marmaris Kamp Yerleri – Marmaris’de Kamp Yapılacak En İyi 12 Yer!

Türkiye’nin turistik açıdan en popüler cazibe merkezlerinden biri olan Marmaris, Ege ile Akdeniz’in buluştuğu noktada, harikulade gün batımlarının yaşandığı, göz alabildiğine doğa ve deniz manzaraları ile bugün yerli ve yabancı yüz binlerce turistin ziyaret ettiği yerlerden biridir. Marmaris’in her bütçeye hitap eden tatil beldeleri beraberinde farklı konaklama türlerini de konuklarına fazlasıyla sunuyor. Bunlardan biri de son yıllarda sıkça tercih edilen ve 5 yıldızlı otel konforunu aratmayan glamping kamp, çadır ve karavan konaklama yerleridir.

Otellerin tek düze konseptlerinden sıkılıp bir sonraki Marmaris tatilinizde doğada bungalov evlerde veya çadır kampı atarak konaklamak isterseniz bu içeriğimiz tam size göre. Üstelik tamamına yakını denize sıfır konumda plajı bulunan yerler. Böylece denizden de mahrum kalmadan, doğa, güneş ve kumsalın keyfini çıkararak harika bir tatil dönemi geçirebilirsiniz.

Ücretsiz Kamp Alanı

Çetibeli Orman Kampı

Çetibeli Orman Kamp Alanı
Marmaristown

Marmaris’in kuzeyinde Muğla yolu üzerinde bulunan Çetibeli Orman Kampı, denize sıfır, yemyeşil bir doğa içerisinde ücretsiz kamp atmak isteyenler için oldukça ideal bir yer. Yerleşim yerlerinden ve gürültüden uzakta kafa dinlemek için tercih edebileceğiniz Çetibeli Orman Kampı, geniş bir düzlük alanda, çam ormanları arasında, gölgelik yerlerin bolca olduğu çadır ve karavan kampı için uygun alanlara sahip.

Bölgede ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz WC, duş yeri ve elektrik gibi olanaklar bulunmuyor. Ayrıca yeme içme ihtiyaçlarınızı da en yakın Çetibeli köyünde karşılayıp öyle gelmelisiniz. Ormanlık alan içerisinde yürüyüş ve bisiklet sürmeye uygun deniz manzaralı yollar mevcut. Bir hafta sonu gelip denize karşı burada kamp atabilirsiniz. Sırt çantalı gezginler için ideal bir yer olsa da, tesis gibi yerlerin olmayışı çocuklu aileler için biraz problem yaratabilir.

Muğla yönünden gelenler Akyaka ve Gökova’yı geçtikten sonra Marmaris istikametinde ilerleyip Çetibeli yol ayrımından köy yoluna saparak ormanlık alana asfalt yol ile ulaşımlarını sağlayabilirler. Marmaris yönünden gelenler ise Muğla istikametini takip edip Çetibeli tabelasını görür görmez sola dönerek köy içerisinden kamp alanına ulaşabilirler.

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik gibi imkânlar bulunmamaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

İnbükü Kamp Alanı

İnbükü Orman Kamp Alanı

Marmaris-Datça karayolu üzerinde, Çubucak Tabiat Parkı’na 1,5 km ve yaklaşık 5 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan İnbükü Mesire ve Kamp Alanı, Marmaris’te doğa ve deniz manzaralı tabiat harikalarından biridir. Ancak burası için bir süre önce kapatıldı deniliyordu. Güncel durumu hakkında yakınlarda giden okurlarımız olursa içeriğimizi güncellemek adına burası hakkında yorum yaparlarsa seviniriz.

İnbükü Mesire Alanı, çam ağaçlarıyla çevrili, içerisinde patika yolların olduğu, deniz manzarası eşliğinde yürüyüş yapıp akşamına kamp atabileceğiniz bir yer. Çadır kampının yanı sıra karavan kampları için de ideal bir yer ancak yolunun bozuk olması tabanı alçak binek araçlar ile gelinmesini güç kılabilir. Park alanı içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle yiyecek ve içeceklerinizi henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz. Girişi ücretsiz. Yerleşim yerlerine uzak, gürültünün olmadığı sessiz sakin bir yer. Marmaris’in en güzel koy yerlerinden biri de diyebiliriz.

Özel araçla gelecek olanlar için kamp alanının şu an için kapalı olduğu biliniyor. Ayrıca ormanlık alan içerisindeki yollar binek araçla ilerlemesini güç kılıyor. Sırt çantalı gezginler ise rahatlıkla çadır kamplarını atabilirler. Marmaris-Datça yolunu takip ederek buraya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Dileyen Marmaris Otogarı’ndan her saat başı hareket eden dolmuşlara binerek Çubucak Orman Kampı’na gelebilir ve buradan yaklaşık 15 dakikalık bir yürüme sonrası İnbükü Mesire Alanı’na ulaşabilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan alanları ve yürüyüş parkurları mevcuttur. Ücretli kamp alanında WC, duş, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

İçmeler Maliye Kampı

İçmeler Maliye Kamp Alanı

İçmeler Plajı’na yürüme mesafesinde bulunan Maliye Kampı öncesinde bir işletme tarafından işletiliyormuş ancak şimdilerde başıboş atıl bir yer olarak duruyor. Çadır ve karavancıların gelip ücretsiz konaklayabildiği bir yer. İçeride WC, duş ve yeme içme gibi yerler bulunmuyor. Tamamıyla halka açık, ücretsiz konaklayabileceğiniz denize sıfır bir yer. Dilediğiniz kadar kalabiliyorsunuz.

Haftanın tüm günü mutlaka kamp atan birine rastlayabilmeniz mümkün. Özellikle hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Gece saatlerinde ise uyumakta biraz güçlük çekebilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına yakın marketlerden temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Camprail Station

Camprail Station, Marmaris

Burası için kamp konaklamaya ne uygun ne de uygun değil diyebiliriz. Ancak yalnızca günübirlik çadır kampı veya birkaç saat vakit geçirmek için ideal bir yer. Şehir merkezine 2 km mesafede, Marmaris Milli Parkı’nı geçtikten sonra Albatros Marina’nın yanındaki ormanlık alanda kalıyor. Küçük bir yer. Çadır kurabileceğiniz düzlükler mevcut. Çam ağaçları ile çevrili ve yeterince gölgelik alanı mevcut.

En yakın WC 200 metre ileride. Ayrıca çeşme, elektrik ve yeme içme gibi yerler bulunmuyor. Burada kamp atmayı düşünüyorsanız yiyecek ve içeceklerinizi öncesinde alıp öyle gelmelisiniz. Tek artı yanı yerleşim yerlerinin biraz dışında kalıyor olmasıdır. Ayrıca denize sıfır ücretsiz kamp atabileceğiniz bir yer.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Alanı

Çatlak Beach Camping

Çatlak Beach Camping

Marmaris’in belki de en güzel yerlerinden biri olan Hisarönü’nde, koyun hemen kenarında yer alan Çatlak Beach Camping, denize sıfır konumu ve etrafının tamamıyla ağaçlarla çevrili olması ile aile ve arkadaş gruplarına hitap eden keyifli yerlerden biridir. Yerleşim yerlerine nispeten uzak ve şehrin gürültüsünden izole bir yerde bulunuyor. Yalnızca denizin, güneşin ve doğanın tadını çıkarabileceğiniz kamp alanı oldukça nezir bir ortama ev sahipliği yapıyor.

Çadır yerleri ağaçlarla çevrili olup kampınızı gölgelik alanlara atabiliyorsunuz. Kamp süreniz boyunca ihtiyacınız olabilecek tüm temel gereksinimler ise mevcut olup, bol çeşitli açık büfe kahvaltı ve akşam yemek hizmetleri bulunmaktadır. Ayrıca restoran bölümü ve kamp alanında eğlenceler ve aktiviteler de yapılmakta. Tesis, denize girecekler için şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı karşılamaktadır. Ayrıca kendi yiyecek ve içecekleriniz için bir buzdolabı ve mangal için kömür servisleri bulunmakta.

Kamp alanı toplu taşıma güzergâhına yürüme mesafesinde bulunuyor. Her saat başı Marmaris ve Hisarönü güzergâhında minibüsler çalışıyor. Toplu taşımayı kullanacak olanlar bu minibüslere binerek Hisarönü’nde inebilir ve yaklaşık 5 dakikalık bir yürüme sonrası kamp alanına ulaşabilirler. Araçlarıyla gelecek olanlar ise Marmaris-Datça karayolu istikametinde ilerleyip Bozburun yönüne dönerlerse Hisarönü’ne geleceklerdir. Kamp alanının araçlı konukları için otopark alanı bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Sıcak su, duş, WC, elektrik, Wi-Fi, çamaşırhane, denize girilebilir alan, şezlong, piknik masaları, büfe, restoran ve çocuk oyun alanı ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 80 TL.

Telefon: 0530 223 09 42

Web Sitesi: http://www.catlakcamping.com/

Instagram: https://www.instagram.com/catlak_beach/

Haritada Görüntüle >

Çubucak Tabiat Parkı Kamp Alanı

Çubucak Tabiat Parkı Kamp Alanı

Marmaris, kumsal alanların yanı sıra doğal alanlarıyla da oldukça göz kamaştırıcıdır. Tüm gün denizde kalıp, biraz temiz orman havası almak ve keyifli bir yürüyüş yapmak istediğinizde birden fazla ormanlık alanın olduğunu göreceksiniz. Bunlardan biri de Çubucak Tabiat Parkı’dır. Marmaris-Datça yolu üzerinde bulunan park alanı hem yürüyüş yapıp temiz hava alabileceğiniz hem de çadır kampı atabileceğiniz tam kapasite bir yerdir. Üstelik sahil kenarında ve muhteşem bir deniz manzarası eşliğinde.

Makul bir ücret ile giriş yapabileceğiniz tabiat parkında çadır ve karavan konaklaması yapabiliyorsunuz. Kamp süreniz boyunca yararlanabileceğiniz restoran, kafeterya, oyun sahaları ve market gibi yerler bulunmakta. Tabiat parkının kendine ait özel bir plajı da bulunuyor. Soyunma kabini ve duş gibi imkânlar burada mevcut. Ayrıca park alanının hemen karşısında her sabah yöre halkının taze sebze ve meyvelerini sattığı küçük bir pazar yeri bulunuyor.

Çubucak Tabiat Parkı’na ulaşım ise oldukça kolaydır. Marmaris-Datça yolu üzerinde kalan tabiat parkına her saat başı Marmaris Otogarı’ndan dolmuşlar hareket etmektedir. Aynı şekilde tabiat parkından da Marmaris’e bu dolmuşlar ile gidebiliyorsunuz. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Datça istikametinde gelirlerse tesisin hemen önünden geçeceklerdir. Araç sahipleri için tabiat parkının kendine ait otopark alanı bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan alanı, büfe, lokanta, kır lokantası, giriş kontrol noktası (güvenlik), WC, soyunma kabini ve duşlar, çocuk oyun alanı, iskele ve bulaşık yıkama yeri.

Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, bisiklet 8 TL, motosiklet ve ATV 12 TL, otomobil 24 TL, minibüs 72 TL, midibüs 120 TL, otobüs 216 TL. Çadır konaklama 38 TL, karavan konaklama 48 TL.

Telefon: 0545 467 02 21

Web Sitesi: http://cubucak.tabiat.gov.tr/https://cubucakcamping.com/

Facebook: https://www.facebook.com/cubucak.camping

Haritada Görüntüle >

Club Amazon

Club Amazon

1980 yılından bugüne aynı yerinde hizmet veren Club Amazon, Bördübet’in çam ormanları arasında, yerleşim yerlerinden ve gürültüden uzak şahane bir yerde konuklarını ağırlıyor. Burası bir aile işletmesidir. Evinizdeki yemekleri aratmayacak lezzette yemeklerin olduğu, kendine ait bir havuzu ve kürek çekme gibi aktivitelerin bulunduğu keyif veren bir yer. Ancak belirtmeliyiz ki, burada yalnızca karavan (glamping) ve bungalov konaklaması yapılmaktadır. Yemyeşil bir bahçesi ve içerisinde yer alan rengârenk karavanları ile ahşap bungalov yerleri size doğada müthiş bir tatil deneyimi yaşatacaktır.

İhtiyacınız olabilecek tüm temel gereksinimler tesis tarafından karşılanmakta. Üç öğün yemek, ücretsiz otopark alanı ve 24 saat sıcak suyunun olması çocuklu aileler için de ideal bir tatil imkânı sunuyor. Bununla birlikte kano, bisiklet turları ve denize girilebilir alanları da mevcut. Bahçesinde üzüm çardağı ile kapalı hoş bir dinlenme alanı da bulunmakta.

Özel araçlarıyla gelmeyi düşünenler Marmaris’ten Datça istikametini takip ederek Değirmenyanı Köyü’ne gelecekler. Köy merkezindeki Çamlık Restoranı görür görmez sağ ve solunda Amazon-Bördübet tabelalarını göreceksiniz. Buradan sağa sapıp yaklaşık 14 km gittikten sonra kamp yerine varacaksınız. Yolun son 4 km’si toprak yol ancak binek araçla gelmeye engel olacak kadar kötü değil.

Toplu taşımayı kullanacak olanlar ise gelmeden hemen önce kamp yetkililerine bilgi verirlerse Değirmenyanı Köyü’nden sizi karşılayacaklardır. Marmaris’ten Değirmenyanı’na giden dolmuşlara binerek köye ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, Wi-Fi, üç öğün yemek yersini, ücretsiz otopark alanı, denize girilebilir alan, yürüyüş parkurları, kano, bisiklet turları,

Kamp Ücreti: Bonibon (Glamper Car), Küp Oda, Butik Van ve Vardo 12 Haziran – 25 Haziran konaklama ücreti 475 TL. 26 Haziran – 6 Eylül konaklama ücreti 625 TL. 7 Eylül – 5 Ekim konaklama ücreti 550 TL. 6 Ekim ve sonrası için işletmeyi arayıp bilgi alabilirsiniz.

Mini Bungalov konaklama ücreti için işletmeyi arayıp bilgi alabilirsiniz.

Telefon: 0252 436 91 11

Web Sitesi: http://www.clubamazon.com.tr/

Instagram: https://www.instagram.com/clubamazon

Haritada Görüntüle >

Bonjuk Bay Kamping

Bonjuk Bay Camping

Marmaris’in kuzeyi Çamlı beldesinde enfes bir koy içerisinde yer alan Bonjuk Bay Camping, Ege ile Akdeniz’in buluştuğu noktada, yemyeşil bir doğanın tam kıyısında çadır kampı için tercih edebileceğiniz ideal yerlerden biridir. Kamp alanı geniş bir çimenlik alan üzerine kuruludur. Etrafını da aynı bollukta ağaçlar sarmalıyor. Bu sayede Marmaris’in yakıcı sıcaklarından kurtulup kendinizi gölgelik alanlarda inzivaya çekebiliyorsunuz. Çadırlarınızı bu alana kurabilirsiniz. Etkinlik ve yoga atölyeleri de denize karşı tam da burada oluyor. Yoga dedik çünkü Bonjuk Bay Camping, bölgede yoga yapabileceğiz en aktif topluluklardan birine ev sahipliği yapıyor.

Kamp alanında çadır, taş ev ve bungalov konaklama yerleri bulunmakta. Glamping türünde konaklama imkânı sunuluyor. Bu nedenle doğada 5 yıldız konforunu aratmayan bir konaklama deneyimi yaşamış oluyorsunuz. Ortak kullanım mutfak alanı, yemek yeme odası, hamam, bar ve atölye alanları ile Bonjuk Bay Camping, bölgedeki diğer kamp yerlerinden öne çıkan olanakları ile tercih ediliyor. Tesis, konaklama yapacak konukları için İnternet sitesi üzerinden rezervasyon almaktadır.

Özel araçlarınızla Marmaris yönünden geliyorsanız Muğla yolunu takip edip Çamlıköy yönüne sapın ve buradan İncekum Plajı tabelalarını takip ederek kamp alanına ulaşabilirsiniz. Muğla yönünden geliyorsanız Akyaka ve Gökova’yı geçip Çetibeli’den sonra Çamlıköy’e saparsanız ulaşımınızı sağlayacaksınızdır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Ortak kullanım mutfak alanı, bar, yemek odası, duş, WC, elektrik, Wi-Fi, dinlenme odaları, atölyeler, denize girilebilir alan ve yürüyüş parkurları.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezona göre değişiklik göstermektedir. Henüz kamp alanına varmadan aşağıdaki numarayı arayarak işletmeden fiyat bilgisi alabilir ve rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.

Telefon: 0537 810 27 05

Web Sitesi: http://www.bonjukbay.com/

Instagram: https://www.instagram.com/bonjukbay

Haritada Görüntüle >

Altınkum Camping

Altınkum Camping

Marmaris’in Hisarönü bölgesinde bulunan Altınkum Camping, berrak denizi, kusursuz plajı ve göz alabildiğine yemyeşil doğası ile çadır ve karavan kampı yapabileceğiniz yerlerden biridir. Burası 2012 yılından beri aynı yerinde hizmet veren bir aile işletmesi. Daha çok bölgede yürüyüş yapan gruplar, bisikletliler ve sırt çantalı gezginlerin tercih ettiği kamp alanı denize sıfır konumu ile hem kamp hem de denize girebilme olanağı tanıyor.

Günübirlik gelip restoran bölümünden de faydalanabiliyorsunuz. Organik ürünlerle hazırlanan köy kahvaltısı, ızgara yemekleri ve deniz ürünleri türünde zengin içerikli bir yeme içme menüsüne sahip. Tamamıyla doğa içerisinde sessiz sakin bir yer. Bir yanı yemyeşil doğa, diğer yanı denizin mavilikleri. Plajı da oldukça temizdir. Hasır şemsiyeler, şezlong ve minder gibi olanaklar mevcut.

Altınkum Camping’e Marmaris-Datça yolu üzerinden Orhaniye-Selimiye-Bozburun istikametine saparak 5 km’lik bir sürüş sonrası gelebilirsiniz. Araçlı misafirler için tesisin kendine ait otopark alanı bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan konaklama yerleri, WC, duş, sıcak/soğuk su, mutfak ve çamaşır yıkama alanı, ücretsiz otopark, çocuk oyun parkı, restoran, yürüyüş parkurları ve denize girilebilir alan.

Kamp Ücreti: Kişi başı çadır konaklama 60 TL, tek kişi çadır konaklama 75 TL, kişi başı karavan konaklama 65 TL, tek kişi karavan konaklama 80 TL. Masa + Sandalye 40 TL, günlük buzdolabı kiralama ücreti 25 TL.

Telefon: 0533 306 30 39

Web Sitesi: http://www.altinkumcamping.com/

Instagram: https://www.instagram.com/altinkumcamping_marmaris/

Haritada Görüntüle >

Evcan Camping

Evcan Camping

Marmaris’in Hisarönü mevkiinde bulunan bir diğer kamp alanı da Evcan Camping’dir. Burası denize sıfır, okaliptüs ağaçları ile çevrili sessiz sakin bir yer. Konumu itibariyle bölgenin en güzel yerlerinden birine ev sahipliği yapıyor. Sahil alanı Türkiye’de nadir bulunan kırmızı kumluk alana sahiptir. Denizi ise taş, yosun ve kayalığı olmayan, derinliği 20 metre sonra başlayan güvenilir bir yüzme deneyimi sunuyor.

Kamp alanı, konukların ihtiyaçları olabilecek hemen her imkâna sahip. Güneş enerjili sistemleri sayesinde 24 saat sıcak su bulabiliyorsunuz. Temiz WC ve duş yerlerinin yanı sıra çocuklar için oyun parkı da mevcut. Çocuklu aileler de gönül rahatlığı ile gelip burada kalabilirler. Ayrıca çadır konaklamaya ek olarak karavan sahipleri de burada kalabilmekteler.

Ulaşımınızı Marmaris-Datça yolu üzerinden Hisarönü mevkiine dönerek Bozburun yoluna sapıp tabelalar yardımıyla sağlayabilirsiniz. Özel araç sahipleri ve karavanlar için tesisin park alanı bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, çocuk oyun parkı, bulaşıkhane, çamaşırhane, büfe, yürüyüş parkurları ve denize girilebilir alan. Kamp alanına yakın market bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 70 TL, karavan konaklama 160 TL.

Telefon: 0530 849 46 48

Web Sitesi: http://www.evcancamping.com/

Instagram: https://www.instagram.com/EvcanCamping

Haritada Görüntüle >

Ilıman Restaurant & Camping

Ilıman Restoran ve Camping

Marmaris’in Hisarönü mevkiinde, denize sıfır konumda bulunan Ilıman Restoran ve Kamp Alanı, çadır ve karavan kampı yapabileceğiniz, çocuklu aileler için de ideal olan nezih yerlerden biridir. Restoran bölümünün olması nedeniyle günübirlik deniz manzarasına karşı yemek yemek isteyen kişiler tarafından da tercih edilmektedir. Kamp yerleri bol ağaçlık ve gölgelik alanlardan oluşmaktadır. Dileyen kumsal alana da çadırını atabiliyor. Plajı birkaç adımlık mesafededir. Denizi temiz ve dalgasız.

Hafta sonu veya birkaç gün konaklamalı kamp için tercih edebileceğiniz mekân, ihtiyacınız olabilecek tüm temel gereksinimlere sahip. WC ve duş gibi hassas yerler temiz ve 24 saat sıcak su imkânı da bulunmaktadır.

Ulaşımınızı Marmaris-Datça yolu üzerinden Hisarönü mevkiine dönerek Bozburun yoluna sapıp tabelalar yardımıyla sağlayabilirsiniz. Tam olarak Hisarönü Koyu’nun orada yer almaktadır. Özel araç sahipleri ve karavanlar için tesisin otopark alanı bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, Wi-Fi, restoran, çadır ve karavan kamp yerleri, otopark alanı, plaj, şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri, ortak kullanım mutfak ve ekipmanları.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 60 TL, karavan konaklama 100 TL.

Telefon: 0252 466 62 22 – 0535 589 76 48

Web Sitesi: https://www.ilimanrestaurantcamping.com/

Instagram: https://www.instagram.com/ilimanrestaurantcamping/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin