Didim’de Kahvaltı Nerede Yapılır? | Birbirinden Farklı 32 Mekan!

Türkiye’nin en popüler tatil merkezlerinden biri, Aydın‘ın en gözde ilçesi olan Didim, doğal güzelliği, tarihi zenginliği ve turkuaz renkli tertemiz denizi ile yaz aylarının vazgeçilmez adresleri arasında başta geliyor. Öyle ki Didim, her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akınına uğruyor. Didim’de yapılacak pek çok şey sizleri bekliyor. Ancak bu aktivitelerin en keyiflisi ve en iyisi şüphesiz ki kahvaltı oluyor!

Peki, Didim’de kahvaltı nerede yapılır? Didim’de kahvaltı edebileceğiniz pek çok mekan bulunuyor. Açık büfeden, serpme kahvaltıya, doğa içinde hizmet veren mekanlardan, deniz manzarasıyla dikkat çeken restoranlara, yöresel köy kahvaltısı sunan mekanlardan, farklı konseptteki restoranlara kadar pek çok alternatif sizleri bekliyor.

Tüm bu mekanları; fiyatları, menü içerikleri ve iletişim bilgileri ile birlikte öğrenmek ve yakından tanımak için en doğru adresteniz! O halde hazırsanız, başlıyoruz;

– Yöresel Kahvaltı Mekanları

1. Özsüt Didim

Burası Neresi? Bursa, Çanakkale, Düzce, Bolu, Balıkesir, Tekirdağ, İstanbul, Ankara, Nevşehir, Elazığ, Diyarbakır, Malatya, Bingöl ve İzmir gibi Türkiye‘nin pek çok şehrinde şubesi bulunan Özsüt, birçok kişinin aşina olduğu bir restoran olarak Didim‘de de hizmet veriyor. Ülkemizdeki en köklü restoran zincirlerinden biri olan Özsüt, ilk şubesini, 1938 yılında, İzmir Kemeraltı’nda açmıştır.

Neden Gitmeliyim? Müşteri odaklı hizmet anlayışı sayesinde zaman içerisinde 45 ilde 150’yi aşan şubesiyle bir markaya dönüşmüştür. “En İtibarlı Marka” seçilerek başarısını kat be kat arttıran Özsüt, yurt dışına da açılmış ve Azerbaycan‘da dört farklı şube açmıştır. Her ne kadar tatlı konusunda uzmanlaşmış bir restoran olsa da Özsüt, kahvaltı konusunda da oldukça iddialı!

Her şubesinde olduğu gibi Didim şubesinde de aynı kalite ve hizmetle konuklarını ağırlayan restoranda, her sabah şahane bir kahvaltı servisi ile güne başlanıyor. Özsüt’te kahvaltı, tercihe göre; Ege’den Köy Kahvaltısı ve Pratik Kahvaltı Tabağı şeklinde servis ediliyor. En az iki kişi için hazırlanan Ege’den Köy Kahvaltısı 92 TL olarak ücretlendirilirken; pratik kahvaltı tabağı kişi başı 29,5 TL olarak ücretlendiriliyor.

Ege’den köy kahvaltının içerisinde; Peynir tabağı (çeçil peyniri, tulum peyniri, Ezine peyniri), zeytin tabağı (yeşil zeytin, siyah zeytin), soğuk şarküteri tabağı (Macar salam, hindi füme, pastırma), söğüş tabağı (domates, salatalık, yeşil biber), bal-kaymak, yörük ezmesi, karadut reçelli tulum loru, çikolatalı fındık kreması, yoğurtlu şakşuka, yeşil ot tabağı (roka, dereotu, nane, maydanoz), peynirli börek, haşlanmış yumurta, sınırsız çay ve sınırsız roll ekmek gibi lezzetler bulunuyor.

Kaçırmayın!

Pratik kahvaltı tabağı içerisinde ise; söğüş (domates, salatalık), beyaz peynir, yeşil ve siyah zeytin, salam, haşlanmış yumurta veya sahanda sade yumurta, bal-kaymak, roka, 2 bardak çay, roll ekmek ve simit gibi birbirinden leziz ürünler yer alıyor. Bunlara ek olarak Özsüt’ün kahvaltı menüsünde;

Zeytinyağlı söğüş tabağı (Domates, salatalık ve yeşilbiber – 4,5 TL), zeytin tabağı (yeşil – siyah zeytin – 7,5 TL), cevizli yörük ezmesi (7 TL), peynir tabağı (çeçil peyniri, tulum peyniri ve Ezine peyniri – 15 TL), soğuk şarküteri tabağı (Macar salam, hindi füme ve pastırma – 14,5 TL), yoğurtlu şakşuka (14 TL), karadut reçelli tulum loru (10 TL), bal – kaymak (14,5 TL), çikolatalı fındık kreması (10 TL), haşlanmış yumurta (3 TL), Özsüt ayva reçeli (5 – 22 TL), Özsüt turunç reçeli (5 – 22 TL), Özsüt çilek reçeli (5 – 22 TL), Özsüt domates reçeli (6 – 25 TL), Özsüt karadut reçeli (5 – 22 TL), Özsüt mandalina reçeli (5 – 22 TL) ve Özsüt frambuaz reçeli (5 – 22 TL) gibi ekstralar da bulunuyor.

Ayrıca kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstralar da mevcut. Bu ekstralar ise şöyle sıralanabilir:

Menemen (21 TL), sucuklu yumurta (23,5 TL), peynirli yumurta (20,5 TL), üç peynirli omlet (25 TL), şarküteri omlet (27 TL), sade yumurta (17 TL), cheddar peynirli mantarlı omlet (25 TL), sebzeli omlet (25 TL), kruvasan (13 TL), çikolatalı kruvasan (15 TL), zeytinli açma (3,5 TL), kaşarlı ev poğaça (3,5 TL), sade ev poğaçası (3,5 TL), dereotlu ev poğaçası (3,5 TL), beyaz parça çikolatalı kurabiye (9,5 TL), boyoz (3,5 TL), simit (3,5 TL) ve tereyağlı su böreği (peynirli ve tereyağlı su böreği, domates ve salatalık ile servis edilir)

Özsüt’ün menüsünü yakından incelemek ve mekan hakkında daha fazlasını öğrenmek için linke tıklayabilirsiniz. gitmeden önce bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak içinse aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Yeni, Atatürk Blv. No: 76/a, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (532) 711 63 14 – 444 11 10
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Ege’den Köy Kahvaltısı İki Kişilik 92 TL | Pratik Kahvaltı Tabağı Kişi Başı 29,5 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

2. Şenol’un Yeri

Burası Neresi? Doğayla iç içe yemyeşil bahçesiyle harika bir atmosfere sahip olan Şenol’un Yeri, Didim’de Akköy mevkiinde yer alıyor. Didim kahvaltı mekanları arasında oldukça popüler olan restoranda, her sabah taptaze, doğal ve organik köy ürünlerinden oluşan zengin bir kahvaltı menüsü bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Tercihe göre serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde servis edilen kahvaltıda pek çok çeşit yer alıyor. En az iki kişinin rahatça doyabileceği şekilde hazırlanan serpme köy kahvaltısı kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Serpme kahvaltı içerisinde;

Karışık Kızartma, Pişi, Sarma, Patates Kızartması, Yumurta, İsteğe Göre Menemen ve Sahanda Yumurta, Omlet, Sucuklu Yumurta, Gözleme, 2 çeşit Zeytin, 2 çeşit Peynir, Lor peyniri, 2 Çeşit Reçel, Ev Yapımı Salça, Tahin Pekmez, Zeytin Yağı, Köy Ekmeği, Bal – Kaymak, Tereyağı, Çilek Suyu ve Sınırsız Çay gibi lezzetler bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak, birbirinden leziz ev yapımı gözleme çeşitleri de menüde yer alıyor. Çocuklu ailelerin de rahatça vakit geçirip, kahvaltı edebileceği bir yer olan Şenol’un Yeri’nde, çocuk oyun alanları gibi imkanlar mevcut. Ayrıca restoran bünyesinde bahçenin yanı sıra kapalı alanlar ve otopark gibi hizmetler de bulunuyor.

Şenol’un Yeri’nde kahvaltınızı edip, kahvenizi içtikten sonra, müessese tarafından yapılıp, müşterilere sunulan köy ekmeği, köy yumurtası, ev yapımı reçel çeşitleri ve ev yapımı salça gibi ürünlerden satın alabilirsiniz. Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak ve gerekli bilgiyi almak için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını aramanız yeterli!

  • Adres: Akköy, Akköy Çeşme yanı, 09290 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (535) 612 56 38 
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 20.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

3. Palmiye Garden Düğün Davet Organizasyon ve Kahvaltı Evi

Burası Neresi? Yeşillikler içinde, trafik gürültüsünden uzak, doğanın ortasında yer alan Palmiye Garden Düğün Davet Organizasyon ve Kahvaltı Evi, adından da anlaşılacağı üzere pek çok alanda hizmet veriyor. Oldukça geniş bir alana yayılan Palmiye Garden, 100 araçlık otoparkı, 1000 kişi kapasiteli kır düğün salonu, 300 kişi kapasiteli kapalı kahvaltı salonu ve yeşillikler içerisinde 500 kişi kapasiteli açık kahvaltı salonundan oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Şehrin hengamesinden ve kargaşasından uzakta, eşsiz bir tabiatın içinde konuklarını ağırlayan Palmiye Garden’da kır düğünü, kahvaltı organizasyonları, kokteyl ve toplantı gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilebiliyor. Haftanın yedi günü, 08.00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet veren Palmiye Garden’da her sabah, enfes serpme köy kahvaltısı servisi ile güne başlanıyor.

Restoranda serpme kahvaltı, kendi bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyvelerle birlikte ev yapımı ekşi maya ekmeği gibi tamamıyla doğal, taze ve organik ürünlerle hazırlanıyor. Kahvaltı içerisinde; Beyaz peynir, tulum peyniri, sigara böreği, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, tereyağı, lorlu reçel, bal-kaymak, siyah ve yeşil zeytin, ev çemeni, patlıcan reçeli, incir reçeli, çingene salatası, bazlama, köy ekmeği, ev yapımı ekşi maya ekmeği ve sınırsız demleme çay gibi birinden nefis ürünler bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak menüde; gözleme çeşitleri, menemen, sahanda yumurta, sucuklu yumurta, peynirli yumurta, pastırmalı yumurta, sosisli yumurta, patlıcanlı börek, yoğurt böreği ve mevsime uygun olan diğer börek çeşitleri gibi tadına doyulmaz ekstralar da mevcut. Palmiye Garden’da serpme köy kahvaltısı fiyatı ise iki kişi için ortalama 70 TL.

Özellikle hafta sonları kahvaltı konusunda yoğun talep gören Palmiye Garden’a gitmeden evvel arayıp rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Böylelikle gideceğiniz gün, mekanda, düğün, nişan veya kına gibi herhangi bir organizasyonun olup olmadığını da öğrenebilirsiniz.

  • Adres: Hisar, İnönü Blv. No: 421, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (542) 532 20 73
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme köy kahvaltısı 70 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

4. Deniz Pansiyon Restoran

Burası Neresi? ‘‘Önce müşteri memnuniyeti’’ diyerek 1998 yılından beri hizmet veren Deniz Pansiyon Restoran, Didim’de kahvaltı yapılacak yerler arasına mutlaka eklenmeli! Zira zengin kahvaltı menüsü ile hizmet veren restoranda, muhteşem deniz manzarası eşliğinde huzurlu bir şekilde kahvaltının keyfi çıkarılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltının yanı sıra özel deniz ürünlerinden oluşan geniş yelpazeli yiyecek menüsüyle de dikkat çeken Deniz Pansiyon Restoran, Didim karayolunun 8. kilometresinde, Yenihisar mevkiinde denize nazır harika bir noktada yer alıyor.

Ev yapımı reçelleri, gözleme çeşitleri ve zengin serpme kahvaltı menüsü ile konuklarına harika bir kahvaltı sofrası sunan restoranda, servis edilen hemen her ürün, doğal, taze ve organik köy ürünlerinden oluşuyor. Üstelik yöresel serpme köy kahvaltısı fiyat açısından da oldukça makul! Öyle ki kahvaltı iki kişi için ortalama 70 TL civarında ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Ege Denizi’nin muazzam manzarası ve sonsuz maviliği eşliğinde enfes bir köy kahvaltısıyla güne başlamak için gönül rahatlığıyla Deniz Pansiyon Restoran’ı tercih edebilirsiniz. Ancak özellikle hafta sonları yoğun talep gören restorana gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Rezervasyon için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Didim Kara Yolu 8. Km. Didim (Yenihisar)/Aydın
  • Tel: 0 (256) 831 01 26 – 0 (536) 959 09 51
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme köy kahvaltısı ortalama 70 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

5. Ayşe Teyze’nin Yeri

Burası Neresi? Didim kahvaltı mekanları listemizde şimdiki durağımız Ayşe Teyze’nin Yeri! Didim’e has yöresel lezzetleriyle meşhur olan Ayşe Teyze’nin Yeri, adından da tahmin edileceği üzere oldukça samimi ve sıcak bir müessese olarak hizmet veriyor. Ayşe Teyze’nin Yeri, Didim’de yöresel köy kahvaltısının en popüler adreslerinden biri olarak, özellikle yaz sezonunda, yerli ve yabancı pek çok turistin akınına uğruyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltı severler için biçilmiş kaftan olan mekanda, kahvaltıya dair hemen her ürün organik, doğal ve taptaze köy ürünlerinden oluşuyor. Dolayısıyla Ayşe Teyze’nin Yeri’nde tam bir Ege köy kahvaltısı sizleri bekliyor! Üstelik fiyat açısından da bütçeye uygun olan mekanda, serpme köy kahvaltısı kişi 35 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kahvaltı içerisinde; pişiden, sigara böreğine, gözleme çeşitlerinden, biber kızartmasına, patates kızartmasından, erik reçeline, kavurmasından, sucuğuna, domatesinden, salatalığına, peynirinden, zeytinine kadar 20’in üzerinde çeşit bulunuyor. Özellikle patlıcanlı gözleme kahvaltının yıldızlarından biri oluyor. Mutlaka deneyin!

Kaçırmayın! Ayşe Teyze’ni Yeri, aracı olanlar için de ideal bir seçenek. Çünkü müesseseye ait bir otopark bulunuyor. Dolayısıyla park sorunu burada yok! Gitmeden önce rezervasyon yaptırmak için aşağıda verilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Didim Söke Yolu Üzeri, Akköy Mah. Akköy Köy Çeşmesi Karşısı No: 16, 09290 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (555) 967 51 10
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Yöresel serpme köy kahvaltısı kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

6. İki Bacının Yeri

Burası Neresi? Didim girişinde Akbük kavşağı üzerinde yer alan İki Bacının Yeri, yöresel serpme köy kahvaltısıyla hem damaklara hem de gözlere hitap ediyor. Hafta sonu, ağaçlar altında mis gibi havada kahvaltı edip, sıcacık çayınızı yudumlayabileceğiniz mekanda, bol çeşitli bir serpme kahvaltı sofrası sizleri bekliyor. Kahvaltı sofrasında yer alan lezzetlerin hemen hepsi organik, doğal ve taptaze köy ürünlerinden oluşuyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltı içerisinde; pişi, patates kızartması, incir reçeli, erik reçeli, kayısı reçeli, çilek reçeli, bahçeden toplanan domates, salatalık, roka, yeşil sivri biber ve bunun gibi mevsim yeşillikleri, siyah zeytin, yeşil zeytin, Ezine peyniri, kaşar peyniri, lor peyniri, beyaz peynir, kuru kayısı, ceviz, kuru üzüm, kuru incir, bazlama, gözleme, sahanda sucuklu yumurta, haşlanmış yumurta, haşlanmış patates, tereyağı, bal, kaymak, közlenmiş kırmızı biber, köy ekmeği ve semaverde çay gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Bunlara ek olarak kahvaltı için sipariş edebileceğiniz ‘gözleme çeşitleri, menemen, sahanda yumurta, sucuklu yumurta, peynirli yumurta, pastırmalı yumurta ve sosisli yumurta’ gibi ekstralar da menüde mevcut.

Kaçırmayın! İki Bacının Yeri’nde kahvaltı ücreti iki kişi için 70 TL – 85 TL bandında seyrediyor. Netice itibariyle güne sağlam bir kahvaltıyla başlamak istiyorsanız, Didim’deki ilk tercihlerinizden biri kesinlikle İki Bacının Yeri olmalı!

  • Adres: Fevzipaşa, Cumhuriyet Cd. 415-A, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 811 05 66 – 0 (553) 351 97 16
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme köy kahvaltısı ortalama 70 TL – 85 TL bandında seyrediyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

7. Mado Didim

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

MADO (@madoglobal)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Türkiye’de, İzmir, Bursa, İstanbul, Eskişehir ve Ankara gibi büyükşehirler olmak üzere pek çok il ve ilçede şubesi bulunana Mado, Aydın’ın gözde ilçesi Didim’de de misafirlerini ağırlıyor. Köklü bir işletme olarak Yaşar Pastanesi adıyla 1960’lı yıllarda Trabzon’da açılan Mado, zamanla dünya çapında markalaşmış bir restoran zinciri haline gelmiştir. Kahramanmaraş’ın meşhur dondurması ‘Maraş dondurması’ ününü bir nevi Mado’ya borçludur.

Neden Gitmeliyim? Buradan da anlaşılacağı üzere Mado, esasen, pastane ürünleri üzerine uzmanlaşmış bir müessesedir. Lakin her ne kadar tatlı üzerine uzmanlaşmış olsa da Mado’nun kahvaltısı da oldukça iddialıdır. Restoranda kahvaltı menüsü epey geniş olmakla birlikte; Mado Yöresel Köy Kahvaltısı, Geleneksel Anadolu Kahvaltı Tabağı, Sıcak Kahvaltı Tabağı, Klasik Kahvaltı Tabağı, Sini Kahvaltı (iki kişilik) ve Serpme Kahvaltı gibi seçeneklerle servis ediliyor.

Mado yöresel köy kahvaltısı içerisinde; Mado keçi peyniri, otlu peynir, tulum peyniri, kaşar peyniri, ızgara hellim peyniri, tam yağlı beyaz peynir, tereyağı, petek bal, kaymak, reçel çeşitleri, tahin – pekmez, zeytin çeşitleri (kırma yeşil zeytin, siyah zeytin), su böreği, pastırma, domates, salatalık, roka, sahanda köy yumurtası, sahanda sucuk ve ekmek sepeti (simit, sade, kepekli ve zeytinli ekmek) bulunuyor. Kahvaltı boyunca tek kişilik sınırsız çay eşliğinde servis ediliyor.

Geleneksel Anadolu kahvaltı tabağında; Ezine beyaz peynir, Kars eski kaşar peyniri, isli Çerkez peyniri, Erzincan tulum peyniri, beyaz peynir, Antakya kırma yeşil zeytin, Gemlik siyah zeytin, acuka, tahin – pekmez, petek bal – kaymak, tereyağı, portakal reçeli, kiraz domates, salatalık, roka, haşlanmış yumurta, kuru kayısı, ceviz, kuru incir ve ekmek sepeti (sade, kepekli, zeytinli ekmek ve Ankara simidi) ve iki bardak çay bulunuyor.

Sıcak kahvaltı tabağında; Izgara sucuk, ızgara kaşarlı mantar dolması, ızgara Maraş peyniri, sigara böreği, mini sahanda menemen, közlenmiş yeşil biber, közlenmiş domates ve elma dilim patates bulunuyor.

Klasik kahvaltı tabağında; Maraş peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, su böreği, tereyağı, bal, çilek reçeli, portakal reçeli, yeşil zeytin, siyah zeytin, haşlanmış yumurta, kiraz domates ve salatalık söğüş, ekmek sepeti (simit, sade, kepekli ve zeytinli ekmek) ve bir bardak çay bulunuyor.

Kaçırmayın!

İki kişilik sini kahvaltıda; Maraş peyniri, beyaz peyniri, kaşar peyniri, peynirli su böreği, tereyağı, acuka, petek bal – kaymak, tahin – pekmez, vişne reçeli, yeşil zeytin, siyah zeytin, domates ve salatalık, mevsim meyveleri, kuru incir, kuru kayısı, sahanda sucuklu yumurta, ekmek sepeti (simit, sade, kepekli ve zeytinli ekmek) ve kişi başı ikişer bardak çay bulunuyor.

Serpme kahvaltıda; söğüş tabağı, ev reçelleri, çikolatalı fındık kreması, kaymak, petek bal, tereyağı, tahin – pekmez, zeytin çeşitleri, beyaz peynir, Maraş peyniri, Dil peyniri, Eski kaşar peyniri, tulum peyniri, taze kaşar peyniri, Hellim peyniri, isli Çerkez peyniri, çeçil peyniri, şarküteri tabağı, Kayseri pastırması, sahanda sucuk, sahanda kavurma ve haşlanmış yumurta bulunuyor.

Ekstra!

Mado köy kahvaltısı kişi başı 50.75 TL, iki kişilik Sini kahvaltı 86.50 TL, Sıcak kahvaltı tabağı 33.50 TL, Klasik kahvaltı tabağı ise 28.75 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltı menüsünde tüm bu lezzetlere ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstralar şunlardır:

  • Tereyağlı yumurta 14,5 TL, Sucuklu yumurta 20,5 TL, Peynirli yumurta 15,5 TL, Kavurmalı yumurta 24,5 TL, Pastırmalı yumurta 24,5 TL, Peynir tabağı 17,5 TL, Söğüş tabağı 10,5 TL, Peynirli gözleme 16,5 TL, Patatesli gözleme 17,5 TL, Kıymalı gözleme 20 TL,
  • Pastırmalı kaşar peynirli gözleme 30 TL, Peynirli omlet: 17.50 TL, Maraş peynirli omlet 18.50 TL, Sebzeli omlet 18.50 TL, Sucuklu ve pastırmalı omlet 26.50 TL, Güveçte menemen 17.50 TL, Çakallı menemen 18.50 TL, Sucuklu menemen: 21.50 TL, Bal börek 20 TL, Krep 21.50 TL, Tatlı yumurtalı ekmek 24.50 TL
  • Su böreği 5.50 TL, Kalem börek 10.50 TL, Mini meyve reçeli çeşitleri 3 TL, Mini keçi süt reçeli 5.50 TL, Mini süt reçeli 5 TL, Izgara Maraş keçi peyniri 11.50 TL, Baharatlı taze patates 10.50 TL, Sahanda sucuk 17.50 TL, Sahanda pastırma 21.50 TL
  • Soslu sosis 11.50 TL, Petek – bal kaymak 24.50 TL, Tahin – pekmez 8 TL, Haşlanmış yumurta 3 TL, 2 dilim yumurtalı ekmek 11.50 TL, Maraş Peynirli su böreği 13.50 TL, Beyaz peynirli su böreği 13.50 TL, Ispanaklı köy böreği 13.50 TL, Patatesli köy böreği 13.50 TL, Kıymalı kol böreği 14 TL, Karışık börek tabağı 13.50 TL, Gül böreği 10 TL
  • Adres: Altınkum, Yalı Cd. No: 22, 09270 Yalıköy, Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 813 12 13
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Mado köy kahvaltısı kişi başı 50.75 TL | İki kişilik Sini kahvaltı 86.50 TL | Sıcak kahvaltı tabağı kişi başı 33.50 TL | Klasik kahvaltı tabağı kişi başı 28.75 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

8. Alsancak Unlu Mamulleri

Burası Neresi? ‘‘1924’ten beri ailemizin hamurunda var!’’ sloganıyla 90 yılı aşkındır hizmet vermeye devam eden Alsancak Unlu Mamulleri, 1924 yılında İzmir Torbalı’da Numune fırını adıyla faaliyete açılmıştır. 1988’de Alsancak’ta bugünkü adıyla hizmet vermeye devam eden firma, kısa sürede başarısını ispatlamış ve ününü tüm ülkeye yaymayı başarmıştır.

Alsancak Unlu Mamulleri, günümüzde, başta İzmir olmak üzere; Uşak, Aydın, Manisa, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Bursa, Ankara, Mersin, Antalya, Muğla, Edirne ve Denizli gibi 16 ilde 70 mağazasıyla hizmet vermektedir. Bunun dışında yurt dışına da açılan firmanın, Amerika’da da bir şubesi bulunmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Her yerde aynı özveri ve kaliteyle çalışan Alsancak Unlu Mamulleri, Didim’de de aynı şekilde konuklarını ağırlıyor. Unlu mamullerinin, kurabiyelerinin, pasta ve böreklerinin yanı sıra kahvaltısıyla da göz dolduran Alsancak Unlu Mamulleri’nde geniş bir kahvaltı menüsü bulunuyor.

Kahvaltı tercihe göre; Tek bana, Alsancak kahvaltı ve Sere serpe kahvaltı gibi özel şekillerde servis ediliyor. Tek bana kahvaltı tek kişilik olup; gevrek, boyoz, poğaça çeşitlerinden biri, Ezine peyniri, çeçil peyniri, mini acuka, siyah zeytin, yeşil zeytin, reçel veya bal, tereyağı, haşlanmış yumurta, domates, salatalık ve iki bardak çaydan oluşuyor.

İki kişilik hazırlanan Alsancak kahvaltıda ise; Fırın sepeti (gevrek, boyoz, poğaça), tulum peyniri, Ezine peyniri, çeçil peyniri, söğüş tabağı (salatalık, çeri domates, yeşilbiber, marul, taze nane, dereotu, maydanoz ve sızma zeytinyağı), yan ürünler (lor peyniri, karadut reçeli, acuka, yeşil ve siyah zeytin, çiçek balı, kaymak, tereyağı, haşlanmış yumurta), atom, muhlama, pişi, çukuçukka, Çingen salatası ve sınırsız çay bulunuyor.

Son olarak yine iki kişilik hazırlanan Sere serpme kahvaltı; Fırın sepeti (gevrek, boyoz, poğaça), tulum peyniri, Ezine peyniri, çeçil peyniri, söğüş tabağı (salatalık, çeri domates, yeşilbiber, marul, taze nane, dereotu, maydanoz ve sızma zeytinyağı), yan ürünler (lor peyniri, karadut reçeli, acuka, yeşil ve siyah zeytin, çiçek balı, kaymak, tereyağı, haşlanmış yumurta), pişi ve sınırsız çay bulunuyor.

Kaçırmayın!

Menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstralar şunlardan oluşuyor:

  • Atom (dana sosis, sucuk, hellim peyniri, yeşilbiber ve domates), menemen, sahanda yumurta, sahanda sucuk, sade omlet, sucuklu yumurta, kaşarlı omlet, kaşarlı sucuklu menemen, kaşarlı menemen, muhlama, bal – kaymak, lor – karadut
  • Pişi tabağı (pişi, Ezine peyniri, söğüş domates, salatalık, siyah zeytin, yeşil zeytin ve 1 adet çay), sahanda gevrek (gevrek üzerinde sucuk, yumurta, kaşar peyniri ve napoliten sos), Krok boyoz (İzmir Boyozu üzerine göz yumurta, jambon, tabak yanı salata)
  • Boyoz cheddar & jambonlu (İzmir Boyozu üzerine eritilmiş cheddar peyniri, jambon, tabak yanı salata), Labole (Tortilla ekmeği üzerine bolonez sos), Kaşarlı Labole (Tortilla ekmeği üzerine bolonez sos ve kaşar peyniri) vs.

Alsancak Unlu Mamulleri’nin menüsünü yakından incelemek isterseniz, linke tıklayabilirsiniz. Mekana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak ve bilgi almak içinse aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Yeni Mah. Atatürk Blv. No: 128/A, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 813 40 40 – 0 (232) 464 99 99 – 0 (232) 469 99 57
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 50 TL (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

9. Kahve Durağı Didim

Burası Neresi? 2009 yılında İzmir I. Kordon’da hizmet vermeye başlayan Kahve Durağı; Afrika, Güney Amerika, Asya ve Orta Amerika gibi dünyanın dört bir yanından gelen eşsiz kahve çekirdeklerini öğütüp, misafirlerine sunuyor. Zamanla bu alandaki başarısını kanıtlayan ve ününü tüm Türkiye’ye yayan Kahve Durağı, farklı ildeki 86​ şubesi ile hizmet vermeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Didim’de de bir şubesi bulunan Kahve Durağı, Didim kahvaltı mekanları arasına mutlaka eklenmeli! Öyle ki birbirinden farklı ve egzotik kahve çeşitlerinin yanı sıra yemek alanına da el atan Kahve Durağı, şaşırtıcı genişlikteki bir yiyecek menüsüne ev sahipliği yapıyor. Tabi buna kahvaltı da dahil! Restoranın kahvaltı menüsünde; Geleneksel kahvaltı, Köyümden kahvaltı, Keyf-i kahvaltı, Sıcak kahvaltı, Duraklatan kahvaltı ve Kahve altlık gibi seçenekler bulunuyor.

Geleneksel kahvaltı; Peynir tabağı (kaşar peyniri, beyaz peynir, çeçil peyniri, eski kaşar), Tatlılar (2 çeşit reçel, tahin-pekmez, bal-kaymak, çikolata), Tuzlular (acuka, tereyağı), Sıcaklar (sahanda yumurta, pişi, kalem börek, yumurtalı ekmek, kızarmış biber, çıtır patates) Tazeler (domates, salatalık, mevsim yeşillik, mevsim meyveleri kızarmış sosis, sahanda sucuk, dana salam) gibi lezzetlerden oluşuyor.

Köyümden kahvaltıda; Kars Kaşarı, Van otlu peyniri, Erzincan tulumu, kolot peyniri, keçi peyniri, Antep peyniri, çeçil peyniri, çökelek, kara kovan balı, Trabzon tereyağı, kaymak, ev reçeli, mıhlama, pişi, çirihta, menemen, köz paprika, kaşarlı mantar, domates, salatalık, roka ve maydanoz bulunuyor.

Keyf-i kahvaltıda; Kaşar peyniri, beyaz peynir, çeçil peyniri, karışık zeytin, reçel, tereyağı, tahin pekmez, salam, acuka, bal, kaymak, sahanda yumurta, pişi, kalem börek, domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri yer alıyor. Sıcak kahvaltı; Menemen, ızgara hellim, ızgara sucuk, kızarmış sosis, kızarmış biber, çıtır patates, pişi, kalem börek, yumurtalı ekmek ve konfrit domatesten oluşuyor.

Duraklatan kahvaltıda, zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri, domates, salatalık, haşlanmış yumurta ve tereyağı bulunurken; Kahve altlık içerisinde ise kaşar peyniri, beyaz peynir, çeçil peyniri, karışık zeytin, reçel, tereyağı, tahin pekmez, bal, kaymak, haşlanmış yumurta, domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri yer alıyor.

Kaçırmayın!

Minimum iki kişi için hazırlanan Geleneksel kahvaltı kişi başı 47 TL, yine minimum iki kişilik hazırlanan Köyümden kahvaltı kişi başı 65 TL, Keyf-i kahvaltı kişi başı 45 TL, Sıcak kahvaltı kişi başı 38 TL, Duraklatan kahvaltı kişi başı 25 TL, Kahve altlık ise kişi başı 34 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltıya ek olarak menüde birbirinden leziz ekstralar da bulunuyor. Bu ekstralar:

Beyaz peynirli gözleme (20 TL), Kaşarlı gözleme (23 TL), Karışık gözleme (28 TL), Patatesli gözleme (21 TL), Ispanaklı peynirli gözleme (22 TL), Kıymalı gözleme (25,5 TL), Sade omlet (19 TL), Beyaz peynirli omlet (21 TL), Sebzeli omlet (mantar, biber, kabak, havuç ve patates, 23 TL), Patatesli omlet (21 TL), Karışık omlet (27 TL), Sahanda yumurta (16 TL), Sucuklu yumurta (25 TL), Kavurmalı yumurta (27,5 TL), Kıymalı yumurta (25 TL), Muhlama (24 TL), Çakallı menemen (23 TL) ve Menemen (20 TL) vs.

  • Adres: Yeni mahalle, Atatürk Blv. No: 78, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 813 14 33
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Geleneksel kahvaltı kişi başı 47 TL | Köyümden kahvaltı kişi başı 65 TL | Keyf-i kahvaltı kişi başı 45 TL | Sıcak kahvaltı kişi başı 38 TL | Duraklatan kahvaltı kişi başı 25 TL | Kahve altlık kişi başı 34 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

10. İkbal’s Restoran

Burası Neresi? Didim’in en köklü mekanlarından biri olan İkbal’s Restoran, 1992 yılından beri hizmet veriyor. İkbal’s Restoran, Didim’in mavi bayraklı eşsiz plajında, Altınkum sahili üzerinde yer alıyor. Denize nazır eşsiz bir manzaraya sahip olan restoran, oldukça zengin bir menüyle konuklarını ağırlıyor. Öyle ki konuklarına Türk Mutfağının yanı sıra Dünya mutfağından da özel seçkiler sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltısıyla da göz dolduran İkbal’s Restoran’da Ege Denizi’nin muhteşem manzarası ve sonsuz maviliğine karşı sabah kahvaltısı edilebiliyor. Serpme olarak en az iki kişi için hazırlanan kahvaltı sofrasında;

Yeşil zeytin, siyah zeytin, patates kızartması, pişi, sigara böreği, Ezine peyniri, tulum peyniri, beyaz peynir, haşlanmış yumurta, tereyağı, bal, kaymak, tahin, pekmez, reçel çeşitleri, domates, salatalık, taze mevsim yeşillikleri, kızarmış ekmek, kızartma tabağı, salam, sosis, kaşar peyniri, acuka ve demleme çay gibi bir dizi lezzet bulunuyor.

Kahvaltıya ek olarak İkbal’s Restoran menüsünde; menemen, sahanda yumurta, gözleme çeşitleri, sade omlet, kaşarlı omlet, sucuklu yumurta, sahanda sucuk, peynirli ve ıspanaklı omlet gibi ekstralar da mevcut.

Kaçırmayın! Deniz manzarasına ve kahvaltısına bayılacağınız İkbal’s Restoranda, serpme kahvaltı kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Restorana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir ya da linke tıklayıp, online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Altınkum, Yalı Cd. No: 65, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 813 53 66
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 02.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 45 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

11. Mavi Restoran & Bistro

Burası Neresi? Didim kahvaltı mekanları denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Mavi Restoran & Bistro, hem restoran hem de otel konseptiyle hizmet veriyor. Hisar mevkiinde kolay ulaşılabilir bir lokasyonda konumlanan mekan, hem açık hem de kapalı alanlarıyla fazla sayıda müşteriyi evinde ağırlayabiliyor. Dileyen günübirlik restoran yemek yiyip, vakit geçirebilirken dileyen otel veya apart evlerde konaklayabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Havuz başındaki masaları ve tertemiz havasıyla muazzam bir atmosfere sahip olan Mavi Restoran & Bistro, zengin ve çeşitli menüsüyle de konuklarını memnun etmeyi başarıyor. Akşam ve öğle yemeği servisinin yanı sıra kahvaltısıyla da göz dolduran restoranda, bol çeşitli serpme kahvaltı servisi ile güne başlanıyor.

A’dan Z’ye aklınıza gelebilecek her türlü lezzetin bulunduğu kahvaltı sofrasındaki hemen her ürün, doğal, organik ve taptaze köy ürünlerinden oluşuyor. Kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz bir dizi ekstra lezzet de menüde bulunuyor. Ekstra lezzetleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Sade omlet, kaşarlı omlet, beyaz peynirli omlet, mantarlı omlet, kaşarlı ve soğanlı omlet, tavuklu omlet, kaşarlı, soğanlı ve domatesli omlet, kıymalı ve kaşarlı omlet, tavuklu, mantarlı ve kaşarlı omlet, Mavi Gurme Omlet (Salam, sosis, mantar, biber ve kaşar), kaşarlı gözleme, patatesli gözleme, tavuklu gözleme
  • Kıymalı gözleme, tavuklu ve mantarlı gözleme, kıymalı ve kaşarlı gözleme, Mavi Gurme Gözleme (salam, sosis, mantar, biber ve kaşar), menemen, sucuklu yumurta, kızarmış ekmek üzeri göz yumurta ve fırınlanmış fasulye, kızarmış ekmek üzerine göz yumurta, patates kızartması üzerine göz yumurta,
  • Patates kızartması üzerine göz yumurta ve fırınlanmış fasulye, kızarmış ekmek üzeri kaşar peyniri, kızarmış ekmek, reçel, bal ve tereyağı, pişi tabağı (beyaz peynir, zeytin çeşitleri, salatalık, domates ve bal), yumurtalı ekmek tabağı (beyaz peynir, zeytin çeşitleri, domates, salatalık ve bal)

Kaçırmayın!

Mavi Restoran & Bistro, şirin bir aile işletmesi olarak Didim’in en nezih konaklama alanlarından ve yeme – içme mekanlarından biri… Dolayısıyla ailenizle burada rahatça vakit geçirebilir, keyifli bir sabah kahvaltısının tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Hisar, Fener Cd. 10/A, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (506) 719 20 45 – 0 (537) 486 71 07 – 0 (553) 067 36 01
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 50 TL – 55 TL (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

12. David People

Burası Neresi? ‘‘Şımart Kendini’’ sloganıyla 2010 yılında hizmete açılan David People, bugün Türkiye’nin pek çok şehrinde şubesi bulunan bir restoran zinciri olarak yolcuğuna emin adımlarla devam ediyor. Günün her saati, misafirlerine, en özel hizmeti verebilmek adına büyük bir titizlikle çalışan David People, aynı özveriyle Didim’de de hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? David People, zengin çeşitlilikteki kahve ve içecek menüsünün yanı sıra geniş yelpazeli yiyecek menüsüyle de misafirlerini memnun ediyor. Buna ek olarak kahvaltı konusunda da oldukça iddialı olan mekan, Didim kahvaltı mekanları arasında oldukça popüler! David People’da kahvaltı isteğe göre; serpme kahvaltı, tabak kahvaltı, pankek tabağı ve pişi tabağı seçenekleriyle servis ediliyor.

Minimum iki kişi için hazırlanan serpme kahvaltı içerisinde; Beyaz peynir, kaşar peyniri, dil peyniri, çeçil peyniri, örgü peynir, hellim peyniri, dana jambon, tavuk jambon, soslu sosis, salam, domates – salatalık, Akdeniz yeşilliği, siyah zeytin, yeşil zeytin, reçel, tereyağı, süzme bal – kaymak, kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, sigara böreği, kahvaltılık sos, menemen, patates tava, yoğurt, nutella, ceviz, mevsim meyveleri, pişi ve sınırsız çay bulunuyor.

Kahvaltı tabağı; Dana jambon, tavuk jambon, sosis, salam, beyaz peynir, kaşar peyniri, yumurta, domates – salatalık, siyah zeytin, yeşil zeytin, reçel, nutella, süzme bal, tereyağı, sigara böreği, kahvaltılık sos, kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, patates tava ve iki bardak çaydan oluşuyor. Pankek tabağı, 5 adet pankek yanında, çilek, muz, kivi, reçel, nutella ve pudra şekeri ile servis edilirken; pişi tabağında 5 adet pişi yanında, beyaz peynir, kaşar peyniri, zeytin, domates ve salatalıktan oluşuyor.

Kaçırmayın!

David People’da, serpme kahvaltı iki kişi için 90 TL, kahvaltı tabağı kişi başı 40 TL, pişi tabağı kişi başı 23,5 TL, pankek tabağı ise kişi başı 23,5 TL olarak ücretlendiriliyor. Hemen her şubesinde aynı menüyle hizmet veren David People’ın bazı şubelerinde yalnızca sunumlar farklılık gösterebiliyor.  Kahvaltıya ek olarak menüde ekstra lezzetler de bulunuyor. Kahvaltının yanında sipariş edebileceğiniz bu lezzetler:

  • Sahanda Yumurta, Beyaz Peynirli Sahanda Yumurta, Kaşarlı Sahanda Yumurta, Sucuklu Sahanda Yumurta, Karışık Sahanda Yumurta, Köy Omleti, Menemen, Kaşarlı Tost, Diyet Tost, Karışık Tost, Ispanaklı Krep, Tavuk Mantar Krep, Ton Balıklı Sandviç, Kulüp Sandviç, Tavuk Sandviç, Beef S Günün Çorbası (DP Kendi Sunumumuz ile)
  • Patates Tava (Parmak Patates, Anne Dilim Patates), Sigara Böreği (Patates Tava ile), Soğan Halkası (Patates Tava ile), Mozzarella Stick (Patates Tava ile), Bruschetta (Sarımsaklı Ekmek, Domates, Mozzarella, Taze Fesleğen, Akdeniz Yeşilliği ile)
  • BBQ Sosis Tabağı (Barbekü Soslu Sosisler yanında Patates Tava ile servis edilir), Acılı Tavuk Kanat (Acı ve Sarımsakla marine Paneli Tavuk Kanatları) Patates Tava ile Cajun Tavuk Sepeti (Cajun Baharatı ile Paneli Piliç Göğüs parçaları ve Patates Tava)

David People’ın içecek ve yiyecek menüsünü yakından incelemek için linke tıklamanız yeterli!

  • Adres: Yeni, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 813 67 89
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı iki kişi için 90 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 40 TL | Pişi tabağı kişi başı 23,5 TL | Pankek tabağı kişi başı 23,5 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

13. Anadolu Sofrası Restoran

Burası Neresi? 14 yılı aşkındır Didim’de hizmet vermeye devam eden Anadolu Sofrası Restoran, Efeler mevkiinde, kolay ulaşılabilir bir noktada yer alıyor. Sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği alanında günün her saati hizmet veren restoranda, temizlik ve hijyen gibi önemli unsurlara azami şekilde dikkat ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Anadolu Sofrası Restoran’da kahvaltı, serpme ve tabak kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Fiyat açısından da makul olan restoranda kahvaltı fiyatı kişi başı 25 – 30 TL bandında seyrediyor. Kahvaltıda domatesinden, taze yeşilliklere, peynir çeşitlerinden, zeytin çeşitlerine, reçellerden, bal ve kaymağa, haşlanmış yumurtadan, patates kızartmasına kadar pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak menüde; Omlet çeşitleri (Sade, Kaşarlı, Kaşarlı Mantarlı, Karışık), Sahanda yumurta, yumurta çeşitleri, sade menemen, kaşarlı menemen ve çorba çeşitleri gibi ekstralar da mevcut. Anadolu Sofrası Restoran’ın menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

  • Adres: Efeler, Atatürk Blv. No: 129, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 811 14 14 – 0(256) 811 55 56
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı fiyatı kişi başı 25 TL – 30 TL bandında seyrediyor. (Tahmini fiyattır)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

14. Cadde Bistro

Burası Neresi? Didim’de kahvaltı edebileceğiniz en ideal yerlerden biri olan Cadde Bistro, Altınkum’da Atatürk Bulvarı mevkiinde yer alıyor. İçecek ve yiyecek servisinin yanı sıra alkollü içecek menüsüyle de hizmet veren mekan hem gece hem gündüz hız kesmeden hizmet vermeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Güne keyifli bir kahvaltı servisi ile başlayan Cadde Bistro’da dolu dolu bir serpme kahvaltı sizleri bekliyor. Kahvaltı içinde; çeri domates, salatalık, taze mevsim yeşillikleri, beyaz peynir, kaşar peyniri, reçel çeşitleri, bal, tereyağı, kaymak, lor peyniri, haşlanmış yumurta, patates kızartması, sigara böreği, pişi, yeşil zeytin, siyah zeytin, kızarmış ekmek ve çay gibi lezzetler bulunuyor.

  • Adres: Altınkum, Yeni Mahallesi, Atatürk Blv. 92-A, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (542) 655 26 03 – 0 (553) 270 35 35
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 40 TL – 45 TL bandında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

15. Esinti Restoran

Burası Neresi? Didim, Akbük’te bulunan Esinti Restoran, sahilde, denize nazır muazzam manzarasıyla ve geniş, ferah ortamıyla dikkat çekiyor. Deniz mahsullerinin ve alkollü – alkolsüz içecek seçeneklerinin bolca bulunduğu zengin bir menüye ev sahipliği yapan Esinti Restoran’da kahvaltı servisi de mevcut. Hem de oldukça zengin ve bol çeşitli! Kahvaltının yıldızlarından biri de Çin Böreği…

Neden Gitmeliyim? Çin Böreğinin yanı sıra restoran menüsünde; Quesadilla menemen, Yumurtalı ekmek (Fransız ekmeği ve bal ile birlikte servis edilir), Müsli ve yulaf (taze mevsim meyveleri, yoğurt & bal eşliğinde servis edilir), Dağınık cips (Amerikan usulü barbekü soslu dana eti, üstünde eritilmiş kaşar peyniri ya da chilli con corne soslu, üstünde eritilmiş kaşar peyniri), Yumurta ve patates kızartması, ev yapımı patates kızartması ve peynirli patates kızartması gibi ekstralar da bulunuyor.

Kaçırmayın! Esinti Restoran’ın en keyifli yanlarından birisi, tüm bu lezzetleri, harika deniz manzarası eşliğinde yiyip, günün tadını çıkarma fırsatı sunması oluyor. Fiyat açısından da bütçeye uygun olan Esinti Restoran’da:

Esinti Kahvaltı kişi başı 28 TL, Quesadilla menemen 24 TL, Yumurtalı ekmek (Fransız ekmeği ve bal ile birlikte servis edilir) 18 TL, Müsli ve yulaf (taze mevsim meyveleri, yoğurt & bal eşliğinde servis edilir) 19 TL, Dağınık cips (Amerikan usulü barbekü soslu dana eti, üstünde eritilmiş kaşar peyniri ya da chilli con corne soslu, üstünde eritilmiş kaşar peyniri) 27 TL, Yumurta ve patates kızartması 18 TL, ev yapımı patates kızartması 12 TL, peynirli patates kızartması 15 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: Akbük, 3003. Sk. no:34, 09295 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 856 56 51
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Esinti Kahvaltı kişi başı 28 TL
  • Yol tarifi al >

16. Saman Didim

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Saman Didim (@samandidim)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? İzmir, Marmaris, Kuşadası ve Didim olmak üzere dört ayrı şubesi ile hizmet veren Saman, farklı konsepti ve zevkli tasarımıyla dikkat çekiyor. Altınkum Plajı’nda deniz manzaralı bir restoran olarak misafirlerini ağırlayan mekanda, sabah kahvaltısı servisi, öğle ve akşam yemeği, gece eğlencesi, alkollü – alkolsüz içecek servisi, canlı müzik ve DJ performansı gibi pek çok alanda hizmet veriliyor.

Neden Gitmeliyim? Özellikle yabancı turistlerin Didim’deki gözdesi olan Saman Restoran’da hem gündüzün hem de gecenin keyfini farklı şekillerde çıkarabilirsiniz. Restoran, sabah kahvaltısıyla da göz doldurmayı başarıyor. Bol çeşitli zengin serpme kahvaltı menüsüyle güne enerjik başlamanızı garanti eden mekanda, harika bir kahvaltı sofrası sizleri bekliyor.

Kahvaltıda; çeri domates, salatalık, taze mevsim yeşillikleri, beyaz peynir, kaşar peyniri, reçel çeşitleri, bal, tereyağı, kaymak, lor peyniri, haşlanmış yumurta, patates kızartması, sigara böreği, pişi, yeşil zeytin, siyah zeytin, sigara böreği, kahvaltılık sos, menemen, patates tava, yoğurt, nutella, ceviz, mevsim meyveleri, kızarmış ekmek ve çay gibi bir dizi lezzet yer alıyor.

Kaçırmayın! Fiyat açısından kimi müşterilere göre pahalı bulunan Saman’da serpme kahvaltı tahmini olarak, 45 TL ila 55 TL arasında ücretlendiriliyor. Saman Restoran’a gitmeden evvel arayıp, rezervasyon yaptırmanız önem arz ediyor. Rezervasyon yaptırmak ve daha fazla bilgi almak için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Altınkum, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (553) 726 26 62
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 04.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 45 TL – 55 TL arasında değişiyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

17. Cevizli Bahçe

Burası Neresi? Didim kahvaltı mekanları listemizde şimdiki durağımız, havuz başında harika bir restoran olan Cevizli Bahçe! Didim’de Efeler mevkiinde yer alan Cevizli Bahçe, genellikle yaz aylarında, havuzda vakit geçirip serinlemek ve öncesinde de mükellef bir kahvaltı sofrasıyla güne başlamak için tercih ediliyor. Mekana girişler ücretli olup; çocuklardan ekstra ücret alınmıyor.

Neden Gitmeliyim? Giriş ücretini verip giriş yapıldığı takdirde tüm gün havuzda vakit geçirilebiliyor. Zevkli döşenmiş dekorasyonu, şezlongları, locaları ve havuz başı masaları ile konuklarına nezih bir ortam sunan Cevizli Bahçe, zengin menüsüyle de gün boyu misafirlerine hizmet veriyor. Menüde ilk göze çarpan bol çeşitli serpme kahvaltı oluyor.

Kahvaltı içerisinde; reçel çeşitleri, bal, kaymak, tereyağı, kaşar peyniri, Ezine peyniri, beyaz peynir, çeçil peyniri, lor – karadut reçeli, domates, salatalık ve mevsim yeşilliklerinden oluşan söğüş tabağı, pişi, sigara böreği, pişi, patates kızartması, haşlanmış yumurta, sahanda yumurta, salam, sosis, kızarmış ekmek, mevsim meyveleri ve demleme çay gibi pek çok ürün bulunuyor. Kahvaltı tahmini olarak, ortalama 45 – 55 TL arasında ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Cevizli Bahçe için önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Rezervasyon için aşağıda verilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz. Buna ek olarak rezervasyonlu misafirlere ücretsiz araç servisi hizmeti veriliyor.

  • Adres: Efeler, Kalender Cd No: 38, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (551) 043 38 70
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı ortalama 45 TL – 55 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

18. Alo 24

Burası Neresi? Kendisini ‘‘Güney Ege’nin 21 yıllık klasiği’’ olarak tanımlayan Alo 24, kaliteli hizmet anlayışından ödün vermeden yıllardır hizmet vermeye devam ediyor. Alo 24, Didim’in yanı sıra Kuşadası ve Denizli’deki şubeleriyle de hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Didim’de merkezi bir noktada, Atatürk Bulvarı’nda yer alan Alo 24, 1000 kişilik kapasitesiyle konuklarına geniş ve ferah bir ortam sunuyor. Restoran, hızlı servisi, taze yemekleri, zengin menüsü ve kusursuz hizmet anlayışı ile misafirlerinden tam not alıyor. Alo 24 kahvaltı konusunda da oldukça başarılı ve iddialı…

Restoranda kahvaltı isteğe göre; serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Serpme kahvaltı en az iki kişi için hazırlanıp, kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltı tabağının fiyatı ise kişi başı 30 TL.

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak menüde; Peynirli omlet (22 TL), Mantarlı omlet (22 TL), Karışık omlet (29 TL), Kaşarlı ekmek (8 TL), peynirli + yumurtalı pide (21 TL) ve patates kızartması (15 TL) gibi ekstra lezzetler de mevcut. Alo 24 menüsünü yakından incelemek ve kahvaltı dışındaki spesiyalleri de görmek için linke tıklamanız yeterli!

  • Adres: Yeni Mah, 884. Sk. No: 1 D – No: 1, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 813 23 01
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 40 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

19. Sir Winston Pub

Burası Neresi? 2018 yılında, Altınkum Yalı Caddesi’nde hizmete açılan Sir Winston Pub, henüz yeni bir mekan olmasına karşın şimdiden Didim’in gözdeleri arasında yer alıyor. “Sir Winston şehrin yeni alternatifi olmak için yola çıktı! Şehirdeki tekdüzelikten sıkıldıysan, artık senin için farklı bir alternatif var!” diyerek Türkiye’nin pek çok yerinde hizmet veren mekan, kendini sürekli yenileyen yapısıyla dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? İzmir’in Bornova ilçesinin ardından Didim’de de kendini gösteren Sir Winston Pub, zengin menü içeriğiyle de göz dolduruyor. Menüde ilk göze çarpan hiç kuşkusuz kahvaltı oluyor. Kahvaltı tercihe göre; serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Minimum iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltı içerisinde;

Beyaz peynir, tulum peyniri, çeçil peyniri, tereyağı, dereotlu peynir, dolgulu kırmızı kapya biber, Smetana, siyah zeytin, yeşil zeytin, çilek reçeli, portakal reçeli, fıstık ezmesi, bal – kaymak, pesto soslu kuru domates ezmesi, sahanda iki göz yumurta, soslu patlıcan kabak kızartma, cheddar soslu kızarmış patates – sosis, taze portakal ve yeşil elma dilimleri, cherry domates, salatalık, roka, yeşil biber, simit, pişi, boyoz, sigara böreği, ekmek üç sepet ve 1 termos çay bulunuyor.

Tek kişilik tabak kahvaltıda ise; beyaz peynir, tulum peyniri, çeçil peyniri, tereyağı, siyah ve yeşil zeytin, pesto soslu kuru domates ezmesi, portakal reçeli, haşlanmış yumurta, karışık yeşillik, cherry domates, salatalık, yeşil biber, sigara böreği, pişi, üç bardak çay ve bir sepet ekmek yer alıyor. Tabak kahvaltı kişi başı 35 – 40 TL; serpme kahvaltı sise kişi başı 45 – 50 TL arasında ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın!

Kahvaltının yanına ekstra sipariş edebileceğiniz lezzetler ise şöyle sıralandırılabilir: Domates – salatalık söğüş, sahanda sucuk, sahanda sucuklu yumurta, Smetana, zeytin çeşitleri, haşlanmış yumurta, bal – kaymak, sahanda iki göz yumurta, reçel çeşitleri, kaşarlı ve patatesli gözleme, otlu peynirli gözleme, sahanda menemen, taze otlu çırpılmış yumurta, yeşil biberli tulum peynirli omlet vs.

Sir Winston menüsünü daha detaylı görmek ve incelemek için linke tıklayabilirsiniz. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilir, daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

  • Adres: Altınkum, Yalı Cd. No: 87, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 813 83 83
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 45 TL – 50 TL arasında; Kahvaltı tabağı ise kişi başı 35 TL – 40 TL arasında ücretlendiriliyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

20. Pinocchio’s Restoran & Fun Pub

Burası Neresi? Didim’de Altınkum sahilinde hizmet veren mekanlardan biri olan Pinocchio’s Restoran & Fun Pub, deniz ve plaj manzarasıyla yıllardır misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan mekanda, sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği servisinin yanı sıra alkollü – alkolsüz içecek servisi, canlı müzik ve DJ performansları gibi pek çok alanda hizmet veriliyor.

Neden Gitmeliyim? Yaz aylarına renk katan Pinocchio’s Restoran & Fun Pub, bol çeşitli menüsüyle de her damak tadına hitap edebiliyor. Özellikle kahvaltısıyla hem gözlere hem de damaklara hitap eden mekanda, serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı gibi seçenekler bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltıya, birbirinden nefis ekstra lezzetler de isteğe göre eşlik edebiliyor. Pinocchio’s Restoran & Fun Pub’ta, serpme kahvaltı, tahmini olarak, kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL arasında ücretlendiriliyor. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmak için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını aramanız yeterli.

  • Adres: Altınkum, Yalı Cd. No: 77/A, 09295 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 813 12 15
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 03.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL arasında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Açık Büfe Kahvaltı Mekanları

21. Keyfinn Coffee Didim

Burası Neresi? Didim açık büfe kahvaltı mekanları denildiğinde kala ilk gelen yerlerden biri, her zaman, Keyfinn Coffee oluyor! Hafta sonlarının vazgeçilmezi açık büfe kahvaltı için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz Keyfinn Coffee Didim’de oldukça geniş bir kahvaltı büfesi sizleri bekliyor.

Neden Gitmeliyim? Keyfinn Coffee Didim’de hafta içi serpme kahvaltı; hafta sonu ise açık büfe kahvaltı servisi ile hizmet veriliyor. Öğlen saatlerine kadar devam eden kahvaltı servisi, özellikle hafta sonlarının vazgeçilmezlerinden biri oluyor. Açık büfe kahvaltı içerisinde;

Yeşil zeytin, siyah zeytin, beyaz peynir, tulum peyniri, çeçil peyniri, tereyağı, dereotlu peynir, dolgulu kırmızı kapya biber, Smetana, siyah – yeşil zeytin, çilek reçeli, portakal reçeli, fıstık ezmesi, bal – kaymak, pesto soslu kuru domates ezmesi, sahanda iki göz yumurta, soslu patlıcan kabak kızartma, cheddar soslu kızarmış patates – sosis, taze portakal, armut, karpuz, kavun ve yeşil elma dilimleri, cherry domates, salatalık, roka, yeşil biber, simit, pişi, boyoz, sigara böreği, acuka, lutenitsa ve ekmek gibi aklınıza gelebilecek pek çok kahvaltılık bulunuyor.

Kaçırmayın! Keyfinn Coffee’de açık büfe kahvaltı, tahmini olarak kişi başı ortalama 45 TL – 50 TL civarında ücretlendiriliyor. Gitmeden önce rezervasyon yaptırıp, yerinizi ayırtmak için aşağıda verilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Cumhuriyet Mh, 1036. Sk. No: 2/C, 09295 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (535) 707 07 90
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 19.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı ortalama 45 TL – 50 TL arasında ücretlendiriliyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

22. Han Otağ Düğün Salonu & Kahvaltı & Et Mangal

Burası Neresi? Didim’de düğünlerin aranan mekanı olan Han Otağ Düğün Salonu & Kahvaltı & Et Mangal, adından da anlaşılacağı üzere yalnızca düğün alanında hizmet vermiyor. Kahvaltı ve et & mangal alanında da konuklarına hizmet veren mekan, toplam 30 dönüm arazi içerisinde yer alıyor. Osmanlı geleneğinin bir parçası olan otağı geleneğine göre inşa edilen Han Otağ, doğayı hiç bozmadan kurulmuş otantik bir mekandır.

Neden Gitmeliyim? Bir nevi tarihin doğa ile buluştuğu doğal bir yaşam parkı olan Han Otağ, Minyatür hayvanat bahçesi ve Harika Çocuk parkı gibi özel alanları da içerisinde barındırıyor. Genel olarak şehrin dışında, ormanın içinde yer alan tesis, yaklaşık 2 bin kişilik kapasitesi ile birlikte, Bahçe, Balkon, Çim alan ve Kolonsuz salon gibi alanlardan oluşuyor.

Han Otağ, gerçek anlamda bir aile işletmesi olarak karşımıza çıkıyor. Ankaralı anne, oğul ve kızı tarafından işletilen mekan, kendi çiftliklerinde üretilen ürünleri sofralara taşıyıp konuklarına sunuyor. Organik ürünlerle hazırlanan zengin açık büfe kahvaltısı ile misafirlerine görsel bir şölen yaşatan Han Otağı’nda; Serpme Kahvaltı, Gözleme ve Bazlama gibi tamamen organik ürünlerden oluşan seçenekler de mevcut.

Kaçırmayın! Tesiste, açık büfe kahvaltı ücreti kişi başı ortalama 50 TL civarında seyrediyor. Buna ek olarak serpme kahvaltı kişi başı 35 – 40 TL arasında ücretlendiriliyor. Kahvaltıda, ev yapımı organik reçel çeşitlerinden, köy peynirlerine, doğal tereyağından, sıcacık gözleme ve bazlama gibi hamur işlerine kadar pek çok doğal lezzet sizleri bekliyor.

Geleneksel Osmanlı kahvaltısını da başarılı bir şekilde misafirlerine sunan Han Otağı, hem doğayla baş başa kalabileceğiniz hem de tarihi soluyabileceğiniz eşsiz bir yer! Hafta sonları 08.00 ile 19.00 saatleri arasında hizmet veren Han Otağ, Didim kahvaltı mekanları arasına mutlaka eklenmeli! Daha fazla bilgi almak için tesisin resmi web sitesini ziyaret edebilirisiniz.

  • Adres: Didim Güllübahçe Yolu, Aydın, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (544) 735 19 43 – 0 (543) 814 92 90
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 08.00 – 00.00 | Hafta sonu 08.00 – 19.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı ortalama 50 TL; serpme köy kahvaltısı kişi başı 35 TL – 40 TL arasında ücretlendiriliyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

23. Hancı Cafe & Restoran

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

HANCI CAFE (@hanci.cafe.didim)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Didim’in en güzel mekanlarından biri olan Hancı Cafe & Restoran, Hisar mevkiinde, Didim’in en popüler yerlerinden Apollon Tapınağı’nın hemen yakınında yer alıyor. Kahvaltı, Közde Kahve, Nargile, Düğün ve Doğum Günü Organizasyonu gibi özel etkinliklerde ve alanlarda hizmet veriyor. Organik olarak yapılan kahvaltılık ürünleri özenle seçip sofralara getiren Hancı Cafe & Restoran’da, doğa ile iç içe harika bir ortamda kahvaltı etme fırsatı sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Hancı Cafe’nin serpme kahvaltısındaki hemen her ürün organik, doğal ve taptaze köy ürünlerinden oluşuyor. Çoğu kendi mamulleri olarak servis edilen kahvaltılık ürünlerin bir kısmı satışa sunuluyor. Didim’de ilk süt reçelini sunan yer olan Hancı Cafe & Restoran’da süt reçeli gibi daha pek çok lezzet sizleri bekliyor.

Serpme kahvaltı iki kişi için ortalama 80 TL olarak ücretlendiriliyor. Yemyeşil bir bahçede, mis gibi tertemiz havada serpme kahvaltı ederek, güne bomba gibi başlamanıza vesile olacak olan Hancı Cafe & Restoran, Didim kahvaltı mekanları listesine kesinlikle eklenmeli!

Kaçırmayın! Hancı Cafe, organik ürünler ile hazırladıkları hafta sonunun vazgeçilmezi serpme kahvaltısı için sizleri evine davet ediyor!  Restorana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak ve gerekli tüm bilgileri almak adına aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Hisar Mah, Yoran Küme Evleri No: 208/1, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (554) 832 40 04 – 0 (554) 899 35 77
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme köy kahvaltısı 80 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

24. Öyküm Kahvaltı

Burası Neresi? Didim’de Akbük mevkiinde yer alan Öyküm Kahvaltı, yemyeşil bahçesi, ahşap dekorasyonu ve tabiat manzarasıyla gören herkes tarafından beğeniliyor. Restoran, adından da anlaşılacağı üzere kahvaltı alanında uzmanlaşmış bir müessese olarak karşımıza çıkıyor.

Neden Gitmeliyim? Öyküm Kahvaltı’da haftanın yedi günü serpme kahvaltı servisi ile güne başlanıyor. Kahvaltı içerisinde;

Beyaz peynir, kaşar peyniri, dil peyniri, çeçil peyniri, örgü peynir, hellim peyniri, dana jambon, tavuk jambon, soslu sosis, salam, domates – salatalık, Akdeniz yeşilliği, siyah zeytin, yeşil zeytin, reçel, tereyağı, süzme bal – kaymak, kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, sigara böreği, kahvaltılık sos, menemen, patates tava, yoğurt, nutella, ceviz, mevsim meyveleri, pişi ve sınırsız çay gibi daha pek çok kahvaltılık ürün bulunuyor.

Kaçırmayın! Öyküm Kahvaltı’da servis edilen bol çeşitli serpme kahvaltı, en az iki kişilik hazırlanıp; kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Doğayla iç içe açık havada, mis gibi bir kahvaltıyla güne başlamak için Öyküm Kahvaltı’yı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Akbük, 1001. Cd. 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (532) 573 61 30
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme köy kahvaltısı 80 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Deniz Manzaralı Kahvaltı Mekanları

25. Sultans & Kings Restoran

Burası Neresi? Sultans & Kings Restoran, 2004 yılında Didim’de hizmete açılan aynı adlı Sultans & Kings Otel’in bünyesinde hizmet vermektedir. Zaman içerisinde Didim’de sıkça tercih edilen bir otel haline gelen Sultans & Kings Otel, 17 oda ve 35 yatak kapasiteli olup; odalarda klima, LCD televizyon, duşa kabin, ücretsiz otopark, ücretsiz wifi hizmeti ve otel müşterilerine özel ücretsiz plaj hizmeti gibi bir dizi hizmet mevcuttur.

Neden Gitmeliyim? Denize sıfır konumuyla ultra lüks hizmet veren Sultans & Kings Restoran’da sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği servisi, alkollü – alkolsüz içecek servisi bulunmaktadır. Üstelik restoranda yemek yiyip, vakit geçirebilmek için otelde konaklıyor olma şartı aranmamaktadır. Dolayısıyla Didim’de Ege Denizi’nin turkuaz sularına nazır bir restoranda kahvaltı etmek için Sultans & Kings Restoran’ı tercih edebilir, güne keyifli bir başlangıç yapabilirsiniz.

Kaçırmayın! Sultans & Kings Otel ve Restoran ile ilgili daha fazla ve daha detaylı bilgi almak için linke tıklamanız yeterli! Bunun yanı sıra otele veya restorana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız önem arz ediyor. Rezervasyon için aşağıda verilmiş olan iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Altınkum Mah, Yalı Caddesi, 19. Sk. No: 2, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 813 15 94 – 0 (532) 462 83 32
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 50  TL – 55 TL bandında ücretlendiriliyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

26. Key-f Restoran & Cafe

Burası Neresi? Key-f Restoran & Cafe, deniz manzarası eşliğinde, unutulmaz lezzetler için sizleri evine davet ediyor. Didim D-Marin içerisinde hizmet veren Key-f Restoran, Ege’nin muhteşem deniz manzarası, meze çeşitleri, deniz ürünleri, et ve tavuk yemeklerinden oluşan zengin menüsü, güne iyi bir başlangıç için kahvaltı seçenekleri ve zevkle seçilmiş müzik listesi ile keyifli bir gün sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda zengin bir kahvaltı menüsü ile hizmet veriliyor. Kahvaltı isteğe göre; serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Serpme kahvaltı, menüdeki haliyle ‘‘Key-f Kahvaltısı’’ içerisinde:

Ezine peyniri, tulum peyniri, çeçil peyniri, kaşar peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, tereyağı, bal, çilek reçeli, kayısı marmeladı, acuka, tahin & pekmez, çökelek, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, patates kızartması, sosis, salam, sigara böreği, simit, sahanda yumurta ve çay bulunuyor.

Tabak kahvaltı ise; sigara böreği, simit, bal, tereyağı, çilek reçeli, kayısı marmeladı, acuka, Ezine peyniri & kaşar peyniri, yeşil zeytin & siyah zeytin, domates, salatalık, salam, göz yumurta ve çaydan oluşuyor. Key-f Kahvaltısı, iki kişi ve üzeri sayılar için serpme şeklinde servis edilip; kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Tabak kahvaltının fiyatı ise kişi başı 40 TL.

Kaçırmayın! Menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz; sahanda yumurta (12 TL), sucuklu yumurta (26 TL), menemen (18 TL), sade omlet (16 TL), peynirli omlet (21 TL), peynirli & mantarlı omlet (24 TL), peynirli & jambonlu omlet (24 TL) ve karışık omlet (28 TL) gibi lezzetler de mevcut.

  • Adres: Çamlık, D-Marin, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 813 13 16
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 19.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 45 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

27. Çakırgöz Cafe & Restoran

Burası Neresi? Didim’in en sessiz, en sakin mekanlarından biri olan Çakırgöz Cafe & Restoran, Mavişehir sahilinde yer alıyor. Cafe, bar ve restoran konseptiyle müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya gayret eden mekan, nezaketli işletmecileri, lezzetli yemekleri, muazzam deniz manzarası, günbatımı manzarası ve bütçeye uygun makul fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca otoparka oldukça yakın bir mesafede konumlanan mekan, aracı olan kişiler için de avantajlı.

Neden Gitmeliyim? Çakırgöz Cafe & Restoran’ın menüsünde her damağa uygun lezzet mevcut. Özelikle kahvaltı konusunda beklentileri karşılayan mekanda, keyifli bir şekilde kahvaltı edip, güne huzurlu ve aynı zamanda enerjik bir başlangıç yapılabiliyor. Serpme ve tabak kahvaltı şeklinde sunulan kahvaltı sofrasında;

Sigara böreği, simit, bal, tereyağı, çilek reçeli, kayısı marmeladı, acuka, Ezine peyniri & kaşar peyniri, yeşil zeytin & siyah zeytin, domates, salatalık, salam, göz yumurta, pişi, kızarmış ekmek ve demleme çay gibi bir dizi lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Çakırgöz Cafe & Restoran’ın kahvaltısı, tahmini olarak, kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL civarında ücretlendiriliyor. Restorana gitmeden önce detaylı bilgi almak için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayın!

  • Adres: Mavişehir Sahil, Çakırgöz Cafe & Restoran, 8/C, Mavişehir Caddesi, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (537) 447 82 19
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 04.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL civarında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

28. Deniz Restoran

Burası Neresi? Didim’de Taşburun mevkiinde yer alan Deniz Restoran, denize sıfır harika bir konuma sahip. Ağaçların altına atılmış masaları, muazzam Ege denizi manzarası ve sıcak, samimi ortamıyla Didim’in en güzel mekanlarından biri olan Deniz Restoran, kahvaltı, deniz mahsulleri, ızgara – tava balık çeşitleri, karides ve kalamar gibi deniz ürünleriyle zenginleştirilmiş menüsüyle gün boyu misafirlerini ağırlıyor.

Bunlara ek olarak restoran, geniş iç mekanı ve bahçesi sayesinde, kalabalık organizasyonlar ve özel gün etkinlikleri gibi pek çok aktiviteye ev sahipliği yapabiliyor. Ayrıca restorana ait bir otopark da mevcut.

Neden Gitmeliyim? Aile ortamında rahat bir kahvaltı için tercih edilecek ilk mekanlardan biri olan Deniz Restoran’da, bol çeşitli bir kahvaltı sofrası sunuluyor. Serpme kahvaltı içerisinde; Ezine peyniri, tulum peyniri, çeçil peyniri, kaşar peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, tereyağı, bal, çilek reçeli, kayısı marmeladı, acuka, tahin & pekmez, çökelek, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, patates kızartması, sosis, salam, sigara böreği, simit, sahanda yumurta, pişi, haşlanmış yumurta, kaymak, kızarmış ekmek ve demli çay gibi pek çok ürün yer alıyor.

Kaçırmayın! Deniz Restoran’a gitmeden önce bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını aramanız yeterli oluyor. Bunun dışında, Didim – Söke karayolu üzerinde konumlanan Deniz Restoran’a kolayca ulaşılabiliyor.

  • Adres: Çamlık, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 831 01 26
  • Çalışma saatleri: 11.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL civarında ücretlendiriliyor. (Tahmini fiyattır)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

29. Sevgi Durağı

Burası Neresi? Denizin maviliğini ve kalan tüm güzelliklerini gözler önüne seren muhteşem bir mekan olan Sevgi Durağı, Akbük’te, sahilde yer alıyor. Sevgi Durağı, besleyici, kaliteli ve bol çeşitli serpme kahvaltısıyla tüm bölgede oldukça meşhur!

Neden Gitmeliyim? Manzara zevki ve enfes kahvaltı menüsü ile insana enerji veren mekan, Didim kahvaltı mekanları arasında popülerlik açısından ilk sıralarda yer alıyor. Sevgi Durağı’nın kahvaltı menüsünde;

Kaşar peyniri, Ezine peyniri, tulum peyniri, çeçil peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, tereyağı, bal, çilek reçeli, kayısı marmeladı, acuka, tahin & pekmez, çökelek, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, patates kızartması, sosis, salam, sigara böreği, simit, sahanda yumurta, pişi, haşlanmış yumurta, kaymak, kızarmış ekmek, gözleme ve demli çay gibi lezzetler yer alıyor.

Kaçırmayın! Sevgi Durağı’nın serpme kahvaltısı, tahmini olarak, kişi başı ortalama 35 TL – 40 TL civarında ücretlendiriliyor. Restorana gitmeden önce detaylı bilgi almak için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Akbük Mah. 3001 Cad. 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 856 46 00 – 0 (532) 667 94 35
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL – 40 TL civarında ücretlendiriliyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Konsept Kahvaltı Mekanları

30. Harabe Cafe, Bar & Restoran

Burası Neresi? Harabe Cafe, Bar & Restoran, Didim’in en önemli tarihi yapılarından biri olan Apollon Tapınağı’nın yanında bulunuyor. Apollon Tapınağı manzaralı harika bir restoran olan Harabe Cafe – Bar, tarihi bir Rum evinde konuklarını ağırlıyor.

Restoran; tarihi atmosferi, otantik dokusu ve Türk ve dünya mutfağından en güzel seçkileri içeren zengin menüsüyle Didim’de mutlaka gidilmesi gereken mekanlar arasında yer alıyor. Harabe Cafe’de alkollü ve alkolsüz içki seçenekleri de mevcut.

Neden Gitmeliyim? Tüm bunların yanı sıra kahvaltı servisiyle de göz dolduran restoranda, serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı seçenekleri bulunuyor. Kahvaltı içerisinde pek çok ürün bulunup; sınırsız demleme çay ile servis ediliyor.

Kahvaltıda; karpuz, kayısı, erik, kiraz gibi mevsim meyveleri, taptaze yeşillikler, peynir çeşitleri, yeşil zeytin, siyah zeytin, sahanda yumurta, tereyağı, bal, kaymak, tahin, pekmez, reçel çeşitleri, sürülebilir, çikolata, acuka, pişi, haşlanmış yumurta, patates kızartması ve kızarmış ekmek gibi ürünler bulunuyor.

Kaçırmayın! Apollon Tapınağı’nın muazzam manzarasının yanı sıra muhteşem bir günbatımı manzarası da Harabe Cafe, Bar & Restoran’da sizleri bekliyor.

  • Adres: Hisar, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 813 30 76
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 45 TL – 50 TL bandında seyrediyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

31. Funny Time’s Cafe

Burası Neresi? Çocuklar için Didim’deki ilk ve tek eğlence merkezi olan Funny Times Cafe, farklı konseptiyle özellikle ailelerin gözdesi… Funny Times Cafe, Didim’in en kapsamlı anne – çocuk merkezi olarak; oyun parkı, eğitici aktivite merkezi ve restoran – kafeden oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Kaliteli, güvenilir ve güler yüzlü hizmet anlayışıyla adından söz ettiren ve müşterilerinden tam not olan merkez, fiyat açısından da oldukça makul. Ekseriyetle hafta sonları, çocuklu aileler tarafından tercih edilen mekanda, çocuklar içeride emin ellerde eğitici oyunlar oynayıp, eğlenceli vakit geçirirken, aileler cafe bölümünde, yemeğini yiyip, kahvesini rahatça içebiliyor.

Ve hatta ebeveynler tüm bunları yaparken çocuklarını da izleyebiliyor. Kafenin bir diğer avantajı da harika bir kahvaltı menüsüne sahip olması… Funny Times Cafe menüsünde kahvaltı isteğe göre tabak kahvaltı ve serpme kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Kahvaltıda;

Ezine peyniri, kaşar peyniri, tulum peyniri, çeçil peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, tereyağı, bal, kaymak, çilek reçeli, incir reçeli, kayısı marmeladı, acuka, tahin & pekmez, çökelek, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, patates kızartması, sosis, salam, sigara böreği, simit, sahanda yumurta, pişi, haşlanmış yumurta, kaymak, kızarmış ekmek ve demleme çay gibi bir dizi lezzet sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Dolayısıyla sabahın erken saatlerinde çocuğunuzla Funny Times Cafe’ye gelip, önce harika bir kahvaltı ederek enerji depolayabilir, sonrasında çocuğunuz eğitici oyunlar oynayıp nasıl vakit geçirdiğini keyifle izleyebilirsiniz.

  • Adres: Yeni, 820. Sk. No: 32, 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (256) 811 32 95
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 19.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 45 TL – 50 TL bandında seyrediyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

32. Has Bahçe Sweet Horses At Çiftliği

Burası Neresi? Söke – Bodrum yolu üzerinde, Denizköy mevkiinde yer alan Has Bahçe Sweet Horses At Çiftliği, adından da anlaşılacağı üzere at biniciliği alanında hizmet veren bir tesistir. Henüz çok yeni bir işletmesi olmasına karşın kısa sürede Didim’in gözdesi haline gelen Has Bahçe At Çiftliği, diğer adıyla Sweet Horses, yemyeşil geniş alanı, küçük midillilerin ve atların bulunduğu çiftliği, restoranı ve yazın serinlemek için yüzebileceğiniz havuzu ile hizmet vermektedir.

Neden Gitmeliyim? Özellikle çocukların ilgi odağında olan çiftlik, hafta sonları hem ata binip keyifli vakit geçirmek hem de yiyip içmek için oldukça idealdir. Zira tesisin içerisinde bulunan restoranda, haftanın yedi günü serpme kahvaltı, sini kahvaltı ve kuyu kebabı gibi lezzetler servis edilmektedir. Tercihe göre sini kahvaltı ve serpme kahvaltı olarak servis edilen kahvaltı menüsünde;

Kaşar peyniri, tulum peyniri, Ezine peyniri, çeçil peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, tereyağı, bal, kaymak, çilek reçeli, incir reçeli, kayısı marmeladı, acuka, tahin & pekmez, çökelek, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, sigara böreği, simit, patates kızartması, sosis, salam, sahanda yumurta, pişi, haşlanmış yumurta, kaymak, kızarmış ekmek, demleme çay ve çok daha fazlası bulunuyor.

Kaçırmayın!

Dolayısıyla aileler bu muazzam çiftliğe hafta sonları erken saatlerde gelip, önce kahvaltının tadını çıkarıyor sonrasında ise at binip harika bir deneyim yaşıyor. Sizler de Didim kahvaltı mekanları listenize Has Bahçe At Çiftliği’ni ekleyin ve bu harika çiftliği mutlaka ziyaret edin!

  • Adres: Denizköy, Akbük – Söke Yolu, Atanaj Dere mevkii, No: 348 09270 Didim/Aydın
  • Tel: 0 (552) 406 33 36
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 45 TL – 50 TL bandında seyrediyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Didim kahvaltı mekanları hakkında en detaylı ipuçlarını sizlerle paylaştığımız içeriğimiz burada sona eriyor. Yazımızla ilgili görüşlerinizi ve varsa eklemek istediklerinizi aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak bizlerle paylaşabilir, içeriğimizi geliştirmemiz adına bizlere yardımcı olabilirsiniz. Didim’in mavi ile yeşili buluşturan dillere destan güzelliği içinde, yöresel lezzetlerle donatılmış eşsiz kahvaltı sofraları eşliğinde keyifli ve eğlenceli bir tatil geçirmeniz dileğiyle!

Didim’in kahvaltı mekanlarını gördük, öğrendik; ancak gezilecek yerlerini de yakından incelemek istiyoruz diyorsanız, kesinlikle okuyun: Didim Gezilecek Yerler Listesi | 75 Görülesi Yer ve Didim’in Tarihi Yerleri | 10 Tarihi Nokta!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin