Östersund’da Gezilecek 6 Yer | Detaylı Anlatım

İsveç’in kuzeyinde Jamtland bölgesinde yer alan Östersund şehri, ülkenin en büyük beşinci gölü olan Storsjön’ün doğu kıyılarına kurulmuştur.

Östersund gezilecek yerler yazımızda sizlere kentte gezip görmeniz gereken yerleri listeledik. Ticaret kenti olarak anılmasının yanı sıra şehir, gezilecek yerleriyle de dikkat çekiyor.

#1 Östersund Gezilecek Yerler

Birlikte inceleyelim;

1- Jamtli Müzesi

jamtli museum

Östersund’un en önemli müzelerinden biri olan Jamtli, tarihi binalardan oluşan bir açık hava müzesidir. Daimi sergilerin dışında geçici sergilerede yer veren müze 1980 yılından beri hizmet veren şehrin en popüler gezi noktasıdır.

Şehirde sanat eseri denince akla gelen ilk adres olan Jamtli’yi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

2- Frösö Hayvanat Bahçesi

froso zoo

Östersund’a 3 kilometre uzaklıkta konumlanan Frösö Hayvanat Bahçesi, şehirde keyifli bir gezi arayışında olanlar için akla gelen ilk adres. 1960 yılından beri hizmet veren hayvanat bahçesi, bölgede tanınan bir aile olan Netterström ailesi tarafından kurulmuş.

Şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği yerlerden biri olan bahçe, pek çok bölümüyle gelenleri tatmin edecek niteliklere de sahip. Hayvanların olduğu bahçenin yanı sıra, tropikal ev, biyoloji müzesi ,oyun alanları ve daha birçok sosyal alanı da içerisinde barından Frösö Hayvanat Bahçesi, gezi listenizin ilk sıralarında olmayı hak eden yerlerden biri.

3- Jämtland Hava Müzesi

Jamtland Hava Müzesi
SAAB J35J Draken 35502/03 Swedish Air Force

Müzede Östersund’un askeri tarihi hakkında pek çok bilgi edineceğiniz bilgisini şimdiden verelim. Soğuk savaş zamanından kalma birçok askeri nesnenin sergilendiği müzede, daimi koleksiyonun yanı sıra geçici koleksiyonlara da yer veriliyor.

4- Moose Garden

moose garden

1999 yılından beri ziyaretçilerine kapılarını aralayan Moose Bahçe, bir turizm şirketi tarafından terk edilen iki geyiğin bakımının üstlenilmesiyle açılmış.. Günümüzde yüzlerce geyiğin iyi şartlarda korunması ve beslenmesini sağlayan bahçeyi ziyaret edenler, hayvanlarla iç içe harika bir gün geçiriyor.

Bahçenin ayırt edici bir özelliği de geyiklerin dışkılarından oluşan %100 geri dönüşümlü kağıt elde etmeleri. Eko-kağıt denilen bu kağıtları üretmek için alan içerisinde birde fabrika yer alıyor. Bahçe içerisinde yer alan restoranda ziyaretçiler tarafından çok sevilen yemekler servis ediyor. Kısacası şehirde harika bir gün geçirmek için ziyaret etmeniz gereken yerlerden bir diğeri de Moose Garden..

5- Storsjöhyttan AB

Storsjöhyttan AB

Cam sanatının baş döndürücü güzelliği altında büyüleneceğiniz müzelerden biri de Storsjöhyttan AB… Pek çok cam sanatçısının, sıcak cam kütlelerini özenle şekillendirmelerine şahit olacağınız müzede, camdan yapılma hemen her objenin nasıl dizayn edildiğini ve hangi aşamalardan geçtiğini göreceksiniz.

Aynı zamanda müzenin giriş katında yer alan dükkanda, yapılan tüm el emeği ürünler satışa sunuluyor. Uğramanızı tavsiye ederiz.

6- Östersund Kent Müzesi

Östersund Kent Müzesi

Östersund’un 1700’lü yıllardan günümüze, geçirdiği tüm tarihsel evreleri görebileceğiniz Kent Müzesi’nde, şehrin topografik, tarihi ve kültürel anıları hakkında detaylı bilgiler edinebilirsiniz. İki katlı müzenin üst katında tarihsel sanat eserlerinin sergilendiği Ahlberg Salonu yer alıyor. Müzeyi, rehberli turlardan birine katılarak ziyaret edebileceğiniz gibi dil bilginize güveniyorsanız bireysel olarak da ziyaret edebilirsiniz.

*Östersund’a seyahat etmek planların dahilinde ise en ekonomik uçak bileti için Östersund uçuşlar sayfamızı ziyaret edebilirsin!

*Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin