Orlando’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Orlando’yu Anlatan 14 Tat

Florida’nın şehirlerinden biri olan Orlanda lezzet avcıları tarafından adeta bir av sahası olarak kullanılıyor. “Orlando’da ne yenir? Ne içilir?” diye sorulduğunda bu avcıların size vereceği pek çok farklı cevap bulunuyor. Biz de bu cevaplardan en önemlilerini sizler için listemeye karar verdik.

Orlando’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Orlando geleneksel lezzet bakımından çok geniş bir yelpazeye sahip olmasa da farklı mutfak kültürlerinden birçok yemek ve farklı pişirme teknikleriyle hazırlanmış çok lezzetli menüler şehri ziyaret edenlere unutulmaz bir yemek ziyafeti sunmayı vadediyor.

1. Dünya Mutfağı

Çin mutfağı Orlando
Dünya mutfağından pek çok seçkin örneğini Orlando’da tadabilirsiniz.

Öncelikle Orlando’da sizi pek çok farklı ülkenin mutfak kültürünün beklediğini belirtelim. Başta Meksika ve Çin mutfağı olmak üzere şehir sınırları içinde sayısız farklı yemekler deneyebileceğiniz restoran ve cafe bulunuyor.

2. Fast Food

Orlando Fast Food
Orlando tam bir fast food cenneti

Hızlı yemek ABD sınırları içinde yaşamın bir parçası ve değişmez bir kuralı. İşte bu nedenden ötürü Orlando’da sayısız pizzacı, hamburgerci ve ekmek arası yiyecekler hazırlayan çeşitli yerler görebilirsiniz. Özellikle hamburgerlerin ülkemizdekinden çok daha büyük ve bol malzemeli olduğunu görmek sizi şaşırtabilir; ancak bu durum muhteşem bir hamburger yiyeceğiniz anlamına gelmektedir.

3. Izgara Türleri

Orlando ızgara etler
Şehirde ızgarada pişen etlerin tadına doyum olmuyor

Bir diğer hızlı pişirme tekniği olan barbekü ve ızgara tekniği Orlando mutfağı için vazgeçilmez unsurlardan. Orlando sınırları içinde bulunan steakhouselar da bu pişirme tekniğinden yola çıkarak oluşmuş mekanlar. Bu mekanlara giderek en lezzetli etleri en güzel pişmiş halleriyle tüketebilirsiniz.

4. Sosisli Sandviç

Sosisli Sandviç
Sosisli Sandviç

Orlando’nun ve ABD’nin en bilinen sokak lezzetlerinden biri olan sosisli sandviç şehrin en çok tercih edilen yemekleri arasında bulunuyor. Hot dog da denen bu sokak lezzetini cafe ve barlarda içeceğinizin yanında yiyebileceğiniz gibi sokaklardaki hot dog yapan seyyar satıcılardan ve arabalardan da yiyebilirsiniz.

5. Balık

Balık Orlando
Balık ziyafetine kendinizi hazırlayın

Orlando yemekleri arasında deniz ürünlerini seven kişiler için de bol seçenek bulunuyor. Çeşitli balık türleri şehirde özellikle ızgarada pişirilerek servis edilmektedir. Yanında ise genellikle salata ya da patates kızartması bulunan menüler yiyenlerden tam not almayı başarıyor.

6. Kahvaltı

Orlando Usulü Kahvaltı
Orlando Usulü serpme kahvaltı 🙂

Orlando’da ülkemizdeki “serpme kahvaltı” kültürünü ararsanız büyük hayal kırıklığı yaşarsınız. Şehirdeki fast food kültürü sabah kahvaltılarını da etkisi altına almış durumda. Burada bir fırına girip donut tarzı yiyeceklerle kahvenizi alarak kahvaltı yapmanız ilk akla gelen seçeneklerden. Diğer bir seçenek ise genelde rejim yapanlar tarafından tüketilen yulaf veya mısır gevreğinin içine süt konarak hazırlanan kahvaltı tabağı. Kulağınıza pek hoş gelmedi ama şehrin kültür bu maalesef 🙂

7. Cheesecake

Cheesecake
Cheesecake

Orlando’da canınız şekerli bir şeyler çektiyse o halde sizin için “Orlando’da ne yenir?” sorusunun cevabı belli demektir. Ülkenin milli tatlı diyebileceğimiz cheesecake çeşitlerini Orlando’nun cafelerinde ve pastanelerinde kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Bir de yanında güzel bir içecek alırsanız arkadaşlarınızla gezi arası keyifli bir sohbet için bütün şartlar oluşmuş demektir.

8. Kızarmış Tavuk

Kızarmış Tavuk
Kızarmış Tavuk

Belki de en lezzetli fast food türlerinden biri olan kızarmış tavuk yemekleri şehirde oldukça fazla seviliyor. Bu tavuk parçalarına bir de farklı soslarla birlikte tüketilince tadı çok daha yükseklere çıkmakta ve yiyenlerin aklını başından almaktadır. Tavuk parçaları çoğunlukla kızartılsa da ızgarada hazırlanmış olanları da çok lezzetli olmaktadır.

10. Kuzu Kaburga

Kuzu Kaburga
Kuzu Kaburga

Şehirde kuzu kaburga yiyebileceğiniz çok güzel mekanlar bulunuyor. Bunlardan biri olan Osprey Tavern şehrin yeni yemek mekanlarından biri; ancak buna rağmen hatırı sayılır bir müdavim kitlesiyle kısa sürede çok iyi yerlere gelmiş. Birçok noktadan ilham alan mekanın şefi kuzu kaburgaları çeşitli baharatların katkısı ile çok daha lezzetli bir hale getirmekte ve çok özel pişirme teknikleriyle misafirlerine ikram etmektedir.

11. Midye

Midye
Midye

Orlando mutfağı deniz kabukluları ile oldukça barışık. Midye de bu barışın meyvelerinden biri olarak konuklara sunulan bir hediye gibi adeta. Orlando’da masanıza midye isterseniz masadan mutlu bir şekilde ayrılacağınız neredeyse garanti diyebiliriz.

12. Bira

Orlando Bira
Bir bira cenneti: Orlando

Hep yiyeceklerden bahsettik. Peki, Orlando’da ne içilir? İşte bu sorunun cevabı olarak ilk söylememiz gereken şey bira olacaktır. Bunda bölge halkının bira içmeyi sevmesi kadar birçok bira fabrikasının bulunmasının da etkisinin çok fazla olduğunu söylemeliyiz. O halde haydi, şerefe!

13. Tacos

Tacos
Orlando’da onlarca çeşit tacosu deneyebilirsiniz

Meksika mutfağının dürümü olan tacos pratikliği sayesinde “Orlando’da ne yenir?” listemizde kesinlikle hak eden bir lezzet. Farklı malzemelerle yapılan tacoslardan biri mutlaka sizin damak zevkinize de uygun olacaktır.

14. Frozen Coctail

Frozen Coctail
Frozen Coctail

Çeşitli meyvelerden ve rom başta olmak üzere farklı alkol türlerinden oluşturulan karışımların donmuş olarak sunulduğu bir lezzet frozen coctail. Orlando’ya özel bu içecekle yiyecek arası! kokteylleri denemenizi öneriyoruz 😉

Editörün notu: Orlando yemekleri hakkında hazırladığımız yazımız sizden gelen yorumlarla ve tavsiyelerle çok daha faydalı olabilir. Bu nedenle bizimle konu ile ilgili fikirlerinizi çekinmeden paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin