İstanbul’un Büyüleyici Boğaz Manzarasına Sahip En İyi 61 Restoranı!

İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak kabul edilir ve her yıl milyonlarca insanın ziyaretiyle renklenir, canlanır. İstanbul uyumayan bir şehirdir. Burada hayat günün 24 saati sürer. Kışın dahi canlılığından bir şey kaybetmeyen bu kadim şehir yaz geldi mi ayrı bir havaya bürünür. Çarşı pazarları dolar, meydan ve caddeleri insan kalabalığıyla renklenir.

Bu metropol şehir öyle birkaç güne de gezilemeyecek kadar büyüktür. Neredeyse her köşe başı muhteşem farklılıkların ve öğretilerin olduğu zenginliğe ev sahipliği yapar. Bu harikuladeliğin peşinde her yıl milyonlarca turist İstanbul’un yolunu tutar ve bu şehirde birkaç haftalarını geçirir. Çarşı pazarlarını dolaşır, meydan ve sokaklarında kaybolurlar.

Şehrin güzelliğine güzellik katan tarihi dokusu ve coğrafyasıyla bütünleşen göz alıcı silueti görülmeye değer noktalardan biridir. Hele bir de güzel bir yemek eşliğinde izleniyorsa muhteşem bir anı olarak hafızalarda yerini alır.

Bu pırıltılı şehir hakkında söylenecek çok şey var. İstanbul hakkında atılacak her başlık başlı başına bir kitap olacak zenginliktedir. Bizler bu defa bu güzel şehrin sakinleri ve İstanbul’u ziyaret edecekler için boğaz manzaralı restoranları sıralamaya karar verdik. Evet, sizlere bu yazımızda, İstanbul’da büyüleyici bir boğaz manzarasına sahip tam 61 mekân derledik ve heyecanlı bir liste hazırladık.

İstanbul’un her iki yakasında da boğazı panoramik açıdan görebileceğiniz birbirinden şık restoranları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Avrupa Yakası

360 İstanbul, Beyoğlu

360 İstanbul

Beyoğlu’ndaki eşsiz restoranlardan biri olan 360 İstanbul’da; Moda, Kadıköy ve Haliç’in huzur veren manzarasını seyredebilirsiniz. Müzik ve ambiyans, Ayasofya Camii ve Sultanahmet manzarası ile birleşince 360 İstanbul’da benzersiz bir akşam sizleri bekliyor. Yabancı turistlerin de sıklıkla tercih ettiği restoranda, ana yemek seçenekleri ve tatlıların kusursuz olduğunu belirtelim.

Haftanın tüm günü açık olan mekân, lezzetli yemeklerinin yanında müzik listeleriyle de kulaklara ziyafet çektirmekten geri kalmıyor. Yemek ve meze sunumları ise her biri teker teker fotoğraflanacak kadar zariftir. Sunumların fotoğrafını çekeyim derken yemeğinizi sakın soğutmayın!

360 İstanbul tam olarak İstiklal’de St. Antuan Kilisesi’nin yanı başında tarihi Mısır Apartmanı’nın üst katında yer alıyor. İstiklal’in kalabalığından sıyrılıp mekâna geldiğinizde sizi nefes kesen bir manzara karşılıyor. Seçkin şarap ve zengin mönüsü ile gecenin keyfine DJ’ler eşlik ediyor ve atmosfer müthiş bir uyum içerisinde seyrini sürdürüyor. Birçok uluslararası ödüle sahip olan 360 İstanbul, profesyonel ekibi, lezzetli yemekleri ve eğlenceli ambiyansı ile müşterilerini memnun ediyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazar – Perşembe 16:00 – 02:00, Cuma – Cumartesi 16:00 – 04:00. Bar açılış saati haftanın tüm günü saat 14:00.

Adres: İstiklal Caddesi, Mısır Apt., No: 163/8 Beyoğlu

Telefon: 0212 251 10 42-43, 0533 691 0 360

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/360istanbul/

Haritada Görüntüle >

Ali Ocakbaşı, Karaköy

Ali Ocakbaşı

Tarihi yarımada manzarası ile lezzetli menüsünden gözlerinizi alamayacağınız Ali Ocakbaşı, unutulmaz bir akşam geçirmek için tercih edilebilecek bir yerdir. Leziz kebapları ve ızgaraları ile birçok müdaviminin olduğu restoranda sıcacık bir ambiyansta muhteşem manzaralar eşliğinde nefis bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

İstanbul’da 3, Amsterdam’da ise 1 şube ile hizmet veren Ali Ocakbaşı, et içerikli yemekleri ve mezeleri ile damak çatlatan bir lezzete sahiptir. Karaköy’de tarihi İstanbul’u panoramik bir açıdan gören mekân, konuklarına açık hava terasında denizin tatlı esintisi eşliğinde şahane bir ortam sunuyor. Ali Ocakbaşı’nı tercih edenler denizden hiç mi hiç uzaklaşmıyor. İstanbul Boğazı’na karşı ziyafet çekebileceğiniz bir diğer mekân ise Kuruçeşme’dedir. Burası da şahane bir deniz manzarasında kebap içerikli yemek yiyebileceğiniz şık bir yer.

Gaziantep ve Hatay gibi şehirlere gidemeyenlerin imdadına yetişen Ali Ocakbaşı, geleneksel ocak başı kültürünü İstanbul’da yaşatıyor ve parmakları ısırtan nefis et yemekleri, lahmacun ve pideleriyle konuklarına unutamayacakları bir yemek deneyimi vadediyor. Et ve kebap için ciğer şiş, zırh kebap ve fıstıklı kebabı öneririz. Pideleri de çıtır çıtır ve içi zengin malzemeli. Ali Ocakbaşı’nı ailenizle veya şehri ziyaret eden dostlarınızla tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Arap Camii Mah., Tersane Cad., Kardeşim Sk., No: 45, Kat: 4, Grifin Han, Beyoğlu

Telefon: 0212 293 1011

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/aliocakbasi/

Haritada Görüntüle >

Ruby İstanbul (Anjelique), Ortaköy

Anjelique – Ortaköy

Şehrin en ünlü kulüplerinden biri olan Anjelique yakın zamanda yerini Ruby’e bıraksa da pek çok müdavimi tarafından ismi hala Anjelique olarak anılmaktadır. Ortaköy’de 3 katlı bir yalıda konuklarını ağırlayan mekânın manzarası eğlencenizi daha da keyifli kılacak. Gece kulübünün yanı sıra restoran olarak da hizmet veren işletme, restoran bölümünün birinci katında Asya mutfağından lezzetler sunarken, ikinci ve üçüncü katında ise Akdeniz lezzetlerini servis etmektedir. Restoranın en ünlü yemekleri ise naneli kabak çorbası, fırında pişmiş mücver, porcini mantarlı risotto ve ızgara somon.

Yemekler şef Ertan Özturan yönetiminde konukların beğenisine sunuluyor. Türk mutfağının da en seçkin ve parmak ısırtan lezzetlerinin sunulduğu restoranda damağınızı güzel yemeklerle ödüllendirirken bir yandan da boğazın ışıltılı manzarasına dalıp gidiyorsunuz. Öte yandan Türkiye’nin en iyi Japon mutfağı restoranı olan Itsumi’nin hazırladığı sushi çeşitleri de menüdeki yerini alıyor.

Mekânın bar bölümünde ise ödüllü barmenlerin yalnızca Ruby konuklarına özel olarak hazırladığı kokteylleri bulabilir, boğaz manzarasına karşı bu özel kokteylleri deneyimleyebilir, zengin şarap menüsünden tercih yapabilirsiniz. Yemeğinizi yiyip, içeceklerinizi de yudumladıktan sonra artık eğlenmenin vakti geldi deyip sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden DJ performansları ile müziğin ritmine kendinizi bırakabilir, unutulmaz bir gece yaşayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü saat 17:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yıldız Mah., Ortaköy Salhanesi Sk., No: 5, Beşiktaş

Telefon: 0212 327 2844

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ruby_istanbul/

Haritada Görüntüle >

Armada Teras Restoran, Sultanahmet

Armada Teras Restaurant

Armada Teras Restaurant, İstanbul’da dikkat çekici konumu, deneyimli personeli, misafirperverliği ve sunduğu lezzetli mönüsü ile misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatmaktadır.

Sultanahmet’in en güzel teras restoranlarından biri olarak gösterilen Armada, Avrupa yakasında iftar yemeklerinin vazgeçilmezi olmuştur. Uzun yıllardır hizmet veren restoranın fiyat/lezzet performansının hiç değişmemesi de konuklarının övgüyle bahsettiği özelliklerinden biridir.

Tarihi yarımada üzerinde şehrin cazibe merkezi Sultanahmet Meydanı’na olan yakınlığı ve elbette sahip olduğu şahane manzarası ile yabancı turistlerin de sıklıkla tercih ettiği yeme içme mekânıdır. Armada, restoran hizmetinin yanı sıra otel olarak da hizmet vermektedir. Şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistler konforlu bir konaklama için tercih etmektedir. Teras katında ise ışıklandırılmış İstanbul manzarası eşliğinde lezzetli yemekler servis edilmektedir.

Mekân, eşsiz konumu ile civardaki yeme içme mekânlarından bir adım önde. Bir tarafı Marmara Denizi, Kadıköy ve Adalar iken, diğer tarafı ışıklandırılmış Sultanahmet Camii ve Ayasofya manzarası ile çevrilidir. Bu muhteşem birlikteliğin tam ortasında ister dost ve yakınlarınızla birlikte hafta sonu kahvaltısı yapabilir, ister İstanbul’un ışıltılı akşamında lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Mekâna gelmeden önce rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 15:00 ila 19:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ahırkapı Sk., No: 10, Sultanahmet

Telefon: 0212 455 4455

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/armadaistanbul/

Haritada Görüntüle >

Banyan Restoran, Beşiktaş

Banyan Restaurant

Asya mutfağının özgün lezzetlerini bulacağınız Banyan Restaurant, Boğaz Köprüsü ve Ortaköy Camii’nin muhteşem manzarasını gözler önüne seriyor. Özellikle Asyalı turistleri sıklıkla göreceğiniz restoranda sofistike bir yemek deneyimi ve harika boğaz manzarası sizleri bekliyor.

Farklı tatlara açık olup yeni lezzetler arayışında olanlara önerebileceğimiz Banyan Restaurant, Asya ve özellikle de Thai baharatlarının harmanlanarak ortaya çıkan lezzetlerin sıra dışı sunumuyla İstanbul’da fark yaratıyor. Mekân, İstanbul’un ikonik simgelerinden biri haline gelen Ortaköy Camii’ni tam cepheden görüyor. Hemen arkası ise Boğaz Köprüsü’dür. Başınızı biraz sağa doğru çevirdiğinizde ise tarihi yarımadayı göreceksiniz. Bu eşsiz manzaranın ortasında Banyan’ın eşsiz Asya mutfağını deneyimleyebilir, ödüllü barmeninin hazırladığı kokteyllerden içebilirsiniz.

Banyan Restaurant, uluslararası turizm endüstrisinde önemli bir yere sahip olan Trip Advisor’da en iyi müşteri yorumlarını toplayarak %10’luk dilime girmeyi başarmış. Üstelik dünya çapında! Bu başarıda, mönüsünde sahip olduğu 50 çeşit lezzet, üstün bir damak tadı ve sıra dışı sunumlarının payı oldukça yüksek. Banyan Restaurant’da klasikleşen lezzetler arasında yer alan kırmızı köri karides ve wokta Thai usulü çipurayı denemek isteyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Muallim Naci Cad., Salhane Sk., No: 3, (Ortaköy İskele yanı)

Telefon: 0212 259 9060-70

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/banyan.istanbul/

Haritada Görüntüle >

Big Chefs, Tarabya

Big Chefs – Tarabya

Ankara merkezli bir mekân olan Big Chefs, İstanbul’da Tarabya taraflarındaysanız mutlaka keşfetmeniz gereken huzurlu bir restoran. İstanbul’da pek çok şubesi olan restoranın Tarabya şubesi, leziz yemeklerin yanı sıra bir de muhteşem bir manzara keyfi sunuyor.

Big Chefs’in şanslı müdavimleri Ankaralıların aksine İstanbul’un eşsiz boğaz manzarasına karşı yemeklerini yiyebilirler. Big Chefs, konuklarına sabah kahvaltılarından keyifli hafta sonu yemeklerine ve öğlen saatlerinden lezzetli akşam yemeklerine varıncaya kadar haftanın her günü zengin içerikli menüsüyle hizmet veriyor.

Big Chefs, Türkiye’nin yöresel yemeklerine farklı bir tat ve farklı bir sunum katıyor. Bununla birlikte dünya mutfağından en seçkin lezzetleri de konuklarının beğenisine sunuyor. Mekân İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Almanya, Azerbaycan ve Kuveyt olmak üzere 60’dan fazla şubede misafirlerine hizmet veriyor.

Big Chefs Tarabya, yeterince geniş ve ferah bir mekân. Şık ve modern dekorasyonu insanı boğmuyor. Bu zarif mekân bir de İstanbul Boğazı’nın ışıltılı manzarasıyla buluşunca yenilen yemeklerin lezzeti iki katına çıkıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fatih Sultan Mehmet Mah., Atatürk Cad., No: 9/2, Armutlu, Sarıyer

Telefon: 0850 214 7305

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bigchefscafe/

Haritada Görüntüle >

Fine Dine İstanbul, Sultanahmet

Fine Dine İstanbul

Boğaziçi ve Marmara Denizi’ni seyredebileceğiniz manzarası ile nam salmış Fine Dine İstanbul, lezzetli menüsü ile de dikkat çekmektedir. Fine Dine Restoranın uzun yıllardır değişmeyen nefis yemekler ve tatlılardan oluşan klasik bir menüsü vardır. Kuzu incik ve vişneli baklava ise restoranın favorilerindendir.

Ancak lezzetlerine geçmeden önce sahip olduğu eşsiz panoramik manzarasına atıfta bulunmadan olmaz. Mekân, Ayasofya Camii ve Sultanahmet Camii’ni çok güzel bir açıdan görebildiği gibi, karşıda beliren Anadolu Yakası’nın sırtları, Çamlıca Kulesi ve tabii ki boğazın maviliklerine nazır bir yerde konumlanıyor. Bu manzara karşısında büyülenmemek hakikaten elde değil. Bu da yemekten alacağınız keyfi maksimum seviyeye çıkarıyor.

Kebap türü yemeklerden hamburgerlere varıncaya kadar geniş bir menüde konuklarına hizmet veren Fine Dine Restoran, tatlılarıyla da misafirlerinin damaklarında unutamayacakları bir lezzet bırakarak tekrar geri dönmelerini sağlıyor.

Fine Dine Restoran, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Sultanahmet bölgesinde konuklarına hizmet veriyor. Merkezi konumu ve kolay ulaşılabilirliği ile yerli ve yabancı pek çok insanın tercihi oluyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dr. İmran Öktem Cad., No: 1, Sultanahmet

Telefon: 0212 516 9696

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/finedineistanbul_/

Haritada Görüntüle >

Hamdi Restoran, Eminönü

Hamdi Restaurant

Güzel ve samimi bir yemek yiyebileceğiniz Hamdi Restaurant’ta tarihi yarımadanın büyüsüne kapılabilir ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle Ramazan ayında iftar sofralarıyla ünlü turistik restorana gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Tam 50 yılı aşkın bir mazi. 1960’lı yılların sonlarında İstanbul’a gelen Urfa Birecikli Hamdi usta ilk tezgâhını Eminönü Yeni Camii yanında bulunan otoparkın köşesinde açıp başlıyor çalışmaya. 7 yıl boyunca küçücük bir tezgâhtan satışını yaptığı leziz kebaplarıyla ünlenip aynı otoparkın köşesinde bu defa Hamdi Et Lokantası’nı kuruyor. Gel zaman git zaman 18 yıl boyunca bu mekânda hizmet veren Hamdi usta, Güneydoğu’nun parmak ısırtan lezzetlerini İstanbullularla buluşturuyordu. Restoranın bulunduğu yerin ilk olarak 3 katını, daha sonra da şu an bulunan 5 katlı mekânı tamamıyla alarak bugünkü yerinde hizmet vermeye devam ediyor.

İşini tutkuyla yapanlar elbet bir gün karşılığını misliyle alırmış. Hamdi ustanın hikâyesi de böyle bir şey. Restoran İstanbul’un eşsiz bir manzarasına sahiptir. Manzarada ne ararsanız var. Galata, Eminönü, Sultanahmet ve tabii ki parıltılı boğaz manzarası insana kendini iyi hissettiriyor. 320 kişilik bir kapasiteye sahip Hamdi Restoran’da Güneydoğu sofrasının en seçkin lezzetlerini bulabilirsiniz. Eminönü dışında Şişli ve Pera’da da 2 ayrı şubesi bulunan Hamdi Restoran haftanın her günü açıktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tahmis Cad., Kalçın Sk., No: 11, Eminönü

Telefon: 0212 528 0390 – 0533 658 8011

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hamdirestaurants/

Haritada Görüntüle >

Le Fumoir, Yıldız

Le Fumoir

Yıldız’da güzel bir günü lezzetlendirecek mekânlardan biri olan Le Fumoir’e mutlaka uğrayın. Nezih ortamı ve şahane müzikleriyle adından söz ettiren restoran, Beşiktaş’ın kalabalığının içerisinde huzur dolu birkaç saat vaat ediyor. Restoranda yer alan yumuşacık koltuklara yaslanıp manzarayı seyretmenin keyfine ise doyum olmuyor. Restoranın menüsü deniz mahsulleri ağırlıklı olsa da dünya mutfağından pek çok lezzeti bulabileceğiniz nitelikte.

Palmiye ağaçlarıyla çevrili mekân, Boğaz’ın tatlı esintisine karşı Anadolu yakasının muhteşem bir panoramik manzarasını sunuyor. Akdeniz mutfağının birbirinden lezzetli yemekleriyle konuklarına hizmet veren Le Fumoir, aynı zamanda aromalı tütünleri ve geleneksel nargilelerin de tadına bakabileceğiniz bir yerdir. Le Fumoir, Çırağan Palace Kempinski’nin yemyeşil bahçesinde konumlanıyor. Bu harikulade atmosferde en kaliteli kanyaklar, malt viskiler, seçkin şarap ve şampanyalar ile nefis kokteylleri de deneyimleyebiliyorsunuz.

Le Fumoir, haftanın tüm günü akşam saat 18:00’dan sonra kapılarını açıyor. Şık rahat bir elbiseyle gelip boğazın eşsiz manzarasına karşı sevdiklerinizle yemeğinizi yiyebilir ve yine boğaz manzarasına karşı içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 18:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yıldız, Çırağan Cad., No: 32, Beşiktaş

Telefon: 0212 236 7333

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cpkempinski/

Haritada Görüntüle >

Peninsula Teras Restoran, Karaköy

Peninsula Teras Restaurant

Akşam yemeği için boğazda kaliteli mekân arayışında olanlara önerebileceğimiz Peninsula Teras Restoran, zengin menüsü ile konuklarına leziz saatler vaat ediyor. Dönem dönem canlı müzik performanslarının da gerçekleştiği mekânda alkollü ya da alkolsüz fiks mönü seçenekleri var.

Peninsula Restoran, İstanbul’un tüm tarihini panoramik olarak görebileceğiniz eşsiz bir manzaraya hâkim. Bir yandan lezzetli yemekleri deneyimlerken bir yandan da İstanbul’un görkemli manzarasına kapılıp gidiyorsunuz. Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii, Galata Kulesi, Haliç tarihi yarımadası ve tabii ki rengârenk boğazı aynı anda görebiliyorsunuz.

Restoran sabah saat 08:00 itibariyle kapılarını açıyor ve konuklarına 12:00’a kadar kahvaltı hizmetinde bulunuyor. Öğle ve akşam yemekleri de günün iki farklı diliminde konuklara sunuluyor. Peninsula Restoran’da Türk ve dünya mutfağından en seçkin tatları deneyimleyebilir, güzel bir İstanbul Boğazı manzarasında sevdiklerinizle keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Kahvaltı 08:00 – 12:00, öğle yemeği 12:00 – 17:00, akşam yemeği 17: 00 – 01:00, mutfak kapanış 23:00.

Adres: Golden City Hotel – 10. Kat, Tersane Cad., No: 111, Karaköy/Beyoğlu

Telefon: 0212 254 7032 – 0549 254 7032

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/peninsularestaurant/

Haritada Görüntüle >

Raika (The Marmara Taksim)

Raika

Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz Raika’da muhteşem bir manzara sizi bekliyor. Kuzu tandır, dana bonfile gibi lezzetlerle nam salmış Raika Restoran, genel olarak söylediğiniz hiçbir lezzetten pişmanlık duymayacağınız bir işletme. The Marmara Otel’in 20. katında yer alan restoranın yalnızca manzarası bile gidilmeye değerdir. Fiyat lezzet performansının da eş değer olduğu biliniyor.

Türk ve dünya mutfaklarına ait seçkin ve lezzetli yemeklerin bulunduğu restoran, yurtiçi ve yurtdışından pek çok insanın konuklarıyla birlikte geldiği, özel toplantılar, düğünler, kurumsal etkinlikler, VIP misafir ağırlama ve şirket içi etkinliklerin yapıldığı görkemli bir yerdir. Bu görkemi tamamlayan ise boğazın eşsiz manzarasıdır.

The Marmara Taksim lounge barında boğazın nefes kesen manzarasına karşı kokteyllerinizi yudumlarken müziğin ritmine kendinizi kaptırabilir keyifli bir gece geçirebilirsiniz. The Marmara Taksim’in 20. katı, Türk ve dünya mutfağından en seçkin lezzetleri deneyimlerken aynı zamanda şehre farklı bir pencereden de bakmanızı sağlıyor.

Adres: Osmanlı Sk., No: 1/B, Taksim

Telefon: 0212 243 3773

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/themarmarahotels/

Haritada Görüntüle >

Sardunya, Karaköy

Sardunya

Sardunya, hem güzel yemekler yiyip hem de çeşit çeşit şaraplar deneyebileceğiniz benzersiz bir mekân. Muhteşem manzarası da cabası… Karaköy’ün en nezih mekânlarından biri olan restoran, geniş yemek ve bar menüsü ile konuklarına huzur dolu bir akşam vaat ediyor. Hem boğaz havası almak hem de gün batımına karşı keyifli bir ortamda lezzetli yemekler yemek için tercih edebilirsiniz.

Sardunya, boğaza sıfır bir konumda, gerek manzarası, gerekse lezzetli yemeklerin yer aldığı mutfağıyla şehrin önde gelen yeme içme mekânlarından biridir. Restoran konuklarına Türk ve Akdeniz mutfağından farklı tatlar sunuyor. 45 yılı aşkın tecrübe yemeklerinin lezzetli olmasında büyük etken. Boğaziçi Köprüsü, Kız Kulesi, Topkapı Sarayı ve boğazın nefes kesen manzarası eşliğinde deniz ürünlerinden et çeşitlerine varıncaya kadar geniş bir menüde tercihte bulunabilirsiniz.

Sardunya Restoran aynı zamanda özel toplantı, kurumsal iş yemekleri, düğün ve nişan gibi organizasyonlar için de kapılarını konuklarına açmaktadır. Toplam 300 kişilik bir kapasiteye sahip olan restoran, İstanbul’da sevdikleriniz, özel misafirleriniz veya özel görüşmeleriniz için tercih edebileceğiniz nezih bir mekândır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Meclis-i Mebusan Cad., No: 22, Salı Pazarı, Fındıklı

Telefon: 0212 249 1092

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sardunyakarakoy/

Haritada Görüntüle >

Sortie Restoran, Beşiktaş

Sortie Restaurant

Boğaz’da harika bir konumda bulunan Sortie Restaurant, hem yemek yiyebileceğiniz hem de organizasyonlarınızı düzenleyebileceğiniz bir mekân. İstanbul’un en ünlü gece kulüplerinden biri olarak adının duyuran Sortie işletmesi, restoran bölümüyle de konuklarını mutlu ediyor. Kuruçeşme’de boğaz kenarında yer alan restoran ilgili çalışanları, muhteşem yemekleri ve muhteşem ambiyansıyla beğeni topluyor.

Eğlence ve akşam boğaz manzaralı yemek denildiğinde ilk akıllara gelen Sortie, kendini sürekli yenileyerek konuklarına unutamayacakları bir atmosfer ve dünya mutfağından en seçkin lezzetleri sunuyor. Yalnızca bununla da sınırlı değil. Sortie, Boğaz’ın tüm güzelliklerini gözler önüne seriyor. İyi yemek ve iyi müzik mottosuyla 4 mevsim hizmet veren mekân DJ Tarık Sarul’un müzik koordinatörlüğünde konuklarını eğlendirmeye de devam ediyor.

Sortie, dünyanın cazibe merkezi İstanbul’un en muhteşem manzarasına hâkim bir konumdadır. Günün her saati gelip bir şeyler yiyip içebileceğiniz ve keyifli dakikalar geçirebileceğiniz mekân, İstanbul’un popüler yerleri arasında her daim yerini korumaktadır.

Adres: Muallim Naci Cad., No: 54, Kuruçeşme

Telefon: 0212 327 7436

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sortiesortie/

Haritada Görüntüle >

Rana by Topaz, Gümüşsuyu

Rana Meyhane

Canınız hem biraz eğlenmek, hem de leziz yemekler yemek istiyor fakat bunlar da yetmiyor bir de muhteşem bir manzara patlatalım diyorsanız Rana Meyhane tam da size göre bir tercih olacaktır. Pek çok İstanbullunun müdavimi olduğu mekânda her Cuma ve Cumartesi 80’ler ve 90’lardan derlemeler ile DJ performansı yer alıyor. Genellikle fiks mönü seçeneklerinin yer aldığı restoran Pazar günleri kapalıdır.

Müthiş bir boğaz manzarasına sahip olan mekân, ambiyansı, lezzetli yemek ve mezeleriyle beğeneceğiniz yeme içme restoranlarından biridir. Enginar salata, steak tartar, dana kaburga ve kuzu omuz deneyebileceğiniz lezzetler arasındadır. Bununla birlikte yemek yanlarında gelen mezeler adeta parmak ısırtan türden bir aromaya sahip.

Masalar yeterli aralıklarda konumlanmıştır. Mekân içerisi göz yormayan sade ve zarifliktedir. Boğaz manzarasını geniş bir açıdan görebiliyorsunuz. Yanı başınızda Dolmabahçe Camii ve arkasında uzanan Marmara Denizi ve üzerinde ışıl ışıl parıldayan köprü gözlerin pasını siliyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi ve Cumartesi günleri 18:00 ila 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ömer Avni, İnönü Cad., No: 50, Beyoğlu

Telefon: 0212 249 1001

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ranameyhane/

Haritada Görüntüle >

Vogue Restoran, Beşiktaş

Vogue Restaurant

Panoramik Boğaz manzarası ile birlikte Dünya mutfağının lezzetlerini keşfetmeye ne dersiniz? O halde listenize Beşiktaş’ın ünlü mekânı Vogue’yi eklemeyi unutmayın. Başta Asya olmak üzere dünya mutfağından pek çok lezzet sunan Vogue Restoran, manzarasıyla çok seviliyor. Akaretlerin popüler yemek duraklarından biri olan işletme, özellikle de suşi seçenekleriyle ünlüdür. Beşiktaş Plaza’nın en üst katında yer alan restorana gitmeden önce teras için rezervasyon yaptırmayı unutmayın!

Son derece modern bir yeme içme mekânı olan Vogue Restoran, boğazın nefes kesen manzarasını gözler önüne seriyor. Karşıda beliren Anadolu Yakası’nın yemyeşil tepeleri ve Marmara Denizi’nin mavilikleri insana seyir zevki yüksek manzaralar sunuyor. Restoranda özenle hazırlanmış suşiler ve kokteyller konuklara unutulmaz bir yemek deneyimi vadediyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın her günü 12:00 ila 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Süleyman Seba Cad., No: 92, BJK Plaza, A Blok, Kat 13, Beşiktaş

Telefon: 0212 227 4404

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/voguerestaurantistanbul/

Haritada Görüntüle >

Yelken Restoran, Yeniköy

yelken restoran

Avrupa yakasının fiyat ve lezzet ortalaması eş değer olan nadide mekânlarından biri Yelken Restoran. Türk mutfağı ve Yunan mutfağından seçmece lezzetler sunan restoranda ambiyans oldukça nezih, meze yelpazesi ise fazlasıyla geniş. Yeniköy’ün en eski balıkçılarından biri olarak gösterilen Yelken Restoran, en farklı deniz ürünü sunumlarını yapıyor. Dünya mutfağının tüm lezzetlerini bulabileceğiniz Yelken Restaurant’ta göz alıcı manzara eşliğinde güzel bir yemek keyfi sürebilirsiniz.

Yakın zamanda devir olunan ve yeni sahipleri tarafından baştan aşağı yenilenen mekân lezzetli yemekleri ve deniz manzarası ile oldukça davetkâr. Dileyen balkonlu açık alana kurulu masalarda da yemeklerini yiyebiliyorlar. Denizin tatlı esintisi yüzleri okşarken masadaki lezzetli yemekler ve mezeler insanı fazlasıyla mutlu ediyor. Burası çocuklu ailelerin de tercih edebileceği İstanbul’un nezih mekânlarından biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın her günü 10:00 ila 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeşilyurt Mah., Sahil Yolu Cad., No: 8, D: E1, Bakırköy

Telefon: 0212 262 9490 – 0533 659 2496

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yenikoyyelken/

Haritada Görüntüle >

İskele Rumeli Hisarı Restoran

İskele Rumeli Hisarı Restoran

Rumeli Hisarı’nda, Eski Rumeli Hisarı Vapur İskelesi binasında yer alan restoran, tarihi binada, nesilden nesle aktarılan bir tecrübe ile lezzetli yemekleri bir arada sunuyor. İstanbulluların gözde balık restoranı İskele, deniz kokusu eşliğinde farklı yöntemlerle pişirilen taptaze balıkları özel lezzetlerle harmanlayıp nefes kesici Boğaz manzarasıyla birlikte misafirlerine sunmaktadır.

Mekânın en güzel kısmı yolcuların inmeleri için deniz içine çakılı kazıklar üzerine inşa edilen teras bölümüdür. Yaz aylarında teras bölümünde boğaz esintisine karşı yemek yemek büyük keyif verir. Restoranın denize cephe olan bölümü tamamen camlarla çevrilidir. Cam kenarında denizle bütünleşerek eşsiz boğaz manzarasını seyredebilirsiniz.

Ününü lezzetli mezelerine ve farklı şekillerde pişirilen balık çeşitlerine borçlu olan mekân taze mevsim balıklarıyla hazırlanan spesiyalleri ile misafirlerinin beğenisini toplamaktadır. Özel bir tarifle pişirilen domates soslu levrek buğulama ve tuzda levrek, mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasındadır. Zengin menüde yer alan lezzetli yemekleri tattıktan sonra restoranın Amerikan barına geçebilir, içkinizi yudumlayarak geceye devam edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:30 ila 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yahya Kemal Cad., No: 1, Rumeli Hisarı, Sarıyer

Telefon: 0212 263 2997 – 0212 257 8697

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/rumelihisariiskele/

Haritada Görüntüle >

Taş Kahve Emirgan Kafe & Restoran, Sarıyer

Taş Kahve Emirgan
Fotoğraf: Quandoo

Boğazın en güzel ve en huzurlu semtlerinden biri olan Emirgan’da yeşillikler içinde kalabalıklardan nispeten uzak bir noktada eşsiz boğaz manzarasına karşı bir şeyler yiyip içmek için tercih edebileceğiniz en iyi yerlerden biridir Taş Kahve… Emirgan İskelesi’nin tam karşısına konumlanmış olan mekân Boğaz Köprüsü’nü tam karşıdan görür. Emirgan’ın tarihi dokusu ve boğazın büyüleyici atmosferi içerisinde sabah kahvaltısından gece yarılarına kadar hizmet veren mekân şık dekorasyonu ve damak çatlatan lezzette yemekleri ile beğeni toplamaktadır.

Emirgan Korusu’nun yeşili ile boğazın mavisinin bir araya geldiği eşsiz bir konumda bulunan Taş Kahve’de sabah serpme kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz. Günün en önemli öğününü geçiştirmeden, tabağınızı iştah açan çeşitlerle doldurarak ve boğazı seyrederek doya doya kahvaltı yapabilirsiniz. Zengin başlangıçlardan ana yemeklere, tatlılardan pizzalara kadar misafirlerine geniş bir menü sunan Taş Kahve’de sevdiğiniz bütün tatları denemenin keyfini çıkarırsınız. Akşam yemeğinden sonra nargilenizi alarak sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 ila 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Emirgan, Sakıp Sabancı Cad., No: 60, Sarıyer

Telefon: 0212 277 6430

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tkemirgan/

Haritada Görüntüle >

Yeniköy Sahil Kafe & Restoran, Sarıyer

Yeniköy Sahil Kafe & Restoran

İstanbul Boğazı’nı tam karşıdan görebileceğiniz denize sıfır bir noktada bulunan Yeniköy Sahil Kafe & Restoran, Yeniköy Spor Kulübü derneğine ait bir sosyal tesistir. Şahane boğaz manzarasına karşı sabah serpme kahvaltıyla güne başlayabileceğiniz, gün boyu çay ve kahve keyfi yapabileceğiniz ve akşamları zengin menüden lezzetli yemekleri tadabileceğiniz mekânda boğazla bütünleşerek harika bir gün geçirebilirsiniz.

Martı sesleri eşliğinde boğazın manzarasını keşfedebileceğiniz en güzel noktalardan birinde bulunan mekan nostaljik bir yemek keyfi yaşayabilmenizi sağlar. Çay bahçesi tadında son derece salaş bir mekân olan Yeniköy Sahil Cafe, sabah kahvaltısından salataya, et yemeklerinden çorbaya, balıktan tatlıya, çeşit çeşit sıcak ve soğuk içeceklere kadar birçok lezzet sunar.

Hem hafta içi hem de hafta sonları oldukça kalabalık olan mekâna gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Girişlerde vale sizi karşılar ve otomobilinizi güvenli bir yere park eder. Mekânda tuvalet, mescit, abdest alma yerleri ve soyunma odası gibi yerler mevcut.

Adres: Köybaşı Cad., Yalı Sk., No: 3, Yeniköy

Telefon: 0212 262 6110

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yenikoysahilkafe/

Haritada Görüntüle >

Talkanik Balık İskele, Sarıyer

Talkanik Balık İskele

1998 yılından beri Yeniköy’ün en güzel yeri olan İskele Sokağı’nda hizmet veren klasikleşmiş bir mekân olan Talkanik Balık, İstanbul’un en iyi balık restoranları arasında gösterilir. Salaş bir mekânda uçuk fiyatlarla karşılaşmadan boğaza karşı balık keyfi yapabileceğiniz mekân kendine has lezzetleriyle öne çıkmaktadır. Eğer mevsimine denk gelirseniz restoranın en özel lezzetleri arasında yer alan fener balığı kavurmasını mutlaka denemelisiniz. Eğer mevsimi değilse de levrek kavurmayı denemelisiniz.

Aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte keyifli bir yemek yiyebileceğiniz restoranın balıkları kadar çorbaları ve tatlıları da başarılı. Özellikle peynirli salata ve fırın helvası en çok tercih edilen lezzetler arasındadır. İstanbul’un en çok talep gören restoranlarından biri olan Takanik Balık İskele, gelen yoğun istek üzerine İstanbul’un çeşitli noktalarında farklı şubeler açmıştır. İkinci şubesi Arnavutköy’de, üçüncü şubesi Yeniköy’de, dördüncü şubesi ise Suadiye’de hizmete girmiştir. Balık dışında misafirlerine farklı et yemekleri de sunan restoran, her gün kendini geliştirmekte ve lezzetini arttırmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 ila 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İskele Sk., No: 3, Yeniköy

Telefon: 0212 299 8233

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/takanikbalik/

Haritada Görüntüle >

Galata Kule Restoran, Beyoğlu

Galata Kule Restoran
Fotoğraf: İbrahim Akgün

İstanbul manzarasını en güzel şekilde seyredebileceğiniz yerlerden biri olan Galata Kulesi’nde hizmet veren Galata Kule Restoran, turistlerin en çok rağbet gösterdiği yerlerden biridir. Eşsiz İstanbul Boğazı manzarasını seyrederek yemek yemek için önceden rezervasyon yaptırıp köşe masalardan birine oturmalısınız. Bu şekilde yemek keyfiniz ikiye katlanacaktır.

İstanbul’un kalbinde, tarihi yarımadada boğazı tepeden görerek yemek yemek isteyenler için en iyi alternatif Galata Kulesi’nin en üst katında yer alan Galata Kule Restoran’dır. Mekân size gece ayrı gündüz ayrı görsel ziyafet sunarken, aynı zamanda lezzetli yemekleri tatma imkânı da veriyor. İstanbul’un panoramik görüntüsüne şahit olabileceğiniz restoranda unutulmaz saatler geçirebilir; doğum günü, sevgililer günü ve yıldönümleri gibi özel günlerinizi aha özel kılabilirsiniz.

Kahvaltıdan tatlıya, et yemeklerinden vejetaryen menüsüne, salatalardan başlangıçlara, Osmanlı saray mutfağından şerbetlere kadar lezzetler sunan geniş menüden damak zevkinize göre seçimler yapabilirsiniz. Şefin spesiyalleri arasında yer alan Galata kebabını mutlaka denemelisiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 20:00 ila 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bereketzade Mah., Galata Kulesi Sk., Beyoğlu

Haritada Görüntüle >

Saat Kule Kafe & Restoran

Saat Kule Kafe & Restoran

İstanbul’un simgelerinden Dolmabahçe Sarayı’nın dış bahçesinde Saat Kulesi’nin hemen yanında bulunan Saat Kule Kafe & Restoran, modern dizaynı ve eşsiz ambiyansıyla tam olarak boğaza yakışır bir yerdir. Benzer konumdaki kafelerle kıyaslandığında fiyat olarak son derece uygun olan mekân, ilgili ve güler yüzlü çalışanlarıyla misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaktadır.

Bir yanda Dolmabahçe Sarayı’nın yemyeşil bahçesi, bir yanda muazzam görüntüsüyle İstanbul Boğazı’nın yer aldığı kafe, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar, tüm öğünleriniz için tercih edilebilir. Fast food çeşitlerinden tatlılara, makarnadan pizzaya, kebaptan sıcak ve soğuk içeceklere kadar zengin bir menü ile hizmet veren mekân, keyifli bir ortamda bir şeyler yemek için en iyi alternatiflerden biridir.

İstanbul manzarası ve martıların sesi eşliğinde hem keyifli vakit geçirip hem de lezzetli yemekler yiyebileceğiniz Saat Kule Kafe, hem kapalı hem de açık alanıyla yerli ve yabancı birçok misafiri aynı anda ağırlar. Eğer kahvaltı için gidecekseniz yer bulabilmek için erken saatlerde gitmelisiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Vişnezade, Dolmabahçe Cad., Beşiktaş

Telefon: 0212 236 9000

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/saatkulekafeterya/

Haritada Görüntüle >

Kemankeş Kafe, Beyoğlu

Kemankeş Cafe

Karaköy’de Kılıç Ali Paşa Hamamı’nın arkasında, medresenin hemen yanında bulabileceğiniz Kemankeş Kafe, boğaz manzarasına sahip olmamasına rağmen bulunduğu ortamın tarihi dokusuyla misafirlerinin beğenisini kazanır. Buram buram tarih ve yaşanmışlık kokan, turistlerin yoğun olduğu bir noktada bulunan kafe, turistler tarafından da çok fazla tercih edilmektedir.

Değişik kahve çeşitleri ile ön plana çıkan kafede yediğiniz ve içtiğiniz her şeyin en iyisiyle karşılaşırsınız. Piyasada satılan sıradan kahveleri değil; yetiştirilmesinden toplanmasına, işlenmesinden çekirdeğin kavrulmasına ve içeceğin hazırlanmasına kadar her aşamasına önem verilen kahveleri içersiniz. Kahvenin yanında başka hiçbir yerde bulamayacağınız taze çikolatalı browniyi mutlaka denemelisiniz.

Konumu, ambiyansı, farklı dekorasyonu ve sunmuş olduğu lezzetlerle her zaman çekici ve tercih edilebilir bir yer olan Kemankeş Kafe, mükemmel kahvaltısı ve İtalyan lezzetleriyle de beğeni toplar. Sabah saat 9.00’dan akşam saat 21.00’a kadar açık olan mekâna arkadaşlarınızla keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 ila 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karamustafa Paşa Mah., Mumhane Cad., No: 56, Beyoğlu

Telefon: 0212 243 4398

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/kemankescafe/

Haritada Görüntüle >

Sunset Grill & Bar, Beşiktaş

Sunset Grill Restoran

1994 yılından beri, boğazın en güzel görüldüğü yerlerden biri olan Ulus Parkı’nda hizmet veren Sunset Grill, Sushi Bar konseptini misafirlerine sunan ilk yerdir. Açıldığı yıllarda misafirlerine Kaliforniya mutfağının lezzetlerini sunan restoran yıllar içinde yenilenmiş ve menüsüne farklı lezzetler ekleyerek zenginleştirmiştir. Kaliforniya mutfağının yanı sıra yabancı misafirlerinin taleplerini göz önünde bulundurarak Türk mutfağının farklı lezzetlerini yorumlayan restoran Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin hazırlanması için James Beard Vakfı tarafından New York’a davet edilen ilk Türk restoranıdır.

İstanbul’da 10 yıldır müşterilerine en iyi Japon lezzetlerini sunan restoran, mutfak kadrosuna tecrübeli şefleri ekleyerek menüsünü zenginleştirmektedir. Günümüzde Japon mutfağının yanı sıra Akdeniz ve Türk mutfağından lezzetler sunan restoran hiçbir yerde bulamayacağınız şarap menüsü ile de dikkat çekmektedir. Boğazın eşsiz manzarası eşliğinde farklı lezzetleri tadabileceğiniz Sunset Grill & Bar, dünyadaki en iyi şarap menüsüne sahip olan restoranlar arasında yerini almaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kuruçeşme Mah., Ulus Park, Yol Sk., No: 2, Beşiktaş

Telefon: 0212 287 0357 – 58

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sunsetgrillbar/

Haritada Görüntüle >

16 Roof, Beşiktaş

16 Roof Beşiktaş

Swissotel The Bosphorus’un teras katında muhteşem bir manzaraya karşı konumlanan restoran, dünyanın en lüks restoranları arasında gösterilir. Boğazın Marmara Denizi’ne açıldığı tüm bölgeyi, Ayasofya, Topkapı Sarayı gibi tarihi yapıları gören bir konumda bulunan restoranda misafirler lezzetin ve manzaranın tadını doyasıya çıkarırlar. Akşam saat 9’a kadar zengin menüden lezzetli yemekler sunan restoran akşamları canlı müzik ve DJ performansları ile eğlenceyi doruklarda yaşayabileceğiniz bir club’a dönüşür.

Ünlü şef Bruno Andres Santa Cruz’un günümüzün ilgi odağı olan Peru mutfağı yemekleri ile Akdeniz mutfağını harmanlayıp ortaya çıkardığı modern menüsü dünyanın favorileri arasında yerini alır. Dünyanın sayılı restoranları arasına giren mekân geceleri de İstanbul gece hayatına yön verir. Gündüzleri boğazdan geçen gemileri seyredin, geceleri de ışıl ışıl boğaz manzarası eşliğinde önce enfes yemekleri deneyin, ilerleyen saatlerde bara geçerek gecenin sonuna karda eğlencenin tadını çıkarın. İsterseniz yaz boyunca terasta nargile keyfi yapın.

Adres: Vişnezade Mah., Acısu Sk., No: 19, Maçka

Telefon: 0212 326 1100 – 0546 326 1112

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/16roof/

Haritada Görüntüle >

Leb-i Derya, Beyoğlu

Leb-i Derya İstanbul

Beyoğlu’nun en güzel yerinde boğazın en güzel haline karşı konumlanmış Leb-i Derya, eşsiz manzarasıyla, ambiyansıyla, şık dekorasyonuyla ve kalitesiyle İstanbul’un görülmeye değer yerlerinden biridir. İstanbul’un gürültüsünden uzak gündüz ayrı gece ayrı güzellikte bir manzaraya karşı sevdiklerinizle lezzetli yemekler yiyip doyasıya sohbet edebilirsiniz.

Kumbaracı yokuşunda yüksek bir apartmanın teras katında yer alan restoran, romantik akşam yemekleriniz için de rahatlıkla tercih edilebilir. En tepedeki Kaptan Köşkü panoramik bir manzaraya sahip küçük ama şahsiyetli bir yer. Altındaki etrafı camla çevrili ana salon İstanbul’un tüm güzelliğini gözler önüne seriyor. En alttaki cep meyhanesi ise sıcak ve samimi bir ortamda demlenmeyi vaat ediyor.

Boğaz ve tarihi yarımada manzarasını gözler önüne seren mekân, Anadolu ve Rumeli mutfağından esinlenerek hazırlanan mezeler, ara sıcaklar ve taze balıklarla lezzet şöleni yaşatıyor. Özenle hazırlanan yemekler yine aynı özenle servis ediliyor. 15 yılı aşkın süredir İstanbul’un gözde restoranları arasında yerini koruyan Leb-i Derya, hafif bir müzik eşliğinde keyifli bir akşam yemeği vaat ediyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 16:00 ila 02:00, hafta sonu 14:00 ila 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şahkulu Mah., Kumbaracı Ykş., No: 57, Tünel, Beyoğlu

Telefon: 0541 366 8480

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/lebiderya_ist/

Haritada Görüntüle >

5. Kat Cafe Bar Restoran, Beyoğlu

5. Kat Cafe Bar Restoran

Beyoğlu Cihangir’de 150 yıllık bir binanın 5. katında yer alan mekân, 1993 yılından beri özen ve titizlikle hizmet vermektedir. Sarayburnu’ndan Boğaz Köprüsü’ne kadar uzanan İstanbul’un tüm güzelliklerini gözler önüne seren 5. Kat Cafe Bar Restoran, Türk ve Dünya mutfağının en lezzetli yemeklerinden oluşan menüsüyle beğeni toplar.

Açıldığı günden bu yana duruşunu koruyan ve aynı işletme anlayışıyla her geçen gün popülerliğini koruyan mekân, müdavimlerinin her zaman vazgeçilmezi olmuştur. Sizleri İstanbul’un gizemli ve romantik ambiyansında yolculuğa çıkaran mekân, manzaranın yanında sunmuş olduğu zengin menüsü ile de beğeni toplamaktadır.

Restoranın menüsü kahvaltıdan tatlıya, makarnadan deniz mahsullerine, ev ve tavuk çeşitlerinden salatalara kadar geniş bir skalaya sahiptir. Restoranın zengin menüsünden lezzetli yemekleri tattıktan sonra bara geçerek içkinizi içebilir, kokteylinizi ya da şampanyanızı alarak terasta güneşin batışını seyredebilir, geceleri de müzik eşliğinde ay ışığı altında romantik anlar yaşayabilirsiniz.

Adres: Cihangir Mah., Sıraselviler Cad., Soğancı Sk., No: 3/5, Beyoğlu

Telefon: 0212 293 3774

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/5katrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Feriye, Beşiktaş

Feriye Beşiktaş

İstanbul Boğazı’nın simge yapılarından biri olan Ortaköy Camii’nin yanı başında, Boğaz Köprüsü’nün yanı başında konumlanmış olan Feriye, büyüleyici İstanbul manzarasına karşı yemek yiyebileceğiniz en özel yerlerden biridir. Kabataş Vakfı’na ait tarihi binanın dokusu bozulmadan restore edilip modern ve şık bir tarzda dekore edilmesiyle hazırlanan mekân, yeşil ve mavinin buluştuğu eşsiz bir noktada bulunmaktadır.

Tarihi bir atmosfere sahip doğanın içerisinde, harika bir manzara seyredebileceğiniz mekan misafirlerine birbirinden lezzetli yerel lezzetler sunmaktadır. Mevsimsel lezzetlerin yer aldığı menüsüyle yepyeni deneyimler sunan Feriye, salatalardan ana yemeklere, başlangıçlardan tatlılara kadar geniş bir ürün skalasına sahiptir. Aynı zamanda zengin şarap menüsü de misafirlere farklı tatlar sunmaktadır.

Sadece restoran olarak değil farklı etkinlik alanlarıyla da misafirlerine unutulmaz deneyimler yaşatan Feriye, tarihi bir kompleks haline getirilmiştir. Tiyatro, sinema, konser, sanat atölyeleri, dans kulüpleri ve daha birçok etkinlik, Feriye’nin bünyesinde misafirlerine sunulur. Feriye’de asırlık çınar ağaçlarının altında yürüyüş yapabilir, çocuklarınızla etkinlik alanlarında eğlenebilir, boğazın iyot kokusunu içinize çekebilir, İstanbul Boğazı’nın büyüleyici manzarasına karşı ziyafet çekebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 ila 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yıldız, Çırağan Cad., No: 44, D. No: 44, Beşiktaş

Telefon: 0212 227 2216

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/feriyeistanbul/

Haritada Görüntüle >

Restaurant 24, Beyoğlu

24 Restoran

İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Galata’da Serdar-ı Ekrem Sokak’ta bulunan Restoran 24, 360 derecelik panoramik İstanbul manzarasıyla misafirlerine görsel şölen yaşatmaktadır. Georges Otel’in terasında yer alan restoran, tarihi yarımada ve İstanbul’un Asya kıtasının güzelliklerine hâkim bir manzaraya sahiptir. Eşsiz bir gün batımı manzarasının hâkim olduğu mekân akşam saatlerinde unutulmaz görüntüler eşliğinde yemek yeme olanağı sunar.

Lokanta 1741’in de şefliğini üstlenen Dorukhan Özgen’in imzasını taşıyan menü ile misafirler gastronomik bir yolculuğa çıkar. Şefin kendi topraklarımızda bulunan lezzetleri yorumlayıp farklı bir şekilde ortaya çıkarmasıyla oluşan menü, Osmanlı lezzetlerinin modern dokunuşlarla harmanlanması ile eşsiz bir lezzet deneyimine dönüşür.

İstanbul’un en güzel teraslarından birine sahip olan restoranda geleneksel Türk kahvaltısı ve dünya kahvaltısının uyumuyla güne başlayabilirsiniz. Şefin imza yemeklerinden kereviz & pancar glaze & keçi peyniri, kuzu incik çayırlı ve keşkek, çöven köpüğü helvası ile sunulan saranlı zerde ve daha birçok çeşit arasından dilediğinizi seçerek akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz. Sonrasında bara geçerek kokteyl menüsünden tercihinizi yapabilir, müzik eşliğinde gece yarısına kadar ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 ila 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Serdar-ı Ekram Sk., No: 24, Beyoğlu

Telefon: 0532 564 7794

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/24restaurant/

Haritada Görüntüle >

Zuma Restaurant, Ortaköy

Zuma Restoran, İstanbul

2016 yılından beri İstinye Park’ta hizmet veren Londra merkezli ödüllü restoran Zuma, Japon kültürünü yansıtan sade, şık dekorasyonu ve eşsiz ambiyansıyla misafirlerine unutulmaz bir yemek deneyimi yaşatıyor. Dünyanın birçok ülkesinde şubesi bulunan ve dünya çapında bir marka haline gelen Zuma, Japon günlük yeme-içme geleneği olan “Izakaya” ya uygun olarak yemeklerini sunuyor.

Başarılı şef Rainer Becker tarafından yaratılan Zuma, modern Japon mutfağını, özgün tatlar eşliğinde hazırlayıp sade bir sunumla misafirlerin beğenisine sunuyor. Üst katta bar ve louch, alt katta Sushi Bar ve Robato Grill Bar yer alıyor. Yemekler Japonya’dan gelen tabaklarla servis ediliyor. Spesiyalleri arasında suşi, uzak doğu mutfağına ait sebzeler, çorbalar ve pilavların yanı sıra deniz ürünleri, et yemekleri ve et ızgara çeşitleri servis ediliyor.

Zengin çeşitlere sahip bir suşi menüsü arıyor, aynı zamanda Japon kültürünü yansıtan minimalist bir tarzla dekore edilmiş bir ortamda uzak doğu mutfağını deneyimlemek istiyorsanız tercih edebileceğiniz en güzel yerlerden biridir Zuma.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 ila 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İstinye Mah., Bayır Çıkmazı, No: 461, Sarıyer

Telefon: 0212 236 2296

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zumaistanbul/

Haritada Görüntüle >

Park Fora, Ortaköy

Park Fora, Ortaköy

İstanbul’un boğaz ile kucaklaştığı en güzel yerlerden biri olan Kuruçeşme’de 1996 yılından bu yana deniz ürünleri restoranı olarak hizmet veren Park Fora, İstanbul’un en ünlü balık restoranlarından biridir. Yemyeşil bir alan içerisinde konumlanan restoran Mavi ve yeşilin tüm tonlarını gözler önüne sererek misafirlerine hem görsel şölen hem de lezzet şöleni yaşatıyor.

Misafirlerine mevsiminde balık sunmayı ilke edinmiş olan Park Fora, her çeşit deniz ürünlerini ve balığı geleneksel ve yenilikçi yöntemlerle hazırlayarak misafirlerinin beğenisine sunuyor. Taptaze balık çeşitlerine Ege otlarından ve deniz ürünlerinden yapılmış salatalar, yine deniz ürünlerinden hazırlanan sıcak ve soğuk mezeler eşlik ediyor.

Modern ve şık bir dizayna sahip olan restoran yazları ve kışları ayrı keyif veren açık ve kapalı alandan oluşuyor. Yaz aylarında açık alanda yer bulmak mümkün olmadığı için mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Denizin maviliğinde İstanbul manzarasına karşı sizleri lezzet yolculuğuna çıkaran restoran, canlı kral yenge akvaryumlar ile Türkiye’de bir ilke imza atmıştır. Aynı zamanda canlı ıstakoz akvaryumları ve Fransa’dan ithal edilen d’claire istiridyeleri ile de farkını ortaya koymaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 ila 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Muallim Naci Cad., Cemil Topuzlu Parkı İçi, No: 54/A, Ortaköy

Telefon: 0212 265 50 63/67 – 0533 619 3685

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/parkforarestaurant/

Haritada Görüntüle >

Dubb Indian Bosphorus Restaurant, Harbiye

Dubb Indian Bosphorus

Hilton İstanbul Bosphorus’un teras katında İstanbul Boğazı’nı tepeden seyredebileceğiniz bir konumda bulunan Dubb Indian Bosphorus, İstanbul’un en iyi Hint restoranları arasında yerini alıyor. Hint mutfağının seçkin yemeklerinin sunulduğu restoran, muhteşem manzarası, ambiyansı ve kaliteli hizmeti ile Hint mutfağı sevenlerin vazgeçilmezleri arasındadır. Sade, sakin ve samimi bir ortamda mükemmel boğaz manzarası eşliğinde Hint mutfağının en güzel örneklerini tatma şansını elde edebilirsiniz.

Yeme içme sektörüne değer katmak, Türkiye’de olmayan baharatları yaygınlaştırmak ve sektöre yeni bir vizyon katmayı amaçlayan restoran, 1998 yılından beri İstanbul’da varlığını sürdürmüştür ve günümüzde de popülerliğini devam ettirmektedir. Her geçen gün menüsüne yeni lezzetler ekleyen ve zenginleştiren mutfağa Türk ve Osmanlı’nın seçkin lezzetleri de eklenmiş; modern bir anlayış ile misafirlere sunulmuştur. Hint müziği ve özel sunum teknikleriyle sizleri Hindistan’a götüren restoran İstanbul’un görülmeye değer yerleri arasındadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 18:00 ila 23:00 saatleri arasında akşam yemeği servisi açıktır.

Adres: Cumhuriyet Cad., No: 50, Kat: 9, Şişli

Telefon: 0212 343 8081

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dubbindianbosphorus/

Haritada Görüntüle >

Tuğra Restoran (Çırağan Palace Kempinski), Beşiktaş

Çırağan Palace Kempsinki

Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un 1. katında yer alan Tuğra Restoran, Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze kadar uzanan geleneksel yemek kültürünün en güzel örneklerini sunmaktadır. İstanbul’un en ihtişamlı saraylarından Çırağan Sarayı’nın büyüleyici atmosferi içinde mükemmel bir yerde konumlanan restoran boğazın eşsiz manzarasını gözler önüne serer.

Yüksek tavanları, boğazı seyredebileceğiniz boydan boya pencereleri, terasındaki mermer sütunları, özel tasarım tuğralı tabakları, kayın ağacından yapılmış sandalyeleri ve kadifeleriyle sizleri Osmanlı dönemine yolculuğa çıkarır. İstanbul Boğazı ve tarihin iç içe geçtiği bir manzarayı seyrederek; özenle hazırlanan ve titizlikle sunulan lezzetleri deneyerek enfes lezzetlerle dolu benzersiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Saray arşivlerindeki tarihi belgeler incelerek yapılan çevirilerle unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri gün yüzüne çıkaran Tuğra Restoran, zengin menüsü ve üstün kalitesiyle dünyanın en iyi restoranları arasında yerini alıyor. Saray usulü bakır tencere ve tavalarda, toprak testi ve güveçlerde pişirilen yemekler yüzyıllar öncesinden günümüze uzanıyor. Testi kebabından içli köfteye, Ege otlarından Karadeniz’in lahanasına, saray tatlılarından Türk kahvesine kadar Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar uzanan tüm lezzetler Tuğra Restoran menüsünde yer alıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 19:00 ila 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çırağan Cad., No: 21, Çırağan Palace Kempinski

Telefon: 0212 326 4646

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cpkempinski/

Haritada Görüntüle >

The Market Bosphorus, Beşiktaş

The Market Bosphorus
Fotoğraf: Efe Tarhan

İstanbul Boğazı’nın en güzel noktası Kuruçeşme’de denize sıfır bir konumda bulunan The Market Bosphorus, benzersiz manzara eşliğinde dünya mutfağının eşsiz lezzetlerine ev sahipliği yapıyor. Steak House konseptini boğazın eşsiz görüntüsüyle harmanlayan mekân, kendine has pişirme ve sunum teknikleri ile de iddiasını ortaya koyuyor. Farklı pişirme teknikleri ile hazırlanan et çeşitleri ve bol porsiyonları isle misafirlerinin gönlünü kazanıyor.

Modern, minimalist ve çağdaş bir tasarımla dekore edilen The Market Bosphorus, İstanbul’dan sonra Ortadoğu’da da büyümesini sürdürüyor. Gündüz ayrı gece ayrı güzellikler sunan mekânda sabah bol çeşitli kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz. Akşamları zengin et menüsünden farklı lezzetler deneyebilirsiniz. Menünün en sevilen lezzetleri t-bone ve Dallas denemeniz gereken lezzetler arasındadır. Akşam yemeğinden sonra damaklarda lezzet patlaması yaşatan tatlılarla ve alkolsüz kokteyllerle günü sonlandırabilirsiniz. Birinci sınıf Türk ve dünya tatlarını çağdaş sunum stilleri ile birleştirerek özel lezzetlere yer veren restoran İstanbul’un mutlaka ziyaret edilmesi gereken restoranlarından biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 ila 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kuruçeşme Mah., Kuruçeşme Arena, No: 56, Beşiktaş

Telefon: 0212 652 6222

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/TheMarketBosphorus/

Haritada Görüntüle >

Barboon by Atlas Balık, Arnavutköy

Barboon by Atlas Balık

İstanbul Boğazı’nın kalbi Arnavutköy’de, Boğaz Köprüsü manzarasına hâkim bir konumda bulunan Barboon by Atlas Balık Restoranı, muhteşem manzarası, zengin menüsü ve üstün hizmeti ile misafirlerine unutulmaz bir yemek deneyimi yaşatır. Boğazın en çok tercih edilen restoranlarından biri olan Barboon, haftanın her günü oldukça kalabalıktır. Özellikle boğaza hâkim bir konumda oturmak için gitmeden önce rezervasyon yaptırmalısınız.

Nezih bir ortamda kartpostallık bir manzaraya karşı usta şefin elinden çıkmış yemekleri yiyip içkinizi içebileceğiniz mekân, dostlarınızla ve ailenizle gidebileceğiniz en iyi yerlerden biridir. Mevsiminde sunulan taze balıkların yanı sıra menüde yer alan et ürünleri de beğeni toplamaktadır. Aynı zamanda balıkların yanına yaraşır iştah açıcı mezeler yemeğin lezzetini taçlandırmaktadır.

Denizle bütünleşmiş gibi hissedeceğiniz terasta akşamları yıldızlar altında köprünün renkli ışıklarını seyrederek romantik akşam yemekleri yemek büyük keyif verir. Aynı zamanda doğum günü, yıl dönümleri gibi özel günler için mükemmel bir ortama sahiptir. Kalabalık toplantılarınız için size ayrılan özel davet salonlarında sevdiklerinizle birlikte eğlenmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 ila 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Arnavutköy Cad., No: 68/A, Arnavutköy

Telefon: 0212 263 1144

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/barboonbyatlasbalik/

Haritada Görüntüle >

Divan Brasserie, Beyoğlu

Divan Brasserie Beyoğlu
Fotoğraf: Kitae Kim

Nostaljik tramvayların çalıştığı İstanbul’un en popüler caddesi İstiklal Caddesi, Taksim denince ilk akla gelen yerlerden biridir. Tarih, sanat ve modernizmin iç içe geçtiği bir noktada İstiklal Caddesi üzerinde İstanbul’a hâkim bir konumda bulunan Divan Brasserie, Türk ve Akdeniz mutfaklarının en seçkin lezzetlerini sunan en önemli adreslerden biridir.

St. Antuan Kilisesi’nin hemen yanında bulunan restoranda, tarihi yarıma manzarasını seyrederken Divan şeflerinin hazırladığı tatları deneyebilirsiniz. Kalitesiyle, benzerlerine göre uygun fiyat politikasıyla harika manzarası ve lezzetli yemekleriyle İstanbul’un gözde mekânlarından biridir. Seçkin müzikler eşliğinde kahvenizi ve kokteylinizi alarak Haliç ‘in üzerinden batan güneşi seyretmek büyük keyif verir.

İstiklal Caddesi’nin kaosundan bir anda huzurlu bir yere girip kendinizi ortamın büyüsüne kaptıracağınız mekânda ister kapalı alanda ister terasta oturabilirsiniz. Manzaraya hâkim bir masa isterseniz önceden rezervasyon yaptırmanız gerekir. Türk klasikleşmiş yemeklerini, tatlılarının en güzel örneklerini, batı mutfağının en popüler yemeklerini ve farklı kokteylleri bulabileceğiniz Divan Brasserie, romantik akşam yemekleri için gidilecek en güzel mekânlardan biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 ila 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tomtom Mah., İstiklal Cad., No: 181, Kat: 5-6, Merkez Han, Beyoğlu

Telefon: 0212 243 2481

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/divanrestoranlari/

Haritada Görüntüle >

Gazebo, Yeniköy

Gazebo Yeniköy

İstanbul’un boğaza en hâkim noktalarından biri olan Yeniköy’de denize sıfır konumda bulunan Gazebo, modern ve şık tasarımı, zengin menüsü, bahçesi ve özel organizasyonlar için tercih edilen VİP bölümü ile İstanbul’un en özel mekânlarından biridir. Üç kattan oluşan mekânın üst katında yer alan ayrı bölümler davetler ve özel yemekler için son derece uygundur. Gözlerden uzak kendi evinizdeymiş gidi sevdiklerinizle özel anlarınızı paylaşmak için idealdir.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü manzaralı restoran denizle öylesine iç içe ki elinizi biraz uzatsanız denize dokunabilirsiniz. Bahçede yemek yerken boğazda yüzen yunusları görebilirsiniz. Tabi manzaraya hâkim bir noktada oturmak için mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. Boğazın doyumsuz manzarasını enfes tatlarla taçlandıracağınız Gazebo, zengin serpme kahvaltıdan Türk ve dünya mutfağının seçkin ürünlerine, alkollü içeceklerden sıcak içeceklere, kokteyllerden tatlılara kadar damaklarda unutulmaz tatlar bırakan lezzetler sunar. Sabahları ailece boğazın esintisi ve dalgaların sesi eşliğinde kahvaltı yapıp, akşamları seçkin müzikler eşliğinde yemek yiyip sevdiklerinizle sohbet edebileceğiniz mekân İstanbul’da görülmesi gereken yerlerden biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 ila 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Köybaşı Cad., No: 125/A, Yeniköy

Telefon: 0212 299 8487 – 0212 299 8639

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gazeboyenikoy/

Haritada Görüntüle >

Mavi Balık, Beşiktaş

Mavi Balık Beşiktaş

Mavi Balık Restoran 25 yılı aşkın süredir verdiği hizmetle İstanbul’da alanının en iyileri arasında yerini almıştır. İstanbul manzarasının en şahane manzarasına sahip Kuruçeşme’de yer alan mekân İstanbul manzarasını ayaklar altına seren manzarasıyla, sunduğu kaliteli hizmetle, leziz yemekleri ve üstün hizmeti ile açıldığı günden bu yana müşterilerinin memnuniyetini kazanmaya devam ediyor.

Sırtını İstanbul’un yemyeşil tepelerine dayamış restoranda yeşilin ve İstanbul Boğazı’nın panoramik manzarası en güzel şekilde birleşir. Bu büyüleyici manzarayla bütünleşmiş salon ve terasta özel yemekler, iş yemekleri ve aile yemekleriniz; muhteşem lezzetler ve hizmet anlayışıyla unutulmaz anlara dönüşür. 900 metrekarelik kapalı alana sahip olan mekân, 300 kişilik kapalı salon, 100 kişilik bahçe ve 120 kişilik teras alanı ile yaz kış hizmet verir.

Usta şeflerin elinden çıkmış deniz ürünleri ile adından söz ettiren mekân; et yemekleri, mezeleri, salataları ve tatlılarıyla da beğeni toplamaktadır. Aynı zamanda zengin şarap menüsü ve alkollü içki çeşitleriyle özel gün ve kutlamalar için tercih edebileceğiniz en ideal restoranlar arasındadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 ila 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Muallim Naci CAD., No: 64/A, Kuruçeşme

Telefon: 0212 265 5480 – 0532 599 2010

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/mavibalikrest/

Haritada Görüntüle >

Yalı Kafe & Restoran, Yeniköy

Yenikafe & Restoran
Fotoğraf: Yıldırım Turan

Yeniköy’ün en popüler caddesi Köybaşı’nda bulunan Yalı Kafe & Restoran, denize sıfır konumu, sade ve şık dekorasyonu, huzur verici ambiyansı, eşsiz boğaz köprüsü manzarası ve parmak ısırtan lezzetleriyle unutulmaz bir yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Kaliteli ve hızlı servis anlayışıyla misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan mekânda ister iç mekânda sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirebilir, ister terasta martıların sesi eşliğinde eşsiz boğaz manzarasını seyredebilirsiniz.

Şehrin en güzel noktalarından birinde güne başlamak için harika bir seçenek olan Yalı Kafe & Restoran, taptaze doğal ürünlerle hazırlanmış serpme kahvaltısı ile sunduğu sınırsız çayla beğeni toplar. İşletme serpme kahvaltısıyla ön planda olsa da akşam yemeklerinde de panoramik bir manzaraya karşı ziyafet çekebilir, İstanbul’un kalabalığından uzak sadece dalga ve martı sesleri eşliğinde sevdiklerinizle kaliteli vakit geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 ila 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Köybaşı Cad., No: 145, Yeniköy

Telefon: 0212 299 7007

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cafeyali_yenikoy/

Haritada Görüntüle >

Gala Pera Restoran, Beyoğlu

Gala Pera Restoran
Fotoğraf: M Drong

İstanbul Boğazı’nın en güzel noktasında Tarihi Galata Köprüsü’nde yer alan Gala Pera Restoran, karşısında Topkapı Sarayı, sağında Yeni Cami Eminönü ile çevrili ve kusursuz boğaz manzarasına hâkimdir. Hem tarihe hem de İstanbul’un doğal güzelliklerine hâkim olan restoran, 10 yılı aşkın süredir İstanbullulara ve turistlere hizmet vermektedir.

İstanbul’un tarih kokan köşelerinden Gala Pera, muhteşem Topkapı ve boğaz manzarasının büyüleyici ambiyansı altında yemek yiyip, sevdiklerinizle ve dostlarınızla özel anlar yaşamanız için en ideal yerlerden biridir. Mevsiminde günlük taze taze tutulmuş balık ve deniz ürünleri ile hazırlanan yemekler mekânın imza yemekleri olsa da farklı damak zevklerine hitap eden et ve tavuk ürünleri de menüyü zenginleştirmektedir. Yılların tecrübesini lezzete dönüştüren şeflerin hazırladığı taptaze deniz ürünleri, mezeler ve zengin şarap menüsüyle de özel günlerinizi ve kutlamalarınızı daha özel kılar.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Yeni Galata Köprüsü altı, Karaköy boğaz tarafı

Telefon: 0212 252 8551

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/galapera.restaurant/

Haritada Görüntüle >

Mürver Restoran, Beyoğlu

Mürver Restoran

Novotel’in Karaköy’deki terasında büyüleyici boğaz manzarasına karşı konumlanan Mürver Restoran, yaz kış yanan odun ateşi ve bu odun ateşinde pişirilen balıkları ve Ege otlarıyla öp plana çıkıyor. Farklı pişirme teknikleriyle hazırlanan tariflerin yöresel lezzetlerle harmanlanmasıyla hazırlanan menünün imza yemekleri arasında Trakya Kıvırcık, Külde Ahtapot, Dondurmalı yanık sütlaç yer alıyor.

Topkapı ve tarihi yarımada manzarasıyla çevrelenmiş mekânın rahat ve çağdaş ortamı, ahşap, mermer ve bakır gibi malzemelerle dekore edilmiş ve şık bir atmosfere bürünmüştür. Mutfağın canlı ortamı ve özel tabaklar eşliğinde en özel lezzetleri deneyimleyebileceğiniz 6 kişilik şef tezgâhı mekânın en öne çıkan tasarımları arasındadır.

Ünlü şef Yılmaz Öztürk’ün imzasını taşıyan menüde açık ateş ızgarası ve odun fırınında pişirilmiş lezzetler yer alıyor. Fırında pişirildikten sonra ızgarada kül ısısında dinlendirilen kalamar, kavrulmuş Ege otlarıyla servis ediliyor. Doğal odun ateşinde pişirilen yemekleri yedikten sonra içkinizi yudumlayabileceğiniz teras bar yaz kış yoğun ilgi görüyor. Zengin şarap menüsüyle misafirlerini farklı dünyalara götüren restoran özel toplantı ve davetlerinizde de hizmet veriyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 16:00 ila 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Novotel İstanbul Bosphorus, Kemankeş Cad., No: 57-59, Karaköy

Telefon: 0212 372 0750

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/murverkarakoy/

Haritada Görüntüle >

Mikla Restoran, Beyoğlu

Mikla Restoran

2005 yılından beri The Marmara Hotel’in teras katına hizmet veren Mikla Restoran, gastronomi arenasının en prestijli listelerinden dünyanın en iyi 50 restoranı arasında yer alıyor. Şef ve kurucu ortağı Mehmet Gürs yönetiminde çalışan mutfakta, İskandinav mutfağının sadeliği ve pişirme yöntemleriyle Türk mutfağının eşsiz lezzetleri harmanlanıyor. Çağdaş bir İstanbullu restoranı yaratma düşüncesiyle açılan Mikla, rafine yemekleri, nefes kesen manzarası, modern sunumu ve büyüleyici manzarasıyla İstanbul’un en iyi restoranı seçilmiştir.

Hem yerli hem de uluslararası arenada önemli bir yere sahip olan restoran, 2012 yılında yarattığı “Yeni Anadolu Mutfağı” konseptiyle günümüzde de kendi tarzını yaratıyor. Zengin yemek menüsünün yanı sıra; Fransa’dan Şili’ye, İspanya’dan Avustralya’ya kadar uzanan, Anadolu’da doğan şarabın en güzel lezzetlerini barındıran şarap menüsü yemekleri daha büyüleyici kılıyor. Açıldığı günden bu yana kaliteli yemek misyonunu koruyan ve Anadolu’nun her köşesinde özenle seçilen malzemeleri saygı ile yorumlayan Milka, büyüleyici gün batımı manzarasına karşı kusursuz bir akşam yemeği yeme imkânı sunar.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri arası 18:00 ila 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Asmalı Mescit, The Marmara Pera, Meşrutiyet Cad., No: 15, Beyoğlu

Telefon: 0212 293 5656

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/miklarestaurant/

Haritada Görüntüle >

Chilai, Beşiktaş

Chilai Restoran
Fotoğraf: Keyv Ilb

İstanbul’un göz bebeği Bebek semtinde yer alan Chilai, İstanbul’un klasikleşmiş mekânlarından biridir. Eşsiz boğaz manzarasına karşı denize sıfır konumlanmış mekân, muhteşem manzaralar eşliğinde kahvaltı yapıp güne başlamayı ve nefis bir akşam yemeğinin ardından DJ performansları eşliğinde eğlenme imkânı sunar. Eğlence İmkânlarının yanında leziz yemekleri ile de birçok müdavimi olan Chilai, yaz kış fark etmeksizin İstanbul’un en kalabalık yerlerinden biridir. Özellikle hafta sonu gidecekseniz rezervasyonsuz yer bulmanız mümkün değildir.

Boğazın eşsiz manzarası DJ performanslarıyla, dünya mutfağının seçkin lezzetleriyle, denizin yanı başındaki masalarıyla ve şık dekorasyonuyla birleştiğinde unutulmaz anlara dönüşüyor. Gündüzleri zengin bir kahvaltı ile güne başlayıp, öğlen arkadaşlarınızla atıştırmalık bir şeyler alıp vakit geçirip, akşamları boğazın ışıkları eşliğinde damaklarınızda lezzet şöleni yaşatan yemekler yiyip akşamları DJ performansları eşliğinde kokteylinizi alıp eğlenebileceğiniz Chilai, İstanbullular için kalitenin adresi olmaya devam ediyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bebek Mah., Cevdetpaşa Cad., No: 60, Beşiktaş

Telefon: 0212 263 6315 – 0530 936 4241

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bebekchilai/

Haritada Görüntüle >

Kaşıbeyaz Bosphorus, Yeniköy

Yeniköy Kaşıbeyaz Bosphorus

Boğaza nazır konumu, geniş yemek yeme alanı, hayranlık uyandıran dekorasyonu, kaliteli servisi ve Türk mutfağının seçkin lezzetleri ile İstanbul’daki en iyi Türk mutfağı restoranlarından biri olan Kaşıbeyaz, aile ve arkadaş grupları ile gidilebilecek en ideal yerlerden biridir. Leziz tatları ve huzurlu atmosferi ile çok sayıda müdavimi olan restoran, özel günlerinizi daha özel kılmak için mükemmel bir tercihtir.

Giriş kattaki ana salonda sevdiklerinizle parmaklarınızı ısırtacak lezzette bir akşam yemeği yiyebilir, 100 kişilik açık ve kapalı alana sahip ikinci kattaki salonda boğazın esintisini hissedebilirsiniz. 100 kişilik açık, 100 kişilik kapalı alana sahip olan üçüncü kattaki VIP salonda özel günlerinizde misafirlerinizi ağırlayabilir, en üst kattaki terasta ise boğazın eşsiz manzarasına karşı yaz aylarının tadını çıkarabilir, bir şeyler içerek serinleyebilirsiniz.

Osmanlı motiflerinin ağırlıklı olduğu mekân, Türk mutfağının deneyimli şeflerinin elinden çıkan yemekler ile birçok müdavime sahiptir. Lahmacundan cacığa, gavurdağı salatadan Alinazik kebabına, Urfa kebabından İskender kebaba, künefeden profiterole kadar uzanan zengin menü; alkollü ve alkolsüz tüm içecek çeşitleri ile de taçlandırılmıştır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 ila 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Köybaşı Cad., No: 10, Yeniköy

Telefon: 0212 299 5000

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kasibeyazlezzetgrubu/

Haritada Görüntüle >

Paşa Restoran (Fuat Paşa Yalısı), Sarıyer

Fuat Paşa Yalısı Restoran

Yalıları ile meşhur Sarıyer’de tarihi Fuat Paşa Yalısı’nda bulunan Paşa Restoran, deniz manzarasının doyulmaz güzelliğini gözler önüne serer. Türk, İtalyan ve Fransız mutfağının seçkin örneklerini Türk konukseverliği ile harmanlayarak sunan restoran, misafirlerine en iyi yemekleri tattırmayı ve kendilerini özel hissettirmeyi amaçlamaktadır. İç ve dış mekânında misafirlerini ağırlayan Paşa Restoranda daha yemeğiniz gelmeden manzarayı seyrederek doyabilirsiniz.

Sabah saat 07.00’da kahvaltı servisi ile güne başlayan restoran gece 00.00’a kadar unutulmaz anlarınızın şahidi olmaya devam etmektedir. Osmanlı mimarisi altında dünya lezzetlerini sizlere tanıtan restoranda eşsiz boğaz manzarası ile birlikte yemekler adeta bir ziyafete dönüşüyor.

Restoran, yalı bar, teras ve cam balkondan oluşan mekân günün her öğününde misafirlerini ağırlamaktan keyif duyar. Restoran bölümünde dostlarınızla ve sevdiklerinizle keyifli bir akşam yemeği yiyip sohbet edebilir, havuz başındaki yalı barda sizin için özenle hazırlanmış içecekleri yudumlayabilir, yaz ve bahar aylarında hizmet veren teras bölümünde boğaz esintisini teninizde hissedebilir, özel günler için tercih edebileceğiniz cam odada kendi evinizdeymiş gibi misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz.

Adres: Büyükdere Mah., Çayırbaşı Cad., No: 148, Sarıyer

Telefon: 0212 242 9860

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/fuatpasayalisi/

Haritada Görüntüle >

Marina Balık Restoran, Beşiktaş

Marina Balık Restoran
Fotoğraf: Gültekin Gülbahar

Kuruçeşme Parkı’nda, bir tarafı yemyeşil ağaçlar bir tarafı da büyüleyici boğaz manzarasına karşı konumlanan Marina Balık Restoran, denize doğru uzanan platformların üzerine kurulu bir deniz ürünleri restoranıdır. Rezervasyon yaptırıp deniz kenarındaki masalardan birine oturursanız kendinizi boğazın ortasındaymış gibi hissedersiniz. Hele bir de gün batımı manzarasını yakalarsanız, günün yorgunluğunu tamamen üzerinizden atar, huzurun tadını çıkarırsınız.

Misafirlerine unutulmaz bir yemek deneyimi sunan Marina Balık Restoran, mevsiminde günlük tutulmuş taze balıkları, çeşit çeşit deniz ürünleri, sıcak-soğuk mezeleri, salatalarıyla çok sayıda ünlü müdavime sahiptir. Balık yemeyenler için et ve tavuk ızgara çeşitleri bulunmaktadır. Yemeğin yanında tercih edebileceğiniz alkollü içki çeşitleri ve yemeğin lezzetini taçlandırabileceğiniz tatlılar, menüyü zenginleştirir. İstanbul’un bu denli içinde olup bu denli dingin bir atmosfere sahip olan restoran, karmaşadan birkaç saatliğine de olsa uzaklaşıp hem eşsiz manzaranın tadını çıkarıp hem de parmak ısırtan lezzetleri deneyebileceğiniz en ideal yerlerden biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 ila 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kuruçeşme Mah., Kuruçeşme CAD., Kuruçeşme Parkı İçi, Beşiktaş

Telefon: 0212 287 2653 – 0212 287 2444

Haritada Görüntüle >

Revma Balık Restoran, Beşiktaş

Revma Balık Restoran

Tarihi Arnavutköy’ün birkaç adım ötesinde, Bebek Caddesi’nde yer alan Revma Balık Restoran, eski bir yalının bahçesinde tarihle iç içe bir noktada konumlanmıştır. Kulağınıza boğazdan gelen dalga ve martı sesleri eşliğinde damaklarınızda unutulmaz lezzetleri deneyimleyebileceğiniz restoran; balığı, mezeleri, kaliteli servisi, güler yüzlü personeli ve muhteşem boğaz manzarasıyla balık keyfinize renk katar.

Denize sıfır konumdaki mekân iki katlıdır. Alt katın manzarası büyük tekneler nedeniyle kısmen kapansa da ortamın atmosferi misafirlerin gönlünü kazanır. Üst kat ise boğaz manzarasını seyretmek için mükemmel bir yerdir. Özellikle yaz aylarında terasta yemek yerken kendinizi boğazın ortasındaymış gibi hissedersiniz. Üst katta bulunan alanda davet ve özel günlerinizde kendi evinizdeymiş gibi misafirlerinizi karşılayabilirsiniz. Boğazdaki benzerleriyle kıyaslandığında fiyat olarak son derece makul olan restoranda ailenizle ve dostlarınızla yemek yiyip güzel vakitler geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 ila 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Arnavutköy, Bebek Cad., No: 7, Beşiktaş

Telefon: 0212 263 5060 – 70

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/revmabalik/

Haritada Görüntüle >

Zargana Sortie, Beşiktaş

Zargana Sortie Restoran

Dünyanın en güzel manzarasına sahip Sortie’de hizmete açılan Zargana, günün her saatinde ayrı keyif yaşayabileceğiniz, sevdiklerinizle buluşup sohbet edebileceğiniz, misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz, özel günlerinizi en güzel şekilde geçirebileceğiniz ve eğlencenin tadına doyabileceğiniz en ideal yerlerden biridir. Boğazın en güzel noktası Kuruçeşme’de yer alan mekân, sizleri iyi yemeklerle buluşturmak için yılın her mevsimi çalışmalarını sürdürür.

Boğaz Köprüsü ve Dolmabahçe Sarayı manzaralı Zargana’da eşsiz manzara ile iç içe olmanın keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Deniz ürünleri ağırlıklı restoran, mevsiminde tutulan taze balıkları, lezzetli mezeleri, salataları ve ev tatlılarıyla zengin bir menü sunar. Uzman ekibiyle kaliteden ödün vermeden hızlı ve güler yüzlü hizmeti ile misafirlerin beğenisini toplar.

Titiz seçimler ve özgün pişirme teknikleri ile hazırlanan yemekler manzaranın mükemmelliğine uygun şekilde servis edilir. Karides ızgara, kalkan tava, deniz mahsullü makarna mekânın en çok sevilen yemekleri arasındadır. Şık ve nezih bir ortamda, büyüleyici bir manzara eşliğinde nefis yemekleri yiyebilir, sevdiklerinizle kaliteli vakit geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 16:00 ila 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Muallim Naci Cad., No: 54, Kuruçeşme

Telefon: 0212 227 8700

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zarganasortie/

Haritada Görüntüle >

Anadolu Yakası

A‘jia Restaurant– Kanlıca

A'jia Restaurant

A’jia Hotel’in ödüllü restoranı A’jia Restaurant, Akdeniz lezzetlerini kusursuz bir manzara eşliğinde deneyebileceğiniz bir yer. Tarihi Ahmet Paşa Yalısı’nın restore edilmesiyle hizmete başlayan restoran, tarihle lezzeti bir arada sunuyor. Hem kahvaltısı hem de akşam yemekleriyle ünlü restoranın leziz yemeklerinin yanı sıra muhteşem manzarası da hayranlık uyandırıyor.

Beylerbeyi Sarayı ve Şemsi Paşa Camii’nin yanı sıra Kız Kulesi manzarasına da sahip olan restoran geniş bir alanda konuklarını ağırlıyor. Denizin hemen yanı başında açık ve kapalı olmak üzere iki farklı alanda yemeklerin yenildiği restoran, sade mimarisiyle insana yemek yerken karmaşadan uzak yalnızca manzarayla baş başa kalmasını sağlıyor.

A’jia, konukları için Akdeniz ve dünya mutfağından özel lezzetler sunuyor. Usta şefler tarafından hazırlanan lezzetler benzersiz bir sunumla konukların beğenisine çıkıyor. A’jia Restaurant, boğaz kıyısı kenarında yemek yenilebildiği gibi özel etkinliklerin de yapıldığı bir yerdir. Özellikle Pazar günleri boğazın en keyifli brunch mekânlarından biri olarak bilinir. A’jia Restaurant, ana yemeklerden mezelere ve tatlılardan şaraplara varıncaya kadar geniş menüsüyle İstanbul’da hem sevdiklerinizle hem de özel konuklarınızla tercih edebileceğiniz şık bir yer olarak öne çıkıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 ila 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Halide Edip Adıvar Cad., No: 27, Kanlıca

Telefon: 0216 413 9353

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ajiahotelofficial/

Haritada Görüntüle >

Deniz Yıldızı Restoran, Çengelköy

Deniz Yıldızı Restaurant – Çengelköy

Anadolu yakasının gözde restoranlarından biri olan Deniz Yıldızı, içinizi açacak ışıl ışıl bir manzaraya sahip. Ayrıca restoranda doğum günleri, iş toplantıları gibi organizasyonlar da düzenlenmektedir. Şehrin en güzel manzaralarından birine ev sahipliği yapan restoranın tazecik balıklarının yanı sıra mezeler konusunda da iddialı olduğu bilgisini de verelim.

Giriş katı sanki denizin üzerindeymişçesine insanda farklı bir his uyandıran Deniz Yıldızı Restaurant, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü harika bir geniş açıdan görebilen şahane bir konumda yer almaktadır. Akşam olup karanlık çöktüğünde aydınlanan şehrin silueti bu mekândan apayrı görünüyor. Masalar yeterince geniş ve diğer masalarla arası fazlasıyla mesafeli. Çocuklu ailelerin de rahatlıkla tercih edebileceği restoran taze deniz ürünleri ve mezeleriyle parmak ısırtan bir lezzete ve bu lezzeti tamamlayan harikulade bir manzaraya sahiptir.

İster ailenizle, ister şehri ziyaret eden özel konuklarınızla tercih edebileceğiniz Deniz Yıldızı Restoran, İstanbul’da en güzel manzaraya sahip balık restoranlarından biridir. Her katında ayrı bir keyif vardır. Özellikle açık hava terasıyla yaz geceleri ılık havalarda boğazın tatlı esintisi insana fazlasıyla pozitiflik katıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kara Sk., No: 9, Çengelköy, Üsküdar

Telefon: 0216 422 8083

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/denizyildizicengelkoy/

Haritada Görüntüle >

Kalpazankaya Restoran, Burgazadası

Kalpazankaya Restaurant

Burgazada’da yer alan Kalpazankaya Restaurant, 3 nesil ailenin emekleriyle bugünlere gelmiş güzel bir mekândır. Adanın göz alıcı doğası ve lezzetli yemeklerini bir arada harmanlayan mekânda karnınızı tıka basa doldurabilirsiniz.

Adanın en iyi restoranında ahtapot ızgara, kalamar ve balık ızgaralar çok seviliyor. Vapur iskelesinden iner inmez 15 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde olan Kalpazankaya Restoran, hızlı ve güler yüzlü çalışanlarıyla da favoriler listesine girmiş.

Hizmete başladığı ilk yıllarda menüsünde yalnızca patates kızartması, patlıcan tava, muska böreği, salata, kebap ve içecek olan restoran bugün ise ana yemeklerden kebaplara, mezelerden alkollü/alkolsüz içeceklere varıncaya kadar zengin bir menüde hem yıllardır müdavimlerini hem de yeni konuklarını ağırlıyor

Kalpazankaya, üç kuşak bir aile işletmesidir. İnsana huzur veren bir doğa içerisinde, adanın en güzel noktalarından birinde göz alabildiğine deniz manzarasıyla gün batımını izleyip huzurla yemeğinizi yiyebileceğiniz şehrin nezih mekânlarından biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 ila 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kalpazankaya Yolu Sk., No: 42, Burgazada

Telefon: 0216 381 1111

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/kalpazankayarestaurant/

Haritada Görüntüle >

Kız Kulesi Restoran, Salacak

Kız Kulesi Restaurant

İstanbul’un simgesi Kız Kulesi’nde romantik bir akşam yemeği kimin hoşuna gitmez ki? Kız Kulesi Restaurant bu hayali gerçekleştirmek için sizi bekliyor. İstanbullu olup da 2 bin 500 yıllık tarihi Kız Kulesi’nin içinde, özel bir akşam yemeği yememek olmaz. Akşam saat 20.00’dan sonra yemek servisine başlayan restoranda, dünya mutfağından seçme lezzetlerle keyifli bir akşam geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

Sevgililer, yeni çiftler, çocuklu aileler, şehri ziyaret eden yakınlar… İstanbul’a adım atmış herkesin görmek için hatta içerisine girmek için can attığı Kız Kulesi, konuklarına Boğaz’ın ortasında keyifli bir İstanbul manzarası ile yemek yeme keyfi sunuyor. İki kıtanın kesiştiği noktada, denizin ortasında özel bir akşam yemeği yiyerek unutulmaz bir an yaşayabilirsiniz.

Kızkulesi Restaurant, akşam saat 19:15’den itibaren konuklarına dünya mutfağından seçkin lezzetler sunuyor. Bu lezzetlere ise çalan romantik yerli ve yabancı müzikler eşlik ediyor. 2 farklı ve çok seçenekli menüler ile servis edilen akşam yemeklerinde içecekler ise ekstra sunulmaktadır. Unutmadan, akşam yemeği için Kızkulesi Restaurant’ı tercih edecek olanlar; 7 yaş altı çocuk ve şort, kapri ya da eşofman türü kıyafetle misafir kabul edilmemektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 ila 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Salacak Mevkii, Üsküdar

Telefon: 0216 342 4747 – 0533 476 5806

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/maidenstower/

Haritada Görüntüle >

Lacivert Restoran, Anadoluhisarı

Lacivert Restaurant

20 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Lacivert Restaurant, her mevsim ziyaret edilebilir bir mekândır. Üstelik manzara ve menüsünün güzelliği ile de benzerlerinden epey bir ayrılıyor. Rezervasyon yaptırıyorsanız alt katında cam kenarı masalardan yaptırmanızı tavsiye ederiz.

İstanbul Boğazı’nın en romantik manzarasını konuklarına sunan Lacivert, 1999 yılından bu yana tarihi bir boğaz yalısında hizmet vermektedir. Mekân, adeta bir boğaz klasiği haline gelmiş, bugünün popüler sosyal medya paylaşım kültüründe kendine önemli bir yer edinmiştir.

Lacivert Restoran, konuklarına Akdeniz mutfağının en seçkin ve en lezzetli yemeklerini sunmaktadır. Bununla birlikte keyifli bir brunch hizmeti de vermektedir. Brunch ile birlikte sunulan lezzetlerin tamamı organik olup börekler, peynirler ve çok daha fazlası güne mutlu başlamak için fazlasıyla yetiyor.

Bu arada Lacivert’e gitmişken kabak çiçeği dolması ve Portekiz usulü karidesin de tadına bakmayı unutmayın! Eşsiz bir boğaz manzarasında huzurlu bir yemek yeme keyfini yaşamak istiyorsanız siz de Lacivert Restaurant’ı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 ila 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Anadolu Hisarı Mah., Körfez Cad., No: 57/A

Telefon: 0216 413 3753 – 0216 413 4224

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/lacivertrest/

Haritada Görüntüle >

Villa Bosphorus, Beylerbeyi

Villa Bosphorus

Boğaziçi Köprüsü’nün Anadolu yakasındaki ayağının hemen altında yer alan Villa Bosphorus’un manzarasının büyüleyiciliği konumundan  tahmin edilebilir. Yemeklerinin lezzeti ise en az manzarası kadar dillere destandır.

Beylerbeyi’nin incisi ve en nezih mekânı olarak tanımlayabileceğimiz Villa Bosphorus, Anadolu yakasının da en iyi restoranlarından biridir. İstanbul’u bir de bu açıdan izleyin dedirtecek güzellikteki mekânda, deniz ürünleri ve mezeler muhteşem. Yıllardır değişmeyen kalitesi ile evlilik teklifi ve doğum günü gibi özel günlere de ev sahipliği yapıyor.

Villa Bosphorus, şehrin silueti her iki köprüyü de görebilen konumuyla hem gece hem de gündüz müthiş bir manzarayı konuklarına sunuyor. Beylerbeyi Sarayı’na komşu olan restoran tarihi bir yalıda hizmet vermektedir. Günlük çeşit çeşit taze balık ve deniz mahsulleri ile birlikte mevsimine göre hazırlanan meze ve tatlılarla boğazın kıyısında unutulmaz bir yemek ziyafeti adeta görsel bir şölene dönüşüyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 ila 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Beylerbeyi İskele Cad., D: 18/A, Üsküdar

Telefon: 0216 318 6810

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/villa.bosphorus/

Haritada Görüntüle >

Hünkâr Köşk Restoran, Üsküdar

Hünkar Köşk Restoran

Üsküdar Cemile Sultan Korusu içinde İstanbul Boğazı’nı tepeden görebileceğiniz bir noktada konumlanmış Hünkâr Köşk Restoran, size muhteşem bir manzara ve lezzetli yemekler vaat ediyor. Yemyeşil ağaçların arasından geçerek ulaşabileceğiniz mekân, tenis kortları ve orman içindeki yürüyüş parkurları ile orman havası almak ve spor yapmak için ideal bir yerdir.

Türk mutfağının eşsiz yemekleri, diyet menüleri, kebapları ile beğeni toplayan restoranın en beğenilen yemekleri arasında Hünkâr Köftesi ve Hünkâr Kebabı gelir. Usta şef Ramis Yerlikaya ve ekibinin mutfağından çıkan doğal ürünlerle hazırlanmış tadına doyulmaz yemekler akıllarda unutulmaz tatlar bırakır.

İstanbul’un kalabalığından ve stresinden uzak, doğa ile baş başa tertemiz havayı içinize çekerek Türk ve dünya mutfağının lezzetlerini tadabilir, bir yandan da eşsiz boğaz manzarasını seyredebilirsiniz. Restoran, Hünkâr Köşk, Taş Bahçe ve Havuzlu Koru Teras olmak üzere 7 ayrı davet mekânıyla özel günlerinizi daha özel kılar. Siz restoranda keyifli vakit geçirirken çocuklarınız ahşap oyuncaklarla dekore edilen oyun bahçesinde güvenli ve eğlenceli vakit geçirebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 ila 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kandilli Mah., Ömürtepe Yokuşu Sk., No: 6, Üsküdar

Telefon: 0216 308 4943

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cskhunkarkosk/

Haritada Görüntüle >

Del Mare Ristorante, Çengelköy

Del Mare Ristorante

Çengelköy Kuleli Caddesi’ndeki Del Mare Ristorante, Osmanlı zamanında fil ambarı olarak kullanılan bir binada yer alır. 1800’lü yıllarda inşa edilen ve 200 yıllık bir tarihe sahip olan boğazın kıyısındaki 3 katlı tarihi yapı, günümüzde İstanbul’un en ünlü restoranları arasında yerini almaktadır. Otantik ve tarihi yapısının yanı sıra şık ve huzurlu bir atmosferde misafirlerini ağırlayan restoran, titizlikle hazırlanan menüsüyle de beğeni toplar.

İstanbul Boğazı’nın eşsiz güzelliklerine eşlik eden enfes yemekler ve sürekli düzenlenen kapsamlı şarap menüsü, yemeğinizin lezzetini taçlandırır. A la Carte menünün yanı sıra, özel menüleriyle de şirket yemeklerine ve VIP toplantılara ev sahipliği yapar.

İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasını seyredebileceğiniz terası, özel salonları, özgün dekorasyonu ve şık tasarımıyla gözlere hitap eden Del Mare; taze, doğal ürünlerle hazırlanan klasikleşmiş lezzetleri ve yeni tatlarıyla damaklara hitap eder. El yapımı ekmekler, tereyağlı karides, ızgara kalamar, ahtapot ızgara ve çeşit çeşit yemeklerin ardından geleneksel Türk tatlıları ile damaklarınız şenlenir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Öğle yemeği haftanın tüm günü 12:00 ila 16:00, akşam yemeği 16:00 ila 23:00 arası servis edilmektedir. Restoran mutfağı 23:00 itibariyle kapanmaktadır.

Adres: Çengelköy Mah., Kuleli Cad., No: 45/1, Üsküdar

Telefon: 0216 422 5762

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/del_mare_istanbul/

Haritada Görüntüle >

Yakamoz Restoran (Kanlıca Balıkçısı), Çengelköy

Yakamoz Restoran

2003 yılından beri boğazın en güzel noktası Kanlıca’da hizmet veren Yakamoz Restoran, asırlık çınar ağaçlarının altında, boğazın panoramik manzarasını seyrederken diğer taraftan da parmak ısırtan lezzetleri tatmanızı sağlar. Boğazın en özel konumlarından birinde yer alan restoran kendini özel hissetmek isteyenler için ayrıcalıklı bir hizmet sunar.

Ailece gidilebilecek nezih bir ortama sahip olan Yakamoz Restoran, iş yemeklerini, arkadaş buluşmalarını ve özel günleri unutulmaz anlara dönüştürür. Özel günleriniz için farklı bir alternatif isterseniz restorana ait teknede ağırlanabilirsiniz. Kiraladığınız restorana ait teknede yemekli ya da yemeksiz olacak şekilde; kahvaltı organizasyonu, doğum günü kutlaması, romantik boğaz turu, evlilik teklifi, şirket yemekleri ve kurumsal etkinlikler düzenleyebilir, dilerseniz sadece boğaz keyfi yapabilirsiniz.

60 kişilik kapalı alanı ve 25 kişilik bahçesi; sıcak dekorasyonu ve samimi ortamıyla boğazla iç içe bir mola imkânı sunar. Deniz ürünleri ağırlıklı bir menüye sahip olan restoran, zengin serpme kahvaltıyla güne başlama imkânı sunar.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 ila 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Halide Edip Adıvar Cad., Kanlıca, Beykoz

Telefon: 0216 331 0013

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yakamoz_kanlica/

Haritada Görüntüle >

Taşlıhan Restaurant & Butik Otel, Beykoz

Taşlıhan Restoran

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e bağlandığı yer olan Anadolu Feneri’nde bulunan Taşlıhan Restaurant, Taşlıhan Butik Otel bünyesinde hizmet vermektedir. İster boğaza hâkim yemyeşil bir bahçede yemeğinizi yiyebilir, isterseniz yemek masanızı şömine başına hazırlatarak romantik anlar yaşayabilirsiniz. Doğum günleri ve evlilik yıldönümü gibi özel günlerde sadece size ait locada sevdiğinizle baş başa kalabilirsiniz.

Hem doğaya hem de lezzete doyabileceğiniz Taşlıhan Restoran’da zengin serpme kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz. Pazar günleri ise açık büfeden dilediğiniz lezzetleri seçerek Pazar kahvaltısını unutulmaz kılabilirsiniz. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak yeşil ve mavinin iç içe geçtiği harika bir konumda yemek yemenin tadını çıkarabilirsiniz.

Geleneksel Türk lezzetlerinin ve ızgara et çeşitlerinin yer aldığı alkolsüz restoranda ailenizle ve çocuklarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Siz manzaranın ve huzurun tadını çıkarırken çocuklarınız kapalı bölümdeki güvenli ve hijyenik oyun alanında ve bahçedeki parkta harika saatler geçirir.

Adres: Akçakent Sk., No: 6, Anadolu Feneri Köyü, Beykoz

Telefon: 0216 536 0015 – 0549 536 0015

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/taslihanrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Uskumru Restoran, Beykoz

Uskumru Restoran

Anadolu Hisarı’nda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün hemen altında bulunan Uskumru Restoran, İstanbul’un büyüleyici manzarasını gözler önüne seren en güzel yerlerden biridir. Boğazın muhteşem güzellikteki manzarası, Uskumru’nun nefis menüsüyle birleştiğinde ortaya unutulmaz bir lezzet şöleni çıkar.

Boğaz’ın Anadolu Yakası’nın incisi Beykoz’da, İstanbul’un yemyeşil tepelerinin altında denizle bütünleşmiş bir yalıda hizmet veren Uskumru, son derece nezih ve huzur dolu bir ortamda sevdiklerinizle vakit geçirmeniz için ideal bir yerdir. Hem kapalı hem de açık alanlı manzaraya hâkim olan restoranda yaz kış köprü ışıklarını seyrederek yemek yiyebilirsiniz.

Deniz ürünleri ağırlıklı yemekleri ve mezeleriyle hizmet veren restoranda farklı tatlar tercih edenler için et ve tavuk çeşitleri de bulunmaktadır. Izgara kalamar, karides, levrek marina, ahtapot, patlıcan salatası menünün en sevilen lezzetleri arasındadır. Usta şeflerin elinden çıkmış lezzetleri boğazın en güzel manzarasına karşı deneyimleyebilir, sevdiklerinizle unutulmaz saatler geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 ila 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Anadolu Hisarı Körfez Cad., No:55, Beykoz

Telefon: 0216 460 1000

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/uskumrurestaurant/

Haritada Görüntüle >

Gümüş Yalı Balık Restaurant, Anadolu Hisarı

Gümüş Yalı Balık Restoran

Anadolu Hisarı Kalesi’nin yanında bulunan tarihi bir yalıda, boğazın en güzel yerlerinden birinde bulunan Gümüş Yalı Balık Restoran, İstanbul’un en ünlü balık restoranlarından biridir. Boğazın hayranlık uyandıran manzarasına karşı konumlanan mekânda usta şefin sunumuyla hazırlanan günlük taze deniz ürünlerini tadabilirsiniz. Barbundan levreğe, dülgerden kalkana kadar farklı pişirme yöntemleri ile hazırlanan tüm balıkları mevsiminde deneyebilirsiniz.

İstanbul manzarasına tarihi bir yalıda tanıklık ederken bir yandan da zengin menüden farklı lezzetler tadabileceğiniz Gümüş Yalı, misafirlerine harika bir deneyim yaşatıyor. Çoğunluğu balıktan oluşan ana yemek menüsü, steak menü, tatlı menüsü, yerli ve ithal şarapların yer aldığı şarap menüsü ve çok daha fazlasıyla misafirlerinden tam not alan mekânın mezeleri de beğeni toplamaktadır.

Kahvaltı, kokteyl bar, dünya mutfağı, Türk mutfağı ve balık restoranı konseptiyle hizmet veren mekân boğaz manzarasına karşı keyifli bir akşam yemeği yiyebileceğiniz son derece nezih bir yerdir. İstanbul’un en güzel manzarasına ve tarihine aynı anda tanıklık edebileceğiniz Gümüş Yalı Restoran, İstanbul’un görülmeye değer yerleri arasındadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 ila 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Anadoluhisarı Mah., Toplarönü Sk., No: 2, Beykoz

Telefon: 0216 332 1766 – 0216 332 2979 – 0532 015 6788

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gumusyali/

Haritada Görüntüle >

Osteria Salvatore, Çengelköy

Osteria Salvatore Restoran

1800’lü yıllarda Osmanlı Devleti tarafından inşa edilen ve fil ambarı olarak kullanılan bina, restore edilerek günümüzün en popüler restoranları arasında yerini almıştır. Boğazı tam karşıdan görecek bir noktada, nezih bir ortamda İtalyan mutfağının eşsiz lezzetlerini tadabileceğiniz Osteria Salvatore, farklı bir yemek deneyimi yaşamak isteyenlere hitap ediyor.

Hem iç mekân tasarımıyla hem de dış mekân manzarasıyla benzerlerinin bir adım önünde olan restoran, gün batımında sunduğu görsel şölenle tablo gibi fotoğraflar çekmenizi ve unutulmaz anlarınızı ölümsüzleştirmenizi sağlıyor. Tarih ve manzaranın iç içe geçtiği Osteria Salvatore boğaz manzarası ve zengin içerikli menüsü ile misafirlerine benzersiz bir İtalyan mutfağı deneyimi yaşatıyor.

İtalyan mutfağının en ünlü yemeklerinin sunulduğu restoranın yemekleri arasında el yapımı taze makarnalardan odun fırınından çıkan pizzalara, Akdeniz mutfağından deniz ürünlerine, İtalyan pizzalardan kokteyllere kadar birçok çeşit yer alıyor. Mekânın spesiyalleri arasında bulunan aranchini, deniz kerevitli linguine ve panzuotto misafirler tarafından beğenilen lezzetler arasında yerini alıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 ila 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çengelköy Mah., Kuleli Cad., No: 45/1

Telefon: 0216 422 5703

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/salvatoreistanbul/

Haritada Görüntüle >

İstanbul’da boğaz manzaralı restoran arayışında olup işin içinden bir türlü çıkamayanlara özel olarak hazırladığımız içeriğimizde Anadolu ve Avrupa Yakası’nın en şık restoranlarına yer verdik.

Esasında İstanbul’un her iki yakasında ve her köşe başında salaş diye tabir ettiğimiz küçük dükkânlardan zarif restoranlara varıncaya kadar pek çok mekân ve buralardan çıkan pek çok lezzet bulunmaktadır. Siz iyisi mi, İstanbul hakkında yazdığımız diğer içeriklere de bir göz atın ve bu kadim şehir hakkında daha fazla bilgi alın. Sorularınız olursa da, aşağıdaki yorumlar kısmından bize muhakkak yazın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin