Ege bölgesi ile İç Anadolu bölgesinde bir geçiş noktası durumunda olan Uşak kuzeyde Kütahya, doğuda Afyonkarahisar, güneyde Denizli, batıda ise Manisa illeriyle çevrilidir. Tarihi antik döneme kadar uzanan Uşak buna bağlı olarak tarihi ve kültürel birikimiyle öne çıkıyor. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Uşak ve çevresi doğal güzellikler açısından da oldukça zengin.
Uşak bölgesini gezmek ve keşfetmek için en ideal zamanlar yaz aylarıdır. Bu dönemde birçok tarih ve kültür meraklısı ile doğasever ve kampçılar bölgede bulunan güzellikleri keşfederek eğlenceli vakitler geçirebiliyor. Kampçılar için oldukça fazla alternatif sunan Uşak’ta kamp kurulacak harika noktalar bulunuyor. Uşak’ta bulunan doğal güzelliklerin hemen hepsinde kampçılar rahatlıkla kamp kurup doğada vakit geçirebiliyorlar.
Uşak ve çevresinde gezilip kamp kurulacak yerleri ise şu şekilde sıralayabiliriz: Tarihi Uşak Evleri, Hamamboğazı Kaplıcaları, Paşa Hanı, Çakkozlar Piknik Alanı, Ulubey Kanyonu, Takmak Göleti, Taşyaran Vadisi, Clandras Köprü ve Şelalesi.
Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında yöresel lezzetleriyle de Uşak ön plana çıkıyor. Et basma, döndürme yemeği ve muska böreği gibi lezzetler oldukça tercih edilen yöresel tatlar arasındadır.
Ücretsiz Kamp Yerleri
Çamsu Yaylası Kamp Alanı
Çamsu yaylası şehir merkezine 40 km mesafede yer alıyor. Uşak’ın el değmemiş bakir güzelliklerinden biri olan yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Yaylada kampçılık ve günübirlik piknikler yapılabiliyor.
Huzurlu ve sessiz bir ortama sahip olan Çamsu yaylası özellikle kış aylarında da kamp için sıklıkla tercih ediliyor. Yaklaşık iki bin metre rakımda bulunan yayla buz gibi suları ve eşsiz doğasıyla yaz kış fark etmeden birçok doğaseveri ağırlıyor. Yöre halkı tarafından da yaylacılık faaliyetleri kapsamında tercih edilen yaylada çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Özellikle Mayıs ayına kadar soğuk olan ve karlı olan yayla amatör kampçılar için oldukça uygun bir başlangıç olabilir. Yayla çevresinde farklı özelliklerde bitki örtüsü ve ağaç çeşitleriyle birlikte birçok kuş türü ve bolca tavşan görmek mümkün. Doğaseverlerin kafa dinlemek için tercih ettiği noktalardan olan Çamsu yaylası temiz ve bol oksijenli havasıyla yıl boyu ziyaret ediliyor.
Çamsu yaylasında kamp yapmak isteyenler bölgeye hazırlıklı gitmelidir. İhtiyaçların temin edileceği herhangi bir tesis yaylada bulunmuyor. Sadece içme suyu ihtiyacı rahatlıkla yayladan giderilebilir.
Kamp Olanakları: İçme suyu kaynağı, yürüyüş parkurları ve çadır kamp alanları. WC, duş ve elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Taşyaran Vadisi Tabiat Parkı
Taşyaran vadisi Uşak-İzmir karayolu üzerinde şehir merkezine 45 km mesafede yer alıyor. Gediz nehrinin oluşturduğu vadiye ulaşım şehir merkezinden ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Vadiye tam manasıyla ulaşmak için taş merdivenlerden inmek gerekiyor. Oldukça fazla sayıda merdiven olsa da belirli aralıklarla konulmuş banklarda dinlenmek mümkün. Tabiat parkı olarak ilan edilen bölge günübirlik piknikler için sıkça tercih ediliyor.
Taşyaran vadisi tam bir doğa harikası alan. Vadide birçok arkeolojik eser ve kültürel değer bir arada bulunuyor. Doğal güzellikler açısından da oldukça ilgi çekici olan vadi çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Bölgede yapılan kampla beraber yürüyüş rotaları üzerinden diğer güzellikleri keşfedebilir ve Gediz nehrinin bir kolu olan Hamam çayında serinleyebilirsiniz. Fotoğraf meraklıları için de oldukça güzel manzaralar sunan Taşyaran vadisinde muhteşem doğa fotoğrafları da çekilebiliyor. Günübirlik piknikler için de tercih edilen vadi Uşaklılar için nefes alabildikleri güzel alanlardan biri.
Taşyaran vadisinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesis bulunuyor. WC, gıda, içme suyu vb. bütün ihtiyaçlar buradaki tesislerden karşılanabilir.
Kamp Olanakları: WC, piknik alanları, seyir terası, gözlem kulesi, kamelyalar, büfe, kafeterya, yürüyüş parkurları ve otopark alanı. Kapsamlı yiyecek ve içecek alışverişi için kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı karşılamalısınız.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Karahallı Tarihi Clandras Su Kemeri Kamp Alanı
Tarihi Clandras Su Kemeri Karahallı ilçesinde bulunuyor. Uşak şehir merkezine 45 km mesafede yer alan bölgeye ulaşım toplu ulaşım ile sağlanabiliyor. Özel araçlarla da bölgeye ulaşmak mümkündür. Yöre halkı tarafından piknik alanı olarak kullanılan bölge turizm açısından da oldukça popülerdir.
Clandras köprüsü günümüzden yaklaşık 2000 yıl önce inşa ettirildiği sanılıyor. O zamandan bugüne restorasyonlarla ayakta durabilen köprü ve çevresi harika doğal güzelliklerle dolu. Köprünün hemen yanından akan şelale ise ortama ayrı bir güzellik katıyor. Uşak bölgesinde kamp yapmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği noktalardan olan Clandras Su Kemeri yöre halkı tarafından da günübirlik piknikler için tercih ediliyor. Ayrıca bölgeden akan Banaz çayı boyunca çadır ve karavan kampı kurmak için oldukça güzel alanlar mevcut. Yürüyüş rotalarını takip ederek de daha iç bölgelerdeki güzellikleri keşfe çıkabilirsiniz.
Karahallı tarihi Clandras Su Kemeri bölgesi yöre halkı tarafından mesire alanı olarak kullanılıyor. Bu sebeple kampçıların da ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesis bölgede mevcuttur. Bu tesislerden temel ihtiyaçlar karşılanarak harika bir kamp deneyimi yaşanabilir.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Clandras mesire alanı çevresindeki market ve restoran gibi yerlerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Banaz Corum Yaylası Kamp Alanı
Banaz Çorum yaylası şehir merkezine 45 km mesafede yer alıyor. Yeşilin her tonuna ev sahipliği yapan yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Çam ormanları ve köknar ağaçlarıyla kaplı olan yaylanın çevresinde kamp için oldukça uygun alanlar mevcut.
Banaz Çorum yaylası özellikle yaz aylarında birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındıran yayla çeşitli doğa sporlarına da ev sahipliği yapıyor. Doğa yürüyüşleri, yayla turizmi, bisiklet sürme ve fotoğrafçılık gibi etkinlikler için yaylayı yıl boyunca birçok kişi ziyaret ediyor. Eşsiz manzarasında fotoğraf çektirmek isteyenler de yaylada harika kareler yakalayabiliyorlar.
Banaz Çorum yaylasına özellikle Uşak ve çevresinden günü birlik piknikçiler oldukça ilgi gösteriyor. Bu sebeple özellikle yaz aylarında hafta sonları oldukça kalabalık olabiliyor. Bu yüzden sakin ortamda bu güzel doğanın tadını çıkarmak isteyen kamp severler hafta içleri yaylada kampı tercih edebilirler.
Banaz Çorum yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Evren Dede Mesire ve Kamp Alanı
Evren dede mesire alanı Banaz ilçe merkezine 2 km mesafede yer alıyor. Şehir merkezine de 45 km mesafede yer alan bölgeye ulaşım ilçe merkezinden kolaylıkla ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Ormanlık alan içerisinde muhteşem bir doğada yer alan mesire alanı kampçılar için de güzel alternatifler sunuyor.
Evren dede mesire alanı muhteşem doğallığı ile ön plana çıkıyor. Yöre halkının sıkça tercih ettiği bölgenin içerisinde kamp için müsaade edilmiyor. Ancak mesire alanının çevresinde ve ormanlık alanın içerisinde kamp için oldukça uygun alanlar mevcut. Hemen yanı başında Orman Müdürlüğü’ne ait mesire alanı da bulunan bölgede yüzme havuzları, piknik için banklar ve bekçi kulübesi bulunuyor. Doğası ve havasıyla insanı ferahlatan mesire alanına çevre illerden de ilgi gösteren çok oluyor. Geniş ve kullanımı ferah bir alan olan Evren dede mesire alanının çevresi ormanlarla kaplı ve oksijen açısından da oldukça ferah bir yerdir. İlçe merkezine de yakın olması birçok avantajı beraberinde getiriyor.
Evren dede mesire alanında kampçıların WC, içme suyu vb. ihtiyaçlar rahatlıkla karşılanabiliyor. Ancak uzun süreli kamplar için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: İçme suyu kaynağı, WC, piknik alanları, yürüyüş parkurları ve çadır kamp yerleri. Elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Avgan Asar Kamp Alanı
Ulubey ilçesinde Avgan bölgesinde bulunan peribacaları Uşak bölgesinin en dikkat çeken yer şekillerinden biridir. Şehir merkezine 30 km mesafede bulunan kamp alanına ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Peri bacalarının bölgeye kattığı hava birçok doğaseverin ilgisini çekiyor.
Avgan Asar peribacaları Uşak’ta Kapadokya’ya benzeyen yer şekilleriyle doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Bölgede bulunan volkanik oluşumlar sadece peri bacalarıyla sınırlı değil. Daha birçok farklı yer şekliyle bölgede karşılaşmak mümkün. Bunun yanında bölgede kamp kurulacak oldukça uygun yerler mevcut. Bu eşsiz manzaraya nazır bir noktadan çadır kurulup harika bir kamp zamanı geçirilebilir. Şehir merkezine yakın olması sebebiyle de yöre halkı tarafından da sıkça tercih edilen bölge fotoğrafçılar için oldukça güzel manzaralar barındırıyor. Doğal güzellikleri ve yürüyüş rotalarıyla oldukça geniş bir alanı kaplayan bölgede kamp yapıp doğayı keşfetmek oldukça keyifli oluyor. Ayrıca trekking yapmak da gayet keyifli oluyor.
Avgan Asar peribacaları kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gidecekler ihtiyaçlarını şehir merkezinden temin ederek gitmeleri gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kırlangıçlar Vadisi Kamp Alanı
Kırlangıçlar vadisi Clandras köprüsü bölgesinde yer alıyor. Şehir merkezine 40 km mesafede yer alan Kırlangıçlar vadisine ulaşım Clandras köprüsüne kadar araçlarla köprüden sonra ise yaya olarak sağlanıyor.
Kırlangıçların uçuştuğu harika bir vadi olan Kırlangıçlar vadisi binlerce kırlangıcın yuva yaptığı bir yerdir. Kırlangıçların yaşam olanı olan vadide kırlangıçların dansını izlemek oldukça keyiflidir. Kırlangıçların yuvalarından yavrularının çıkması ve ortalığın şenlenmesi gerçekten görülmeye değer bir manzara oluşturuyor. Vadide çadır kampı kurulacak oldukça uygun alanlar mevcut. Bununla birlikte doğal güzellikler açısından da oldukça mükemmel bir mekân olan Kırlangıçlar vadisi doğaseverlerin, fotoğraf meraklılarının ve kuş gözlemcilerinin uğrak noktası oluyor. Popüler yürüyüş rotalarına da sahip olan bölgede trekking yapacak birçok rota bulunuyor. Clandras köprüsüyle beraber büyük bir bölgeyi kaplayan alanda pek çok doğa aktivitesi yapılıyor. Gözlem noktaları ve seyir yerleri olan bölgede birçok kişi kamp için konaklama yapıyor.
Kırlangıç vadisinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını önceden temin ederek kamp bölgesine hazırlıklı gitmeleri gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kızılcasöğüt Göleti Kamp Alanı
Kızılcasöğüt göleti şehir merkezine 27 km mesafede yer alıyor. Banaz ilçesinde yer alan gölete ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Doğası ve manzarasıyla oldukça ilgi gören gölet sulama göleti olarak ön plana çıkıyor.
Kızılcasöğüt göleti sulama amaçlı kullanılan yapay bir gölet. Ancak zamanla etrafı değerlendirilmiş ve düzenlenmiş. Bu çerçevede harika bir doğaya sahip olan göletin çevresinde çadır kampı ve karavan kampı kurulabiliyor. Harika doğa fotoğraflarının çekildiği bölgede olta balıkçılığı da yapılabiliyor. Özellikle yaz aylarında günübirlik piknikler için oldukça fazla tercih edilen gölet ve çevresi ferah ve sakin bir ortam sağlıyor. Şehrin sıkıntısından ve yazın sıcağından bunalanların uğrak noktası oluyor. Yöre halkının ilgi gösterdiği Kızılcasöğüt göletine çevre illerden de birçok doğasever ilgi gösteriyor. Ağaçlandırılan alanlarla birlikte etrafı yeşil bir ortama bürünen gölette piknik ve kampçılık oldukça ilgi görüyor. Manzarası ise insanı huzurla dolduruyor.
Kızılcasöğüt kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını gidereceği birkaç küçük tesis mevcut. WC, içme suyu ve mescit ihtiyacı bölgeden karşılanabiliyor. Diğer ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı olmak gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı göl çevresine yakın birkaç işletmeden karşılayabilirsiniz. Kapsamlı yiyecek ve içecek alışverişi için kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı karşılamalısınız.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Murat Dağı Kamp Alanı
Murat dağı Uşak şehir merkezine 50 km mesafede Kütahya sınırlarına yakın bir bölgede bulunuyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Doğası ve havasıyla oldukça ilgi gören Murat dağı bölgenin en önemli yükseltilerinden biridir.
Murat dağı bölgesinde birçok termal kaynak bulunuyor. Bölgede bu kaynakların yanı sıra dağcılık ve doğa sporları da oldukça ilgi görüyor. Çadır ve karavan kampı için oldukça uygun yerler barındıran Murat dağı eşsiz manzarası ve heybetli görüntüsüyle doğaseverler tarafından sıkça tercih ediliyor. Bölgenin popüler kamp alanlarından biri olan Murat dağı kamp alanına ülkemizin her yerinden ve yurt dışından birçok kamp sever ilgi gösteriyor.
Havaların sıcak olduğu zamanlarda oldukça kalabalık olan bölge çocuklu ailelerin kamp yapması için de oldukça uygun. Güvenli ve düzenli bir kamp ortamı sağlayan Murat dağından Uşak manzarasını izlemek oldukça keyifli oluyor. Günübirlik piknikler için de hem yöre halkı tarafından hem de çevre illerden birçok ziyaretçi ağırlıyor.
Murat dağı kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle tüm ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce karşılamanız iyi olacaktır.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Gediz Irmağı Kamp Alanı
Gediz ırmağı Uşak şehir merkezine 52 km mesafede yer alıyor. Bölgeyi sulayan en önemli nehirlerden biri olan Gediz ırmağına ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Menderesler oluşturarak Egeye dökülen Gediz ırmağı bölgenin can damarı durumunda. Buna bağlı olarak etrafında birçok doğal güzellik barındıran Gediz ırmağı ve çevresi kamp için de oldukça uygun.
Gediz ırmağı aktığı yatak boyunca birçok harika güzellik barındırıyor. Gediz ırmağı boyunca piknik alanları, yürüyüş rotaları ve kamp alanları bulunuyor. Gürül gürül akan ırmağın kenarında kamp yapmak insana huzur veriyor. Çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun olan bölge günübirlik pikniklere de ev sahipliği yapıyor.
Irmak havzasında birçok bitki türüne ve kuş türüne rastlamak mümkündür. Bunları gözlemlemek için birçok bilim adamı ve kuş gözlemcisi bölgeyi tercih ediyor. Doğanın canlandığı bahar aylarında daha bir otantik ortama bürünen Gediz ırmağı eşsiz manzaralarla fotoğrafçılara da harika kareler sağlıyor.
Gediz ırmağı kamp alanında kampçıların ihtiyaçları bölgesel olarak karşılanabiliyor. Farklı bölgelerde WC, büfe, vb. tesisleri bulunuyor. Bu bölgelere yakın kamp kurmak ihtiyaçlar açısından faydalı olacaktır.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Gediz Irmağı boyunca bulunan yerleşim yerlerindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Baltalı Göleti Kamp Alanı
Uşak’ın Banaz ilçesinde yer alan Baltalı Göleti şehir merkezine 30 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla ve ilçe merkezinden minibüslerle sağlanabiliyor. Sakin ve sessiz bir ortamı bulunan Baltalı gölünde kamp için oldukça uygun alanlar mevcut.
Baltalı göleti sessiz sakin ve yemyeşil çevresiyle kampçıların ve doğaseverlerin uğrak noktası oluyor. Yapay bir gölet olan Baltalı göleti zamanla etrafı oldukça yeşillenmiş ve doğa harikası bir manzaraya bürünmüş. Gölet çevresinde çadır kampı ve karavan kampı için oldukça güzel alanlar mevcut. Abant ve Yedigöller tarzı bir havası olan Baltalı gölü günübirlik piknikler için de tercih ediliyor. Bunun yanı sıra gölde olta balıkçılığı da yapılabilir. Şehrin stresinden, sıkıntısından ve kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için harika bir ortamı olan Baltalı göletinde harika doğa fotoğrafları da çekmek mümkün. Yeşiller içinde mavi şirin bir göl olan baltalı göletinde huzurlu bir kamp geçirilebilir.
Baltalı göletinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bölgeye kamp yapmak için ihtiyaçları önceden temin ederek hazırlıklı olarak bölgeye gitmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Takmak Göleti Kamp Alanı
Takmak göleti Eşme ilçesinde şehir merkezine 65 km mesafede yer alıyor. Gölete ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Sulama ve içme amacıyla kullanılan gölet köy hizmetleri tarafından kullanılıyor. Ancak çevresinde piknik ve kampçılık gibi faaliyetler yapılabiliyor.
Takmak göleti ve çevresinde yöre halkının tarım arazileri bulunuyor. Bununla birlikte piknik için güzel alanlar barındıran bölgede kamp severler rahatlıkla çadır kampı ve karavan kampı kurabiliyorlar. Doğası ve manzarasıyla büyük ilgi gören Takmak göleti özellikle gündoğumu ve günbatımı manzarasıyla insanı büyülüyor. Gölette sazan balıkları mevcuttur. Taze balıklardan tutarak nefis lezzetler ve eşsiz manzara eşliğinde kamp yapmak oldukça keyifli oluyor. Takmak köyünün yakınında yer alan gölette kamp yapanlar köylülerden oldukça yardım görebiliyor. Etrafı keşfederek sessiz ve huzurlu ortamda kamp yapmak insana huzur veriyor. Yöre halkının mesire alanı ve günübirlik eğlenceler için tercih ettiği gölet tarım alanlarının sulanmasında da sıkça kullanılıyor.
Takmak göletinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı bir adet tesis bulunuyor. Ancak yeterli olamayabilir. Bu yüzden yine de bölgeye kamp için gideceklerin hazırlıklı olması gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Göle yakın bir adet işletme bulunuyor. Kapsamlı yiyecek ve içecek alışverişi için kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı karşılamalısınız.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Karaağaç Göleti Kamp Alanı
Uşak şehir merkezine oldukça yakın bir konumda yer alan Karaağaç göleti şehir merkezine sadece 9 km mesafede yer alıyor. Toplu ulaşımla kolaylıkla ulaşılabilen gölete özel araçla da rahatlıkla gelinebiliyor.
Devlet su işleri tarafından 90’lı yıllarda sulama amaçlı yapılan gölet zaman içerisinde harika bir doğa manzarasına bürünmüş durumda. Olta balıkçılığının yanında günübirlik piknikler için de tercih edilen Karaağaç göletinde çadır ve karavan kampı için oldukça uygun mekânlar mevcut. Sessiz ve sakin bir ortamı olan gölet çevresinde yürüyüşler yaparak bu sakinliği dinlemek insana enerji ve huzur veriyor. Çevre düzenlemesi konusunda biraz sıkıntılı olan gölet mavi rengiyle oldukça dikkat çekicidir. Çevre illerden de ziyaretçi alan bölge şehirden sıkılanların kafa dinlemek için tercih ettiği noktalardan biridir. Manzarası için şehre yakın olması sebebiyle Uşaklılar ve özellikle gençler tarafından tercih edilen gölet tam kafa dinlemelik bir alan.
Karaağaç göletindeki tesisler kampçıların ihtiyaçlarını karşılamak için yetersiz. Bölge biraz bakımsız kalmış ve buraya kamp için hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Karaağaç göletine yakın köy yerindeki bakkal, fırın, market, manav ve mescit türü yerlerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Büyükoturak Barajı Kamp Alanı
Uşak-Afyonkarahisar karayolunun 50. kilometresinde yer alan Büyükoturak barajı şehir merkezine de 50 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Yöre halkı tarafından mesire alanı olarak kullanılan baraj ve çevresinde doğaseverler için birçok imkân bulunuyor.
Büyükoturak barajı ve çevresi doğal güzelliği ile dikkat çekiyor. Masmavi baraj gölünün etrafında yemyeşil doğa insana huzur veriyor. Piknik alanlarının ve çadır kamp alanlarının bulunduğu bölge kamp severler için oldukça uygun manzaraya sahip yerler sunuyor. Büyükoturak barajında hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut.
Murat dağına yakın bir noktada olması ve etrafının ormanlarla kaplı olması barajı daha ilgi çekici hale getiriyor. Şehrin sıkıntısından kaçanların, gürültüsünden bıkanların nefes almak ve ferahlamak için tercih ettikleri bölge kampçıların ve doğaseverlerin uğrak noktası oluyor. Baraj gölünün harika manzarasıyla birlikte fotoğrafçılar da güzel kareler yakalayabiliyorlar.
Büyükoturak barajı kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı köy yeri bulunuyor. WC, içme suyu, market, fırın ve mescit gibi yerlerin bulunduğu köy yerinde kampçılar rahat bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Büyükoturak köy merkezindeki bakkal, fırın, market, manav ve mescit türü yerlerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Ücretli Kamp Yerleri
Ulubey Kanyonları Tabiat Parkı Kamp Alanı
Uşak çevresinin en popüler doğal güzelliklerinden biri olan Ulubey kanyonları şehir merkezine 35 km mesafede yer alıyor. Şehir merkezinden kanyonlara her gün otobüsle ulaşım sağlanabiliyor. Bunun yanında özel araçlarla da ulaşım sağlamak mümkün. Kanyona girişler ise kişi başı 3 TL olarak ücretlendiriliyor.
Uşak’ın en önemli turistik mekânlarından ve doğal güzelliklerinden olan Ulubey kanyonları dünya üzerindeki sayılı kanyonlardan biridir. Bölgede kampçılık, dağcılık ve tırmanma, balonla gezinti gibi aktiviteler sıkça yapılıyor. Bunun yanında hem çadır kampı için hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Yamaç paraşütü de yapılan Ulubey kanyonunda ziyaretçilerin manzarayı izlemesi için bir cam seyir terası da bulunuyor. İlkbahar ve yaz mevsimlerinde oldukça canlı olan bölgeyi ziyaret etmek için de en uygun vakitler bu vakitler. Dünyanın en uzun ikinci kanyonu olan Ulubey kanyonu 75 km uzunluğundadır. Doğaseverler bu uzun kanyonda dilediklerince kamp ve yürüyüş yapıp doğanın tadını çıkarabiliyor.
Ulubey kanyonlarında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Gıda, WC, duş, elektrik gibi ihtiyaçlar için bölgeye mutlaka hazırlıklı gidilmelidir. Bununla birlikte Uşak şehir merkezinin yakın olması ihtiyaçların karşılanması açısından büyük avantaj.
Kamp Olanakları: Piknik alanları, akarsu köprüsü, giriş kontrol noktaları, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan kamp yerleri. WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Giriş Ücreti: Kişi başı 3 TL. Cam teras giriş ücreti 7,5 TL ve ters ev giriş ücreti 10 TL.
Web Sitesi: http://ulubeykanyonu.tabiat.gov.tr/