Orlando’da Gezilecek 9 Yer

Kuzey Amerika‘da Florida eyaletine bağlı bulunan Orlando, her mevsim ziyaret edilebilecek çok çok keyifli rotaların başında geliyor.

Özellikle birbirinden keyifli su parkları ve tema parkları ile ziyaretçilerine unutamayacakları bir tatil fırsatı sunan Orlando, mutlaka görülmesi gereken şehirlerden biri. Sizler için hazırladığım Orlando gezilecek yerler listesiyle bu keyifli şehrin mutlaka görmeniz gereken yerlerini listeledik.

Orlando Gezilecek Yerler

1. Walt Disney World

Walt Disney World

İçerisinde 4 tema parka, 2 su parkına ve daha birçok özel bölüme sahip olan Walt Disney World dünyanın en keyifli eğlence merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Park 122 km2 gibi devasa bir alan üzerinde kurulu. İçerisinde Disney’s Hollywood Studios, Disney’s Animal Kingdom, EPCOT Center, Magic Kingdom gibi çok özel ve çok keyifli bölümleriyle ziyaretçilerine unutamayacakları bir tema park deneyimi yaşatıyor.

2. Universal Stüdyoları

Uniersal Stüdyoları, Orlando

İçinde konaklama seçeneklerini de barındıran şehrin en cazip ziyaret noktalarından biri olan Universal Studyoları, tıpkı Walt Disney World gibi çok keyifli zamanlar geçirmenize olanak tanıyor. Wet’n Wild Orlando, Islands of Adventure gibi mekanlar eğlence mekanının en çok ilgi gören yerlerinin başında geliyor.

3. Kennedy Space Center

Kennedy Space Center

Columbia Uzay Mekiği’nin son kez fırlatıldığı uzay merkezi olan Kennedy Space Center, uzayla ilgili çok özel deneyimler yaşamanıza olanak sağlayan etkileyici bir merkez.

4. Basilica Of Mary, Queen Of The Universe

Basilica Of Mary, Queen Of The Universe

Katoliklerin bölgeyi ziyaret ettiğinde ibadet etmesi için bölgenin mimarisine uygun bir şekilde inşa edilen basilikanın bir kısmı aynı zamanda müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

5. Discovery Cove

Discovery Cove

2000 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan su teması üzerine kurulu Discovery Cove, Orlando’nun en büyük su parkları arasında bulunuyor.

6. Seaworld Orlando

Seaworld Orlando

8 farklı bölümüyle 1983 yılından bu yana ziyaretçilerine hizmet veren su parkı, şehrin en özel su parklarından biri olarak kabul ediliyor.

7. Charles Hosmer Morse Museum Of American Art

Charles Hosmer Morse Museum Of American Art

Salı ile cumartesi günleri arasında ziyarete açık olan müze Orlando gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken yerlerden biri. Müzede birçok mücevher, cam eserler, tablolar ziyaretçilere açık bir şekilde sergilenmektedir.

8. Madame Tussauds Orlando

Madame Tussauds Orlando

Eğer balmumu heykellere meraklıysanız Orlando’ya geldiğinizde bu farklı müzeyi mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Müzede birçok ünlünün balmumundan gerçeğini andırmayan heykellerini görmeniz mümkün olabiliyor.

9. Aquatica

Aquatica

Orlando’nın bir diğer su temalı parkı olan Aquatica, keyifli havuzları ve kaydıraklarıyla su ve eğlence dolu anlar yaşamanızı sağlıyor.

Orlando’nun bahsettiğiniz yerlerini ve çok daha fazlasını görmek için siz de hemen hesaplı uçak bileti seçeneklerini değerlendirerek tatilinizi planlayabilirsiniz. Çok güzel ve eğlenceli bir tatil geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin