Fotoğraflarıyla Birlikte Erbil Gezilecek Yerler Listesi

Kozmopolit yapısıyla dikkat çeken Erbil,Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti ve en büyük şehri olma özelliğine sahiptir.

Peki Erbil’e gittiğimizde nereleri görmeliyiz? diyorsanız, sizler için hazırladığımız Erbil gezilecek yerler yazımıza göz atabilir, şehir hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Irak’ı ziyaret ettiğinizde kültürel ve tarihi birikimin yoğun olduğu Erbil bölgesini görmeden dönmemelisiniz.

#1 Erbil Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Erbil Kalesi

Erbil Kalesi

Erbil’in en merkezi noktasına bulunana Erbil Kalesi, tüm zamanlar boyunca Erbil için önemli bir idari ve savunma noktası olmuştur. Şehrin en popüler turistik noktalarından biri olan Erbil Kalesi, 2014 yılında Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazanmıştır.

Tarihinin MÖ 6000 yılına kadar dayandığı düşünülen kale, yerden 25 metre yüksekliğe oldukça büyük bir alana yapılmıştır. Bu alan içerisinde kalenin yanı sıra kullanılmakta olan 506 ev bulunmakta.

Erbil’in merkezinde bulunana kaleyi ziyaret ettiğinizde bu bölgede bulunana geleneksel evlerin yanı sıra el sanatları merkezini de gezebilirsiniz. Erbil Kalesi’ni dilediğiniz her gün 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

2- Sami Abdulrahman Park

Sami Abdulrahman Park

Erbil’de görmeniz gereken yerlerden biri de Sami Abdulrahman Parkı.800 dönümlük büyük bir arazi üzerinde, birçok farklı faaliyete özel olarak tasarlanmış olan park içerisinde eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Oyun alanları, futbol sahaları, restoranlar, kafeler ve yürüyüş parkurlarına sahip olan parkta ailecek vakit geçirebileceğiniz gibi tek başınıza da sıkılmadan vakit geçirebileceğiniz mekanlardan biridir. Özellikle bahar aylarında ayrı bir güzelliğe sahip olan parkı, dilediğiniz her gün 06.00-00.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

3- Shanadar Park

Shanadar Park

Erbil Kalesi’ni ziyaret ettikten sonra kalenin yakınında bulanan Shanadar Parkı görmeyi de unutmamalısınız. Çocukların rahatça eğlenebilmesi için her şey düşünülmüş olan park, peyzajıyla ve yeşillik alanlarıyla dikkat çekiyor.

Modernliğin ön planda olduğu park içerisinde mağara görünümünde yapılmış olan alan içerisinde sanat sergilerini ve koleksiyonları gezebiliyorsunuz. Şehrin en popüler noktalarından biri olan Shanadar Parkı dilediğiniz her gün saat 10.00-00.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

4- Majidi Land Erbil

Majidi Land Erbil

Erbil’de adrenalin dolu bir gün geçirmek istiyorsanız kesinlikle Majidi Land’a uğramanızı öneriyoruz. Salıncaklardan, çarpışan arabalara, dinozor parkından, su kaydıraklarına birbirinden farklı 21 çeşit mekanik araçla daha önce yaşamadığınız bir deneyim yaşayabiliyorsunuz.

Heyecanın dorukta olduğu park genç yaşlı herkesin severek gittiği popüler ziyaret noktaları arasında yer alıyor. Eğer oyuncaklar ilginizi çekmezse isterseniz park içerinde bulunan restoran ve kafelerde dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz. Eğlence dolu Majidi Land’a dilediğiniz her gün, 07.00-01.00 saatleri arasında giriş yapabiliyorsunuz.

5- Erbil Stones & Gemstones Museum

Gemstones Museum

Erbil’in en farklı noktalarından biri olan Erbil Taş Müzesi içerisinde farklı renkleri ve formlarıyla dikkat çeken binlerce taşı görebiliyorsunuz. Müze içerisinde sergilenen taşlar üç farklı döneme aittir.

Erken Kayaçlar, Metamorfik Kayaçlar ve Tortul Kayaçlardan oluşmaktadır.3 ayrı donem ait birbirinden farklı birçok taşa ev sahipliği yapan müzeyi gezdikten sonra dükkân kısmını ziyaret edip bu taşlardan yapılmış olan özel kolye ve teşbih tasarımlarından satın alabilirsiniz. Erbil Taş Müzesi’ni dilediğiniz her gün saat 10.00-18.00 arasında gezebiliyorsunuz.

6- Jalil Khayat Camii

Jalil Khayat Camii
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

İstanbul’da bulunana Sultan Ahmet Camiden etkilenerek yapılmış olan Jalil Khayat Camii, 2007 yılında ibadete açılmıştır.15.000 metrekarelik alanı kaplayan cami 2.000 kişilik bir kapasiteye sahiptir.

65 metre uzunluğundaki minaresi sayesinde Erbil’in her köşesinden görülebilen cami dini törenlerin yanı sıra özel günlerde yemekli organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Dekorasyon ve mimarisiyle dikkat çeken camiyi namaz saatleri dışında uygun kıyafetle ziyaret edebilirsiniz.

7- Kurdish Textile Museum

Kurdish Textile Museum

1942 yılında kurulmuş olan Tekstil Müzesi, Kürt halkının kültürel öğelerini ilmek ilmek nasıl işlediklerini gözler önüne seriyor. Halı motiflerinden kilim süslemelerine birçok noktada kültürel simgelerin yansıtıldığı nesneler bu müze içerisinde oldukça dikkatli bir biçimde korunuyor.

Halı ve kilim işlemeciliğinin yanı sıra Kürt kültürünün nesillere aktarılması açısından önem taşıyan bu müzeyi Erbil’de dilediğiniz her gün 09.00-17.30 saatleri arasına ziyaret edebiliyorsunuz.

8- Syriac Heritage Museum

Syriac Heritage Museum

Erbil’de bulunan Süryani Mirası Müzesi, adından anlaşılacağı üzere Süryani kültürünün ve Erbil’in gelişiminin resimler ve belgelerle anlatıyor. Müze içerisinde farklı dönemlere ait geleneksel kıyafetler, mektuplar, mücevherler, günlük kullanım eşyaları ve takılar bulunmaktadır.

Şehrin önemli noktalarından olan Süryani Mirası Müzesi’ni cumartesi günleri dışında 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

9- Family Mall

Family Mall

Erbil’in en büyük alışveriş merkezi olma özelliğine sahip Family Mall, içerisindeki sayısız mağaza ve yemek restoranıyla şehrin en popüler noktaları arasında yer alıyor. Dünyaca ünlü markalardan hediyelik eşya dükkanlarına ne ararsanız size onu sunan alışveriş merkezi, cam bir kubbe altında 215.500 metre karelik bir alana inşa edilmiştir.

Sabah 11.00 akşam 23.00 saatleri arasında açık olan Family Mall’ı dilediğiniz her gün ziyaret edebilir, alışveriş yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

*Erbil’de görülecek yerleri yakından keşfetmek isterseniz en hesaplı Erbil uçuşları sayfasından fiyatları karşılaştırıp, avantajlı bilet fiyatlarından faydalanabilirsiniz.

Erbil gezilecek yerler yazımıza ek tavsiye edeceğiniz gezi noktalarını bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin