Kavala Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Şehir Hakkında; Kavala, Kuzey Yunanistan’ın en güzel şehirlerinden biridir ve gerçekten büyülü bir tatil destinasyonudur. Türkiye’den havayolu veya karayolu ile kolayca erişilebilir. Şehir, ziyaretçilerine muhteşem bir doğal güzellik sunuyor: muhteşem plajlar ve her daim yemyeşil bir doğa. Şehrin en karakteristik noktası, dar sokakları ve muhteşem kalesi olan eski şehirdir. Güzel manzaraları, sayısız cazibe merkezi ve ilginç rotaları burada görebilmeniz mümkün.

Kavala Havalimanı Hakkında; Kavala Alexandros Uluslararası Havaalanı, Yunanistan’ın en küçük havaalanlarından biridir. Kavala’nın 34 kilometre doğusunda ve Keramoti’ye 14 kilometre mesafede yer almaktadır. Uzun bir piste ve yılda yaklaşık 73.000 yolcuya sahip olan Kavala Alexandros Havalimanı ulusal ve uluslararası destinasyonlara ve mevsimlik charter uçuşlara doğrudan ev sahipliği yapan uluslararası uçuş hizmeti vermektedir. Yolcu terminali, Nisan ve Ekim ayları arasında, hafta içi 6.30 – 20.15 ve hafta sonları uçuşlara bağlı olarak 8.30 – 15.00 ve 21.00 – 22.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Kavala Uluslararası Havalimanı’ndaki yolcu terminali modern ve hem geliş hem de gidişte keyifli bir bar alanı sunmaktadır. Ayrıca Duty-free, seyahat acenteleri, havayolu ofisleri ve bir polis merkezi yer almaktadır. Kavala şehir merkezine ulaşımda tek seçenek taksi olsa da, bazı yerel toplu taşıma firmaları kendi otobüsleri ile ulaşım hizmeti vermektedir.

Havalimanı/Şehir Merkezi Arası Ulaşım; Kavala Havaalanı, şehre açılan önemli bir kapıdır. Uluslararası bir havalimanı olarak gün boyunca binlerce gelen ve giden uçuşlara ev sahipliği yapmaktadır. Kavala Havaalanı’ndan Atina ve diğer birçok Avrupa şehirlerine düzenli seferler bulunuyor. Zamanınızı iyi bir şekilde değerlendirmek adına seyahatinizi ve havaalanına varışta şehir merkezine olan ulaşımınızı önceden planladığınızdan emin olun. Kavala Havaalanı’ndan taksi, özel tur otobüsleri ve aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda araç kiralama ile şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Kavala Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Kavala Uluslararası Havaalanı’ndan şehir merkezine taksi ve otobüs gibi iki ulaşım aracıyla gidebilmek mümkündür. En hızlı ulaşım seçeneği taksi gibi görünse de bu ulaşım türü biraz pahalı olabilir. Havaalanından şehir merkezine taksi yolculuğu yaklaşık 35-40 dakika sürmektedir. Ayrıca Kavala şehir merkezine otobüsler ile de ulaşabilmek mümkün. Otobüslerle olan yolculuk yaklaşık 40 dakika kadar sürmektedir ve otobüs bileti kişi başı 5 Euro’ya mal olduğu için çok daha ucuz bir ulaşım alternatifidir.

kavala havalimanı şehir merkezi ulaşım

– Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Havalimanı ile Kavala şehir merkezi arasında transit otobüs hizmeti verilmektedir. Gelen yolcu çıkış terminalinin önünde Kavala Tur firmasının otobüsü durağı bulunmaktadır. Biletleri çevrimiçi alabileceğiniz gibi otobüs şoföründen de satın alabilirsiniz.

Kavala Havaalanı’ndan şehir merkezine veya çevre şehirlere ulaşım sağlamak için Kavala Tur’un sağlamış olduğu ulaşım hizmetlerinden faydalanabiliyorsunuz.

Salı ve Pazar günleri hariç günde iki “ekspres” otobüs ile Kavala Havalimanı’ndan şehir merkezine gidebilirsiniz. Yolculuk süresi yaklaşık 30 dakikadır. Pazartesi – Cuma (Salı hariç) 07.10 ve 19.15 arası, Cumartesi 07.10 ve 19.15 arası, Pazar ve tatil günleri 19.15’e kadar otobüsler mevcuttur.

Yaz ve kış sezonu hareket saatleri için Kavala Tur’un web sitesinden detaylı bilgileri okuyabilir, Kavala Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki ulaşımınız için çevrimiçi bilet satın alabilirsiniz.

– Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

kavala havalimanı taksi ulaşımı

Kavala Havalimanı gelen yolcu çıkış terminal binası dışında 7/24 kullanabileceğiniz taksi hizmeti mevcuttur. Havalimanından Kavala şehir merkezine taksi ile yolculuk yaklaşık 35-40 dakika sürmektedir ve ücreti yaklaşık 40 Euro’dur.

– Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Kavala Havaalanı’ndan şehir merkezine veya çevre şehirlere özel bir transfer hizmeti düşünebilirsiniz. Bu şekilde, transferinizi en iyi koşullarda ve en yüksek güvenlikle gerçekleştirmiş olursunuz. Aralarından seçim yapabileceğiniz bazı yerel transfer hizmeti sağlayan acenteler bulunmaktadır. Bunlar arasında Flexi Transfer ve Suntransfer popüler iki transfer hizmeti sağlayan acentelerdir. Web sitelerinden detaylı bilgileri alabilir, Kavala’ya varmadan önce bir rezervasyon yapabilirsiniz.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Kavala’daki havaalanı, Yunanistan’daki bazı büyük havaalanlarına kıyasla nispeten küçüktür, bu da araç kiralama acentelerini varışta çok kolay bulmanız gerektiği anlamına gelir. Kavala Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz bazı yerel ve uluslararası acente ofisleri bulunmaktadır. Araç kiralama yapabileceğiniz acenteler arasında Alamo, Avis, Budget, Caldera, Enterprise, Europcar, Firefly, Hertz, Sixt, Surprice ve Thrifty yer almaktadır. Havalimanı, Kavala şehir merkezine 34 kilometre uzaklıktadır ve Kavala-İskeçe yolundan veya A2 yolundan kolayca ulaşılabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine gidiş yaklaşık 35 dakika kadar sürecektir.

– Kavala Otobüs Terminali/Kavala Havalimanı Otobüs ile Ulaşım

Kavala’nın merkezinde bulunan “KTEL Kavalas” otobüs terminali, Kavala Havaalanı, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’nin birçok kentine doğrudan otobüs ile ulaşım hizmeti vermektedir.

Kavala Otobüs Terminali’nden Kavala Uluslararası Havaalanı’na giden otobüsler haftanın yeni günü saat 09.25 ile 22.50 arasında ulaşım hizmeti vermektedir.

Otobüslerin tarihlerini ve hareket saatlerini görmek için otobüs terminalinin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

– Kavala Havalimanı/Selanik Otobüs ile Ulaşım

Toplu taşımalar havaalanından Selanik’e gitmenin en ekonomik yoludur, ancak hareket saatleri ve trafiğin durumuna göre ulaşımın en yavaş yoludur. Toplu taşıma otobüsleri ucuzdur, ancak sık sık durur ve bu da Selanik’e olan ulaşımı biraz geciktirebilir. Kavala Havalimanı’ndan Selanik’e gitmek için ilk olarak Kavala şehir merkezinde otobüs terminaline gitmelisiniz ve daha sonra buradan Selanik’e olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Kavala ve Atina arası otobüs yolculuğu yaklaşık 8 saat sürüyor. Haftanın yedi günü saat 08.45 ile 20.30 arası Kavala’dan Atina’ya otobüsler ulaşım hizmeti vermektedir.

Kavala – Selanik arası çalışan otobüslerin hareket saati ve tarihleri için tıklayın.

– Selanik/Kavala Havalimanı Otobüs ile Ulaşım

Selanik – Kavala arası otobüsler, Selanik şehir merkezinin 5 kilometre batısındaki KTEL Makedonda şehirlerarası otobüs terminalinden hareket etmektedir. Selanik ve Kavala arasında günde yaklaşık 15 otobüs vardır. İki şehir arası mesafe otobüslerin güzergahına bağlı olarak yaklaşık 165 kilometredir. Bazı otobüsler Cumartesi ve Pazar günleri çalışmamaktadır.

Otobüslerin 4’ü dağ Eleftheroupolis dağ yolu üzerinden dolaşıyor ve yolculuk süresi 2 saat 30 dakika sürüyor. Günde 5 otobüs Peramos sahil yolu üzerinden gitmekte ve yolculuk süresi 2 saat 20 dakika sürüyor. Günde 7 otobüs ise kesintisiz “ekspres” olarak ulaşım hizmeti vermektedir. Selanik-Kavala arası otobüs bilet ücreti tek yön 16.30 Euro, Gidiş-Dönüş bilet ücreti 30 Euro’dur.

Otobüs tarifeleri ve bilet bilgileri için tıklayın.

– Kavala Havalimanı/Selanik Taksi ile Ulaşım

Uzun bir uçuştan sonra bagajlarla birlikte şehir merkezine veya doğrudan otele taksi ile gitmekten daha iyi bir şey yoktur. Kavala Havaalanı’ndan doğrudan Selanik’e gitmek de tercih edilebilir. Kavala-Selanik arası mesafe yaklaşık 160 kilometredir. Mesafenin biraz uzun olması beraberinde taksi ücretinin de fazla olmasına neden olabilir. Taksi şoföründen yaklaşık bir maliyeti öğrenmek sizin adınıza iyi olacaktır. Bu şekilde Selanik’e olan taksi yolculuğunuz da stressiz olacaktır.

Kavala Havalimanı’na Yakında Oteller

Kavala Havaalanı’na olan varışınızda dinlenmek için yakın bir otele gitmek isteyebilirsiniz. Kavala Uluslararası Havalimanı’ndaki havaalanı bilgi hizmetleri görevlisinden konaklamanız için oteller hakkında bilgi alabileceğiniz gibi birkaç yakın otele de doğrudan rezervasyon yapabilirsiniz. Kavala Havaalanı’na yakın otellerden bazıları şunlardır:

kavala gezilecek yerler

Kavala’da Yapılacak Şeyler

Kuzey Yunanistan’ın en güzel şehirlerinden biri olan Kavala, kuzey bölgesinin başkenti ve ana limanıdır. Sıcak Akdeniz havası, modern şehirle mükemmel uyum sağlayan eski binaları güzel bir şekilde harmanlıyor. Kent, tarihi öncesine dayanan zengin bir mirasa sahip. Stratejik olarak Doğu ile Batı’yı birbirine bağlayan A2 otoyolunda bulunan şehir, canlı bir ekonomiye ve renkli bir kültüre sahiptir.

Kavala gezilecek yerler ve daha fazlası hakkında yazdığımız diğer içeriklere göz atın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin