Kiruna Gezilecek Yerler Listesi | 9 Turistik Nokta

Madencilik açısından elverişli olan Kiruna, estetik olarak çekici olmayabilir ancak İsveç’in en samimi, arkadaş canlısı şehridir.

Kış mevsiminde Kiruna gezilecek yerler gelen turist sayısı gözle görülür biçimde artıyor. Kış sporları için uygun mekanlar bu tür ekstrem macera arayanlara güzel fırsatlar sunuyor. Kiruna’daki madencilik faaliyetleri ekonomik yönden artı sağlasa da yerleşim bakımından problemler yaratmış. Şimdi, tüm şehrin daha iyi şartlar altında yaşayabileceği projeler geliştiriliyor. Hedef ise 2033. İlerleyen zamanlarda Kiruna’nın nasıl görüneceğini merak etmemek elde değil.

#1 Kiruna Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında; 

1- Esrange Uzay Merkezi

Esrange Uzay Merkezi

Esrange Uzay Merkezi, 1964 yılında ESRO tarafından kurulmuş bir araştırma merkezidir. 1972’de ise İsveç Uzay Şirketi yönetimi devraldı. Vahşi doğada bulunan ideal konumu gözlem yapmaya olanak sağlıyor. Uydu izleme, roket denemeleri, protitip geliştirme gibi şeyler uzay merkezinin görevleri arasında. Merkezin bazı kısımları geziye açıktır.

2- Kiruna Demir Madeni

Dünyanın en büyük ve en modern yer altı demir cevheri madenidir. Madenin işletme hakları Luossavaara-Kiirunavaara AB adlı büyük bir firmaya ait. 1898 yılında faaliyete geçen maden, 4 kilometre uzunluğunda ve 80 metre ile 120 metre genişliğinde 2 kilometre derinliğe ulaşıyor. Bugün, madenin belli bir kısmı turistik geziler için ayrılmış. Merak edenler Kiruna’ya kadar gelmişken bu fırsatı değerlendirebilir.

Kiruna Sleddog

Kiruna Sleddog

Sleddog Tours kızaklı köpek hizmetleri, vahşi doğada balık tutma, avcılık gezileri gibi aktiviteler sunan turları kapsıyor. Büyük veya küçük gruplardan oluşan turistler Sleddog ile maceraya yelken açıyor. Her yıl daha çok insan çeken yer, güzel bir deneyim olacaktır.

3- Active Lapland

Active Lapland

İsveç’teki tur acentelerini kapsayan toplu bir girişimdir. Yaklaşık 25 yıl önce kurulan iş modeli gündüz turları, gece gezmeleri, kamp etkinlikleri gibi turistlere yönelik işlerle ilgileniyor. Tecrübeli rehberlerle beraber Kiruna’yı adım adım gezebilir, merak ettiğiniz sorulara yanıt alabilirsiniz. Yöre halkının şaşırtıcı hikayeleri tatilinizi daha da anlamlı yapacak.

4- Kiruna Stadshuset

Kiruna Stadshuset

Kentin kalbinde bulunan belediye binası ve yönetim merkezi cazibe noktasıdır. 1963’te açılan bina 2001’de miras binası olarak ilan edildi. Belediye binası, hükümet binasının yanı sıra bir de sanat galerisi olarak hizmet veriyor. Genel olarak bakıldığında, bu geleneksel bina, insanlar için tarihsel zengin bir deneyim sunuyor.

5- Samegarden Müzesi

Samegarden Müzesi

Şehir merkezine yakın, sıcak atmosferi olan bir oteldir. Daha önce müze olan bina, otele dönüştürülmüş. Genelde bunun tam tersi olur. İyi yemek ve güler yüzlü personeli ile turistlerin tercih ettiği yerlerdendir. Aynı amanda küçük konferanslar ve toplantılar için de kullanılıyor. Hafta sonları sessizdir.

6- Kiruna Kilisesi

Kiruna Kilisesi

Etkileyici tasarımı ve mimarisi ile 2001’de İsveç’in en güzel kilisesi seçildi. Gustaf Wickman’in tasarımından çıkan kilise 1909 tarihlidir ve Protestanlığa bağlıdır. Ülkenin en çok turist çeken mekânlarından biri olarak istatistiklere geçmiştir.

7- Hjalmar Lundbohmsgarden

Hjalmar Lundbohmsgarden

Dilimizdeki karşılığı yerel tarih müzesidir. İsveç’in büyük madencilik şirketlerinden LKAB’ın ilk genel müdürü olan Hjalmar Lundbohm’un köşkünde yer alıyor. Günümüzde bir de kafe bölümü açılan müzede tarihe karşı ilgi duyanlar sıkılmadan dolaşıyor.

8- Jukkasjarvi Kilisesi

Jukkasjarvi Kilisesi

Kiruna’nın 17 kilometre güneydoğusundadır. 1608 yılında inşası biten kilise ahşaptan yapılmış. Aynı zamanda Lapland’ın en eski kilisesi olarak da göze çarpıyor. İlginç dizaynından dolayı turistlerin uğradığı noktalardan biridir. Ayin ve tören olmadığı zamanlarda serbestçe gezebilirsiniz.

9- Buz Oteli

buz otel kiruna

 

Hep internette dünyanın ilginç yerlerini görüp iç çekeriz ya, Buz Oteli de onlardan işte. Dünyanın en etkileyici otellerinden biri olduğu her halinden belli. Konaklamak isteyenler için buzdan odalar hizmete sunuluyor. Kiruna’ya geldiğiniz zaman Buz Oteli’ni kesinlikle görmelisiniz.

*Kiruna gezilecek yerler turistik bir tatil için son derece uygun ve merak uyandırıcı. Son olarak bahsettiğimiz Buz Oteli eşsiz bir yapı. Daha bunun gibi birçok yerle karşılaşacaksınız. İsveç’in şirin kenti yeni projelerle beraber yıldan yıla daha da güzelleşecektir. Şehir değişim geçirmeden önce rahatça gezmek için uçak biletinizi şimdi alıp keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Sitemizden Kiruna seferlerini görüntüleyip en ucuz bileti satın alarak avantajı yakalayın!

Kiruna gezilecek yerlere ek tavsiye gezi noktalarını aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin