Avrupa’da Nerede Kayak Yapmaya Gitmeliyim? İşte Size Avrupa’nın En İyi Kayak Merkezleri!

Kıta Avrupa şüphesiz seyahat etmeyi seven pek çok insanın hayatında mutlaka bir defa dahi olsa görmek istediği coğrafyalardan biridir. Avrupa kıtasında yer alan ülkelerin tamamına yakını sayısız gezilecek yerleri, zarif mimari yapıları, ilginç gelenek ve kutlamaları ve mutfak kültürü ile çok sayıda insanı kendisine çektiği de bir gerçek. Bunun da ötesinde eşsiz manzaralara hâkim vadi ve yürüyüş rotaları, kuzey ışıklarının görülebildiği İskandinav ülkeleri ve Orta ve Doğu Avrupa’nın ihtişamlı zirve noktaları ile doğa tutkunu turistlere de hitap eden zenginliklere ev sahipliği yapıyor. Yılın neredeyse tüm ayları Avrupa’nın farklı ülkelerini dolaşabilmek mümkün. Denizi ve güneşi sevenler için Güney Avrupa kıyıları ideal iken, beyaz geceleri, kuzey ışıkları izlemek ve kayak tutkunları için Kuzey Avrupa bu beklentiye karşılık veriyor.

Bu içeriğimizde kış tatiline yönelik kayak tutkunları için hazırladığımız, Avrupa’nın en iyi kayak merkezlerini içeren kapsamlı bir listeyi bulacaksınız. Kayak için kış aylarını beklemeden senenin tüm ayı kar tutan zirveleri, eşsiz orman ve vadi manzaralı kayak merkezlerini ve unutulmaz bir konaklama deneyimi için dağ evlerinin bulunduğu tesisleri bu yazımızda bulabilir, bir sonraki kış tatilinizi olur da Avrupa’da geçirmek isterseniz başlangıç, orta ve uzman seviyede kayakçılara hizmet veren kayak merkezlerini okuyabilirsiniz.

Almanya

1. Zugspitze

Zugspitze Kayak Merkezi

Almanya’nın 2.962 metre rakıma sahip en yüksek dağı olan Zugspitze, hem Almanların hem de çevre ülkede yaşayan kayak severlerin geldiği yerlerden biridir. Burası ülkenin en yüksek dağı olmakla birlikte kayakçılar arasında da oldukça yüksek bir popülariteye sahip. Zugspitze’nin eteğinde yer alan güzel Bavyera kasabasının manzarası kayak sonrası kültürel bir gezintiye çıkmak için de ziyaretçilerine eşsiz bir turistik gezi vadediyor.

Kayak merkezi başlangıç, orta ve ileri düzey kayakçılara hitap eden pistlere sahiptir. Pist kalitesi gayet iyidir. Tüm seviyedeki kayakçılar uzunca bir parkurda çok sayıda pist seçeneği bulacak, teleferik sayesinde vakit kaybı yaşamaksızın zirveye çıkabilecektir. Başlangıç seviyesindeki kayakçılar burada kayak, snowboard, sürat pateni ve buz dansı dâhil her seviyede ders alabilmekteler.

Muhteşem bir Alp manzarasını da gözler önüne seren Zugspitze, günübirlik kayak tatilinin yanı sıra sahip olduğu konaklama yerleri sayesinde de tatilcilere burada hafta sonu gibi 2 ve daha fazla günler için kalmalarına olanak sağlıyor. Ayrıca kendi yemeklerinizi hazırlayabileceğiniz mutfaklı daireler, karavan kamp alanları ve resort da kapalı havuz gibi olanaklar da bulunmaktadır.

En Yakın Havalimanı: Innsbruck Havalimanı (33 km), Münih Havalimanı (119 km), Zürih Havalimanı (182 km)

Nerede Kalınır: Eibsee-Hotel, Sporthotel Schönruh, Zugspitze Resort

Haritada Görüntüle >

2. Arber

Arber Kayak Merkezi

Almanya’nın Bavyera bölgesi doğusunda kalan Grosser Arber kayak merkezi, inanılmaz bir doğal güzelliğin tam ortasında harikulade bir kış tatil merkezidir. Çekya’ya çok uzak olmayan Arber kayak merkezi, Münih Havalimanı’na da yaklaşık 90 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunuyor.

Arber, açık bir havada parlak bir güneş ışığı altında bembeyaz kar örtüsüyle adeta bir peri masalını andıran görüntülere ev sahipliği yapıyor. Pist kalitesi oldukça iyi ve kayakçılar için teleferik ve telesiyejler bulunmaktadır. Zirve noktası 1456 metre olan Arber tam olarak Blanc Dağı’nda yer almakta. Dağlık alanın eteklerini süsleyen orman boyunca müthiş bir manzara hâkim.

Kayak merkezi yeni başlayan her yaştan insan için kayak ve snowboard eğitimleri vermektedir. Eğer hafta sonu konaklamalı gelmeyi düşünürseniz pist çevresinde birkaç dağ evi bulunmaktadır. Ayrıca konaklama yerleri misafirleri için kayak merkezine ücretsiz servis imkânı da sunuyor. Karla kaplı doğada güzel bir gezinti yapabilir, Arber’in kusursuz pistinde kayak yaparak tatilinizi keyifli hale dönüştürebilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Münih Havalimanı (100 km)

Nerede Kalınır: Arber Alm

Haritada Görüntüle >

3. Black Forest Feldberg

Black Forest Feldberg Kayak Merkezi

Freiburg bölgesi Feldberg’de bulunan kayak merkezi, kayak ve snowboard için sunduğu 30 km’lik pist alanı ile kış tatili için ideal yerlerden biridir. Kış sporları alanı 900 ila 1.448 metre yüksekliği ile kayakçılara hem geniş hem de uzun bir pist alanı sunuyor. Kayak merkezinde 14 tane telesiyej bulunuyor. Çok da fazla kalabalığı olmayan kayak merkezinde telesiyejleri bekleme gibi bir sorunla da karşılaşılmıyor.

Tesiste yeme içme ve konaklama yerleri mevcut. Kayak öncesi 1448 metredeki Kara Orman’ın muhteşem manzarasının tadını çıkarabilir, eğer biraz şanslıysanız e hava açıksa Alpleri de görebilirsiniz. Eğimli yamaçları, serbest kayak pistleri ve güzel orman manzarası olan Feldberg’de herkes için bir şeyler var.

Deniz seviyesinden yaklaşık 1.500 metre yükseklikte bulunan Feldberg, karlı örtüsüyle tanınan ve 1890’dan bu yana kayak meraklıları için popüler bir destinasyondur.

En Yakın Havalimanı: Basel Havalimanı (68 km), Zürih Havalimanı (81 km), Stuttgart Havalimanı (169 km)

Nerede Kalınır: Ferienwohnung Grafenmatt Black & Forest, Emmendinger Hütte, Burg Hotel Feldberg

Haritada Görüntüle >

4. Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen Kayak Merkezi

Eğer bir yaka sever iseniz muhtemelen Alplerde kayak yapmanın nasıl bir duygu olduğunu tahmin ediyorsunuzdur. Münih’e yaklaşık 1 saatlik sürüş mesafesinde, Almanya’nın en yüksek dağı olan Zugspitze’nin eteklerinde güzel bir kış harikalar diyarı olan Garmisch aynı adı taşıyan kayak merkezine ev sahipliği yapıyor. Nefes kesen bir manzaraya sahip dağlarla çevrili Garmisch şüphesiz ülkenin kış sporları adına en önemli destinasyonlarından biridir.

Garmisch, kayak tatilinizin tadını çıkarabileceğiniz pek çok seçenek arasından seçim yapabileceğiniz zenginliktedir. Almanya’nın zirvesi diye tabir edilen bu bölgede Garmisch ve Zugspitze adında iki kayak merkezi bulunuyor. Her iki kayak merkezine de toplu taşıma araçları veya oteliniz yakınsa yürüyerek dahi kolayca ulaşabilirsiniz.

Her iki kayak merkezi de kilometrelerce uzunlukta yamaçlara ve tüm seviyelerde ve uzunlukta pistlere sahip. Kayak alanlarında atıştırmalık molalar için çok sayıda restoran ve bar gibi yerler bulunmaktadır. Bavyera Alplerinin en ünlü bölgesi olan Garmisch’te muhteşem doğa içerisinde unutulmaz bir kayak deneyimi yaşayabilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Innsbruck Havalimanı (59 km), Münih Havalimanı (125 km), Salzburg Havalimanı (175 km)

Nerede Kalınır: Kreuzjochhaus, Berggasthof Kreuzalm

Haritada Görüntüle >

5. Nebelhorn – Oberstdorf

Nebelhorn – Oberstdorf Kayak Merkezi

Göz alabildiğine karla kaplı tepeler, muhteşem bir dağ manzarası, yürüyüş ve kayak aktiviteleri için adeta biçilmiş bir kaftan niteliğini taşıyan Nebelhorn, Almanya’da neredeyse tüm yıl boyunca kayak tatili yapabileceğiniz bir başka yerdir. Kayak, snowboard ve yürüyüş yapabileceğiniz Nebelhorn, 13 km’lik kayak pisti ile hem kayak ustaları hem de yeni başlayanlar için ideal bir yerdir.

Nebelhorn, yıl boyunca kayak yapabileceğiniz bir yerdir. Alplerdeki bu bölge yaklaşık 2.224 metre yükseklikte yer almakta. Uzaktaki vadilerin ve yüksekteki zirvelerin manzaralarına kayran kalacağınız bir doğallığa ev sahipliği yapıyor. Eğer biraz olsun adrenalin yaşamayı seviyorsanız zirveden yamaç paraşütü dahi yapabilirsiniz. Kayak merkezinde telesiyejlere ek olarak atıştırmalık bir şeyler yiyip içebileceğiniz restoran yeri bulunmaktadır.

Toplam 13 km’lik pist uzunluğuyla Almanya’nın en uzun piste sahip kayak merkezlerinden biri olan Nebelhorn, zirveden başlayıp vadiye inen bu uzun parkurda harika bir doğal manzara eşliğinde kaymanın keyfi mutlaka deneyimlemeye değerdir.

En Yakın Havalimanı: Münih Havalimanı (204 km)

Nerede Kalınır: Iglu Lodge, Edmund-Probst-Haus

Haritada Görüntüle >

6. Ochsenkopf

Ochsenkopf Kayak Merkezi

Almanya’nın doğusunda Çekya sınırına yakın olan kayak merkezi bozulmamış bir doğal ortamın tam kalbinde kış tatili için ideal bir yerdir. İster zirvenin tepelerini süsleyen patika yollardan manzara eşliğinde yürüyüş yapabilir, ister bembeyaz kar örtüsünde kayağın tadını çıkarabilirsiniz. Kilometrelerce uzunluktaki yamaçlar, kros kayak parkurları, iki kızak pisti ve bir snowboard parkının yanı sıra kayak kiralama imkânı sunan tesis ayrıca iki büyük kayak okuluna da ev sahipliği yapmaktadır.

Kayak tatilcileri burada geniş bir yelpazede seçim yapabilir. Ayrıca dileyen dağ evlerinden 4 yıldızlı otellere kadar değişen fiyatlarda gecelik konaklayabilir. Aile dostu kayak merkezi, küçük çocuklar için dahi kayak eğitimi vermektedir. Bu nedenle çocuklu aileler için de ideal bir yer olan Ochsenkopf, Almanya’ya yapacağınız bir kış tatilinde hafta sonunuzu değerlendirebileceğiniz güzel yerlerden biridir.

En Yakın Havalimanı: Zürih Havalimanı (130 km)

Nerede Kalınır: Vögeli Alpenhotel Malbun, Hotel Turna Malbun, Gorfion Familotel Liechtenstein

Haritada Görüntüle >

7. Waidring – Reit im Winkl

Waidring – Reit im Winkl Kayak Merkezi

Tirol, Salzburg ve Bavyera üçgeninde sınır bölgesinde yer alan Steinplatte Waidring tam anlamıyla bir kayak cennetidir. Ziyaretçilerine en üst düzey sınırsız bir kayak deneyimini sunan tesis, özellikle pist kalitesi ile sıkça tercih edilen yerlerden biridir. Bazıları ısıtmalı koltuklara sahip 13 konforlu teleferik, sizi 1.860 metreye kadar çıkarırken, zirveden aşağıya kilometrelerce kaymanın tadını çıkarabilirsiniz. Pist yeterince geniş ve uzundur. Küçük yaştaki kayak severler için de bir parkura sahip olan Wiadring, snowboard tutkunlarına da hitap ediyor.

Kayak merkezi etrafında konaklama yapabileceğiniz dağ evleri ve bir şeyler yiyebileceğiniz restoran yerleri bulunmaktadır. Kar manzarasında sıcak bir çikolata için mola vermek burada güzel olacaktır. Ya da termosa alacağınız kahveniz ile etrafta yürüyüş yaparak çevreyi saran yükseltilerin eşsiz manzarasına karşı yürüyüş yapabilirsiniz.

Kayak merkezi, modern yapar kar makineleriyle sürekli pist kalitesini korumaktadır. Çok iyi koşullarda ve teleferiklerde uzun kuyruklar olmadan mükemmel bir şekilde kayak veya snowboard yapabilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Salzburg Havalimanı (50 km), Innsbruck Havalimanı (112 km)

Nerede Kalınır: Hotel Heigenhauser, Kuhotel, Pension Schweizerhof

Haritada Görüntüle >

Avusturya

8. St. Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg Kayak Merkezi

Avusturya’nın Arlberg bölgesindeki en iyi kayak merkezlerinden biri olan St. Anton dik yamaçları, 100’e yakın telesiyeji, restoran, dağ evleri, kayak ve snowboard pistleri ile bölgede kayak aktivitesi için tercih edilen popüler bir yerdir. 100 yılı aşkın bir süredir kış sporları tutkunlarını ağırlayan St. Anton, Alpler’in en büyük ve en bilinen kayak merkezlerinden biridir.

Kayak ve snowboardcular, dik yamaçlara çevrenin muhteşem manzaraları eşliğinde telesiyejlerle hızlı ve kolay bir şekilde erişebilirler. Bulunduğu konum itibariyle kışın yağan bol kar pisti de kusursuz bir yere dönüştürmektedir. Özellikle uzman kayakçılar arasında popüler olan St. Anton kayak merkezi aileler için de tercih ediliyor.

Avrupa’nın her yerinden sorunsuz bir ulaşım kolaylığına sahip olan St. Anyon, Zürih’e 2 saat, Innsbruck’a 1 saat 10 dakikalık mesafede yer alıyor. Arlberg ve çevresinde, aralarından seçim yapabileceğiniz farklı fiyatlara sahip oteller, dağ evleri, pansiyonlar ve apartman daireleri gibi konaklama seçenekleri bulunmaktadır.

En Yakın Havalimanı: Innsbruck Havalimanı (100 km)

Nerede Kalınır: Hotel Kertes, Hotel Alpenhof, Apart6580

Haritada Görüntüle >

9. Kitzbühel

Kitzbühel Kayak Merkezi

Avusturya’nın en iyi kayak merkezlerinden olan Kitzbühel’de kayak yapmanın keyfine ailenizle birlikte varabilirsiniz. Yeni sistem teleferik sistemleri ve uzun, bakımlı pistleri ile görenleri büyüleyen bir kayak merkezi. Dünyanın en ünlü yokuş aşağı yarış pistlerinden olan Streif pistinde kaymak tüm kayakçıları memnun ediyor. 57 tane kayak asansörü ile misafirlerine hizmet veren kayak merkezi kayak ve snowboard dışında da keyif alabileceğiniz olanaklar sunuyor.

Panoramik dağ manzaraları ile ilgi çeken merkezde dağ kulübelerinde konaklayabilir ya da yöresel tatların sunulduğu restoranlarda çok güzel menüleri tadabilirsiniz. 45 tane mavi, 31 tane kırmızı ve 16 tane siyah işaretlenmiş toplamda 185 kilometrelik yamaçları ile çok keyifli bir kış tatili geçirme imkânı sunuyor. Çevrede 60 taneden fazla dağ kulübesi bulunuyor ve restoran konusunda zengin bir yer. Aynı zamanda çevrede bulunan bazı asansörleri ücretsiz olarak kullanmak mümkün oluyor.

Kış tatilinizi ölümsüzleştirmek isterseniz öz çekim yapabileceğiniz iki farklı çok güzel manzara noktası bulunuyor. Serbest sürüş kayak alanları ile keyifli anlar geçirebilirsiniz. En yakın havaalanı Salzburg, Innsbruck ve Münih kullanılabiliyor. En yakın tren istasyonu ise Kitzbühel’de bulunuyor.

En Yakın Havalimanı: Innsbruck Havalimanı (97 km), Salzburg Havalimanı (73 km)

Nerede Kalınır: Rasmushof, Q! Hotel Maria Theresia, Hotel Garni Pension

Haritada Görüntüle >

10. Lech

Lech Avusturya Alplerinin Arlberg bölgesinde bulunuyor. Zürs ile ikiz kayak merkezi olarak isimlendirilen bu güzel merkezde oldukça geniş kayak pistleri bulunuyor. Isıtmalı teleferik sistemleri ile misafirlere en iyi tatil hizmeti sunuluyor. Burada çok fazla kayak bileti satılmadığı için teleferik sistemlerinin önünde çok uzun kuyruklar oluşmuyor. Aynı zamanda yılın her döneminde kar garantisi olduğundan tatilinizi uygun zamanlarda ayarlayabiliyorsunuz.

Profesyonel kayakçılar için birçok kros parkurunun bulunması burayı ilgi odağı haline getiriyor. Aynı zamanda Arlberg bölgesinde amatörler için 27 km uzunluğunda bir eğitim kayak pisti bulunuyor. Bu eğitim alanında arazi daha düz ve tırmanışlar çok zor değil. Normal kayak ya da snowboard yerine kros kayağı tercih ediyorsanız burada bu aktivite için eğitimler alabilirsiniz.

86 tane asansörü bulunan tatil merkezinde 54 farklı pist bulunuyor. 222 dönümlük arazi üzerinde her seviyeden kayakçı doyasıya kayak yapabilme imkânı buluyor. En yakın havaalanı Zürih’te bulunuyor. Yaklaşık 2 saatlik bir transfer süresi var. En yakın istasyon ise Langen’de yer alıyor. 276 km’lik pisti ile beklentilere en iyi yanıtı veren tatil merkezleri arasında bulunuyor.

En Yakın Havalimanı: Zürih Havalimanı (194 km)

Nerede Kalınır: Goldener Berg, Pension Waldhof

Haritada Görüntüle >

11. Ischgl

Kış mevsimi ile ünlü bir tatil merkezi olan Ischgl kış sporcularının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Birçok konser etkinliğinin gerçekleştirildiği ve çok seçkin mutfak kültürüne sahip olan bu tatil merkezinde eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Alışveriş olanaklarının çok gelişmiş olduğu tatil mekânında kış sporlarını doyasıya yaşama imkânı bulunuyor. 1500 nüfuslu köyü ile çok otantik yerler arasında bulunuyor.

235 km pisti ile son derece muazzam bir kayak ve snowboard keyfi sunuyor. Bununla birlikte kayak sonrasında alışveriş yapabileceğiniz çok iyi mekânlar bulunuyor. Butik alışveriş alanlarında yöreye özgü birçok hediyelik ürünleri görebilmek mümkündür. Yoğun bir etkinlik takvimi bulunması burayı tatil cennetlerinden biri haline getiriyor.

Bu güzel kayak cennetinde vakit geçirmek isterseniz en yakın havaalanı olarak Innsbruck kullanılabiliyor. En yakın tren istasyonu olarak ise Landeck tercih edilebiliyor. Özel tarihlerde birçok konser ve etkinliklere de katılabilirsiniz. Konaklama bakımından oldukça zengin yerler arasında. Kişiler dağ kulübelerinde ya da lüks otellerde konaklama şansı bulabilir, çevrede ki restoranlarda farklı tatları da ayrıca deneyebilirler.

En Yakın Havalimanı: Innsbruck Havalimanı (99 km)

Nerede Kalınır: Hotel Martha, Hotel Post Ischgl, Hotel AlpVita Piz-Tasna

Haritada Görüntüle >

12. Saalbach Hinterglemm

Kış turizminin son derece dinamik geçtiği kayak merkezleri arasında Saalbach Hinterglemm de bulunuyor. 200 km pist avantajları ile son derece yüksek bir tatil deneyimi sunuyor. Yeni nesil tesisleri ile misafirlerine oldukça güzel bir tatil avantajı sunması her kar sezonunda binlerce kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlıyor.

Bölgede 60’tan fazla kayak kulübesi bulunuyor. Aynı zamanda 70 tane teleferik ve asansör hizmet veriyor. Bölgede aile, uzman ve amatörler için farklı kayak pistleri bulunuyor. Seviyenize göre 140 km mavi, 18 km siyah ya da 112 km uzunluğunda kırmızı işaretlenmiş pistlerde kayak deneyimi yaşama imkânı bulabiliyorsunuz. Kar parkı, serbest sürüş alanları ve gece kayağı için ışıklandırılmış birçok alan bulunuyor. Bunlara ek olarak kaymak yerine kızak tercih ederseniz özel kızak pistlerini de kullanabilirsiniz. Saalbach Hinterglemm kayak merkezi her seviye kayakçı için farklı parkurlar sunuyor.

Kayak merkezine ulaşabilmek için en yakın havaalanı olarak Salzburg Havaalanı’nı kullanabiliyorsunuz. Tren istasyonu ise Zell am See’de yer alan istasyondur. Kayak pistlerine yakın yerlerde konaklama imkânı bulabiliyorsunuz. Oldukça eğlenceli bir kış tatili için tatil rotanıza ekleyebilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Salzburg Havalimanı (86 km), Innsbruck Havalimanı (158 km), Münih Havalimanı (227 km)

Nerede Kalınır: Hotel Das Neuhaus, Alpinresort Sport & Spa, Hotel Astrid

Haritada Görüntüle >

13. Sölden

Sölden Kayak Merkezi

Son teknoloji asansörleri ve geniş pistleri ile oldukça avantajları olan bir tatil merkezi olarak Sölden tercih edilebilir. Burası Innsbruck’tan yalnızca bir saat mesafede yer alan bir kış tatil merkezi. Yıl boyunca kar bulunuyor olması tatilcilerin farklı zamanlarda kış tatili yapabilmesine imkân sağlıyor. Pist dışında serbest bölgeler bulunuyor. Adrenalin sevenler için ideal yerler arasında. Kayak dışında da eğlenebileceğiniz çok fazla aktivite var. Bu aktiviteler ailenizle ya da tek başınıza katılabileceğiniz türden.

Sölden çok fazla ziyaretçi ağırladığı için asansörler hızlı çalışır ve kuyruk oluşmaması için kusursuz bir hizmet verilir. Konaklama seçenekleri arasında apart oteller, lüks oteller ve pansiyonlar tercih edilebilir. Aileniz ile bir tatil düşünüyorsanız güzel avantajlar sunan bir tatil cenneti. Aynı zamanda amatörler için kayak dersleri alabilme olanağı var.

Sölden kayak merkezine ulaşabilmek için kullanılabilecek en yakın havaalanı Innsbruck’ta bulunuyor. Buradan kısa sürede transfer araçlarla merkeze ulaşabiliyorsunuz. En yakın tren istasyonu ise Otztal’da bulunuyor. Aralık ayında başlayan sezon Mayıs başına kadar devam ediyor. Kış sporları konusunda beklentilerinize en iyi şekilde yanıt veriyor.

En Yakın Havalimanı: Innsbruck Havalimanı (83 km)

Nerede Kalınır: Hotel Regina 4-Superior, Pension Windau, Haus Martina

Haritada Görüntüle >

14. Kuhtai

Kuhtai Kayak Merkezi

Kuhtai sizlere oldukça muazzam bir kayak deneyimi sunuyor. Yerleşim ve konaklama alanlarının hemen yanında bulunan kayak alanları ile her tatilcinin kalbini çalıyor. Yürüme ya da araba kullanmanızı gerektirmeden hemen kayak yapmaya başlama imkânı sunuluyor. Avusturya’nın en yüksek kayak merkezi olarak bilinen Kuhtai, misafirleri için çok özel tesisler sunuyor.

Çocuklar için özel eğlence alanları ve eğitim parkurları aileler için güzel bir avantaj oluyor. Genç kayakçıların çok ilgi gösterdiği bir merkezler arasında. Kış tatilinizde dinamizm arayışındaysanız mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bölgede konaklamak için çok geniş olanaklar var. Lüks bir konaklama ya da minik bir pansiyon tercih edebilirsiniz. Ekonomik olarak uygun olabilecek seçenekleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Sezon Aralık ayının başında başlıyor ve Bahar aylarına kadar devam ediyor.

Bölgeye ulaşabilmek için Innsbruck Havaalanı’nı kullanabilirsiniz. Bununla birlikte demiryolu ulaşımını da tercih edebilirsiniz. Yine en yakın demir yolu Innsbruck’ta yer alıyor. Piste çok yakın konaklama alanları bulunuyor. Bu da tatil beldesinin bir diğer avantajları arasında yer almaktadır. Her seviye kayakçılar için de ideal olanaklar sunmaktadır.

En Yakın Havalimanı: Münih Havalimanı (199 km)

Nerede Kalınır: Jagdschloss Resort, Sporthotel Kühtai, Hotel Moritz

Haritada Görüntüle >

15. Pitzal Glacier

Pitzal Glacier Kayak Merkezi

Avusturya’da bulunan en yüksek buzul Pitzal Buzulu olarak biliniyor. Burada birçok farklı kayak alanı bulunuyor. Rifflsee Gölü de kayak alanları içerisinde yer alıyor. Kayak merkezinde 13 tane asansör bulunması misafirlerin taşınmasında büyük bir kolaylık sağlıyor. Asansörlerin 2 tanesi koltuk asansörü ve 8 tanesi de yüzey asansörü olarak hizmet veriyor. 22 km uzunluğunda ki pist avantajı ile kayakçılara oldukça eğlenceli zaman geçirme imkânı sunuluyor. Burada ki parkurlar tüm seviyelerde kayakçı için uygun koşullar sunuyor.

Konaklama bakımından kayak yerlerine yakın birçok seçenek var. Oteller, dağ kulübeleri, pansiyonlar tercih edebileceğiniz seçenekler arasında. Yemek yemek için ise çevrede ki restoranları değerlendirebilirsiniz. Pitzal Glacier’e yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan Pitztal Hochzeiger de ziyaret edilebilir. Burada kar sezonu Eylül ayı ortalarında başlıyor ve Mayıs başına kadar devam ediyor.

Ulaşım bakımından da sorun yaşanmıyor. Bölgeye en yakın havaalanı Innsbruck’ta bulunuyor. Buradan servislerle merkeze ulaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda en yakın tren istasyonu da tercih edilebilir. Imst Pitztal’da bulunan istasyonu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Innsbruck Havalimanı (69 km), Münih Havalimanı (199 km)

Nerede Kalınır: Sturm Georg

Haritada Görüntüle >

16. Kaunertal Glacier

Kaunertal Glacier Kayak Merkezi

Avusturya’nın Tirol Bölgesinde yer alan Kaunertal Glacier kayak merkezi 935 metre dikey inişi ile son derece ilgi çekici bir yer. 9 telesiyeji bulunan merkezde 6 tane ayrı yüzey asansörü hizmet veriyor. Orta büyüklükte nitelendirilebilecek olan merkez her seviyeden kayakçıya ev sahipliği yapıyor. Kış tatili için son derece eğlenceli olanaklar sunan tatil beldesinde hem yetişkinler hem de çocuklar çok eğlenceli vakit geçirme imkânı buluyor. Pist uzunluğu 32 km olduğu için kayakçılar uzun soluklu kayak yapabilme imkânı buluyor. 16 farklı pist üzerinde dilediğiniz gibi kayma imkânı elde edebiliyorsunuz. Toplamda 618 dönümlük bir arazisi bulunan kayak merkezi hem yeni başlayanlar hem de orta düzey kayakçılara güvenli parkurlar sunuyor. Bununla birlikte snowboard yapmak isteyenler de parkurların keyfini çıkarabiliyor.

Ulaşım bakımından havayolu, demiryolu ya da kendi aracınızı tercih edebiliyorsunuz. En yakın havaalanı Inssbruck’ta bulunuyor. Merkeze yakın olan istasyon ise Landeck’te yer alıyor. Merkeze ait servislerle rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kayak merkezinde turizm sezonu Eylül sonunda başlıyor ve Haziran başına kadar devam ediyor.

En Yakın Havalimanı: Innsbruck Havalimanı (100 km), Münih Havalimanı (240 km)

Nerede Kalınır: Ferienhaus Waldner, Haus Schweikert, Apart Dorfback

Haritada Görüntüle >

17. Alpbach

Alpbach köyü yaklaşık olarak 2600 kişilik bir nüfusa sahip. 1000 metre yükseklikte bulunan bu güzel köy oldukça manzaralı konumu ile gelenleri büyülüyor. Farklı mimarisi, dikkati çeken çiçek süslemeleri ile son derece büyüleyici tatil mekânları arasında bulunuyor. Alpbach tüm bu özellikleri sayesinde 1983 senesinde Avusturya’nın “En Güzel Köyü” seçildi ve dünyada bilinen tatil beldelerinden biri haline geldi. 109 km uzunluğunda ki kayak pistleri sayesinde her seviye kayakçı kendine göre eğlence olanağı buluyor. Parkurları son derece bakımlı olmakla birlikte kros kayakları için de parkurlardan yararlanılabiliyor.

Kros kayağı yapmak istiyorsanız 87 km uzunluğunda ki parkurlarda adrenalini doyasıya yaşayabilirsiniz. Kış yürüyüşleri için çok güzel yamaçlar var ve buralarda çok güzel fotoğraf çekilebilecek manzaralar görebilirsiniz. 2013 yılından bu yana her sezon farklı yeniliklerle daha da eğlenceli bir yer haline geldi. Havayolunu tercih edenler Innsbruck Havaalanı’nı kullanabilirler. Demiryolu içinse Brixlegg istasyonu kullanılabilir. Sezon genel olarak Aralık ayı sonlarında başlıyor ve Nisan ayı başlarında bitiyor. Bölgede 47 asansör bulunuyor. Bunlardan 8 tanesi koltuk asansör, 32 tanesi ise yüzey olarak hizmet veriyor.

En Yakın Havalimanı: Innsbruck Havalimanı (50 km)

Nerede Kalınır: Sternhütte Kitzbüheler Alpen, Schneiderhausl-larch, Appartement Kolberhof

Haritada Görüntüle >

18. Ellmau

Kış tatilinde adrenalin arıyorsanız Ellmau kayak merkezini rotanıza ekleyebilirsiniz. Son derece keyifli bir atmosferi bulunan kayak merkezinde gündüzleri kayak ya da snowboard yapabilir akşamları ise renkli gece hayatı aktivitelerine katılabilirsiniz. Tüm kış tatili gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayan Ellmau son derece geniş bir hizmet skalasına sahip. Uzmanlara, orta seviye kayakçılara ve amatörlere hitap eden bir merkez olduğundan çok fazla ziyaretçisi bulunuyor.

Hartkaiser çevresinde bulunan bu tatil merkezinin pist sayısı fazla olduğundan keyfinize göre kayak yapabilme imkânı bulabilirsiniz. Çevrede uzman kayakçılar için dik yamaçlar bulunuyor. Bunun yanında aileler ve amatörler için de geniş ve güvenilir pistlerden yararlanılabiliyor. Birçok dinlenme noktası bulunan Ellmau son derece göz alıcı manzaralara sahip. Özellikle Hartkaiser’de bulunan dağ istasyonu manzara beklentinizi en iyi şekilde karşılıyor.

20 km uzunluğunda ki Köglbahn pisti en çekici pistler arasında yer alıyor. Yeni başlayanlar için mavi ve kırmızı pistler hem geniş hem de rahat inişler sunuyor. Çocuklu aileler için merkezde bir de çocuk kulübü bulunuyor. Siz kayak keyfini sürerken çocuklarınız da bu bakım alanlarında yaşıtları ile güvenli bir şekilde eğlenme imkânı buluyor.

En Yakın Havalimanı: Innsbruck Havalimanı (87 km), Salzburg Havalimanı (72 km), Münih Havalimanı (151 km)

Nerede Kalınır: Grutten Hut, Seestüberl, Riedlhütte

Haritada Görüntüle >

19. Hintertux Glacier

Hintertux Glacier Kayak Merkezi

Güvenli bir kış tatili geçirmek isteyenler için oldukça keyifli yerlerden birisi de Hintertux Glacier oluyor. 144 km uzunluğunda geniş ve bakımlı kayak pistleri ile tatilcilere en iyi şekilde hizmet veriliyor. Gündüz kar eğlencesi gece ise çeşitli akşam organizasyonları ile çok keyifli zaman geçirebilirsiniz. Hemen her tatilciye hitap edebilecek yamaçları ile oldukça sevilen bir tatil cenneti.

Yıl boyunca açık bir tatil merkezi olması her sezonda ziyaretçilerine kapılarını aralamasını sağlıyor. Tux Finkenberg’de yer alan merkez kayak ve snowboard sporcuları için uygundur. 21 asansör ile misafirlerini zirveye taşıyor. Zillertaler Alplerinde yer alan merkezin yıl boyu kayak için uygun olması uzman kayakçıların da tercih etmesini sağlıyor. Çok bakımlı ve düzgün yamaçları bulunuyor. Serbest arazilerin varlığı profesyoneller için bir avantaj oluyor.

Kolay parkur 23 km, orta düzeyler için 35 km ve zor parkurlar için ise 18 km uzunluğunda pistleri ile her kış tatilcisinin gereksinimlerine yanıt veriyor. Çevrede gezilebilecek birçok köy ve kasaba vardır. Hintertux, Tux, Madseit, Lanersbach, Vorderlanersbach, Finkenberg bunlar arasında bulunuyor. Çevrede ki bu güzel kasabalarda yöresel tatların keyfine varabilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Innsbruck Havalimanı (92 km), Salzburg Havalimanı (189 km)

Nerede Kalınır: Fernerblick Apartments, Hotel Alpenhof, Thermal-Badhotel Kirchler

Haritada Görüntüle >

20. Mayrhofen

Mayrhofen Kayak Merkezi

Adrenalin sevenlerin tercihleri arasında yer alan Mayrhofen, her kış sezonunda ziyaretçi ile dolup taşıyor. 142 km uzunluğunda çok bakımlı kayak pistleri ile oldukça eğlenceli bir kış tatili vaat ediyor. 59 teleferik ile hizmet vermesi kayak alanlarında kuyrukların oluşmasına neden olmuyor. En dik yamaçların bulunduğu kayak noktaları ile profesyonel kayakçıların tercihlerinde ilk sırada yer alıyor.

Kış fotoğrafları çekmek isterseniz muazzam manzaralar bulabilirsiniz. Hız tutkunlarının keyifle yarış yapabileceği özel kayak yarış pistleri son derece eğlencelidir. Penken parkı yeni başlayanların rahatlıkla zaman geçirebileceği koşullara sahip. Parkta 4 kişilik telesiyejli sun-jet bulunuyor. Kış tatili planlamanızda kayak sporuna yer vermek istiyor ve Mayrhofen’ı tercih ederseniz buraya ulaşmak için Innsbruck Havaalanı’nı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda demiryolu ile bölgeye ulaşmak da mümkün.  Demiryolu ulaşımı için Mayrhofen istasyonunu kullanabilirsiniz.

Yeni başlayanlar için kayak okulu ve uzman eğitimlerden ders alabilme olanakları var. Konaklama bakımından ise her bütçeye uygun seçenekler mevcut. Kişiler küçük bir pansiyonda ya da lüks bir otel süitinde konaklama şansı elde edebiliyor.

En Yakın Havalimanı: Innsbruck Havalimanı (73 km), Salzburg Havalimanı (171 km)

Nerede Kalınır: Ferienhof Oblasser, Gastehaus Holaus, Nieslerhof

Haritada Görüntüle >

21. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Dünyanın en büyük kayak merkezlerinden biri olan SkiWielt Wilder Kaiser her seviyeden kayakçıya kapılarını aralıyor. Birçok alanda ödül almayı başarmış olan kayak merkezi 280 km uzunluğunda pistleri ile dünyanın en iyileri arasında olmayı hak ediyor. 90 tane modern teleferik sistemine sahip olması ve kayakçılar için 70’e yakın dinlenme alanının bulunması bölgeyi cazibe merkezi haline getiriyor. Kış eğlencesinin en keyiflisini yaşayabileceğiniz tatil merkezinde gece kayakçıları için de alternatifler bulunuyor. Gece kayak pistleri 13 km olup 11 km’lik bölümü yüksek oranda ışıklandırılmıştır.

Oldukça güzel manzaraları ve kar garantisi ile beklediğinize değecek fırsatlar sunuyor. Birçok kayak kulübesinin bulunması ve dağ restoranlarının varlığı hem kendinizi güvende hissetmenizi sağlıyor hem de mola verdiğinizde sıcak bir kahvenin keyfini sürebiliyorsunuz. Kar barları ve güneşlenme terasları da yine kayak yapmadığınızda vakit geçirebileceğiniz alanlar içerisinde bulunuyor. Innsburck, Salzburg ve Münih havaalanlarını kullanarak merkeze ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Kufstein, Wörgl ve St. Johann istasyonları da tercih edilebilir. Her bakımdan çok güzel bir kış tatili geçirme imkânı sunuyor.

En Yakın Havalimanı: Inssbruck Havalimanı (78 km), Salzburg Havalimanı (82 km), Münih Havalimanı (143 km)

Nerede Kalınır: Hotel Tyrol, Kaiserblick Söll, Aparthotel Schindlhaus

Haritada Görüntüle >

22. Söll

Söll Kayak Merkezi

Söll, dünyanın önde gelen kayak merkezleri arasında bulunuyor. 288 km uzunluğunda kayak pisti olması keyifli bir kayak eğlencesi fırsatı sunuyor. Yeni başlayanlar, orta seviye kayakçılar ve deneyimli kayakçılar için farklı seçenekler bulunuyor. 90 tane teleferiğinin bulunması kuyruklar oluşmadan kişilerin taşınmasını sağlıyor. Aynı zamanda 3 tane ışıklandırılmış kızak pisti bulunuyor.

Çevrede birçok güneşlenme terası ve masa servisi imkânı var. Kayak yapmadığınız zamanlarda sıcak içeceklerinizi yudumlayabilir ve manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Etrafta 80’e yakın aile işletmesi bulunuyor. Buradan yöresel yemekleri ve tatlıları deneyebilirsiniz. Gözün görebildiği kadar beyaz olan bu güzel tatil cennetinde unutulmaz bir kış sezonu geçirme imkânı bulabilirsiniz.

Tatil merkezinde 3 eğlence parkı bulunuyor. Burada yeni başlayanlar eğitimlerine devam edebilirler. Aynı zamanda deneyimli kayakçılar için çeşitli zorluk derecelerinde yamaçlarda kayak yapabilme şansı sunuluyor. Konaklama açısından bir aile pansiyonu tercih edilebilir ya da dilerseniz lüks bir otel odasında konforlu tatil geçirme olanağı bulabilirsiniz. Gece kayağı yapabilmeniz için de olanaklar sunuluyor. Her bakımdan oldukça iyi standartlarda bir kayak merkezidir.

En Yakın Havalimanı: Inssbruck Havalimanı (78 km)

Nerede Kalınır: Tennenwirt, Au Pension, Dorf 22 Apartments & Rooms

Haritada Görüntüle >

23. Schmittenhöhe – Zell am See

Hohe Tauern Milli Parkı’nın yakınında bulunan tatil merkezi oldukça eşsiz bir manzara sunuyor. Aktif bir tatil yapmayı sevenlerin de dinlenmeyi tercih edenlerin de vakit geçirebilecekleri bir ortam. %100 kar garantili pistleri ile tatilcilerin keyifli zaman geçirmesini sağlıyor. Yaz aylarında da tatil amaçlı olarak ziyaret edilen bölgede oldukça güzel yürüyüş yolları bulunuyor. Kış mevsiminde çok güzel ve bakımlı kayak pistleri bulunuyor.

Çevrede oldukça fazla gezi noktası bulunuyor. Kişiler tatilleri sırasında yalnızca kayak ya da snowboard yapmıyor aynı zamanda bu gezi noktalarında muazzam kareleri fotoğraflayabiliyorlar. Etrafta bulunan lüks otellerde ve SPA merkezlerinde dinlenme şansı bulabiliyorsunuz. Restoran, kafe bakımından da zengin merkezler arasında. 56 tane asansörü ile misafirlerini taşıyan tatil cenneti 46 km kayak pistleri ile oldukça dikkat çekiyor. En yakın havaalanı olarak Salzburg Havaalanı’nı tercih edebilirsiniz. Demiryolu ulaşımında ise Zell am See istasyonu gereksinimlerinize yanıt veriyor. Çevrede bulunan küçük köyleri ziyaret edebilir ve keyifli bir tatil için alışverişlerinizi doyasıya yapabilme olanağı bulabilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Salzburg Havalimanı (110 km)

Nerede Kalınır: Eder Hütte, Berghotel Schmittenhöhe

Haritada Görüntüle >

Andorra

24. Pas de la Casa

Pas de la Casa Kayak Merkezi

Avrupa’nın en güzel kayak merkezlerinden biri olan Pas de la Casa ismini Andorra’nın bir kasabasından alıyor. Burası 3 bine yakın nüfusu bulunan küçük bir kasaba. Ancak kayak merkezine sahip olması nedeniyle her yıl oldukça fazla sayıda turiste ev sahipliği yapıyor.

Kayak ve snowboard kiralayarak burada dağ sporlarını yapabilirsiniz. Birçok otel alternatifi bulunması ise dağ tatiliniz sırasında önemli bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Oteller kayak merkezinde bulunur. Yani kaldığınız otelden çıkıp doğrudan kayak ya da snowboard yapmaya gidebilirsiniz.

Ulaşım için hava yolunu tercih edecekseniz, Andorra’nın herhangi bir havalimanı olmadığını bilmelisiniz. Yakınlarda bulunan Barselona, Girona, Lleida veya Toulouse Havalimanı’nı kullanarak bölgeye ulaşım sağlanabilir. Biletinizi alırken bu havalimanlarından birini tercih edebilirsiniz. Buradaki birçok otelin havalimanından doğrudan transfer imkânı bulunur. Bu nedenle ulaşımınızın son derece rahat ve konforlu geçeceğine emin olabilirsiniz.

Bu kayak merkezinde hem yetişkinler hem de çocuklar için kayak okulu bulunuyor. Yani kayak yapmayı henüz bilmiyor olmanız, Pas de la Casa’yı ziyaret etmenize engel değil. Buradaki kayak okulunda kendinizi geliştirdikten sonra kayak kiralama imkânından yararlanabilir ve bu keyfi sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Carcassonne Havalimanı (88 km), Girona Havalimanı (11 km), Toulouse Havalimanı (124 km), Barselona Havalimanı (140 km)

Nerede Kalınır: Hotel Cal Ruiz, Hotel Cims, Hotel Guineu

Haritada Görüntüle >

25. Pal/Arinsal – La Massana

PalArinsal – La Massana Kayak Merkezi

Andorra’da bulunan Pal Arinsal yılın 10 ayı faaliyet gösteren bir kayak merkezi. Ailenizle ya da arkadaşlarınızla birlikte hoşça vakit geçirmek ve doyasıya kayak keyfi yapmak için tercih edebilirsiniz. Buradaki kayak pistinin uzunluğu 63 kilometre olup, benzersiz bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.

Pal Arinsal’da aynı zamanda dağ bisikletini de deneyimleyebiliyorsunuz. Yine oldukça uzun bir parkuru bulunuyor. Maceradan ve bisiklet sürmekten hoşlanıyorsanız, burada bulunan 40 kilometreden daha uzun dağ bisikleti parkuru sizi bekliyor. Eğer zamanlama konusunda dikkat ederseniz bu merkezde gerçekleştirilen ISMF Mountain Ski World Cup gibi prestijli yarışmaları izleme şansına erişebilirsiniz.

Andorra La Vella’dan Pal Arinsal’a olan ulaşım son derece kolay. Şehir merkezine en yakın kayak merkezi olma özelliğini taşıyor. Buraya havalimanından doğrudan transfer talep edebiliyorsunuz. Ailece yapacağınız bu kayak tatilinden tüm aile üyelerinin memnun ayrılacağına emin olabilirsiniz. Aslında Pal ve Arinsal olarak iki farklı tesis ancak kayak pisti ile birbirlerine bağlanıyorlar. Bu nedenle isimleri birlikte anılıyor. Bu kayak merkezinde bulunan tam 26 farklı restoranda yemek yeme imkânı bulabilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Toulouse Havalimanı (199 km), Girona Havalimanı (209 km), Barselona Havalimanı (219 km)

Nerede Kalınır: Aparthotel Sant Andreu, Poblado Apartments, Hotel Comapedrosa

Haritada Görüntüle >

Bulgaristan

26. Bansko

Bansko Kayak Merkezi

Bansko yerleşim yeri, Bulgaristan’ın Blagoevgrad şehrinde bulunuyor. Kayak merkezi de aynı isimle anılıyor. Yakınlığı nedeniyle ailece tercih edebileceğiniz Avrupa kayak merkezlerinden biri. Bulgaristan’ın güneybatısında yer alan bu küçük ve şirin yerleşim yerine dilerseniz hemen bir tatil planlayabilirsiniz. Diğer merkezlere göre daha ekonomik olduğu söylenebilir. Bu açıdan da kayak tatili düşünenlere avantaj sunuyor.

Yakınlığı sayesinde İstanbul’dan otobüs ile rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Pirin Dağları’nın eteğinde ve bir milli park içerisinde yer alan bu şirin kayak merkezini mutlaka görmelisiniz. Kayak yapmayı seviyorsanız ya da daha fazla vakit kaybetmeden öğrenmek istiyorsanız, Bansko gibi yakın bir kayak merkezinde tatilinizi planlayabilirsiniz.

Eğer bir Schengen vizesi sahibiyseniz doğrudan ziyaret edebilirsiniz. Yoksa Bulgaristan vizesi almanız gerekir. Buradaki sayısı binleri aşan çam ağaçlarını görmek, eşsiz kayak pistinde adrenalini hissetmek sizi çok iyi gelecek. Bansko’nun şehir merkezinde 30 dakikalık gondol yolculuğu sonucunda kayak merkezine ulaşıyorsunuz. Dilerseniz şehir merkezinde dilerseniz de kayak merkezinde yer alan otellerde konaklayabilirsiniz. Tüm pistlerinin toplamı yaklaşın 70 kilometre uzunluğunda olan bu kayak merkezi tatiliniz için harika bir seçim olacak.

En Yakın Havalimanı: Sofya Havalimanı (162 km), Plovdiv Havalimanı (163 km)

Nerede Kalınır: MPM Hotel Bansko SPA & Holidays, Aparthotel Lucky Bansko, Hotel Evelina Palace

Haritada Görüntüle >

27. Pamporovo

Pamporovo Kayak Merkezi

Bulgaristan’ın güneyinde bulunan bu kayak merkezi, Smolyan eyaletinde yer alıyor. Kayak tutkunları için yakınlığıyla iyi bir alternatif olma özelliğini taşıyor. Norveç ladin ormanlarının arasında yer alması, bölgeye masalsı bir hava katıyor. Bu nedenle hem yaz hem de kış sezonunda turist ağırlayan bir merkez olduğu söylenebilir.

Türkiye sınırlarına en yakın kayak merkezleri arasında yer alıyor. Otobüsle rahatlıkla bu kayak merkezine seyahat edebilirsiniz. Neredeyse 1960’lardan beri hizmet verdiği için tesisler oturmuş durumda. Eyaletin merkezinde birçok otel ve bar bulabilmek mümkündür. Burada kar kalınlığı kış ayları geldiğinde 2 metreye kadar çıkabiliyor. Dolayısıyla hem kayak hem de snowboard için oldukça uygun. 18 farklı kayak pistinin olması ise bu sporu bir tutku haline getirmiş olanları cezbediyor.

İstanbul ile arasındaki mesafe sadece 465 kilometre olan bu kayak merkezinde keyifli birkaç gün geçirmeyi düşünebilirsiniz. Merkezde birçok otel, gece kulübü ve restoren alternatifi bulunuyor. Pamporovo yalnızca oteller ve kulüplerle doldurulmuş büyük bir kayak merkezi olarak düşünülebilir. Kış tatili planınız için hoş bir alternatif olacaktır.

En Yakın Havalimanı: Kavala Havalimanı (81 km), Sofya Havalimanı (156 km), Selanik Havalimanı (190 km)

Nerede Kalınır: Stream Resort, Orpheus, Hotel Orlovetz Pamporovo

Haritada Görüntüle >

Çekya

28. Spindleruc Mlyn

Spindleruc Mlyn Kayak Merkezi

Spindleruc Mlyn yalnızca 1.393 kişilik nüfusa sahip küçük bir kasaba. Ancak muhteşem kayak merkezi sayesinde birçok turistin de ortak noktası olma özelliğini taşır. Çek Cumhuriyeti sınırları içinde yer alır. Rakımı ise 718 m’dir. Kayak yapmaktan hoşlananlar her yıl bu merkezi tercih ederler. Kış tatili planınızı yaparken seçeneklerinizin içine dâhil edebilirsiniz.

Mimarisiyle sizi etkileyen binaları bu şirin kasabada görebilirsiniz. Merkezde de kış aylarında bolca kar vardır. Kış tatilini doyasıya kayak yaparak ve kar manzarası izleyerek geçirmek isteyenler bu şirin kasabayı tercih edebilirler. Buradaki otellerde SPA, aquapark ve kapalı havuz gibi özellikleri bulabilirsiniz.

Karla kaplanmış çam ağaçları arasından teleferikle yükselirken kendinizi adeta bir masal diyarında hissedersiniz. Bölgedeki otellerin görüntüsü de bu masalsı dokunuşu bozmuyor. Gözünüzün alabildiğine karla kaplı bu güzel kasabayı ailenizle ya da arkadaşlarınızla ziyaret edebilirsiniz. Kış aylarında kar kalınlığı snowboard ve kayak yapmak için uygun kalınlıktadır. Bu kayak merkezinde iç alanlarda yapabileceğiniz eğlenceli aktiviteler bulabilirsiniz. Buz gibi havada sıcak suyu olan bir havuzda yüzmek, eşsiz bir deneyim olabilir.

En Yakın Havalimanı: Wroclaw Havalimanı (99 km), Prag Havalimanı (117 km), Dresden Havalimanı (137 km)

Nerede Kalınır: Harmony Club Hotel, Hotel Adam, Villa Hubertus

Haritada Görüntüle >

Finlandiya

29. Levi

Levi Kayak Merkezi

Finlandiya’nın önde gelen bir kayak merkezi olan Levi, ağırlıklı olarak kış aylarında turistlerin uğrak noktası haline gelir. Özellikle kayak yapmaktan hoşlananlar Levi’de kayma deneyimini mutlaka yaşamalı. Tam 10 adet çocuk pisti olması minik kayakçılar için de avantaj sağlıyor. Ailece gideceğiniz kış tatiliniz için Levi’yi tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu merkezde çocukların oldukça eğleneceği bir de Junior Park ve Leeviland bulunuyor. Yine Levi kayak okulunda hem çocuklar hem de yetişkinler ders alma fırsatı bulabiliyorlar.

Güneş ufuklardan batarken Levi kayak merkezinin karları üzerinde muhteşem bir kızıllık oluşturur. Sırf bu eşsiz manzarayı seyretmek için bile ziyaret edilebilir. Telesiyej ile yükselirken, güneş ile bulutların oyununu izleyebilirsiniz. Bu kayak merkezine gitmeden önce bir ila beş gün arasında kayak takımlarını ve ekipmanlarını kiralayabilme şansınız bulunuyor. Erken kiralamış olduğunuz için %20 gibi bir fiyat avantajı elde ediyorsunuz.

Levi kayak merkezinde bulunan otellerde konakladığınız zaman, birçoğunun ücretine telesiyej biletleri de dâhil oluyor. Böylece fazladan para ödemeden kayak keyfinize devam edebiliyorsunuz.

En Yakın Havalimanı: Kittila Havalimanı (17 km)

Nerede Kalınır: Golden Crown Iglu

Haritada Görüntüle >

30. Phya

Finlandiya sınırlarındaki bir diğer kayak merkezi olan Phya’da muhteşem bir kar tatili geçirebilirsiniz. Aileler için uygun birçok oteli bulunuyor. Kuzey ışıklarını seyredebileceğiniz bir bölge olmasıyla birlikte cenneti andırıyor. Bölgedeki farklı otellerde konaklama imkânı bulabilirsiniz. Bungalov tarzı ahşap evlerde konaklamayı da tercih edebilirsiniz.

Phya’daki karlarla örtülü çam ağaçları, bir kartpostal görüntüsünü andırıyor. Her yıl kayak sezonun açılmasıyla birlikte birçok turist, dünyanın farklı yerlerinden çıkıp Phya’ya geliyor. Buraya kadar gelmişken Phya Luosta Ulusal Parkı’nı da mutlaka ziyaret etmelisiniz. Restoranlarda yöresel lezzetler yanında dünya mutfağından örnekler bulabilirsiniz. Kar üzerinde bisiklet sürmenin keyfini burada yaşayabilirsiniz. Oldukça farklı bir deneyim yaşayacağınıza emin olabilirsiniz.

Disk golf, kros kayağı, kış bisikleti, amatis maden programları, kuzey ışıklarını takip etmek gibi farklı aktiviteler bulunuyor. Burada geçireceğiniz günlerde asla sıkılmazsınız. Her anınızı dolduracak farklı aktiviteler ve etkinlikler bulabilirsiniz. Yani Phya’nın bir kayak merkezinin çok daha ötesinde olduğu söylenebilir. Binicilik yapabilir, çiftlikleri ziyaret edebilir, Husky ile kızak keyfini yaşayabilir, ren geyikleri safarisine katılabilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Rovaniemi Havalimanı (206 km)

Nerede Kalınır: Lapland Hotels Oulu

Haritada Görüntüle >

31. Ruka

Ruka Kayak Merkezi

Ruka kayak merkezine havayolu ile ulaşım sağlamayı tercih ederseniz Kuusamo Havalimanı’na iniş yapmanız gerekir. Buradan sonra yaklaşık 30 dakika süren bir kara yolculuğu ile kayak merkezine varmış olursunuz. Öncesinde otel rezervasyonunuzu yaptırabilir, kayak okuluna kayıt olabilir, hatta telesiyej biletlerinizi satın alabilirsiniz. Muhteşem bir kayak tatili için tercih edebileceğiniz merkezler arasında yer alır.

Eğer Ruka’yı ziyaret etmek istiyorsanız, zamanlamanız da çok önemlidir. Yılbaşı tatili ve paskalya gibi dönemlerde otellerde yoğunluk olabilir. Ancak önceden odanızı ayırtmanız halinde bir sıkıntı yaşanmaz. Ocak ayının son haftası ve şubat ayının ilk haftasında, bu kayak merkezinde kuzey ışıkları için bir festival düzenlenir. Tatilinizi bu festivale göre ayarladığınızda geceyi aydınlatan, büyülü kuzey ışıklarını seyretme keyfini yaşayabilirsiniz.

Çocuklarınız için Familypark, çocuk kulübü ve kayak okulu gibi fırsatlar vardır. Burada ailece keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Telesiyej biletlerinizi ister önceden toplu satın alabilir, isterseniz de oradayken tek tek satın alabilirsiniz. Yamaçtaki restoranlar ve barlar ise kayak molalarınızda damaklarınızı şenlendirir.

En Yakın Havalimanı: Kuusamo Havalimanı (26 km)

Nerede Kalınır: Scandic Rukahovi, RukaTonttu, Rukariutta Apartments

Haritada Görüntüle >

Fransa

32. Courchevel

Courchevel Kayak Merkezi

Three Valley kayak alanında bulunan 3 farklı kayak merkezinden biri olan Courchevel, 600 kilometrelik bir kayak alanına sahip. Dünyanın en büyük kayak alanına sahip olmanın haklı gururunu yaşayan bu merkezi, kayak tatiliniz için tercih edebilirsiniz. Bu kayak merkezinde dört farklı yerleşim yeri bulunuyor. Yani büyüklüğü ile sizi şaşırtacak bir kayak merkezi olduğu söylenebilir.

Buradaki dört farklı yerleşim yerinden Courchevel 1850, içlerinde en lüks ve en iyi şartlara sahip olanıdır. Konaklama ve alışveriş imkânları oldukça ileri. Courchevel 1650 biraz daha geleneksel ve makul fiyatlı seçenekler sunuyor. Diğer iki yerleşim yeri olan 1550 ve 1300 ise ekonomik olması yanında geleneksel köyleri andırıyor. Size farklı konaklama imkânları sunan Courchevel, tam 183 adet telesiyej bulunduruyor. Dünyanın en büyük kayak alanı olması ile bilinen bu merkezi, Alplerde kayma fırsatını kaçırmamak için mutlaka değerlendirmelisiniz.

Ayrıca Village Des Infants ve Çocuk Mini Kulübü gibi çocuklarınıza hitap eden alanları burada bulabilirsiniz. Üç yaşın üzerindeki çocuklar kayak eğitimi alabiliyorlar. Ailece harika bir kayak tatili geçireceğinize emin olabilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Courchevel Havalimanı (5 km)

Nerede Kalınır: Airelles Courchevel, Hotel Mercure, Chalet Artemisia

Haritada Görüntüle >

33. Val d’lsere

Val d’lsere Kayak Merkezi

Bir komün olan Val d’lsere, Fransa’nın Auvergne Rhône Alpes bölgesinde yer alıyor. Fransız Alplerinde kayak keyfini yaşamak için tercih edebilirsiniz. Kayak molalarınızda ise burada bulunan muhteşem restoranlarda Fransız ve dünya mutfağının lezzetlerini tadabilirsiniz.

Kayak merkezinde kapalı ve açık pistler bulunuyor. Her yıl Kasım ve Mayıs tarihleri arasında kar pistlerinden faydalanabiliyorsunuz. Kayak pisti ise yaklaşık 300 kilometre uzunluğunda. Yani Alplerde yer alan bu geniş kayak pisti, dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerini ağırlıyor. La Face isimli kayak pistinin profesyoneller için uygun olduğunu unutmamalısınız. Seviyenize göre farklı kayak pistlerini bulabilirsiniz.

Çocuklar için özel indirimler sunuluyor ve bu merkeze giriş yaparken her şeyin dâhil olduğu kayak kartlarından satın alabiliyorsunuz. Merkezden servis ile kayak merkezine ulaşabiliyor ve otelinize yerleşiyorsunuz. Lüks ve keyifli bir kış tatili arayanlar için oldukça uygun bir kayak merkezi. Adrenalin severler için özel olarak oluşturulan kar parkında tümsekler, orijinal raylar, 3 doğal boardercross bulunuyor. Bu alanda snowboard yapmak unutulmaz bir deneyim olacaktır.

En Yakın Havalimanı: Chambery Havalimanı (135 km)

Nerede Kalınır: Chalet Le Rocher, Les Chalets du Jardin Alpin

Haritada Görüntüle >

34. Chamonix-Mont Blanc

Chamonix-Mont Blanc Kayak Merkezi

Fransa’nın eşsiz kayak merkezlerinden biri olan Chamonix-Mont Blanc, birinci sınıf kayak alanları ile kayak tutkunlarını bekliyor. Burası 1924 yılında kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapmış, oldukça geniş ve gelişmiş bir kayak alanı olma özelliğini taşıyor. Rustik bir dağcılık köyü olarak tanımlanan Chamonix-Mont Blanc’da ailece ya da arkadaşlarınızla müthiş bir kar tatili planlayabilirsiniz.

Burada bulunan spa otelleri de oldukça ilgi görüyor. Kayak molalarınızda spa keyfi yapabiliyor, bu şekilde rahatlama ve gevşeme imkânı buluyorsunuz. Ayrıca 7’si yeşil, 28’i mavi, 19’u kırmızı ve 12’si siyah olmak üzere toplamda 73 adet kayak pisti ile 31 adet de asansör sistemi bulunuyor. Burada kros kayağı ya da kızak koşusu gibi farklı deneyimler edinebiliyorsunuz. Bir adet de kar parkı bulunuyor.

Çocuklarınıza buradaki kayak anaokulu ve çocuk kayak okulunda eğitim aldırabiliyorsunuz. Yetişkinler için de başlangıç seviyeli kurslar bulunuyor. Alplerin eşsiz manzarası eşliğinde kayak keyfine doymak ve harika konaklama olanaklarından faydalanmak için tercih edebileceğiniz bir kayak merkezi arıyorsanız, Chamonix-Mont Blanc’ı değerlendirebilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Cenova Havalimanı (90 km)

Nerede Kalınır: Gite le Chamoniard Volant Hostel, Hotel Mercure Chamonix Centre

Haritada Görüntüle >

35. Les Arcs La Plagne

Les Arcs La Plagne Kayak Merkezi

Bu kayak merkezi Fransa‘nın Savoie kentinde, Tarentaise Valley kasabası Bourg-Saint-Maurice’de bulunuyor. Toplamda 200 kilometre kadar bir uzunluğa sahip olan kayak pistinden konakladığınız süre boyunca yararlanabiliyorsunuz. Burada bulunan Transarc teleferiği, 2000’in üzerindeki pist bölgesi ile doğrudan bağlantı kuruyor. Dört farklı istasyonu var ve içlerinden seçim yaparak, orada konaklayabiliyorsunuz.

Gece ışıklandırılmış kayak pisti sayesinde kayak keyfiniz hava karardığında da devam edebiliyor. Kar parkında adrenalin ve eğlence dolu dakikalar geçirebiliyorsunuz. Çocuklarınızı bırakabileceğiniz kreşler bulunuyor. Dilerseniz onları eğitimleri için kayak okuluna yazdırabiliyorsunuz. Köpekli ve atlı kızak deneyimini de Les Arcs La Plagne’de yaşayabilirsiniz. Pistlerin dışında teleferikle ulaşabileceğiniz Col de la Chal zirvesi ve Rodéo parkında 3 km uzunluktaki kızak sürüşü gibi farklı eğlenceler de bulabilirsiniz.

Ayrıca farklı deneyimlere açık olanlar kar scooterı veya oturaklı bir kayak gibi düşünebileceğiniz yonnerı deneyebilirler. Kar botunuzla 25 kilometrelik yürüyüş parkurunda yürüyebilir ve bölgenin eşsiz doğasının tadını çıkarabilirsiniz. Akşamları ise bar ve restoranlarında harika lezzetler tadabilir ve sınırsız eğlence yaşayabilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Chambery Havalimanı (127 km), Lyon Havalimanı (217 km), Cenova Havalimanı (166 km)

Nerede Kalınır: Hotel Club mmv les Melezes, Hameau de Glacier, Hotel Taj-l Mah

Haritada Görüntüle >

36. Avoriaz

Avoriaz Kayak Merkezi

Dağ yamacına kurulmuş ahşap evleri görebileceğiniz, masal diyarlarını anımsatan bir kayak merkezini düşünün. Avoriaz’da konakladığınız süre boyunca kendinizi daima bir hayal dünyasında hissediyorsunuz. Sebebi ise gerçek olamayacak kadar güzel bir doğasının olması. Burada orman içindeki yollarda yürüyüş yapabiliyorsunuz. Hatta barbekünüzü yakıp güzel bir piknik yapma imkânı sunuluyor. Bu kayak merkezinden hiç ayrılmak istemeyeceksiniz.

Kayak ve snowboard için uygun kar kalınlığına sahip pistleri bulunuyor. Ayrıca 1967 yılından beri aktif olarak kullanıyor olması, buradaki tesislerin gelişmesini sağlamış durumda.

Çevrede gördüğünüz ahşap kar bariyerleri ise rüzgârın etkisini azaltmak için bulunuyor. Ayrıca %9 oranında yapay kar kullanılıyor. Bu merkezdeki 51 farklı kayak pistini kullanabiliyorsunuz. Alplerde snowboard yapma deneyimini yaşamak isterseniz Avoriaz’ı tatil rotanıza dâhil edebilirsiniz. Konum olarak Morzine antik kentinin 800 metre kadar yukarısında yer alıyor. Ancak belirli bir yere kadar araçla ulaşım sağlanabiliyor. Daha sonra telesiyejler ile merkeze çıkabiliyorsunuz. Haute Savoie bölgesinde, Portes du Soleil’de yer alan bu kayak merkezi, aileler için de güzel avantajlar sunuyor.

En Yakın Havalimanı: Cenova Havalimanı (96 km), Chambery Havalimanı (152 km)

Nerede Kalınır: Pierre et Vacances Residence, Hotel Les Lans, Hotel des Dromonts & Spa

Haritada Görüntüle >

37. Les Menuires

Les Menuires Kayak Merkezi

Geniş kayak pistleri ve güneşli havasıyla bir aile tatili için düşünülebilir. Les Menuries tam 600 kilometre uzunluğunda kayak pistlerine sahip. Burada kayak yapmaya doyabilirsiniz. Ayrıca kış aylarında bile güneşi görebileceğiniz havası sayesinde, dışarıda hoşça vakit geçirebiliyorsunuz. Yılın her mevsiminde burada kar görebilmeniz ve muhteşem dağ havasını içinize çekebilmeniz mümkün.

Bu alanda 53 farklı asansör bulunuyor. Yani dilediğiniz zaman teleferik ile yükselebiliyor ve pistler arasında rahatlıkla geçiş yapabiliyorsunuz. Alp Dağlarının güney iniş tarafında yer alması, dışarıdayken asla üşümemenizi sağlıyor. Bu sayede hem rahatlıkla kayıyorsunuz, hem de ormanlık alanda yürüyüş yapabiliyorsunuz. Piou Piou çocuk köyleri ile aileler eğlenebiliyor. Üç aylıktan itibaren bebeklerinizi bakım almaları için bırakabiliyorsunuz. Yani çocuklu aileler, çocuklarını emanet ettikten sonra doyasıya kayak keyfi yaşayabiliyorlar. Otelde, Chalette, tatil evlerinde ya da apartlarda konaklayabiliyorsunuz.

Bu merkezde iki farklı sinema salonu ve 6 farklı gece kulübü bulunuyor. Kayak yapmaya ara verdiğinizde farklı etkinliklerle gününüzü doldurabiliyorsunuz. 1960’lı yıllardan yana hizmet veren bir kayak merkezi olması nedeniyle oturmuş ve gelişmiş tesisleri bulunuyor.

En Yakın Havalimanı: Chambery Havalimanı (100 km), Cenova Havalimanı (140 km), Lyon Havalimanı (180 km)

Nerede Kalınır: Residence Soleil Vacances, Chales Emma, Club Belambra Neige Et Ciel

Haritada Görüntüle >

38. Megeve

Megeve Kayak Merkezi

Megeve Fransa‘nın Auvergne-Rhône-Alpes bölgesine bağlı Haute-Savoie ilinde bir komün. Burada eşsiz bir kar manzarası ile karşılaşıyorsunuz. Çatıların ve çam ağaçlarının üzerine biriken kar, bir kartpostal görüntüsü oluşturuyor. Tam 44 kilometre karelik bir kayak alanı üzerine kurulu. Rüzgâr hızı saatte 6 kilometreye kadar ulaşabiliyor. Nem oranı ise %94’lere ulaşıyor.

Bu alanda geleneksel çiftlik evlerini ve eski savoy evlerini görebiliyorsunuz. Alp Dağları üzerinde yer alan en eski kayak merkezlerinden biri olan Megeve’yi kış tatiliniz için düşünebilirsiniz. Buradaki bakımlı villalarda, taş ya da ahşap dağ evlerinde konaklama şansı bulabiliyorsunuz. XXL kayak bölgesi olan Evasion Mont-Blanc’ın tam ortasında yer alıyor. Megeve kayak merkezi, trafiğe kapatılmış durumda. Buradaki ulaşımı sağlamak için atlar kullanılıyor. Böylece nostaljik havası araçların gürültüsü ve görüntüsü ile bozulmamış oluyor.

Hem sportif hem de sosyal aktiviteleri burada rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Sayıları 84’ü bulan teleferikler sayesinde pistlere çıkabiliyorsunuz. Rochebrune/Côte 2000, Le Jaillet ve Mont d’Arbois olmak üzere toplamda üç farklı kayak pisti ağı bulunuyor.

En Yakın Havalimanı: Megeve Havalimanı (6 km)

Nerede Kalınır: Hotel Les Loges Blanches Megeve, Au Coin du Feu, La Residence de l’Ours

Haritada Görüntüle >

39. Val Thorens

Val Thorens Kayak Merkezi

Val Thorens, Fransız Alplerinde bulunan kayak merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Her kayak severin Alplerde kayma deneyimini mutlaka yaşaması gerekir. Siz de bu eşsiz deneyim için Savoie’de yer alan Val Thorens’i tercih edebilirsiniz.

Bu bölgenin rakımı 2300 metre. Kış sezonunda kar kalınlığı kayak ve snowboard için uygun oluyor. Farklı tarzlara ve konseptlere sahip otellerde konaklayabiliyorsunuz. Saint-Martin-de-Belleville komününde yer alan bu kayak merkezinin tam 4 adet kar parkı bulunuyor. Buraya en yakın şehir ise Chambery. Dilerseniz ailenizle, dilerseniz de kayak seven dostlarınızla bu bölgeye bir tatil planı yapabilirsiniz.

Köpeklerin çektiği kızaklarda muhteşem bir macera yaşayabilirsiniz. Kulüp otellerinde ya da dağ evlerinde konaklama şansınız bulunuyor. Ayrıca gençlik yurdu dedikleri daha ekonomik konaklama merkezlerinden de yararlanabiliyorsunuz. Kayak takımlarınızı uçağınızda yanınıza alabileceğiniz gibi, bu kayak merkezinde kiralama seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Bölgedeki helikopter pistinden yararlanabiliyorsunuz. Trenle, arabayla ya da uçakla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Kayak dışında spor merkezleri, aqua-spa merkezleri ile otellerin kapalı havuzları, restoranları ve barları bulunuyor.

En Yakın Havalimanı: Chambery Havalimanı (113 km)

Nerede Kalınır: Fahrenheit Seven, Altapura, Club Med Val Thorens

Haritada Görüntüle >

40. Meribel

Meribel Kayak Merkezi

3 Venees dağlarının ortancası olan Meribel, kayak merkeziyle modern bir kar tatili arayışında olanlara cazip fırsatlar sunuyor. Bu merkezin en yüksek noktasını ise 2.950 metre rakımla Mont du Vallon tepesi oluşturuyor. Her tepesinde farklı özellikteki kar pistlerini bulabiliyorsunuz. Ayrıca yeni başlayanlar için ve çocuklar için de özel pistleri var.

Belleville ve Courchevel deresine olan asansör bağlantısından yararlanabiliyorsunuz. Méribel-Centre, Méribel-Village ve Méribel-Mottaret bölgeleri burada konaklayabileceğiniz ve kayak yapabileceğiniz alanlar barındırıyor. Aile tatili yanında arkadaşlarınızla planlayacağınız bir kış tatilinde de Meribel’i düşünebilirsiniz. Kuzey Alp dağlarında yer alması sayesinde yılın tüm zamanlarında sizi eşsiz kar manzarası ile karşılıyor. Sık sık düzenlenen partilere, festivallere ve etkinliklere katılabiliyorsunuz. Çocuklar için kayak okulu fırsatından ve kreş imkânından yararlanabilirsiniz. Bölgedeki restoranlar ise dünya mutfağından örnekler sergileyerek misafirlerini şaşırtıyorlar.

Fransız Alplerinde, Tarentaise Vadisi’nde yer alan bu kayak merkezine kış sezonunda geleceğiniz zaman mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. Restoranlarda, barlarda ve kafelerde keyifli zaman geçirebilir ya da kayak keyfini günün her anında yaşayabilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Chambery Havalimanı (93 km)

Nerede Kalınır: Residence Premium Pierre & Vacances L-Hevana, Hotel L’Helios, Hotel Adray Telebar

Haritada Görüntüle >

41. Alpe d’Huez

Alpe d’Huez Kayak Merkezi

Güneydoğu Fransa’da yer alan Alpe d’Huez, kayak yapmaya doyabileceğiniz muhteşem pistler barındırıyor. Yüksekliği ise 1250 ila 3330 metre arasında değişiyor. Bu kayak merkezi Auvergne-Rhône-Alpes bölgesindeki Isère departmanının bir parçası aynı zamanda. Batı Alplerinde konaklayabileceğiniz harika otelleri bulunuyor.

Granoble’e ise sadece 59 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Buraya kolaylıkla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Merkez içinde ise ulaşımınız için ücretsiz yararlanabileceğiniz servis ve otobüsler bulunuyor. Huez komününde yer alan bu kayak merkezinde ailece kayak yapma imkânı bulabiliyorsunuz. Kayak yapmayı henüz öğrenmemiş çocuklarınıza burada güvenle eğitim verebilirsiniz. Ayrıca kayak okulunda daha profesyonel bir eğitimle bu işe başlamasını sağlayabilirsiniz.

Pist sayısı 111 olup, her birinde zevkle kayak yapacağınıza emin olabilirsiniz. Buradaki otellerin birçoğunda kapalı havuz ve SPA gibi imkânlar bulunuyor. Yani dışarıdaki karlı havaya rağmen sıcak bir havuzda yüzmenin keyfini yaşayabiliyorsunuz. Çam ormanları arasında uzun yürüyüşler yapabiliyor, gün içindeki eğlenceli aktivitelere katılabiliyorsunuz. Snowkite Masters, Welcome drinks gibi özel etkinliklere katılabiliyor ya da sadece izlemeyi tercih edebiliyorsunuz. Bu Fransız Alplerinde unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: L’Alpe d’Huez Havalimanı (3 km)

Nerede Kalınır: Grandes Rousses, Hotel Eliova Le Chaix, Alp’Azur

Haritada Görüntüle >

42. Val d’Arly

Val d’Arly Kayak Merkezi

Escape Diamant ve Les Portes du Mont Blanc gibi farklı kayak alanları bulunuyor. Bu alanlarda da farklı köyler yer alıyor. Yani oldukça geniş bir alana kurulmuş olan bir kayak merkezi olduğu söylenebilir. Köknar ağaçlarını ve otantik dağ evlerini hemen hemen her yerde görebiliyorsunuz. Alplerin her yerden karşınıza çıkan manzarası ise sizi mest etmeye yetiyor. Burada unutulmaz bir kış tatili geçirebilirsiniz.

Burada yapabileceğiniz aktiviteler arasında dağ bisikletine binmek, buz pateni yapmak, yamaç paraşütü yapmak, kar ayakkabıları ile yürümek, lazer oyunu oynamak yer alıyor. Yani eğlenceyi günün her saatinde sonuna kadar yaşayabiliyorsunuz. Minikler için ise farklı alternatifler sunuluyor. Kayak dersleri alabiliyorlar, atölyelere ve eğlenceli faaliyetlere katılabiliyorlar.

Köy kulübünde otantik köy evlerinde konaklamayı tercih edebilir ya da büyük otellere yönelebilirsiniz. Pansiyonları ya da mobilyalı apartları da tercih edebiliyorsunuz. Yanınızda hiçbir kayak malzemesi olmasa bile tamamını buradan kiralayabiliyorsunuz. At kızağı ile dağ üzerinde muhteşem bir geziye de katılabilirsiniz. Tüm bu faaliyetleri ve etkinlikleri ile tam bir aile tatili sunuyor.

En Yakın Havalimanı: Cenevre Havalimanı (129 km)

Nerede Kalınır: Villa Arc en Ciel, Auberge le Chaudron

Haritada Görüntüle >

43. Sainte Foy

Sainte Foy Kayak Merkezi

İtalya sınırına yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Sainte Foy kayak tutkunlarını ağırlıyor. Hiç kayak bilmeden bile buraya gelip kayak yapmayı kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Çocuklar için de kayak öğrenebilecekleri kurslar bulunabilir. Tam 1550 metrelik bu kayak alanında hem dinlenmiş hem de tüm stresinizi atmış olursunuz. Fransız kış sporlarının birçoğu burada düzenleniyor. Bu nedenle kış sporlarını sevenler tatillerinde küçük bir mücevher olarak tanımlanan Sainte Foy’u tercih ediyorlar.

Hem gelişmiş bir kayak merkezi hem de otantik bir köy olarak düşünebilirsiniz. Karla kaplı ahşap evler, harika bir manzaranın ortaya çıkmasını sağlıyor. Buradaki dağ evlerinde konakladığınızda dağ havasının huzurunu en derinlerde hissedebilirsiniz. Karaçam ve ladin gibi büyük orman ağaçlarının arasında uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Güneş alan bir bölge olması nedeniyle insanlar rahatlıkla dış alanlarda vakit geçirebiliyorlar.

Bu merkezde 23 pist ve 6 farklı asansör sistemi bulunuyor. Telesiyejleri kullanarak pistin zirvesine kadar çıkabiliyorsunuz. Ayrıca pist dışında kaymak isteyenler için de el değmemiş karlardan oluşan özel alanlar barındırıyor.

En Yakın Havalimanı: Chambery Havalimanı (124 km)

Nerede Kalınır: Refuge du Ruitor, Chalet Bellacomba, Chalet Pellenard

Haritada Görüntüle >

44. Bonneal sur Arc

Bonneal sur Arc Kayak Merkezi

Güneydoğu Fransa’daki Auvergne-Rhône-Alpes bölgesindeki Savoie’de konumlanan bu kayak merkezini kış tatiliniz için tercih edebilirsiniz. Rakımı 1700 ile 3600 arasında değişiyor. Bonneal sur Arc, ailece ya da dostlarınızla gideceğiniz bir tatilde tercihiniz olabilir. Çam ağaçları arasında, muhteşem doğasının keyfini uzun yürüyüşler yaparak da çıkarabilirsiniz.

Otantik dağ habitatını burada görebilirsiniz. Dağ bisikleti gibi imkânlardan da yararlanabilirsiniz. Geceleri ışıklandırılmış yollarında unutulmaz yürüyüşler yapabilir, böylece üzerinizde birikmiş olan tüm negatif elektrikten kurtulabilirsiniz. Trenle, arabayla ya da uçakla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Geneve-Couintrin Havalimanı’ndan 2 saat 10 dakikalık bir yolculuk sonrasında bu bölgeye ulaşabiliyorsunuz.

Bessans Maratonu, Büyük Odyssey, Lekkarod 2021, Büyük Dağ Tırmanışı gibi katılabileceğiniz aktiviteler de var. Burada sadece izleyici olarak bile oldukça eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Buradaki otellerin yanı sıra otantik dağ evlerinde de konaklamayı düşünebilirsiniz. Elektrik kablosu veya anten görüntüsü olmadan, doğal görünümünü bugüne kadar korumayı başarmış köyleri keşfedebilirsiniz. Konum olarak Vanoise milli parkının yanında bulunan Bonneal sur Arc kayak merkezinde ailece bir tatil planlayabilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Chambery Havalimanı (154 km), Cenova Havalimanı (237 km)

Nerede Kalınır: Hotel Le Val d’lsere, Avancher Hotel & Lodge

Haritada Görüntüle >

45. La Norma

La Norma Kayak Merkezi

La Norma’da oteller yanında tatil evlerini ya da tatil villalarını kiralayabiliyorsunuz. Ailece tatil yapmak isteyenler bu imkândan da yararlanabilirler. Famille+ Montagne unvanını almış bir kayak merkezi olması nedeniyle imkânlarının neredeyse tamamının ailelere yönelik olduğunu söyleyebiliriz. Bu kayak merkezinin bir diğer avantajı ise tüm restoranların ve mağazaların yürüme mesafesinde yer alması. Yani gün içinde yalnızca yürüyerek merkezi keşfedebilirsiniz.

Otellerin hemen kapı önünden kayak pistleri başlıyor. Tatili sırasında yorulmak istemeyenler ve her şeyin elinin altında olmasını bekleyenler, bu kayak merkezinin tercih edebilirler. Rakımı ise 1350 metre kadar. Kış sezonunda ailenizle birlikte bu kayak merkezinde harika bir tatil planlayabilirsiniz.

Minik kayakçılar için burada günün her saati bakım hizmetinden yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca kayak okulunda kaymayı öğrenebiliyorlar. Aile tatili için bir numaralı kayak merkezlerinden biri olduğu söylenebilir. Kayak okulu için çocuğunuzun en az 5 yaşında olması gerekiyor. 18 aylıktan daha büyük çocuklarınızı buradaki kreşlere bırakabiliyorsunuz. Pist dışında da birçok sosyal aktivite, eğlence ve organizasyon bulabiliyorsunuz.

En Yakın Havalimanı: Chambery Havalimanı (107 km), Lyon Havalimanı (193 km)

Nerede Kalınır: Residence Goelia Les Balcons d’Anais, Vacanceole

Haritada Görüntüle >

46. Serre Chevalier

Serre Chevalier Kayak Merkezi

Konum olarak Güneydoğu Fransa’da Provence-Alpes-Côte d’Azur bölgesindeki Hautes-Alpes bölümünde yer alıyor. Serre Chevalier, birçok ülkeden kış turizmi için seyahat eden turistleri ağırlıyor. Ayrıca yakınlarında Ecrins Milli Parkı bulunuyor.

Burada tüm sezon boyunca bol bol kar bulabiliyorsunuz. Ayrıca bu karlı havasının yanında senenin 300 gününde güneş kendisini gösteriyor. Yani yerlerdeki kara rağmen fazla üşümeden açık alanda vakit geçirebiliyorsunuz. Güney Alplerinde yer alan bu kayak merkezinde yüksek yamaçlar bulunuyor. Kayak tutkunları için birçok konaklama imkânı var. Pist uzunluğu ise neredeyse 250 kilometre kadar.

Kış sporları arasında en sevilenlerden olan kayak ve snowboard için Serre Chevalier tercih edilebilir. Bu bölgede hem Alplerin kar havasını, hem de ılıman Akdeniz havasını bir arada hissedebiliyorsunuz. Pist yüksekliği 1200 ila 2800 metre arasında değişiyor. Kayak yanında atlarla kızak keyfi, karda yürüyüş, restoran ve kafelerde lezzetlerin tadına bakmak gibi çeşitli aktiviteler bulabiliyorsunuz. Çocuklarınızla birlikte gelebileceğiniz bu kayak merkezi, kayak kimliği edinen misafirlerine oldukça fazla kolaylık sağlıyor. Ayrıca merkez içinde hareket eden ücretsiz otobüsler de bulunuyor.

En Yakın Havalimanı: Torino Havalimanı (136 km)

Nerede Kalınır: Soleil Vacances Parc Hotel & Spa, Hotel Mont Brison, Hotel Briancon Hotel

Haritada Görüntüle >

47. 3 Valles

3 Valles Kayak Merkezi

3 Valles, kayak tutkularının yakından tanıdığı, Fransa‘nın Savoie bölgesinde yer alan bir kayak merkezi. Tarentaise Vadisi’nde, kısmen de olsa Vanoise Milli Parkı’nda bulunan Moûtiers kasabasının güneyinde yer alıyor. 600 kilometrelik pisti ile kayak yapmayı sevenlere benzersiz bir deneyim sunuyor. Fransa’nın Alp Dağlarının kalbinde yer alan 3 Vallees üç dağın birleşimi gibi düşünüldüğü için bu isimle anılıyor. Ziyaret edenler ise bu görsel şölenden oldukça etkileniyorlar.

Kat kat olan köyler, bölgeye masalsı bir hava katıyor. Yılın her mevsimi kar görebileceğiniz nadir kayak merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Fransa tatilinizde bu kayak merkezine birkaç gün ayırmayı düşünebilir ya da yalnızca kayak yapabilmek için bu seyahati planlayabilirsiniz. Ayrıca merkezde bulunan 155 adet asansör sayesinde pistlerde en yukarılara kadar çıkabiliyorsunuz. Val Thorens, Les Menuires, Meribel-Mottaret ve Courchevel gibi diğer kayak merkezlerine de oldukça yakın konumda yer alıyor.

Yürüyüş pistlerinin uzunluğu ise 118 kilometreyi buluyor. Kar botlarınızı giyerek unutulmaz bir yürüyüş yapabilir, bölgenin manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Eğlence parkları ise hem çocuk ruhlu yetişkinlere hem de gerçek çocuklara hitap ediyor.

En Yakın Havalimanı: Cenova Havalimanı (168 km), Grenoble Havalimanı (158 km), Lyon Havalimanı (162 km)

Nerede Kalınır: Hotel Inn Design Moutiers, Terminus Hotel des 3 Vallees

Haritada Görüntüle >

48. Portes du Soleil

Portes du Soleil Kayak Merkezi

Dünyanın en büyük iki kayak merkezinden biri olan Les Portes du Soleil, Alpler’de, Fransa‘daki Mont Blanc ile İsviçre‘deki Cenevre Gölü arasında bulunuyor. Buradaki geniş ve uzun kayak pistlerinde kayak yapmanın zevkine sonuna kadar varabiliyorsunuz. Toplamda 14 vadi üzerine kurulu ve 1096 kilometre kareye yayılan işaretli kayak pistine sahip. Profesyonel olarak kayakla ilgilenenler, bu merkezi bir cennet olarak adlandırabilir.

Bölgedeki sayısı 200’ü bulan asansörle pistler arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Çocuklar için ise pistler ayrılmış durumda. Bu alanda çocuklara özel kayak dersleri veriliyor. Ailece yapacağınız kış tatili için Les Portes du Soleil’i tercih edebilir ve Alp Dağlarının muhteşem manzarasının tadına varabilirsiniz. En yüksek noktası 2.466 metre yükseklikte bulunuyor. Tam 308 adet farklı pisti bulunan bu kayak merkezinde farklı konaklama seçenekler bulabilirsiniz.

Popüler bir bölge olması nedeniyle sık sık festivaller, yarışmalar ve konserler düzenleniyor. Tatil sırasında yakın çevrede yer alan Morzine, Avoriez ve Geneve de gezilebilecek yerler arasında yer alıyor. Aynı tatil içinde birkaç yeri birden görme imkânı elde edebilirsiniz. Bölgedeki yürüyüş parkurlarını kullanabilir, kar eşliğinde harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Kayak kartlarını burada kullanabiliyor ve para kullanmadan telesiyej ya da ekipman kiralama imkanından yararlanabiliyorsunuz.

En Yakın Havalimanı: Cenova Havalimanı (96 km)

Nerede Kalınır: Hotel Mil8, Pierre & Vacances Residence Antares

Haritada Görüntüle >

İspanya

49. Sierra Nevada – Pradollano

Sierra Nevada - Pradollano Kayak Merkezi

Sierra Nevada – Pradollano, İspanya’nın güneydoğusundaki Granada şehrinde yer alıyor. Ayrıca İspanya’nın üçüncü en yüksek kayak zirvesi olma özelliğini taşıyor. Veleta’nın kuzeybatı yamaçlarında olan bu kayak merkezini kış tatilleriniz için tercih edebilirsiniz. Kış aylarında kar kalınlığı 30 cm civarında oluyor. Rakımı ise bulunduğunuz noktaya göre, 2100 ila 3282 metre arasında değişiyor.

Granada şehir merkezine yalnızca 34 km uzaklıkta olduğu için oldukça kolay bir şekilde ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Diğer kayak merkezlerinde olduğu gibi asansörleri ve teleferikleri kullanarak pistler arasında geçiş yapıp, zirveye tırmanabiliyorsunuz. Family-Cross Park sayesinde ailece güzel vakit geçirme şansınız oluyor. Kayak takımlarınız ve kayak kıyafetleriniz yanınızda olmasa bile bu merkezden kiralama imkânınız var. Otellere bağlı ve bağımsız çalışan restoranlarda günün her saati yemek bulabilirsiniz.

Ailece geçireceğiniz harika bir kış tatili için Sierra Nevada – Pradollano’yu değerlendirebilirsiniz. Karla kaplı çam ağaçları ise ortaya harika bir görüntü çıkmasını sağlıyor. Burada eşsiz güzellikte fotoğraf kareleri çekerek anı olarak saklayabilirsiniz. Ayrıca çocuklar için hazırlanan aktivite ve etkinlikler onların da hoşça vakit geçirmesini sağlıyor.

En Yakın Havalimanı: Malaga Havalimanı (161 km)

Nerede Kalınır: Apartment GHM Gorbea, Inside Plaza Sierra Nevada, Hotel GHM Monachil

Haritada Görüntüle >

50. Baqueira Beret

Baqueira Beret Kayak Merkezi

Kış mevsiminde 120 santime ulaşan kar kalınlığına sahip bir kayak merkezi olan Baqueira Beret’i siz de ziyaret edebilirsiniz. Kayak takımlarınızla birlikte seyahat edebileceğiniz gibi, buradaki imkânlardan yararlanarak kiralamayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca snowboard tutkunları için de oldukça elverişli pistleri bulunuyor.

Oteller kayak teleferiğine oldukça yakın mesafede bulunuyor. Yaklaşık 50 metre kadar yürümeniz teleferiğe ulaşmanız için yeterli oluyor. Gün içinde kayak dışında aktivitelerle de vakit geçirebiliyorsunuz. Çoğu otel SPA ve kapalı havuz imkânına sahip. Bunun yanında çocuklar için eğlenceli atölyeler ve etkinlikler düzenleniyor. Bebeklerinizi ve çocuklarınızı kreşe bırakabiliyor, özenli bir bakım hizmeti alabiliyorsunuz. Baqueira Beret kayak merkezinde 39 ayrı pist bulunuyor. Çoğu çam ağaçlarıyla çevrili olduğu için kayarken manzaranız muhteşem oluyor.

Burada kullanacağınız kayak kartını önceden satın alarak fiyat avantajı elde edebiliyorsunuz. Ayrıca yine gitmeden 3B kamera ve Live kamera ile bölgeyi inceleyebiliyorsunuz. Şu günlerde aktif olan 39 kilometrelik pisti ve 8 farklı asansör sistemi bulunuyor. Dilerseniz yeni başlayanlar için özel olarak ayrılmış alanda kayabiliyorsunuz.

En Yakın Havalimanı: Barselona Havalimanı (286 km)

Nerede Kalınır: Apartamentos Rentaran, Hotel Saueth, Hotel de Tredos

Haritada Görüntüle >

51. Cerler

Cerler Kayak Merkezi

Cerler Kayak Merkezi, İspanya’nın Huesca eyaletinde bulunuyor. Kayak ve snowboard yapmak için kullanabileceğiniz 81 kilometre uzunluğunda pisti mevcut. Rakımı ise bulunduğunuz noktaya göre 1.505 ila 2.630 metre arasında değişiyor. Kış sezonunda kar kalınlığı kayak ve snowboard için yeterli seviyeye ulaşıyor.

Çevre yerleşim yerlerinden Benasque’ye 8 km uzaklıkta yer alıyor. Buraya ulaşım ise oldukça kolaydır. Şehir merkezinde kayak merkezine giden servislere binebiliyorsunuz. Bölgede çocuklu aileler için birçok fırsat bulunuyor. Modern bir kış tatili planlayan kişiler rahatlıkla tercih edebilirler.

Dilerseniz yürüyüş yollarını kullanabiliyor ve kar ayakkabılarınızla harika yürüyüşler yapabiliyorsunuz. Kızak keyfi ile çevreyi keşfedebiliyorsunuz. Kar parkında eğlenceli bir snowboard deneyimi yaşayabiliyorsunuz. Buradaki kar manzarası ise bir kartpostal görüntüsünü andırıyor. Sürekli açık olan restoranlar ve kafelerde kayak keyfinize ara verebiliyorsunuz. Oteller yanında dağ evlerinde de konaklama şansınız bulunuyor. Apartlar ise hem konforlu hem de bütçe dostu seçeneklerden biri. Köpeklerin çektiği kızaklarla kendinizi masallar diyarında gibi hissediyorsunuz. Eğlenceli ve keyifli bir kış tatili için Cerler’i tercih edebilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Huesca Havalimanı (143 km), Zaragoza Havalimanı (231 km)

Nerede Kalınır: Hotel HG Cerler, Ruben Gonzalez Alvarez, Apartamentos Yoy Edelweiss

Haritada Görüntüle >

52. Formigal

Formigal Kayak Merkezi

Formigal, Huesca eyaletinin üst Tena Vadisi’ndeki Sallent de Gallego kasabasında yer alan bir kayak merkezi. Konum olarak İspanya’nın kuzeydoğusunda Aragon Pireneleri’nde yer alıyor. İspanya Zaragoza Havalimanı’na iniş yaparak bu kayak merkezine olan ulaşımınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Geniş kayak merkezlerinden biri olan Formigal’de tam 97 farklı pist bulunuyor. Bu pistlerde seviyenize göre seçim yapma şansınız bulunuyor. Ayrıca çocuklar kendilerine ayrılmış özel ve korunaklı pistlerde kayabiliyorlar. Hiç kayak bilmeyen birisi bile buradaki kayak okulunda öğrenerek iyi bir kayakçı olabiliyor.

Bölgedeki otellerden ya da apartlardan yararlanabiliyorsunuz. Pist uzunluğu ise toplamda 176 kilometre. Kuzeyde ve kuzeydoğuda yer alan yamaçlardan kayma keyfine varabiliyorsunuz. Deniz seviyesinden 740 metre yükseklikte yer alan bu kayak merkezinde kış sezonunda rahatlıkla kayak ve snowboard yapabiliyorsunuz. Burada sık sık kayak yarışları, turnuvaları ve festivalleri düzenleniyor. Hem gündüz hem de akşam saatlerinde canlı bir merkez olduğunu söyleyebiliriz. Aileler için sunduğu konaklama ve kayak yapma fırsatlarından yararlanabiliyorsunuz. 11 farklı telesiyej sistemi sayesinde dağ manzarasını doyasıya seyredebiliyorsunuz.

En Yakın Havalimanı: Huesca Havalimanı (101 km), Pamplona Havalimanı (158 km), Zaragoza Havalimanı (167 km)

Nerede Kalınır: Aragon Hills Hotel & Spa, Hotel Villa De Sallent, HG Alto Aragon

Haritada Görüntüle >

53. La Molina – Masella

La Molina – Masella Kayak Merkezi

La Molina – Masella, İspanyol Pireneleri’ndeki Katalonya’da bulunuyor. Tosa d’Alp Dağı üzerindeki bu kayak merkezinde ailenizle ya da arkadaşlarınızla birlikte dilediğiniz kadar konaklayabiliyorsunuz. En yüksek yerindeki rakım ise 2.635 metre. Burada kullanabileceğiniz kayak kartınızı dilerseniz gitmeden online olarak daha uygun fiyatlara satın alabiliyorsunuz. Kayak merkezine ulaştıktan sonra da satın alma şansınız bulunuyor.

Toplamda 132 sayısını bulan kayak pistleri, her yıl birçok kayak tutkununu ağırlıyor. Oldukça geniş olması sayesinde kış sezonunda bile kalabalık olmadan kayabiliyorsunuz. Bu merkezde yapay kar da kullanılıyor. Kar yağmadığı zamanlarda yapay kar ile eğlenceli saatler geçirebiliyorsunuz. Kayak pistlerinin uzunluğu 146 kilometre olup, çam ağaçlarının etrafında bulunuyor.

Kar motosikleti, kar bisikleti gibi dış alan aktivitelerinin yanında spa, havuz ve bowling gibi iç alan aktivitelerine de katılabiliyorsunuz. Panoramik gondol yolculuğu ile tüm dağ manzarasını aynı anda seyredebiliyorsunuz. Macera parkı ve eğlence parkında çocuklarınızla birlikte keyifli zamanlar geçirebiliyorsunuz. Gece inişi ile ışıklandırışmış pistte kayabiliyorsunuz. Ayrıca kayak ve snowboard okullarında eğitim alma şansınız bulunuyor.

En Yakın Havalimanı: Alupenhue Havalimanı (23 km)

Nerede Kalınır: Hotel Supermolina, Apartaments Gran Vall, Hotel Solineu

Haritada Görüntüle >

İsveç

54. Borgafjall

Borgafjall Kayak Merkezi

Borgafjall, Güney Lâponya’daki Dorotea Belediyesine bağlı, kayak merkezi bulunan küçük bir belde. Bu kayak merkezi Risback Bölgesinin batı kesiminde yer alıyor. Ren geyiklerinin doğal yaşam alanı ve el değmemiş bir doğaya sahip. Burada kayak yapmak dışında yapabileceğiniz birçok etkinlik bulabiliyorsunuz. Yürüyüş parkurları ise zorluk seviyesine göre ayrılıyor. Çocuklarla birlikte daha kısa ve kolay yürüyüş parkurlarını tercih edebiliyorsunuz.

Dağ üzerinde yer alan göllerde balık tutma deneyimi yaşayabilirsiniz. Kar motosikletlerinin keyfini de bu merkezde yaşayabiliyorsunuz. İsveç’in büyülü bir parçası olan Bargafjall’da yılın her mevsiminde farklı bir güzellik bulabilirsiniz. Toplamı 4500 kilometreyi bulan parkurları ile oldukça geniş bir alana kurulu. Stockholm’den buraya direkt uçuşla gelebiliyor ve South Lapland Havalimanı’na iniş yapabiliyorsunuz. Daha sonra ise kar motosikletleri ile medeniyeti geri bırakıp, muhteşem dağ yolunda ilerliyorsunuz. Bu benzersiz deneyimi yaşamak için istediğiniz mevsimi tercih edebilirsiniz. Kış aylarında doyasıya kayak yapabilir, yaz aylarında ise dağ havasının, göllerin ve yürüyüş yollarının tadını çıkarabilirsiniz. Ailece yapacağınız tatiliniz için Borgafjall mükemmel bir seçim olabilir.

En Yakın Havalimanı: Vilhelmina Havalimanı (87 km)

Nerede Kalınır: Borgafjall Hotel Adventure & Spa, Camp Borga

Haritada Görüntüle >

55. Idre Fjall

Idre Fjall Kayak Merkezi

Kış aylarında 60 cm kar kalınlığına ulaşan Idre Fjall’da muhteşem bir tatil planı yapabilirsiniz. Bölgedeki 24 asansörden faydalanarak pistler arasında geçiş yapabilir ve istediğiniz yüksekliğe kadar tırmanabilirsiniz. Toplamda 41 adet pisti bulunuyor ve eşsiz bir manzaraya sahip yamaçlardan aşağı doğru kayabiliyorsunuz. Kayak pistinin toplam uzunluğu ise 85 kilometreyi buluyor.

Bu kayak merkezinde 8-15 yaş aralığındaki çocuklara yapılan özel indirimden faydalanabilirsiniz. Yine online olarak yaptığınız rezervasyonlarda indirim kazanabilirsiniz. Burada bowling, yürüyüş, SPA gibi farklı etkinlikler bulabilirsiniz. Kayak keyfi için ise bulunmaz bir güzellikte olduğunu söyleyebiliriz.

Skicross yarışları da Idre Fjall kayak merkezinde yapılıyor. Tatilinizi bu yarışların olduğu zaman aralığına denk getirebilir, bu benzersiz heyecanı siz de yaşayabilirsiniz. Burada bulunan kar parkında snowboard deneyimi yaşayabilirsiniz. Ayrıca çocuklar için de gün içinde devamlı etkinlikler düzenleniyor. Dilerseniz çocuğunuzun burada kayak yapmayı öğrenmesini sağlayabiliyorsunuz.

Dağ bisikleti veya dağ motosikletleri kiralayabiliyor, çevreyi keşfe çıkabiliyorsunuz. Kar kaplı çatıları ve çam ağaçları ile tüm stresinizi atabilmeniz için size görsel bir şölen sunuyor.

En Yakın Havalimanı: Mora Havalimanı (150 km)

Nerede Kalınır: Idre Ski Apartments, Pernilla Wiberg Hotel

Haritada Görüntüle >

56. Kittelfjall

Kittelfjall Kayak Merkezi

Kittelfjall kayak merkezinde otellerde, dağ evlerinde, kamp alanlarındaki karavanlarda ya da pansiyonlarda konaklayabiliyorsunuz. Kulübeler tam bir kır evini andırıyor. Mutfak, yatak odası, çocuk odası, veranda gibi bölümleri olması nedeniyle aileler tarafından tercih edilebiliyor. Daha ekonomik bir konaklama seçeneği arayanlar ise kamp alanlarından yararlanabiliyorlar.

Bu kayak merkezine trenle ulaşım sağlanabiliyor. Karlar arasında ilerleyen tren, size unutulmaz bir yolculuk deneyimi yaşatıyor. Balık tutma gezilerine katılarak kayak dışında etkinlikler yapabiliyorsunuz. Rehberli kar arabası turları düzenleniyor. Ailece ya da tek başınıza bu turlara katılarak Kittelfjall’ın el değmemiş doğasını keşfedebiliyorsunuz.

Eğer uçakla seyahat edecekseniz Vilhelmina, Lycksele veya Umeå Havalimanlarına uçuşlar sonrasında, Kittelfjäll, Grönfjäll veya Gränssjö’ye transfer gerçekleştirerek bu kayak merkezine ulaşabilirsiniz. Otobüs ile gitmeyi planlıyorsanız Stockholm’den Kittelfjäll’e otobüs bulabilirsiniz.

Bir kros kayakçısı olmak için burada eğitim alabilirsiniz. Vojman’da sauna kiralayarak soğuk havaya inat, sauna sıcağıyla rahatlayabilirsiniz. Bölgede bulunan ısıtma kabinleri sayesinde soğuğun etkisinden korunabiliyorsunuz. İnce ve hafif karı sayesinde kayak yapmak daha zevkli bir hale dönüşüyor.

En Yakın Havalimanı: Lapland Havalimanı (125 km)

Nerede Kalınır: AB Fjallaktiviteter i Vasterbotten, Kittelfjall Vardshus, Hotell Granen Kittelfjall

Haritada Görüntüle >

57. Riksgransen

Riksgransen Kayak Merkezi

İsveç sınırlarında bulunan bir kayak merkezi olan Riksgransen, Kuzey Kutup Dairesi’nin 200 km kuzeyinde, Lappland, İsveç, Kiruna Belediyesi’nde yer alıyor. Kış sezonunda kar kalınlığı kayak yapmaya uygun hale geliyor. Neredeyse Haziran ayına kadar burada kayak sezonu devam ediyor. Ocak ve şubat aylarında bölgedeki kar kalınlığı 41 cm’e kadar yükseliyor. Özellikle fazla kalabalık olmayan bir kayak merkezinde, huzur içinde tatillerini geçirmek isteyenler Riksgransen’i tercih edebilirler.

Kayak merkezinde 15 farklı pist bulunuyor. Kayak ve snowboard tutkunları için pistlerin tamamı yoğun sezonlarda açık tutuluyor. Hava sıcaklığı ise kış döneminde -10 ila -17 arasında seyrediyor. Merkezde bulunan 6 farklı asansör sistemini gün içinde kullanabiliyorsunuz. Kutupların gizemli ve mistik havasını bu bölgede yoğun bir şekilde hissediyorsunuz.

Kayak yanında SPA ve sauna gibi sizi rahatlatacak aktiviteleri de bu merkezde yapabiliyorsunuz. Buz tırmanışı gibi adrenalini yüksek deneyimler yaşayabiliyorsunuz. Ayrıca burada kayak hocalarından özel ders alma şansınız bulunuyor. Çocuklar ve gençler ise kendileri için özel olarak ayrılmış pistten yararlanabiliyorlar.

En Yakın Havalimanı: Kiruna Havalimanı (43 km)

Nerede Kalınır: RIBO Apartment Riksgransen, RIBO Apartment Katterjakk

Haritada Görüntüle >

58. Tandadalen/Hundfjallet (Salen)

Tandadalen/Hundfjallet (Salen) Kayak Merkezi

Tandadalen/Hundfjallet de yine İsveç sınırlarında yer alan kayak merkezlerinden biri. Ayrıca Salen bölgesinin bir parçası konumunda bulunuyor. Toplamı 45 kilometreyi bulan geniş kayak pistleri barındırıyor. Tatilinizi planlarken burada bulunan otellerden online olarak işlem yapabiliyor ve odanızı kiralayabiliyorsunuz. Bölgede bolca çam ağacı bulunuyor. Bu ağaçların arasında seviyelere göre ayrılmış olan pistlerde kayak keyfine varabiliyorsunuz. Özellikle yeni başlayanlar ya da kayak yapmayı yeni öğrenenler için uygun bir kayak merkezini olduğunu söyleyebiliriz. Pistler 572 ve 872 kotları arasında yer alıyor. İsveç’in muhteşem doğasını burada gözlemleyebiliyorsunuz.

Pistlere çıkmanız için size yardımcı olacak tam 40 adet asansör sistemi bulunuyor. Bu sayede yoğunluk oluşmadan rahatlıkla kayabiliyorsunuz. Kolay seviye olan mavi pistler, buradaki toplam pistin %40’ını oluşturuyor. Kasım ortasında başlayan kayak sezonu, mayıs başına kadar devam ediyor. Salen merkezine yalnızca 15 kilometre uzaklıkta olduğu için kolay bir şekilde ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Kuzey İsveç bölgesinde bulunan bu kayak merkezini kış tatilleriniz için değerlendirebilirsiniz. Aileler için uygun fırsatları olduğunu da unutmamalısınız.

En Yakın Havalimanı: Scandinavian Mountains Havalimanı (14 km)

Nerede Kalınır: Tandadalens Wardshus, Mezzo, Caravan Club

Haritada Görüntüle >

İsviçre

59. Zermatt

Zermatt Kayak Merkezi

Bu kayak merkezi İsviçre‘nin Valais kantonunun Visp bölgesinde yer alıyor. Bölgede Almanca dili konuşuluyor. Yaklaşık 5.800 nüfusa sahip olan Zermatt eşsiz güzellikte bir kayak merkezine sahip olduğu için, özellikle kış sezonunda birçok misafir ağırlıyor.

Theodul Geçidi’ne ise 10 km mesafede yer alıyor. Bu kayak merkezinde ailelere sunulan birçok avantaj bulunuyor. Çocuklarınızı burada iyi birer kayakçı olarak eğitebiliyorsunuz. Dilerseniz çevre gezilerine ve yürüyüşlerine katılabiliyorsunuz. İsviçre’nin en güzel dağlarından biri olan Zermatt’da doyasıya kayak yapabiliyorsunuz. İsterseniz grup kayak derslerine katılabiliyor, dilerseniz de birebir ders alabiliyorsunuz.

Burada 9 yaşın altındaki çocuklarınız ücretsiz konaklayabiliyor. Çocuklar için kayak eğitimi yanında kızakla kayma eğlencesi de sunuluyor. Kayak kartı ve eğlence kartı alarak burada para harcamadan kartınız ile ödemeleri yapabiliyorsunuz. Bir Igloo evine girme deneyimini yaşayabiliyorsunuz. Aile dostu restoranlarda çocukların seveceği türde, sağlıklı yemekler bulunuyor. Yürüyerek macera yaşamak isteyenler Breithorn tırmanışına katılabiliyorlar. Gün batımı bisiklet turu, buzul macerası, teleferik üzerinde peynir fondü gibi benzersiz deneyimleri Zermatt’da yaşayabiliyorsunuz.

En Yakın Havalimanı: Cenova Havalimanı (244 km)

Nerede Kalınır: Backstage Hotel Vernissage, Matthiol Boutique Hotel, Hotel Berghof Zermatt

Haritada Görüntüle >

60. St. Moritz

St. Moritz Kayak Merkezi

St. Moritz bir tatil kasabası. İsviçre’nin Engadine vadisinde yer alıyor. Kış sezonunda kayak tatiliniz için tercih edebilirsiniz. Ayrıca konum olarak Maloja Belediyesine bağlı. Doğu Alplerin en yüksek noktasına oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Yılın Ocak ve Şubat aylarında hava sıcaklığı -3 ila -10 değerleri arasında oluyor. Rakımı ise 1822 metre. Bu kayak merkezi 120 yıldan fazla süredir kayak severlere hizmet veriyor. Bu kadar uzun yıldır aktif olmasının sayesinde tesisleri ve kayak pistleri oldukça gelişmiş durumda.

Dört tanesi büyük olmak üzere toplam 88 farklı kayak pistine sahip. Hem profesyonel kayakçılar hem de yeni başlayan bu pistlerden seviyelerine göre yararlanabiliyorlar. Ayrıca donmuş Engadine gölleri arasında bir yürüyüş etkinliğine katılabiliyorsunuz. Bu bölgede atlarla kızak ya da kayak keyfi yaşamanız da mümkün.

Aileler için de Maloja’dan Silvaplana’ya kadar yürüyebileceğiniz düz alanlar bulunuyor. Bebek arabasıyla dahi rahatlıkla yürüyüş yapabiliyorsunuz. Ulaşım için tren yolculuğunu tercih edersiniz St. Moritz istasyonundan sizi karşılıyorlar. Uçakla gelecek olanlar ise Samedan’daki Oberengadin Havalimanı’na iniş yaparak ulaşım sağlayabilirler.

En Yakın Havalimanı: Samedan Havalimanı (5 km)

Nerede Kalınır: Kulm Hotel, Hotel Salastrains, Hotel Baren

Haritada Görüntüle >

61. Verbier

Verbier Kayak Merkezi

İsviçre’nin güney batısında yer alan Verbier’de harika bir kış tatili planlayabilirsiniz. Valais kantonunda yer alan bu kayak merkezi yıl boyunca karla kaplı oluyor. 3 yıldızlı otellerden 5 yıldızlı otellere kadar birçok farklı konaklama tesisi bulabiliyorsunuz. Dik yamaçları ve eşsiz güzellikteki ahşap evleri ile masal diyarlarını andırıyor.

İsviçre’nin Bagnes bölgesinde yer alan bu kayak merkezinden kış sezonunda rahatlıkla yararlanabilirsiniz. Ailece geçirmeyi düşündüğünüz bir tatil için oldukça güzel olanaklara sahip. Bölgede İskandinav ve İngiliz sakinler yaşıyor. Ancak kayak sezonunun başlamasıyla birlikte nüfusunda ciddi bir artış gözleniyor. Buradan bakınca Grand Combin buzulları görülebiliyor. Bu kayak merkezine yakın olan Cenevre Havalimanına iniş yaptıktan sonra kara yolu ile ulaşımınızı tamamlayabiliyorsunuz. Kayak pistlerinin toplamı 164 kilometreyi bulunuyor.

Merkezdeki 35 asansörü aktif olarak kullanabiliyorsunuz. Ayrıca snowboard tutkunlarının özellikle ilgisini çekecek 2 adet kar parkı bulunuyor. Ayrıca 4 kros pisti 2 yürüyüş alanı barındırıyor. Konakladığınız süre boyunca tüm imkânlarından yararlanabiliyorsunuz. Çocuklarınız için ise nispeten daha düz bir pist bulunuyor.

En Yakın Havalimanı: Cenova Havalimanı (161 km)

Nerede Kalınır: Mont Gele Verbier Guesthouse, Hotel Bristol Verbier, Hotel Montpelier

Haritada Görüntüle >

62. Gstaad

Gstaad Kayak Merkezi

Gstaad kayak merkezi güneydoğu İsviçre’de, Bern kantonunda yer alıyor. Aynı zamanda burası bir köy ve nüfusun tamamı Almanca konuşuyor. Saneen Belediyesi’ne bağlı olan bu şirin köyde her yıl yüzlerce turist ağırlayan bir kayak merkezi bulunuyor. 1050 rakıma sahip olduğu gibi aynı zamanda sosyeteyi ağırlama özelliği de bulunuyor. Burada oldukça lüks oteller yanında, alt bütçelere uygun konaklama imkânları da bulunabilir.

İsviçre Alplerinde harika bir kayak tatili için tercih edebileceğiniz merkezler arasında yer alıyor. Buradaki lüks otellerde konaklayarak açık ve kapalı havuz, sauna, SPA gibi imkânlarından faydalanabilirsiniz. Geniş ve farklı seviyelere göre ayrılmış pistlerinde gün boyu kayak keyfi yapabilirsiniz. Lüks ve ihtişam arayışında olanlar ise beklentilerini fazlasıyla karşılayacak otelleri bu kayak merkezinde bulabilirler.

Kış aylarında kar kalınlığı hem kayak hem de snowboard için uygun seviyededir. Dik yamaçlarından manzaraya karşı kayak yapma keyfini Gstaad’a gelip yaşayabilirsiniz. Yürüyüş parkurlarını dilediğiniz zaman ailece ya da tek başınıza kullanabilirsiniz. Bu kayak merkezi çocuklarınızla birlikte yapacağınız tatiller için de güzel fırsatlar sunuyor.

En Yakın Havalimanı: Cenova Havalimanı (160 km)

Nerede Kalınır: Hotel Olden, Hotel Arc-en-ciel Gstaad, Hotel Restaurant Alphorn

Haritada Görüntüle >

63. Murren Schilthorn

Murren Schilthorn Kayak Merkezi

Popüler kayak merkezlerinden biri olan Murren Scilthorn’da 27 farklı pist bulunuyor. Ancak her zaman tüm pistler açık olmayabiliyor. Bunun yanında 16 farklı asansör sistemi sayesinde dilediğiniz zaman telesiyejlerden faydalanabiliyorsunuz. Kış aylarında bölgedeki hava sıcaklığı 10 derece ile -6 derece arasında değişiyor. Genel olarak gündüz saatlerinde güneşi görebiliyorsunuz.

Skyline yürüyüşü veya heyecan yürüyüşü gibi farklı etkinliklere, bu kayak merkezindeki tatiliniz sırasında katılabilirsiniz. Grup gezileri sayesinde tek başınıza bile gelmiş olsanız, sıkılmadan gününüzü doldurabiliyorsunuz. Murren Schilthorn kayak merkezinde profesyonel düzeyde bir kayak okulu bulunuyor. Her yaştan kayak sever, burada ders alabiliyor.

Deniz seviyesinde yüksekliği 1600 ila 3000 metre arasında değişiyor. Yıl içinde nisan sonuna kadar kayak sezonu devam ediyor. Bu merkezde kış sporlarına ait yarışmaları veya turnuvaları zaman zaman görebiliyorsunuz. Kayak pistlerinin tamamı 50 kilometreyi buluyor. Kendi seviyenize göre bir kayak pistini tercih ederek, kayak keyfinizi sonuna kadar yaşayabiliyorsunuz. Bölgenin en dik yamacı ise yüzde 88’lik bir eğime sahip. Buradaki kayak deneyiminizi asla unutamayacaksınız.

En Yakın Havalimanı: Zürih Havalimanı (113 km), Basel Havalimanı (118 km), Milan Havalimanı (123 km)

Nerede Kalınır: Jungfrau, Hotel Bellevue, Alpenblick, Pension Suppenalp

Haritada Görüntüle >

64. Lauchernalp

Lauchernalp Kayak Merkezi

İsviçre Alplerinde kayak yapabileceğiniz bir diğer merkez ise Lauchernalp adıyla biliyor. Yine aile tatiliniz için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Valais kantonunda yer alıyor ve Wiler’in üzerindeki Lötschental’e bakıyor. Deniz seviyesinden olan yüksekliği ise 1900 ila 2100 metre arasında değişiyor. Büyük bir kısmı Wiler belediyesine ait olan bu köydeki kayak merkezi kış turizminin gözdeleri arasında bulunuyor.

Bu bölgede yapay kar kullanılmıyor ve tam 9 adet pisti bulunuyor. Kayak pistlerinin %30’u profesyoneller için ayrılmış durumda. Geneva Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra, kara yolu ulaşımını kullanarak kolaylıkla Lauchernalp yolculuğunuzu tamamlayabiliyorsunuz.

Kış sezonunda kar kalınlığı 87 cm’i buluyor. Yani zemin özellikleri hem kayak hem de snowboard yapmak için uygun hale geliyor. Nisan sonları, Mayıs başlarına kadar bu merkezdeki kayak sezonu devam ediyor. Kışın en güzel anlarını burada yaşayabiliyorsunuz. Sıcacık otel odanızdan eşsiz kar manzarasını doyasıya seyredebiliyorsunuz. Ailece gelmeyi düşünenler, bu merkezdeki çocuklara özel aktivitelerden yararlanabiliyorlar. Kreş ve bakım merkezleri sayesinde gün içinde küçük çocuğunuzu emin ellere bırakıp, rahatlıkla kayabiliyorsunuz.

En Yakın Havalimanı: Bern Havalimanı (85 km), Cenova Havalimanı (211 km)

Nerede Kalınır: Alpenhotel zur Wildi, Wiler Lötschental, Bietschhorn

Haritada Görüntüle >

65. Andermatt Sedrun

Andermatt Sedrun Kayak Merkezi

Andermatt, Sedrun ve Oberalp’te bulunan bu kayak merkezinde harika bir tatil geçirebilirsiniz. Beş ayrı dağın birleşimi ile Andermatt Sedrun kayak merkezi oluşuyor. Kayak pistlerinin büyüklüğü ise 100 kilometrenin üzerinde. Bu alanda bulunan 16 adet telesiyej sisteminden faydalanabiliyorsunuz.

İsviçre’nin en geniş kayak alanı olma özelliğinin taşıyan Andermatt Sedrun’da ailece hoş bir tatil planı yapabilirsiniz. Uçakta kayak takımlarınızı yanınıza almayı tercih edebileceğiniz gibi, bu merkezde kiralamayı da düşünebilirsiniz. Minikler için de kiralayabileceğiniz uygun kayak takımları bulunuyor.

Andermatt Sedrun’un dik yamaçlarında doyumsuz bir kayak keyfi yaşayabilirsiniz. Buradaki günlerinizde kayak ve snowboard dışında aktiviteler de bulabilirsiniz. Sauna, SPA, bowling, kar bisikleti ve doğa yürüyüşü bu aktiviteler arasında sayılabilir. İsviçre’nin el değmemiş doğasını, bu kayak merkezinin her noktasında gözlemleyebilirsiniz. Gelişmiş tesislerine ve yüksek ziyaret edilme sayısına rağmen doğası korunmuş olan bu güzel dağda, unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. Gün içinde otellerden bağımsız bulunan restoran ve kafelerde zaman geçirebilir, akşam olduğunda ise bar ve gece kulüplerinde eğlenebilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Zürih Havalimanı (125 km)

Nerede Kalınır: Radisson Blu Hotel Reussen, Hotel St. Gotthard

Haritada Görüntüle >

66. Gastein

Gastein Kayak Merkezi

Rahat ve güvenli bir kış tatili için Gastein’i tercih edebilirsiniz. Kış sezonunda bu merkezde yapabileceğiniz aktiviteler arasında kayak, kros kayağı, snowboard ve snowshoeing bulunuyor. Bunun yanında yürüyüş ve golf gibi kayak dışı aktivitelerle de ilgilenebiliyorsunuz. Aynı zamanda bir kaplıca merkezi olduğu için otelinizdeki termal banyolarda rahatlayabiliyorsunuz.

Buz pateni, buz tırmanışı, husky köpekleri ile kızak keyfi, Gastein kayak merkezinde sizi bekliyor. Merkezin 200 kilometreden daha fazla büyüklükte kayak pistleri bulunuyor. Minikler ise Gasti Kar Parkı’nda aileleriyle birlikte oldukça eğlenceli zamanlar geçirebiliyorlar. Burada hem soğuğu hem de sıcağı hissediyorsunuz. Kaplıca suları, gevşemenizi ve tüm stresinizden arınmanızı sağlıyor. Kayak ve kaplıca tatilini bir arada yaşamak isteyenler Gastein’de bir tatil planlayabilirler. Henüz merkeze gitmeden alışveriş ve kayak kartınızı alabiliyorsunuz. Hem iç alanlarda hem de dış alanlarda yapacağınız harcamalarda bu kartlarınızı kullanabiliyorsunuz.

Alplerdeki en yüksek çiftçi pazarını Gastein kayak merkezinde bulabilirsiniz. Dağ üzerinde yer alan palmiye ağaçları ise oldukça farklı bir görüntü oluşturuyor. Gündüz şartlarında hava sıcaklığı ise 1-4 derece arasında seyrediyor.

En Yakın Havalimanı: Salzburg Havalimanı (20 km)

Nerede Kalınır: Stadthotel Oberndorf, zumOXN Hotel & Restaurant

Haritada Görüntüle >

67. Lenzeheide

Lenzeheide Kayak Merkezi

Lenzeheide, İsviçre sınırlarında ve Graubünden kantonunda yer alıyor. Parpaner Rothorn’un eteklerinde bulunan bu kayak merkezinde ailenizle veya dostlarınızla birlikte güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Burası Albula ilçesindeki Vaz/Obervaz bölgesinde yer alan bir köy. Ancak kayak merkezine sahip olması nedeniyle turistlerin uğrak noktaları arasında yerini çoktan almış.

İsviçre dağlarında bir tatil planınız varsa, Lenzeheide’yi tercih edebilirsiniz. Buradaki pistler kış sezonunda kayak ve snowboard için elverişli hale geliyor. Kayak ve snowboard yanında kros kayağı, kış yürüyüşü, kızak, hamam, SPA, havuz gibi farklı etkinliklerle gününüzü geçirebilirsiniz.

Deniz seviyesinden 1460 metre yükseklikte yer alıyor ve ilkbahar aylarına kadar kış sezonu devam ediyor. Karlı ve güneşli bir günde bu merkezde ailenizle hoşça vakit geçirebiliyorsunuz. Bölgedeki oteller yanında kulübe tarzındaki dağ evlerinde de konaklama şansınız bulunuyor. Bölgenin meşhur yiyeceği olan peynir fondüyü bu merkezde tadabiliyorsunuz. Eğer online rezervasyon yapma yolunu seçerseniz %6 oranında bir indirim fırsatı elde ediyorsunuz. Sabahın erken saatlerinden akşam geç saatlere kadar kayak keyfinize devam edebiliyorsunuz.

En Yakın Havalimanı: St. Moritz Havalimanı (33 km), Zürih Havalimanı (110 km)

Nerede Kalınır: Lai Lifestyle Hotel, Hotel Danis, Hotel Kurhaus Lenzerheide

Haritada Görüntüle >

68. Adelboden – Lenk

Adelboden – Lenk Kayak Merkezi

İsviçre’deki kayak merkezlerinin birçoğu gibi Adelboden kayak merkezi de kış tatili yapmak isteyenler arasında oldukça popüler. Bu köylerde hem eşsiz İsviçre dağ havasını soluyabiliyor hem de kayak yapmaya doyabiliyorsunuz. Kasım ayından Nisan ayına kadar buradaki kar seviyesi kayak için uygun oluyor. İsviçre’nin ahşap çatılı dağ evlerini bu merkezde bulabilir ve konaklayabilirsiniz. Mutfağı, yatak odası ve salonu bulunan bu dağ evleri aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bunun yanında 5 yıldızlı otellerde konaklamayı da tercih edebilirsiniz.

Yüksekliği deniz seviyesinden 1068 ile 2330 metre arasında değişiyor. Bölgedeki 36 farklı asansör sisteminden faydalanabiliyorsunuz. Kayak kartınızı kullanarak yanınızda para taşıma derdinden kurtulabiliyorsunuz. Toplamdaki kayak pisti sayısı ise 205. Hem yeni başlayanlar için hem de profesyoneller için farklı kayak pistleri bulunuyor. Çocuklarınızın eğimi daha az olan pistlerde kaymasını sağlayabiliyorsunuz.

İsviçre havasıyla birlikte yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz açık va kapalı alanı bulunan restoranlar mevcut. Burada kar ayakkabılarınız ile bir yürüyüş planlayabilirsiniz. Kayak ve snowboard sevenler için muhteşem bir tatil planı olacaktır.

En Yakın Havalimanı: Berne Havalimanı (50 km)

Nerede Kalınır: Revier Mountain Lodge, The Cambrian Adelboden, Hotel Des Alpes Adelboden

Haritada Görüntüle >

69. Crans Montana

Crans Montana Kayak Merkezi

İsviçre Barzettes’de yer alan bir kayak merkezi olan Crans Montana’da ailece güzel bir tatil yapabilirsiniz. Hem kayak hem de snowboard için gerekli olan ekipmanları buradan kiralayabiliyorsunuz. Uçakta yanınıza alma şansınız da bulunuyor. Otel ya da dağ evinde konaklama imkânınız var. Deniz seviyesinden yüksekliği bulunduğunuz noktaya göre 1500 ila 3000 metre arasında değişiyor. Bu merkezde online rezervasyon yaptırabilirsiniz. Ailece yapacağınız bir tatilde çocuklarınız için farklı atölyeler ve etkinlikler bulabilirsiniz.

Çocuklu aileler için kreş imkânı burada bulunabiliyor. Dilerseniz toplu dilerseniz de özel kayak derslerinden faydalanmasını sağlayabiliyorsunuz. Bu merkezde 30 farklı asansör sistemi mevcut. Telesiyejlerden ve kapalı teleferiklerden istediğiniz zaman yararlanabiliyorsunuz. Kayak pistlerinin toplamı ise 200 kilometreyi buluyor.

Kros kayağı yanında atlarla gezinti, kızak keyfi, kar yürüyüşü gibi farklı etkinlikler bulabilirsiniz. Çocuklarınızla ve sevdiklerinizle birlikte harika bir İsviçre dağında konaklayabilir, buradaki tüm imkânlardan yararlanabilirsiniz. Kapalı havuzu ve SPA hizmeti olan otellerden birini tercih edebilirsiniz. Gece olduğunda ise canlı müzik, disko, gece kulübü gibi eğlencelere katılabilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Sion Havalimanı (15 km), Bern Havalimanı (68 km), Cenova Havalimanı (106 km)

Nerede Kalınır: Petit Paradis, Crans Ambassador, Hotel Helvetia Intergolf

Haritada Görüntüle >

70. Engelberg – Titlis

Engelberg – Titlis Kayak Merkezi

Kayak merkezi açısından İsviçre birçok tesis barındırıyor. Bu güzelliklerden birinin adı da Engelberg – Titlis. Bu kayak merkezinin deniz seviyesinden yüksekliği merkezin farklı noktalarında 1050 metre ile 3020 metre arasında değişiyor. Ailece konaklamayı tercih edenler için uygun otel fırsatları sunuluyor. Çocuklarınızın bu merkezde indirimli konaklamasını sağlayabiliyorsunuz. Online rezervasyon ve uçak bileti sonrasında tatiliniz için hazırsınız demek. Kayak takımınızın olmaması ise hiç sorun değil, çünkü bu merkezde kayak takımı kiralama şansınız bulunuyor.

Engelberg – Titlis kayak merkezinde toplamda 82 kilometrelik kayak pisti bulunuyor. Seviyelere göre pistlerin eğimi değişiyor. Profesyoneller için en dik yamaçlar ayrılmış durumda. Bu merkezdeki çam ağaçları arasında kartpostallardan farksız fotoğraflar çekebilirsiniz. Hem kapalı hem de açık alan etkinliklerinden yararlanabilirsiniz. Dış mekânlarda kullanılan ısıtıcılar sayesinde asla üşümüyorsunuz.

Bölgede toplamda 14 asansör bulunuyor. Bu sistemler sayesinde pistlere çıkabiliyorsunuz. Eğer bir kayak kartı edinirseniz, tekrar tekrar telesiyejlere para ödemenize gerek kalmıyor. Bu merkezdeki restoranlarda yöresel lezzetler yanında dünya mutfağından lezzetli örnekler de bulabilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Zürih Havalimanı (100 km)

Nerede Kalınır: SAC Brunnihütte Engelberg, Sporthotel Eienwaldli

Haritada Görüntüle >

İtalya

71. Cortina d’Ampezzo

Cortina d’Ampezzo Kayak Merkezi

İtalya‘nın Veneto bölgesinin Belluno şehrinde bulunan bu kayak merkezini kış tatili rotanıza dâhil edebilirsiniz. Burası aslında 6000 civarı nufusü olan küçük bir kasaba olma özelliğini taşıyor. Kayak merkezinin bulunması ise her sezonda birçok turiste ev sahipliği yapmasını sağlıyor.

Dolomitler bölgesindeki bu kayak merkezi Alpler vadisinde yer alıyor. Dilerseniz ailece güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Rakımı ise 1224 metre civarında seyrediyor. Kar arabası ile bölgeyi keşfe çıkabiliyorsunuz. Bunun yerine kar ayakkabıları ile yürüyüş yapmayı da tercih edebilirsiniz. Köpekli kızaklarla farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Buz tırmanışı gibi adrenalini yüksek etkinliklere de katılabiliyorsunuz. Tüm bu etkinlikleri online olarak satın alma şansınız bulunuyor.

Bu merkezde çiftlik evleri konseptinde harika restoranlar bulunuyor. Dilediğiniz zaman kayak molası verip karnınızı doyurabiliyorsunuz. Burada bulunan kayak merkezi, eğitim sonunda sertifika veriyor. Yani sertifikalı bir kayakçı olarak Corina d’Ampezzo kayak mekrezinden ayrılabiliyorsunuz. Ayrıca hem yetişkinler hem de çocuklar için 2, 4 ya da 6 saatlik özel kayak dersleri veriliyor. Yetişkinler için grup turlarına katılabiliyorsunuz.

En Yakın Havalimanı: Cortina Havalimanı (5 km), Treviso Havalimanı (137 km)

Nerede Kalınır: Boutique Hotel Villa Blu, Hotel Capannina

Haritada Görüntüle >

72. Val Gardena

Val Gardena Kayak Merkezi

Geniş bir vadi olan Val Gardena, Güney Tirol Dolomitleri’nde yer alıyor. Kuzey İtalya sınırları içinde olan bu güzel vadide bir de kayak merkezi bulunuyor. Kayak sporu yanında bu dağ üzerinde kaya tırmanışları da yapılıyor. Kayak, snowboard ya da dağcılık sporlarına ilgi duyuyorsanız Val Gardena, tatil planlarınız içinde yer alabilir.

Dik yamaçlarından kayak yapmanın keyfine varabiliyorsunuz. Çevresindeki doğal güzellikleri ise yürüyüşlere katılarak keşfedebiliyorsunuz. 1.220 kilometreyi bulan kayak pistlerinde özgürce kayabiliyorsunuz. Farklı eğimlere sahip olan bu yamaçlardan bazıları çocuklar ve yeni başlayanlar için ayrılmış durumda. Bu vadide çok sayıda kültürel etkinlik düzenleniyor. Yaz aylarında yemyeşil doğasıyla, kış aylarında da benzersiz kar manzarasıyla sizi karşılıyor. Yılın her döneminde aktif bir vadi olma özelliğini taşıyor. Burada Ortisei, S. Cristina, Selva Val Gardena gibi farklı köyler bulunuyor. Her biri doğasını koruması ile ziyaretçilerini mest ediyor.

Alplerin en popüler kayak merkezlerinden bir tanesi olan Val Gardena’yı ailece yapacağınız tatilleriniz için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Konaklayabileceğiniz otelleri ve dağ evlerini burada bulabilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Bolzano Havalimanı (43 km), Innsbruck Havalimanı (116 km)

Nerede Kalınır: Garni Conturina, Pension Grohmann, Smart Hotel Saslong

Haritada Görüntüle >

73. Courmayeur

Courmayeur Kayak Merkezi

İtalya sınırlarında Oasta vadisinde yer alan bu güzel kayak merkezini en kısa zamanda ziyaret etmelisiniz. Bir kış tatili için tüm beklentilerinizi karşılayacağını söyleyebiliriz. Bu komünün nüfusu yalnızca 2000 civarında. Oldukça küçük bir köy olmasının yanında eşsiz güzellikte bir kayak merkezine sahiptir. Deniz seviyesinden yüksekliği 1224 olan bu dağda, kış sezonunda kayak keyfi yapabilirsiniz. En yüksek noktası ise 4800 metre. Çocuklarınızla ya da arkadaşlarınızla gelmeyi tercih edebilirsiniz. Dik yamaçları ise profesyonel kayakçıları bekliyor. Kış aylarında, gündüz hava sıcaklığı 3 derece civarında seyrediyor. Yani dış alanlarda üşümeden zaman geçirebiliyorsunuz.

Bölgedeki 3 yıldızlı, 4 yıldızlı veya 5 yıldızlı oteller yanında kulübe tarzındaki dağ evlerinde de konaklayabiliyorsunuz. Çocuklarınızın özel kayak veya snowboard dersi almasını sağlayabiliyorsunuz. Kış tatilinizde stresten uzak, doğayla iç içe ve bol kar manzaralı bir kayak merkezi arayışında iseniz Courmayeur’u tercih edebilirsiniz. İtalya sınırları içinde bulunan bu kayak merkezinde oteller haricinde restoranlar ve kafeler bulunuyor. Çocuklar için sağlıklı yemekleri bulabiliyorsunuz. İtalya’nın eşsiz lezzetlerini buradaki şeflerin elinden tadabiliyorsunuz.

En Yakın Havalimanı: Turin Havalimanı (150 km)

Nerede Kalınır: Grand Hotel Courmayeur Mont Blanc, Hotel Svizzero, Albergo Hotel Pavillon

Haritada Görüntüle >

74. Cervinia

Cervinia Kayak Merkezi

Büyüklü küçüklü gölleriyle, dik yamaçlarıyla ve muhteşem doğasıyla Cervinia kayak merkezi sizleri bekliyor. Buradaki restoranlarda harika lezzetler tadacağınıza emin olabilirsiniz. Kar parkında adrenalin dolu bir snowboard deneyimi yaşayabilirsiniz. Eşsiz fotoğraf kareleri çekmek için bir doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz.

Ailenizle birlikte geçireceğiniz muhteşem bir kayak tatili için gereken her şeyi Cervinia’da bulabilirsiniz. Bu kayak merkezi için online rezervasyon yaptırmanız size fiyat avantajları sağlıyor. İtalya sınırlarında bulunması nedeniyle Türkiye’den kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Kayak merkezi deneyiminiz yoksa burada en baştan başlayabilir ve özel kayak dersleri alabilirsiniz. Kış aylarında hava sıcaklığı 1 derece ile 5 derece arasında seyrediyor. Güneş sayesinde rahatlıkla dış alanda zaman geçirebiliyor ve kayak yapabiliyorsunuz. Telesiyejler sayesinde zorlanmadan zirveye çıkabiliyor ve dik yamaçların eğimine kendinizi bırakabiliyorsunuz.

Konaklama imkanı olarak oteller, pansiyonlar ve apartlar bulunuyor. Apartların bir kısmı dağ evi şeklinde. Bütçenize ve beklediğiniz hizmetlere göre bir tercih yapabilirsiniz. Sizi zorlamayacak fakat keyif verecek bir kış tatili geçirmek istiyorsanız Cervinia’yı hiç düşünmeden tercih edebilirsiniz.

En Yakın Havalimanı: Cenova Havalimanı (205 km)

Nerede Kalınır: Hotel Edelweiss, Hotel Petit Palais

Haritada Görüntüle >

75. Santa Caterina

Santa Caterina Kayak Merkezi

İtalya sınırlarında bulunan Santa Caterina, farklı noktalarında farklı rakımlara sahip. En yüksek noktası deniz seviyesinden 2887 metre yükseklikteyken en alçak noktası ise deniz seviyesinden 1165 metre yükseklikte yer alıyor. Ekim ve kasım aylarında başlayan kayak sezon nisan ayı başlarına kadar devam ediyor. Bölgede %80 oranına kadar yapay kar kullanılıyor. Kayak severler için 16 farklı kayak pisti bulunuyor. Kendi seviyenize uygun bir pisti tercih edip hemen kayak keyfinize başlayabiliyorsunuz. Buradan kayak takımı kiralama imkânınız da var. Toplamda 7 adet farklı asansör sistemi bulunuyor. Zirveye tırmanışınızda bu sistemleri kullanabiliyorsunuz. Konaklama için ise otel ya da apart tarzında farklı imkanlar sunuluyor.

Ailece geçireceğiniz bir kış tatili planlıyorsanız, İtalya dağlarından olan Santa Caterina’yı tercih edebilirsiniz. Burada sık sık çeşitli yarışmalar, turnuvalar ve etkinlikler düzenleniyor. Geceleri hava sıcaklı -5 ila -10 arasında seyrediyor. Gündüz saatlerinde ise sık sık güneşi görebiliyorsunuz. Özel ya da grup halinde verilen kayak derslerini alabiliyor, burada kendinizi geliştirebiliyorsunuz. Çocuklarınız için de kayak okulu imkânı bulunuyor.

En Yakın Havalimanı: Milan Havalimanı (229 km)

Nerede Kalınır: Chalet Alaska, Chalet Primula, Residence Valfurva

Haritada Görüntüle >

76. Monterosa Ski – Champoluc

Monterosa Ski - Champoluc Kayak Merkezi

Monterosa, İtalya’nın kuzeybatısında son derece şirin bir yer olan Valle d’Aosta’da yer alıyor. Fransa ve İsviçre sınırında yer alan bu tatil merkezinin yüksekliği 4663 metredir. Kış aylarının büyüleyici manzaralarından birine sahip olan Monterosa dünya üzerinden binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Manzarası kadar kayak, snowboard gibi aktiviteler için de çok uygun olan bu tatil cennetinde kar yağışı kasım aylarında başlıyor.

Bu aydan itibaren hava sıcaklığı sürekli olarak sıfır derecenin altında olduğundan kış turizmi bir hayli uzun sürüyor. Monterosa kayak bölgesinde kendinize ait bir kayak kartı satın alabilme imkânına da sahip olabiliyorsunuz. Satın aldığınız kayak kartınız ile toplam 180 km olan 67 parkura kolayca ulaşabilirsiniz. Burada hem serbest kayak sürüşü yapabilir ya da helikopterli kayak aktivitelerine katılabilirsiniz. Çocuklara özel parkurları da bulunuyor.

Buraya ulaşım için havaalanı transferlerinden yararlanılabilir. Fakat biraz pahalı bir transferdir. Bunun için Milano’dan Champoluc taksi ücreti ödeyerek de ulaşım sağlamak mümkün oluyor. Ancak en kolay ulaşım şekli araç kiralamaktır.

En Yakın Havalimanı: Turin Havalimanı (105 km), Milan Havalimanı (168 km)

Nerede Kalınır: Hotel La Rouja, Hotel de Champoluc, Hotel L’Aiglon

Haritada Görüntüle >

77. Livigno

Livigno Kayak Merkezi

İtalya Alplerinde yer alan Livigno, kar tatili için eşsiz cennetler arasında yer alıyor. Valtellina vadisinde yer alan bu önemli tatil beldesinde hem amatör hem de profesyonel kayakçılar kendilerine en iyi şekilde yer edinebiliyor. Yüksek rakımlı bir tatil beldesi olması birçok tatilcinin buraya ilgi göstermesini sağlıyor. Kar yağışlarının en garantili olduğu alanlar arasındadır. Kasım sonunda başlayan kar yağışları mayıs ayına kadar devam ediyor.

2012 senesinde Dünya Kar Ödülleri’ni kazanan tatil beldesi kış sporlarına ilgi duyanların ilk uğrak noktaları arasında yer alıyor. Bununla birlikte bölgede bulunan en lüks mağazalar alışveriş yapmayı sevenlerin de ilgisini cezp ediyor. 250’ye yakın çeşitli alışverişler yapılabilecek mağaza bulunuyor. Tesislerin aynı zamanda gümrüksüz bir statüsü bulunduğundan burada canlı bir alışveriş ortamı bulunuyor.

Hemen her bütçeye uygun otel avantajının bulunması çok rahat ve uygun fiyatlarda tatil avantajı sunuyor. Bölgeye en yakın havaalanı Milan/ Milan havaalanıdır. Tren istasyonu olarak Zernez ya da Tirano tercih edilebilir. Sezon şubat ayında başlıyor ve mayıs ayında sona eriyor. Zor, orta ve kolay olmak üzere farklı kayak pistleri bulunuyor. Acemiler için kayak okulu da buranın avantajları arasında yer alıyor.

En Yakın Havalimanı: St. Moritz Havalimanı (19 km)

Nerede Kalınır: Hotel Mota, Hotel Teola, Hotel Galli’s

Haritada Görüntüle >

78. Alagna

Alagna Kayak Merkezi

Alagna günümüzde 450 kişinin kalıcı bir yaşam kurduğu ve İtalya’nın kuzeyinde yer alan tatil cennetlerinden biridir. Ülkenin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Alagna her sene kış tatili sezonunda binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Burası 14. yüzyıldan kalma bir köy olduğundan hem tarihi hem de kış turizmi açısından önemli bir yer ediniyor. Alplerde ki en iyi kar pistlerine ev sahipliği yapan Alagna profesyonel ve amatör tüm kayakçılar tarafından ziyaret ediliyor.

Kar garantili yerlerden bir olması ve muazzam bir manzara sunması Alagna’yı son derece özel bir yer haline getiriyor. Helikopter kayağına uygun pistleri vardır. Profesyonel kayakçıların ağırlıklı olarak tercih ettiği yerler arasındadır. Sezon genelde Şubat ayında başlıyor ve Nisan ayına kadar sürüyor. 6 tane asansör vardır. Helikopter kayağında 3000 metrelik bir dikeylik sağlayabilen kayak olanakları vardır. 6 farklı kayak pisti ile hizmet veren tatil beldeleri arasında bulunuyor. En yakın havaalanı Milan Havaalanı’dır. Tatil alanında siyah, mavi, kırmızı olmak üzere farklı profesyonellikte pistler vardır. 20 asansör vardır. Pist uzunluğu ise 132 km civarındadır.

En Yakın Havalimanı: Milan-Malpensa Havalimanı (111 km)

Nerede Kalınır: Alagna Experience Resort, Hotel Cristallo, Borgodeifolli

Haritada Görüntüle >

79. Alta Badia

Alta Badia Kayak Merkezi

Alta Badia, İtalya’nın Trentino bölgesinde yer alıyor. 5 tane kayak pisti bulunan bu büyüleyici yerde 130 km’yi bulan yamaçlar birçok kış tatilcisini ağırlıyor. Bu tatil beldesine ulaşabilmek için Bozano havalimanı kullanılabilir. Demiryolu ulaşımını tercih edecek olanlar ise Bressanone’yi tercih edebilirler. 500 kilometrelik pistleri ile muazzam bir kayak tatili yapabilmenize imkân tanıyan beldeler arasındadır.

Son derece mükemmel hazırlanan geniş pist alanları Alta Badia’nın en özel yanları arasındadır. Sella Dağları tarafından çevrelenen bu alanda çok ünlü olan Sellaronda çok ayrıcalıklı kayak turları arasında yer alıyor. Konaklama ve yemek yemek için dağ kulübeleri ziyaret edenlerin en çok tercih ettiği alanlar içerisinde yer alıyor.

Aralık ayından Nisan ayına kadar son derece iyi kayak koşullarının olması dünya üzerinden birçok kayakçının burayı tercih etmesini sağlıyor. Özgürce kayak yapmak yanında aynı zamanda 53 farklı hızlı ve konforlu teleferik avantajlarından da yararlanabilirsiniz. Kayak pistinde teleferiklere binmek için kuyruk olmaması yine en iyi avantajları arasındadır. Konaklama açısından da çok zengin bir yerdir. Klasik gidiş ve dönüş kayak gezileri vardır.

En Yakın Havalimanı: Bolzano Havalimanı (67 km), Innsbruck Havalimanı (135 km)

Nerede Kalınır: Maso Weber Hotel Corvara, Garni La Tranquillite, Hotel Villa Eden

Haritada Görüntüle >

80. Bormio

Bormio Kayak Merkezi

Dünya üzerinde ki en iyi kar pistleri arasında Bormio pistleri de sayılabilir. Olimpik yamaçlarda sınırsız bir kayak deneyimi yaşamak isterseniz en iyi alternatifleri bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Tüm kayak enerjinizi atabileceğiniz muazzam pistler yanında eşsiz konaklama imkânlarıyla da çok iyi bir tatil beldesidir.

Kayak pistleri zorluk derecesine göre farklı kategorilere ayrılıyor. Mavi, siyah ve kırmızı şeklinde kendi kayak becerilerinize göre bir pist tercih edebilirsiniz. 50 km kayak pisti avantajları ile oldukça güzel bir tatil cenneti olarak nitelendirilebilir.

15 asansör olması kayak aktiviteleri sırasında bekleme yapmanıza neden olmuyor. Farklı bir cazibe merkezi olan ve Antik Roma banyoları ile ilgi çeken bir yerdir. Konaklama alanlarının birçoğu merkezin biraz dışarısındadır. Ancak ulaşım bakımından sorun yaşamayacağınız bir tatil beldesidir. Milan Havaalanı ile ulaşım sağlanabilir. Aynı zamanda Tirano tren istasyonundan da tatil beldesine ulaşmak mümkün olmaktadır. Kayak kartı aldığınız takdirde Santa Caterina ve Valdidentro kayak merkezlerinde de kullanabilirsiniz. Hem eğlenceli kayak pistleri hem de kaplıcaları ile oldukça güzel tatil avantajları sunuyor.

En Yakın Havalimanı: St. Moritz Havalimanı (38 km)

Nerede Kalınır: Sottovento Luxury Hospitality, Hotel Rezia, Miramonti Park Hotel

Haritada Görüntüle >

81. Breuil – Cervinia and Valtournenche

Breuil – Cervinia and Valtournenche Kayak Merkezi

İsviçre sınırı üzerinde bulunan önemli bir kayak merkezidir. Son derece geniş ve açık bir pisti vardır. Ancak profesyoneller için pist biraz fazla kolay gelebilir. Uzmanlar için yakın bir bölge olan Zermatt kayak merkezinde daha iyi kayak yapabilme imkânı bulabilirler. Burada iki tane kar parkı bulunuyor. Bu parklardan birisi Fornet telesiyejinin dışında yer alan Plan Maison parkıdır. Diğer park ise Furggsattel telesiyejinin dışında bulunan Zermatt’ta yer alıyor.

Tatil merkezinin kar pisti 53 km’lik bir alanı kapsıyor. Son derece güzel bir manzarası olan bu tatil beldesine ulaşım için demiryolu ya da havayolu tercih edilebilir. En yakın havaalanı Turin Caselle’dir. Tren istasyonu ise Chatillon’dur. Tatil merkezinde çocuklar da unutulmuyor. Çocuklar için üç tane ayrı kayak alanı bulunuyor.

Konaklama için civarda ki dağ evleri tercih edilebilir. Aynı zamanda lüks otellerin de bulunduğu bir beldedir. Her bütçe için konaklama avantajı var denilebilir. Ekonomik konaklama ile muazzam bir kış tatili geçirmek oldukça mümkündür. Lüks otellerin eğlence bakımından daha dinamik olduğu da söylenebilir.

En Yakın Havalimanı: Turin Havalimanı (30 km)

Nerede Kalınır: Hotel Europa – Cervinia, Resort Saint Hubertus, Club Med Cervinia

Haritada Görüntüle >

82. Etna

Etna Kayak Merkezi

Linguaglossa’da Catania Eyaleti’nde yer alan bir kayak merkezidir. Geniş ve düzgün pistleri ile son derece ilginizi cezp edecek yerler arasındadır. Eğlenceli bir kayak deneyimi yaşamak isteyenlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Hem kayak hem de snowboard için uygun pistleri bulunuyor. Pist uzunluğu 10.3 km civarındadır. Aynı zamanda 4 tane asansörünün bulunması da kayak merkezinin avantajları arasında yer alıyor. Kış tatili açısından çok tercih edilen yerler arasında olması her sene birçok sporcu tarafından tercih edilmesini sağlar.

Bölgede bulunan kayak pistleri kolay ve orta düzey şeklinde değerlendirilebilir. Kayak merkezinde pistlerin ve diğer eğlence alanlarının açılış tarihleri sezona ve dışarıda ki hava koşullarına göre farklılık gösteriyor. Kayak merkezine yakın olan kasabalar vardır. Bunlardan birisi Piano Provenzana diğeri ise Linguaglossa’dır. Konaklama konusunda da ziyaretçiler herhangi bir sorun yaşamıyor. 4 ya da 5 yıldızlı konaklama olanaklarını tercih edebilirsiniz. Tatil dairesi ya da tatil çiftliği gibi alanlarda kendiniz için yer ayırtmanız mümkündür. Konaklama merkezleri ide kayak pistlerine çok uzak değildir.

En Yakın Havalimanı: Katanya Havalimanı (69 km)

Nerede Kalınır: Rifugio II Ginepro dell’Etna, Chalet Clan dei Ragazzi, Rifugo Ragabo

Haritada Görüntüle >

83. Ponte di Legno

Ponte di Legno Kayak Merkezi

Kar garantili kayak merkezlerinden biri olarak Adamello kayak alanının bir kısmı olarak hizmet veriyor. 100 km pistleri ile son derece güzel bir tatil cenneti denilebilir. Hem ağaçlık bir ortam olması hem de geniş pistleri bulunması profesyonel kayakçıların da tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.

Kayak merkezi Ponte di Legno kasabasının 600 metre civarında yukarısında bulunuyor. Dilerseniz kayak sonrasında kasabayı gün içerisinde gezme imkânı elde edebilirsiniz. Oldukça güzel bir doğal ortamı bulunan tatil beldesi yeni başlayanlar için de birçok avantajı bir arada sunuyor.

En önemli avantajlarından birisi de çok iyi kar değerlerinin olmasıdır. Fakat kötü havalarda üst yamaçlar biraz kasvetli bir görünüm ortaya çıkarabiliyor. Yeni başlayanlar için daha sakin bir kayak alanı bulunuyor. 28 asansörünün bulunması da beğeni alan özellikleri arasında yer alıyor. Son derece ideal kış tatili alanlarından olması beğeni almasını sağlıyor. Sezon genelde kasım ve mayıs ayları arasındadır. Okul tatillerinde çocuklarla gelinebilecek nadir kayak merkezleri arasında yer alıyor. Bergamo havaalanından 2 saat mesafede bulunuyor. Aynı zamanda Verona havaalanı ya da Milano Malpensa havaalanları da tercih edilebilir.

En Yakın Havalimanı: Bergamo Havalimanı (118 km), Bolzano Havalimanı (120 km)

Nerede Kalınır: Hotel Garni Pegra, Pontedilegno Palace Resort, Hotel Sorriso

Haritada Görüntüle >

84. Via Lattea

Via Lattea Kayak Merkezi

Birçok farklı kış tatili alternatifi ile Via Lattea çok ilgi çeken yerler arasında bulunuyor. Birçok kayak alanını içinde yer alan bu merkezde profesyonel ve amatörler diledikleri kadar kayak yapabiliyor. 2006 senesinde Turin Olimpiyat Kış Oyunları bu bölgede düzenlendi ve dünyanın birçok yerinden ziyaretçi ağırladı. Kayak bölgeleri Fransız Montgenevre’ye kadar uzanıyor.

Kayak ve snowboard için son derece güzel pistleri vardır. Yaklaşık olarak 400 km pist alanları ile muazzam spor avantajları sunuyor. 63 asansör ile misafirlerin taşınmasında da herhangi bir aksama meydana gelmiyor.  249’dan fazla olan kayak pisti ile çok eğlenebilecek yerler arasında bulunuyor. Kayak alanlarında vakit geçirmek istemezseniz çevrede ki antik ve gelenekselliğini koruyan köyleri ziyaret edebilirsiniz. Burada konaklamak için de çok güzel alanlar bulunuyor.

Profesyoneller için çok zorlu parkurları ve panoramik pistleri bulunuyor. Civarda amatörler için 14 tane kayak okulu bulunuyor. Yöresel tatları çok iyidir ve özellikle geleneksel mutfağı ile çok dikkati çeken yerler arasında bulunuyor. Bu bölgede aynı zamanda kayakçıların mola verebilmesi için 30 taneden fazla yüksek irtifa sığınağı bulunuyor.

En Yakın Havalimanı: Turin Havalimanı (175 km)

Nerede Kalınır: Corte Grande

Haritada Görüntüle >

İzlanda

85. Blafjöll

Blafjöll Kayak Merkezi

Şehre 25 dakika mesafede kayak alanları bulunan tatil merkezi şehrin tam olarak güneybatısında yer alıyor. Bölgede yokuş aşağı kayak olanaklarının bulunduğu pistler bulunuyor. Snowboard yapmak için çok idealdir. Kros kayak pistlerinin varlığı ile bilinen bölgelerdendir.

Burada tatil geçirmeyi planlayan kişiler için farklı alternatifler vardır. Küçük yaşta ki kayak meraklıları için kayak okulu avantajları bulunuyor. 15 tane asansör ile hizmet sunuyor ve şubat ile nisan arası sezonun açık olduğu aylardır. Hem kayak hem de snowboard yapmak istiyorsanız 15 km uzunluğunda ki yamaçlar çok eğlenmenizi sağlayacaktır. İzlanda’nın en büyük kayak merkezi konumunda olduğundan ziyaretçi sayısı da fazla oluyor.

Gece kayak yapmak istiyorsanız şanslısınız. Çünkü geceleri de kayak merkezlerinde kayabilme imkânı bulunuyor. Bölge sakinleri de genelde geceleri kaymayı seviyor. Bu nedenle geceleri kaymak isterseniz çok da yabancılık çekmiyorsunuz. Çok güzel bir manzarası bulunan tatil merkezi sizlere birçok farklı avantajı bir arada sunuyor. Merkeze yakın olan kasabalar Blafjöll ile Reykjavik kasabasıdır. Kayak pistlerinin açılış saatleri havanın durumuna ya da sezonun tarihlerine göre değişim gösterebiliyor.

En Yakın Havalimanı: Reykjavik Havalimanı (35 km)

Nerede Kalınır: Hotel Kriunes

Haritada Görüntüle >

Karadağ

86. Kolasin 1450

Kolasin 1450 Kayak Merkezi

Kayak ve snowboard sporlarına meraklıysanız en güzel alternatifler arasında Kolasin 1450 de bulunuyor. 7 asansörü ile misafirlerini karşılayan tatil beldesi kış sporları alanı olarak oldukça popülerdir. 45 km uzunluğunda kayak pistinin bulunması çok muazzam bir tatil geçirmenizi sağlayacak önemli bir özelliği oluyor. Kolay, orta ve zor seviye pistleri ile her dereceden kayakçıya hizmet veren bir alandır.

En yakındaki kasaba Kolaşin kasabasıdır ve merkeze yaklaşık 10 km mesafede yer alıyor. Kaymadığınız zamanlarda kasabayı da gezme şansı bulabilirsiniz. Tüm parkurları çok bakımlıdır ve bu da kayak keyfinin deneyimini artıran unsurlar arasında yer alıyor. Kayak dışında kar motosikleti, kayak okulu ve kayak servisi gibi avantajlar da vardır. Özellikle acemiler için kayak okullarında kısa ve hızlı şekilde kaymayı öğrenmek oldukça avantajlıdır. Şahsi olarak kayak malzemelerine sahip değilseniz buradan kiralayabilirsiniz.

Yemek kültürü çok farklıdır ve Karadağ mutfağının muazzam tatlarını deneme imkânı bulabilirsiniz. Konaklama konusunda yine çok farklı ve ekonomik otel seçenekleriniz olduğunu bilmeniz gerekiyor.

En Yakın Havalimanı: Podgoritsa Havalimanı (91 km)

Nerede Kalınır: Eko katun Vranjak

Haritada Görüntüle >

Kosova

87. Gjeravica

Gjeravica Kayak Merkezi

Kosova’nın en yüksek zirvesinden aşağılara süzülmek her kayakçının arzusu denilebilir. Gjeravica, kış sporları bakımından oldukça ilgi gören yerler arasında bulunuyor. Zirvenin son derece doğal ve dikkati çeken bir güzelliği bulunuyor. Çevrede ufak otellerin bulunması tatilcilerin kış sezonunda uğrak yerlerinden biri olmasını sağlıyor. Bölge hem snowboard hem de kayak için ideal pistler barındırıyor.

Kayak bölgesinde bulunan otele ulaşabilmek için kişilerin mutlaka profesyonel bir rehber hizmeti alması gerekiyor. Ormanlık alanlarda kaymak isteyenlerin tercih edebileceği bir alan sunuyor. Birçok parkur olan bölge profesyoneller kadar amatörlere de güzel bir tatil imkânı sunuyor. Kış turizmi için bir arayış içerisindeyseniz burayı tercih edebilirsiniz.

Ancak burada ki kayak alanlarını genel olarak Kosova-Hırvat şirketi yönetiyor. Bu nedenle de alt yapı biraz yetersiz olabiliyor. Fakat firma zirveye çıkmak isteyenlere farklı taşımacılık avantajları sunuyor. Kaymak dışında farklı eğlencelerden de yararlanmanız mümkündür. Ülkenin en geniş parkurlarına sahip tatil merkezleri arasında yer alıyor.  Bölgede yer alan konaklama alanlarına ulaşabilmek için uzman kişilerden destek almak önemlidir. Çünkü hem alt yapı hem de hava koşulları nedeni ile yollar kapalı olabiliyor.

En Yakın Havalimanı: Priştine Havalimanı (93 km)

Nerede Kalınır: Sylbice Huts, Stani Halil Qerimi

Haritada Görüntüle >

Norveç

88. Sunnmore Alps

Sunnmore Alps Kayak Merkezi

Açık havada vakit geçirmeyi sevenlerin sıklıkla ziyaret ettiği Sunnmore Alpleri oldukça eşsiz bir doğal güzellik sunuyor. Geniş kayak pistler, konforlu konaklama alanları ile oldukça iyi standartlarda bir tatil cenneti olarak nitelendirilebiliyor. Atlantik Denizi’nden yaklaşık olarak 1700 metre yükseklikte yer alıyor. Bu da hem güzel bir manzara sunuyor hem de kış sporları için sezonda kar garantisi vaat ediyor. Toz karın keyfini sürmek isterseniz ideal bir kış tatil beldesidir.

Sunnmore Alplerine ulaşabilmek için Art Nouveau Kasabası olan Alesund’a araba ile ulaşım sağlamak mümkündür. Burası araba ile 1 saatlik bir mesafede yer alıyor. Alesund’da bulunan havaalanı tatilcilerin kolayca tatil merkezine ulaşabilmesinde önemli bir aracıdır. Bölgede gerçekleştirilen çok fazla tur avantajı bulunuyor. Ancak bu turların koşulları hem hava hem de yerel koşullara göre değişiklik gösterebiliyor.

Konaklama konusunda son derece şanslısınız. Çünkü bölgede çok büyüleyici güzellikte oteller bulunuyor. Özellikle kırsal bir vadide yer alan ve 19. Yüzyıldan kalma bir otel olan Union Oye Hotel çok tercih edilen mekânlar arasındadır. Kayak merkezinin 17 tane yokuş aşağı pisti bulunuyor. 15 km’lik parkuru sürekli bakımlı ve oldukça eğlencelidir.

En Yakın Havalimanı: Alesund Havalimanı (17 km)

Nerede Kalınır: Slogenferie

Haritada Görüntüle >

89. Gelio

Gelio Kayak Merkezi

Norveç’in önemli kayak merkezlerinden bir olan Gelio, kayakçılara muazzam fırsatlar sunuyor. 375 metrelik bir dikey iniş sunan kayak merkezinde 16 asansör bulunuyor. Çok büyük bir tatil beldesi olduğundan hem ülkenin yerel halkı hem de yurt dışından birçok kişi tarafından ziyaret ediliyor. Kros kayak parkurlarının varlığı da bölgeye olan ilgiyi artırıyor.

35 farklı pisti bulunuyor ve pistlerin toplam uzunluğu 28 km’dir. Gelio profesyonel ya da amatör her türden kayakçıyı misafir eden bir tatil beldesi olarak biliniyor. 220 km uzunluğunda kros kayak parkurları özellikle çok dikkati çeken özellikleri arasında bulunuyor. Snowboard yapmak istiyorsanız 2 arazı parkı bulunuyor. Birçok pisti yapma kar ile kaplıdır.

Bu göz alıcı tatil beldesine ulaşabilmek için en yakında bulunan Oslo Havaalanını kullanabilirsiniz. Ancak buradan tatil merkezine transfer 4 saat sürüyor. Bunun yerine daha yakında olan Gelio’nun kendi tren istasyonunu da kullanabilirsiniz. Pistlere yakın yerlerde birçok konaklama yeri vardır ve özellikle dağ evleri ziyaretçiler tarafından çok fazla ilgi çekiyor.

En Yakın Havalimanı: Oslo Havalimanı (239 km)

Nerede Kalınır: Geilo Hotel

Haritada Görüntüle >

90. Hemsedal

Kış turizminin en dinamik yaşandığı yerler arasında Hemsedal ilk sıralarda geliyor. İskandinav Alpleri olarak da bilinen bölgede 1000 metre yüksekliğin üzerinden 3 farklı tepeden aşağıya kayak yapma imkânı sunuluyor. Birçok farklı kış turizmi avantajı bulunan Hemsedal’da her ziyaretçi eğlenceli vakit geçirme olanağı buluyor. 21 asansör ile ziyaretçilerini bekletmeyen taşıyan bir sistem bulunuyor.

Kar parkları ve yarışma sahaları tatil merkezinin dikkati çeken yönleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda profesyonellerin çok ilgisini çeken zorlu pist dışı pistler de bulunuyor. Ormanlık alanlar seyrektir. Bu nedenle güvenli bir kayak imkânı vardır. Uzun yamaçlar zorlu parkurları sevenler için çok idealdir. Konaklama açısından alternatifler fazladır. Çevrede lezzetli yöresel yemekleri yiyebileceğiniz restoranlar vardır.

Aynı zamanda tırmanma duvarı ve kayak muhafazası alanları ile son derece kaliteli bir tatil geçirme şansı bulabilirsiniz. Ailecek tatile gidenler için ev şeklinde konaklama olanaklarından da yararlanmak mümkün oluyor. Yemek lezzeti son derece iyi olduğundan Hemsedal’da oldukça güzel tatil geçirme imkânı bulabilirsiniz. Restoranları ve otelleri yüksek bir konfor sunuyor.

En Yakın Havalimanı: Oslo Havalimanı (221 km)

Nerede Kalınır: Fyri Resort, Hemsetunet Estate

Haritada Görüntüle >

91. Kvitfjell

Kayak tutkunlarının ilk tercihleri arasında yer alan Kvitfjell, kar sezonun her gününde açık olarak hizmet veriyor. Lillehammer’in 40 dakika kadar kuzeyinde yer alan tatil merkezi çocuklar için de muazzam fırsatlar sunuyor. Olimpik düzeyde pistleri bulunan kayak merkezi çok farklı ve eğlenceli patikaları ile keyifli bir tatil avantajı sunuyor. Çevrede farklı konaklama alanlarının bulunması kalacak yer bulma sorununuzu da ortadan kaldırıyor.

34 km uzunluğunda pistleri ve manzaralı dağ yolları ile son derece göz alıcı tatil cennetleri arasında yer alıyor. Her seviyeye uygun olan parkurları ile kayak yapmayı seven ya da kış turizmine ilgi duyan kişilerin ilgisini çekiyor. İki arazi parkı bulunuyor. Aynı zamanda çocuklar için de iki farklı alan sunuyor.

Gudbrandsdalen dağlarında sürekli olarak kar bulunması amatör ve profesyoneller için en iyi avantajı oluyor. Super-G Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan merkez çok güzel manzaralar sunuyor. Kar sezonu Kasım ve Nisan arasında değişiyor. Merkeze en yakın havaalanı ise Oslo Havaalanı’dır. Ulaşım olarak araba, tren ya da otobüs kullanılabilir. Kayak teleferik sayısı ise 14’dür.

En Yakın Havalimanı: Wadahl Havalimanı (37 km)

Nerede Kalınır: Kvitfjell Hotel, Gudbrandsgard Hotel

Haritada Görüntüle >

92. Lofoten Ski

Vesteralen ve Senja’da bulunan dağların çevresinde yer alan tatil merkezi son derece ilginç bir tatil deneyimi sunuyor. Farklı konaklama seçenekleri vardır. Bunlar içerisinde oteller, pansiyonlar, balıkçı kabinleri, yurt ve ev tekneleri en çok tercih edilenler arasında bulunuyor. Bölgede farklı arazi türleri bulunuyor. Uzmanlara göre son derece ideal kayak olanaklarından yararlanabiliyorsunuz. Şubat ve Nisan arasında sezonun en canlı dönemlerini görebilirsiniz. Kar garantisi olan merkezler arasında bulunuyor.

Bölgede tatil için aile turlarını ya da kişisel tatil avantajlarını tercih edebilirsiniz. Profesyonel rehberler eşliğinde bölgeyi daha iyi şekilde tanıma imkânı buluyorsunuz. Profesyonel dağcıların ve kayakçıların tercih ettiği tatil merkezinde ulaşım konusunda da sorunlar yaşanmıyor. Kış turizmi için ideal bir ortam olan Lofoten Islands aynı zamanda Kuzey Işıklarını görebilmeniz için de bir avantaj sağlıyor. Kuzey Işıkları için en iyi aylar Eylül ve Nisan arasıdır. Kayak turlarına katılmak, patikalarda yürüyüşler yapmak ya da çevrede ki köyleri ziyaret etmek tatilinize dinamizm kazandırabilir. Profesyonellerle en iyi tatili yaşama imkânı sunuluyor.

En Yakın Havalimanı: Svolvaer Havalimanı (12 km)

Nerede Kalınır: Lofoten Ski Lodge

Haritada Görüntüle >

93. Narvikfjellet

Her mevsim güzel olan Narvikfjellet kişilere çok iyi tatil deneyimleri sunuyor. Özellikle kış turizminin çok dinamik bir yapıya sahip olduğu bu alanda çok farklı koşullar bulabilirsiniz. Adrenalini sevenler için teknik bakımdan zorlu olarak nitelendirilebilecek parkurlar bulunuyor. Bölgenin en iyi ve geniş patikalarına sahip olması birçok kayakçının ilgisini çekiyor.

Asansörler ile 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde 1006 metreye çıkabiliyorsunuz. Aynı zamanda bu tepeden çok muhteşem bir manzarayı izleme şansı buluyorsunuz. T çubuğuna paralel şekilde uzanan teleferik yolu bulunan merkezde profesyonel kayak yapabilme deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu teleferik sistemi Kuzey Avrupa’nın ilk teleferiği olma unvanını da taşıyor. 6 tane asansörü bulunan tatil merkezinde çocuklar için de alanlar bulunuyor.

Restoran hizmetinin bulunduğu merkezde yöresel yemekleri tadabilirsiniz. Bununla birlikte kayak okulu ve kayak eğitmeni gibi fırsatlar da sunuluyor. Merkezin alışveriş merkezinden tatil için gereksinim duyduklarınızı satın alabilirsiniz. Bu kayak merkezinde çocuklarınız da en iyi şekilde eğlenebilme imkânı buluyor. Hem kayak hem de snowboard eğitimleri alabilirler.

En Yakın Havalimanı: Narvik Havalimanı (59 km)

Nerede Kalınır: Thon Hotel Narvik

Haritada Görüntüle >

Slovakya

94. Donovaly Park Snow

Banska Bystrica Bölgesi’nde yer alan bir kayak merkezi olarak hizmet veriyor. Hem kayak hem de snowboard yapabilmek için çok ideal bir tatil alanıdır. Pist uzunluğu 11 km’yi buluyor ve misafirleri taşımak için de 16 tane asansörü vardır. Kış tatili arayışındaysanız çok güzel avantajlar sunuyor. Çok güzel eğimleri ve oldukça güzel kar koşulları bulunması tatilden keyif almanızı sağlıyor. Çok iyi eğitimleri olması ve kar koşullarının da yüksek standartlarda olması güzel bir tatil keyfi yapmanıza olanak tanıyor.

Gece kayağı yapmak isteyenler için de güzel fırsatlar sunuluyor. Riders Park tüm güzelliği ile farklı bir kayak deneyimi sunuyor. Kızak pistinde fantastik kızak modelleri ile çok eğlenebilirsiniz. Kolay, Orta düzey ve zor kayak parkuru avantajları vardır. Ancak genel olarak pistler orta düzey kayakçılar için uygundur. Sezon burada Aralık ayında başlıyor. Bu açılışı ise karın yağış durumu belirliyor. En yakın kasaba Donovaly Kasabası’dır. Burada alış veriş yapabilir ya da bir kahve dükkânında lezzetli kahveler yudumlayabilirsiniz. Kayak eğitimleri de alabilmeniz mümkün oluyor.

En Yakın Havalimanı: Krakov Havalimanı (196 km)

Nerede Kalınır: Sport Hotel, Chata Mistrik, Wildhouse Flora

Haritada Görüntüle >

95. Jasna

Tatil merkezi Napant Milli Parkı’nın da bir kısmını içini alan Low Tatras dağlarında konumlandırılmış bir alandır. Burada doğal birçok vadi yer alıyor. Slovakya’nın kış sporları için en uygun yerleri içerisinde bulunuyor. 5 ay boyunca kar garantisi bulunması sizi hayal kırıklığına uğratmıyor. Kayak parkurlarında farklı zorluk dereceleri bulunuyor. 50 km uzunluğunda kusursuz yamaçları ile profesyonel kayak deneyimi yaşayabiliyorsunuz.

Hızlı ve adrenalin dozu yüksek kayak severler için pist dışı serbest bölgeler bulunuyor. Akşamları ise gece kayağı yapabileceğiniz yamaçları deneyebilirsiniz. Çok sayıda teleferik ile misafirlerine kusursuz bir hizmet sunuyor. Bu teleferiklerle saatte binlerce kişiyi taşıma kapasitesi bulunuyor. 22 asansörü ile misafirlerini karşılayan tatil merkezine ulaşımda sorun yaşanmıyor. Parkurların eğitimleri zorluk derecesinde göre değişiyor. Bölgede 12 farklı serbest sürüş bölgesinin bulunuyor olması profesyonellerin ilgisini çekiyor. Yeni başlayanlar için kayak eğitimleri olanakları sunuluyor. Çevrede birçok köy ve kasaba bulunuyor. Yöresel tatların sunulduğu restoranlar çok ilginizi çekebilir. Burada sezon aralık başında başlıyor mayıs ortalarına kadar sürüyor.

En Yakın Havalimanı: Poprad-Tatry Havalimanı (65 km)

Nerede Kalınır: Hotel Björnsonka, Apartmany Jasna, Hotel Ostredok

Haritada Görüntüle >

96. Strbske Pleso

Presov Bölgesi’nde yer alan kayak merkezi 8.3 km yamaç ve 700 metre kayak rotası ile kış tatilcilerinin dikkatini çekiyor. 7 asansörü ile misafirlerini ağırlayan kayak merkezi kış sporları alanında oldukça iyi bir yere sahiptir. Strbske Pleso High Tatras’ın en yüksek köyü olarak biliniyor. Hem kayak hem de snowboardcular için muazzam fırsatlar sunuyor. Tatil için burayı tercih ettiğinizde Tschirmer Gölü’nü de ziyaret edebilirsiniz. Burada kros kayakçılar için çok güzel alanlar bulunuyor.

Kolay ve orta parkurları ile birçok kayakçıya tatil avantajı sunuyor. Aralık başında başlayan sezon Nisan başına kadar sürüyor. En yakın kasa ise Strbske Pleso’dur. Pist uzunluğu 8.3 km’dir. Bu da iyi bir kayak deneyimi yaşama imkânı sunuyor.

Tatil merkezinden kayak takımları ya da snowboard kiralama avantajları sunuluyor. Aynı zamanda kayak eğitim merkezinde kayak yapmayı öğrenebilirsiniz. Yapay karla desteklenen pistlerde doyumsuz bir kayma keyfi yaşayabiliyorsunuz. Aynı zamanda çok zengin bir tarihi olan kasabada çok lüks oteller bulunuyor. Dilerseniz yöresel konaklama alanlarını da tercih edebiliyorsunuz.

En Yakın Havalimanı: Poprad Havalimanı (15 km), Kosice Havalimanı (99 km), Krakov Havalimanı (107 km)

Nerede Kalınır: Villa Marina, Hotel Crocus, Furkotka

Haritada Görüntüle >

97. Tatranska Lomnica

Presov Bölgesi’nde bulunan Tatranska Lomnica kayak ve snowboard meraklılarını ağırlıyor. 11.8 km uzunluğunda yamaçları ile çok ilgi çeken yerlerdendir. 8 tane asansörü vardır ve kış sporları bakımından ideal merkezler arasındadır. 8 tane asansörü ile misafirlerini taşıyan merkezde çok güzel kayak yamaçları bulunuyor. Tüm asansörler yeni teknoloji olup saatte birçok kişiyi hızlıca taşıma imkânı sunuyor.

Kendinizi evinizde hissedecek bir konfor sunan tatil merkezinde hem yetişkinler hem de çocuklar çok fazla eğlenebilme imkânı buluyor. Bölgenin en yüksek ikinci dağı olan Lomnicky Stit için teleferik çalışıyor. Ancak buradan aşağı kayabilmek için uygun yamaçlar bulunmuyor. Aralık ve nisan ayları arasında sezonun keyfini sürebilirsiniz. En yakın kasabalar Tatranska Lomnica, Vysoke Tatry, Evl’ka Lomnica, Vel’ky Slavkov, Kezmarok, Poprad kasabalarıdır.

Güvenli yamaçlarda kaymanın keyfini sürebileceğiniz tatil merkezinde amatörler için eğitim alabilme imkânı da sunuluyor. Kolay, orta ve zor parkurları ile her kesimden kayakçıya hitap ediyor. 5 ay boyunca mutlaka kar bulunuyor. Tesisin en büyük avantajı da çocuklu aileler için çok büyük bir konfor sunması oluyor. Serbest bisikletçiler, sıradan kayakçılar ve heyecan sevenlerin buluşma noktası oluyor.

En Yakın Havalimanı: Krakov Havalimanı (144 km), Poprad Havalimanı (17 km)

Nerede Kalınır: Hotel Morava, Pension Jesensky

Haritada Görüntüle >

Slovenya

98. Kranjska Gora

Slovenya’nın önemli tatil merkezlerinden biri olan Kranjska Gora, Gorenjska’da bulunuyor. 20 km’lik pistleri ile çok iyi bir kış tatili imkânı sunuyor. Tatil merkezinin 17 tane asansörünün olması misafirlerin karşılanmasında önemli bir yere sahiptir. Kış sporları konusunda çok iyi bir yere sahip olan bu tatil merkezinde herkes kendi seviyesinde kayak ya da snowboard yapabilme imkânı elde ediyor.

Pistlerin 10 km kolay, 8 km orta ve 2 km de zor seviyededir. Vitranc tepelerinden başlayan ve Podkoren ve Planica köylerine kadar uzanan son derece güzel kayak pistleri bulunuyor. 70 hektar büyüklüğünde olan bu alanın büyük bir çoğunluğu yapay karla kaplıdır. Adrenalin sevenler için Dünya Kayak Kupası yarışmalarına ev sahipliği yapan Podkoren poligonunu tercih ediyor. Ancak yeni başlayan bir kayakçıysanız daha çok Kekec, Mojca, Rozle ve Tinkara kayak alanlarını tercih edebilirsiniz.

Kayak konusunda bilginiz yoksa profesyonel öğretmenlerden ders alabiliyorsunuz. Burada kros kayakçıları için de çok iyi pistler vardır. Kayak, direk, kask ya da diğer tüm ekipmanları kiralama imkânı bulunuyor. Tek başınıza ya da aileniz ile çok güzel vakit geçirebileceğiniz bir tatil merkezidir.

En Yakın Havalimanı: Lübliyana Havalimanı (65 km), Graz Havalimanı (190 km)

Nerede Kalınır: Erjavceva koca, Postman’s Lodge

Haritada Görüntüle >

99. Krvavec

Kış turizminin adrenalin dozu yüksek merkezlerinden birisi de Krvavec’tir. Burası Gorenjska’da yer alıyor. Kayak ve snowboard sevenler için ideal bir merkez denilebilir. 30 km’lik pistleri ile son derece güzel kayak yapabilme imkânı sunuyor. 11 tane asansörü vardır ve bu da çok rahat bir şekilde yukarılara çıkabilme şansı sunuyor. Kış deneyimini en iyi yaşayabileceğiniz merkezlerden olması burayı üstün bir yer durumuna getiriyor.

Burası Avrupa’da ki uluslararası en yakın kayak merkezi olma özelliği taşıyor. Lübliyana’ya yalnızca 25 km mesafede bulunuyor. Bled ile mesafesi ise 35 km’dir. Kayak yapmadığınızda çevreyi gezebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Pistleri son derece bakımlıdır ve asansörleri de son sistemdir. Kar parkı alanları yeni başlayanlar için güzel bir atmosfer sunuyor. Burada sizlere sunulan yiyecek ve içecek ikramları da oldukça lezzetlidir. Zor parkur uzunluğu 8 km, kolay 7 ve orta düzey 15 km uzunluğundadır. Kasım sonu ve nisan başı arasında ki sezonda çok keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Burada en yakın kasaba Ceklje na Gorenjskem kasabasıdır.

En Yakın Havalimanı: Lübliyana Havalimanı (22 km)

Nerede Kalınır: Apartments Zvoh, Hotel Raj Cerklje

Haritada Görüntüle >

100. Mariborsko Phorje (Maribor)

Slovenya’nın önemli tatil merkezleri arasında yer alan Mariborsko Phorje son derece yüksek standartlarda hizmet veriyor. Kayak ve snowboard için uygun 41.5 km’lik pisti bulunuyor. Aynı zamanda 22 tane asansörü ile misafirlerini kolaylıkla taşıyan bir sistemi vardır. Kış sporları konusunda çok iyi bir yere sahip olmayı başarmıştır.

Zor parkur uzunluğu 5 km, kolay parkur 23.5 km ve orta düzey ise 13 km’dir. Bu da seviyenize göre kayma imkânı anlamına geliyor. Aralık ortasında başlayan sezon mart sonuna kadar sürüyor. Pistlerin açılış saatleri ise havanın durumuna göre farklılık gösterebiliyor. Çevrede ki en yakın yerleşim yeri Maribor’dur. Burada minik restoranlar ve küçük butikler bulabilirsiniz. Konaklama seçenekleri de fazladır.

Dilerseniz lüks bir otelde dilerseniz daha küçük bir butik otelde konaklama imkânı elde edebilirsiniz. Kros kayağı için uygun pistler bulunuyor. Ormanlık alanları ile hem manzaranın keyfini çıkarabilir hem de seviyenize göre kayak yapma imkânı elde edebilirsiniz. Çocukların güvenli bir ortamda kayabilmesi için de alanlar bulunuyor. Ailenizle keyifli bir kış tatili geçirebileceğiniz yerlerden biridir.

En Yakın Havalimanı: Graz Havalimanı (65 km), Lübliyana Havalimanı (130 km)

Nerede Kalınır: Hotel Habakuk, Hotel Arena, Hotel Milena Maribor

Haritada Görüntüle >

Kış tatili ve kış sporları hakkında daha fazla bilgiyi blogumuzdan okuyabilir, bir sonraki kayak tatilinizi planlamak için Avrupa gezi rehberi içeriklerimize göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin