Reykjavik’de Gezilecek 9 Yer | Fotoğraflı Anlatım

Yeryüzünün kutup bölgesine en yakın başkenti Reykjavik, İzlanda’nın sosyo-kültürel, ekonomi ve siyasi anlamda da başkentidir. Ülke nüfusunun yarısı bu kentte yaşar.

Reykjavik gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını listeledik..

Buzul Çağı’nın yaşandığı dönemde şehrin olduğu alanın büyük bir buzul ile kaplı olduğunu ve diğer kısımlarında deniz suyu ile çevrili olduğunu biliyor muydunuz? İzlanda ziyaretinizde mutlaka uğramanız gereken kent, ilginç geçmişiyle olduğu kadar gezilecek yerleriyle de bir hayli dikkat çekiyor.

#1 Reykjavik’de Gezilecek 9 Yer

Listenin ilk sırasında ise;

1- Hallgrimur Kilisesi

Hallgrimur Kilisesi

İzlanda’nın en büyük kilisesi ve en uzun yapısı olan Hallgrimur Kilisesi, 74.5 metre uzunluğundaki ihtişamlı görüntüsüyle tüm dikkatleri üzerinde toplayan bir gezi noktasıdır. 1986 yılında inşa edilen kilise, günümüzde şehrin en çok ziyaret edilen gezi noktalarından biri.

2- İzlanda Ulusal Müze

İzlanda Ulusal Müze

1863 yılında kurulan İzlanda Ulusal Müzesi, birbirinden etkileyici antika eserlerin sergilendiği oldukça zengin bir koleksiyona sahip şehrin önemli müzelerinden biri.

İki katlı müzenin üst katında 1600’lü yıllardan kalma koleksiyonlar sergilenirken, İzlanda’nın yabancı sömürgesi altında nasıl mücadele ettiği ve nasıl bağımsızlığa kavuştuğuna dair pek çok bilgi verilir.

3- İzlanda Ulusal Galeri

İzlanda Ulusal Galeri

19. ve 20. yüzyılın çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği İzlanda Ulusal Galeri’de, Picasso, Edward Munch, Karel Appel, Hans Hartung, Victor Vasarely gibi uluslararası ünlü sanatçıların birbirinden etkileyici eserlerinin sergilendiği zengin bir koleksiyon yer alıyor.

4- Viking Denizcilik Müzesi

Viking Denizcilik Müzesi

2005 yılında kurulan Denizcilik Müzesi, erken yerleşim dönemlerinden 20. yüzyıla kadar İzlanda’nın deniz tarihini gösteren detaylı sergilerin yer aldığı önemli bir müzedir.

İzlanda’nın denin tarihine dair 7 serginin yer aldığı müzede, 1950 ve 70’li yıllardaki balıkçılık hakkında da pek çok görsel sunuluyor. Ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

5- Yaşayan Sanat Müzesi

Yaşayan Sanat Müzesi

Yaşayan Sanat Müzesi, Reykjavik’in en yenilikçi ve çağdaş müzelerinden biri. Kar amacı gütmeyen bu müze, çağdaş sanatçılar tarafından işletilen ve sanat aşkıyla yanıp tutuşan gönüllülerin destekleriyle bugünlere kadar gelen oldukça önemli bir gezi noktası.

Bölgeye gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği müzede, parçaların toplanması ve korunması işlemleri de bir hayli titizlikle sürdürülüyor. Şehri ziyaretinizde mutlaka uğramanızı tavsiye edeceğimiz gezi noktalarından bir diğeri.

6- Reykjavik Fotoğraf Müzesi

Reykjavik Fotoğraf Müzesi

İzlanda’nın ünlü fotoğrafçılarının koleksiyonlarını gözler önüne seren Reykjavik Fotoğraf Müzesi, ülkenin sanatsal sosyal ve kültürel anlamda sahip olduğu tüm değerleri yansıtıyor..

İçerisinde 6 milyon fotoğraftan oluşan oldukça zengin bir alt yapıya sahip müze, 1860’lı yıllardan 2014 yılına kadar şehrin geçirdiği tüm tarihsel evreleri görebileceğiniz fotoğraflara sahip.

7- Harpa Konser Salonu

Harpa Konser Salonu

Şehrin en gözde turistik merkezlerinden biri de konser salonu ve konferans merkezi olarak kullanılan Harpa Konser Salonu.. İzlanda’nın bazalt manzarasından esinlenen renkli bir camdan cepheye sahip binada muhteşem etkinliklerden birine katılabilir, bu ihtişamlı binada keyifli saatler geçirebilirsiniz. 🙂

8- Reykjavik Sanat Müzesi

Reykjavik Sanat Müzesi

İzlanda’nın önde gelen sanat müzelerinden biri olan Reykjavik Sanat Müzesi, kentte yer alan üç ayrı binada sergilenmekte… 🙂

İzlanda’nın en ünlü sanatçılarının eşsiz tablolarının ve heykel çalışmalarının sergilendiği müzede; Erro, Kjarval ve Asmundur Sveinsson gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini gözlemleyebilirsiniz.

9- Altın Çember

Altın Çember

Reykjavik’in en sevilen gezi rotalarından biri olan Altın Çember, doğayla iç içe muhteşem bir gün geçireceğiniz harika bir gezi noktası. Gayzerleriyle ünlü bölge UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınmış oldukça değerli bir turistik nokta aynı zamanda. Girişler de ücretsiz..

*İzlanda’nın Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri de siz olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin