Ardahan

Ardahan Kamp Yerleri – Ardahan’da Kamp Yapılacak En İyi 15 Yer!

Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgesinin buluştuğu noktada yer alan Ardahan ülkemizin en soğuk ve doğal güzellikler bakımından da en özel şehirlerinden biri olarak biliniyor. Etrafını Kars, Artvin ve Gürcistan’ın çevrelediği Ardahan yaz kış demeden doğaseverlere sunduğu harika fırsatlarla yıl boyu ziyaretçi ağırlıyor. Bu çerçevede bölgede gezilip görülecek ve doğanın tadının çıkarılacağı harika noktalar bulunuyor.

Ülkemizin en soğuk noktalarından olan Ardahan için bir gezi veya bölgede kamp için en uygun zaman Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları olacaktır. Bu tarihlerde birçok doğasever bölgeye hem gezi hem de kampçılık için akın ediyor. Doğal güzelliğinin yanında kültürel birikimiyle de ön plana çıkan Ardahan’da damak çatlatan birçok yöresel lezzet bulunuyor.

Ardahan gezisinde ve kampçılık için gidilmesi gereken noktaları şu şekilde sıralayabiliriz; Şeytan Kalesi, Ardahan Kalesi, Cemal Tural Tabiat Parkı, Yalnızçam Kayak Merkezi, Akçakale Adası, Bülbülan Yaylası, Yalnızçam Yaylası, Çıldır Gölü, Balık Gölü, Aktaş Gölü ve Suatan Şelalesi.

Ardahan’a karayoluyla özel araçlarla kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor. Hava yoluyla ulaşım ise Kars Havalimanı’ndan sağlanabiliyor. Kars Havalimanı Ardahan şehir merkezine yaklaşık 90 km mesafede yer alıyor.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Çıldır Gölü Kamp Alanı

Ardahan-Kars sınırında yer alan Çıldır Gölü Ardahan’ın en önemli doğal güzelliği olarak göze çarpıyor. Şehir merkezine 57 km mesafede yer alan göle ulaşım Çıldır ilçesinden kolaylıkla sağlanıyor. Ayrıca özel araçlarla da bölgeye ulaşmak mümkündür. Ardahan bölgesinde gezilip görülmesi gereken yerlerin en başında yer alan Çıldır Gölü enfes doğasıyla dikkat çekiyor.

Deniz seviyesinden yaklaşık 2000 metre yükseklikte yer alan Çıldır Gölü kış mevsiminde baştanbaşa donuyor. Donmuş göl üzerinde ise atlı kızak biniciliği yapılıyor. Yaz mevsiminde ise hem günübirlik piknikler hem de kampçılık için oldukça uygun olan Çıldır Gölü çadır ve karavan kampına oldukça uygun imkânlar sağlıyor. Kış mevsiminde gölün buzu Nisan ayının ortasına kadar çözülmüyor. Bembeyaz bir derya gibi görünen Çıldır Gölü’nde harika hatıra fotoğrafları çekilebiliyor.

Çıldır Gölü’nde balıkçılık da yapılıyor. Lezzetli balıkların nefis bir şekilde tadıldığı bölge olan Çıldır Gölü etrafında doğa yürüyüşü yapmak, keyifli vakitler geçirmek oldukça mümkün. Bunun yanında günübirlik piknikler için de ülkemizin hemen her noktasından ziyaretçi bölgeye akın ediyor.

Çıldır gölü çevresinde herhangi bir tesis bulunmasa da Çıldır ilçesinden her türlü ihtiyaç rahatlıkla karşılanabiliyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yıldırımtepe Köyü Kamp Alanı

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde yer alan Yıldırımtepe Köyü el değmemiş doğası ve eşsiz manzarasıyla kampçıların ve gezginlerin uğrak noktası oluyor. Şehir merkezine 42 km mesafede yer alan Yıldırımtepe Köyü’ne ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. İlçe merkezine de 2 km mesafede yer alan köy çevresinde hem çadır kampı hem de karavan kampı için harika ortamlar bulunuyor.

Yıldırımtepe Köyü doğal güzelliği ve tarihi kalıntılarıyla dikkat çekiyor. Bölgeyi gezmek isteyen gezginler Çıldır ilçesinden başlayarak uzun bir yürüyüş rotasının keyfini çıkarabiliyorlar. Rota güzergâhında Çıldır Gölü, Şeytan Kalesi ve Yıldırımtepe Köyü çevresi rahatlıkla keşfedilip harika doğanın tadı çıkarılabiliyor. Etrafı yeşil alanlarla kaplı olan köyde kamp yapmak, piknik yapmak ve doğa içerisinde harika vakitler geçirmek insana huzur veriyor. Yöre halkı da bölgeye turistik amaçlı ziyarete gidenlere oldukça yardımcı oluyor.

Yıldırımtepe Köyü’nde temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmuyor. Kampçılar market, gıda vb. temel ihtiyaçlarını oldukça yakın olan Çıldır ilçe merkezinden rahatlıkla karşılayabiliyorlar.

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Damal Kamp Alanı

Ardahan’ın Atatürk’ün siluetiyle ünlü olan ilçesi Damal, şehir merkezine 47 km mesafede yer alıyor. İlçeye ulaşım özel araçlarla ve şehir merkezinden minibüslerle sağlanıyor. Harika bir doğaya sahip olan ilçe ve çevresi kampçılık faaliyetleri açısından da oldukça uygundur.

Damal yaylaları ve yeşil alanlarıyla Ardahan bölgesinde gezginlerin ve kampçıların uğrak noktası durumundadır. Bölgede belirli tarihlerde güneş ve bulutların birlikte hareketi sonucu dağa yansıyan Atatürk silueti de son zamanlarda ilçenin popülaritesinin artmasını sağladı. Bu sebeple birçok gezin hem bu enteresan olayı gözlemlemek hem de doğanın tadını çıkarmak için Damal’a akın ediyor.

Damal çevresinde hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Harika yürüyüş rotalarıyla birçok gezi noktasını da yürüyerek keşfetmek oldukça mümkündür. Eşsiz doğa fotoğraflarının çekildiği, doğada keyifli vakitlerin geçirildiği bölge her yıl ülkemizin her noktasından ziyaretçi ağırlıyor.

Damal ilçesinde özel olarak kamp alanı diye nitelendirilen bir bölge bulunuyor. İlçe çevresinde uygun görülen hemen her alan kamp yapmak için tercih edilebilir. Bununla birlikte ihtiyaçlar ise Damal ilçesinden rahatlıkla karşılanabiliyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Damal ilçe merkezindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Akçakale Kamp Alanı

Fotoğraf: Poyraz Bulut Çakmak

Ardahan şehir merkezine 62 km mesafede yer alan Akçakale Köyü Çıldır Gölü’nün hemen kenarında yer alıyor. Çıldır Gölü’nde küçük bir adaya da sahip olan göle ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. El değmemiş doğası ve bozulmamış havasıyla dikkat çeken bölge kampçıların en gözde mekânları arasında yer alıyor.

Çıldır ilçe merkezine de 20 km mesafede yer alan Akçakale Köyü kültürel birikimi ve doğal güzellikleriyle ön planda yer alıyor. Çıldır Gölü’nde yer alan köye ait adacıkta her yıl festivaller ve şenlikler düzenleniyor. Bununla birlikte bölgede hem çadır kampı hem de karavan kampı yapmak oldukça keyifli oluyor. Kamp severlerin Çıldır Gölü’nün eşsiz manzarasına karşı kurduğu kamplar oldukça huzur verici oluyor.

Akçakale Köyü Çıldır bölgesinde balıkçılığın da yoğun bir şekilde yapıldığı bir alan. Özellikle kış mevsiminde tamamen donan Çıldır Gölü’nün buzu kırılarak tutulan balıklar oldukça lezzetli oluyor. Bununla birlikte buz gibi havda bembeyaz bir ortamda yapılan balık keyfi ise hafızalarda harika hatıralar bırakıyor.

Akçakale Köyü’nde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı kahvaltı ve öğlen ve akşam yemeği için taze balık servisi veren lokanta bulunmaktadır. Ancak çadır konaklamalı bir gece için ihtiyaçlarınızı önceden temin etmeniz iyi olacaktır.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kahvaltı ve taze balık servisi veren lokantalardan karşılayabilirsiniz. Kapsamlı bir yiyecek ve içecek alışverişi için ihtiyaçlarınızı önceden temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Bülbülan Yaylası Kamp Alanı

Fotoğraf: Cenk Tepegöz

Bülbülan Yaylası Ardahan şehir merkezine 40 km mesafede yer alıyor. Bölgenin en yeşil mekânlarından biri olarak adlandırılan Bülbülan yaylasına ulaşım ise özel araçlarla sağlanabiliyor. Artvin sınırına yakın bir noktada yer alan yayla hem Ardahan gezilerinde hem de Artvin gezilerinde sıkça ziyaret ediliyor.

Doğu Karadeniz bölgesinde kalması sebebiyle o yörenin iklim koşullarına sahip olan yayla yemyeşil doğası ve tertemiz atmosferiyle doğaseverlerin uğrak noktası oluyor. Birçok kamp sever bölgeye hem çadır kampı hem de karavan kampı akın ediyor. Eşsiz manzaralı yürüyüş rotalarına da ev sahipliği yapan Bülbülan yaylası doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlere harika fırsatlar sunuyor.

Bülbülan yaylasında trekking, tırmanış, piknik, kampçılık vb. aktiviteler rahatlıkla yapılabiliyor. Yaz mevsimi haricinde hemen her mevsim oldukça soğuk olan bölge özellikle yaz aylarında oldukça canlı ve hareketli oluyor. Bununla birlikte kış mevsiminde de bembeyaz görüntüsüyle dikkat çeken yayla harika doğa fotoğraflarının da çekildiği benzersiz noktalardan.

Bülbülan yaylasında herhangi bir tesisleşme mevcut değil. Bu yüzden bölgeye kamp için gitmeden önce bütün ihtiyaçlarını temin edilmesi gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yalnızçam Yaylası Kamp Alanı

Ardahan şehir merkezine 17 km mesafede yer alan Yalnızçam yaylası Karadeniz bölgesi ve Doğu Anadolu arasında bağlantı noktası olarak görülüyor. Karadeniz’in bütün yeşilliğini gözler önüne seren yayla doğunu soğuğunu da bünyesinde barındırıyor. Yalnızçam yaylasına ulaşım ise özel araçlarla sağlanıyor.

Deniz seviyesinden 2700 metre yükseklikte yer alan Yalnızçam yaylası özellikle bahar aylarında rengârenk bir görüntüye bürünüyor. Hemen her noktada açan çiçekler yaylaya oldukça harika bir hava katıyor. Bu eşsiz doğada hem çadır kampı hem de karavan kampı yapmak oldukça mümkün. Doğa yürüyüşlerine, günübirlik pikniklere ve harika doğa fotoğraflarının çekilmesine imkân sağlayan Yalnızçam yaylası bölgenin en önemli yaylaları arasında yer alıyor.

Hemen yakınında Yalnızçam Köyü yer alan yayla Ardahan çevresinde yaylacılık faaliyetlerinin yürütüldüğü önemli yaylalardan. Yılın değişik zaman dilimlerinde çeşitli festival ve eğlencelere de ev sahipliği yapan yayla doğaseverlerin uğrak noktası konumunda.

Yalnızçam yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye bütün hazırlıkları tamamladıktan sonra gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Okçuoğlu Yaylası Kamp Alanı

Ardahan-Kars sınırında Ardahan’ın Göle ilçesinde yer alan Okçuoğlu yaylası bölgenin bir diğer önemli yaylası. Şehir merkezine 90 km mesafede yer alan yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Tamamen doğal bir nokta olan Okçuoğlu yaylası doğaseverlerin sıkça tercih ettiği noktalardan.

Okçuoğlu yaylası tırmanış, dağcılık ve kampçılık faaliyetleri için oldukça elverişli. Yaylanın çevresinde bulunan sarp kayalıklarda tırmanış tutkunları için harika fırsatlar. Bununla birlikte tertemiz havada yürüyüş yapmak isteyen birçok doğasever de Okçuoğlu yaylasında vakit geçirmekten oldukça memnun. Kampçılar içinse hem çadır kampı hem de karavan kampı imkânları yaylada mevcut.

Okçuoğlu tamamen doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği bir nokta. Yaban hayatının da yaygın olduğu yaylada farklı hayvan türleriyle de karşılaşmak mümkün. O yüzden bu konuda tedbirli olmak gerekiyor. Bunu yanında çevredeki güzellikleri keşfetmek de yayladaki yürüyüş rotalarıyla oldukça mümkün oluyor.

Okçuoğlu yaylasında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gitmeden önce bütün hazırlıkları tamamlamak ve bütün ihtiyaçları temin etmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Aktaş Gölü Kamp Alanı

Ardahan şehir merkezine 60 km mesafede yer alan Aktaş gölü yaz kış harika manzarasıyla yıl boyu yerli ve yabancı birçok turist ağırlıyor. Bu çerçevede göle ulaşım özel araçlarla sağlanırken göl çevresinde doğada vakit geçirilebilecek harika güzellikler mevcut.

Gürcistan sınırına yakın bir noktada yer alan Aktaş Gölü kamp severlerin kamp için en çok tercih ettiği noktalardan. Hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun fırsatlar sunan Aktaş Gölü Çıldır Gölü’nden sonra bölgenin en önemli göl oluşumu olarak biliniyor.

Aktaş Gölü bölgenin kuş cenneti olarak da biliniyor. Birçok farklı kuş türüne ev sahipliği yapan Aktaş Gölü’nde kuş gözlemciliği de yapılabiliyor. Doğa yürüyüşlerinin de yapıldığı göl çevresi harika ortamı ve eşsiz manzarasıyla ziyaretçileri büyülüyor. Tertemiz ve bol oksijenli bir ortam sunan Aktaş Gölü çevresindeki çayırlar sayesinde her mevsim ayrı bir renkte farklı güzellikler barındırıyor. Günübirlik piknikler için yöre halkı tarafından da sıkça tercih edilen göl çevre illerden de sıkça ziyaretçi alıyor.

Aktaş Gölü etrafında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gitmeden önce bütün hazırlıkları tamamlamak gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Balık Gölü Kamp Alanı

Balık gölü Ardahan’ın Posof ilçesinde şehir merkezine 85 km mesafede yer alıyor. Göle ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Küçük ve şirin bir göl olan Balık gölü yem yeşil doğası ve harika manzarasıyla birçok doğaseverin ilgisini çekiyor.

Ardahan Ağrı güzergâhında yer alan Balık gölü Ardahan’ın saklı cennetlerinden biri olarak biliniyor. Etrafı yemyeşil çayırlarla kaplı olan küçük göl hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Gölde bulunan balıklar sayesinde balıkçılık faaliyetlerine de ev sahipliği yapan Balık gölü doğaseverlerin Ardahan bölgesinde mutlaka uğradıkları noktalardan.

Tertemiz havası, eşsiz doğası ve alabildiğince uzanan yeşil manzarasıyla muhteşem bir doğaya sahip olan Balık gölü kampçılığın yanında doğada vakit geçirmek isteyenler içinde birebir. Tertemiz havasıyla şehrin kalabalığından bunalanlara ev sahipliği yapan göl çevresinde yürüyüş rotalarıyla ferahlamak oldukça keyifli oluyor.

Balık gölünde kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Kamp için bölgeyi tercih edeceklerin bütün ihtiyaçlarını temin ettikten sonra bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Suatan Şelalesi Kamp Alanı

Artvin sınırları ilçesinde yer alsa da Ardahan şehir merkezine 45 km mesafede yer alması Suatan Şelalesi’ni hem Artvin için hem de Ardahan için önemli bir doğal güzellik yapıyor. Şelaleye ulaşım bir noktaya kadar özel araçlarla sağlanırken araçlar bırakıldıktan sonra şelaleye ulaşmak için yaklaşık iki saat boyunca yürümek gerekiyor.

Doğa keşiflerini seven ve macera ruhuna sahip olan birçok gezginin bölgeye geldiklerinde mutlaka uğradıkları noktalardan olan Suatan Şelalesi bölgenin önemli doğal güzelliklerinden biri olarak anılıyor. Bu çerçevede hem çadır kampı hem de şelaleye biraz daha uzak noktalarda karavan kampına imkân sağlayan Suatan Şelalesi trekking tutkunları için de güzel fırsatlar sunuyor.

Araçları bıraktıktan sonra şelaleye ulaşmak için yürünen patika yollar üzerinde tarihi kalıntıları keşfetmek de mümkün. Eşsiz manzara eşliğinde yapılan yürüyüş şelalenin muhteşem manzarasıyla son buluyor. Şelale bölgesinde özellikle yaz mevsiminde birçok doğasever ve kamp sever akın ediyor.

Suatan Şelalesi ve çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gitmeden önce her türlü ihtiyacı temin etmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kısır Dağı Kamp Alanı

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde yer alan Kısır dağı şehir merkezine 44 km mesafede yer alıyor. Oldukça geniş bir alanda konumlanan Kısır dağı bölgenin en önemli yükseltilerinden biridir. Dağa ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor.

Doğu Anadolu’da en yüksek dağlardan biri olarak bilinen Kısır dağı kampçılık ve dağcılık faaliyetleri için oldukça uygun. Kamp severler Kısır dağında çadır kampı dağ eteklerinde ise rahatlıkla karavan kampı kurabiliyor. Gayet sessiz ve sakin bir ortamı olan Kısır dağının zirvesinden harika Çıldır gölü manzarasını seyretmek oldukça keyifli oluyor.

Tamamen doğa ile iç içe bir nokta olan Kısır dağı trekking, doğa fotoğrafı, piknik, kampçılık ve dağcılık gibi aktivitelere imkân sağlıyor. Bu sebeple dağın olduğu bölgeye birçok doğasever akın ediyor. Bunun yanı sıra eşsiz doğada vakit geçirmek ise oldukça keyifli oluyor.

Kısır dağında herhangi bir tesis bulunmuyor. Tamamen doğal bir ortama sahip olan Kısır dağına kamp için gitmeden önce bütün ihtiyaçların temin edilmesi gerekiyor.  Bu şekilde bölgede doğa içinde sakin bir kafayla rahat bir kamp dönemi geçirilebilir.

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kura Nehri Kamp Alanı

Sadece Ardahan’ın değil ülkemizin de en önemli nehirlerinden biri olan Kura nehri Şehir merkezine 35 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Göle ilçesinden doğan nehir Gürcistan’ı da baştanbaşa geçerek Hazar denizine dökülüyor. Bölgenin önemli doğal kaynaklarından olan Kura nehri çeşitli doğa aktivitelerine de ev sahipliği yapıyor.

Kura nehri akıp gittiği vadi boyunca harika doğal güzellikler oluşturuyor. Kış mevsiminde kalın bir bu z tabakasının altından kan nehir ilkbahar mevsiminde coşkuyla akmayı sürdürüyor. Kamp severler Kura nehrinin kenarında çadır kampı kurarak bu eşsiz doğanın tadını çıkarabiliyorlar. Yaz aylarında ise Kura nehri sakin sakin akarak doğaseverlerin harika bir ortamda kafa dinlemesine yardımcı oluyor.

Karavan kampına da imkân sağlayan Kura nehrinde yer yer nehre girerek serinlemek de mümkün. Bununla birlikte bazı noktalarında balıkçılık da yapılan nehir yılın belirli zamanlarında kano sporu için de elverişli ortamlar sunuyor.

Kura nehri bölgesinde herhangi bir tesis bulunuyor. Bölgede kamp yapmak isteyenler bütün hazırlıklarını tamamladıktan ve ihtiyaçlarını temin ettikten sonra bölgeye gelerek kamp yapmalılar.

Konumu: Nehir Kenarı

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ardahan Kent Ormanı Kamp Alanı

Ardahan şehir merkezine 10 km mesafede yer alan Kent ormanı Ardahan halkının mesire alanı olarak kullandığı önemli alanlardan biri olarak öne çıkıyor. Kent ormanına ulaşım toplu taşıma ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Günübirlik piknikler ve kampçılık için oldukça ideal olan nokta özellikle yaz mevsiminde oldukça canlı ve hareketli oluyor.

Ardahan Kent ormanı bölgenin önemli mesire alanlarından biridir. Yöre halkı özellikle sıcak yaz aylarında kent ormanının ferahlatıcı havası eşliğinde piknik yaparak doğa içinde keyifli vakit geçirebiliyor. Bununla birlikte bölgeye ülkemizin her noktasından gelen kamp severler hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulabiliyor.

Doğa fotoğraflarının çekildiği, doğa yürüyüşlerinin yapıldığı muhteşem bir ortama sahip olan kent ormanı günübirlik gezintiler için yöre halkı tarafından sıkça tercih ediliyor.

Ardahan Kent Ormanı’nda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmuyor. Tüm ihtiyaçlarınızı en yakın 10 km mesafede yer alan Ardahan şehir merkezinden karşılayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Piknik alanı ve piknik masaları, mangal yakılabilir alanlar, yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri mevcuttur. WC, duş, elektrik ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Göle Kamp Alanı

Fotoğraf: Ertuğrul Evren Kızılateş

Ardahan şehir merkezine 44 km mesafede yer alan Göle doğal güzellikleri ve gezginler için sunduğu farklı alternatifleri ile Ardahan ilçeleri arasında en ön plana çıkanı olarak biliniyor. Göle’ye ulaşım günün belirli saatlerinde Ardahan şehir merkezinden kalkan minibüslerle ve özel araçlarla sağlanabiliyor.

Birçok doğaseverin sessiz ve sakin bir ortam olduğu için kamp veya doğasında vakit geçirmeyi tercih ettiği göle hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Bunun yanında Göle çevresinde bulunan doğal güzellikleri keşfetmek de bu kamp süresi boyunca oldukça mümkün.

Bülbülan Yaylası, Aktaş Gölü, Ziyaret Tepesi vb. turistik ve tarihi noktalara ev sahipliği yapan göle kampçılık faaliyetlerinin yanı sıra yöresel lezzetleriyle de ön plana çıkıyor. Ardahan yöresine özgü lezzetlerin rahatlıkla tadıldığı Göle’de birçok doğasever yayla turizmi açısından bölgeyi tercih ediyor.

Göle’de kampçılar için her türlü ihtiyaç karşılanabiliyor. İlçe merkezinden karşılanan ihtiyaçlar kampçılar açısından oldukça rahatlatıcı oluyor. Bu yüzden bölge yıl boyu birçok kamp severin akınına uğruyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Göle ilçe merkezindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Cemal Tural Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ardahan şehir merkezine 9 km mesafede yer alan Cemal Tural Tabiat Parkı şehrin en önemli tabiat parkı olarak biliyor. Parka ulaşım hem özel araçlarla hem de şehir merkezinden toplu taşımayla sağlanabiliyor. Birçok bitki ve ağaç türüne ev sahipliği yapan tabiat parkında farklı hayvan türlerini de gözlemlemek mümkün.

Şehir merkezine oldukça yakın olması sebebiyle bölge halkı tabiat parkını sık sık günübirlik piknikler için tercih ediyor. Özellikle yaz mevsiminde hafta sonları oldukça kalabalık olan bölge kamp severler açısından da hem çadır kampına hem de karavan kampına oldukça uygun fırsatlar sunuyor. Temiz havası ve yeşil ortamıyla çevre illerden de ziyaretçi ağırlayan tabiat parkı doğa yürüyüşleri, piknikler, kampçılık, fotoğrafçılık vb. etkinlikler için oldukça ideal.

Cemal Tural Tabiat Parkı’nda yaz mevsiminde Bal Festivali düzenleniyor. Festival zamanı tabiat parkı birçok eğlence ve şenliğe ev sahipliği yapıyor. Kamp günleri bu eğlencelerin olduğu zamanda denk gelirse bölgede oldukça keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Cemal Tural Tabiat Parkı’nda ziyaretçilerin her ihtiyacı karşılanabiliyor. Bununla birlikte tabiat parkına girişler şahıs için 3 TL, otomobil içinse 9 TL olarak ücretlendirilmiş.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, giriş kontrol noktası, piknik alanı ve piknik masaları, kamelya, yürüyüş ve bisiklet parkurları ve çadır kamp alanları.

Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 3 TL, Öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3 TL, motosiklet 4,5 TL, otomobil, kamyonet ve pickup 9 TL, minibüs 27 TL, midibüs 45 TL, otobüs 81 TL. 4 kişilik çadır yeri (günlük) 17 TL ve karavan yeri (günlük) 23 TL.

Web Sitesi: http://cemaltural.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Selanik’in En Kapsamlı 24 Gezilecek Yerini Sizler için Listeledik Şimdi Keşfet!

Selanik gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Selanik, uzun yıllar Osmanlı topraklarında bulunan, günümüzde…

8 saat önce

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

6 gün önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

6 gün önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

7 gün önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

1 hafta önce

İstanbul’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Şüphesiz İstanbul Türkiye'nin en güzel şehri... Bu şehirde birkaç saate sığdırılamayacak birçok önemli nokta bulunuyor…

1 hafta önce