Gent’te Ne Yenir? | 12 Özel Gent Lezzeti

Çoğu kişi için dünyanın en sevilen yerlerinden biri olarak kabul edilen Gent, lezzetli yemekleri ile de insanı kendisine hayran bırakıyor. Fransız mutfağı etkisinde kendini geliştiren ve etkileyici bir görünüme kavuşan Gent yeme içme kültürü gerçekten keşfedilmeyi hak ediyor…

Gent’te Ne Yenir? Ne İçilir?

Gent’e geldiğinizde pek çok farklı mutfak kültürünü deneyimleyebilirsiniz ancak özellikle Fransız mutfağı “Gent’te ne yenir? Ne içilir?” sorusunun öncelikli cevaplarından biridir. Buraya geldiğinizde Fransız mutfağından pek çok örneği sıklıkla göreceksiniz. Orta Çağ’ın kalıntılarını yakından görebileceğiniz şehirde geçmişten günümüze lezzetleri tatmak için en birkaç gününüzü ayırmalısınız. Yani kısaca Gent’te zengin bir yemek kültürü sizi bekliyor.

Gent yemekleri özellikle baharatlar ve soslarla zenginleştirilmiştir. Burada mayonez kullanımının çok fazla olduğunu da belirtelim. Hardal ise neredeyse bütün sofraların olmazsa olmaz katkılarından biridir. İşte sizin için Gent’in en popüler lezzetlerini sıraladığımız listemiz;

1. Güveç Soslu Patates Kızartması

De Frietketel (adres ve bilgi)

Mayonezli ve güveç soslu patates kızartması
Mayonezli ve güveç soslu patates kızartması

Gent’e geldiğinizde yemek zorunda olduğunuz yemeklerin başında bu leziz patates kızartması geliyor. Mayonez ve güveç sosu eklenerek hazırlanan bu patates kızartmaları, daha önce yediğiniz patates kızartmalarının hepsini unutmanız için beyninize sinyaller gönderecek kadar başarılı.

2. Groen’de Paling

Brasserie Savarin (adres ve bilgi)

Groen'de Paling
Groen’de Paling

Yeşil soslu yılan balığı da Gent’te ne yenir? Ne içilir? sorusunun en özel cevaplarından biridir. Zaten kendine has bir lezzeti bulunan yılan balığı bir de yeşil otlarla hazırlanmış bir sosla birleşince ortaya tadına doyum olmayan bir balık yemeği çıkıyor. Bu balık yemeğini güzel bir patates kızartması ya da bir dilim ekmekle yemenizi tavsiye ediyoruz.

3. Waterzooi

Bridge (adres ve bilgi)

Waterzooi
Waterzooi

Balık ya da tavuk eti ile hazırlanan bir tür güveç olan waterzooi, hafif ama lezzetli ve doyurucu bir yemek tercih edenler için listenin ilk sıralarına konması gereken yemeklerden biridir. Çorba kıvamında olduğu için insanı rahatsız etmeyen bir hafifliğe sahip olan bu yiyecek şehrin spesiyalleri arasında bulunmaktadır.

4. Stoverij

‘t Oud Clooster (adres ve bilgi)

Stoverij
Stoverij

Protein bakımından zengin bir şeyler tercih etmek isterseniz stoverij tercih edebileceğiniz seçenekler arasında bulunuyor. Bu güveç hazırlanırken içeriğinde bol miktarda baharat kullanıldığından diğer yahnilere göre çok daha koyu bir renge sahip olmaktadır. Koyu hardal ve kiraz birası da ete bu rengi veren diğer detaylardan. Güveç şeklinde pişirilen bu yemekte domuz ya da dana eti kullanılabildiği için eğer domuz eti konusunda hassas biriyseniz gittiğiniz mekanda yemek hazırlanırken hangi tür etin kullanıldığını sormanız faydalı olacaktır.

5. Gestreken Mastellen

Julie’s House (adres ve bilgi)

Gestreken Mastellen
Gestreken Mastellen

Dilerseniz biraz da hamur işi lezzetlerden bahsedelim. Kendini Gent halkının gastronomi dünyasının içinde bulmak isteyenlerin bu tarçın kokulu, yuvarlak şekilli kahverengi kurabiyelerin tadına mutlaka bakması gerekiyor. Bu lezzeti yerken ağzınıza gelen bol tereyağı tadı ile mest olacaksınız. Bu kurabiye özellikle ağustos ayında şehirde gerçekleştirilen festivallerde çok fazla satılmakta ve tüketilmektedir.

6. Cuberdon

Bobonne Cuberdon (adres ve bilgi)

Cuberdon
Cuberdon

Gent burnu olarak da bilinen bu tatlı, bu adı şeklinden dolayı almıştır. Konik şekliyle oldukça ilgi çekici olan bu şekerleme rengi ile de insanı kendisine çekmeyi başarmaktadır. Eğer şekerli bir şeyler yemek isterseniz bu bölgesel lezzeti deneyebilirsiniz. Oldukça meşhur olan bu konik şekerler şehrin her yerinde bulunabilir. Taze bir cuberdonun kararmış ya da çatlamış olmaması gerekiyor. Bu lezzeti denerken bu ince noktaya da dikkat ederseniz iyi olur.

7. Boterkoeken

La Pain Quotidien (adres ve bilgi)

Boterkoeken
Boterkoeken

Gent’te özellikle hafta sonları kahvaltı öğünü çok değerlidir ve insanlar kahvaltıya en az diğer öğünler kadar önem vermektedir. Kahvaltılarda çok fazla tüketilen yiyeceklerin başında da bir tür kruvasan olan boterkoeken gelmektedir. Dışı kızarmış çekici milföy hamuru ve içi lezzetli çikolata dolgusu ile hazırlanan bu hamur işi esasen Danimarka’ya ait olmasına karşın Gent’te de çok sevilen lezzetlerden biridir.

8. Waffle

Max (adres ve bilgi)

Waffle
Waffle

Belçika deyince ilk akla gelen yiyeceklerden biri elbette waffle. Bu lezzetin bu topraklarda çok iyi yapılmasının sebeplerinden biri elbette buradaki muazzam çikolatalar. Waffle’ın uzun seneler öncesine dayanan serüveni Gent’te birçok önemli ve tarihi waffle durağının bulunmasını sağlamış bulunuyor. Size de bu duraklardan birine girip bu muhteşem lezzetin tadını çıkarmak kalıyor.

9. Bira

Birayı neredeyse her yeme içme mekanında bulabilirsiniz.

Bira
Bira

Belçika Gent’te gerek arkadaşlarla sohbet esnasında gerekse yemeklerin yanında en çok tercih edilen içeceklerin başında bira gelmektedir. Şehre özgü farklı bira türleri ile siz de bira kültürünüzü genişletebilir ve bu lezzetli biralar eşliğinde çok daha keyifli yemekler yiyebilirsiniz.

10. Çikolata

Chocolaterie Van Hoorebeke (adres ve bilgi)

Çikolata
Çikolata

Evet, belki de çikolatayı listemiz ilk sıralarına taşımalı idik, zira çikolata Belçika için çok önemli lezzetlerin başında geliyor. Bunun için lütfen bizi affedin 🙂 Gent’te çikolatanın donmuş hali kadar sıcak hali de çok sevilmekte ve bir içecek olarak bolca tüketilmektedir.

11. Tierenteyn Hardal

Tierenteyn Verlent (adres ve bilgi)

Tierenteyn Hardal
Tierenteyn Hardal

Başta da dediğimiz gibi hardal, Gent mutfağı için çok özel eklentilerden biri ve bu nedenle Gent’te ne yenir? sorusu için olmazsa olmaz cevaplar arasında bulunuyor. Tierenteyn hardal ise sadece bu şehirde bulabileceğiniz özel bir tür ve deneyenlerin çok beğendiği bir aroma. Yalnız bu hardal oldukça yoğun baharat aromasına sahip olduğundan denerken dikkat etmenizde fayda var.

12. Speculoos

Bu bisküvileri şehirdeki pek çok yerde bulabilirsiniz.

Speculoos
Speculoos

Belçika ve Hollanda’da çok sevilen bir tür çerez olan speculoss, ince ve çıtır bir bisküvi türünde atıştırmalıktır. İçeriğinde esmer şeker, un, tereyağ, tarçın ve karanfil gibi malzemeler bulunmaktadır. Geçmişte Noel zamanı bir gelenek olarak yapılan bu atıştırmalıklar günümüzde yılın her anında bulabileceğiniz bir lezzet haline gelmiştir.

Hazırladığımız “Gent’te ne yenir? Ne içilir?” listemizde sizin için şehrin en gözde lezzetlerini sıralamaya çalıştık. Eğer listemizde eksik olduğunu düşündüğünüz tatlar varsa bunları bize yorum kısmından yazabilir, yazımızın geliştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz 😉

Gent’e geldiğinizde konaklama alternatifleri için bu yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Gent’teki görülmesi gereken tarihi ve turistik noktalar hakkında hazırladığımız Gent gezilecek yerler listemizi inceleyerek seyahatinizi daha kolay bir şekilde planlayabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin