Bursa’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Bursa, yaşanabilir bir şehir olmasının yanı sıra zengin tarihi ve kültürel geçmişi, doğal güzellikleri ve müzeleri ile gezginlerin de ülkemizde en çok tercih ettiği şehirlerin başında gelmektedir.

Ziyaretçiler için “Bursa’da nerede kalınır?” sorusunun cevabı da çok önemli olmaktadır. Bursa’ya İstanbul gibi yakın şehirlerden gelenler çoğunlukla günübirlik geziler düzenlemektedir. Uzak şehirlerden gelen ziyaretçiler ise konaklamalı bir şekilde tatili tercih edebilmektedir.

Yazımızda sizler için bu sorunun cevabını vermeye ve Bursa’da tercih edebileceğiniz bazı otel tavsiyelerinde bulunmaya çalıştık;

1- Bursa’da Nerede Kalınır?

Bursa 17 ilçesi ve 2 milyon civarındaki nüfusuyla ülkemizin en önemli şehirlerinden biridir. Bursa’ya gelen ziyaretçiler için şehrin her ilçesi ayrı güzellikler ve konaklama alternatifleri sunmaktadır. Bu ilçelerden bazıları ise sahip olduğu tarihi ve kültürel birikimle diğerlerinden bir adım öne çıkmaktadır.

Özellikle Yıldırım ve Osmangazi ilçeleri şehirdeki görülmesi gereken pek çok tarihi noktaya ev sahipliği yapması nedeniyle ziyaretçiler için ideal konaklama bölgeleri olmaktadır. Şehre gelenler bu bölgelerdeki otelleri tercih ederek Bursa gezisinin büyük bir kısmını yürüyerek gerçekleştirme şansına sahip olabilmektedir.

Bursa otel fiyatlarına da değinecek olursak, şehirde her bütçeye uygun konaklama seçeneğinin bulunduğunu söyleyebiliriz. 60-70₺’den başlayan fiyatlarla konaklama sorununuzu rahatlıkla çözüme kavuşturabilirsiniz.

2- Bursa Otel Tavsiyeleri

Dilerseniz şehirde konaklayabileceğiniz bazı otellere birlikte göz atalım;

#1 Kitap Evi Butik Otel

Kitap Evi Butik Otel

Merkezde 5 yıldızlı otellere göre ekonomik ancak onlar kadar kaliteli hizmet veren bir konaklama tercihi arıyorsanız bu oteli seçenekleriniz arasına alabilirsiniz. Şehir merkezine yakın bir konumda bulunan otel, otantik tasarımlı odalarıyla size keyifli bir konaklama deneyimi yaşama imkanı sunuyor.

#2 Otantik Gemi Otel

Otantik Gemi Otel

Eğer konaklama tercihinizi Mudanya’dan yana kullanmak isterseniz bu oteli rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Gemide konaklamak gibi farklı bir deneyim yaşamak ve biraz kafa dinlemek isterseniz Otantik Gemi Otel’de tam da aradığınız şeyi bulabileceğinizi söyleyebiliriz.

#3 Çekirge Gönlüferah Otel

Çekirge Gönlüferah Otel

Bursa’da pek çok şifalı su kaynağı da bulunuyor. Eğer bu şifalı sulardan faydalanmayı düşünüyorsanız bu otel sizin için çok ideal olabilir. Otel I. Murad Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Termal hamamında rahatlamanın keyfini çıkarabileceğiniz oteli tercih ederek, Bursa’da kaldığınız süre boyunca huzurlu akşamlar geçirebilirsiniz.

# 4 İbis Bursa

İbis Bursa

Bursa’da gezilecek yerlere uzak olmasına rağmen toplu taşıma kullanmayı dert etmeyecek kişiler bu zincir oteli tercih edebilirler. Otel temizliğe ve hizmet kalitesine vermiş olduğu önemle ziyaretçilerinden yüksek bir memnuniyet oranı almayı başarıyor. Fiyatların uygun olması ise bütçesi kısıtlı olan gezginler için bu oteli daha cazip kılıyor.

#5 Onuncu Köy Hotel

Onuncu Köy Hotel

Otantik bir konaklama deneyimi yaşatan otel, uygun fiyatlı bir seçenek bakanlar için en çok tercih edilebilecek yerlerden biri. Tabi ki hizmet kalitesi olarak 5 yıldızlı bir otelinki beklemek çok da gerçekçi olmayacaktır. Bu otelde konaklayarak Yeşil Türbe ve Yeşil Külliye’ye çok kolay bir şekilde ulaşabiliyor olmanız da buraları ziyaret etmeyi düşünenler için bu oteli mantıklı bir tercih yapmaktadır.

#6 Aloft Bursa Hotel

Aloft Bursa Hotel

Müşteri memnuniyeti konusunda oldukça hassas olan otel, 3 yıldızlı olmasına rağmen çok daha üst düzey bir hizmet kalitesi ile hizmet vermektedir. Otel konumu itibariyle çok merkezi olmasa bile civardaki ulaşım olanakları ile Bursa gezisi yapma eimkanı sunmaktadır.

Bursa’da konaklayabileceğiniz oteller elbette bunlarla sınırlı değil. Şehirde daha pek çok farklı ve keyifli konaklama seçeneği bulunuyor. Siz de Bursa’da kaldığınız ve tavsiye ettiğiniz otellerle ilgili bilgileri bizimle yorum kısmından paylaşarak bu şehre gelecek olan ziyaret edecek olan takipçilerimize fikir vermeye ne dersiniz?

**Bursa’nın en konforlu ve ekonomik otelleri hakkında bilgi sahibiyseniz aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin