Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 22 Tarihi Durak

Kanallar

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden daha güzel ne olabilir ki? Brugge’nin Orta Çağ’dan kalma Arnavut kaldırımlı sokakları, sayısız tarihi, mimari ve sanatsal harikalara yol açıyor. Brugge’yi keşfederken karmaşık kanalları çevreleyen süslü evleri iyi inceleyin ve bu şehrin neden her türden gezgin için muhteşem bir favori … Devamını oku…

Brüksel’in Tarihi Yerleri | En Önemli 20 Tarihi Nokta

brüksel tarihi yerler

Belçika’yı ziyaret ettiğinizde büyüleyici ve tarihi noktalar konusunda sıkıntı çekmeyeceksiniz. Şehirdeki cazibe merkezi olan tarihi durakları Belçika tarihi yerler listemizle sizlerle buluşturuyoruz. Tarih meraklısı iseniz Belçika’nın başkenti Brüksel’i ziyaret ettiğinizde bu 20 tarihi yeri mutlaka görmelisiniz… Brüksel tarihi hakkında; Belçika’nın başkenti Brüksel, zengin tarihi dokusuyla dikkat çeken yerlerden bir tanesi. Aziz Gorik’in MS 500’lü yılların … Devamını oku…

Brüksel Gezilecek Yerler | En Güzel 36 Nokta!

Brüksel Nerede& Hangi Ülkede? Brüksel; Avrupa Kıtası’nda Belçika’da yer alan bir şehirdir. Belçika’nın başkentidir. Brüksel Hakkında: Belçika’nın hem merkezi hem de en turistik noktası olan Brüksel, zamanın izlerini kaybetmemiş bir yandan da modernleşmeyi başarmış ender şehirlerden biridir. Kültürel ve tarihi dokunun izlerinin hala görüldüğü şehirde gezilecek birçok popüler nokta olduğu gibi tarihi alanlar ve doğayla … Devamını oku…

Gent’te Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

gent

Belçika deyince her ne kadar ilk akla gelen şehir Brugge olsa da Gent de ülkenin mutlaka görülmesi gereken özel şehirlerinden biri. Gent çok büyük olmasa da ziyaretçilerin birkaç gün boyunca Orta Çağ havasını solumasına ve çok keyifli zamanlar geçirmesine olanak tanıyor. Gent turizm anlamında yeni yeni kendini tanıtmaya başladığı için buraya gelenlerin aklında doğal olarak … Devamını oku…

Brugge’de Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Hotel Dukes' Palace Brugge

Belçika’nın ticari ve kültürel alanındaki en önemli şehirlerinden biri olan Brugge, gerçekleştirilen tanıtım çalışmaları sayesinde sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklerini değerlendirerek önemli bir turizm destinasyonu haline gelmiştir. Buraya ilk defa geleceklerin aklında oluşan Brugge’de nerede kalınır sorusunun cevabı için yazımızın devamına göz atabilirsiniz. Küçük bir şehir olan Brugge ziyaretçilerin isterse yürüyerek bile bütün noktalarını … Devamını oku…

Belçika Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 14 Yer

belçika

Belçika küçük bir ülke olabilir ama manzaraları say say bitmez. Bruges, Ghent ve Mechelen gibi yerleşimler keyif verici bir tatilin başlangıç noktalarıdır.

Ülkeye genel olarak baktığımızda gözümüze çarpan mekanları Belçika gezilecek yerler listesinde bir araya getirdik. Orta Çağ’dan Birinci Dünya Savaşı’na kadar yaşananlar Belçika’da en az bir eser bırakmış. Belçikalılar tarihine o kadar çok sahip çıkmış ki, bugüne kadar en az kayıpla gelmişler. Tatilcileri ve gezginleri hayal kırıklığına uğratmayacağını biliyoruz.

#1 Belçika Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında; 

1- Bruges: Belfry & Halle

Bruges Belfry Halle

Belçika’nın en tanınmış görünümü, güzel çan kulesi ve Bruges’deki ana meydanın halim olduğu Halle’dir. Orta Çağ’dan kalma bu etkileyici bina, ilk zamanlarındaki mimari gücünü harika bir şekilde korumuş. Genelde Belçika gezilerine buradan başlanır.

=> Daha fazla detay için Brugge gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

2- Saint Bavo Katedrali

Romanesk ve Gotik tarzının uygulandığı Aziz Bavo, Belçika’daki en iyi dini mimariyi gösteriyor. Ghent’in en seçkin turistik cazibe merkezidir. Dikkat çekici pencereleriyle yükselen bina başlı başına  önem arz etse de, çoğu insan iç mekanı süsleyen ünlü sanat eserlerini görmek için buraya geliyor. Katedralin altındaki mezarlara bakmayı unutmayın.

=> Ghent ile ilgili detaylı bilgiler için Gent gezilecek yerler yazımızı okuyun.

3- Flanders Savaş Alanı

Flanders Savaş Alanı

Birçok ziyaretçi için Belçika’nın Birinci Dünya Savaşı’nın ön cephesindeki rolü ve özellikle Ypres’in çevresindeki Flandra Savaş Meydanları, buraya yapılan yolculuğun ilk nedenleri arasındadır. Burası, burada ölen askerler için geniş mezarlıklar ile bölünmüştür. Savaşın acımasız yüzünü Flanders’da net bir şekilde görebilirsiniz.

4- Gravensteen

Gravensteen

Bu muazzam etkileyici kale, Haçlı Seferleri sırasında keşfedilen yerlerden ilham alınarak yapılmıştır. Gravensteen, Avrupa’nın en iyi korunmuş kale örneklerinden biridir. Güçlü, kalın ve yüksek duvarlar içinde Orta Çağ hayat sergisi turistleri karşılıyor. Kentin panoramik manzaraları çatı katından seyredilebilir.

5- Kutsal Kan Bazilikası

Kutsal Kan Bazilikası

Eğer Bruges’de sadece bir kiliseyi ziyaret edecekseniz tercihinizi Kutsal Kan Bazilikasından yana yapın. Romanesk ve geç gotik mimarinin harmanlanmasının yanı sıra kutsal kalıntılar da etkileyicidir. Kilisenin adı ise İkinci Haçlı Seferleri’nde dayanıyor. Seferlerden sonra Belçika’ya İsa’nın kanının getirildiği söylendi. O kutsal kan burada muhafaza edilmiş.

6-Meuse Vadisi 

Meuse Vadisi

Ülkenin güneyinde yer alan Meuse Vadisi, Belçika’nın yemyeşil kırsal kesimini hissetmek için en iyi yerlerden biridir. Nehir boyunca akan güzel manzaraya gezi yapma fırsatını geri tepmeyin 🙂 Namur ve Dinant kasabası, tatiline biraz aktivite eklemek isteyenlere bisiklet yolları ve yürüyüş parkurları sunuyor. Kayalık uçurumun kenarında kaleler ve iç kısımlarda tarihi binalar da var.

7- Büyük Saray

büyük saray

Antwerp’in tam merkezinde, şehrin mimarisiyle özdeşleşen Büyük Saray bulunuyor. 16. yüzyılda inşası tamamlanan yapının çok iyi korunduğunu söyleyelim. Belçika’da birçok eser/bina en az kayıpla günümüze ulaşmış. İç mekandaki Antwerp’in geçmişini gösteren resim koleksiyonunu inceleyebilirsiniz. Saray çevresinde Belçika tarzının güzel örneklerini de göreceksiniz.

8- Mons

mons

Mons’u keşfetmek baştan sona bir heyecan, macera. 15. ve 18. yüzyıllar arasında, 400 yıllık döneme yayılmış alan, simetri anlayışını koruyan tipik binalarla kaplanmış. Toison d’Or Evi (1615) ve St. George Şapeli (1604) ilgi çekici yerlerdendir. UNESCO listesinde burası koruma altına alınmıştır.

9- Aziz Peter Kilisesi

aziz peter kilisesi

Şehrin ana meydanı ve Grote Markt’ta Leuven’in merkezi civarındadır. Mimari ve tarih tutkunları için sivri kemerli pencereler ve çatı dirsekleri ile Brabant Gotik örneklerinden biridir. Aziz Peter Kilisesi içinde müze de var. Dini sanata adanmış müzede düşündüren eserlere yer verilmiş. İncil’deki sahneleri canlandıran tablolar kilisenin çeşitli yerlerine asılmış. Dirk Bouts’un “Son Akşam Yemeği” resmi mutlaka görülmelidir.

10- Mechelen

mechelen

Anıtları Bruges’deki kadar ünlü olamaz ancak Mechelen’in eski şehir bölgesi çok sayıda Belçika hissini veren binalara sahip. Ana merkezden ayrılıp tarihi keşifler yapmak isterseniz Mechelen sokaklarında dolaşabilirsiniz.

11- Waterloo

Waterloo

Waterloo, Napolyon’un ünlü savaşta yenildiği yerdir. Tarihin dönüm noktalarından birine şahitlik yapmıştır. Napolyon’un ordusunun durdurulduğu yerde anıtsal olarak aslan heykeli yapılmış.

12- Semois Vadisi

Semois Vadisi

Yemyeşil Semois Vadisi, Belçika’nın şehirleri ve kasabaları arasında tarihi mekanlar arasında mükemmel bir panzehir oluyor. Orman içinde yürüyüş yolları doğa ile yalnız kalmak isteyenlerin tercih edebileceği bir alternatif. Bahar aylarında kır çiçeklerini göreceğiniz için bu zamanlarda gelmenizi tavsiye ederiz.

13- Ardennes

Ardennes

Belçika, Lüksemburg ve Fransa sınırlarına giren bölge yoğun ormanlarla ve ırmağın aktığı yerdeki keskin yamaçlı vadilerle biliniyor. Ardenler stratejik bir tepede olduğu için yüzyıllar boyunca savaşların geçtiği yer olmuş. Şimdi ise bisiklet turu, kano gezisi, doğa sporları, avcılık gibi şeyler yapılıyor. Belçika’nın önem verdiği turistik bölgelerdendir.

14- Liege

Liege

Hem kültür hem endüstri şehridir. Avrupa’nın en büyük üçüncü nehir limanı Liege’de bulunuyor. Albert Kanalı ile Rotterdam, Almanya ve Antwerpen’e bağlıdır. Eglisa St-Barthelemy, Comêdie Centrale de Liege, Coteaux de la Citadelle ve Montagne de Bueren gezilecek yerler arasındadır.

Fotoğraflarıyla Birlikte Ostende Gezilecek Yerler

ostende

Belçika’nın en önemli şehirlerinden biri olan Ostende, aynı zamanda ülkenin İngiltere’ye en yakın bağlantı noktası.. İki ülke arasındaki geçişlerin rahatlıkla yapıldığı liman şehri, gezilecek yerleriyle de dikkat çekiyor.

Ostende huzurlu atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakan bir şehir. Kültürel ve tarihi anlamda da pek çok ögeyi içerisinde barındıran kentin, gezi noktaları da göz dolduran güzellikte.. 🙂

Ostende Gezilecek Yerler yazımızda da sizler için şehrin popüler gezi rotalarını derledik. Birlikte inceleyelim;

James Ensor House

James Ensor House

James Ensor House, pek çok sanatsal korku verici tablo ve ilgi uyandıran sanat eserleri ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Ekspresyonist ve sürrealist sanatçılar arasında öncü olan Ensor’un yaptığı sıradışı sanat eserlerini gözlemleyebileceğiniz müze, Ostenden’in en çok ziyaret edilen yerleri arasında ilk sırada.

Petit Paris

Petit Paris

Ostend’in en ünlü bulvarı Alfons Pieters’te yer alan Petit Paris, şehrin gözde pastanelerinden biri. Şehre gelen turistlerin muhakkak uğradığı ünlü pastane şehrin tanınmasında da önemli bir etken olarak gösteriliyor.

Belçika’nın en ünlü pastanelerinden biri olan Petit Paris, Ostenden seyahatinizde uğramaktan asla pişman olmayacağınız bir gezi noktası.. 🙂 🙂

Sint-Petrus-en-Pauluskerk (Katedral)

Sint-Petrus-en-Pauluskerk

Neo Gotik mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan Sint-Petrus-en-Pauluskerk Kilisesi, Ostend kentinin merkez kilisesidir. 1899 yılında inşası başlayan kilise 1908 yılında Piskopos Waffelaert tarafından kutsandı.

Yüksekliği 70 metreyi bulan kilise binası, şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği dini bir yapıdır.

Mercartor

Mercartor

İskoçya’da inşa edilen gemi, 1960 yılında Mercator Antwerp limanına girdi ve o tarihten beri müze gemisi olarak kullanıyor. Ostenden’in incisi olarak bilinen Mercartor Müzesi’nde, 19.  Yüzyılda şehrin denizciliğe bakış açısını ve pek çok tarihi eseri gözlemleme şansı elde edebilirsiniz.

Atlantik Açık Hava Müzesi

Atlantik Açık Hava Müzesi

Ostende’ye çok yakın mesafede yer alan Atlantik Açık Hava Müzesi, surlarla çevrili dikkat çekici bir müzedir. Avrupa’daki savunma hattının en iyi korunmuş yapısı olarak gösterilen müze, Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında kenti büyük darbelerden korumuştur.

Günümüzde ulusal anıt kategorisinde değerlendiren müze, şehirde mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında ilk sıralarda.. 🙂

Fort Napoleon

fort napoleon

Ostenden’in simgesi haline gelen Fort Napoleon, Birinci Dünya Savaşı sırasında Alman karargahı olarak kullanılmış ve tarih boyunca pek çok olaya şahitlik etmiştir. Napolyon döneminden kalma kale, yakın zamanda bir dizi restore çalışmasından geçmiş ve yeniden halka açık hale gelmiştir.

Ziyaret etmekte fayda var! 🙂

*Belçika’nın Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak, Biletbayi Editöryal Ekip’e katkıda bulunabilirsiniz.

Brüksel’den Ne Alınır

Hediyelik Eşya Dükkanı

Gezilerin kuşkusuz en keyifli noktalarından birini de alışveriş kısmı oluşturuyor. Brüksel’den ne alınır sorusu da Brüksel’i ziyarete gelen gezginlerin cevap aradığı sorular arasında bulunuyor.  Brüksel, ziyaretçilerine çok çeşitli alışveriş imkanları sunuyor. Şehirde sokak pazarlarından tutun da alışveriş merkezlerinden antika pazarlarına kadar birçok farklı yerleri ziyaret ederek keyfinize göre alışveriş yapma şansına sahip olabiliyorsunuz. Brüksel’den Ne … Devamını oku…

Brüksel Alışveriş Rehberi

brüksel

Brüksel’e geldiğiniz ve şehrin görülmesi gereken yerlerini bir güzel keşfettiniz. Sırada ne var? Tabii ki alışveriş keyfi… Brüksel’de her zevke hitap eden hatıra ve hediyelik eşyalar, yiyecekler ve içecekler bulunuyor. Hazırlamış olduğumuz alışveriş rehberi ile sizlere Brüksel’deki alışveriş dünyası hakkında bilgiler sunmaya çalıştık. Brüksel Alışveriş Rehberi Brüksel’de alışveriş yaparken en yaygın olarak Euro para birimi … Devamını oku…

Brüksel’de Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Avrupa Birliği’ne başkentlik yapan bir şehir konumunda bulunan Brüksel, yılın her döneminde ziyaretçi yoğunluğu yaşamaktadır. Şehre her yıl politik nedenlerle ziyaret edenlerin yanı sıra pek çok turist de gelmektedir. Bu da şehirde yoğun bir konaklama ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Bu yazımızda şehirde bulunan konaklama seçenekleri hakkında bilgilere ve otel tavsiyelerine yer verdik. Eğer siz de … Devamını oku…

Ostende’de Ne Yenir? | Ostende’nin 6 Geleneksel Lezzeti

Ostende'de ne yenir ne icilir?

OstendeOstende, yalnızca standart Belçika yemeklerini değil, aynı zamanda pek çok leziz egzotik yemekleri deneyebileceğiniz hayli fazla ve çok özel yeme içme mekanlarına ev sahipliği yapan bir şehir. Ostende’de Ne Yenir? Ne İçilir? “Ostende’de ne yenir? Ne içilir?” sorusu bu şehre gelenlerin mutlaka cevap bulması gereken sorulardan biri. Biz de ziyaretçilerimiz için İsveç’in bu sevimli sahil … Devamını oku…

Gent’te Ne Yenir? | 12 Özel Gent Lezzeti

Çoğu kişi için dünyanın en sevilen yerlerinden biri olarak kabul edilen Gent, lezzetli yemekleri ile de insanı kendisine hayran bırakıyor. Fransız mutfağı etkisinde kendini geliştiren ve etkileyici bir görünüme kavuşan Gent yeme içme kültürü gerçekten keşfedilmeyi hak ediyor… Gent’te Ne Yenir? Ne İçilir? Gent’e geldiğinizde pek çok farklı mutfak kültürünü deneyimleyebilirsiniz ancak özellikle Fransız mutfağı … Devamını oku…

Gent’i Kanal Turuyla Tanımaya Ne Dersiniz?

gent kanal köprüsü

Gelin bu tatilinizi Belçika’nın önemli şehirlerinden biri olan Gent’e planlayın ve kendinizi Orta Çağ’da hissedebileceğiniz Gent kanal turu ile hayallerinize yelken açın. Huzur veren sokakları, Orta Çağ’dan kalma binaları ve daha birçok özelliği ile Gent ziyaretçilerine çok keyifli bir tatil yapma imkanı sunuyor. Şehri keşfetmenin yollarından biri de Gent kanal turu elbette. Yazımızda bu turlarla … Devamını oku…

Brugge’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Brugge'de ne yenir? Ne içilir?

Belçika’nın geleneksel yemeklerini tadabileceğiniz Brugge’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık.. Kentte aç kalmayacağınızdan eminiz.. Brugge’de ne yenir sorusuna en güzel cevabı şehrin  restoranları veriyor. Ülkenin yöresel lezzetlerinin yanı sıra dünya mutfağından pek çok yemeğe rastlamanız da mümkün.. Diğer yandan dünyaca ünlü Belçika çikolatası ve Brüksel Waffle hakkında da derinlemesine bilgi sahibi olacağınız kentte, harika bir … Devamını oku…

Liege’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Muhteşem Lezzet

Liege'de ne yenir? Ne içilir?

Belçika‘nın popüler şehirlerinden olan Liege’de denenmesi gereken lezzetli tatları sizler için derledik. ” Liege’de Ne Yenir,  Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek, şehrin popüler tatlarını keşfedebilirsiniz. Bu lezzetlerin neler olduğunu merak ediyorsanız buyurun yazımıza geçelim; 1- Chicon Au Gratin Hindi jambonların karahindibalarıyla sarılarak kızartıldığı bu tarif, her yerde yiyemeyeceğiniz farklı tatlardan biri. Çok ağır olmaması sebebiyle … Devamını oku…

Belçika’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Yemek

Belçika, mutfağının lezzeti ve zenginliğiyle ünü dünyaya yayılmış küçük bir ülke. Damak tadınıza uyan yemekler bulacağınız Belçika’da ne yenir , ne içilir öğrenmek için hazırladığımız yazıya göz atabilirsiniz. Çevresinde ülkelerden esintiler taşıdığı kadar onları da etkileyen Belçika, kültürünü ve mutfağını koruyup paylaşmayı başarmış. Ülke mutfağı, deniz ürünlerinden hafif tatlılara, nefis ana yemeklerinden sokak lezzetlerine geniş … Devamını oku…

Fotoğraflarıyla Birlikte Liege Gezilecek 17 Yer

Liege Gezilecek Yerler

Liege, Belçika’nın en büyük üçüncü tarihi şehridir ve ülkenin en önemli endüstri merkezidir. Şimdi bunları Liege gezilecek yerler listesinde ele alıyoruz. Avrupa’da kömür madenciliğinin başlatan ilk şehir Liege’dir. Özellikle çelik endüstrisinde uzun bir geçmişe ve tecrübeye sahip. Bundan dolayı Liege; Brugge ve Gent gibi doğal güzellikleriyle değil, sanat eserleriyle ve mimari yapılarıyla öne çıkıyor. #1 Liege … Devamını oku…

Gent Gezilecek Yerler Listesi

Başkent Brüksel’e oldukça yakın bir konumda bulunan Gent, Belçika‘nın diğer şehirleri gibi ziyaretçilerine Orta Çağ’ın izlerini taşıyan bir şehirde gezintiye çıkma imkanı sunuyor.  Geçmişte ülkenin önemli bir tarım ve ticaret merkezi konumunda bulunan Gent, günümüzde Avrupa’nın şirin ve görülmesi gereken yerlerinin başında geliyor. Belçika’ya gelenlerin hazırlamış olduğumuz Gent gezilecek yerler listesine göz atmasını ve bu … Devamını oku…

Brugge Gezilecek Yerler Listesi

“In Brugges” filminde de pek çok güzelliğini izleme şansına sahip olduğumuz Brugge şehri, ziyaretçilerini Orta Çağ’da keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.  Şehirde bulunan pek çok Orta Çağ eseri günümüze kadar zarar görmeden gelmeyi başarmış bulunuyor. Bu da şehri daha özel kılan etmenlerden bir tanesi. Hazırladığımız Brugge gezilecek yerler listesi ile bu keyifli şehrin görülmesi gereken yerlerini sizlerle … Devamını oku…

Brüksel Yeme İçme Rehberi

Avrupa‘nın en özel başkentlerinden biri olan Brüksel, zengin bir kültürel çeşitliliğe sahip. Bu zenginlik şehrin yeme içme kültürüne de yansımış durumda.  Brüksel’e geldiğinizde yöresel yemeklerin yanı sıra başta Fransa ve İtalya olmak üzere pek çok ülkenin yemek kültürünü de tatma şansına sahip olabiliyorsunuz. Hazırlamış olduğumuz Brüksel yeme içme rehberi ile sizlere bu konuda daha detaylı … Devamını oku…

Bizi Takip Edin