New York

Her an yaşayan, büyük bir eyalet olan New York, Amerika’nın en önemli sembol şehirlerinin başında geliyor. New York, 18 milyonu aşkın nüfusuyla hayli kalabalık bir eyalet. Eyaletin başkenti Albany, en kalabalık ve ünlü şehri ise New York City’dir. Ülkenin en kalabalık üçüncü eyaleti olmasının yanında finans, kültür ve ulaşım alanlarında da merkez kabul edilmektedir.

Eyaleti ziyaret etmenin en ideal zamanı sonbahar ve ilkbahar mevsimleridir. Bu mevsimlerde hem şehirde yaz mevsimine göre daha az insan bulunuyor hem de kış mevsiminin soğukluğu hissedilmiyor. Yaz mevsimi aşırı kalabalık ve pahalı olduğundan bu mevsimi pek tavsiye etmiyoruz.

New York’ta aradığınız her şeyi, sorun yaşamadan bulabilirsiniz. Özellikle giyim ve elektronik eşya konusunda hem zengin hem de uygun fiyatlı içeriklere sahip olan eyalette, gezebileceğiniz çok sayıda alışveriş merkezi yer alıyor. Küçük butiklerden büyük merkezlere, hediyelik eşya dükkanlarından süpermarketlere geniş bir yelpaze sunan New York, ihtiyaçlarınızı karşılamak için çok sayıda seçeneğe sahip.

New York eyaleti, çok çeşitli ve renkli bir gece hayatı kültürüne sahiptir. Her şehrinde sabahın ilk saatlerine kadar eğlenebileceğiniz, onlarca farklı konsepte mekanlar bulabilirsiniz. Özellikle en popüler şehri New York City’de her bütçeye ve zevke hitap eden barlar veya gece kulüpleri vardır.

New York eyaletinde ulaşım seçenekleri şehirden şehirde değişiklik göstermektedir. Genel olarak bakıldığında en çok tercih edilen ulaşım seçenekleri metro, taksi ve otobüstür. Bunun yanı sıra vapur, tren ya da araç kiralama gibi seçenekler de değerlendirilebilir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının New York’a seyahat edebilmeleri vize almaları gerekiyor. Bunun için eyaletin bağlı olduğu ülke olan ABD’nin prosedürlerini belirlediği aşamalar tamamlanmalıdır. Bu prosedürler kapsamında Türkiye vatandaşları için herhangi bir pasaport ayrımı bulunmuyor. ABD konsoloslukları, vize işlemlerini son derece disiplinli bir şekilde yürütüyor ve her başvuruyu eşit şekilde değerlendiriyor.