Gent’te Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Belçika deyince her ne kadar ilk akla gelen şehir Brugge olsa da Gent de ülkenin mutlaka görülmesi gereken özel şehirlerinden biri.

Gent çok büyük olmasa da ziyaretçilerin birkaç gün boyunca Orta Çağ havasını solumasına ve çok keyifli zamanlar geçirmesine olanak tanıyor. Gent turizm anlamında yeni yeni kendini tanıtmaya başladığı için buraya gelenlerin aklında doğal olarak “Gent’te nerede kalınır?” sorusu oluşuyor.

1- Gent Şehrindeki Konaklama Bölgeleri

Gent küçük bir şehir olduğu için Gent gezilecek yerler listesinde bahsettiğimiz şehrin görülmesi gereken hemen her yerine yürüyerek rahatlıkla ulaşmanız mümkün olabilmektedir. Bu da konaklama bölgesi anlamında şehrin karmaşadan uzak daha sade bir görünümde olmasını sağlamaktadır. Böylece ziyaretçiler Gent’te konaklama bölgesi konusunda çok fazla kararsızlık yaşamamaktadır.

Gent şehrine gelenler için en ideal konaklama bölgesinin Eski Kent Bölgesi olduğunu söyleyebiliriz. Burası ulaşım anlamında ziyaretçilere büyük avantaj sağlamaktadır. Bu bölge şehrin konaklama anlamında pahalı noktaları arasında bulunuyor.

Eğer daha ekonomik konaklama seçenekleri arıyorsanız tren istasyonuna yakın yerleri ya da şehre 15-20 dakikalık mesafedeki noktaları tercih etmeniz gerekmektedir. Gent’te ucuz konaklama alternatiflerini tercih etmek isterseniz şehirdeki kaliteli hostellerin bu beklentinizi karşılayacağını söyleyebiliriz.

Eğer Belçika’ya gelmişken Brugge’yi de ziyaret etmeyi planlıyorsanız ve Brugge’deki konaklama seçenekleri hakkında fikir sahibi olmak isterseniz “Brugge’de nerede kalınır? Otel tavsiyeleri” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

2- Gent Otel Tavsiyeleri

Gent otel önerilerimize geçmeden önce Gent’e geldiğinizde mutlaka yapmanız gereken kanal turlarına katılmayı ihmal etmemenizi öneriyoruz. Gent kanal turu ile şehrin en güzel noktalarını çok keyifli bir şekilde görme fırsatını yakalayabilirsiniz. Bu tavsiyemizin ardından artık şehirde konaklayabileceğiniz mekan önerilerine geçebiliriz 🙂 Konaklama tavsiyelerinde bulunurken özellikle uygun fiyatlı seçenekleri belirlemeye çalıştığımızı da belirtelim!

#1 De Draecke Hostel

De Draecke Hostel

Hem merkeze çok yakın hem de Gent otel fiyatlarına göre oldukça uygun. E daha ne olsun 🙂 Fiyata dahil açık büfe kahvaltısı, ilgili personeli ile bir hostelden beklediğinizin çok daha fazlasını burada bulabilirsiniz. O halde vakit kaybetmeden burayı tıklayıp rezervasyonunuzu yaptırmaya ne dersiniz?

#2 Kaba Hostel

Kaba Hostel

Şehir merkezine 15 dakikalık kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunan hostel uygun fiyatı, temizliği ve tren istasyonuna yakınlığı ile şehirdeki en ideal seçenekler arasında bulunuyor. Ortak banyo, ücretsiz internet bağlantısı, bahçesi ile keyifle kalabileceğiniz bir hostel. Seçiminizi bu hostelden yana kullanmak isterseniz tık tık…

#3 ibis Gent Centrum St. Baafs Kathedraal 3*

ibis Gent Centrum St. Baafs Kathedraal

Tarihi şehir merkezinin tam ortasında bulunan bu konaklama seçeneği şehri çok kolay bir şekilde gezmenize olanak tanıyor. ibis oteller zincirinin verdiği güvenle bu otelin mantıklı bir konaklama tercih olacağını söylememiz lazım. Otelin detaylı fotoğraflarını ve olanaklarını incelemek, otelle ilgili yorumları okumak isterseniz burayı tıklayabilirsiniz.

#4 Ghent Marriott Hotel 4*

Ghent Marriott Hotel 4

Tarihi şehir merkezindeki konumu ile ziyaretçilerine mükemmel bir konaklama deneyimi yaşatan otel şehrin en merkezi otellerinden biri. Otelin temizliği ise ziyaretçilerin en çok memnun kaldığı şeylerin başında geliyor. Siz de bu otelde kalıp şehrin kalbinde olmak isterseniz burayı tıklayarak rezervasyon işleminizi hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

#5 NH Gent Belfort 4*

NH Gent Belfort

Güleryüzlü personeli ve şehir merkezine 250 metrelik mesafesi ile çok ideal bir konaklama seçeneği olan bu otel şehirdeki en çok tercih edilen oteller arasında bulunuyor. Eğer hava güzelse otelin açık terası konaklama keyfinizi arttırmak ve hoşça zamanlar geçirmek için birebir. Bu oteli konaklamak için tercih etmek isterseniz detayları buradan inceleyebilirsiniz.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin