Gent’i Kanal Turuyla Tanımaya Ne Dersiniz?

Gelin bu tatilinizi Belçika’nın önemli şehirlerinden biri olan Gent’e planlayın ve kendinizi Orta Çağ’da hissedebileceğiniz Gent kanal turu ile hayallerinize yelken açın.

Huzur veren sokakları, Orta Çağ’dan kalma binaları ve daha birçok özelliği ile Gent ziyaretçilerine çok keyifli bir tatil yapma imkanı sunuyor. Şehri keşfetmenin yollarından biri de Gent kanal turu elbette. Yazımızda bu turlarla ilgili detayları sizlerle paylaşarak plan yaparken sizlere yardımcı olmak istedik. Haydi o halde kanal turunun detaylarına birlikte göz atalım!

1-Gent kanal turu hakkında genel bilgiler

gent kanal turu

Rüya bir Gent gezisi için şehirde gerçekleştirilen kanal turları mutlaka yapılması gereken etkinliklerin başında geliyor. Bu turlar sayesinde Gent gezilecek yerler listesindeki pek çok yer çok keyifli bir şekilde keşfetme imkanına sahip olabilirsiniz.

Gent’te çeşitli tur firmaları ziyaretçilerine kanal turu hizmeti vermektedir. Firmalar bu turlarda İngilizce, Fransızca, Almanca, Flemenkçe dillerinde rehber hizmeti de sunmaktadır. Böylede gezdiğiniz yerlerle ilgili rehberlerden detaylı bilgiler alma imkanına da sahip olabiliyorsunuz.

Eğer kanal turları ile şehirleri tanımak size cazip geldiyse aşağıdaki yazılarımızı inceleyerek farklı şehirlerde gerçekleştirilen tekne ve bot turları hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz;

2- Gent kanal turu ücretleri ne kadar?

Kanal turlarının ücreti katıldığınız süreye göre değişkenlik göstermektedir. En çok tercih edilen 40 dakikalık turlar için ise yetişkinlerden 7€ ücret talep edilmektedir. 4-11 yaş arası çocuklar 4€, 65 yaş üstü bireyler ve engelliler ise 3,5€ ücret ödeyerek bu turlara katılabilmektedir.

gent kanalı

Pek çok şehirde uygulanan şehre özel indirim programlarından Gent’te de uygulanmaktadır. Tıpkı Amsterdam’daki I Amsterdam Card, Floransa’daki Firenze Card, Barcelona’daki Barcelona Card, Brüksel’deki Brussels Card vs. gibi Gent’te de Citycard Gent şehri ziyaret edenlere büyük avantajlar sunmaktadır.  Eğer şehre özgü Citycard Gent isimli karta sahipseniz bu tekne turlarına ücretsiz bir şekilde katılmanız mümkün olmaktadır.

Eğer grup halinde bir araç kiralayıp tura çıkmak isterseniz daha uygun fiyatlarla bu turlara katılma şansına sahip olabiliyorsunuz. En fazla 20 kişiye kadar kabul edilen bu şekildeki turlarla normal ücretin yaklaşık 1€ altında bir ücretle şehrin güzellikle çok özel bir şekilde tanıyabilirsiniz.

3- Gent kanal turu süresi ne kadar?

Gent’in tarihi ve doğal güzelliklerini en güzel ve en kestirme bir şekilde keşfetmenin yollarından birinin Gent kanal turu yapmak olduğunu söyleyebiliriz. Bu turlar farklı süre seçenekleri ile sunulsa da en çok tercih edilen tur paketlerinin ortalama 45-50 dakika arasında sürdüğünü söyleyebiliriz.

4- Gent kanal turu rotaları

Gent’deki bu keyifli turların başlangıç noktası Graslei ve Korenlei. Bu noktalara ulaştığınızda zaten turlarla ilgili sizi bilgilendirecek ve kaydınızı alacak kişileri kolay bir şekilde ayırt edebileceksiniz.

Tatil anılarınızı buradan paylaşma da ihmal etmeyin 🙂 Bu arada yazımızın başında paylaştığımız örnek videomuzu izleyerek de gerçekleştirilen bu turlarla ilgili fikir edinebilirsiniz…

Yorum yapın

Bizi Takip Edin