Nürnberg Gezilecek Yerler | Tüm Detaylarıyla En İyi 33 Yer!

Nürnberg Nerede & Hangi Ülkede? Almanya’nın güneyinde Bavyera’nın ikinci büyük şehri olarak bilinen Nürnberg, Pegnitz Nehri üzerinde yer alır.

Nürnberg Hakkında; Tarihte Kutsal Roma İmparatorluğu’nun önde gelen şehirlerinden biri olan Nürnberg sanatı, mimarisi ve ticareti ile adını dünyanın dört bir yanına duyurmuş şirin bir Alman şehri. 1806 yılında Bavyera’nın bir parçası haline gelen şehir Münih’ten  sonra Bavyera’nın ikinci büyük şehri seçilmiş. Gotik mimarisiyle görenleri etkisi altına alan kentte 550 bin kişi yaşıyor. Pek çok turistin ziyaret ettiği Nürnberg yalnızca büyüleyici mimarisiyle değil oyuncak fuarları, festivalleri ve zengin koleksiyonlara sahip müzeleriyle geziden keyif alınacak bir şehir.

Nürnberg Kaç Günde Gezilir? Şehrin tüm gezi noktalarına konforlu bir gezi için en az 2 gün ayırmanız gerekmektedir.

Nürnberg Para Birimi; Nürnberg’in para birimi tüm Almanya’da olduğu gibi Euro’dur. Gün itibariyle 1 Euro: 7.45 ₺’dir.

Nürnberg Pahalı mı? Nürnberg, diğer Avrupa kentlerine göre çokta pahalı olmayan bir şehirdir. Elbette ki tüm ödemeler Euro cinsinden yapıldığı için bir Türk gezgine göre yüksek fiyatlara mal olsa da diğer turistik Avrupa kentlerine göre daha hesaplı bir geziye çıkabilirsiniz. Şehirde günde 90€ ile yemek yiyebilir ve toplu taşıma araçlarından faydalanabilirsiniz. Bir günde bineceğiniz toplu taşıma araçlarına verilecek tutar 10-15€’dur. Günlük 3 öğün yemek ise 75-80€’ya denk gelecektir. Elbette ki tutarlar tasarruf yapmayı seven gezginler için hesaplanmış ve lüks yaşantıdan kaçınılmıştır. Diğer yandan yemek tercihiniz fast food restoranları ve sokak yemeklerinden yana olmayacaksa, Nürnberg’teki restoranlarda daha yüksek ödemeler yapacağınızı belirtelim.

Nürnberg Güvenli mi? Almanya seyahat etmek için çok güvenli bir ülke olsa da bazı büyük şehirlerde yan kesiciler ve alkol sorunu olan kişilerle karşılaşmanız olası. Nürnberg’de ise daha güvenli bir tatilde olacağınızdan emin olabilirsiniz. Suç oranlarının düşük olduğu şehirde yine de temkini elden bırakmamanızı tavsiye ederiz. Özellikle gece geç saatlerde ıssız parklar ve az ışıklı bölgelerden uzak durmanız gerekmektedir.

Ziyaret için En İyi Zaman; Nürnberg’de hava yıl boyunca ılıman olduğu için şehri dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Ancak yine de bahar ayları şehrin en güzel olduğu dönem diyebiliriz. Bu sebeple Eylül-Kasım ve Mart-Mayıs aylarını seçmeniz keyifli olacaktır.

Yardımcı Uygulamalar; Tüm gezi destinasyonları, haritalar, yönlendirme ve gün planlayıcısı içerir.- Nuremberg Travel Guide.

  • Yürüyüş turları için – GPSmyCity.
  • Araç kiralama ve taksi için – SIXT

 Ulaşım; İstanbul’dan yaklaşık 3 saat sürecek bir yolculuğun ardından Nürnberg Havalimanı’na varabilirsiniz. Pegasus Havayolları ve Türk Havayollarını tercih edebileceğiniz, aktarmasız uçuş fiyatları ortalama 1000-1500₺ arasındadır.

Tasarruf Kartları; Nürnberg City Pass kartını çıkarttırarak, şehrin tüm müzelerini ve turistik yerlerini ücretsiz gezebilirsiniz. Yaklaşık 2 gün süreli çıkarttırılan kart ile Nürnberg, Fürth ve Stein bölgelerinde de tüm toplu taşıma araçları ücretsiz. İki günlük kart ücreti ise 30€. Karta havalimanı danışma bürosundan ve şehirdeki pek çok turist danışma ofisinden sahip olabilirsiniz.

Nürnberg-İstanbul Saat Farkı; İstanbul saati, Nürnberg saatinin 1 saat ilerisindedir. İstanbul’da saat 23:00 iken Nürnberg’te saat 22:00 olacaktır.

Nürnberg’de ne yenir, ne içilir? Nürnberg’te Alman mutfağı ile tanışırken şehrin geleneksel yemekleriyle de lezzet dolu bir tatil sizleri bekliyor. Şehirde et ürünleri yerken dikkat etmeniz de fayda var. Öyle ki çoğu yemek domuz etinden yapılıyor.  Diğer yandan meşhur Alman krakerleri brezeller,  leziz fırın makarna kasespatzle, apple strudel isimli leziz tatlı ve elbette ki muhteşem Alman pastası Schwarzwälder Kirschtorte… Şehrin yemeklerini daha yakından tanımak için Nürnberg’de ne yenir yazımızı inceleyebilirsiniz!

Restoran Bahşiş Oranları; Şehirde 10€ ve üzeri hesap tutarlarının %10’unu bahşiş  bırakmak bir gelenektir. Yalnızca bir bira içtiyseniz ise %5 oranındaki bahşiş, yeterli görülmektedir.

* Gezilecek Yerler Videosu

*Popüler Görülecek Yerler

-Sembolik Yapılar

1. Nuremberg Kalesi

nürnberg kalesi

Burası neresi? Şehrin simgesi haline gelmiş Nürnberg Kalesi… Orta Çağ’dan kalma askeri yapılardan biri olan kalenin tarihi, 11. yüzyıla dayanıyor.  Nuremberg’in sembolü olan İmparatorluk Kalesi,. Orta Çağ’dan beri, silueti Alman Milletinin Kutsal Roma İmparatorluğu’nun gücünü ve önemini ve imparatorluk şehri Nürnberg’in olağanüstü rolünü temsil ediyor. ürnberg kalesinde hala emperyal eserler ve silahlar var. Kaleyi ziyaret edenler bir zamanlar kullanılan imparatorluk tahtı, kılıçlar, top topları, farklı tür tüfekler ve tabancalar gibi silahları görebiliyor. Bunların hepsi kalenin içinde yer alan mini bir müzede sergileniyor.

Neden gitmeliyim? Diğer yandan 2. Dünya Savaşı sırasında zarar gören kale ve yanındaki yapılardan günümüze sağlam kalan kısımlar, şehre gelen turistlerin akınına uğruyor. Romanesk ve Gotik mimarinin esintilerini göreceğiniz Kaiserburg Kalesi olarak da bilinen kalenin, Eski Şehir’in çok yakınında yer aldığı bilgisini de verelim. Aynı zamanda kalenin tepelik bir bölgede konumlanması da harika manzaralarla sizleri baş başa bırakıyor.

  • Konum: Burg 17, 90403 Nürnberg, Almanya.
  • Telefon: +49 911 2446590.
  • Çalışma Saatleri: Nisan-Eylül arası 09:00 – 18:00 ve Ekim – Mart arası 10:00 – 16:00.
  • Giriş ücretleri: 1 yetişkin: 6€.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

2. Albrecht Dürer’s House

albrecht dürer'in evi

Burası neresi? Almanya’nın en ünlü ressamlarından biri olan Albert Dürer’in, Nürnberg Kalesi’nin hemen yanında yer alan evi, şehrin merkezi noktalarından biri. Ressamın 1509 yılından ölümüne kadar ikamet ettiği ev, pek çok önemli eserin yaratıldığı ahşaptan bir yapı.. Almanya’nın en ünlü sanatçısı Albrecht Dürer yaklaşık 20 yıl boyunca bu devasa yarı ahşap evde yaşadı. Bugün evin odaları var olduğu dönemin otantik atmosferini yansıtmakta ve 1828 yılından beri Albrecht Dürer’in anıldığı bir ikamettir. Müzeye çevrilen ev içerisinde değişen sergiler, şehrin sanat koleksiyonları ve Dürer’in resimlerinin değerli kopyalarını bulunuyor..

Neden gitmeliyim? 1420 yılında inşa edilen 5 katlı bina, 14. yüzyılı günümüze yansıtan en güzel örneklerden biri aslında. 1871 yılında müze halin getirilen Albert Dürer’in Evi, günümüzde sanatseverlerin uğramayı ihmal etmediği bir gezi noktası. İçeride ünlü ressamın mobilyalarını, kişisel eşyalarını ve atölyesini görebilmeniz de mümkün..

  • Konum: Albrecht-Dürer-Straße 39, 90403 Nürnberg, Almanya.
  • Telefon: +49 911 2312568.
  • Çalışma Saatleri: Salı, Çarşamba ve Cuma:10:00-17:00. Perşembe günü saat 20: 00’ye kadar, Cumartesi ve Pazar günleri 18:00’a kadar ziyaretçi ağırlar.
  • Giriş ücretleri: 1 yetişkin: 5€.
  • Yol Tarifi Al >

3. Reichsparteitagsgleande ( Nazi Partisi Miting Alanı)

Reichsparteitagsgleande

Burası neresi? Almanya’nın yüzyıllar boyunca konuşulacak eski lideri Hitler’in kurduğu Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi’nin mitinglerinde kullanılmak üzere inşa edilen miting alanının da Nürnberg’de yer aldığı bilgisini verelim. 11 kilometrekarelik bir alan üzerinde konumlanan alan 1933 yılında Hitler tarafından halkı etkilemek amacıyla görkemli bir mimariyle inşa edilmiş.. Dönemin sosyalist rejiminin ihtişama duyduğu düşkünlüğünü yansıtan alan, 1944 yılında müzeye dönüştürülmüş ve günümüzde şehrin ziyaret akınına uğrayan popüler bir gezi noktası konumunda..

  • Konum: Bayernstraße 100, 90471 Nürnberg, Almanya.
  • Telefon: +49 911 2317538.
  • Çalışma Saatleri:  Pzt – Cum: 09:00 – 18:00 ve Cmt – Paz: 10:00 – 18:00
  • Giriş ücretleri: Ücretsiz.
  • Yol Tarifi Al >

4. Germanisches Nationalmuseum

Germanisches Nationalmuseum

Burası neresi? Almanya’nın savaşlarla dolu köklü tarihinin pek çok döneminde çıkartılan birbirinden eşsiz sanat eserlerini gözlemleyebileceğiniz Cermen Ulusal Müzesi’nde, eski ve yeninin harika bir sentezini görebilmeniz mümkün.. 1852 yılında kurulan müze, Almanya’nın en büyük kültürel tarih müzesidir. Nürnberg seyahatiniz sırasında bu ‘hazine sandığını’ ziyaret etmek olmazsa olmazlar arasındadır. Alman ressamların ve heykeltraşların yaptığı en iyi eserlerden bazılarını görmenizi sağlar. Sanat eserlerinin yanı sıra, silah ve zırh, bilimsel ve müzik aletleri ve oyuncakları da görüyorsunuz.

Neden gitmeliyim? Geniş bir tarih aralığına sahip olan koleksiyonlarında toplamda 1,3 milyon parça yer alıyor. Müze toplamda 26 koleksiyon alanı, müzenin koleksiyonlarının yanı sıra tarihi bir arşiv ve mirasları olan Alman Sanat Arşivi, nümismatik bir koleksiyon ve grafik sanat koleksiyonundan oluşmaktadır.

Günlük eşyalardan portrelere, müzik aletlerinden bilimsel çalışmalara kadar hemen her alandan eser ile karşılaşabileceğiniz müzeyi gezmeye geniş bir zaman ayırmanızı tavsiye ederiz.

  • Konum: Kartäusergasse 1, 90402 Nürnberg, Almanya.
  • Telefon: +49 911 13310.
  • Çalışma Saatleri:  Salı – Pazar: 10:00 – 18:00, Çarşamba: 10:00 – 20:30
    Pazartesi kapalı.
  • Giriş ücretleri: 1 yetişkin: 8€, çocuk: 5€.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Tarihi Yerler

5. Eski Kent

nürnberg eski şehir

Burası neresi? Nürnberg’de gezilecek yerler denince akla gelen ilk adres elbette ki Eski Şehir olacaktır. Kentin tüm etkinliklerine, önemli günlerine ev sahipliği yapan eski şehir, Pegnitz Nehri’nin iki kıyısını da kaplayan tarih boyunca pek çok önemli olaya şahitlik etmiş bir bölgedir. Şehirde gezilecek yerlerin tamamına yakınına ev sahipliği yapan Eski Şehir, 12. yüzyıldan sonra güvenlik amaçlı duvarlarla çevrilmiş, günümüzde ise mağazaların, restoranların ve kafelerin bulunduğu keyifli bir gezi noktası olarak varlığını korumaktadır.

6. St. Lorenz

st lorenz

Burası neresi? 13. yüzyılda Kutsal Roma- Germen İmparatoru IV. Charles tarafından inşaa edilen St. Lorenz Kilisesi, Gotik mimarinin en güzel örneklerini görebileceğiniz şehrin simgesi haline gelmiş yapılardan biri. 1845 yılında tamamlanan yapının inşası tamı tamına 200 yıl sürmüş. Kilise inşası tamamlandığında St. Lawrance’ye adanmıştır. 2. Dünya Savaşı sırasında çok sayıda darbe alan kilise, pek çok restorasyon görmüş ve günümüzde de Nürnberg’in en ihtişamlı yapılarından biri olmaya devam etmiştir.

  • Konum: Lorenzer Pl. 1, 90402 Nürnberg, Almanya.
  • Çalışma Saatleri:  Haftanın her günü: 08:00-16:30.
  • Giriş ücreti: 1€.
  • Yol Tarifi Al >

7. Schöner Brunnen’in Güzel Çeşmesi

schoner brunenn

Burası neresi? Nürnberg’in merkezinde yer alan Schöner Brunnen’in Güzel Çeşmesi, 1380 yılında yaptırılan şehrin en önemli tarihi yapılarından biridir. Gotik mimari tarzında yaptırılan çeşmenin Alman bir taş ustası tarafından yapıldığı ve çeşmenin tamı tamına 19 metre uzunluğa sahip olduğu bilinenler arasındadır. Çeşmenin bir sanat eseri olarak algılanmasındaki etkenler ise alegorik figürler, misyonerler, papazlar, kahramanlar ve Hz. Musa ve diğer peygamberleri yansıtan taşlar ile birlikte toplamda 42 esere sahip olmasıdır.

Efsaneye göre, güzel çeşmenin altın yüzüğünü bir kez çevirirseniz, üç dilek yerine getirilir. Konik piramit şekli ile Nürnberg’deki ana pazarda yer alan güzel çeşme, Orta Çağ’daki teocentric dünya görüşünü simgeliyor.

  • Konum: Hauptmarkt, 90403 Nürnberg, Almanya
  • Telefon: +49 911 23360
  • Yol Tarifi Al >

8. Mittelalterliche Lochgefängnisse – (Orta Çağ Zindanları)

nürnberg orta çağ zindanları

Burası neresi? 14. yüzyılda Nürnberg’te adaletin nasıl sağlandığı hakkında bilgi sahibi olacağınız Orta Çağ Zindanları, şehirde suç işleyen kimselerin mahkeme tarihine kadar bekletildiği alan olarak tanımlanabilir. Belediye Binası’na ait olan zindanlar tüyler ürpertici bilgiler aktarıyor. On iki küçük hücre ve bir işkence hücresinin yer aldığı zindanlarda gezerken, Orta Çağın acımasız yönleri ile tanışacaksınız. Ziyaretçilerine Almanya’da bir dönemler hüküm süren adaletin baskıcı yönünü gösteren zindanlar, şehrin sık sık ziyaret alan gezi noktalarından biri aynı zamanda..

  • Konum: Rathauspl. 2, 90403 Nürnberg, Germany.
  • Telefon: +49 911 2312690.
  • Çalışma Saatleri: Paz – Cmt 11:00 – 15:00
  • Giriş ücreti: 3€.
  • Yol Tarifi Al >

Şehrin bütün tarihi noktalarını ele aldığımız Nürnberg tarihi yerler listemize mutlaka göz atmalısınız!

-Müzeler

9. Nuremberg Transport Museum

Nuremberg Transport Museum

Burası neresi? 1882 yılında Bavyera Demiryolu Müzesi ismiyle kurulan Avrupa’nın en eski teknik müzelerinden biri de Nürnberg Ulaşım Müzesi’dir. Müzenin iki ayrı bölümü mevcut. Bunlardan birincisi ulaşım ikincisi de iletişim.. DB Müzesi, şu anda dünyanın en eski demiryolu müzesi ve toplam 6.800 metrekarelik bir alana kaplıyor. 1800’lü yıllara kadar mütevazi ulaşım tarihinden, Almanya’daki demiryolu tarihinin panoramik bir taramasını gözler önüne seren müze her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor.

Yeni kalıcı sergi olan “Almanya’da Demiryolu Tarihi” 2005 yılında tamamlandı. 2 bin 500 metrekarelik bir alanda demiryolunun kökeninden günümüze gelişimini sunuyor ve ekonomik, politik, sosyal ve kültürel yönler. Ziyaretçiler demiryolunun Almanya’ya nasıl geldiğini ve insanların hayatlarını nasıl değiştirdiğini keşfediyor. 2002 yılından bu yana, kalıcı sergi “Ulusal Sosyalist Dönemde Deutsche Reichsbahn” konulu bir bölüm de içeriyor.

Neden gitmeliyim? Ulaşım bölümünde eski dönemlere ait lokomotifler, demiryolu ve tren maketlerine rastlayacağınız gibi iletişim bölümünde ihtişamlı bir kütüphane ve Bavyera’da kullanılan postacılık ve iletişim servisleri ile alakalı bir koleksiyon ile karşılaşacaksınız. Ziyaret etmekte fayda var!

  • Konum: Lessingstraße 6, 90443 Nürnberg, Almanya.
  • Telefon: +49800 32687386.
  • Çalışma Saatleri:  Pztesi kapalı. Sal – Cum 09:00 – 17:00 ve Cmt – Paz 10:00 – 18:00.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

10. Neues Museum Nürnberg

Neues Museum Nürnberg

Burası neresi? Şehrin en heyecan verici yapılarından biri, üç yıllık inşaatın ardından 1999’da tamamlanan ve Nisan 2000’de ziyarete açılan Neues Museum yani Yeni Müze’dir. Volker Staab tarafından tasarlanan müze binası, Klarissenplatz’daki 100 metre uzunluğunda, cam cephesiyle görenleri etkisi altına alıyor.

Neden gitmeliyim? Müzede; 1945’ten günümüze 3 bin metrekareden fazla toplama ve sergi alanında sanat ve tasarım sergilenmektedir. Resim, heykel, fotoğraf, video sanatı ve enstalasyonlar uluslararası tasarım sergileriyle yakından bağlantılıdır ve olağanüstü mimari ile çerçevelenir. Sunulan sanat eserleri uluslararası sanat tarihinin gelişimindeki önemli aşamaları kronolojik bir biçimde sergiler. Koleksiyonun odak noktası Andy Warhol, Joseph Beuys ve Neo Rauch başta olmak üzere Doğu Avrupalı ​​sanatçıların eserlerini, gözler önüne serer.

  • Konum: Lessingstraße 6, 90443 Nürnberg, Germany.
  • Telefon: +49 800 32687386.
  • Çalışma Saatleri: Sal-Cum: 09 : 00-18: 00; Cts, Paz ve Tatiller: 10:00 – 18:00.
  • Giriş ücreti: ücretsiz.
  • Yol Tarifi Al >

11. Museum of Communication

Museum of Communication

Burası neresi? Şehrin dikkat çekici müzelerinden biri olan İletişim Müzesi, Nürnberg’de iletişime, özellikle insanların birbirleriyle iletişim kurma biçimlerine ithaf edilmiş. Müze, ilk iletişim sistemi kurulduğunda kullanılan çeşitli teknolojileri ve araçları sergiliyor. Müzede sesler, görüntüler, metinler ve internet üzerinde dört farklı sergi salonu bulunuyor. 1950’li ve 1960’lı yıllarda kullanılan posta araçları dahil olmak üzere yaklaşık 400 iletişim nesnesini gözlemleyeceğiniz müze farklı bir deneyim sunuyor.

Bunun yanı sıra medya istasyonlarını da gözlemleyebiliyorsunuz. Çocuklu aileler içinde keyifli bir gezi noktası olan İletişim Müzesi’nde; iletişim süreci hakkında bilgi edinmek için çocuklar ve yetişkinler için etkileşimli oturumlar hazırlanmış.

  • Konum: Lessingstraße 6, 90443 Nürnberg, Germany.
  • Telefon: +49 911 230880.
  • Çalışma Saatleri:  Sal – Cum 09:00 – 17:00, Cmt – Paz 10:00 – 18:00.
  • Giriş ücreti: 1 yetişkin: 5€.
  • Yol Tarifi Al >

12. Historischer Kunstbunker

Historischer Kunstbunker

Burası neresi? 2. Dünya Savaşı’nın başladığı sıralarda sanatseverler Almanya’da pek çok sanat eserinin korunması görevini üstlenerek, Nürnberg şehrinde toplanan pek çok değerli koleksiyonu yer altında saklama kararı aldı. Yerin tamı tamına 24 metre altına yapılan sanat deposu, savaş yıllarının en değerli eserlerinin sergilendiği bir gömüydü. Günümüzde de müzeye çevrilen eski sanat deposu, 2. Dünya Savaşı yıllarında pek çok bombardımana rağmen varlığını koruyabilmiş, şehrin en önemli sanat müzesidir. Kapalı alan fobiniz yoksa mutlaka uğrayın!

  • Konum: Lessingstraße 6, 90443 Nürnberg, Germany.
  • Telefon: +49 911 227066.
  • Çalışma Saatleri: Çarşamba kapalı. Diğer günler: 10:00-20:00.
  • Giriş ücreti: 1 yetişkin: 7€.
  • Yol Tarifi Al >

-Meydanlar ve Sokaklar

13. Hauptmarkt – ( Ana Pazar Meydanı)

hauptmarkt

Burası neresi? Nürnberg’in ana meydanı olarak bilinen Hauptmarkt, Eski Kent’in kalbinde yer alan tarihi bir meydan.. Güzel Çeşme ve Nürnberg Kilisesi gibi şehrin önemli yapılarına ev sahipliği yapan meydanda kurulan tezgahlarda dilediğinizce alışveriş yapabilir, bölgede yetiştirilen organik ürünlerden satın alabilirsiniz. Seyahatiniz Aralık ayına denk geliyorsa, rengarenk ışıklarla süslenen Noel Pazarı’na uğramanızı da tavsiye ederiz.

Renkli pazar taze meyve ve sebzeler, parlak çiçekler, gevrek ekmek ve diğer ikramlar ile duruyor. Nürnberg Hauptmarkt’ta (ana pazar) hafta içi bölgesel ve uluslararası spesiyaliteler satın alabilir, satıcılarla pazarlık yapabilirsiniz.

14. Handwerkerhof Nürnberg

handwerker ofnurnberg

Burası neresi? 1971 yılında kurulduğundan beri, Handwerkerhof kasabası milyonlarca turisti etkisi altına alıyor. Kalın şehir duvarlarının ardında ve Neues Müzesi’ne sadece birkaç adım mesafede Nürnberg’in ortaçağ merkezinin tam kalbinde yer alan küçük bir kasaba olan Handwerkerhof, şehir merkezinde bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. Geleneksel Frakonya mutfağını tanıyacağınız köyde, geleneksel ürünler satan esnaflarla tanışacak, keyifli alışverişler yapacaksınız.

Neden gitmeliyim? Bu güzel yerleşim yerinin öyküsü, kentin tüm Avrupa pazarları tedarik eden esnafları ve el işi ürünleri ile ünlü olduğu 15. yüzyıla kadar uzanıyor. Handwerkerhof sokaklarında cam üfleme sanatına şahitlik edebilir, kalay dökümhanesinde sıcak metalin

15. Weibgerbergasse

weibgerbergasse

Burası neresi? Eski şehrin, II. Dünya Savaşı’nın ağır bombardımanından sağ kurtulan sevimli bir caddesi Weissgerbergasse. Kısa bir cadde olsa da şehrin en turistik noktalarından biri diyebiliriz. Özellikle turistik dönemde oldukça yoğunlaşıyor çünkü birçok yerel halk da alışveriş ve yemek için burayı tercih ediyor. Caddenin sonunda, Avrupa’nın en eskilerinden biri olan bir zincir köprü yer alıyor. Weisgerbergasse’nin eski şehir sokaklarından Kaiserburg’a doğru keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Yürüyüş boyunca şehrin harika manzaralarına şahitlik edeceğinizden emin olabilirsiniz.

16. Nicolaus Copernicus Planetarium Nürnberg

Nicolaus Copernicus Planetarium Nürnberg

Burası neresi? 70 yılı aşkın süredir Nürnberg’in en çok ziyaret edilen gezi noktalarından biri olan Planetarium, bir gökyüzü simülatörüdür. Kubbe şeklindeki tavanı gözlem yapmanız için tasarlanmıştır. Sofistike ekipman, uzay ve zaman içinde sanal seferler sunmak için kullanılır. Tüm sunumlar binanın üst katındaki klimalı gökyüzü tiyatrosunda yapılır.

Neden gitmeliyim? Astronomi, gece gökyüzünün açılımları ve uzay araştırmaları hakkında bilgi alacağınız müzede; bilim konularıyla ilgili derslerde verilmektedir. Özellikle çocuklu ailelerin dikkatini çeken gezi noktası 4 yaş üstü çocuklar için yıldızlar ve uzay ile ilgili kurgusal bir hikaye sunmaktadır. Diğer yandan müzik, edebiyat, sahne sanatları ve video sineması gibi birçok alandaki kültürel sunumlara da rastlayabilirsiniz.

*Doğa içinde Gezilecek Yerler

-Göller

17. Wöhrder See

Wöhrder See

Burası neresi? Erlenstegen’e kadar uzanan Wöhrder See, toplam 52 hektarlık bir alan üzerinde yaklaşık 2.6 km uzunluğundadır. Göl birbirine bağlı iki parçadan oluşur: Yaklaşık 1400 m uzunluğunda Üst Wöhrder See ve yaklaşık 1200 m uzunluğunda Lower Wöhrder See. İki bölümü de turistler için keyifli bir cazibe merkezidir. Alt taraf tamamen turistlere adanmış bir eğlence merkezidir diyebiliriz. Göl üzerinde kanoyla açılabilir, su sporlarına katılım sağlayabilirsiniz. Wöhrder See’nin inşası 1968 yılında başlamış ve nihayet 1981 yılında sona ermiş. Bugün ise hem piknik hem de su sporları amaçlı bolca ziyaretçi çekiyor.

18. Dutzendteich

dutzendteich

Burası neresi? Dutzendteich Gölü rahatlayabileceğiniz, eğlenebileceğiniz, ayaklarınızı suda sallayabileceğiniz, pedallı bir botla kürek çekebileceğiniz, paten yapabileceğiniz, yelken açabileceğiniz, bisiklete binebileceğiniz ve piknik yapabileceğiniz muazzam bir rahatlama noktası. Göletleri ve geniş yeşil alanları ile gölün yer aldığı park, 16. yüzyıldan beri popüler dinlenme alanı olmuştur. 1430’lu yıllarda küçük bir yapay gölet olan Dutzendteich Gölü artık eskisi gibi değil. Oldukça geniş bir alanda ziyaretçilerini ağırlıyor.

Göl çevresinde şehrin önemli restoranlarından biri Gutmann am Dutzendteich‘de leziz bir öğle yemeği yemenizi de tavsiye ederiz.

 -Yeşil Alanlar / Parklar

19. Kristall Palm Beach

Kristall Palm Beach

Burası neresi? Şehrin ortasında kendinizi tatil köyünde hissettiren harika bir eğlence noktası olan Kristall Palm Beach, özetle anlatacak olursak bir su parkı. Park içerisinde eğlenceli bir dalga havuzu, 18 sauna ve masaj salonu, aroma terapi tapınakları, yüzme havuzları ve farklı sıcaklıklarda ısıtılan termal sulara sahip merkez bir tam günü neşe içinde geçirmenizi sağlıyor.

Neden gitmeliyim? Palm Beach, tüm aile için hareketli ve heyecan verici bir tatil günü için tasarlanmış. En küçük ziyaretçiler, çok eğlenceli cazibe merkezlerine sahip sevgiyle tasarlanmış çocuk havuzunda eğlenceli saatler geçiriyorlar. Merkezin en önemli noktası ise devasa ultra modern slayt dünyası “Gelecek Dünyası” ve “Uzay Merkezi” benzersiz deneyimler sunuyor. Her yaştan insanın adrenalin dolu dakikalar geçirdiği 16 benzersiz dev slaytta 1.5 kilometreden fazla uzun bir yolculuk sizleri bekliyor.
  • Konum: Albertus-Magnus-Straße 29, 90547 Stein, Almanya.
  • Telefon: +49 911 688350.
  • Çalışma Saatleri:  Haftanın her günü: 09:00-22:00.
  • Giriş ücreti: 1 yetişkin: 2 saat 15€, çocuk: 2 saat 11.5€.
  • Yol Tarifi Al >

20. Botanical Garden

nürnberg botanik bahçe

Burası neresi? Nürnbeg Üniversitesi’ne ait Botanik Bahçe, geçmiş dönemde Nürnberg Kapısı’nın girişinde yer alıyordu. 1826 yılında Schlossgarten’in kuzey kenarındaki konumuna taşındı. Rengarenk mis kokulu bitkilerle bezeli bahçe; yerli ve yabancı bitkilere bilimsel bir yaklaşımla bakan bu geniş bahçede yetiştiriliyor. Botanik Bahçe içerisinde; Kuzey Kutup’u tundrasından, tropik yağmur ormanlarına kadar çeşitli bölgelerden getirilmiş yaklaşık; 7 bin farklı bitkiye ev sahipliği yapıyor. 1981 yılından beri şehrin en huzur verici noktası olan Schwabach Nehri’nin Kokulu Bahçesi, kendine özgü kokulu bitkiler içeriyor.

Neden gitmeliyim? Botanik Bahçe, bitki çeşitliliğini korumak ve araştırma için bir kaynak sağlamak amacıyla kurulmuş. Genellikle dış araştırma ve öğretim kurumları ve koruma kuruluşları tarafından yürütülen öğretim ve araştırma için de sıkça ziyaret alır. Bahçeyi gezerken muhteşem manzaralara şahitlik edeceğiniz gibi üniversitenin bu yönde yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi alacaksınız.

  • Konum: Loschgestraße 1-3, 91054 Erlangen, Almanya.
  • Telefon: +49 9131 8522669.
  • Çalışma Saatleri:  Haftanın her günü: 08:00-16:00.
  • Giriş ücreti: ücretsiz.
  • Yol Tarifi Al >

21. Stadtpark Fürth

stadtpark

Burası neresi? Fürth Kent Parkı olarak da bilinen bu yeşil vaha ‘’Fürth’ün gizli aşkı’’ olarak kabul edilir. 1867’de inşa edilen park, 1911 yılında geniş bir cazibe merkezi haline geldi. Parkın temelleri, Hans Schiller tarafından 1951’de “Yeşiller ve Çiçekler” bahçe şovu ile atıldı. İkinci Dünya Savaşı’nın hemen sonrasında çağdaş bir park olarak tasarlandı. Gül bahçesi, resepsiyon bahçesi, çeşme avlusu, ormangülü bahçesi veya üst kısımdaki belediye okul bahçesi gibi birçok bölümden oluşan park, bol miktarda çiçek sunuyor.

Neden gitmeliyim? Tüm görsel güzelliklerin yanı sıra parkta yer alan oyun alanları, açık hava sahnesi ve şehir parkı kafesi, cazip dinlence ve dinlenme seçenekleri sunuyor. Parkta kısa bir yürüyüş yaparken de bir çok türden ağacın gölgesi altında huzur buluyor ziyaretçiler. Hem piknik hem de dinlenme için muhteşem bir durak olan Stadpark Fürth’ü dinginlik dolu bir kaç saat için ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

22. Schlossgarten Erlangen

schlossgarten

Burası neresi? İlk olarak bir barok bahçe olarak tasarlanan Erlangen Kalesi Bahçesi, 1786 yılında bir İngiliz peyzaj bahçesine dönüştürüldü. Bahçe içerisinde alabildiğinde yeşil alan ve rengarenk bitki türleri yer alıyor. Scholssgarten Erlangen içerisinde yer alan ve başlangıçta inşa edilmiş tüm heykel ve çeşmeler günümüze kadar ulaşamamış. Halen var olan heykeller ve çeşmeler arasında Margrave Christian Ernst’i temsil eden Margravial Binicilik Anıtı, Huguenot Çeşmesi ve 1904 yılında eklenen Rückert Çeşmesi bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Parkın en önemli cazibe noktası Huguenot Çeşmesi…  Çeşmede;Seçkin Huguenot ailelerinin üyeleri en alt düzeyde, ortada antik tanrılar ve üstte Margrave Christian Ernst olarak tasvir edilmiştir .  1849 yılından beri halka açık olan bahçe; bugün saray bahçe konserleri gibi her yıl düzenlenen çeşitli festivallere ev sahipliği yapmaktadır.

  • Adres: 91054 Erlangen, Almanya
  • Ziyaret: Haftanın her günü: 06:00-20:00.
  • Yol Tarifi Al >

23. Giardini delle Esperidi

giardini delle esperidi

Burası neresi? Nürnberg’de eski avlu içine gizlenmiş bir barok bahçesi olan Giardini delle Esperidi, caddeye bakan büyük bir ahşap kapıdan içeri girdiğinizde karşılıyor sizleri… Şehir duvarlarının dışında, kalabalıktan tamamen izole edilmiş olan bu barok bahçede farklı bir hava soluyabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Tanrıları temsil eden bir dizi heykel, küçük çimler üzerinde merkezi bir çeşmenin etrafına yerleştirilmiş. Heykeller ise Yunan Tanrıları; Athena’dan Zeus’a, Apollo’dan Diana’ya kadar pek çok simgeyi içeriyor. . Bu bahçelerde 17. ve 18. yüzyıllarda altın gibi sarı turunçgiller yetiştirilirmiş bu sebeple de tanrılarının elinin değdiği düşünülürmüş.

24. Walderlebniszentrum Tennenlohe

 walderlebniszentrum

Burası neresi? Tennenlohe’de yer alan orman deneyim merkezi, her yaştan insanı ve özellikle de çocukları ormanın büyüsüne kaptırmak için harika bir gezi noktası. 1,2 kilometrelik doğa keşif yolunda koşarken, hissederken ve dokunurken ormanı tüm duyularınızla deneyimleme şansı elde edebilirsiniz. Ormanlık alan içerisinde  4 farklı temalı ev ve orman tarihi hakkında bilgi veren bir müze de bulunmaktadır.

Doğa içinde macera dolu bir gün vaat eden orman içerisinde çocukların doğum günü partileri de veriliyor. Özellikle yerel halkın tercih ettiği orman deneyim merkezinde doğum günü partisi vermek isterseniz temalar; orman doğum günü, Hint doğum günü, orman cadı / sihirbaz doğum günü, hazine avı doğum günü veya scooter turu.

25. Burggarten

Burası neresi? Bahçeler, İmparator Federic’in ikamet ettiği dönemde yani 11. yüzyılda kalenin etrafına yerleştirildi. O zamandan beri birçok kez değiştiler, ancak yine de muhteşem bir manzara. Özenle bakılmış bahçeler, mevsimlerle güzelce değişen çeşitli ağaçlar, çalılar ve çiçekler ile görenleri etkisi altına alıyor. Burada bisiklete binebilir, keyifli bir yürüyüşe çıkabilir ve piknik yapabilirsiniz. Nürnberg Kalesi Bahçeleri olarak da bilinen Burggarten, kale gezinizin hemen ardından vakit geçirebileceğiniz neşeli bir dinlenme noktası.

*Çocuklar için Uygun Yerler

26. Toy Museum

nürnberg oyuncak müzesi

Burası neresi? 1971 yılında kurulan Nürnberg Oyucak Müzesi, dünyanın en eski oyuncaklarının sergilendiği ziyaretçilerine keyifli dakikalar sunan eğlenceli bir müzedir. Antik dönemden günümüze kadar gelen pek çok oyuncağın sergilendiği müzede, aynı zamanda oyuncakların kültürel tarihi hakkında da bilgi sahibi olacaksınız.

Neden gitmeliyim? Müzede sergilenen koleksiyonun başlangıç noktası ise Lydia ve Paul Bayer’in yıllar içerisinde topladıkları 12 bin oyuncak.. Her geçen yıl yenileri eklenen, tarihin derinliklerinden gelen oyuncakların sergilendiği müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

  • Konum: Karlstraße 13-15, 90403 Nürnberg, Almanya.
  • Telefon: +49 911 2313164.
  • Çalışma Saatleri: Pztesi kapalı. Diğer günler: 10:00-17:00.
  • Giriş ücreti: 6€, indirimli: 1.5€.
  • Yol Tarifi Al >

27. Nürnberg Hayvanat Bahçesi

nurnberg hayvanat bahçesi

Burası neresi? Nürnberg Hayvanat Bahçesi, 170 dönümlük bir arazi üzerine kurulu şehrin en eğlenceli gezi noktalarından biri. Çocuklarınızla birlikte gidilecek yerler listesine muhakkak eklemeniz gereken bu bahçe, tamı tamına 300 hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. Özellikle turistik zamanlarda ziyaretler ise oldukça yoğun. Özellikle şehre gelen çocuklu ailelerin mutlaka ziyaret ettiği Nürnberg Hayvanat Bahçesi, yıllardır şehrin en yeşil bölgesinde yer alıyor.

Bahçeye her yıl bir milyondan fazla ziyaretçi uğruyor desek yanlış olmaz! Nürnberg’deki hayvanat bahçesi, yaklaşık 170 dönümlük bir alanı kapsayan Avrupa’nın en büyük hayvanat bahçelerinden biri. Bu geniş ve güzel düzenlenmiş hayvan parkı, 300 farklı türden yaklaşık 3 bin  hayvana ev sahipliği yapmaktadır.

Yapmadan Dönme! Hayvanat bahçesindeki Dolphinarium’u (yunus lagününü) ziyaret edin. Almanya’daki yunuslar için ilk açık hava alanı olarak biliniyor.

Menatees Evi’ne doğru gidip inekleri gözlemleyin.

Vahşi hayvanların beslenme saatlerine konuk olun.

  • Konum: Am Tiergarten 30, 90480 Nürnberg, Almanya.
  • Çalışma Saatleri: Haftanın her günü: 08:00-19:30.
  • Giriş ücreti: 2 yetişkin + 2 çocuk: Aile Bileti ( 35€).
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Yapılacak Şeyler

950 yıllık tarihi mirasıyla, leziz mutfağı ve sanatıyla Nürnberg’te uğramanız gereken pek çok durak bulunuyor. Her gezginin listesinde olması gereken Kaiserburg Kalesi, Germen Müzesi, St. Lorenz Kilisesi ve Weinstadel bir yana dursun şehrin parkları ve tiyatro salonları da mutlaka uğramanız gereken yerlerden. Şehirde yapılacak şeyler içinde en keyiflileri ise bisiklet sürmek ve yürüyüş yapmak. Tam bir aile dostu olan Nürnberg’te çocuklarınızla birlikte gidebileceğiniz ve bol bol eğlenebileceğiniz birçok etkinlikte bulunuyor. Şehrin en keyifli ritüellerini derlediğimiz Nürnberg yapılacak şeyler listemiz çok yakında sizlerle!

-Turlar ve Geziler

*Yakın Tatil Yerleri

-Yakınındaki Turistik Şehirler

28. Augsburg

augsburg

Burası neresi? Almanya’nın en eski şehirlerinden biri olan Augsburg, Nürnberg’den sonra rotanızı çevirebileceğiniz turistik bir şehirdir. Kentten 2 saat uzaklıkta yer alan Augsburg, 300 bin nüfuslu bir üniversite kasabası aynı zamanda. Bavyera’nın Münih ve Nürnberg’ten sonraki en büyük üçüncü şehri… Tarihi daha Romalılar dönemine dayanan şehir ismini de Roma İmparatoru Augustus’tan almış.

Şehir her zaman Avrupa ticaretinin bir parçası olarak gösterilirdi. Ancak tarihteki en görkemli günleri, Fugger ve Welser bankacılık ailelerinin akıl almaz servet biriktirdiği Erken Modern Çağ’da geldi. Bu, Augsburg’a Alplerin kuzeyinde, ihtişamlı Belediye Binası’nda ve Fugger ailesinin lüks konutunda ilk Rönesans binalarının inşasını sağladı.

Neden gitmeliyim? Augsburg’un kiliseleri ve galerileri Rönesans sanatıyla dolup taşarken, merkezi Maximilianstraße’nin uzun sokakları tarihi binalar ile çevrilidir. Şehrin 1.600’ncu doğum günü için inşa edilmiş üç Mannerist çeşmesi ise simge haline gelmiş ikonik yapılarıdır. Augsburg’un sokaklarında huzurlu dolu tarihi bir yolculuğa çıkacağınızdan emin olabilirsiniz. Kentin mutlaka görülmesi gereken yerlerinde ise tarihi gözetleme kulesi Perlachturm, St. Ulrich ve St. Afra Kilisesi, ünlü kukla tiyatrosu Augsburger Puppenkiste ve Augsburg Hayvanat Bahçesi geliyor.

29. Münih

münih

Burası neresi? Şehre 2 saatlik mesafede yer alan diğer bir turistik şehir ise ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ettiğimiz Münih… Bavyera’nın başkenti Münih aynı zamanda Almanya’nın ülkenin sanat, bilim, teknoloji, finans, yayıncılık, kültür, inovasyon, eğitim, ticaret ve turizm merkezi olarak gösteriliyor. Tüm bu özelliklerin, Münih’i her yıl dünyanın en yaşanabilir şehirleri sıralamasında en ön sıralara çıkardığını da belirtelim. Özellikle Oktoberfest dönemi ve Noel arifesi şehrin en çok ziyaretçi aldığı dönem diyebiliriz. Kültürel bir gezinin tanı sıra eğlence ve alışveriş için bu dönemleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Kaçırma! Tüm dünyadan turistlerin her yıl Münih uçaklarını büyük bir hızla doldurmasını sağlayan başlıca etkinlik ise, elbette sonbaharda düzenlenen Oktoberfest. Alman kültürünü ve mutfağını yakından tanımak isteyenler için, bu festivale katılmak kesinlikle doğru bir karar. Münih’i gezmek için ideal tarihler, Mayıs ayından başlayarak Eylül sonundaki Oktoberfest’i kapsayacak şekilde organize edilebilir. Bunun dışında, yeni yıla girmek üzereyken de şehrin sokakları rengarenk ve cıvıl cıvıl bir hal alıyor. Üstelik Münih, kolayca keşfedilebilecek sokakları ve çarşıları ile de hem yerli hem de yabancı turistleri adeta büyülüyor. Ülkenin kültür başkenti olarak anılan şehir, Berlin’deki pek çok müzeye nazaran daha kaliteli koleksiyonlara ev sahipliği yapıyor.

Yapmadan dönme! Münih’te mutlaka görmeniz gereken sembolik yerler ise Marienplatz, English Garden, Frauenkirche, Nympenburg Sarayı, Residenz ve Bayer Münih futbol takımının sahası Allianz Arena… Elbette ikonik yapıların dışında şehrin birçok müze ve sanat galerisine de ev sahipliği yaptığını belirtelim. Kentte gezilecek yerleri tüm detaylarıyla derlediğimiz Münih gezilecek yerler listemizde detayları bulabilirsiniz.

*Gece Hayatı

30. Die Blume von Hawaii

Die Blume von Hawaii

Burası neresi? Nürnberg’de gece hayatının nabzını tutan bir kokteyl barı olan Die Blume von Hawaii… Şehrin en ünlü mekanlarından biri diyebiliriz. 2014 yılında Nürnberg şehir merkezinde, tropik içeceklere takıntılı olan  Exotica ve Hawaii müzik aşığı Zack Stingl tarafından açıldı. Mekan, eski Hawaii görüntüleri ve LP kapakları ile kaplı. Menü ise mekanı eşsiz kılan leziz klasik kokteyllerle doludur.

Bu kokteyl tarifleri tarihi tiki barlarından gelmektedir. Menülerde tam 30 kokteyl yer alıyor ve fiyatları 8-20€ arasında değişiyor. Nürnberg’in iç Laufer Gasse’nin köşesinde  Rosental 15’te , yer alan bar dışarıdan göze çarpmasa da içeri girer girmez farklı bir atmosfer sunar. Hoş müzikleriyle Nürnberg akşamlarında ziyaret edilebilecek bir işletmedir.

  • Konum: Weinmarkt 16, 90403 Nürnberg, Almanya.
  • Telefon: +49 1514 2324806.
  • Çalışma Saatleri: Haftanın her günü: 06:00-01:00.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Alışveriş

-Caddeler / AVMler

31.  Kaiserstraße

kaiserstrabe

Burası neresi? Moda, aksesuar ve teknolojik ürünlere kadar her türlü ihtiyacınıza yanıt veren Kaiserstraße şehrin en ünlü alışveriş caddesi. Almanya’nın en ünlü mağazalarının ve uluslararası mağaza zincirlerine ev sahipliği yapan caddede lüks moda markaları, İtalyan dekorasyon ürünleri, klasik tablolar ve mücevher dükkanları bulunuyor.

Nürnberg’in alışveriş meydanında, şehrin sunduğu en taze ürünleri, sosis, peynir ve çiçekleri satın alabileceğiniz günlük bir çiftçi pazarı da bulunuyor. Kaiserstraße’nin alışveriş bölgesi, çeşitli mücevher, antika ve diğer sıradışı hediyelik eşyalar satan şirin küçük dükkanlara da sahiptir.

Neden gitmeliyim? Caddedeki çoğu dükkan pazar günleri kapalı, bu yüzden hediyelik eşyalarınızı önceden aldığınızdan emin olun! Genellikle, mağazalar pazartesiden cumartesiye 09:30-22:00 saatleri arasında açık. Bazı küçük dükkanlar cumartesi günleri erken kapanabilir. Caddeden satın alabileceğiniz yöresel lezzetler ise zencefilli kurabiye, ballı kek ve biberli kekler… Sadece pazar meydanındaki ve kalenin altındaki küçük sokaklara gidin ve bazı benzersiz lezzetleri keşfedeceğinizden emin olun.

32. Breite Gasse

breite gasse

Burası neresi? Şehir merkezindeki ana istasyondan Hauptmarkt’a doğru uzanan Königstraße’den, Nürnberg şehir merkezindeki tüm alışveriş caddelerine rahatça ulaşabilirsiniz. Bunlardan bir diğeri de Breite Gasse…  Breite Gasse’den, Ludwigsplatz’a yaptığınız alışveriş geziniz, her iki taraftaki çok sayıda yan sokak ve alt geçit sebebiyle neredeyse 1 gün sürebilir.

Neden gitmeliyim? Breite Gasse’de pazarlık yapabileceğiniz dükkanların yanı sıra dünyaca ünlü; S. Oliver, Zero, Orsay, Mango, Promod, Foot Locker veya H&M gibi pek çok mağaza bulunuyor. Fossil, Swatch, Fielmann, Accessorize, Yves Rocher ve Lego Store gibi mağazalarda ise saatler modaya uygun aksesuarlar, kozmetikler, güneş gözlükleri ve oyunlar sunulmaktadır.

33. Franken Center Nürnberg

franken center

Burası neresi? Şehrin güney Langwasser bölgesinde yer alan Franken-Center, kuzey Bavyera’nın en büyük alışveriş merkezidir. Çeşitli promosyonlar, sergiler ve etkinlikler ile her yıl 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırlıyor. Franken Alışveriş Merkezi’nin 100’den fazla mağazası, ekonomik otoparkı ile en büyük alışveriş merkezi.

Bilindik Alman mağazalarının yanı sıra kuaförler, terziler, ve kuru temizleme gibi hizmetler bulunuyor. Teknolojik aletlerden satın almak isterseniz de Media Markt sizler için hizmet veriyor olacaktır.

  • Konum: Glogauer Str. 30-38, 90473 Nürnberg, Almanya.
  • Telefon: +49 911 8173800.
  • Çalışma Saatleri: Perş ve Paz kapalı. Diğer günler: 09:30-20:00.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Şehir içi Ulaşım

Nürnberg oldukça basit ve konforlu bir toplu taşıma ağına sahip. Şehir turunuzda tramvay, metro ve  otobüs gibi araçları kullanabilirsiniz.  Sadece toplu taşıma araçlarıyla seyahat etmeyi planlıyorsanız, en iyi seçenek 10 Streifenkarte (10 şeritli bilet) veya 4er Bilettir (4 şeritli bilet). Bu bilet türü birçok yolcu için de kullanılabilir. Biletlere otobüs duraklarında yer alan otomatlardan ve internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Nürnberg Pass Card ile ücretsiz kullanma şansınız da mevcut.

Otobüsler hafta içi 05:00-24:00 saatleri arasında çalışırken 01:00-05:00 arası saatte bir kalkan gece otobüsleri de vardır. Tramvay, metro ve otobüslerin tarife ve güzergahlarını buradan öğrenebilirsiniz. Toplu taşıma sistemi yeterli olduğundan taksi daha az tercih edilse de konforlu bir yolculuk için turistlerin tercih ettiği bir seçenektir.  Taksi tarifesi 3.50€’dan başlamaktadır ve her 1 kilometrede 2€ artmaktadır.

*Yakınındaki Havalimanları

  • Augsburg Havalimanı – (120 km mesafede)
  • Münih Havalimanı- (137 km mesafede)
  • Karlovy Vary Havalimanı- (152 km mesafede)
  • Stuttgart (Almanya) Havalimanı-  (163 km mesafede)
  • Erfurt Havalimanı- (165 km mesafede)

*Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

T.C Nürnberg Başkonsolosluğu

Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cuma: 08:00-12:00

İletişim: +49 30 30 807090

Adres: Regensburger Str. 69, D-90478 Nürnberg / Almanya.

-Acil Durum Numaraları

  • Polis: 110
  • İtfaiye ve Ambulans: 112

-Turistler için Telefon Kullanımı

Nürnberg’de telefon kullanımı için +49 olan Almanya alan kodu öncesine 0911 alan kodunu eklemeniz gerekmektedir. Almanya’da alınan yeni karar üzerine bir ev adresi olmayan vatandaşlara SIM kart çıkarttırılamamaktadır. Ancak turistler için AB vatandaşı olmasanız da kaldığınız otel ya da hostelin adresi üzerine SIM kart çıkarttırabilirsiniz. Almanya’da üç büyük telefon şirketi O2, E-Plus, Vodafone ve Telekom firmalarından SIM kart satın alabilirsiniz.

Aldığınız SIM kartı telefonunuza aktive etmekte zorlanıyorsanız, Almanya’nın en büyük elektronik mağaza zincirleri Saturn ve MediaMarkt’ten yardım alabilirsiniz. Ancak giderken pasaportunuzu ve otel bilgilerinizi yanınızda taşımayı unutmayın!

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.)

Yorum yapın

Bizi Takip Edin