Sudan Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 8 Yer

Yoğun turist ya da gezgin ilgisine maruz kalmasa da Sudan, bambaşka tarihi ve kültürüyle şans verilmeyi bekliyor.

İngiltere sömürgesi altında yaşadığı uzun yılların sonunda özgürlüğüne kavuşan ülke, zor zamanlar geçirmiş ve hala huzur bulmaya çalışıyor. Yine de özüne ve tarihine bağlı kalmayı başarmış. Uzun bir liste oluşturmasa da Sudan gezilecek yerler, göz atmaya ve keşfedilmeye değer noktalardan oluşuyor.

Cumhurbaşkanlığı Saray Müzesi

Müzede, Sudan’ın idari ve siyasi tarihi hakkında pek çok parça yanında diğer ülkelerden gelen hediyeler de sergileniyor. 2000 yılında açılan müze, önceleri Anglikan Kilisesi’ymiş. Sadece çarşamba, cuma ve pazar günleri saat 9.00-13.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

Dinder Ulusal Park

Dinder Ulusal Park

Etiyopya ile olan sınırdaki ulusal park, aynı zamanda biyosfer rezervi yapılan bir alanı kaplıyor. Park alanı, Avrupa’dan gelenler tarafından ilk ziyaret edildiğinde kalabalık bir nüfus barındırıyormuş. Ancak zamanla insan yerleşimi yok olmuş. 1935 yılında da, ekolojik açıdan hayli öneme sahip bu park kurulmuş.

Park, zürafa, aslan, deve kuşu, ceylan gibi 100lerce farklı hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. Bunun yanında,d nesli tükenmekte olan hayvanların da yaşadığı parkı, şehir turunuzda, istediğiniz an ziyaret edebiliyorsunuz.

Arap Çarşısı

Sudan’daki ticaretin merkezi sayılan Arap Çarşısı’nda yöresel lezzetleri, halıları ve hediyelik eşya çeşitlerini bulabilirsiniz. Başkent Hartum’daki, her daim kalabalık ve gürültünün bitmediği çarşıda dolaşırken tatlı bir yorgunluk yaşayacaksınız.

Gebel Barkal

Ülkenin kuzeyindeki Karima kasabasında yer alan küçük bir dağ, Gebel Barkal. Ancak tarihi MÖ.1450 yılına kadar dayanıyor. Bir dönem kraliyet mezarlığı olarak da kullanılan dağda pek çok piramit de göreceksiniz.

Nasır Gölü

Nasır Gölü, Nil Nehri sularından oluşan yapay bir göl. İnşası 1970’lerde biten göl, aynı zamanda insan yapımı en büyük göllerden biri kabul ediliyor. Gölde balık tutma ya da tekne turları gibi etkinliklere katılabilirsiniz.

Nil Nehri

Dünyanın en uzun nehri olan Nil’in döküldüğü ülkelerden biri olan Sudan’a gittiğinizde;  bu tarihi ve doğal güzelliğe sahip nehri de görmeyi unutmayın.

Al Sabalouga (Sabaloka Gorge)

Al Sabalouga’da, temiz ve serin hava eşliğinde taze balık yeme şansı bulabileceğiniz bir ortam bulacaksınız. Tekne gezintisi ve yürüyüşlerle tamamlayabileceğiniz turunuz sonunda, bölgede kamp kurma şansınız da var.

Tuti Adası

Tarıma dayalı bir hayatın olduğu ada olukça bereketli topraklara sahip. Ancak adını sadece topraklarının verimiyle duyurmakla kalmamış. Yerel halk bu durumdan pek memnun olmasa da, köylerini turistik bir yer haline getirmek için çalışmalar yürütülüyor. Beyaz ve Mavi Nil’in buluşma noktası olan bu ilginç adayı listenize ekleyebilirsiniz.

Seyahatten beklentiniz sadece deniz, kum, güneş değilse, Sudan farklı etnik yapısı ve sessizliğiyle Afrika’dan sesleniyor. Karar verip yola çıkmadan önce Sudan’a en uygun uçak bileti için Bilet Bayi’yi ziyaret edin. Sonrasında ülkenin sizde uyandırdığı duyguları, gelin, bizimle paylaşın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin