Stockholm Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Stockholm Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

İsveç’in başkenti ve en büyük şehri olan Stockholm, olağanüstü doğası ve nefes kesici takımadalarıyla ünlüdür. Şehir aynı zamanda Avrupa’da ziyaret edilecek en pahalı ülkelerden biri olarak bilinir. İsveç’in ana ulaşım merkezi olan Stockholm Havalimanı ise ülkeyi ziyaret eden milyonlarca yerli ve yabancı turistin ilk varış yaptığı yerdir. Kopenhag ve Oslo havalimanlarından sonra İskandinavya’nın en işlek havalimanıdır ve dünyanın dört bir yanından pek çok uluslararası uçuşların gerçekleştiği bir yerdir. Stockholm Havalimanı, yolcuların şehir merkezine olan ulaşımları için de kusursuz bir ulaşım alt yapısına sahiptir.

Havalimanından şehir merkezine ve şehiriçi ulaşım sistem oldukça gelişmiştir. Stockholm Merkez İstasyonu, şehrin ana merkezi yeridir. Havalimanından buraya erişim hızlı ve kolay olanıdır. Erken ve gece varışlarına bile şehir merkezine gidebilmek mümkündür.

Stockholm-Arlanda Havalimanı, şehrin yaklaşık 40 km kuzeyinde yer alıyor. Havalimanından şehir merkezine gitmek için kullanabileceğiniz birçok ulaşım alternatifi bulunuyor. Hızlı tren servisi olan Arlanda Ekspres sizi havalimanından şehir merkezine götürecek başlıca ulaşım aracıdır. Arlanda Ekspres trenleri havalimanından şehir merkezine ulaşımın en hızlı olanıdır. Ayrıca yolcuların 2, 3, 4 ve 5 numaralı terminaller arası ulaşımları için ücretsiz hizmeti vermektedir.

Hızlı tren Arlanda Ekspres’in yanı sıra banliyö treni (Pendeltag) ile de şehir merkezine ulaşım sağlanmaktadır. 4 ve 5 numaralı terminal çıkışında yer alan banliyö trenleri ile 40 dakikada şehir merkezine ulaşabilmek mümkündür.

Stockholm Havalimanı

Flygbussarna havalimanı otobüsleri ise bir diğer toplu taşım alternatifidir. Bu otobüsler havalimanından şehir merkezine gitmenin en ucuz yoludur.

Toplu taşıma araçlarını beklemek istemeyen yolcular pahalı ama konforlu olan taksileri tercih edebilirler. Taksiler, Stockholm Havalimanı ile şehir merkezi arasında çift yönlü ulaşımda en hızlı ve en rahat yoludur. Hızlı bir ulaşım ile kapıdan kapıya transferinizi gerçekleştirebileceğiniz taksiler haftanın 7 günü 24 saat hizmet vermektedir. Taksi ile havalimanından şehir merkezine 40 dakikada gidebilirsiniz.

Stockholm Havalimanı, uluslararası tanınmış araç kiralama ofislerine de sahiptir. 7/24 açık olan bu tedarikçilerden bütçe ve zevklerinize göre tercih edebileceğiniz farklı araç türlerinde bir kiralama yapabilir ve şehirde bulunduğunuz süre boyunca ulaşımınızı hızlı ve konforlu bir şekilde yapabilirsiniz.

Bir diğer ulaşım türü ise özel transfer hizmetidir. Havalimanında bekleme yapmadan kapıdan kapıya ulaşımınızı sağlayacağınız özel araçlar ile konforlu bir yolculuk yapabilir, uçuş yorgunluğunuzu nispeten araçta giderebilirsiniz. Havalimanı terminal içerisinde yer alan araç kiralama acentelerinin yanı sıra yerel firmalar da yolcular için özel transfer hizmeti vermektedir.

Şehiriçi Ulaşım İçin Travel Card + Stockholm Pass

Stockholm’de birkaç gün kalmayı planlıyor ve şehiriçi ulaşımınızı toplu taşıma ile yapmayı düşünüyorsanız ‘Travel Card’ ulaşım kartı satın alarak tüm toplu aşıma araçlarında (otobüs, metro, tramvay, banliyö treni ve feribot) ekonomik bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Travel Card’ı havalimanı gelen yolcu terminalinde bulunan danışmadan satın alabileceğiniz gibi şehir merkezine varışta Kart İşlem Merkezleri aracılığıyla veya çevrimiçi web sitesi üzerinden satın alabilirsiniz. Ancak Travel Card yalnızca Stockholm Pass ile birlikte satın alınabilmektedir.

Stockholm Travel Card

Travel Card ile birlikte satın alınan Stockholm Pass ücretsiz bir şehir rehberi, şehrin en popüler turistik yerlerine giriş imkânı ve ücretsiz ve sınırsız Hop On Hop Off otobüs turlarına katılım fırsatı sağlamaktadır.

Stockholm Pass Ücretleri

  • 1 Günlük: 719 SEK (yetişkin), 359 SEK (çocuk)
  • 2 Günlük: 1019 SEK (yetişkin), 509 SEK (çocuk)
  • 3 Günlük: 1250 SEK (yetişkin), 625 SEK (çocuk)
  • 5 Günlük: 1619 SEK (yetişkin), 815 SEK (çocuk)

Çocuk kartları 6-15 yaş arası çocuklar için geçerlidir. 16 ve üzeri yaştakiler Yetişkin Kartı satın almalıdır.

Travel Card Ücretleri

  • 1 Günlük: 155 SEK (yetişkin), 105 SEK (çocuk)
  • 3 Günlük: 310 SEK (yetişkin), 210 SEK (çocuk)

Stockholm Pass ve Travel Card hakkında detaylı bilgi ve çevrimiçi satın almak için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Stockholm Pass

Havalimanına varışta paranızı yerel para birimine çevirebileceğiniz döviz büroları her terminalde bulunmaktadır. Ayrıca Visa ve Master Cart gibi logolu ATM cihazları da mevcut. Otobüs veya treni kullanabilmeniz için biletinizi terminal binası içerisinde yer alan otomatlardan veya büfelerden temin edebilirsiniz. Ayrıca otobüs ve tren hareket noktalarında da bilet satılmaktadır.

Bu yazıda, Stockholm Havalimanı’ndan şehir merkezine transferiniz için en iyi ulaşım alternatiflerini detaylarıyla okuyabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs (Belediye Toplu Taşıma) ile Ulaşım

Stockholm Havalimanı ile Marsta İstasyonu arasında ulaşım hizmeti veren 583 numaralı belediye toplu taşıma otobüsleri, şehir merkezine aktarmalı gidebileceğiniz uygun fiyatlı bir ulaşım alternatifidir. Ancak bu otobüsler şehir merkezine kadar gitmiyor. Havalimanından yaklaşık 20 dakikalık bir seyahat süresi ile son durak olan Marsta İstasyonu’na vardığınızda buradan Pendeltag banliyö trenine binebilir ve 40 dakikada şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Aktarmalı bu ulaşım türü havalimanından şehir merkezine gitmenin ilk ve en ucuz yoludur. Haftanın tüm günü belirli saat aralıklarında iki güzergâh arası ulaşım hizmeti veren otobüsler 5 numaralı terminalde 15/16 no’lu perondan hareket edip 2 ve 3 numaralı terminallere de uğrayarak Marsta İstasyonu’na kadar gitmektedir. Hafta sonları dâhil gece yarısından sonra da otobüsler ulaşım hizmet vermektedir.

583 Havalimanı – Marsta İstasyonu Güzergâh

Havalimanı 5 no’lu Terminal – Sky City – 4 no’lu Terminal – 2 ve 3 no’lu Terminal – Tomta 1 – Faltvagen – Marsta İstasyonu

20 dakikalık bir otobüs yolculuğu sonrası Marsta İstasyonu’na vardığınızda buradan Stockholm Şehir İstasyonu’ndan geçen 41 veya 42X numaralı trene binebilirsiniz. Banliyö treni ile Marsta İstasyonu’ndan şehir merkezine seyahat süresi yaklaşık 20 dakikadır.

Stockholm Havalimanı Otobüs Ulaşımı

41 ve 42X Marsta İstasyonu – Şehir Merkezi Güzergâh

Marsta İstasyonu – Rosersberg – Upplands Vasby – Rotebro – Norrviken – Haggvik – Sollentuna – Helenelund – Ulriksdal – Solna – Odenplan – Şehir Merkezi Tren İstasyonu

41 ve 42X banliyö trenleri hareket saatlerini buradan kontrol edebilirsiniz.

583 numaralı otobüs ve 41/42X banliyö trenleri ile aktarmalı ulaşım sizi şehir merkezine götürecek olan ucuz ulaşım türüdür. Ülkenin pahalı olması nedeniyle bu yolculuğu tercih edebilirsiniz. Her iki ulaşım aracı için de biletinizi havalimanındaki büfelerden satın alabilirsiniz. Tek kullanımlık (75 dakika geçerli) bilet ücreti 37 SEK (3€/4$) tutarındadır.

Stockholm’de daha uzun süre kalmayı planlıyor, şehir içi ulaşımınızı da toplu taşıma ile yapmayı düşünüyorsanız 1, 2, 3 ve 5 gün süreli ‘Stockholm Pass + Travel Card’ biletlerden satın alabilirsiniz. Böylece havalimanına geri dönerken de kullanabileceğiniz bir biletiniz olmuş olur.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs (Flygbussarna) ile Ulaşım

Havalimanından şehir merkezine ve merkeze yakın farklı bölgelere ulaşımınızı sağlayabileceğiniz birkaç farklı otobüs hattı bulunmaktadır. Bu otobüsler yukarıdaki aktarmalı ulaşıma göre nispeten ucuz ve daha hızlı olan ulaşım alternatifleridir.

Stockholm Havalimanı Flygbussarna Otobüsü

Havalimanı – Şehir Merkezi

Flygbussarna otobüsleri havalimanı ile şehir merkezinde otobüs terminali (merkez tren istasyonunun yanında) arası karşılıklı olarak ulaşım hizmeti vermektedir.

Havalimanı gelen yolcu terminallerinin çıkışında yer alan Flygbussarna otobüsleri haftanın tüm günü 05.00 ile 01.00 saatleri arasında her 20 dakikada bir hareket etmektedir. Otobüsler 5 numaralı terminallerden hareket ederek 2, 3 ve 4 numaralı terminallere de uğrayarak şehir merkezine gitmektedir. Havalimanından şehir merkezine seyahat süresi yaklaşık 45 dakika olup, bilet ücreti kişi başı tek yön yetişkin 119 SEK, 8-17 yaş arası çocuklar 99 SEK. Biletinizi uygulama üzerinden veya çevrimiçi satın aldığınız takdirde yetişkin 99 SEK, 8-17 yaş arası çocuklar 89 SEK.

Havalimanı – Şehir Merkezi – Uppsala

Havalimanında çalışan iki gece otobüs hattı bulunuyor. Bunlardan 592 numaralı otobüs şehir merkezine, 593 numaralı otobüs ise Uppsala’ya gitmektedir.

592 ve 593 numaralı otobüs hatları güzergâh ve hareket saatlerini buradan kontrol edebilirsiniz.

Stockholm Havalimanı Flygbussarna Yolcu Servisi

Havalimanı – Karolinska – Fridhemsplan – Hornstull – Liljeholmen

Havalimanından Karolinska, Fridhemsplan ve Hornstull üzerinden Liljeholmen’e giden bir otobüs hattı da bulunmakta. Haftanın tüm günü her 20 dakikada bir havalimanından hareket ediyor. Seyahat süresi yaklaşık 50 dakikadır. Bilet ücreti kişi başı tek yön yetişkin 139 SEK, 8-17 yaş arası çocuklar 119 SEK. Biletinizi uygulama üzerinden veya çevrimiçi satın aldığınız takdirde yetişkin 119 SEK, 8-17 yaş arası çocuklar 109 SEK.

Havalimanı – Kista – Sundbyberg – Brommaplan

Kista ve Sundbyberg üzerinden Brommaplan bölgesine giden bir otobüs hattı da bulunmakta. Havalimanı gelen yolcu terminallerinden her 20 dakikada bir hareket eden bu hat ile seyahat süresi yaklaşık 55 dakikadır. Bilet ücreti kişi başı tek yön yetişkin 139 SEK, 8-17 yaş arası çocuklar 119 SEK. Biletinizi uygulama üzerinden veya çevrimiçi satın aldığınız takdirde yetişkin 119 SEK, 8-17 yaş arası çocuklar 109 SEK.

Otobüs biletinizi havalimanında terminallerde, otobüs duraklarındaki otomatik makinelerden, 7-Eleven mağazalarından, uygulama üzerinden veya Flygbussarna web sitesi üzerinden satın alabilirsiniz.

Havalimanından hareket eden tüm Flygbussarna otobüsleri hatlarının yukarıda bulunan güzergâhları hakkında detaylı bilgi için burayı, bilet fiyatları için burayı ve çevrimiçi bilet satın almak için burayı ziyaret edebilirsiniz. Flygbussarna otobüs biletleri çevrimiçi veya uygulama üzerinden satın alındığı takdirde daha uygun fiyata geliyor. Android kullanıcıları buradan, IOS kullanıcıları buradan uygulamayı telefonlarına indirebilirler.

Stockholm Havalimanı Flygbussarna Yolcu Servisi

Havalimanı – Vasteras

Stockholm Havalimanı’ndan Vasteras, Orebro ve Karlstad şehirlerine de doğrudan otobüs hattı bulunmaktadır. Haftanın her günü 40’a yakın seferiyle her 20 dakikada bir gelen yolcu terminallerinin çıkışından hareket etmektedir. Bilet ücreti kişi başı tek yön 159 SEK.

Daha fazla bilgi Nettbuss web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı – Marsta – Rotebro – Enköping – Karlstad- Hudiksvall

Y Otobüs işletmesi Stockholm Havalimanı’ndan Marsta, Rotebro, Östra Steningee, Enköping- Karlstad Hudiksvall bölgelerine doğrudan otobüs ile ulaşım hizmeti vermektedir. Bu hat üzerinde yer alan Marsta, şehir merkezine gitmek isteyen yolcuların kullandığı bir otobüstür. Marsta İstasyonu’nda inerek buradan banliyö trenleri ile şehir merkezine gidebilmek mümkündür.

Daha fazla bilgi için Y Buss web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Flixbus

Avrupa’da birçok şehri birbirine bağlayan uygun fiyatlı otobüs işletmesi Flixbus, Stockholm Havalimanı’nda ulaşım hizmeti veren bir diğer ulaşım alternatifidir. Flixbus ile havalimanından birçok noktaya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için Flixbus web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Tren (Arlanda Express) ile Ulaşım

Hızlı tren olan Arlanda Ekspres Treni, havalimanından şehir merkezine ulaşım için en hızlı ve en kolay olan ulaşım alternatifidir. Havalimanında pek fazla bekleme yapmadan ve taksi gibi araçlara çok fazla para ödemeden hızlıca şehir merkezine gitmek için Arlanda Ekspres Treni’ni kullanabilirsiniz. Arlanda Ekspres Treni şehir merkezinde doğrudan ana tren istasyona kadar kesintisiz bağlantı sağlamaktadır. Havalimanından şehir merkezine hızlı ve kolay bir ulaşım sağlamak istiyorsanız, Arlanda Ekspres Treni en iyi ulaşım türüdür.

Stockholm Havalimanı Arlanda Express

Arlanda Ekspres Treni’nin havalimanında iki istasyonu bulunuyor. Biri 5 no’lu terminal, diğeri 2, 3 ve 4 no’lu terminal. Terminaller arası ulaşımınızı Arlanda Ekspres Treni ile 1 dakikalık bir yolculukla ücretsiz bir şekilde sağlayabilirsiniz. Ayrıca her terminalde bulunan sarı renkte yönlendirme tabelalarını takip ederek yürüyen merdivenlerle zemin kata inebilir, Arlanda Kuzey ve Arlanda Güney istasyonlarına ulaşabilirsiniz.

  • 2, 3 ve 4 no’lu Terminal: Arlanda Güney Tren İstasyonu
  • 5 no’lu Terminal: Arlanda Kuzey Tren İstasyonu

Tren biletinizi havalimanı terminallerinde yer alan bilgi masalarından, bilet makinelerinden ve tren istasyonundan satın alabilirsiniz. Biletinizi trende satın almak isterseniz ekstra ücret ödemek durumunda kalırsınız. Bilet ücretinden tasarruf etmek için en iyi çözüm çevrimiçi satın almaktır. Haftanın her günü 15 dakikada bir, saat sabah 05.00’ten gece yarısına kadar ulaşım hizmeti veren Arlanda Ekspres Treni ile şehir merkezine seyahat süresi 20 dakikadır. Bilet fiyatı kişi başı tek yön 299 SEK (dönüş 579 SEK), 8-25 yaş arası 149 SEK (sönüş 298 SEK) ve 65 yaşından büyükler 249 SEK (dönüş 498 SEK).

Arlanda Ekspres Treni hafta içi hareket saatleri:

  • Havalimanı:20 – 00.35
  • Şehir Merkezi:50 – 01.05

Hafta sonu ve resmi tatillerde program farklılık göstermektedir. En güncel takvim için buraya bakabilirsiniz.

Arlanda Express Treni

Arlanda Ekspres trenleri havalimanından her 15 dakikada bir hareket ederek saatte 200 km hızla 20 dakika içerisinde şehir merkezine ulaşmaktadır. Tren biletinizi henüz seyahate çıkmadan önce resmi web sitesi üzerinden çevrimiçi satın almanız hem bilet ücretinden tasarruf etmenize hem de havalimanında kredi kartı veya yerel para gibi sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

Arlanda Ekspres Treni bilet ücretleri:

  • Yetişkin: Tek yön 299 SEK, dönüş 579 SEK
  • 8-25 yaş arası: Tek yön 149 SEK, dönüş 298 SEK
  • 65 yaş üstü: Tek yön 249 SEK, dönüş 498 SEK

0-7 yaş arası çocuklar ücretsiz seyahat edebilirler. 26 yaşından büyük bir kişi refakatinde 8-17 yaş arası kişiler de ücretsiz trene binebilmektedir. Ayrıca tek yön yolculuk yapacak 2 ve üzeri yolcular indirimli olarak bilet satın alabilmektedir.

  • 2 kişi: 379 SEK
  • 3 kişi: 479 SEK
  • 4 kişi: 579 SEK

Yukarıda detaylı bilgisi paylaştığımız Travel Card ile 10 binişlik bilet ücreti 2690 SEK, 25 binişlik bilet ücreti ise 5880 SEK’tir. Seyahat kartları yalnızca kullanan kişiye bağlı olmadığından, hem bireysel hem de grup seyahatlerinde kullanabilir ve şehiriçi Arlanda Ekspres Treni ile yapacağınız ulaşımlarda her defasında yeni bir bilet almaktansa 20 veya 25 binişlik bakiye yükleyerek tasarruf edebilirsiniz. Arlanda Ekspres biletinizi Travel Cart uygulaması üzerinden, web sitesinden veya şehir merkezinde ana tren istasyonunda bilet otomatlarından satın alabilirsiniz.

Havalimanından hareket eden Arlanda Ekspres Treni şehir merkezinde ana tren istasyonuna kadar gitmektedir. Merkez tren istasyonu önünden hareket eden tramvay ve otobüslerle de şehrin farklı bölgelerine erişim oldukça kolaydır.

Havalimanı/Şehir Merkezi SL Banliyö Treni (Pendeltag) ile Ulaşım

Arlanda Ekspres hızlı trenlerinin yanı sıra banliyö trenleri de havalimanından şehir merkezine ulaşım hizmeti vermektedir. Havalimanı Sky City’deki Arlanda Merkez İstasyonu 4 ve 5 numaralı terminallerden hareket eden banliyö trenleri ile şehir merkezine seyahat süresi 38 dakikadır. Tren, şehir merkezinde ana tren istasyonunda durmaktadır.

Arlanda Express Treni

Tren biletinizi mobil uygulama, bilet makineleri, bilet gişesi veya bilet acentesi aracılığıyla aldığınız takdirde 37 SEK’tir. Kondüktörden alınan bilet ücreti ise 50 SEK’tir. Yukarıda bilgisini paylaştığımız Travel Card sahipleri 24 saatlik kullanımlarda 155 SEK, 72 saat için 310 SEK ve 7 günlük kullanımlarda 405 SEK ücret ödeyerek trenlere binebilir ve ulaşımlarını sağlayabilirler. 7 yaşın altındaki çocuklar biletli bir yetişkin eşliğinde ücretsiz olarak trene binebilirler. Ayrıca Cuma ve tüm hafta sonu öğlen saat 12.00’dan sonra, 12 yaşın altındaki çocuklar da biletli bir yetişkin eşliğinde ücretsiz olarak seyahat edebilirler.

Havalimanından Stockholm şehir merkezine ve Uppsala’ya banliyö trenleri hareket saatleri ve güzergâh için burayı, güncel bilet ücretleri için burayı ve çevrimiçi bilet satın burayı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca SL mobil uygulamasını telefonunuza indirerek kredi kartınızla bilet satın alabilir, tren güzergâh ve hareket saatlerini görebilirsiniz. Android ve IOS kullanıcıları aşağıdaki linkten SL Banliyö Treni mobil uygulamasını indirebilirler.

ANDROID / IOS

Havalimanı – Uppsala

Stockholm Havalimanı’ndan Uppsala’ya da doğrudan ulaşımınızı banliyö trenleri ile sağlayabilirsiniz. Sky City’de bulunan 4 ve 5 numaralı terminal istasyonlarından hareket eden banliyö trenleri 18 dakikada Uppsala’ya varmaktadır.

Biletleri SL ve UL satış noktalarından, Arlanda Merkez İstasyonu’ndan ve web siteleri (SL/UL) üzerinden satın alabilirsiniz.

Ayrıca Stockholm-Arlanda Havalimanı’ndan doğrudan ulaşımınızı sağlayabileceğiniz 60’dan fazla destinasyon bulunmaktadır. Havalimanı kalkışlı tüm tren seferlerini görüntüleyin.

Stockholm Havalimanı Arlanda Express Yolcu Treni

Havalimanı – Marsta – Stockholm

Havalimanından şehir merkezine daha uygun maliyetli bir alternatifi isterseniz iki aktarma ile ulaşımınızı sağlayabileceğiniz otobüs ve tren seçeneklerini düşünebilirsiniz. Havalimanından hareket eden 583 numaralı otobüsler Marsta Tren İstasyonu’na kadar gitmektedir. Buradan 41 veya 42X banliyö trenlerine binerek 20 dakikada şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

583 numaralı otobüs hareket saatlerini buradan kontrol edebilirsiniz.

41 ve 42X banliyö trenleri hareket saatlerini buradan kontrol edebilirsiniz.

583 numaralı otobüs ve 41/42X banliyö trenleri ile aktarmalı yapılan ulaşım, havalimanından Arlanda Ekspres trenine binerek doğrudan şehir merkezine gideceğiniz ulaşıma göre daha uygun maliyetlidir. 75 dakikalık bir süre için kullanabileceğiniz 45 SEK ücretinde bilet alarak her iki toplu taşıma aracını da kullanabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Tren (ACP Rail) ile Ulaşım

Banliyö trenlerine ek olarak ACP trenleri de Stockholm Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmektedir. Bu havalimanı treni şehir merkezine çift yönlü hızlı ve uygun ulaşım alternatiflerinden biridir. Yaklaşık 20 dakika içerisinde şehir merkezine giden ACP trenleri, Arlanda Ekspres’ten daha ucuzdur ve 25 yaş altı bilet ücretleri de indirimlidir. Ayrıca bu trenlerle Stockholm’den Malmö, Göteborg, Kopenhag ve Oslo gibi şehirlere gidebilmek de mümkündür.

Stockholm Havalimanı ACP Rail

ACP trenlerinin Stockholm kalkışlı ulaşım hizmeti verdiği popüler tren rotaları aşağıdaki gibidir;

  • Stockholm – Karlstad: 2 saat 20 dakika
  • Stockholm – Linköping: 1 saat 40 dakika
  • Stockholm – Lund: 4 saat 15 dakika
  • Stockholm – Oslo: 4 saat 50 dakika
  • Stockholm – Kopenhag: 5 saat 20 dakika

Havalimanından şehir merkezine ve diğer şehirlere tren hareket gün/saatleri ve bilet rezervasyonu için ACP Rail web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Tren ve toplu taşıma otobüslerini beklemeden hızlıca şehir merkezine gitmek isterseniz taksileri kullanabilirsiniz. Özellikle birden fazla bagaja sahipseniz kullanışlı olabilir. Her terminalin gelen yolcu salonu çıkışında yer alan taksiler haftanın 7 günü 24 saat ulaşım hizmeti vermektedir. Havalimanından şehir merkezine taksiyle seyahat süresi yaklaşık 30-40 dakika sürmekte ve maliyeti ortalama 350-500 SEK arası değişmektedir.

İsveç’in genelinde taksi ücretleri sabit olmadığından dolayı, havalimanından şehir merkezine taksi ücretleri farklı taksi işletmecileri arasında önemli ölçüde değişiklik göstermektedir. Bu nedenle mümkün olduğunca havalimanında birkaç taksiciden varış yerinize olan ücretin ne kadar olduğunu öğrenmeye çalışın. Taksi ücretinizi kredi kartınızla da ödeyebilirsiniz. Ancak ödeme sonrası sürücüden irsaliye ve bir makbuz almayı unutmayın.

Stockholm Havalimanı Taksileri

Ayrıca tüm terminal çıkışlarında yer alan taksi duraklarında farklı ücret tarifelerinin olduğu bir tabela göreceksiniz. Tabelada işaretli bölge sınırları içindeki yerlere taksi ile gidecekseniz maksimum ücret tarifesi 675 SEK’dir. Bu fiyat 1-4 arası kişi ile tek yön yolculuk içindir.

İlave 5-8 yolcu için fiyat, her taksi şirketi için farklılık göstermektedir. Henüz taksiye binmeden önce sürücüye fiyatı sorun. Daha büyük bir araca veya özel olarak donatılmış bir araca, örneğin bir araba koltuğuna ihtiyacınız varsa taksi durağı memuru ile iletişime geçebilirsiniz.

Taksiye binmeden önce mutlaka şoföre hangi ücret tarifesinin geçerli olduğunu ve varış yerinize olan ulaşımın maliyetini sorunuz. İşaretli bölge sınırları dışındaki seyahatler için taksi ücretleri kilometre başına hesaplanmaktadır.Stockholm Havalimanı Taksi Ulaşımı

Stockholm Havalimanı’nda Taksi Stockholm,  Taksi 020  ve  Taksi Kurir gibi tanınmış firmaların hizmetlerini kullanmanızı öneririz.

Ayrıca Free Now ve UBER gibi uygulamaları kullanarak da araba ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Stockholm Havalimanı’nda paylaşımlı araç usulü ile ulaşım hizmeti veren Free Now taksiye alternatif daha uygun fiyatlı bir başka ulaşım seçeneğidir. UBER gibi çalışan ancak aynı yöne giden sizden başka kişilerin de araca binerek ücretin her yolcu tarafından ödenmesi ile ekonomik sayılabilecek bir ulaşım türüdür. Havalimanına bir araç çağırmak için önce uygulamayı akıllı telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Havalimanında kullanabileceğiniz ücretsiz Wi-Fi İnternet hizmeti bulunmaktadır. Free Now uygulamasını aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

ANDOID / IOS

Bir diğer araç uygulaması ise UBER’dir. Uygulaması İsveç genelinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Havalimanına varışta UBER ile yerel taksi hizmeti veren bir araç çağırabilir ve otelinizin kapısına kadar gidebilirsiniz. Havalimanı ücretsiz Wi-Fi İnternet hizmetini kullanabilir ve bir araç çağırabilirsiniz.

UBER ile çağıracağınız araç türü ve gideceğiniz mesafeye bağlı olarak ücret değişiklik gösterse de genel olarak ulaşımın ücreti 300 SEK olacaktır. IOS ve Android kullanıcıları aşağıdaki bağlantıdan uygulamayı telefonlarına indirebilirler.

ANDOID / IOS

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Stockholm Havalimanı’na birden fazla kişi ve çokça valizle geldiyseniz bu durumda en iyi ulaşım türü özel transfer olacaktır. Özel transfer ile sürücü tarafından karşılanarak doğrudan araca binebilir ve trafikle uğraşmadan uçuş yorgunluğunuzu araç içerisinde giderebilirsiniz. Özel transfer hizmeti, şehre ilk varış yeri olan havalimanında stres yaşamanızı önleyen ideal bir ulaşım türüdür.

Stockholm-Arlanda Havalimanı’ndan şehir merkezine, otelinize veya bölgedeki diğer yerleşim yerlerine bireysel veya grupça ulaşımınızı farklı araç türleriyle sağlayabilirsiniz. Bütçe ve kişi sayınıza bağlı olarak transferinizi yapabileceğiniz araçlar güvenli ve konforlu bir ulaşım sunacaktır.

Stockholm Havalimanı Özel Transfer

Book Taxi Stockholm, Arlanda Havalimanı’nda özel olarak, güvenli araçlarla transfer hizmeti sunmaktadır. Web siteleri üzerinden çevrimiçi rezervasyon yapabilir ve ödeme işleminizi kredi kartınızla güvenli ve kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Stockholm Havalimanı’ndan şehir merkezine ve diğer bölgelere özel transfer hizmeti veren firmalar arasında Blacklane, Klook, Sixt, Ourway Tours, My Transfers, Jay Ride, Lee Zair ve 10 Travlr yer almaktadır.

Özel transfer hizmeti veren ilgili firmaların web sitelerinden varış yeri ücreti ve araç kıyaslaması yapabilirsiniz. Çevrimiçi özel transfer rezervasyonuz esnasında havalimanına varış gün ve saatinizi verdiğinizden emin olun. Havalimanına varışınızda gelen yolcu salonu çıkışında sürücü tarafından isminiz yazılı dövizle ile karşılanarak doğrudan aracınıza gidebilirsiniz.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Tüm ulaşım alternatifleri arasında en hızlı ve en konforlu olanı şüphesiz kişiye özel bir araçtır. Araç kiralaması yaparak havalimanında fazla beklemeden doğrudan şehir merkezine veya otelinize gidebilir ve böylece hem zamandan tasarruf etmiş olur hem de konforlu bir yolculuk yaparsınız. Stockholm Havalimanı uluslararası tanınmış birçok araç kiralama acentesine sahiptir. Haftanın 7 günü 24 saat açık olan acente ofisleri 2, 4 ve 5 numaralı terminallerde hizmet vermektedir.

Stockholm Arlanda Havalimanı’nda Avis, Budget, Europcar, Hertz, Alamo, Enterprise, National ve Sixt‘ten araç kiralayabilirsiniz.

Stockholm Havalimanı Sixt Araç Kiralama Şirketi

Avis, Budget, Europcar, Hertz, Alamo, Enterprise, National araç kiralama tedarikçileri P2 Beta uzun otoparkında ve Sixt P3 Alfa otoparkında bulunmaktadır. Havaalanı servis otobüsleri ile 2, 4 ve 5 numaralı terminallerden ücretsiz olarak bu otoparklara ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Ayrıca havalimanı çıkışında yer alan Green Motion Car, Rent a Wrec ve Tourig Cars firmaları da araç kiralama hizmeti vermektedirler.

Stockholm Havalimanı şehir merkezine 40 km uzaklıkta bulunuyor ve araba ile şehir merkezine gitmek yaklaşık 40-45 dakika sürüyor. Havalimanından çıkar çıkmaz E4 otoyoluna bağlanıp şehir merkezi tabelalarını takip ederek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin