Kastamonu’da Kahvaltı Nerede Yapılır? | Ön Plana Çıkan 12 Mekan Önerisi

Tarih içeriside birçok medeniyetin yaşam sürdüğü bu şehirde mutfak hayli gelişmiş durumda. Ot, et ve hamur işi karışımından meydana gelen yelpazesi ile güzel sofralar kuruluyor. Biz Türklerin vazgeçilmez öğünü kahvaltı ise tüm her yerde olduğu gibi buradada önem arz ediyor olup gidilebilecek harika rotaları sizler için hazırladık. Buyrun Kastamonu kahvaltı mekanları yazımıza;

Serpme Kahvaltı Mekanları

1- Kahveci Hacıbaba

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kahveci Hacıbaba (@kahvecihb)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? 2014 senesinde farklı şubeleri ile karşımıza çıkmaya başlayan Kahveci Hacıbaba, dönem içerisinde başarılı bir ivme kazanarak yiyecek/içecek alanında belli bir noktaya gelmiştir. Çabuk kahvaltı, kahvaltı tabağı ve serpme kahvaltısı ile hizmer vermektedir.

Çabuk kahvaltısında; beyaz peynir, kaşar peyniri, kiraz domates, salatalık,siyah zeytin, reçel ve haşlanmış yumurta servis edilirken kahvaltı tabağı içerisinde; beyaz peynir, kaşar peyniri, sucuk, sosis, siyah/yeşil zeytin, tereyağı, çilek reçeli, bal, kiraz domates, salatalık, sigara böreği, paçanga böreği, patates kızartması, haşlanmış yumurta ve iki adet çay servis ediliyor.

Serpme kahvaltısında ise; beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri, eski kaşar, Ezine peyniri, tereyağı, jambon, sucuk, sosis, sigara böreği, paçanga böreği, patates kızartması, kiraz domates, salatalık, poratal ve çilek reçeli, ceviz, siyah/yeşil zeytin, şakşuka, acuka, şokella, kayısı, kuru incir, gün kurusu, karışık yeşillik, sahanda yumurta ve demlik çay yer alıyor.

Ek olarak; sade-kaşarlı- kaşarlı omletler, sade-sucuklu-kvurmalı yumurta, menemen-kaşarlı menemen, kaşarlı- sucuklu- karışık- bazlama karışık- bazlama kavurmalı kaşarlı- light tostlar, kıymalı/kaşarlı-patatesli-beyaz peynirli- kıymalı-kaşarlı gözleme seçeneklerinden sipariş edebiliyorsunuz.

  • Konum: Aktekke, Yalçın Cd. No:15-16, 37200 Merkez/Kastamonu
  • Telefon: 0366 212 49 65
  • Çalışma Saatleri: 08:00–24:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

2- Eflanili Konağı

Burası Neresi? Merkezde konumlanan Eflanili Konağı, tam bir Karadeniz mutfağına sahip olup yerel lezzetleri ile aklnızı başınızdan alacak bir yer adeta. Lezzeti kadar görüntüleriyle de tatmin edici düzeyde. Kahvaltı için serpme seçeneği sununan mekanda aynı zamanda enfes pideler ile Karadeniz’ie özgü muhlaması da bulunuyor. Serpme köy kahvaltısı içerisinde; domates, salatalık, peynir çeşitleri, zeytin çeşitleri, bal, tereyağı, reçel, yumurta, kuşburnu marmelatı, elme eyşisi, pekmezi tahin, katmer, sigara böreği, patates kızartması, çay servis edilmekte.

  • Konum: Hepkebirler, 3, İnönü Cd., 37100 Kastamonu Merkez
  • Telefon: 0366 214 11 18
  • Çalışma Saatleri: 08:00–23:00
  • Yol tarifi al >

3- Münire Sultan Sofrası

Burası Neresi? Kastamonu’daki meşhur mekenalardan biri olan Münire Sultan Sofrası, kahvaltı servisini sabahın erken saatlerinden öğleye kadar devam ettiriyorlar. Haftanın altı günü serpme pazar günü ise açık büfe olarak hizmet veriyor.

Serpme kahvaltı içerisinde; sürülebilir çikolata, tahin, pekmezi domates, salatalık, patates kızartması, katmer, tereyağı, omlet, yeşil/siyah zeytin, reçel ve peynir çeşitleri, ezme, bal, ekmek ve çay yer alıyor. Aileniz ve sevdikleriniz beraber gelerek hoş vakit geçirebileceğiniz mekanda ağırlanırken evinizde gibi hissedeceksiniz!

  • Konum: Münire Medresesi Girişi, Hepkebirler Mah. Mehmet Feyzi Efendi, Cad, 37100
  • Telefon: 0366 214 96 66
  • Çalışma Saatleri: 08:00–19:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 40 TL
  • İnstaram
  • Yol tarifi al >

4- Penbe Han

Burası Neresi? Fatih Sultan Mehmet’in oğlu II. Beyazıt tarafından yaptırılmış olan Penbe Han, şu anda birbirinden farklı altı odası, açık alanı ve kapalı alanları ile hizmet veriyor. Yerel yemeklerin servis edildiği mekanda yararlanabileceğiniz; mescit, çocuk oyun alanı, çocuk bakım odası, alkolsüz mekan, ücretsiz otopark ve vale hizmeti sunuluyor.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltı seçenekleri arasında serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı bulurken ek olarak patates kızartması, menemen, kaşarlı tost, karışık tost, sucuklu tost, su böreği, sucuklu yumurta, kek-kurabiyeler, cabada sucuk ve cabada pastırma sipariş ederek kahvaltınızı çeşitlendirebilirsiniz.

  • Konum: Hepkebirler, 2. Aktarlar Çarşısı No:12, 37100 Kastamonu Merkez/Kastamonu
  • Telefon: 0532 286 83 60
  • Çalışma Saatleri: 07:00–23:30
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

5- Cem Sultan Bedesteni

Burası Neresi? Kastamonu‘da gidebileceğiniz en özel yerlerden biri olan Cem Sultan Bedesten, tarihi atmosfer eşliğinde leziz yemekler yiyebileceğiniz özel yerlerden biri. 1453 senesinde Şehzade Cem Sultan’ın yaptırmış olduğu bedesten hem Kastamonu hemde Anadolu mutfağının harmanlandığı özel bir mutfağa sahiptir.

Neden Gitmeliyim? İşinin ehli personelleri ile seçkin bir mekanda olduğunuzu hissedeceksiniz. Sabah erken saatlerinde başlayan serpme kahvaltısı öğle saatlerine kadar devam ediyor olup pazar günleri açık büfe kahvaltısı mevcut.

  • Konum: Hepkebirler, Nalburlar Çarşısı No:4, 37100 Merkez/Kastamonu
  • Telefon: 0366 222 25 35
  • Çalışma Saatleri: 08:00–22:30
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

6- Karabiber Cafe & Restaurant

Burası Neresi? Makul ücretlere sahip Karabiber Cafe & Restaurant, hızlı şekilde hazırlanarak servis ediliyor. Omlet seçeneklerinin hayli başarılı olduğu mekanda farklı alternatiflerde mevcut elbette ki. Kahvaltı içerisinde; domates, salatalık, biber, yeşil zeytin, siyah zeytin, bal, kaymak, tarayağı, patates kızartması, sucuk, pastırma, sürülebilir çikolata, sahanda göz yumurta, peynir ve reçel çeşitleri, börek gibi ürünler yer alıyor. Kahvaltının üzerine ikram ettikleri bol köpüklü Türk kahvesi ise tuzu biberi oluyor resmen.

Yöresel / Köy Kahvaltı Mekanları

7- İzbeli Çiftliği

Burası Neresi? Kendilerini kahvaltının en iyi adresi olarak tanımlayan İzbeli Çiftliği, Avcı Mehmet olarak bilinen IV. Mehmet tarafından 1651 senesinde İzbeli ailesine verilmiş olup tımarlı sipahi yetiştirilmesi amacı güdülmüştür.

O dönemlerden bu zamana dek gayet korunarak getirilmiş olup çevresindeki araziler organik ve doğal tarım yapılabilmesi adına tarım ve hayvancılık yapılmakta. Atatürk 1925 senesinde şehre yaptığı ziyaret sırasında burada konaklamış olup kullandığı yatak örtüsü ise müzeye verilmiştir.

Neden Gitmeliyim? 2002 senesinde hizmete açılan mekan, her gün serpme kahvaltı servis ediyor olup dilerseniz hızlı bir seçenek olarak kahvaltı tabağını da tercih edebilirsiniz. Kahvaltı hususunda önemli bir yere sahip olan çiftliğin pek çok ödülü de bulunuyor.

20’den fazla çeşidin sunulduğu köy kahvaltısında bulunan tüm ürünler kendi üretimleri. İçerikten bahsetmek gerekitse; tereyağında yumurta, patates kızartması, zeytin, kızarmış ekmek, gözleme, çay-süt, peynir türleri, 5-6 çeşitte malmelat, yine 5-6 çeşitte reçel bulunuyor.

  • Konum: Topçuoğlu Mh., Merkez Yol Sk No:2, 37210 Örencik/Kastamonu Merkez/Kastamonu
  • Telefon: 0366 244 36 45
  • Çalışma Saatleri: 06:00–18:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Manzaralı Kahvaltı Mekanları

8- Serengah

Burası Neresi? 2017 senesinden bu yana Seyrangah Tepesi’nde faaliyet gösteren mekan, harika bir manzaraya sahiptir. Çeşitliliğe sahip menüsü ve kahvaltı seçenekleri ile hayli memnun ediyor. Yeşillikler içerisindeki bahçesi ve ferahlık veren atmosferi ile çok kişinin tercihi haline gelmiştir.

Kahvalltının içerisinde; domates/salatalık söğüş tabağı, sucuk-kızarmış hellim- sigara böreğinden ouşan bir tabak, tereyağı, bal, kaymak, reçel ve peynir çeşitleri, siyah/yeşil zeytin gibi ürünler yer alıyor. İlk etapta göze hitap eden kahvaltısı oldukça doyurucu ve leziz. Sevdikleriniz ile beraber gelmek üzere Kastamonu kahvaltı mekanları listenize gönül rahatlığı ile ekleyebilirsiniz.

  • Konum: Akmescid Mah. Açık Maslak Sokak No:1 Seyrangah Tepesi, 37210 Merkez/Kastamonu
  • Telefon: 0366 214 45 55
  • Çalışma Saatleri: 09:00–23:00
  • Yol tarifi al >

9- Mado 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

MADO (@madoglobal)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Hepinizin bildiğinden şüphemin olmadığı risksiz bir mekan; Mado. Kahvaltısından ana yemeğine, aperatiflerinden tatlılarına, sıcak içeceklerinden soğuk içeceklerine kadar geniş yelpazeye sahip kahvaltısı ve bunların lezzetlerinden mutlaka birini denemişssinizdir. Özenli ve kaliteli şekilde hazırlanan yiyecek/içecekleri günün her saati ne yemek isterseniz yiyin tercih edilebilecek yegane yerlerden biri. Çok eşitli kahvaltısından bahsetmem gerekirse;

Serpme kahvaltıda; söğüş tabağı, ev reçelleri, çikolatalı fındık kreması, kaymak, petek bal, tereyağ, tahin – pekmez, zeytin çeşitleri, beyaz peynir, Maraş peyniri, dil peyniri, eski kaşar peyniri, tulum peyniri, taze kaşar peyniri, hellim peyniri, isli Çerkez peyniri, çeçil peyniri, şarküteri tabağı, Kayseri pastırması, sahanda sucuk, sahanda kavurma, haşlanmış yumurta yer alıyor.

Geleneksel Anadolu Kahvaltı Tabağı’nda;Ezine beyaz peynir, Kars eski kaşar peyniri, isli Çerkez peyniri, Erzincan tulum peyniri, beyaz peynir, Antakya kırma yeşil zeytin, Gemlik siyah zeytin, acuka, tahin- pekmez, petek bal-kaymak, tereyağ, portakal reçeli, kiraz domates, salatalık, roka, haşlanmış yumurta, kuru kayısı, ceviz, kuru incir ve ekmek sepeti (sade, kepekli, zeytinli ekmek ve Ankara simidi), iki bardak çay bulunuyor.

Mado Yöresel Köy Kahvaltısı içinde; Mado keçi peyniri, otlu peynir, tulum peyniri, kaşar peyniri, ızgara hellim peyniri, tam yağlı beyaz peynir, tereyağı, petek bal-kaymak, reçel çeşitleri, tahin-pekmez, zeytin çeşitleri (kırma yeşil zeytin, siyah zeytin), su böreği, pastırma, domates, salatalık, roka, sahanda köy yumurtası, sahanda sucuk ve ekmek sepeti (simit, sade, kepekli ve zeytinli ekmek), kahvaltınız boyunca tek kişilik sınırsız çay servis ediliyor.

İki kişilik Sini Kahvaltıda ise; Maraş peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, peynirli su böreği, tereyağı, acuka, petek bal-kaymak, tahin-pekmez, vişne reçeli, yeşil ve siyah zeytin, domates ve salatalık, mevsim meyveleri, kuru incir, kuru kayısı, sahanda sucuklu yumurta, ve ekmek sepeti (simit, sade, kepekli ve zeytinli ekmek), kahvaltınız süresince kişi başı ikişer çay veriliyor.

Sıcak Kahvaltı Tabağı’nda; Izgara sucuk, ızgara kaşarlı mantar dolması, ızgara Maraş peyniri, sigara böreği, mini sahanda menemen, közlenmiş yeşil biber, közlenmiş domates ve elma dilim patates yer alırken Klasik Kahvaltı Tabağı’nda; Maraş peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, su böreği, tereyağı, bal, çilek – portakal reçeli, yeşil – siyah zeytin, haşlanmış yumurta, kiraz domates ve salatalık söğüş, ekmek sepeti (simit, sade, kepekli ve zeytinli ekmek), bir bardak çay mevcut.

  • Konum: Topçuoğlu, Cumhuriyet Cd. No:32, 37100 Kastamonu Merkez/Kastamonu
  • Telefon: 0366 214 30 44
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

10- Kastamonu Green Park

Burası Neresi? Ferah ortamı ile rahatlık sağlayan Green Park, merkezde konumlanıyor olup kahvaltı menüsü ile sabahlarınızı keyiflendiremeye aday bir mekan. Serpme kahvaltısı içerisindeki çeşitler bol tutulmuş. Patates/sosis kızartması, salam, tahin, pekmezi bal, kaymak, siyah zeytin, yeşil zeytin, katmer, haşlanmış yumurta, sucuk, reçel/peynir çeşitleri, domates, salatalık, biber derken liste uzayıp gidiyor. Şans verilmesi gereken nezih mekanlardan biri olduğunu düşünüyorum.

  • Konum: Ankara yolu 9.Km Merkez, 37510 Kastamonu
  • Telefon: 0542 373 71 55
  • Çalışma Saatleri: 08:00–23:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

11- Balabanağa Çiftliği

Burası Neresi? İniceğiz Köyü’nde yer alan çiftlik, köy kahvaltısı ve yörese yemeklerin servis edildiği bir mekan olup 400 yıldan fazla yaşı olan çeşitli tarihi yapıları ile günümüze ulaşmış harika bir nokta. Buranın serpme kahvaltısı içinde; tahin, pekmezi domates, salatalık, börek, yeşil zeytin, siyah zeytin, omlet, marmelat, reçeller, tereyağı, peynir türleri, bal, kaymak, salam, katmer ve çay yer alıyor. Anadolu’nun misafirperverliğini burada sonuna kadar hissedebilecek ve geldiğiniz için pişman olmayacaksınız!

  • Konum: İnciğez Köyü Hüsema Mahallesi No:1, 37872 Daday/Kastamonu
  • Telefon: 0546 573 15 36
  • Çalışma Saatleri:  09:00–21:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

12- Şehit Şerife Bacı Tabiat Parkı

Burası Neresi? Doğanın tam kucağında piknik yapmakla berbaer daha pek çok aktiviteyi gerçekleştirebileceğiniz tabiat parkı içerisinde; marketler, beş adet çocuk oyun parkı, minik bir hayvanat bahçesi, mescit, çay ocağı, iki restoran, mini kafe gibi olanaklar mevcut. Etkinlik için ise paintball sahası, basketbol, voleybol, futbol sahaları, fitness gibi imkanlara ev sahipliği tesis içerisinde yok yok denilebilir.

Neden Gitmeliyim? Her türlü ihtiyaç düşünülerek tasarlanmış bir alan. İçerisinde yer alan restoranlarda zengin menüsü ve hizmetteki başarısı ile gelen misafirlerin memnun edilmesi sağlanıyor. Kahvaltı tabağı ve serpme kahvaltı seçeneklerinin mevcut olduğu mekan oldukça tatmin edici düzeyde. Kastamonu kahvatı mekanları listesinde yer almayı kesinlikle hak ediyor.

  • Konum: Ankara Cd. 9.Km, 37210 Ümit/Kastamonu Merkez/Kastamonu
  • Telefon: 0541 235 31 37
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

*Gezi için geldiğiniz bölgede detaylı bir tur yapmak isterseniz size rehber olacak Kastamonu Gezilecek Yerler yazmızdan yararlanabilirsiniz.

*Kastamonu Kahvaltı Mekanları yazımıza görüşlerinizi bildirmek veya katkıda bulunmak isterseniz yorumlar kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin