Türkiye’de Görülecek En Güzel 7 Göl

Tarihi ve kültürel özelliklerinin yanında muhteşem doğal güzellikleri de bünyesinde barındıran ülkemizin her bölgesinde birbirinden güzel doğa harikalarına rastlamak mümkün.

Ülkemizin coğrafi anlamda hareketli bir bölgede bulunması nedeniyle birçok yerinde göllere rastlamak mümkün. Hatta bu göllerin bazıları güzelliği, temizliği ya da büyüklüğüyle dünyaca tanınıyor. Bu harika göller ziyaretçilerin çok keyifli ve unutamayacakları anlar yaşamasını sağlıyor.

Türkiye’de Görülecek En Güzel 7 Göl

1.Van Gölü, Van

van gölü

En derin noktası 451 metreyi bulan Van Gölü, Türkiye’nin en büyük gölü konumundadır. Göl Van ve Bitlis illeri tarafından çevreleniyor. Sodalı suyunun şifalı olduğu söylenen, Van Gölü’ne has inci kefali ve birbirinden güzel adalarıyla Van Gölü, ülkemizin en çok turizm potansiyeline sahip göllerinin başında geliyor. Gölün en meşhur adası üzerinde muhteşem bir de kilise bulunduran ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Akdamar Adası.

2.Tuz Gölü, Konya

tuz gölü

Konya, Aksaray ve Ankara arasında bulunan ve yolu buraya düşenlerin mutlaka uğradığı Tuz Gölü, bembeyaz rengi ve dönemsel olarak görülebilen pelikan gibi çok güzel görünüme sahip kuşlarıyla ülkemizin önemli değerlerinden biridir. Bölgede çıkarılan tuz ülkemizin tuz ihtiyacının %40 gibi önemli bir bölümünü karşılıyor. Özellikle gün batımındaki manzara fotoğraf tutkunlarını Tuz Gölü’ne çekmeyi başarıyor.

3.Karagöl, Artvin

artvin karagöl

Kamp yapmak ve doğanın içinde kafa dinlemek isteyenler için birebir olan Karagöl, Artvin ilinde bulunuyor. Heyelan sonucu oluşan gölde birçok yabani hayvanı doğal ortamında izleyebilir, doğanın her türlü rengini görebilirsiniz.

4.Uzungöl, Trabzon

Uzungöl trabzon

Trabzon’un Çaykara ilçesindeki bu etkileyici göl, Haldizen Deresi’nin önünün heyelan sonucu düşen kayalarla kapanmasıyla oluşmuştur. Uzungöl’e ulaştığınızda sizi etkileyici bir manzara karşılıyor ve yeşiller ortasında duru bir su size büyük bir huzur veriyor. Gölün üstünde yamaç paraşütü yaparak gölün tepeden etkileyici manzarasının tadını çıkabiliyorsunuz.

5.Salda Gölü, Burdur

salda gölü

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü, sadece ülkemizin değil dünyanın en temiz gölleri arasında sayılıyor. Kendinizi tropik bir adanın sahilinde hissedeceğiniz gölün çevresinde sizi muhteşem bir doğa, yaban hayatı ve huzur bekliyor.

6.Gölcük, Bolu

gölcük

Abant ve Yedigöller gibi muhteşem bir doğayı bünyesinde bulunduran Bolu’nun bir diğer güzelliği Gölcük, tepeler arasında Gölcük Tabiat Parkı içinde bulunuyor. Yapay bir göl olan Gölcük her mevsim büründüğü farklı güzelliklerle ziyaretçilerine bir kartpostalın içindeymiş hissi yaşatıyor. Bölge İstanbul’a yakınlığı nedeniyle özellikle İstanbul’dan çok fazla ziyaretçi çekiyor.

7.Nemrut Gölü, Bitlis

nemrut golu

Nemtur Krater Gölü, Bitlis’te bulunan doğal oluşumlu bir göldür. Bir zamanlar aktif bir volkanik dağ olan Nemrut’un tepesinde volkanik küllerin suyun akış yönünü kapatmasıyla 5 gölün oluştuğu bölge dünyanın ikinci büyük krater gölü konumunda. Yamaç paraşütü yapabileceğiniz, güzel bir pikniğin tadını çıkarabileceğiniz, doğal hayatı gözlemleyip huzur bulabileceğiniz Nemrut Krater Gölü’nü en kısa zamanda mutlaka görmelisiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin