Gent Gezilecek Yerler Listesi

Başkent Brüksel’e oldukça yakın bir konumda bulunan Gent, Belçika‘nın diğer şehirleri gibi ziyaretçilerine Orta Çağ’ın izlerini taşıyan bir şehirde gezintiye çıkma imkanı sunuyor. 

Geçmişte ülkenin önemli bir tarım ve ticaret merkezi konumunda bulunan Gent, günümüzde Avrupa’nın şirin ve görülmesi gereken yerlerinin başında geliyor. Belçika’ya gelenlerin hazırlamış olduğumuz Gent gezilecek yerler listesine göz atmasını ve bu sevimli şehri de ziyaret listelerine eklemelerini tavsiye ediyoruz.

Gent Gezilecek Yerler

1. Patershol

Patershol

Şehrin en sıra dışı ve keyifli noktalarından biri olan Patershol, pek çok cafe ve restoranla doludur. Burada çok keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

2. Gravensteen Kalesi

Gravensteen

12. yüzyılda inşa edilen kale, günümüzde belediye tarafından restore edilerek müze haline getirilmiştir. Müze bölümünde çeşitli işkence aletlerini ve kalede yaşayan kontlara ait eşyaları görebilirsiniz.

3. Aziz Bavo Katedrali

Aziz Bavo Katedrali

89 metre yüksekliğindeki çan kulesiyle şehrin en yüksek yapılarından biri olan Aziz Bavo Katedrali, ziyaretçilerine içerisinde pek çok önemli eseri görme fırsatı da sunuyor.

4. Aziz Nicholas Kilisesi

Aziz Nicholas Kilisesi

Şehrin ticaret merkezinde yer aldığından loncaların sıklıkla tercih ettiği bir kilise olan Aziz Nicholas Kilisesi, 13. ve 18. yüzyıllar arasında farklı dönemlerde inşa edildiği için farklı mimari tarzları bir arada barındırıyor.

5. Gent Güzel Sanatlar Müzesi

Gent Güzel Sanatlar Müzesi

Orta Çağ’dan 20. yüzyıla kadar oldukça geniş bir koleksiyona sahip olan Gent Güzel Sanatlar Müzesi, sanat seven ziyaretçilerin Gent gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken yerlerden biri.

6. Gent Şehir Müzesi

Gent Şehir Müzesi

Gent’in geçmişine dair pek çok bilgiyi bulabileceğiniz müze, ziyaretçilerini hem interaktif uygulamalarla hem de legolarla çok keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

7. Çağdaş Sanatlar Müzesi

Çağdaş Sanatlar Müzesi

Güncel sanat akımlarıyla yapılmış pek çok sanat eserini görebileceğiniz müzede zaman zaman geçici sergiler de sergilenmektedir.

8. Aziz Michael Köprüsü

Aziz Michael Köprüsü

Şehrin pek çok önemli yapısını yerden görmenize olanak tanıyan Aziz Michael Köprüsü, özellikle akşam ışıklarıyla keyfine doyum olmaz bir manzara sunuyor.

9. Korenmarkt

Buğday Pazarı

Çeşitli cafelerin sağlı sollu dizildiği meydan, şehrin keyifli vakit geçirebilecek önemli noktalarından biridir.

10. Vooruit

Vooruit

1900’lü yılların başında emekçi kesimin çok uygun fiyatlarla yeme içme gibi ihtiyaçlarını karşılaması için kullanılan mekan bu açıdan çok büyük anlamlar taşımaktadır. Bina günümüzde çeşitli gösterilerin gerçekleştirildiği bir salon olarak hizmet vermektedir.

11. House of Alijn

The House of Alijn

Daha önce yaşlı bakım evi olarak değerlendirilen bina günümüzde restore edilerek müze haline dönüştürülmüştür. Keyifli bahçesi ve hediyelik eşya dükkanıyla vakti olanların bu hoş mekanı görmesini öneriyoruz.

12. Vrijdagmarkt

Vrijdagmarkt

Cuma günleri şehrin organik ürün pazarı haline dönüşen meydanın çevresinde bulunan mekanlar ziyaretçilerin keyifle vakit geçirmesine olanak tanıyor.

13. Veldstraat

Veldstraat

Çeşitli otantik binaların dizili olduğu ve ortasından tramway yolunun geçtiği Veldstraat‘ı görünce kendinizi İstiklal Caddesi‘nde hissedebilirsiniz. Bu keyifli caddede mekanlarda bir şeyler yeyip içerek ya da mağazalardan alışveriş yaparak keyifli vakit geçirme şansına sahip olabilirsiniz.

14. Graslei ve Korenlei

Graslei ve Korenlei

Şehrin en beğenilen noktalarından biri olan Graslei ve Korenlei bölgesi aynı zamanda turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor.

15. Gent Çan Kulesi

Gent Çan Kulesi

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de bulunan Gent Çan Kulesi, şehrin bağımsızlığını simgelemek için 14. yüzyılda yapılmıştır. Kulenin tepesine çıkılarak şehrin muhteşem manzarasını da izlemek mümkün.

Gent’e başkent Brüksel üzerinden çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Öncelikle biletbayi.com avantajlı uçak bileti seçenekleriyle Brüksel’e gelip buradan da trenle Gent’e geçerek Gent gezilecek yerler listesindeki yerleri yakından görme şansını yakalayabilirsiniz.

Eğer Gent’e geldiğinizde nerede kalacağınız konusunda tavsiyeye ihtiyacınız olursa “Gent’te nerede kalınır? Otel tavsiyeleri” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin