Atina Ulaşım Rehberi | Merak Edilenler

Atina, ülkemizden ulaşım açısından oldukça avantajlı rotalardan biri. Hava yolu ile 1 saatte gidilebilen şehir bu özelliği ile günübirlik geziler için de oldukça ideal.

Atina ulaşım rehberi ile sizlere kentte ulaşıma dair merak ettiğiniz her şeyi derledik. gerek şehir içi ulaşımı gerekse ülkemizden ulaşım anlamında gelişmiş bir şehir olmasından dolayı ziyaret edilmesi ve gezmesi keyifli Avrupa şehirlerinin başında geliyor. Yazımızda Atina’ya nasıl gidilir? ve Atina şehir içi ulaşımı nasıldır? gibi soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz.

1- Atina Ulaşım Rehberi

Atina’da şehir içi ulaşımda gelişmiş bir toplu taşıma ağı hizmet vermektedir. Şehirde bulunan 3 adet metro hattı, 3 adet tramvay hattı ve otobüs, troleybüs hatlarıyla şehrin pek çok yerine zahmetsizce ve ekonomik bir şekilde ulaşmanız mümkün olabilmektedir.

 

İhtiyaç halinde şehirde hizmet veren taksileri de değerlendirebilirsiniz. Taksiler çoğunlukla taksimetreyi siz biner binmez açtıkları için kazıklanma riski yok denecek azdır. Şehirde taksi sayısı az olduğundan taksiler yol üzerinde aynı istikamete giden bir yolcu olursa yanınıza o yolcuyu da alabiliyor ancak her iki yolcudan yol ücretini almaktadır.

Şehir ulaşım ücretlerinin de ülkemizden biraz pahalı olsa da gene de Avrupa standartlarından yüksek olmadığını söyleyebiliriz.

2- Atina Havaalanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Atina Havaalanı şehrin biraz dışında kalsa da buradan şehir merkezine çok rahat bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Şehir merkezine gitmek için otobüs, taksi veya metro hatlarını kullanmanız mümkün.

atina otobüs

Havaalanından kalkan X95 no’lu otobüsler sizi 1 saatten kısa bir sürede son durak olan şehir merkezindeki Syntagma Meydanı’na ulaştırmaktadır. Şayet Atina’ya gündüz geldiyseniz otobüs seçeneğini değerlendirerek şehri gezerek seyahat etme şansına sahip olabilirsiniz.

atina metro

Eğer gece geldiyseniz mavi metro hattını değerlendirerek 40 dakikalık bir yolculukla şehir merkezine gelebilirsiniz. Metro otobüsten fiyat olarak biraz pahalı olsa da taksiye göre oldukça avantajlı.

Son olarak dilerseniz taksiyle şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Eğer tek iseniz taksi sizin için oldukça pahalıya gelebilir ancak grup halinde Atina’ya geldiyseniz 3-4 kişilik bir grupla taksi seçeneği daha avantajlı olabilmektedir.

3- Atina’ya Nasıl Gidilir

Ülkemizden Atina’ya gitmek için en ideal yöntemin hava yolu olduğunu söyleyebiliriz. THY’nin gerçekleştirmiş olduğu direkt seferlerle 1 saat gibi kısa bir süre içinde Atina Havaalanı’na ulaşabilir ve buradan yaklaşık 40 dakikalık bir metro veya otobüs yolculuğu ile şehrin merkezine ulaşabilirsiniz.

Eğer Yunan Adaları’ndan Atina’ya geçiş yapmak isterseniz birçok adadan Atina’nın Pire Limanı’na seferler düzenlenmektedir. Dilerseniz bu seferleri de şehre gitmek için değerlendirebilirsiniz.

Bütün ulaşım bilgilerini de aldığınıza göre artık avantajlı uçuş seçeneklerine tıklayabilirsiniz demektir.

Atina ulaşım rehberin ek önerilerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin