Fotoğraflarıyla Birlikte Rochester Gezilecek Yerler Listesi

New York’un, Monroe eyaletinde yer alan Rochester şehri, bölgenin en büyük kenti..

Rochester gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik.

‘’Çiçek Şehri’’ olarak anılan kentte yer alan parklar, müzeler ve tarihi noktalar şehre giriş çıkışların giderek artmasına sebep olmuş.. Günümüzde turistik cazibe merkezlerinden biri olarak gösterilen Rochester, 220 binlik nüfusuyla sakin şehirlerden biri olarak gösterilirken köprüleri ve kütüphaneleriyle dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini ağırlıyor..

#1 Rochester Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ise;

1- George Eastman Müzesi

George Eastman Müzesi

Dünyanın en eski müzelerinden biri olarak gösterilen George Esatman Müzesi, fotoğraf ve film arşivi koleksiyonlarla ülkenin önde gelen müzeleri arasında yer alır. 1949 yılından beri Rochester’da hizmet veren müze, şehre gelen turistlerin gözde ziyaret noktalarından biri haline gelmiş…

Müzenin yer aldığı bina ise şehir için ayrı bir öneme sahip. Eastman Kodak Şirketi’nin kurucusu George Eastman’ın mülkünde yer alan müze, 1966 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Ulusal Tarihi Anıtlar listesine dahil edildi. Uğramanızı tavsiye ederiz.

2- Genesee Valley Parkı

Genesee Valley Parkı

Genesee Nehri’nin hemen kenarından yer alan Genesee Valley Parkı, şehir üniversitesinin kuzey girişinde yer alan, 800 dönümlük koskoca bir alan üzerine kurulu harika bir dinlenme noktası.

İki adet golf sahası ve alabildiğince yeşil dinlenme alanları ile dolu park, aynı zamanda Genesee Nehri ve Erie Kanalı’ndan geçen dört köprüye de sahip. Rochester’da keyifli bir yürüyüş ve piknik için akla gelen ilk adres..

3- Anıt Sanat Galerisi

Anıt Sanat Galerisi

Şehir üniversitesinin içinde yer alan Anıt Sanat Galerisi, 1913 yılında kurulan tarihi eğitim binasının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş… Bölgenin sanat merkezi olarak gösterilen müzede tarihi tablolardan tutun da heykel sanatına kadar pek çok çalışmayı bir arada görebilmeniz mümkün..

Diğer yandan müzenin olduğu bölüm şehirdeki kültürel etkinliklere ve festivallere de ev sahipliği yapıyor. Toplamda 11 bin sanat eserinin sergilendiği Sanat Galerisi’ni ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

4- Seneca Park Hayvanat Bahçesi

Seneca Park Hayvanat Bahçesi

 

15 dönümlük bir alan üzerine kurulu olan Seneca Park Hayvanat Bahçesi, sahip olduğu 90’dan faza hayvan türü ile hayvanlar alemine yakından tanıklık edebileceğiniz ve keyifli saatler geçirebileceğiniz bir adres. Şehrin en eski ziyaret noktalarından biri olan bahçe, 1894 yılından beri hizmet veriyor.

5- Ulusal Oyun Müzesi

Ulusal Oyun Müzesi

1969 yılından beri ziyaretçilerini ağırlayan Ulusal Oyun Müzesi, farklı tasarımı ve eğlenceli koleksiyonlarıyla şehrin ilgi odağı müzelerinden biri… Margaret Woodbury Strong’un kişisel koleksiyonunun sergilendiği müze, bir tarih müzesi olmasına rağmen interaktif özellikler taşıyan bir çocuk müzesi rolünü de üstlenmekte. Şehre gidenlerin mutlaka ziyaret ettiği müzede Susam Sokağı, Berenstain Ayıları ve daha pek çok çizgi film ve oyuna ait sergiler yer alır.

6- Rochester Bilim Merkezi ve Müzesi

Rochester Müzesi

New York’un eğitim, teknoloji ve yerel tarihini bilimsel bir yaklaşımla ortaya koyan Rochester Müzesi ve Bilim Merkezi, 900 dönümlük bir arazi üzerine kurulu oldukça büyük bir yerleşke de yer alır.

Tamı tamına bir milyon esere ev sahipliği yapan müzede; Endüstri Devrimi’nin Etkileri: Amerikan İç Savaşı gibi tarihsel konulara yer verildiği gibi teknolojik aletlerden tutun da şehrin yeşil alt yapısını ortaya koyan pek çok eserde yer alıyor.

*Rochester’da  mutlaka görmen gereken yerlerin notunu aldıysan sıra şehre seyahat planı yapmakta. Uzun bir uçak yolculuğu seni bekliyor.. Senin için önceden hazırladığımız Rochester uçuşları sayfasına göz atmaya ne dersin?

*New York Eyaletinin Diğer Şehirleri için..

Rochester gezilecek yerler yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin