Central Park’ta Yapılacak Şeyler | 28 Farklı Aktivite

Dünya’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Central Park, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Peki, Central Park’a gitmişken neler yapmak, hangi aktivitelere katılmak gerekiyor?

New York’un En Populer gezilecek yerler arasında yer alan , Central Park’ta Yapılacak Şeyler başlıklı yazımızda, en popüler aktiviteleri bir liste haline getirerek, ayrıntılı bir şekilde açıkladık. Sizlere düşen ise yalnızca yazımızı okumak ve New York’un göbeğindeki Central Park için kendinize bir etkinlik planı çıkarmak!

Hazırsanız, başlıyoruz! Listemizin ilk sırasında;

1. İlk önce ”Bilgi Kabini’ne” uğrayın!

Central Park Bilgi Kabini

Amerika’nın ilk büyük peyzajlı kamu parkı olan Central Park, Manhattan Adası’nın ortasındaki 843 dönümlük bir arazi üzerinde yer alıyor. Neredeyse bir şehir büyüklüğünde olan Central Park’ı kolayca gezebilmek için önce Bilgi Kabini’ne uğramak gerekiyor. Park içerisinde toplam üç Bilgi Kabini bulunuyor. Bu üç bilgi noktasında Central Park hakkında yol tarifleri, haritalar ve bilgiler yer alıyor. Nisandan, kasım ayına kadar açık olan Bilgi Kabinleri orijinal mimarileriyle de dikkat çekiyor.

Bilgi kabinlerinin bulunduğu noktalar:

  • Güneydeki Central Park’taki 59. Caddeye giriş (59. Cadde)
  • Doğu 72. Cadde’nin Beşinci Cadde’den Park’a girişi
  • West 72. Cadde’deki Parkın İçinde, Çilek Alanlarının güneydoğusunda, Daniel Webster heykelinin yanı

2. Harlem Meer’de Balık Tutun!

Harlem Meer

Dünyanın en işlek metropollerinden birinin ortasında bulunan Central Park’ta sakin bir balık avının tadını çıkarabilirsiniz. 110. Cadde’deki Harlem Meer’e giderek, eğer yanınızda yoksa Charles A Dana Discovery Center’dan bir olta ve bir miktar yem alıp balık tutabilirsiniz. Tabi balıkları tuttuktan sonra suya geri bırakmanız gerekiyor! Harlem Meer’de, Çipura levrek, kabak çekirdeği güneş balığı, bluegill güneş balığı ve sazan balığı gibi daha birçok türden balığı (geri bırakmak şartıyla) tutmanız mümkün!

3. Gece Kamplarına Katılın!

Central Park Gece Kampı

Central Park, yaz boyunca, ücretsiz aile kampı etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Tamamıyla ücretsiz olan kamplarda çadır gibi gerekli ekipmanlar park yönetimi tarafından tedarik ediliyor. Dolayısıyla yapmanız gereken tek şey, uyku tulumlarınızı alarak Central Park’a gitmek! Çocuklu aileler için bulunmaz bir etkinlik olan gece kamplarına mutlaka katılmalı, bu ilginç maceranın tadını çıkarmalısınız! Tabi gitmeden evvel kayıt ve rezervasyon yaptırmayı unutmayın; aksi takdirde boş bir çadır bulamayabilirsiniz!

4. Shakespeare İzleyin!

Central Park Shakespeare

Central Park’ta hazirandan ağustosa kadar, Delacorte Tiyatrosu’nda Shakespeare sergileniyor. Tamamıyla ücretsiz olan bu etkinliğe katılmak için saatlerce bilet sırasında beklemeniz gerekebilir. Ancak bu sabırlı bekleyişin sonunda Meryl Streep, Al Pacino, Christopher Walken ve Denzel Washington gibi ünlü oyuncuların sahne performanslarını izleme şansı elde edebilirsiniz.

5. Ücretsiz Konserlere Katılın!

Central Park Konserleri

1905’ten beri Central Park’ta Naumburg Orkestrası, sürekli olarak ücretsiz, açık hava klasik müzik konserleri düzenliyordu. Zamanla bir gelenek haline gelmiş olan bu açık hava konserleri, başlangıçta yalnızca klasik müzikten ibaret olsa da günümüzde, aklınıza gelebilecek her türde müziğe kapılarını açıyor. Ücretsiz olarak katılabileceğiniz bu konserler SummerStage serisi adı altında düzenleniyor. Central Park’ta Opera’nın Yaz Resital Serisi’ni sakın kaçırmayın!

6. Tekne Gezisine Katılın!

Central Park Tekne Turu

Central Park’ın içinde bulunan göl, belki de dünyanın en güzel su kütlesi olabilir! Bu muazzam gölün üzerinde yapılan tekne gezileri, Central Park’ta yapılması gereken aktivitelerin başında geliyor. Tekne gezintilerine katılmak için Loeb Kayıkhanesi’nin dört kişiye kadar kapasiteli 100 tekneden oluşan filosundan birini kiralayabilirsiniz. Dört kişi kürek çekmek zor olabilir derseniz, altı kişilik Venedik tarzı bir gondol da kiralayabilirsiniz.

Tekne gezintileri sayesinde tüm parkı ve gölü gezebilir, manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Dört kişilik tekneler için bir saatliğine 15$; altı kişilik tekneler için 20$ depozito vermeniz gerekiyor. Tekneleri 10.00 ile 18.45 saatleri arasında kiralayabilirsiniz.

Adres: Merkezi Park btwn 74. ve 75. Cadde

7. Central Park’ta Yürüyüş Yapmayı Unutmayın!

Central Park Yürüyüşü

Toplam 58 mil uzunluğunda yürüyüş yollarına sahip olan Central Park’ta, yürüyüş yapmak için birçok alternatif bulunuyor. Ormanlık alanların, bakımlı çiçek bahçelerinin, açık tarlaların, geniş göllerin ve rezervuarların içinden geçen yürüyüş yollarından herhangi birini tercih ederek, parkın ve doğal atmosferin tadını çıkarabilir; yol üzerinde bir şelaleye bile rastlayabilirsiniz. Bu kocaman parkın içinde kaybolurum diye endişelenmeyin; zira park içinde yol kenarında yer alan hemen her direkte, yolunuzu bulmanızı sağlayacak tabelalar bulunuyor.

8. Sessiz bir yer bularak doğanın ve yalnızlığın tadını çıkarın!

Central Park

Şehrin karmaşasından kaçmak isteyenlerin sığınağı olan Central Park, sessiz ve huzurlu bir ortam için en ideal yer! Sizler de huzur ve dinginlik arıyorsanız Central Park’ta ki en sessiz yerlere bulup, mis gibi doğanın ortasında kafanızı dinleyebilirsiniz. Central Park’ta insanların gürültüsünden, enstrümanların ve müzisyenlerin sesinden uzaklaşıp, sakin bir ortam bulabileceğiniz noktalar şunlardır:

Bethesda Terrace (72. Cadde ortası park), Konservatuar Bahçesi (104-106 Sts doğu tarafı), Konservatuar Suyu (72. ile 75. cadde doğu tarafı), East Green (69. Sokak – 72. St doğu bölgesi), Shakespeare Bahçesi (79. ve 80. Sts arası batı), Koyun Çayırı (66. – 69. cadde arası batı), Çilek Tarlaları (71. ve 74. cadde arası batı tarafı) ve Turtle Pond (79. ve 80. cadde arası parkın ortası).

9. 5K Eğlence Koşusuna Katılın!

Central Park 5K Eğlence Koşusu

Dört duvar arasındaki koşu bandını geride bırakın ve Central Park’taki 5K koşusuna katılarak nefes kesici manzaranın, yemyeşil doğanın tadını çıkarın! Central Park 5K Eğlence Koşusu, parkın en ikonik konumlarının dolambaçlı yollarını takip ederek sizi tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

Bu ikonik yerler arasında Bethesda Çeşmesi, Alışveriş Merkezi, Imagine Mozaiği gibi daha birçok efsanevi nokta bulunuyor. Pazartesiden cumartesiye kadar sabah 08.00 sularında başlayıp 1 saat boyunca devam eden 5K Eğlence Koşusu’na katılmak için 39$ ödeyerek, rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

10. Aşağı Central Park Koşusu

Aşağı Central Park Koşusu

Central Park’ta düzenlenen ve 4 kilometrelik bir tur olan Aşağı Central Park Koşusu, bir rehber önderliğinde gerçekleştiriliyor. Bu tur sayesinde bir yandan spor yapıp, diğer yandan Central Park’ı gezebilirsiniz. ABD’de şimdiye kadar uygulanmış en iddialı peyzaj mimarisinin bir kısmına sahip olan Central Park’ın aşağı yarısında gerçekleştirilen koşu, tüm koşu seviyelerini karşılamak için hızlandırılmış bir turdur.

1 saat 25 dakika süren Aşağı Central Park Koşusu’na katılım ücreti 40$’dır. Koşu esnasında yanınızda bulunması için bir şişe su ücretsiz olarak dağıtılıyor. Bunun dışında, fotoğraf çekmek için yanınıza kameranızı veya fotoğraf makinenizi almanızı tavsiye ediyoruz.

11. Sunrise Yoga Yürüyüşüne Katılın!

Central Park Yoga Yürüyüşleri

Sunrise yoga yürüyüşlerine katılarak, bir yandan yoga yaparak enerji toplayıp, dinginliğe ulaşıp; diğer yandan Central Park’ın doğal atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz. Sadece Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri, 08.00’da düzenlenen yoga yürüyüşü, yaklaşık 1 saat sürüyor. Bu yürüyüşe katılabilmek için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Katılım ücreti ise sadece 39 $! Sunrise yoga yürüyüşü buluşma noktaları: General Sherman Anıtı, 59. Cadde ve 5. Cadde.

12. Central Park Hayvanat Bahçesi: Günlük Penguen Beslemeleri

Central Park Hayvanat Bahçesi

Central Park, en az 130 farklı tür hayvanı içerisinde barındıran büyük bir hayvanat bahçesine ev sahipliği yapıyor. Aralarında gentoos, chinstraps, rockhoppers ve kral penguenler gibi nadir türlerden oluşan şirin mi şirin penguenler de parktaki yerini alıyor. Her gün 10.30 ve 14.30 saatleri arasında beslenme ihtiyaçları için dışarı çıkan penguenleri görmek ve izleyebilmek için birçok kişi Central Park’a akın ediyor. Dolayısıyla siz de bu harika etkinliği kesinlikle kaçırmamalı; sevimli penguenleri yakından görmelisiniz.

13. Central Park Hayvanat Bahçesi: Günlük Deniz Aslanı Beslemeleri

Central Park Hayvanat Bahçesi

Central Park Hayvanat Bahçesi’nin tam ortasında denizaslanı yaşam alanı bulunuyor. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği bu alan da deniz aslanlarını yakından izleme fırsatı bulabiliyorsunuz. Deniz aslanları gün içerisinde eğitim, spor ve beslenme amacıyla günde üç seansa tabi tutuluyor. Deniz aslanlarının eğitim, spor ve beslenme eylemlerini yakından görmek için 11.30, 13.30 ve 15.30 saatlerinde orada olmanız gerekiyor.

14. Hatha yoga sınıfı

Central Park Hatha yoga

Central Park’ta rahatlatıcı Hatha Yoga dersine katılın! Hatha Yoga sınıfı yumuşak ve yavaş tempolu dersleriyle nefesin akışına uygun olarak, vücudunuzun hizalanmasını sağlayıp, enerjinizi serbest bırakmanızı sağlıyor. Yeni başlayanlar için yoga esnasında yapılan hareketlerin zorluğu minimum seviyede tutuluyor. Ders, son olarak yapılan bir rahatlama hareketi ve meditasyonla bitiriliyor.

Central Park’ta insanları doğa ile yeniden birleştiren ve çevreyle uyum için bilinçli hale getiren Hatha yogaya mutlaka katılmalısınız! Katılmadan önce yoga için mat, havlu ve suyunuzu yanınıza almayı unutmayın. Eğer matınız yoksa Hatha yoga sınıfına kayıt yaptırdığınız esnasında 3 $ karşılığında mat kiralayabilirsiniz.

  • Ders saatleri: Pazartesi 11.30/Perşembe 18.00 (Eylül ortasına kadar)/Cumartesi 10.00
  • Ders süresi: 75 dakika
  • Fiyatlar: Tek kişilik katılım ücreti 20 $’dır. Üç kişinin birlikte katılması halinde indirim uygulanmakta, fiyat 15 $’a

15. At Arabası (Fayton) Turları’na Katılın!

Central Park At Arabası Turları

Central Park’ın en popüler turlarının başında -tıpkı Türkiye’de olduğu gibi- at arabası yani fayton turları geliyor. Central Park’ın her noktasını gezebileceğiniz fayton turları, aynı zamanda sizleri tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Doğal ve mistik bir atmosferin içinde gerçekleşen fayton turlarına sizler de mutlaka katılmalısınız. Tabi katılmadan önce yanınıza fotoğraf makinenizi almayı unutmayın!

Faytonlar hafta içi 10.00 ile 00.00 saatleri arasında; hafta sonları ise 09.00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Standart olarak dört kişilik olan faytonlara; 4 yetişkin/2 yetişkin ve 12 yaş altı 3 çocuk ya da 12 yaş altı 4 çocuk şeklinde binebilirsiniz. Fayton turlarının ücretleri ise şu şekildedir:

  • 30 dakika yolculuk: 110 $
  • 45 dakika yolculuk: 145 $
  • Tatil sezonunda (24 Kasım-5 Ocak) 45 dakikalık fayton yolculuğu: 235 $ – 255 $

16. Central Park Bisiklet Turu

Central Park Bisiklet Turu

Parkın en popüler turlarından bir diğeri olan bisiklet turları, Central Park’ta yapılacak şeyler ve aktiviteler arasında öne çıkıyor. Rehber eşliğinde, Central Park’ın doğal yolları boyunca bisiklet sürerek, Belvedere Kalesi, Wollman Pisti, Gapstow Köprüsü, Konservatuar Bahçesi, Shakespeare Bahçesi, Loeb Kayıkhanesi gibi daha birçok ünlü simge yapıyı ve mekânı ziyaret edebilir; parkın tarihi ve mimarisi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Bunun yanı sıra bisiklet turlarına katılarak; Sex and The City, Friends, Ghostbusters, Evde Tek Başına, Örümcek Adam, Maid in Manhattan, Enchanted, Saturday Night Live, Gossip Girl ve 30 Rock gibi ünlü dizi ve filmlerin çekildiği yerleri görme şansı elde edebilirsiniz.

Bisiklet turları için gerekli olan; bisiklet, kask, sepet, kilit ve harita gibi ekipmanlar bizzat tur tarafından tedarik ediliyor. Tur grupları en az 2 kişilik; en fazla 12 kişilik olabiliyor. Turistler için İngilizcenin yanı sıra, İspanyolca ve Portekizce turları da düzenleniyor. Bisiklet turları 09.00 ile 18.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Katılmak isteyenlerin tam saatinde 208 W. 80. Sokak noktasında bulunması gerekiyor.

  • 1 saatlik turlar: Yetişkinler için 34 $/Çocuklar için 24 $
  • 2 saatlik turlar: Yetişkinler için 44 $/Çocuklar için 34 $

Özel turlar: 44 $

17. Pedicab Turları

Pedicab Turları

Bilgili sürücünüz Central Park’ta size rehberlik ederken, arkanıza yaslanın ve rahatlayın! Central Park içinde uzman bir rehber eşliğinde yapılan Pedicab turu, çok fazla enerji harcamadan manzaraları görmek için harika bir yöntem oluyor. Pedicab turlarına katılarak; Bethesda Çeşmesi, Çilek Tarlası, Wollman Pisti, Atlıkarınca gibi daha pek çok ünlü mekanı ve simgeleşmiş yapıları ziyaret edebilirsiniz. Yolculuk esnasında fotoğraf çekmek için birçok durak bulunuyor, bu yüzden kameranızı veya fotoğraf makinanızı yanınızda getirdiğinizden emin olun!

Pedicab turlarının süreleri, görmek istediğiniz yerlere göre 1 ila 4 saat arasında değişiyor. Bir Pedicab aracına, yalnızca 2-3 kişi binebiliyor. İstek doğrultusunda, İngilizcenin yanı sıra, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Rusça ve Türkçe turlar düzenlenebiliyor. Pedicab turlarının katılım ücreti; gezilecek yerlere göre dakika başı 2 ila 5 $ arasında değişiyor. Ortalama olarak söylemek gerekirse 1 saatlik Pedicab turu için 120 $ ödemeniz gerekiyor.

  • 1 saatlik Pedicab turu ile görebileceğiniz yerler: Bandshell, Bethesda Terrace, Bethesda Fountain, Carousel, Cherry Hill, Children’s Zoo, Dairy, Dakota, Essex House, Grand Army Plaza, Heckscher Playground, The Lake, The Mall, Sheep Meadow, Strawberry Fields, SummerStage, Tavern on the Green, Victorian Gardens, Wollman Rink
  • 2 saatlik Pedicab turu (1. Turdaki yerler de dâhil) durakları: Belvedere Castle, Conservatory Garden, Conservatory Water, Delacorte Music Clock, Delacorte Theater, Gapstow Bridge, Greyshot Arch, Heckscher Ballfields, Loeb Boathouse, Reservoir, Shakespeare Garden, Swedish Cottage, Turtle Pond
  • 3 saatlik Pedicab turu (1. Ve 2. turdaki yerler de dâhil) durakları: Alice in Wonderland, Great Lawn, Hans Christian Andersen, Harlem Meer, Lasker Pool & Rink, Majestic Towers, North Meadow, Obelisk, Tennis Center
  • 4 saatlik Pedicab turu (1, 2. ve 3. Turdaki yerler de dâhil) durakları: Museum Mile, Metropolitan Museum of Art, Solomon R. Guggenheim, Museum of Natural History, Frick Collection, Lincoln Center, 5th Avenue, Rockefeller Center, Times Square

18. Gizli Sırlar Yürüyüş Turu

Gizli Sırlar Yürüyüş Turu

Gizli sırlar yürüyüş turu ile Central Park’ta, diğer yollara göre çok daha az kullanılan güzergahlarda yürüyüş yaparak, parkın gizli mücevherlerini keşfedebilirsiniz! Rehber öncülüğünde gerçekleştirilen bu tur sayesinde Amerikan Devrim Savaşı’ndaki bir sitenin kalan son tahkimatı ve 3500 yaşındaki Mısırlı bir ziyaretçi gibi keşfedilmemiş cazibe merkezlerini görme şansı elde edebilirsiniz.

Gizli sırlar yürüyüş turu her gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Totalde 2 saat süren tura, en 2 kişilik; en fazla 12 kişilik gruplar halinde katılabiliyorsunuz. İsteğe göre İngilizcenin dışında Portekizce ve İspanyolca turlara da katılabilirsiniz. Tura katılacakların, tam saatinde 208 W. 80. Cadde’de bulunması gerekiyor.

  • Gizli sırlar yürüyüş turu ücreti: Yetişkinler için 65 $/Çocuklar için 55 $
  • Özel turlara katılım ücreti: Yetişkinler için 75 $/Çocuklar için 65 $

19. Fotoğraf Yürüyüşü Turları

Fotoğraf Yürüyüşü Turları

Fotoğraf yürüyüşü turları, Central Park’ın bazı göllerini, köprülerini, mimarisini, bitki örtüsünü ve Manhattan’ın siluetini içermektedir. Rehber önderliğinde gerçekleştirilen bu tur sayesinde, Central Park’ta, en güzel fotoğraf karelerini yakalayabileceğiniz yerlere gidip, buralarda fotoğraf çekme şansı elde edebilirsiniz. Dolayısıyla yanınızda mutlaka bir fotoğraf makinası veya kamera bulundurmanız gerekiyor!

Her gün 09.00 ile 20.00 saatleri arasında gerçekleştirilen fotoğraf yürüyüşü turları, ortalama 2 saat sürüyor. Katılmadan önce mutlaka rezervasyon yaptırmalı ve tam saatinde, buluşma noktası olan 208 W. 80. Sokak’ta hazır bulunmalısınız.

Fotoğraf yürüyüşü turu ücreti: 4 kişi için kişi başı 45 $/2 kişi için kişi başı 60 $

20. Central Park Hayvanat Bahçesi 4-D Tiyatrosu

Central Park Hayvanat Bahçesi 4-D Tiyatrosu

Çocuklu ailelerin yoğun ilgi gösterdiği Central Park Hayvanat Bahçesi 4-D Tiyatrosu, üç boyutlu bir filmin görsel dramasını içeren, çeşitli yerleşik duyusal etkilere sahip sürükleyici bir deneyim yaşatıyor. 4-D tiyatrosunda Buz Devri (No Time for Nuts) filmi gösteriliyor. Gösterim 30 Haziran’a kadar devam edecek! 4-D tiyatrosu, 10.00 ile 16.00 arasında hizmet veriyor.

  • Dikkat! 4-D Tiyatrosu’na, yalnızca 4 yaş ve üstü çocuklar katılabiliyor. 4 yaş altı için kesinlikle önerilmiyor.
  • Katılım ücreti: 3 ve üzeri yaşlar için 7 $/WCS Üye bileti 4 $

21. Ramble: Kuş Gözlemciliği

Ramble: Kuş Gözlemciliği

Vahşi bir ormanı andıran Ramble, şaşırtıcı görünümüne karşın tamamıyla insan eliyle inşa edilmiş yapay bir park! Central Park’ın tam ortasında bulunan Ramble, kuş gözlemciliğinde Amerika Birleşik Devletleri’nin en iyi yerlerinden biri olarak biliniyor. Ramble, 230’un üzerinde farklı kuş türüne ev sahipliği yapıyor!

Burası profesyonel kuş gözlemcileri ve acemi kişiler için ideal bir gözlem yeri… Central Park’ın içinde görmeniz gereken yerlerin başında gelen Ramble’daki birbirinden ilginç kuş türlerini sizler de mutlaka görmelisiniz. Gitmeden evvel dürbün, kamera veya fotoğraf makinenizi yanınıza almayı sakın unutmayın!

22. İnanılmaz bir yarış: Çöpçü Avı Macerası

Central Park Çöpçü Avı Macerası

Bu eğlenceli çöpçü avı macerasıyla, Central Park’ı dev bir oyun tahtasına dönüştürebilirsiniz! Peki, çöpçü avı macerası nedir? Çöpçü avı macerasını çözmeniz gereken bir puzzle gibi düşünebilirsiniz. Verilen görev sonrası, akıllı telefon yardımıyla yönlendirilen ekipler, Central Park’ın simgeleşmiş mekanları arasında yerini alıp, bir yandan Amerika tarihini öğrenirken, diğer yandan verilen ipuçlarını çözerek, zorlukları tamamlamaya çalışıyor. Yarışma için aralarında seçim yapabileceğiniz iki ayrı rota bulunuyor:

  • Aşağı Central Park: Yarışma, Columbus Circle’da başlar ve aşağıdaki yapılar da dâhil olmak üzere çeşitli yerlerde devam eder: Central Park Hayvanat Bahçesi, Wollman Pisti, Alışveriş merkezi, Bethesda Çeşmesi, Shakespeare Bahçesi.
  • Mid Central Park: Dakota’da başlar ve aşağıdakileri de içeren çeşitli yerlerde devam eder: Çilek Tarlaları, Amerikan Doğa Tarihi Müzesi, Delacorte Tiyatrosu, Rezervuar.

Dikkat! Çöpçü avı macerasına katılım ücretleri, 2-5 kişilik bir ekip için 39,20 $ ile 50 $ arasında değişiyor.

23. Wollman Pisti’nde buz pateni!

Wollman Pisti

Buz pateni, Central Park’ta uzun süredir devam eden ve sevilen, parkın kendisi kadar eski bir gelenektir. Wollman Pisti, New Yorkluların ve turistlerin kış geleneğini olarak, kış mevsiminde dolup taşmaya devam ediyor. Büyülü New York City siluetinin ve parıldayan ışıkların altında, rüya gibi gecede buz pateni yapma fırsatını kesinlikle kaçırmamalısınız. Aşk Hikayesi ve Serendipity gibi filmlerine de ev sahipliği yapmış olan Wollman Pisti, yalnız bu yüzden bile mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri!

Çalışma saatleri:

  • Pazartesi-Salı: 10.00-14.30
  • Çarşamba-Perşembe: 10.00–22.00
  • Cuma-Cumartesi: 10.00–23.00
  • Pazar: 10.00–21.00

Giriş ücretleri:

  • Pazartesi-Perşembe: Yetişkinler 12 $, Çocuklar (11 ve altı) 6 $, Yaşlılar: 5 $
  • Cuma-Pazar ve Tatiller: Yetişkinler 19 $, Çocuklar (11 ve altı) 6 $, Yaşlılar: 9 $

24. SummerStage Yaz Konserleri!

SummerStage

Central Park’ta, 1950’li yıllardan beri hemen her yaz, SummerStage adı altında bir dizi ücretsiz konser düzenleniyor. SummerStage, afro-punk, Latin jazz, soul, hip-hop, avant-garde, and good old rock and roll gibi aklınıza gelebilecek her türde müziği içeren birçok ünlü müzisyenin konserlerine ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra stand-up gösterileri, dans şovları ve bazen Broadway müzik performanslarına da ev sahipliği yapan SummerStage, yaz boyunca devam ediyor.

Üstelik SummerStage konserlerine katılım tamamen ücretsiz! Hafta içi gösteri saatinden 60 dakika önce; hafta sonu ise 90 dakika önce kapılar açıldığı için birkaç saat önceden Central Park’a giderek, alanda sıraya girebilir ve kendinize güzel bir yer bulabilirsiniz.

Dikkat! Konser alanına getirmemeniz gereken birkaç şey bulunuyor: Alkollü içecekler, her türlü cam şişe, buz soğutucular, evcil hayvanlar, bisikletler, video kameralar, kayıt cihazları, flaş kameraları. Büyük çantalarınız, bisikletiniz, bagajlarınız veya yasak olan bir şey yanınızda bulunuyorsa, Central Park içinde uygun fiyatlara saatlik depolama alanları bulabilirsiniz.

25. Victorian Gardens Eğlence Parkı

Victorian Gardens

Victorian Gardens Eğlence Parkı, Wollman Pisti’nin yaz işletmesi olarak 2003 yılından beri hizmet veriyor. Aileler için ideal bir yer olan Victorian Gardens, tüm konukları, özellikle de çocukları memnun edecek, on iki el yapımı arabaya, çeşitli oyunlara, ödüllere, canlı interaktif gösterilere ev sahipliği yapıyor. Hem çocukları hem de ebeveynleri gülmeye, dans etmeye ve şarkı söylemeye davet eden eğlence parkı içerisinde pamuk şekeri, karamelli mısır ve dondurma gibi lezzetli atıştırmalıklar da bulunuyor.

26. Sheep Meadow ‘‘Koyun Çayırı’’

Sheep Meadow

Central Park’ın içinde bulunan bu büyük çimenli çayır, adını, bir zamanlar burada otlayan koyunlardan almıştır. Sonrasında büyük bir çim alana dönüştürülen Sheep Meadow (Koyun Çayırı) New Yorkluların, güneşte uzanıp, dinlendiği piknik yapıp eğlendiği en popüler yerlerden biri. Oturmak için bile zar zor yer bulabileceğiniz Koyun Çayırı, güneşin tadını çıkarıp, dinlenmek, piknik yapmak, uçurtma uçurmak gibi aktiviteler için en ideal yer!

27. The Mall ve Edebi Yürüyüş

The Mall

The Mall, Central Park’taki en önemli peyzaj örneğidir. The Mall, Kuzey Amerika’daki Elm ağaçlarının son kalan stantlarından biri olarak oldukça önemlidir. Central Park’ın en geniş yaya yolu olan The Mall üzerindeki Elm ağaçlarının, katedral benzeri bir gölgelik oluşturmasıyla ortaya çıkan manzara gören herkesi kendine hayran bırakıyor! Dolayısıyla Central Park’taki en çok fotoğraflanan yerlerden biri de The Mall oluyor.

Yolun güney ucu, ”Literary Walk” yani Edebi Yürüyüş olarak adlandırılıyor. Çünkü yol üzerinde ünlü edebiyatçılara ait birçok heykel bulunuyor. The Mall ve Edebi Yürüyüş etkinliği, Central Park’ta yapılacak şeyler arasında önde geliyor! The Mall, Central Park Mid-Park bölgesinde, 66. ve 72. Sokak arasında bulunuyor.

28. Central Park Film Festivali

Central Park Film Festivali

Her yıl ağustos ayında, Central Park bir hafta boyunca, akşam saatlerinde, açık hava film gösterimlerine ev sahipliği yapıyor. Film gösterimleri, Central Park’ta, Sheep Meadow (Koyun Çayırı) ve 72. Sokak Cross Drive arasındaki manzarada gerçekleştiriliyor. Tamamıyla ücretsiz olan bu etkinliğe katılmak için girişte herhangi bir bilet istenmiyor.

Kapılar, 18.30’da, gösteri öncesi programlama ve müzik eşliğinde açılıyor. Film gösterimleri ise karanlık çökünce başlatılıyor. Etkinlik, açık havada gerçekleştirildiği için gösterimler hava nedeniyle iptal edilebiliyor.

Dikkat! Cam şişeler, video kameralar, kayıt cihazları, sandalyeler ve alkollü içeceklerle gösterim alanına giriş yapmak kesinlikle yasaktır.

Central Park’ta Yapılacak Aktiviteleri hoşunuza gitmediyse New york yapılacak aktivitelere göz gezdirin deriz. Öneri ve görüşlerinizi, en önemlisi de deneyimlerinizi, bizimle yorum yaparak bizlere paylaşırsanız, içeriğimizi geliştirmemizi sağlayabilirsiniz. Enerji dolu bir tatil geçirmenizi diliyoruz!

Central Park’la ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsanız Central Park resmi adresinide göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin