Reykjavik’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Enfes Tat

İzlanda mutfağının neredeyse tamamı deniz ürünlerinden oluşuyor diyebiliriz. Reykjavik geziniz boyunca, ülkenin birbirinden lezzetli yemeklerini kolaylıkla tadabileceğiniz bilgisini verelim..

Reykjavik’de ne yenir, ne içilir başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Şehrin sokaklarında yer alan hemen her restoranda ülkenin gelenekselleşmiş yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.

#1 Reykjavik’de Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Istakoz

Istakoz

Deniz ürünlerinin neredeyse tamamını bulabileceğiniz Reykjavik şehri, ıstakoz yemekleriyle ülkenin dört bir yanına nam salmış diyebiliriz. Makarna ile ıstakoz ise birbirine çok yakışan bir ikili.. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Dill

Dill

Kabak ve dereotuyla hazırlanmış toplardan oluşan Dill, kentin en sevilen yemeklerinden biri. Bizdeki mücver ile büyük oranda benzerlik gösteren bu yemek, Reykjavik’te beş çaylarının vazgeçilmezi. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz..

3- Kuzu Eti

Kuzu Eti

Ülkede kırmızı et denince akla ilk olarak kuzu eti geliyor. İzlanda halkının en sevdiği et çeşitlerinden biri kuzu eti.. Bu et ile yapılan sayısız yemek de var. Bunlardan biri de fırında narlı ve bademli et..

4- Morina Balığı

Reykjavik'de ne yenir
Morina Balığı…

Balığın bin bir çeşidine doyacağınız kentte, bir balık var ki dillere destan.. İsmi ise Morina balığı… Reykjavik gezinizde, mutlaka bir öğününüzde deniz ürünlerinin tadına bakmanızı özellikle de Morina balığını denemenizi tavsiye ederiz.

5- Randalin

Randalin

Şehirde canınız tatlı çektiyse elbette ki ülkenin en ünlü tatlısı Randalin’i denemenizi şiddetle öneriyoruz. İncecik kek tabanların arasına konulan böğürtlen reçeline bayılacaksınız. Mutlaka bir gününüzü kahve ve tatlıya ayırın.

6- Sægreifinn

Sægreifinn

İzlanda’da canınız Türkiye’deki gibi ızgara istediyse bu konuda isteklerinizin karşılığını bulacağınıza emin olabilirsiniz. İzlandalıların, Sægreifinn adını verdiği bu şiş kebaplar çok seviliyor. Ülkeye gelen turistlerin de favori yiyecekleri arasında. Denemenizi tavsiye ederiz.

7- Skyr

Skyr

Şehri dolaşırken ayak üstü bir şeyler yemek isteyenler için biçilmiş kaftan olan Skyr, İzlanda halkının milli yiyeceklerinden biri haline gelmiş. Tuzsuz peynirle karıştırılmış krema ile birlikte sunulan yaban mersini ve çileklerin oluşturduğu bu minik atıştırmalık, tatlı ihtiyacına da birebir. Denemenizi tavsiye ederiz. 🙂

*Reykjavik Gezilecek Yerler için..

”İzlanda’da Ne Yenir? Ne İçilir?” başlıklı yazı için tık tık.. 🙂

Reykjavik’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin