Kapadokya Kamp Yerleri – Kapadokya’da Kamp Yapılacak En İyi 13 Yer!

Kapadokya, yerli ve yabancı pek çok insanın hayatlarında en az bir defa bile olsa görmek istedikleri yerlerden biridir. Burası muhteşem gün doğumu ve batımlarının yaşandığı, pek çok insanın hayalini kurduğu sıcak hava balonlarının merkezi, yürüyüş rotaları, volkanik kaya oluşumları ve tarihi yapılara sahip adeta bir açık hava müzesidir. Kapadokya’da geçireceğiniz birkaç gün ile birlikte unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilir, sıcak hava balonlarına binerek vadiyi kuş bakışı seyre doyabilir ve ayaklarınız yere bastığında buradaki farklı yürüyüş rotalarını adımlayarak birbirinden güzel kareler yakalayabilirsiniz.

Kapadokya’yı yalnızca bir günde gezmek imkânsızdır. Burada görülecek pek çok yer, adımlanacak kilometrelerce patika yol ve yapılacak bir dolu aktivite vardır. Tüm bunları deneyimlemek için burada en azından 2-3 gün kalmak gerekir. Hem doğayla iç içe olup hem de çok uygun fiyatlara konaklamak istediğinizde ise son yılların konaklama trendi olan kamp yerleri ön plana çıkan ilk alternatiflerden biri oluyor. Bu yazımızda, Kapadokya gezilerinizde konaklayabileceğiniz bölgenin en iyi ücretli ve ücretsiz çadır, karavan ve bungalov konaklama yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Kızılçukur Vadisi Kamp Alanı

Kızılçukur Vadisi Kamp Alanı
Fotoğraf: Sedat Öcalan

Güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlenildiği yerlerden biri olan Kızılçukur Vadisi, unutulmaz bir kamp deneyimi yaşamak isteyenlerin tercih ettiği noktaların başında geliyor. Vadi boyunca çadır kampı atabileceğiniz yeterince düzlük mevcut. Dilerseniz biraz yüksekte bir yerlere çadırınızı kurabilir ve sabaha uyandığınızda çadırınızın fermuarını açarak muhteşem bir gün doğumuna tanıklık edebilirsiniz. Elbette aynı şekilde gün batımını da büyük bir hayranlıkla seyre doyabilirsiniz. Kızılçukur Vadisi, bölgedeki popüler yürüyüş rotaları olan Çavuşin ve Güllüdere rotalarına iyi bir ulaşım bağlantısına sahip. Bu rotlardan birini yürüyebilir, etrafın panoramik manzaralarını bir bir fotoğraflayabilirsiniz.

Kızılçukur Vadisi aynı zamanda sıcak hava balonlarını izleyebileceğiniz iyi noktalardan biridir. Vadi çevresinde ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz farklı konseptte birkaç kafe yeri bulunmaktadır. Buralardan WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Aracıyla gelenler cüzi bir otopark ücreti dışında kamp için herhangi bir ödeme yapmayacaklardır. Kamp süreniz boyunca yürüme mesafesindeki tarihi kiliseleri de görmenizi tavsiye ederiz.

Kızılçukur Vadisi’ne Ortahisar’dan tabelaları takip ederek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Nevşehir, Uçhisar, Göreme ve Ürgüp’ten de her gün düzenli olarak minibüsler çalışmaktadır. Aracıyla gelecek olanlar için vadi çevresindeki kafelerin otopark alanları mevcut olup ücretlidir.

Kamp Olanakları: Vadi çevresinde kafe ve restoranlar bulunmaktadır. Buralardan WC, elektrik yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz. Otopark ücreti 10 TL.

Haritada Görüntüle >

Güvercinlik Vadisi Kamp Alanı

Güvercinlik Vadisi Kamp Alanı

Göz alabildiğine geniş bir vadi ve vadi ortasında beliren Uçhisar Kalesi’ni görebileceğiniz bir noktada çadır kampı atmak sizce nasıl olurdu? Uçhisar beldesine yürüme mesafesinde bulunan Güvercinlik Vadisi adı gibi güvercinlerle özdeşleşmiş, yaz-kış birbirinden güzel kareler yakalayabileceğiniz manzaralara ev sahipliği yapan bölgedeki en iyi ücretsiz çadır kampı atabileceğiniz yerlerden biridir. 4 km’lik yürüyüş yolunu da kapsayan vadide yürüyüşe başlamadan önce Uçhisar’da yiyecek ve içeceklerinizi sırt çantanıza doldurabilir ve etrafı keşfetmeye başlayabilirsiniz. Vadi çevresi geniş düzlüklere sahiptir. Gözünüze hoş gelen bir manzaraya karşı çadırınızı kurabilir, güvercinlerin kanat sesleri eşliğinde güneşi batırabilirsiniz.

Bölgenin tüm doğal kaya oluşumlarını burada da görebiliyorsunuz. Sıcak hava balonlarını izleyebilir, gün batımı ve doğuşuna şahit olabilirsiniz. Muhtemelen sosyal medyada nazar boncuklu ağaca da rastlamışsınızdır. O meşhur ağacı da burada görebilmek mümkün. Daha çok fotoğrafçılara hitap eden Güvercinlik Vadisi, ziyaretçilerine güzel kareler yakalayabilecekleri manzaralar sunuyor. Kamp öncesi Uçhisar merkezindeki büfe veya marketlerden tüm yiyecek ve içeceklerinizi satın alabilir ve kaleyi çevreleyen geniş düz vadide dilediğiniz yere çadırınızı kurabilirsiniz.

Uçhisar’a Nevşehir başta olmak üzere çevre ilçe merkezlerinden her gün düzenli olarak minibüsler çalışmaktadır. Kendi aracıyla gelecek olanlar ise Nevşehir’in tüm her yerinden tabelaları takip ederek Uçhisar’a ulaşımlarını sağlayabilirler. Aracınızı Uçhisar’da park edebiliyorsunuz.

Kamp Olanakları: Güvercinlik Vadisi Uçhisar beldesine yürüme mesafesindedir. Uçhisar merkez inde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe, market, fırın ve restoran gibi yerler bulunmaktadır. Buralardan WC, elektrik yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Aşk Vadisi Kamp Alanı

Aşk Vadisi Kamp Alanı

Göreme’ye 5 dakikalık sürüş mesafesinde, etrafı geniş bir vadi ve peri bacaları ile çevrili olan Aşk Vadisi, güzel panoramik manzaraların bolca olduğu noktalardan biridir. Bu güzel manzaralara karşı kahvaltı veya diğer öğün yemeklerinizi yiyebileceğiniz birkaç restoran bulunmakta. Bununla birlikte sıcak-soğuk içeceklerinizi yudumlayabileceğiniz birkaç kafeterya da bölgede gezintiye çıkarken yorulup soluklanabilmeniz için imdadınıza yetişiyor. Vadi boyunca peri bacalarını görebilir, Salıncak Kafeye gelerek buradaki salıncakta sallanıp manzaranın, sessizliğin ve doğanın verdiği sükûneti fazlasıyla yaşayabilirsiniz.

Aşk Vadisi geniş bir düzlüğü kapsadığı için etrafta çadır kurabileceğiniz yerler bolca bulunuyor. Ancak vadi boyunca yeterince gölgelik alan yok. Bu nedenle özellikle yaz aylarında güneşe fazlasıyla maruz kalabilirsiniz. Kamp öncesi tüm ihtiyaçlarınızı vadi girişinde bulunan kafe ve restoranlardan karşılayabilirsiniz.

Aşk Vadisi’ne ulaşım Göreme-Uçhisar yolu üzerinden sağlanıyor. Uçhisar’dan yola çıkıp Göreme’ye giderken Adnan Menderes Caddesi kavşağından Aşk Vadisi tabelasını takip ederek kamp alanına gelebilirsiniz. Toplu taşıma araçları ise buraya gitmiyor. Uçhisar’dan bir taksi ile kolay ve hızlı bir şekilde gelmek en ideal ulaşım alternatifidir.

Kamp Olanakları: Vadi çevresinde kafe ve restoranlar bulunmaktadır. Buralardan WC, elektrik yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Devrent Vadisi Kamp Alanı

Devrent Vadisi Kamp Alanı

Burası meşhur deve şeklindeki peri bacasının ve Meryem Ana siluetinin olduğu bölgedir. Devrent Vadisi, Ürgüp ve Avanos yolu üzerinde Aktepe Köyü’ne 2 km mesafede yer alan herkese açık, ücretsiz bir şekilde gelip yürüyüş yapıp kamp atabileceğiniz bir yer. Çevredeki diğer tüm vadiler gibi burası da olağanüstü manzaralar sunan devasa geniş bir arazi üzerinde yer alıyor. Etrafta ziyaret edebileceğiniz peri bacaları ve doğayla bütünleşip ortamın keyfini çıkarabileceğiniz yürüyüş yolları bulunmaktadır.

Kamp atacaklar için vadi çevresinde geniş düzlük alanlar bulunmaktadır. Ancak ihtiyaçlarınızı henüz buraya gelmeden önce karşılamanız gerekiyor. Çünkü hediyelik eşya satıcıları dışında başka hiçbir kafe ve restoran yeri bulunmamakta. Burası yaz aylarında pek çok tur otobüsünün de geldiği yerlerden biridir. Özellikle hafta sonları bir hayli kalabalık oluyor. Fakat gün sonuna doğru bu kalabalık çekilip yerini güzel bir sessizliğe bırakmaktadır.

Devrent Vadisi’ne Ürgüp veya Avanos yönünden ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Nevşehir’den gelecek olanlar otogardan bu iki ilçeden birine giden minibüslere binebilir ve ardından Devrent Vadisi istikametinde giden bir başka minibüse aktarma yaparak ulaşımlarını sağlayabilirler. Kendi araçlarıyla gelecek olanlar her iki ilçeden de ulaşımını kolaylıkla sağlayabilirler. Yol üzerinde vadiyi gösteren tabela bulunmakta olup ayrıca otopark yerleri de bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, duş ve elektrik gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Güllüdere Vadisi Kamp Alanı

Güllüdere Vadisi Kamp Alanı

Çavuşin ve Göreme arasında yer alan ve yaklaşık 4 km’lik bir alanı kapsayan Güllüdere Vadisi, bölgedeki en güzel yürüyüş rotalarına, volkanik kaya oluşumlarına ve tıpkı Güvercinlik Vadisi’nde olduğu gibi çok sayıda güvercinlere ev sahipliği yapan bir yer. Vadi boyunca birbirinden farklı kaya oluşumlarını seyre doyarken, güzel kareler yakalayabileceğiniz manzaraları da kaçırmak istemeyeceksinizdir. Dilerseniz vadide bulunan işletmelerden bir ATV kiralayarak da çevreyi keşfedebilirsiniz.

Kamp atmayı düşünenler için vadi boyunca geniş düzlük alanlar bulunmaktadır. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birkaç farklı kafe yeri bulunmakta. Buralarda sabah kahvaltısı yapabileceğiniz gibi öğlen ve akşam yemeğinizi de yiyebilirsiniz. Yaz aylarında kimi yürüyüş grupları burada gece yürüyüşleri de yapmakta. Gün doğumunun en güzel izlenebildiği sayılı yerlerden biri olan Güllüdere Vadisi, devasa Göreme Tarihi Milli Parkı’nın tam merkezinde her yere kolay ulaşımı olan ve günün her saatini dolu dolu geçirebileceğiniz zenginlikte bir yerdir.

Buraya en kolay ulaşım Göreme üzerinden yapılmaktadır. Göreme merkezinden vadiyi gösteren tabelalar mevcuttur. Ayrıca Çavuşin köy merkezinden cami ve mezarlığı geçtikten sonra Güllüdere Vadisi tabelalarını takip ederek de ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Vadi çevresinde kafe ve restoranlar bulunmaktadır. Buralardan WC, elektrik yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Avanos Ada Kamping

Avanos Ada Camping

Nevşehir’in Avanos ilçesinde Kızılırmak Nehri’ne yürüme mesafesinde yemyeşil geniş bir arazi üzerine kurulu olan Ada Kamping, bölgede çadır ve karavan kampı yapabileceğiniz ücretli kamp alanlarından biridir. Tesis, kamp hizmeti dışında nişan ve kır düğünü organizasyonlarının da yapıldığı bir yerdir. Ancak çadır ve düğün organizasyonları için iki ayrı yer bulunuyor. Çadır yerleri geniş bir düzlükte, çayırlık alanda bulunmaktadır. Alanda devasa söğüt ağaçları var. Yaz aylarında güneşten korunmak için bu ağaçların altında gölge yerlere çadırınızı kurabiliyorsunuz.

Kamp süreniz boyunca WC ve duş gibi ortak kullanımlı alanlara ek olarak kendi yemeklerinizi yapabileceğiniz bir mutfak alanı da bulunmaktadır. Ayrıca telefonlarınız için prizler ve İnternet ihtiyaçlarınız için ücretsiz Wi-Fi hizmeti bulunmaktadır. Biraz eğlenmek istediğinizde ise tesisin kendine ait özel aqua park alanına gidebilir ve burada suyun tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz Kızılırmak Nehri boyunca yürüyüşe çıkabilir ve tabii ki gelmişken Avanos başta olmak üzere Uçhisar, Göreme ve Ürgüp gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Avanos’tan diğer tüm ilçelere düzenli olarak minibüsler hareket etmektedir.

Kamp alanı Nevşehir merkeze yaklaşık 17 km ve 25 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunuyor. Nevşehir otogarı ilçe terminalinden her saat başı hareket eden minibüslerle Avanos’a ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Ayrıca Uçhisar, Göreme ve Ürgüp gibi yerlerden de minibüsler çalışmaktadır. Kendi aracıyla gelecek olanlar Kayseri-Nevşehir istikametinde ilerleyerek Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni geçtikten 10 km sonra Avanos’a gelebilirler. Yol boyunca Avanos tabelası bulunmaktadır. Ayrıca tesisin araçlı konukları için otopark alanı da bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı, çadır ve karavan kamp alanı, bahçe ve dinlenme alanı, aqua park, havuz ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarası üzerinden tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Telefon: 0384 511 24 29 – 0554 928 19 00

Facebook: https://www.facebook.com/dereyaman50/

Haritada Görüntüle >

Göreme Kamping Aquapark

Göreme Camping

Göreme’de vadiyi geniş bir açıdan görebileceğiniz güzel bir noktada bulunan Göreme Kamping, 1992 yılından bu yana aynı yerinde hizmet veren donanımlı bir kamp ve Aquapark yeridir. Kamp alanı 7000 m2 alan üzerinde 70 karavan ve 50 çadır kapasitesi ile bölgede kamp ve karavan hizmeti veriyor. Vadilerin tam ortasında kalan tesis, güneşin batışı ve doğuşu başta olmak üzere sıcak hava balonu resitalini ve vadiyi seyre doyabileceğiniz bir harika manzaralar sunuyor.

Sunduğu zengin olanakları sayesinde dışarıya bağımlı kalmıyorsunuz. Ortak kullanımlı tüm yerler yeterli sayıda ve günlük temizlenmektedir. Dileyen kendi yemeklerini ortak kullanımlı mutfakta yapabilirken, dileyen tesisin kendi yemek hizmetinden de yararlanabiliyor. Burada geçirdiğiniz süre boyunca tesisin düzenlediği sıcak hava balon turları veya Türk gecelerine katılabilir, araç, bisiklet veya motosiklet kiralaması yaparak etrafı keşfe çıkabilirsiniz. Ayrıca kamp alanında özel bir yüzme havuzu ve aqua park alanı bulunmaktadır. Balonlar Göreme semalarını süslerken siz de havuzun keyfini çıkarabilir, bu güzel manzarayı seyre doyabilirsiniz. Kamp alanı Göreme merkezinin biraz dışında kaldığı için gürültüye de pek maruz kalmıyorsunuz. Böylece daha sakin ve daha huzurlu bir kamp dönemi geçirmiş oluyorsunuz.

Tesis, Göreme merkezine 15 dakikalık yürüme mesafesindedir. Toplu taşımayı kullanacak olursanız merkezden Asri Mezarlık yönüne giden minibüslere binmeniz gerekecek. Nevşehir veya çevre ilçelerden gelecek olanlar için her gün düzenli olarak Göreme’ye minibüsler çalışmaktadır. Kendi aracıyla gelecek olanlar tabelaları takip ederek Göreme’ye gelebilir ve buradan Asri Mezarlık yönünde ilerleyerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Tesis, Asri Mezarlığın olduğu sokağında sonunda kalmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı, çamaşırhane, kafe, aqua park, havuz, yürüyüş parkurları, bisiklet ve motosiklet kiralama ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 50 TL, karavan konaklama 90 TL.

Telefon: 0384 271 25 23

Web Sitesi: http://www.goremecamping.com/

Instagram: https://www.instagram.com/goreme_camping_aquaprk/

Haritada Görüntüle >

Panorama Kamping

Panaroma Camping

Göreme’deki bir başka kamp ve karavan tesisi ise Panorama Kamping’dir. Burası bölgenin en eski kamp alanlarından biridir. Göreme Kamping gibi burası da Göreme ilçe merkezine yürüme mesafesinde ve ulaşımı kolay bir noktada yer almaktadır. Kamp alanı geniş bir alan üzerinde etrafı peri bacaları ile çevrili son derece keyifli, sessiz ve huzur veren bir yerdir. Çadırla konaklamanın yanı sıra karavan sahiplerine de kapılarını açan Panorama Kamping, kamp süreniz boyunca ihtiyacınız olabilecek her türlü hizmete sahip. Hatta battaniye gibi bir talebiniz olsa dahi bunu tesis sahipleri ücretsiz olarak size veriyorlar. Ortak kullanımlı tüm yerler kalabalık sezonda dahi bekleme yapmanıza neden olmuyor. Ayrıca günlük olarak temizlikleri yapılmaktadır.

Tesis, peri bacalarının olduğu vadilere ve çevre yerlere iyi bir ulaşım bağlantısına sahiptir. Gün doğmadan havalanan sıcak hava balonlarını seyredebilir, güneşin doğuşuna tanıklık edebilirsiniz. Ardından kamp alanına dönüp burada güzel bir kahvaltıyla güne başlayabilirsiniz. Gün ortası zamanınızı iyi değerlendirebileceğiniz pek çok aktivite tesis tarafından sunulmakta. Bununla birlikte kamp alanı içerisindeki havuzda suyun tadını çıkarabilirsiniz. Panorama Kamping, konuklarına kendi barbekülerini getirmeye veya barbekü tesislerini kullanmaya olanak sağlıyor. Böylece mangal tutkunları bu keyiften de mahrum kalmıyorlar.

Tüm bu olanakların yanında ulaşımının da kolay olması Panorama Kamping’i Göreme’de kamp ve karavan konaklaması için tercih edilesi kılıyor. Nevşehir otogarından her gün sık aralıklarla hareket eden minibüslere binerek Göreme’ye gelebiliyorsunuz. Aracınızla gelmeyi düşünüyorsanız Nevşehir ve çevre ilçelerden Göreme’yi gösteren tabelaları takip ederek ilçeye ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Kamp alanı Adnan Menderes Caddesi üzerinde yolun sağında kalıyor ve yol üzerinde tabelası da bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, Wi-Fi, havuz, ortak kullanım mutfak alanı ve buzdolabı, kafe, mangal yakılabilir alan, yürüyüş turları, at binme, ATV kiralama, çadır ve karavan konaklama yerleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 75 TL.

Telefon: 0384 271 23 52 – 0543 303 28 00

Web Sitesi: http://www.goremepanorama-camping.com/

Facebook: https://www.facebook.com/panorama.camping/

Haritada Görüntüle >

Dilek Camping

Dilek Camping

Sizlere listemizde Göreme’de kamp atabileceğiniz birkaç farklı kamp yerinden bahsetmiştik. Hepsi de onlarca çadır ve karavan kapasitesi ile sahip olduğu geniş kamp alanı ve sunduğu kusursuz hizmetleri ile bölgedeki en iyi tesislerin başında geliyor. Dilek Kamping de bunlardan biridir. Göreme’de, 8.000 m2’lik bir alan üzerinde 75 karavan ve 60 çadır kapasitesi ile hizmet veren Dilek Kamping, Kapadokya’nın tam merkezinde, etrafı peri bacaları ile çevrili, gürültünün olmadığı güzel bir kamp ortamı sunuyor. Çadır ve karavan konaklamaya ek olarak 8 adet bungalov eve sahip. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından da tercih edilmektedir. Bungalov odalarda özel WC ve banyo, tek veya çift kişilik yataklar ve bir mini buzdolabı mevcuttur. Çadır ve karavan konaklaması yapan konuklar ortak kullanımlı tüm alanlardan faydalanabiliyor. Kendi yemeğini yapmak isteyenler için bir mutfak alanı ve yiyeceklerini saklayabilecekleri buzdolabı bulunuyor.

Konaklama süreniz boyunca tesisin sunduğu at turları, derviş gösterisi, Türk hamamı, araç, ATV, bisiklet ve motosiklet kiralama hizmetlerinden yararlanarak tatilinizi daha zenginleştirebilir, vaktinizi iyi değerlendirebilirsiniz. Kafeterya ve restoran yerleri sayesinde dışarıya bağımlı kalmadan tüm ihtiyaçlarınızı tesis içerisinde karşılayabilmeniz mümkün. Ayrıca tesisin kendine ait özel havuzundan yararlanarak suyun keyfini de çıkarabiliyorsunuz.

Dilek Kamping, Göreme merkezinde Müze Caddesi üzerinde yer almaktadır. Göreme’ye çevre ilçelerden ve Nevşehir otogarından her gün sık aralıklarla minibüsler gelmektedir. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Göreme tabelalarını takip ederek ulaşımlarını sağlayabilir. Tesisin araçlı konukları için otopark alanı bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı, buzdolabı, çamaşırhane, restoran, kafeterya, havuz, çadır, karavan ve bungalov konaklama yerleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarası üzerinden tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Telefon: 0384 271 23 95

Web Sitesi: http://www.dilekcamping.com/

Facebook: https://www.facebook.com/Dilek-Camping-Restaurant-199584920147258/

Haritada Görüntüle >

Green Motel & Camping

Green Motel Camping

Göreme’ye bağlı Çavuşin Köyü’nde yer alan Green Motel, peri bacalarının hemen bitişiğinde, geniş bir alana kurulu, etrafı meyve ağaçları ile çevrili hem oda konaklaması, hem karavan hem de çadır kampına olanak tanıyan güzel bir tesistir. Tesis, 30 oda konaklaması, 30 çadır ve 15 karavan kapasitesi ile uygun fiyatlarla doğayla baş başa kalıp tatilinizi yapabileceğiniz bir yer. Odalarda özel banyo ve tuvaletlerin yanı sıra mini bir buzdolabı ve klima ünitesi bulunmaktadır. Çadır ve karavan konaklaması yapan konuklar için günün 24 saati sıcak/soğuk su bulabilmek mümkün. Ayrıca ortak kullanımlı bir mutfak alanı çamaşır odası bulunmaktadır.

Tesis oyma kayalarla inşa ettiği restoranında günde 3 öğün yemek hizmeti veriyor. Bununla birlikte yöreye özgü halı ve kilimlerle dekore ettikleri bir TV salonu bulunuyor. Burada çayınızı yudumlarken günlük gazeteleri de okuyabilirsiniz.

Konum olarak oldukça kolay ulaşılabilir bir noktada bulunuyor. Nevşehir’Den gelecek olanlar Göreme minibüslerine binebilir ve ilçeye geldikten sonra buradan Çavuşin’e devam edebilirler. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Nevşehir ve çevre ilçelerden Göreme’ye gelebilir ve buradan tabelaları takip ederek Çavuşin’e olan ulaşımlarını sağlayabilirler. Green Motel, Çavuşin köy merkezinde Çavuşin Camii’ne 2 dakikalık yürüme mesafesinde bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak/soğuk su, Wi-Fi, restoran, TV odası, ortak kullanımlı mutfak alanı ve çamaşır odası, bahçe ve dinlenme alanı ve otopark.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarası üzerinden tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Telefon: 0384 532 67 58

Web Sitesi: http://greenmotel.tripod.com/motel_tr.html

Haritada Görüntüle >

Kaya Camping

Göreme’ye 3 km mesafede muhteşem bir vadi manzarasının hâkim olduğu noktada bulunan Kaya Kamping çadır ve karavan kampı yapılabilen yerlerden biridir. Tesis, Aynalı Kilisesi’ne birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Etrafı vadi boyunca yürüyüş yapabileceğiniz tüm rotalara iyi bir ulaşım bağlantısı sunmakta. Kamp alanı ise yüksek bir tepede, geniş bir arazi üzerinde çam ağaçları ile çevrili oldukça havadar bir yerde bulunmaktadır. Çadır ve karavan için yeterince geniş alan mevcut. Buranın en güzel yanı da, sabah gün doğamadan havalanan sıcak hava balonlarını geniş açıyla görebileceğiniz bir yerde olmasıdır.

Tüm ortak kullanım alanları temiz ve 24 saat sıcak su bulabilmek mümkün. Ayrıca birkaç günlük konaklamalarınızda kirlenen elbiselerinizi tesisin ücrete dâhil sunduğu çamaşır makinesi ile yıkayabiliyorsunuz. Yeme içme ihtiyaçlarınızı da yine tesisin kendi restoranından karşılayabilmeniz mümkün. Tesisin kendine ait özel bir havuzu bulunuyor. Burada gün ortası sıcaktan kaçıp havuzda serinleyebilir, doğanın verdiği huzur ile keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Dilerseniz çevredeki gezilecek yerleri dolaşabilir ve birbirinden güzel kareler yakalayabilirsiniz. Kaya Kamping, bölgedeki bazı önemli turistik yerlere yürüme mesafesindedir.

Kamp alanı Göreme ile Ortahisar yolu üzerinde kalıyor. İki güzergâh arası her gün sık aralıklarla minibüsler çalışmaktadır. Kendi araç veya karavanıyla gelecek olanlar Nevşehir-Ürgüp yolunu kullanarak Ortahisar kavşağından Göreme istikametine dönerek ulaşımlarını sağlayabilir.

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı, bahçe ve dinlenme alanı, havuz ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 60 TL.

Telefon: 0384 343 31 00

Haritada Görüntüle >

Karşı Bağ Restoran, Piknik ve Kamp Alanı

Karşı Bağ Restoran, Piknik ve Kamp Alanı

Ürgüp’e 5 km uzaklıkta Ortahisar beldesinde bulunan Karşı Bağ Kamping, günübirlik kahvaltı ve piknik aktivitelerinin yapıldığı, gün ortası restoranında yemeklerin yenildiği ve aynı zaman çadır kampı yapılabilen yerlerden biridir. Tesis, Ortahisar Kalesi’ni tam karşıdan görebilen bir noktada olmasının yanı sıra peri bacalarına yürüme mesafesinde ve sıcak hava balonlarına da iyi bir bakış açısı sunmaktadır. Kamp alanı, çadır konaklaması yapacak konukları için ihtiyaçlar duyabilecekleri tüm temel gereksinimlere sahip. Kendi yemeğini yapmak isteyenler için bir ortak kullanımlı mutfak alanı, duş ihtiyaçları için günün 24 saati sıcak su ve İnternet erişimi için ücretsiz Wi-Fi bulunmaktadır.

Bahçe alanı geniş ve yemyeşil ağaçlarla çevrilidir. Ağaçların gölgesi ile birlikte bahçedeki kameriyeler de dinlenmeniz için oldukça ideal. Burası çocuklu ailelerin de tercih ettiği yerlerden biridir. Konaklama süreniz boyunca çevredeki tüm görülecek yerlere birkaç dakikalık sürüş ile ulaşabilir, dilerseniz Göreme ve çevresinde yürüyüş yaparak etrafı keşfedebilirsiniz.

Toplu taşıma araçları Ürgüp, Uçhisar, Göreme ve Nevşehir’den her gün belirli saatlerde Ortahisar’a gelmektedir. Kamp alanı Ortahisar merkezine birkaç dakikalık yürüme mesafesinde. Araçlarıyla gelecek olanlar ise Nevşehir-Ürgüp yolunu kullanarak ulaşımlarını sağlayabilirler. Kamp alanının araçlı misafirleri için otopark alanı bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı, buzdolabı ve çamaşırhane, restoran, bahçe, piknik ve dinlenme alanları, organik serpme kahvaltı ve diğer öğün yemek servisi ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 70 TL.

Telefon: 0533 337 57 43

Haritada Görüntüle >

Çevresindeki Kamp Yerleri

Ihlara Vadisi Kamp Alanı

Ihlara Vadisi Kamp Alanı

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesi sınırlarında Ihlara Köyü’nde bulunan Ihlara Vadisi, 18 km uzunluğunda göz alabildiğine yemyeşil düz bir alan, 150 metre derinliğinde ve 200 metre genişliğinde vadisi ile harikulade bir doğa harikasıdır. Tıpkı Kapadokya gibi popüler bir turistik cazibe merkezi olan Ihlara Vadisi her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bir yerdir. Bununla birlikte yerli ve yabancı birçok yürüyüş gruplarının da buraya gelip tamamlamak istediği rotalardan biridir. Birkaç gün süreli ve günübirlik konaklamak istediğinizde Ihlara Vadisi size geniş bir çadır kamp alanı sunacaktır. Vadi içerisinde çadır kampınızı ücretsiz olarak atabiliyorsunuz. Ancak, konaklama süreniz boyunca WC, elektrik, duş ve su gibi imkânlardan ne yazık ki yararlanamıyorsunuz.

Dilerseniz Ihlara Vadisi’ne 6 km mesafede bulunan Belisırma Köyü’ne gelebilir ve buradaki kamp alanında ücretli olarak konaklayabilir ve tüm temel olanaklardan yararlanabilirsiniz. Bölgede kalacağınız gün sayısına bağlı olarak etrafı gezebileceğiniz güzel yürüyüş parkurları ve keşfetmeniz gereken kilse, cami ve doğal güzellikler bulunmaktadır. Ihlara Vadisi’nde kamp atmayı düşünürseniz vadi girişinde kendinize yiyecek bir şeyler alabileceğiniz tezgâhlar bulunmaktadır. Ancak market ve büfe gibi yerler bulunmuyor.

Ihlara Vadisi’ne Nevşehir yönünden gelecek olanlar Kaymaklı istikametinde ilerleyip Derinkuyu ilçesine geldikten sonra buradan Suvermez ve Yazıhüyük köylerinin olduğu istikamete dönüp hiçbir yöne sapmadan Alanyurt köyüne gelebilir ve ardından tabelaları takip ederek Ihlara Vadisi’ne gelebilirler. Vadi girişinde araç otopark yerleri bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Nevşehir-Aksaray arası her gün belirli saatlerde otobüsler çalışmaktadır. Aksaray’a geldikten sonra otogardan Ihlara Vadisi’ne giden minibüslere binerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Vadi içerisinde WC, elektrik ve su gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi de henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ihlara Vadisi’nde çadır kampı ücretsizdir. Belisırma Köyü’ndeki çadır ve karavan alanı ücretlidir.

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin