Atina’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Yemek

Yunanistan’ın başkenti Atina kültürel, tarihi ve turistik anlamda da öne çıkan şehirlerinden.

Yabancılık çekmeden, yemekleri ve içeceklerinin lezzetinde kaybolacağınız Atina’da ne yenir, ne içilir öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz.

Akdeniz mutfağının en güzel örneklerini bulabileceğiniz Atina’da, damak zevkinize uyan tatların eşliğinde unutulmaz bir seyahat tamamlayabilirsiniz.

1- Baklava

Baklava

Gaziantep mutfağının en güzel şerbetli tatlılarından baklavanın komşudaki yorumunu denemenizi öneririz. İsminin bile aynı olduğu bu tatlıyı, sadece onlar biraz daha kuru yapıyorlar.

2- Balık

Balık

Yunanistan’a gelip de deniz ürünlerinin tadına bakmadan dönülmez. Atina’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran özellikle de sahil boyunca sıralanmış balık restoranlarına mutlaka uğrayın. Her çeşit balığı bulabileceğiniz bu mekânlarda Ege’nin ve Akdeniz’in neşeli havasını hissedeceksiniz.

3- Gyro

Gyro

Gyro, yine bizim mutfağımızdaki dönerin karşılığı diyebiliriz. Atina’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt olarak çıkıyor karşımıza… Pideye benzeyen bir ekmek arasında sunuluyor. Domates sosu veya kıvamlı cacık olarak düşünebileceğiniz Tzatziki de ekleyen yerler var.

4- Kokoretsi

Kokoretsi

Kokoreç meraklılarının Atina’da yüzünü güldürecek bir lezzet var; Kokoretsi. Alışık olduğumuz ancak seveni ve sevmeyeni arasında keskin bir çizgi olan kokoreci, karşı kıyıda da rahatlıkla bulabilirsiniz. Bizim aksimize onlar ekmek arası yerine porsiyon olarak servis ediyorlar.

5- Moussaka

Moussaka

Aynı lezzet ve benzer isimle karşınıza çıkacak bir diğer lezzet olan Moussaka, Atina’da ne yenir sorusuna yanıt veren güzel sebze yemeklerinden diyebiliriz. Bazı restoranlarda kabaklı versiyonlarını da bulabilirsiniz. Üzerine dökülen peynirle sunumu tamamlanan bu yemeği güzel bir restoranda mutlaka deneyin.

6- Ouzo

Ouzo

Yunanistan’ın sembol rakısı Ouzo’yu kendi topraklarında içmeden gezinin anlamı olmaz. Farklı aromaları bulunan rakıyı Yunan halkı, suyla karıştırmadan içiyor. Bildiğimiz rakıya göre hayli hafif olan uzoyu denemek için çok güzel mekanlar da bulabilirsiniz.

7- Souvlaki

Souvlaki

Yunanistan’ın ünlü yemeklerinden Souvlaki, Selanik bölgesinde Kalamaki olarak biliniyor. Çöp şişe geçirilmiş kuzu, tavuk ya da domuz etinden yapılan yemek, pide ve patates kızartmasıyla servis ediliyor. Hem fast-food hem de ana yemek olarak değerlendirilebilir.

8- Tzatziki

Tzatziki

Atina’daki samimi akşam sofralarının bir numaralı mezesi, her zaman Tzatziki olur. Tzatziki’yi cacıktan ayıran tek fark, süzme yoğurtla verilen kıvam sayesinde daha yoğun olması. Bu nefis meze, Türkiye’de olduğu gibi sarımsak, zeytinyağı ve dereotu ile tamamlanıyor.

9- Yunan Salatası

yunan salatası

Domates, salatalık, kırmızı soğan, peynir ve zeytinden oluşan Yunan Salatası, bol miktarda zeytinyağı ile sunuluyor. Diğer adı Horiatiki olan bu nefis salata, hem hafif hem de oldukça sağlıklı. Formuna dikkat edenler ve vejetaryenlerin Atina’da ne yenir sorusuna yanıt veriyor.

*Şehrin birbirinden güzel destinasyonlarını ve daha detaylı lezzet sırlarını öğrenmek için ise aşağıdaki yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Atina’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin