Atina Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Atina Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Eleftherios Venizelos Havalimanı olarak da bilinen Atina Uluslararası Havalimanı, Yunanistan’ın başkenti Atina’da Spata kasabasında yer alan Avrupa’nın en yeni havalimanlarından biridir. Henüz 2001 yılında açılmış olmasına rağmen dünyanın dört bir yanından gelen yolcular ile her geçen yıl büyümesini sürdüren ülkenin tek en işlek havalimanıdır. Bayrak taşıyıcı olan Aegean Airlines olmak üzere Avrupa’nın ucuz havayolu firması Ryanair tarafından da sıklıkla uçuş gerçekleştirilen bir havalimanıdır. İstanbul’dan Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları karşılıklı olarak haftanın belirli günleri başkent Atina’ya uçuş düzenlemektedir.

Atina Uluslararası Havalimanı, Atina’nın 33 kilometre güneydoğusunda yer alıyor. Atina çevre yolu olan (Attiki Odos) üzerinden kolayca erişilebilir bir yerdedir. Havalimanından şehir merkezine arabayla seyahat süresi, trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak 30-45 dakika sürmektedir.

Atina Havalimanı çok fazla büyük bir havalimanı değil. Bununla beraber çok fazla karmaşık bir yapıya sahip değildir. Yaz dönemi yoğun yolcu kalabalığında bile yolunuzu bulmanıza yardımcı olacak yön tabelaları ile havalimanından şehir merkezine giden araçların duraklarını, araç kiralama ofislerini ve daha birçok yeri kolaylıkla bulabilirsiniz. Tüm yönlendirme tabelalarında İngilizce dil seçeneği bulunmakla beraber, İngilizce konuşabilen personeller de bulunmaktadır.

atina havalimanı

Atina şehir merkezine 33 kilometre mesafede bulunan havalimanından şehir merkezine bütçe ve konfor beklentinize göre tercih edebileceğiniz birçok ulaşım seçeneği bulunmaktadır. Yaz dönemi gibi yoğun sezonlarda dahi yolcu kalabalığını en iyi şekilde şehir merkezine taşıyan araçların alternatifli olması ulaşımı büyük oranda kolaylaştırmaktadır.

Şehir merkezine ulaşımın en ucuz yolcu olan otobüsler 4 farklı hat üzerinde ulaşım hizmeti vermektedir. Eğer bütçeli seyahat eden biriyseniz otobüsle şehrin tarihi merkezi olan Sintagma Meydanı’na, Pire Limanı, Kifisos Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Elliniko Metro İstasyonu’na ulaşımınızı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Trafikten kaçınmak istiyor ve otobüslere kıyasla daha konforlu bir ulaşım seçeneği arıyorsanız metroları kullanabilirsiniz. Havalimanından hareket eden 3 numaralı metro hattı şehir merkezinde Aghia Marina Metro İstasyonuna kadar gitmektedir.

Metro konforunda ve hızında bir diğer raylı ulaşım seçeneği trenlerdir. Kiato Banliyö Treni, havalimanını Atina’nın merkezine ve Pire Limanı’na bağlamaktadır. Trenler, şehir merkezinde son durak olan Merkez Tren İstasyonuna kadar gitmektedir.

Toplu taşıma araçlarını beklemek istemeyen yolcular haftanın 7 günü 24 saat çalışan taksileri tercih edebilirler. Taksiler, diğer tüm toplu taşıma araçlarına göre daha hızlı ve daha konforlu olsa da, ücretlerinin pahalı olduğunu unutmamalısınız.

Atina Havalimanı Ulaşım Rehberi

Çevrimiçi rezervasyon yapılabilen ve havalimanında bekleme süresini en aza indiren özel transfer hizmeti ise konforlu, güvenli ve bir o kadar da hızlı bir ulaşım alternatifi arayanlar için en doğru seçenektir. Havalimanına varışınızda sürücü tarafından gelen yolcu çıkışında karşılanarak sizi bekleyen aracınıza binebilir ve konaklama yerinize stres yaşamadan gidebilirsiniz.

Son seçenek olan araç kiralama ise Atina’da birkaç gün kalmayı planlayan ve çevre yerleri de görmek isteyen kişiler için çok uygun bir seçenektir. Havalimanında araç kiralama hizmeti veren yerel ve uluslararası tedarikçiler bulunmakta ve 24 saat hizmet vermektedir. Bütçe ve zevklerinize göre bir araç kiralayabilirsiniz. Veya henüz seyahate çıkmadan önce çevrimiçi rezervasyon yaparak havalimanına varışta zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Uçuş tarihiniz yaklaştı, ancak şimdi Atina Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gideceğinizi bilmeniz gerekiyor. Atina Havalimanı ulaşımı ve Atina Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gideceğiniz hakkında detaylı bilgileri yazının devamından okuyabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Toplu taşıma otobüsleri, Atina Havalimanı’ndan Atina şehir merkezine (Sintagma Meydanı) ve diğer bölgelere gitmenin en ucuz yoludur. Başta oteller ve turistik yerler bölgesi olan Sintagma Meydanı’na, Pire Limanı, Kifisos Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Elliniko Metro İstasyonu’na ulaşımınızı otobüslerle kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Bu bölgelerden de şehiriçi çalışan metro veya otobüslere binerek farklı yerlere gidebilir veya liman bölgesinden adalara geçebilirsiniz. Atina Havalimanı’ndan şehir merkezine ve diğer bölgelere toplamda 5 farklı otobüs hattı çalışıyor. Bu da otobüsle yolculuk yapmak isteyen yolcuların işini büyük oranda kolaylaştırıyor. Özellikle bütçeli gezen biriyseniz ve konfor beklentiniz yoksa otobüsleri tercih edebilirsiniz.

atina otobüs

Atina Havalimanı’ndan Atina’nın farklı bölgelerine giden 5 otobüs hattı bulunmaktadır;

X95 Havalimanı – Syntagma Meydanı

Bu otobüs hattı en popüler olanıdır. Atina Havalimanı ile şehir merkezinde Sintagma Meydanı arasında çalışan X95 otobüs hattı ile hiçbir aktarma yapmadan doğrudan şehrin en işlek yerine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Sintagma Meydanı, otellerin ve görülecek tüm turistik yerlerin (Akropolis, Partenon, Akropolis Müzesi, Zeus Tapınağı, Roma Pazarı ve çok daha fazlası) ana kesişim noktasıdır. Ayrıca 2 ve 3 numaralı metro hattı ile tramvaya bağlantılıdır. Havalimanından Sintagma Meydanı’na seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat sürmektedir. Eğer aceleniz yoksa ve çok uygun fiyata şehir merkezine gitmek istiyorsanız bu otobüs hattını kullanarak şehre varışınızı tasarruflu hale getirebilirsiniz.

Atina Havalimanı X95 Otobüsü

Güzergâh: Havalimanı – Teloneio – Ktirio Dioikisis – Attikes Diadromes – Sea – Pyrgos – Panagitsa – Platia Agias Paraskevis – Stathmos Nomismatokopio – 7. Cholargoy – Stathmo Ethn. Amynas – Scholi –Astynomias – Zagora – Galaxias – Pl. Mavili – Ilisa – Hilton Oteli – Vyzantino Moyseio-Rigilli

X95 otobüs hattı güncel hareket saatleri için tıklayınız.

X96 Havalimanı – Pire Limanı

Bu otobüs hattı havalimanından Pire Limanı’na gitmektedir. Eğer feribotla adalara gitmeyi planlıyorsanız bu otobüsü kullanmalısınız. Ayrıca 1 numaralı metro hattı, şehirlerarası tren istasyonu ve tramvaya da bağlantı sağlamaktadır. Liman çevresi muhteşem sahil manzaralarına, balık restoranlarına ve otellere ev sahipliği yapan bir başka turizm merkezidir. Pire Limanı’na giden X96 havalimanı otobüsü saatte iki kez hareket etmekte ve seyahat süresi yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmektedir.

Atina Havalimanı X96 Otobüsü

Güzergâh: Havalimanı – Teloneio – Kitiro Dioikisis – Diastavrosi Koropioy – Zinonos – Psilokoryfi – Sch. Evelpidon – Ekklisia – Dilofo – Pigadakia – Galini – Nosokomeio – A Plaz Voylas – Pikra – Asteria – Antonopoyloy – Pl. Glyfadas – 6. Glyfadas – 5. Glyfadas – 3. Glyfadas – 2. Glyfadas – Dikigorika – Kollegio – 4. Ellinikoy – 2. Ellinikoy – 1. Ag. Kosma – 5. Kalamakioy – 3. Kalamakioy – 1. Kalamakioy – Edem – Palmyra – Floisvos – Foros – Tzavella – Venizeloy – Ypoyrgeio – Pl. Terpsitheas – Ag. Spyridonas – Pl. Karaiskaki – Stathmos Isap – Ag. Dionysios – Pire Limanı (1 no’lu kapı)

X96 otobüs hattı güncel hareket saatleri için tıklayınız.

X93 Havalimanı – Kifisos Şehirlerarası Otobüs Terminali

Atina Havalimanı’na varış yaptıktan sonra buradan ülkenin farklı şehirlerine gitmek istiyorsanız ilk X93 numaralı otobüse binebilir ve şehrin iki ana otobüs terminali olan Kifisos veya Liossion’a ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Otobüs ilk olarak Liossion terminaline uğruyor, ardından üç durak sonra Kifisos otobüs terminaline varıyor. X93 otobüsleri gündüz her yarım saatte bir, gece yarısından 04.15’e kadar her saat başı hareket etmektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 40 dakika sürmektedir. Bu iki otobüs terminalinden Selanik ve Kavala gibi şehirlere giden otobüslere binebilirsiniz.

Atina Havalimanı X93 Otobüsü
cof

Güzergâh: Havalimanı – Teloneiko – Ktirio Diokisis – Attikes Diadromes – Sea – Kifisias – Komvos Neas Filadelfeias – Stathmos İperastikon Leof – Rosiniol – Kolokynthoys – Kifisos Otobüs Terminali

X93 otobüs hattı güncel hareket saatleri için tıklayınız.

X97 Havalimanı – Elliniko Metro İstasyonu

Eğer Atina’nın güney bölgelerine gitmeyi planlıyorsanız X97 numaralı otobüse binmeniz gerekecek. Bu hat sizi Elliniko Metro İstasyonu’na kadar götürecektir. Buradan ise metroya aktarma yaparak şehrin güneyine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. X97 otobüsleri 06.00 – 22.00 saatleri arasında 90 dakikada bir hareket etmektedir.

Atina Havalimanı X97 Otobüsü

Güzergâh: Havalimanı – Teloneio – Ktirio Dioikisis – Diastavrosi Koropioy – Zinonos – Psilokoryfi – Sch. Evelpidon – Ekklisia – Dilofo – Xanthoy – Ag. Ioannoy – Nirvana – Antheon – Trochaia – St. Elliniko – 25I Odos – St. Elliniko

X97 otobüs hattı güncel hareket saatleri için tıklayınız.

Tüm otobüs hatları resmi tatiller dâhil olmak üzere haftanın 7 günü 24 saat çalışmaktadır. Gece varışlı bir uçuşunuz olsa bile şehir merkezine giden bir otobüs mutlaka vardır. Ayrıca metroya göre birçok avantajı vardır. Ucuz olmasının yanı sıra, valizleriniz için metrodan çok daha fazla alana sahiptirler. X95 otobüs hattı her 20 dakikada bir, diğer otobüs hatları ise en az saatte bir çalışmaktadır. Otobüslerin tamamı, gelen yolcu katının çıkışından hareket etmektedir. Havalimanı terminal içerisinde otobüs duraklarını gösteren yönlendirme tabelaları bulunmaktadır. Ayrıca danışmalardan da yardım isteyebilirsiniz.

Otobüs biletlerinizi, gelen yolcu katının 4 ve 5 numaralı çıkışındaki bilet gişesinden satın alabilirsiniz. Ayrıca ekstra bir ücret ödemeden otobüs içerisinde sürücüden de nakit olarak satın alınabilmektedir. Tüm otobüslerde sabit ücret tarifesi geçerlidir. Tek yön bilet ücreti kişi başı 6 Euro’dur. Çocuklar, gençler ve 65 yaş üstü kişilerin bilet ücreti ise 3 Euro’dur.

Atina’da şehiriçi çalışan tüm otobüs ve tramvay hatlarını, güzergâh ve hareket saatlerini görüntüleyin.

KTEL Otobüsleri

Atina Havalimanı’ndan KTEL Ekspres tarafından işletilen şehirlerarası otobüsler de ulaşım hizmeti vermektedir. Bu otobüsler ile doğrudan Rafina ve Lavrio liman bölgesi gibi yerlere ulaşabilmek mümkündür.

2 numaralı otobüs hattı doğrudan Rafina Limanı’na gitmektedir. Otobüs güzergâhı ve hareket saatleri için tıklayınız.

Atina Havalimanı KTEL Otobüsü

10 ve 11 numaralı otobüs hattı Lavrio Limanı’na gitmektedir.

Son olarak 15 numaralı otobüs hattı ise Markopoulo bölgesine gitmektedir.

KTEL otobüsleri havalimanı gelen yolcu salonu 2 ve 3 numaralı çıkışlardan hareket etmektedir. Bilet ücreti kişi başı tek yön 4 Euro’dur ve ücretinizi otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak ödeyebilirsiniz.

KTEL tarafından işletilen tüm otobüs hatları, güzergâh ve hareket saatleri için tıklayınız.

Havalimanı ve Şehiriçi Ulaşım İçin Atina Kart

Atina’da kalacağınız süre boyunca şehiriçi ulaşımınızı toplu taşımalar ile yapmayı planlıyorsanız bir ulaşım kartı satın almayı düşünebilirsiniz. 90 dakikalık biletlerden 5 günlük biletlere kadar yüklenebilir Atina Kart ile otobüs, metro ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarını uygun fiyatlara kullanabilirsiniz. 3 farklı kart türü bulunmaktadır: Ath.ena, Anonim Ath.ena ve Kişiye Özel Ath.ena Kart.

Bu üç farklı kart arasında turistler için en uygun olanı anonim Ath.ena karttır. 5 günlük bir bilet anonim kart yeniden yüklenebilir ve satın almak için herhangi bir belge ibraz etmeniz de gerekmez. Bu kart ile 90 dakika içerisinde yapacağınız ilk ulaşımın ücreti 1.40€, ikinci ulaşımın ücreti ise 2.70€’dur. 5 günlük anonim Ath.ena Kart ücreti 9€’dur ve 50€’a kadar bakiye yüklenebilir. Anonim Ath.ena Kartları havalimanı toplu taşıma otobüslerinde aktarma yapılmaksızın yalnızca tek yön ulaşımlarda geçerlidir.

Ath.ena Kart Ücretleri

  • 90 dakikalık kart 1,40 Euro
  • 24 saatlik kart 4,5 Euro
  • 3 günlük “Turist Bilet” 22,00 Euro
  • 5 günlük kart 9,00 Euro

Ayrıca havalimanına varışta 3 güne kadar kullanılabilir olan “Turist Bilet” kartlarından da satın alabilirsiniz. Bu kartın ücreti 22€’dur. Özellikle havalimanı ile şehir merkezi arasında metro ile seyahat edecekseniz ve şehir merkezinde metroları kullanacaksanız, bu sizin için en uygun bilet türüdür.

Athena Card

7-12 yaş arası, 13-17 yaş arası (kimlik veya pasaport gerekli) ve 65 yaş üstü yaşlılar tüm toplu taşıma araçlarını yarı fiyatına kullanabilmektedir. 0-6 yaş arası çocuklar ise ücretsiz seyahat edebilirler.

Ath.ena kartları tüm bilet ofislerinde, 18 metro istasyonu ve 2 tramvay durağı, bazı otobüs durakları, otomatik bilet makineleri (İngilizce dil seçeneği mevcuttur), gazete bayileri ile büfelerde satılmaktadır.

Ath.ena Kart hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Ayrıca OASA Telematics uygulaması ile Atina’daki tüm toplu taşıma araçlarını görüntüleyebilir, seyahatinizi planlayabilir, güzergâh ve hareket saatleri gibi anlık bilgileri kontrol edebilirsiniz. İngilizce dil seçeneği de bulunan uygulama Atina’daki ulaşımlarınız için pratik ve kullanışlı bir uygulama olabilir. Aşağıdaki bağlantıdan uygulamanın Android ve IOS sürümlerini telefonunuza indirebilirsiniz.

OASA Telematics: ANDROID / IOS

Havalimanı/Şehir Merkezi Metro ile Ulaşım

Otobüsle ulaşıma kıyasla daha hızlı ve daha konforlu bir ulaşım imkânı sunan metrolar havalimanından şehir merkezine ulaşımın en iyi yoludur. 3 numaralı metro hattı (mavi hat) Atina Havalimanı’nı şehir merkezinde Sintagma Meydanı ve Aghia Marina’ya bağlamaktadır. Metro istasyonuna gelen yolcu salonunun 3 numaralı kapısından çıktıktan sonra yürüyen merdivenleri kullanarak ulaşabilirsiniz. Havalimanı terminal içerisinde metro istasyonunu gösteren yönlendirme tabelaları mevcuttur. Haftanın tüm günü 06.30 ila 23.30 saatleri arasında çalışan metro her 30 dakikada bir hareket ederek 40 dakika içerisinde Sintagma Meydanı Metro İstasyonu’na varmaktadır.

atina metro

Havalimanı metrosu için farklı bilet türleri bulunmaktadır;

  • Tek yön bilet ücreti 10 Euro
  • Gidiş-dönüş bilet ücreti 18 Euro
  • Havalimanı transfer dahil otobüs, tramvay ve metro için 3 günlük “Turist Bileti” 24 Euro
  • 2 kişilik tek yön bilet ücreti 18 Euro
  • 3 kişilik tek yön bilet ücreti 24 Euro
  • İndirimli bilet (6-18 yaş, 25 yaşa kadar olan öğrenciler ve 65 yaş üstü kişiler) 5 Euro
  • 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz seyahat edebilirler.

3 numaralı metro hattı hareket saatlerini kontrol edebilir, şehiriçi çalışan tüm metro hattına ait haritayı görüntüleyebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Banliyö Treni ile Ulaşım

Metro ile ulaşımla aynı seyahat sürelerine sahip olan bir diğer ulaşım alternatifi de banliyö trenleridir. Atina Havalimanı’ndan hareket eden trenler şehir merkezinde Larissis Tren İstasyonu’na gitmektedir. Buradan metro veya şehiriçi çalışan otobüslere aktarma yapabilir ve şehrin diğer bölgelerine ulaşım sağlayabilirsiniz. Tren istasyonu, havalimanı terminalinin bitişiğinde yer almaktadır. Terminal içerisindeki yönlendirme tabelalarını takip ederek ulaşmak kolaydır. Bu trenler ile tüm büyük Yunan şehirlerine ve diğer Balkan ülkelerine gidebilmek mümkündür.

Atina Havalimanı Banliyo Treni

Aşağıdaki bağlantılardan havalimanı ve Atina’nın diğer bölgelerine çalışan trenlerin güzergâh ve hareket saatlerini görüntüleyebilirsiniz.

Havalimanından hareket eden trenler şehir merkezindeki Larissis Tren İstasyonu’na yaklaşık 45 dakikada varmaktadır. Trenler her 15 ila 25 dakika arasında bir havalimanından hareket etmektedir. Metro hattına aktarma yapmak isterseniz Plakentias İstasyonu yönüne giden ayrı bir trene binmeniz gerekecek. Plakentias istasyonunda indikten sonra 3 numaralı metro hattına aktarma yaparak Sintagma Meydanı’na ulaşabilirsiniz. Bu yöne çalışan tren için kullandığınız bileti metro ulaşımınız için de kullanabilirsiniz.

Atina Havalimanı – Larissis Tren İstasyonu – Pire Limanı güzergâhında çalışan banliyö trenleri hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Havalimanından konaklama yerinize, şehir merkezine veya şehrin diğer bölgelerine ulaşımınızı taksilerle kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz. Toplu taşıma otobüslerini beklemek istemeyen yolcuların tercih ettiği taksiler şehir merkezine ulaşmanın hızlı bir yoludur fakat aynı zamanda pahalı olan bir ulaşım alternatifidir.

Atina Havalimanı Taksi

Havalimanı taksileri gelen yolcu salonunun 3 numaralı çıkışında taksi bekleme alanında yer almaktadır. Haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren taksiler sarı renkte ve resmi olarak hizmet vermektedir. Ücret tarifeleri sabit olsa da, gece (00.00 – 05.00) ve gündüz (05.00 – 23.59) tarife farklılığı bulunmaktadır. Aşağıda havalimanından şehir merkezine ve Atina’nın diğer bölgelerine gece ve gündüz taksi ücret tarifelerini okuyabilirsiniz;

  • Havalimanı – Şehir Merkezi: 38 Euro (gündüz), 54 Euro (gece)
  • Havalimanı – Pire Limanı: 48 Euro (gündüz), 60 Euro (gece)
  • Havalimanı – Lavrio Limanı: 47 Euro (gündüz), 67 Euro (gece)
  • Havalimanı – Rafina Limanı: 35 Euro (gündüz), 50 Euro (gece)
  • Havalimanı – Glyfada: 32 Euro (gündüz), 40 Euro (gece)
  • Havalimanı – Loutraki Casino: 90 Euro (gündüz), 150 Euro (gece)
  • Havalimanı – Alimos Marina: 35 Euro (gündüz), 50 Euro (gece)
  • Havalimanı – Pallini: 26 Euro (gündüz), 37 Euro (gece)
  • Havalimanı – Pilio veya Volos: 250 Euro (gündüz), 320 Euro (gece)

Atina Havalimanı Taksi Ulaşımı

Ancak yine de taksiye binmeden önce varış yerinize olan mesafenin ücreti hakkında sürücüden net bir fiyat bilgisi isteyiniz. Taksiye bindikten sonrada taksimetrenin açık olduğundan ve gün içerisinde yolculuk yapıyorsanız gündüz tarifesinin açık olduğundan emin olun.

Welcome Pickups

Atina’da güvenilir ve sabit ücret tarifesine sahip “Welcome  Pickups” şirketi de bulunmaktadır. Üstelik kendileri çevrimiçi rezervasyon ve ödeme de kabul ediyorlar. Henüz seyahate çıkmadan önce çevrimiçi rezervasyon yapabilir ve onaylandığına dair bir e-posta alabilirsiniz. Bu e-postanın çıktısıyla birlikte havalimanına varış gün ve saatinizde taksiye binebilirsiniz. Welcome Pickups şoförleri özel transfer hizmetinde olduğu gibi sizi havalimanı gelen yolcu salonunda adınız yazılı bir döviz ile karşılayacaktır. Tamamı eğitimli ve İngilizce konuşabilen şoförlerdir. Araçları konforlu ve Wi-Fi İnternet hizmetleri bulunmaktadır. Ayrıca bir şişe su, atıştırmalık ikram ve şehir haritası da veriyorlar.

Atina Havalimanı’na varışta ulaşımınızı Welcome Pickups araçları ile yapmayı düşünüyorsanız İnternet sitesi veya mobil uygulaması (Android/IOS) üzerinden rezervasyon yapabilirsiniz.

Atina Havalimanı Welcome Pickups Taksileri

Havalimanında beklememek için önceden rezervasyon yapmak en iyisidir. Atina’da bazı taksi şirketleri çevrimiçi rezervasyon kabul etmektedir. Diğer taksi şirketlerine göre sabit ücret tarifesine sahip ve turist olmanızdan dolayı farklı bir ücret tarifesiyle karşılaşmayacağınız güvenilir şirketlerdir. Atina Havalimanı’nda taksi ile ulaşım hizmeti veren ve çevrimiçi rezervasyon kabul eden birkaç taksi şirketleri aşağıdaki gibidir;

Taksi şirketlerinin ücret tarifesi birkaç Euro farklılık gösterebilir. İnternet siteleri üzerinden Atina’nın popüler yerlerine olan ücret tarifelerini görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca İnternet siteleri üzerinden çevrimiçi rezervasyon yapabilir ve WhatsApp üzerinden kendileriyle iletişime geçerek rezervasyonunuzu garanti altına alabilirsiniz.

Atina Havalimanı’nda alacağınız taksi hizmetinin ücret tarifeleri sabittir (bagaj ücreti, geçiş ücreti, KDV, taksimetre başlangıç, havalimanı ücreti vb. dâhil). Taksi sürücüleri sizden ekstra ücret talep etmek isterlerse kendilerine turizm polisini arayacağınızı söyleyebilirsiniz. Ülke genelinde 171 numaralı telefondan turizm polisini 7/24 arayabilir ve yardım isteyebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Çok fazla bagaja sahip olup, havalimanında toplu taşıma araçlarını beklemek istemeyen ve trafiğe takılmadan hızlıca konaklama yerine gitmek isteyenlerin tercihi olan özel transfer hizmeti ulaşımınızı olabildiğince stressiz ve konforlu yapmanıza olanak sağlamaktadır. Taksilere kıyasla daha konforlu ve farklı araç türlerine sahip olan özel transfer şirketleri güvenli ve sabit ücret tarifesine sahip oldukları için ulaşımda tüm beklentileri fazlasıyla karşılamaktadır. Ayrıca henüz seyahate çıkmadan çevrimiçi rezervasyon yapılarak sürücü tarafından havalimanında karşılanmak bu ulaşım seçeneğini cazip kılmaktadır.

Atina Havalimanı Transfer

Atina Havalimanı’na varışta özel araçla transferinizi sağlamak isterseniz aralarından tercih edebileceğiniz birkaç transfer şirketi bulunmaktadır. İnternet siteleri üzerinden Atina’nın tüm bölgelerine olan ücret tarifelerini kontrol edebilir ve çevrimiçi rezervasyonunuzu yapabilirsiniz. Böylece havalimanına varış gün ve saatinizde gelen yolcu salonu çıkışında sürücü tarafından karşılanarak doğrudan araca ulaşım sağlayabilir ve bekleme yapmadan kapıdan kapıya transferinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Atina Havalimanı Özel Transfer

Atina Havalimanı’ndan olan ulaşımınız için özel transfer hizmeti alabileceğiniz şirketler arasında Athens 4 Transfers, Key Tours, Tumlare – JTB Greece, Sunny Greece, Taxiplon ve Limo Tours yer almaktadır.

Ayrıca Atina’da kalacağınız otelin servis hizmeti varsa bu hizmetten faydalanarak da şehir merkezine gitmeniz mümkün olmaktadır. Bunun için rezervasyonunuzu yaptırmadan önce seçtiğiniz otelle iletişime geçerek böyle bir hizmetleri olup olmadığını öğrenmenizde fayda var.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Atina’da birkaç gün kalmayı planlıyorsanız ve her defasında şehiriçi ulaşımınızda toplu taşımaları aramakla zaman kaybetmek istemiyorsanız varışta bir araç kiralaması yapabilirsiniz. Size özel bir araba ile tüm ülkeyi baştan sona dolaşabilir veya turistik cazibe merkezleri olan kıyı şehirlerini deniz ve doğa manzarası eşliğinde keşfedebilirsiniz.

Araç kiralaması yaparak havalimanında olan bekleme sürenizi de en aza indirgemiş olursunuz. Havalimanından konaklama yerine ulaşımda ve diğer günler çevre yerleri keşfedebilmek için araç kiralama seçeneği ideal bir ulaşım türüdür. Kendi hızınızda ve kendi konforunuzda Atina’da görülecek tüm turistik yerleri stres yaşamadan birkaç güne rahatlıkla sığdırabilirsiniz.

Atina Havalimanı Araç Kiralama

Atina Havalimanı, yolcuların araç kiralaması yapabilecekleri 6 farklı tedarikçi ofisine sahiptir. Gelen yolcu katında yer alan araç kiralama şirketleri (Hertz hariç) haftanın 7 günü 24 saat açık bir şekilde hizmet vermektedir. Hertz 06.00 ila 23.00 saatleri arasında kiralama hizmeti vermektedir.

Alamo, National, Budget, Hertz, Sixt, Thrifty ve Europcar hizmet veren araç kiralama şirketleridir. Havalimanında rezervasyon yapabileceğiniz gibi henüz seyahate çıkmadan önce İnternet siteleri üzerinden çevrimiçi rezervasyon yapabilir ve böylece varışta zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Atina Havalimanı’ndan şehir merkezine (Sintagma Meydanı) mesafe 33 kilometre. Havalimanından çıktıktan sonra Attiki Odos otoyoluna bağlanarak tabelaları takip edip şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yolculuk trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 45 dakika sürecektir. Attiki Odos otoyoluna giriş ücretlidir (2.80 Euro).

Yorum yapın

Bizi Takip Edin