Mombasa’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Yöresel Yemek

Kenya’nın en büyük şehirlerinden biri olan Mombasa’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

 Mombasa’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek, şehrin geleneksel ve popüler lezzetlerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Viazi Karanga

Viazi Karanga

Mombasa topraklarında yiyebileceğiniz en lezzetli tatlarından biri viazi karangadır. Patateslerin sarımsak ve kişnişle beraber yuvarlak toplar haline getirilip kızartıldığı bu tarif oldukça basittir. Ara sıcak olarak yenildiği gibi alkollü içeceklerin yanında tercih edilen favori atıştırmalıklardan biridir.

2- Ugali

Ugali

Afrika Kıtası’nın geleneksel lezzetlerinden olan ugali,mısır ununun süt veya suyla kaynatılarak sert hale getirilmesiyle oluşuyor. Yemeklerin yanında veya salatalarla birlikte servis edilen bu tadı denemeden şehrin damak tadını anlayamazsınız. 🙂

3- Kenyan Bajias

Kenyan Bajias

Baharatlarla birlikte yassı hale getirilen patateslerin kızartılmasıyla oluşan bu atıştırmalıkları birçok kafe ve restoranda sipariş edebilirsiniz. Yanında getirilen sweet chili sosla birlikte tüketildiğinde tadına doyamayacağınız bir lezzet ortaya çıkıyor.

4- Mahamri

Mahamri

Kızartılmış hamur anlamına gelen mahamri, ülkede sabah kahvaltılarından öğlen yemeklerine kadar birçok farklı öğünde tüketilen pratik tatlardan biridir.

5- Sukuma Wiki

Sukuma Wiki

Karalahana olarak bilinene sukuma wiki,birçok farklı tarifte kullanılmaktadır. Yemeği ve salatası yapılan karalahana, Mombasa’da sıklıkla tüketilmektedir.

6- Githeri

Githeri

Ülkemizde yapılan barbunyaya benzeyen githeri, farklı olarak mısır eklenerek yapılmaktadır. Soğuk ya da sıcak tercih edebileceğinizi oldukça lezzetli ve doyurucu bir yemektir.

7- Haluwa

Haluwa

İrmiğin sütle birlikte kaynatılmasıyla oluşan bu tatlı, ülkemizdekinden farklı olarak daha az şekerli ve farklı kuru yemişlerle yapılıyor. Genellikle kaju katılarak yapılan haluwa, yemeklerden sonra tercih edebileceğiniz hafif tatlılardan biridir.

8- Coconut Juice

Coconut Juice

Kenya halkı, Afrika Kıtası’nı donatan Hindistan cevizi ağaçlarının nimetlerinden her yerde faydalanıyor. Sıcak havalarda serinlemek için bir şeyler içmek isterseniz sokak satıcılarından bile Hindistan cevizi sütünü temin edebilirsiniz.

*Mombasa gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Mombasa’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin