Kiruna’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Şehir Lezzeti

İsveç’in geleneksel yemeklerini deneyimleyeceğiniz Kiruna’ya doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

” Kiruna’da Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kiruna’da aç kalmayacağınızdan eminiz.. Kent restoranlarında yöresel lezzetlerin tadına bakabileceğiniz gibi dünya mutfağından pek çok yemeği de bulabilirsiniz.

Listenin ilk sırasında;

1- Ren Geyiği Yemeği

Ren geyiği eti

İsveç’in favori yemeklerinden biri olan Ren geyiği Yemeği, halkın sıklıkla tükettiği yiyeceklerden biri.

Pek çok sebzeyle birlikte pişirilen bu etin en önemli özelliği yumuşacık olması. Kiruna’daki hemen her restoranda kolaylıkla bulabileceğiniz bu lezzet, İsveç’in uzun yıllardır ulusal yemeklerinden biri olarak gösteriliyor.

2- Surströmming

Surströmming

İsveçliler bu konserve balıklara aşık diyebiliriz. İsmi ise Surströmming. Yumurtlamadan önce yakalanan ringa balıklarının tuzlanıp konservelenmesi ile yapılan bu lezzetli aperatif, kent marketlerinde sıklıkla göreceğiniz yiyeceklerden biri. Öğlen yemeklerinizden birini konserve ringa balıklarını deneyerek geçirebilirsiniz.

3- Salamura Ringa Balığı

Salamura Ringa Balığı

Ekşi krema ve haşlanmış patates ile birlikte sunulan bu lezzetin adı Salamura Ringa Balığı..  İçerisinde soğan, karabiber ve defna yaprağı yer alan bu lezzetli yemek, Kiruna akşamlarınızdan birinde mutlaka denemeniz gereken bir ana yemek.

4- Pitepalt

Pitepalt

Kiruna’da yiyebileceğiniz yöresel yemeklerden biri de Pitepalt..  İçi et dolu bu lezzetli köfteler, kaynar suda haşlanarak pişiriliyor. Tadı ise oldukça lezzetli. Dışı tamamı ile mantı hamuruna benzetilen bu lezzetin dış kaplaması patates ve arpa unundan elde ediliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Knackebröd

Knackebröd

İsveç kahvaltılarının vazgeçilmezi bu lezzetli gevrekler, Kiruna’da deneyeceğiniz en iştah açıcı atıştırmalıklardan biri. İsmi ise Knackerbröd..

Çavdar unu, tuz ve su karışımından yapılan bu krakerler uzun yıllardır İsveç’in sevilen atıştırmalıkları arasında yer alıyor. İçerisinde yer alan çavdar unu sayesinde besleyiciliği oldukça yüksek olan bu krakerlere Kiruna marketlerinden ulaşabilirsiniz.

6- İsveç Krebi

İsveç Krebi

İsveç’in dünyaca ünlü Kreplerini denemeden dönmek olur mu hiç? İsteğe bağlı olarak tatlı ve tuzlu olarak hazırlanan bu lezzetli kreplerin tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederiz. İsveç krepleri nişasta, yumurta, süt ve tereyağı ile birlikte pişiriliyor.

7- Aquavit

Aquavit

Bu Norveç viskisi uzun zamandır İsveç’in ulusal içeceklerinden biri. Baharat ve bitkilerle zenginleşmiş bir aromaya sahip olan Aquavit, %40 alkol oranına sahip oldukça sert bir içki.

Tadı ise içerisinde yer alan baharatlar sebebiyle oldukça yoğun ve aromatik. Denemenizi tavsiye ederiz.

*Kiruna Gezilecek Yerler için.. 🙂

Kiruna’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin