Frankfurt’ta Ne Yenir? | Frankfurt’ta Denenecek 8 Tat

Almanya’da seyahat ederken yolu Frankurt’a düşenlerin denemesi gereken bir çok spesiyal bulunuyor. Frankfurt’un ziyaretçilerine yeme içme konusunda sunabileceklerini araştırdık ve şehre gelenlerin denemesi gereken lezzetleri listeledik…

Frankfurt’ta Ne Yenir? Ne İçilir?

Almanya’nın her yerinde sosis ve lahana yemekleri bulabilirsiniz ancak bunun yanı sıra her bölge ve şehir kendine has spesiyalleri ile ziyaretçilerine çok farklı lezzet deneyimleri de sunmaktadır. “Frankfurt’ta ne yenir? Ne içilir?” listemizde bu şehre ait spesiyallere mümkün olduğunca yer vermeye çalıştık.

Dilerseniz lafı çok uzatmadan, Frankfurt’un en fazla tercih edilen lezzetlerine bir göz atalım;

1. Frankfurter Würstchen

Cafe Hauptwache (adres ve bilgi)

Frankfurter Würstchen
Frankfurt ile aynı ada sahip sosisi mutlaka denenmeli.

Bir kez daha Almanya’daki en popüler yemeklerden bahsederken listemize Alman sosislerini dahil ediyoruz. Frankfurter Würstcheni diğer akrabalarından ayıran bazı özellikler bulunmaktadır. Mesela bu sosis diğer Alman sosislerine göre daha uzundur ve tütsülenmiş domuz etinden yapılmaktadır. Kaynar suda birkaç dakika pişirilen sosisler yanında bir parça ekmek, hardal ve yaban turpundan hazırlanan bir yatak üzerinde servis edilmektedir.

2. Handkäse mit Musik

Kanonesteppel (adres ve bilgi)

Handkäse mit Musik
Frankurt’un spesiyallerinden Handkäse mit Musik

Handkase elde yapılan bir tür ekşi sütten yapılan peynirdir. Bu lezzet Frankfurt’u ziyaret eden peynir severler için adeta bir terapi niteliği taşımaktadır. Bu düşük yağ oranına sahip ekşi peynir, çoğunlukla gastro publarda ve restoranlarda servis edilmektedir. Peynir yağ, tuz, sirke, karabiber ve kimyonla marine edilmektedir. Sütün mükemmel lezzetini tam bir uyum içinde sunabilmek için kullanılan bütün malzemeler birbirini çok iyi bir şekilde dengelemektedir. Bu peynir genellikle şehrin meşhur içeceği apfelwein ile servis edilmektedir. Oldukça özel bir peynir olan Handkäse mit Musik kesinlikle “Frankfurt’ta ne yenir? Ne içilir?” listenize dahil etmeniz gereken tatlar arasında bulunuyor.

3. Grüne Soße

Grüne Soße und mehr (adres ve bilgi)

Grüne Soße
Frankfurt tarzı şnitzel : Grüne Soße

Frankfurt dışında Almanya’da birçok kişinin anlamakta zorluk çekeceği en önemli lezzetlerden biri kesinlikle Grüne Soße isimli bu sos. Bu sos 7 otun mayonez, yoğurt, ekşi krema ve kuark peynirinin karışımıyla elde edilmektedir. Soğutulan sosun üzerine haşlanmış yumurta ve patates doğranmaktadır. Kimi zaman en üstte bir miktar da et parçası konmaktadır.

4. Apfelwein

Bu içeceği içeceğiniz çeşitli geleneksel mekanları ziyaret edebilirsiniz.

Apfelwein
Apfelwein geleneksel bir cam bardakta servis edilir.

Almanya’nın genelindeki sakinlerin çoğunluğu tutkulu birer bira içicisi iken “Frankurt’ta ne yenir? Ne içilir?” sorusuna bulabileceğiniz en popüler cevap apfelwein olacaktır. Bir tür elma şarabı olan bu içecek, diğer ülkelerdeki muadilleri ile kıyaslandığında çok daha ekşi bir tada sahiptir ancak alıştıktan sonra bu tat içenlere büyük bir ferahlık sunmaktadır. Birçok bar ve pub kendi apfelwein tarifini yapabildiği için şehirdeki farklı mekanlarda farklı tatlar keşfedebilirsiniz. Bu şarabı dilerseniz hazırlanan çeşitli kokteyllerin içinde de deneyebilirsiniz.

5. Frankfurter Rippchen

Atschel (adres ve bilgi)

Frankfurter Rippchen
Frankfurter Rippchen

Almanlar düzgün ve besin değeri bakımından dengeli beslenmeyi çok seviyor ve Frankfurt’un geleneksel yemekleri de çoğunlukla bu şekilde hazırlanıyor. Şehirdeki tüm zamanların en sevilen yemeklerinin başında ise domuz pirzolaları ile hazırlanan Frankfurter rippchendir. Bu lezzet genellikle lahana turşusu, hardal ve patates püresi ile servis edilmektedir. Yemek basit bir görünüme sahip olsa da lezzet ve besin değeri bakımından oldukça tatmin edici ve genellikle yerli halk bunu yanında bir bira ile yemektedir.

6. Rindswurst

Gref-Voelsings Rindswurst (adres ve bilgi)

Rindswurst
Rindswurst

Sığır eti ile hazırlanan bu sosisler Frankfurt’un ev yapımı tarife sadık kalınarak üretilen en kült yiyeceklerinin başında gelmektedir. Sığır eti ile hazırlanan şehirde bulabileceğiniz en lezzetli şeyin bu sosisler olduğunu söyleyebiliriz. Bu sosisler genellikle bir miktar çavdar ekmeği yanında hardal ile atıştırmalık bir lezzet olarak servis edilmektedir.

7. Frankfurter Kranz

Café Liebfrauenberg (adres ve bilgi)

Frankfurter Kranz
Frankfurter Kranz şehrin en favori pastalarından biri olarak çok fazla tüketilmektedir.

Evet, şimdi tatlı zamanı. Yuvarlak bir pasta olan Frankfurter Kranz üç katmandan oluşmaktadır. Vişne ve çilek gibi kırmızı meyvelerin kremayla olan muhteşem uyumundan ortaya çıkan bu pasta kesinlikle şeker krizlerinize çok iyi gelecek. Pastanın üzerine genellikle parçalara ayrılmış fındık taneleri serpilmektedir.

8. Mispelchen

Bu lezzeti şehirdeki birçok cafe, bar ve pubda deneyebilirsiniz. 

Miscpelchen
Mispelchen bir yemeğin ardından içilebilecek en güzel içeceklerden biridir.

Frankfurt’ta içilebilecek spesifik şeylerden biri de mispelchen. Bir Frankfurt spesiyali olan bu içecek genellikle şehirdeki şarap evlerinde servis edilmektedir. Elma likörü ile yapılan bu içeceğin dibine genellikle meyve konmaktadır ve meyvenin dipten kolay çıkartılabilmesi için meyveye bir kürdan batırılmaktadır. Bu meyve genellikle ekşi ve tatlı bir aromaya sahip olmakta ve içki bittikten sonra yenmektedir.

“Frankfurt’ta ne yenir? Ne içilir?” listemizde başka hangi Frankfurt yemekleri olması gerekiyor? Bu konu hakkındaki fikirlerinizi yorumlarda bilmek isteriz! Böylece listemizin de daha geniş bir şekle girmesine katkıda bulunabilirsiniz. 

*Frankfurt’ta nereleri görmeniz gerektiği hakkında fikir edinmek isterseniz Frankfurt gezilecek yerler listemizi mutlaka incelemenizi öneriyoruz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin